VZW. CULTURELE JONGERENVERENIGING SLEDDERLO

Association sans but lucratif


Dénomination : VZW. CULTURELE JONGERENVERENIGING SLEDDERLO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 471.522.146

Publication

22/05/2013
ÿþ j In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

MONITEIJ

UMM!

i

E

15 -05 E:LGISCH S

2013 ; BEl-GEechtbt:nk

Neergelegd ter griffie der

y. koophandel te TONGEREN

- 8 -05- 2013

-AATSeleedgritlie Griffie

Benaming : VZW. Culturele Jongerenvereniging Sledderlo

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Wintergroenstraat 61, 3600 Genk

Ondememingsnr : 471522146

Voorwerp akte : Wijziging Statuten en Raad van Bestuur

VZW CULTURELE JONGEREN VERENIGING SLEDDERLO, met maatschappelijke zetel te Wintergroenstraat 61, 3600 Genk. Arrondissement Tongeren

Onze eerste statuten werden gepubliceerd in de Bijlage van het Belgische Staatsblad onder Identificatienummer: 69922000 en ondernemingsnummer: 471522146

Naar aanleiding van de nieuwe vzw wet wet, werd op de Algemene Vergadering van 23.02.2013, onze statuten aangepast aan de nieuwe vzw-wet, na de aanpassingen van de statuten werden de volgende personen verkozen en benoemd tot bestuursleden. Dit werd met eenparigheid met de stemmen van de leden bekrachtigd.

De volgende bestuursleden werden verkozen en benoemd:

- KAYAC] Celai, BERK Kadir, KAYA Gbkhan, ISLEYEN Melih, AKBULUT Ilyas, BERK Ahmet, ÜZDEMIR Bilai, AYALAN Akif, DOGRU Erot, CAR Metin, YILMAZ Erhan

De Bestuursraad is aldus, met ingang van heden, samengesteld ais volgt:

- KAYACI Celai, Voorzitter, BERK Kadir, Ondervoorzitter, KAYA Gbkhan, Penningmeester, ISLEYEN Melih, Secretaris, AKBULUT Ilyas, Bestuurslid, BERK Ahmet, Bestuurslid, ÜZDEMIR Bilai, Bestuursli, AYALAN Akif,Bestuurslid, DOGRU Erol, Bestuurslid, CAR Metin, Bestuurslid, YILMAZ Erhan, Bestuurslid

De volgende wijzigingen werden gedaan aan de Statuut:

STATUTEN

TITEL 1  De benaming , zetel , doel , duur

Art.1 De vereniging zonder winstoogmerk werd opgericht op 28.11.1999 onder de benaming CULTURELE JONGERENVERENIGING SLEDDERLO

Art.2De zetel van de vereniging is gevestigd te Wintergroenstraat 61, 3600 Genk, arrondissement Tongeren Art.3De vereniging heeft tot doel :

" - Het opzetten van socio-culturele, interculturele en sport activiteiten ten einde de individuele ontplooiing van de leden en de kansarme jongeren te stimuleren en hun integratie in de samenleving te bevorderen.

- Activiteiten opzetten om de Turkse en Islamitische cultuur ruimer bekend te maken.

- Samenwerkingsakkoorden afsluiten met andere etnische organisaties ten einde om de diversiteit te kunnen bevorderen.

- AçtiviteIt n .opzetfen,die de diversiteit binnen de organisatie kurtrren bevorderen._

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

- Seminaries organiseren.

- Festivals organiseren .

- Reizen en uitstappen organiseren.

-Algemene activiteiten organiseren.

- Samenwerkingsovereenkomsten afsluiten met Gemeentelijke, Stedelijke, Vlaamse en Federale raden en diensten ter bevordering van de integratie van onze leden en kansarme jongeren.

Art.4De vereniging Is voor een onbeperkte termijn opgericht , maar kan te allen tijde ontbonden

worden.

TITEL 2 : Lidmaatschap , toetreden , uittreden , uitsluiting .

Art.5De vereniging telt volgende categorieën van !eden

Effectieve leden : deze leden zijn stemgerechtigd op de algemene vergadering. Hun naam zal vermeld worden op de jaarlijks neer te leggen ledenlijst. Zij bezitten het voile lidmaatschap. Het aantal effectieve leden is niet beperkt , maar moet ten minste 3 ( drie) bedragen

Toegetreden leden : deze leden maken geen deel uit van de algemene vergadering, Ze mogen de algemene vergadering ook niet bijwonen. Deze leden maken enkel gebruik van de diensten van de vzw,

Art.6Nieuwe leden kunnen tot de vereniging toe treden mits zij door de raad van bestuur bij

gewone meerderheid van stemmen bekrachtigd werd.

Art.7De uitreding en de uitsluiting van leden geschiedt op de wijze voorzien in artikel 12 van de

wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, wie uit hoofde van een bepaalde hoedanigheid lid is of wordt van de vereniging, houdt van rechtswege op lid te zijn van zodra hij deze hoedanigheid verliest.

Het verlies van het lidmaatschap gaat in de dag waarop de raad van bestuur zulks heeft vastgesteld.

De leden die om welke reden ook het lidmaatschap verliezen, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk vermogen, noch rekening of inventaris eisen, noch de zegels doen leggen.

Art.8 De jaarlijkse bijdrage van de leden bedraagt minimum 5 ¬ . Zij zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen en verplichtingen van de vereniging.

Niemand kan bezoldigd worden in functie van zijn werking in de vereniging..

TITEL 3: Raad van bestuur.

Art.9De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste vier

leden. Zij worden benoemd door de algemene vergadering die hen te allen tijde kan afzetten. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Het mandaat van bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, afzetting of verlies van lidmaatschap,

Art.10De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Art.11 De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt haar bij elke gerechtelijk en buitengerechtelijke handeling.

Art.12De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden inzake bestuur en beschikking.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Alles wat niet uitdrukkelijk voorbehouden wordt aan de algemene vergadering, hetzij door de wet, hetzij door de statuten, behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur en onder meer leden te aanvaarden , het sluiten van alle aankopen, verkopen en ruilingen van roerende en onroerende goederen, van huur - en verhuisovereenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen; dadingen, compromissen en arbitragebedingen; het aanvaarden en verwerpen van toelagen, schenkingen en legaten, het beleggen van gelden, aangaan van leningen en kredietopeningen, langs een bank of op een andere wijze; het verlenen van hypotheek op alle maatschappelijke goederen en het verlenen van alle zakelijke waarborgen en andere; voorts afstand van alle rechten en rechtsvorderingen, opheffing en machtiging tot doorhaling, met of zonder kwitantie, van alle inschrijvingen, overschrijvingen, beslagen verzet.

Art.13 De raad van bestuur kan, onder zijn verantwoordelijkheid, het geheel of een gedeelte van zijn

bevoegdheid overdragen aan één of meerdere personen, leden van de raad of van de vereniging, deze mandatarissen aanstellen en ontslaan, alsook de duur van hun mandaat en hun bevoegdheid bepalen.

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur van de vereniging, met het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden, opdragen aan één of meerdere personen van die raad of van de vereniging die afzonderlijk of gezamenlijk kunnen handelen en zich kunnen laten vertegenwoordigen door één of twee gevolmachtigden.

Voor alle handelingen die vallen buiten het dagelijks bestuur, zoals het verwerven, vervreemden en in pand geven van onroerende goederen, het toestaan of aanvaarden van zakelijke rechten en huurcontracten van meer dan negen jaar, het aangaan van leningen en kredietopeningen, het optreden in rechte, zowel als eiser dan als verweerder, volstaat de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, mits voorafgaande beslissing van de raad van bestuur voor het stellen van deze handelingen, opdat de vereniging geldig zou vertegenwoordigt zijn tegenover derden.

Art.14De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter. De uitnodiging vermeldt de

agenda. De bijeenroeping van de raad van bestuur is verplichtend wanneer één vijfde van zijn leden het vraagt.

Behoudens in geval van hoogdringendheid wordt de uitnodiging ten minste acht dagen vóór de geplande vergadering verstuurd.

Art.15 De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen bij aanwezigheid van 1/2 van zijn leden; is deze voorwaarde niet vervuld, dan wordt een nieuwe vergadering belegd met dezelfde agenda. Op deze vergadering zijn de beslissingen geldig, ongeacht het aantal aanwezige leden. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, onthoudingen niet meegeteld. De stemming zal geheim zijn als de helft der aanwezige leden erom vraagt.

Elke bestuurder mag schriftelijke volmacht geven aan één der andere bestuurder om hem te vertegenwoordigen. Nochtans mag een bestuurder niet meer dan één andere bestuurder vertegenwoordigen. De raad van bestuur wordt verkozen en benoemd door de Algemene Vergadering voor de duur van 2 jaar en zijn steeds herkiesbaar

Art.16De beraadslagingen van de raad van bestuur worden geboekt in een register bijgehouden ten zetel van de vereniging en ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door diegenen die hun functies waarnemen. Afschriften en uittreksels van de beraadslagingen, bestemd voor leden of voor derden, worden ondertekend door twee bestuurders.

Art.17De bestuurders nemen geen persoonlijke verplichtingen.op zich betreffende de verbintenissen van de vereniging. Zij zijn alleen verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat.

TITEL 4: Algemene vergadering.

Art.18De algemene vergadering bestaat uit al de leden van de vereniging. Zij beschikt enkel over de bevoegdheid om leden uit te sluiten, de statuten te wijzigen, bestuurders te benoemen en te ontslaan, rekeningen en begrotingen goed te keuren en ontlasting te geven aan de bestuurders, de ontbinding van de vereniging uit te spreken, de vereffenaars te benoemen en het netto - overblijvend maatschappelijk actief na ontbinding en vereffening over te maken zoals voorzien in artikel 26.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art.19Er zal jaarlijks een gewone algemene vergadering gehouden worden op plaats, dag en uur, te bepalen door de raad van bestuur; alle leden moeten erop uitgenodigd worden. Telkens als het belang van de vereniging het vereist, kan de raad van bestuur een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen; zij moet worden bijeengeroepen wanneer één vijfde van de leden zulks aanvraagt,

Art.20De algemene vergadering wordt bijeengeroepen per gewone brief, door de voorzitter of door de secretaris van de raad van bestuur, minstens 15 (vijftien) dagen vóór de vergadering. De oproepingsbrief vermeldt de agenda en de vergadering zal slecht beraadslagen over de punten erop vermeld.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij zijn afwezigheid door de ondervoorzitter.

Art.21 De algemene vergadering is geldig samengesteld,

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen bij aanwezigheid van 2/3 van zijn leden; is deze voorwaarde niet vervuld, dan wordt een nieuwe vergadering belegd met dezelfde agenda. Op deze vergadering zijn de beslissingen geldig, ongeacht het aantal aanwezige leden. De beslissingen worden genomen bij 2/3 meerderheid van stemmen, onthoudingen niet meegeteld.De stemming zal geheim zijn als de helft der aanwezige leden erom vraagt.

De beslissing van de algemene vergadering tot wijziging van de statuten is er 2/3 meerderheid van de stemmen nodig, uitsluiting van een lid is er 2/3 meerderheid van de stemmen nodig, voor het wijziging van het doel van de vereniging is er 4/5 meerderheid van de stemmen nodig, voor de vrijwillige ontbinding van de vereniging is er 4/5 meerderheid van de stemmen nodig van de effectieve leden, en eventueel gerechtelijke homologatie bepaald door de artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Art.22Elk lid heeft het recht aanwezig te zijn op de algemene vergadering en eraan deel te nemen, hetzij persoonlijk, hetzij door een mandataris, zelf lid van de vereniging en voorzien van een geschreven mandaat. Een mandataris kan slechts één lid van de vereniging vertegenwoordigen.

Alle leden hebben gelijk stemrecht; elk lid heeft recht op één stem,

Art,23De beraadslagingen van de algemene vergadering worden geboekt in een register bijgehouden ten zetel van de vereniging en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur of door diegenen die hun functies waarnemen.

Afschriften en uittreksels van de beraadslagingen bestemd voor leden of voor derden, worden ondertekend door twee bestuurders, afschriften of uittreksels worden vertrekt aan elk lid en zij kunnen worden vertrekt aan derden die erom vragen en een wettig belang inroepen.

TITEL 5: Begroting, rekeningen.

Art.24leder jaar, per 31 december, zullen de rekeningen van het verlopen dienstjaar door de raad van bestuur afgesloten worden. Deze rekeningen alsook de begroting voor het volgend jaar zullen ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd worden door de penningmeester.

Vijftien dagen váôr de jaarvergadering kunnen de leden inzage nemen in de rekeningen en begroting, met

bijgaande stukken, ten zetel van de vereniging en zonder verplaatsing.

TITEL 6: Ontbinding, vereffening.

Art.25De ontbinding van de vereniging zal beslist worden door de algemene vergadering op de wijze vastgesteld door de wet . Bij vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid. Wordt de vereniging gerechtelijk ontbonden, dan zal de vereffening geschieden volgens de voorschriften van artikel 19 van de wet van 27 juni 1921,zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002

Art.26ln elk geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, zal het netto  overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgemaakt worden aan VZW Sledderlo Yunus Emre Diyanet (Cami-Moskee) en Sociale Culturele Sport Vereniging, of één en meer gelijkaardig doel. Als dit van de huidige verenigingen aan te wijzen door de algemene vergadering.

Luik B - Vervolg

TITEL 7: Eindbeschikking.

Art.27Voor al hetgeen dat door deze statuten niet uitdrukkelijk geregeld is, is de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing.

Aldus opgemaakt te Genk, 23.02.2013 in 3 ( drie) oorspronkelijke exemplaren en aangenomen met eenparigheid van stemmen door de leden van de algemene vergadering, allen aanwezig, die ondertekenen.

De secretaris De voorzitter

KAYA Giikhan KAYACI Celai

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VZW. CULTURELE JONGERENVERENIGING SLEDDERLO

Adresse
WINTERGROENSTRAAT 61 3600 GENK

Code postal : 3600
Localité : GENK
Commune : GENK
Province : Limbourg
Région : Région flamande