VZW DE FACAAD

Association sans but lucratif


Dénomination : VZW DE FACAAD
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 562.775.093

Publication

22/09/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Tussen ondergetekende zijnde natuurlijk personen:

Vaelen Ann, Windmolenstraat 98 bus 4, 3500 Hasselt, geboren te Hasselt op 03/07/1978 Nulens Christa, Hassaluthdreef 71, 3500 Hasselt, geboren te Hasselt op 14/02/1969 Mortier Hilde, Hassaluthdreef 71, 3500 Hasselt, geboren te Dendermonde op 07/09/1963

2. Naam// Adres// Doel// Duur Art.

Art 1. De naam: De vereniging word vzw De Facaad genoemd

Art 2: Adres: De zetel van de vereniging is gevestigd te Hasselt, Windmolenstraat 98 bus 4, gerechtelijk arrondisement Limburg (Griffie Tongeren)

Art 3: Doel: De verenging stelt zich tot doel een artistieke werkplaats te creêren waar mensen met een psychiatrische stoornis, ex-gedetineerde, vluchtelingen, mensen met een mentale of fysieke beperking, thuisloze, illigalen en andere die behoren tot de kansengroepen, kwalitatief kunnen werken aan toonmomenten via de vier kunstvormen, dans, beeld, muziek en drama.

Art 3 Sectie 2 Activiteiten: Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de vzw worden verwezenlijkt, behoren onder meer: Het organiseren van toonmomenten voorafgegaan door een creatief proces, begeleid door een erkend kunstenaar. Het organsieren van evenementen of het aangaan van samenwerking binnen het culturele landschap om deze toonmomenten een meerwaarde te laten zijn voor de spelers als de toeschouwers. Aanbieden van de juiste omkadering om kwalitatieve hoogstaande producties af te werken, dmv, stemcoaches, bewegingssessies, etc... Opbouwen van een netwerk zowel binnen welzijn als binnen cultuur om vernieuwing en doorstroming te garanderen, als zowel een grote speler te worden binnen het cultuur landschap. De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwneden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom de vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijd volledig zullen worden bestemd voor haar doel.

Art 4. Duur: De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

3. De Leden

Art 5. Werkende leden en toegetreden leden in de vzw zijn er werkende leden en toegetreden leden.

Art 6: Werkende Leden: aantal. Er zijn minimum 3 werkende leden. Er is geen maximumaantal bepaald

Art 7: Werkende Leden: procedure en inhoudelijke voorwaarden. De algemene vergadering is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van werkende leden. De formaliteiten en voorwaarden van toetreding als werkend lid worden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement. De algemene vergadering beslist autonoom of een kandidaat-werkend lid dat aan de inhoudelijke voorwaarden voldoet, als werkend lid tot de vzw wordt toegelaten. De algemene vergadering dient deze beslissing niet te motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : vzw De Facaad

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Windmolenstraat 98 4

*14308290*

Luik B

3500

België

0562775093

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Hasselt

Griffie

Neergelegd

18-09-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Art 8. werkende leden: einde elk werkend lid kan op elke moment ontslag nemen uit de vzw. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de voorzitter van de algemene vergadering. Het werkende lid dat ontslag neemt moet geen opzegtermijn in acht nemen. Indien door het ontslag het aantal werkende leden onder het wettelijke of statutair minimun daalt, zal een vervanger gezocht worden.

Een werkend lid wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden. Wanneer het werkende lid niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om werkend lid te worden in de vzw. Een lid kan op elk moment worden uitgesloten door de algemene vergadering met een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordige stemmen. De stemming over de uitsluiting van een werkend lid is geheim. Het lidmaatschap van een werkend lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat werkend lid. Een lid dat ontslag, wordt uitgesloten of geschorst, alsook de erfgename of rechthebbenden van een overleden werkend lid, hebben geen recht op het maatschappelijk fonds. Ze kunnen evenmin de betaalde bijdragen terugvorderen. Ze mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van de zegels of een iventaris vragen.

4. De raad van bestuur

Art 9: De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie leden gekozen onder de werkende leden door de Algemene Vergadering. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat werkend lid is van de vereniging. De Raad van Bestuur doet de voorstelling van de kandidaten aan de Algemene Vergadering volgens de regels en modaliteiten die bij huishoudelijk regelement zullen worden bepaald.

Art 10: De bestuurders worden verkozen voor een periode van onbepaalde duur

Art 11: De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de vereniging te besturen. De raad is bevoegd voor alle handelingen, zowel bestuur als van beschikking in alle maatschappelijke aangelegenheden, voor zover zij niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de Algemene Vergadering voorbehouden zijn. De Raad kan o.a. alle gelden en waarden in ontvangst nemen: alle bedragen, schenkingen en legaten aanvaarden en opvorderen; alle roerende en onroerende goederen rechten krijgen, vervreemden, ruilen, huren en verhuren, zelf voor meer dan negen jaar; geld in lening opnemen en daarvoor alle waarborgen stellen; leningen of voorschotten toestaan en uitbetalen; alle toelagen en steungelden zowel private als officiële aanvaarden en ontvangen in naam van de vereniging; in rechte als eiser en als verweerder optreden;dadingen aangaan; scheidsrechterlijke bedingen sluiten, bewilligen en verzaken; De Raad van Bestuur stelt het personeel aan en doet de opzeg. De opsomming is niet beperkt

Art 12: De Raad kan bepaalde bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden of aan om het even welke mandataris. Aldus kan hij een afgevaardigde bestuurder aanstellen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt.

Art 13 : De beslissingen worden opgenomen in notulen. Zij worden ondertekend door de aanwezige bestuurders. Uittreksels en afschriften worden geldig ondertekend door twee bestuurders. Dit notulenregister ligt ter inzage van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Art 14. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechterlijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing en/of een verrichting die tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur toebehoort, moet hij/zij dit meedelen aan de andere bestuurders voor dat de Raad van Bestuur een besluit neemt. De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het tegenstrijdig belang betrekking heeft. Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Art 15: De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter de ondervoorzitter of de afgevaardigde bestuurder. De bijeenroeping moet minstens drie dagen voor de datum van de vergadering schriftelijk gebeuren. BIj hoogdringendheid kan hiervan worden afgeweken en kunnen bijeenroepingen op kortere termijn worden gehouden. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of ondervoorzitter of bij hun belet door de oudste in leeftijd onder de aanwezige bestuurders.

Art 16: De Raad kan/mag slechts beslissingen nemen over de punten die werden vermeld op de agenda, tenzij de aanwezige leden eenparig akkoord zijn om ook over de andere punten te beslissen. Om geldig te kunnen beslissen, dienen ten minsten de helft (1/2) van de bestuurders aanwezig te zijn. Indien de helft niet aanwezig is, kan een nieuwe vergadering bijeengeroepen worden die over dezelfde agendapunten kan beslissen, ongeacht het aantal aanwezige bestuurders. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. Bij staking van stemmen is de stem van hem/haar die voorzit beslissend, behalve in geval van aanneming van nieuwe leden of aanstelling of afzetting van leden.

5 Dagelijks bestuur

Art 17: Voor het dagelijkse bestuur van de vereniging kan de Raad van Bestuur een secretaris aanstellen. Hij/zij is bevoegd namens de vereniging de dagelijkse briefwisseling te ondertekenen, alle kwijtingen en ontvangstbewijzen ten aanzien van financiele en andere instellingen en alle documenten tegenover de post, tol en vervoer te ondertekenen.

Art 18 Worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend: handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of wenselijk maken.

Art 19. De benoeming van de personen belast met dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffier van de Rechtbank van Koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad te worden bekend gemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de persoon die de vereniging vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur,

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

de vereniging ieder afzonderlijk, gezamelijk, dan wel als college verbinden.

Art 20: Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de

vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen.

6. Boekhouding

Art 21. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Het eerste boekjaar begint bij de oprichting van de vereniging en eindigt op 31 december 2014

Art 22. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde artikel 17 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen en de daarop van toepassing zijnde uitvoeringsbesluiten. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden ter griffie van de Rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26 novies van de wet van 27 juni 1921 betreffende de vereniging zonder winstoogmerk en de stichtingen. Voor zoer van toepassing worde de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde artikel 17 §6 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de vereniging zonder winstoogmerk en de stichtingen en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van de begroting voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

7. Huishoudelijkregelement

Art 23. De Algemene Vergadering kan ter uitoering van de statuten bij huishoudelijk reglement alle regelingen treffen die nuttig of noodzakelijk zijn voor de vereniging. Het huishoudelijk reglement en wijzigingen eraan wordt door de Algemene Vergadering in zijn geheel aangenomen of verworpen, en dit in dezelfde voorwaarden als deze onder artikel 16 van deze statuten.

Art 24. Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van die VZW ondersteunt, kan bij de VZW een mondeling aanvraag indienen om toegetreden lid te worden. De Raad van Bestuur beslist in geheimhouding en zonder verdere motivatie dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid. Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten dien in het huishoudelijk reglement worden omschreven onder artikel 24

Art 25. De bestuurders en secretaris zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging. Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, zoals bepaald in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

Art 26. Slot Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de vzw-wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere

wetswijzigingen toepasselijk.

Daarna komen de oprichters in een Algemeen Vergadering bijeen en benoemen de leden van de Raad van Bestuur. De raad van bestuur is als volgt samengesteld met bevoegdheden voorzien in art 12

Vaelen Ann Windmolenstraat 98 bus 4,3500 Hasselt geboren te Hasselt op 03/07/1978

Nulens Christa Hassaluthdreef 71, 3500 Hasselt geboren te Hasselt op 14/02/1969

Mortier Hilde Hassaluthdreef 71, 3500 Hasselt geboren te Dendermonde op 07/09/1963

De Raad van Bestuur komt op zijn beurt bijeen en beslist hetgeen volgt: Als werkende leden worden benoemd

Vaelen Ann Windmolenstraat 98 bus 4, 3500 Hasselt geboren te Hasselt op 03/07/1978

Nulens Christa Hassaluthdreef 71, 3500 Hasselt geboren te Hasselt op 14/02/1969

Mortier Hilde Hassaluthdreef 71, 3500 Hasselt geboren te Dendermonde op 07/09/1963

Luik B - vervolg MOD 2.2

Coordonnées
VZW DE FACAAD

Adresse
WINDMOLENSTRAAT 98, BUS 4 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande