WARPSPEED CLASSICRACING

Association sans but lucratif


Dénomination : WARPSPEED CLASSICRACING
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 503.902.132

Publication

19/02/2013
ÿþ A60D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Rechtbank van koophandel

01 FEB, 2013

te HASSELT

Griffie

11111111.8131111

vI behL aar Bel Staa

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : o 573 ~ ., (1 O 3 g._

Benaming

(voluit) : vzw WarpSpeed CiassicRacing

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Bergstraat 15, B-3560 Lummen

Onderwerp akte : oprichting vzw

De ondergetekende stichtende leden:

-Christophe Heyligen, zelfstandige, wonende te 3560 Lummen, Bergstraat 15

-Kris Reniers, arbeider, wonende te 3590 Diepenbeek, Keistraat 38

-Jan Vanhees, bediende, wonende te 3582 Koersel, Dunantstraat 6

hebben op datum van 02 januari 2013 unaniem besloten tot de oprichting van een vereniging zonder

winstoogmerk, waarvan de statuten als volgt luiden

l Benaming, maatschappelijke zetel, duur, doel

Artikel 1: Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder ais een vereniging zonder winstoogmerk (hierna vzw genaamd) op grond van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 (hierna genoemd de VZW-wet).

Artikel 2: Naam

De vzw draagt de naam "vzw WarpSpeed ClassicRacing".

Artikel 3: Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3560 Lummen, Bergstraat 15 in het gerechtelijk arrondissement

Hasselt.

Artikel 4: Duur

De vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5 : Doel en activiteiten

De vzw heeft tot doel: de financiële en materiële ondersteuning van beloftevolle sporters, specifiek de ondersteuning van motorracers, middels het zoeken naar sponsors, de vzw koopt met de ontvangen sponsorgelden materiaal (kledij, onderdelen, motorfietsen ...) en voorziet deze van de logo's van de sponsors, deze materialen worden gratis ter beschikking gesteld aan de piloot die door de vzw wordt gesteund, via een contract tussen de vzw en de piloten.

De vereniging kan diverse activiteiten inrichten of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van dit doel, onder meer: activiteiten op recreatief, informatief, vormend, ontmoetend, experimenteel en maatschappijgericht vlak. Mogelijk activiteiten kunnen zijn: sport en spel, infomomenten, vormingssessies, sportevenementen en groeps bevorderende activiteiten.

Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

M4D2.2

Luik B - Vervolg

De vzw mag aile handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van

voormelde ideeën niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Il Leden, bijdrage

Artikel 6 : Effectieve leden

De effectieve leden bezitten de volheid van lidmaatschap, met inbegrip van stemrecht op de algemene vergadering, De vereniging dient te allen tijde minstens drie effectieve leden te tellen, Enkel natuurlijke personen kunnen het effectief lidmaatschap van de vereniging verwerven. Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de effectieve leden bijgehouden met vermelding van hun naam, voornamen en woonplaats.

Om effectief lid van de vereniging te kunnen worden, dient de kandidaat een verzoek daartoe te richten aan de Raad van Bestuur middels een aangetekende brief. Enkel de kandidatuur van personen, die minimaal twee volle jaren als toegetreden lid geregistreerd zijn en die door minstens twee bestuurders wordt voorgedragen is ontvankelijk. De Raad van Bestuur beslist over het toekennen van het lidmaatschap bij meerderheid van 9 van de stemmen, zonder dat die beslissing moet gemotiveerd worden. Tegen deze beslissing is geen beroep of ander middel mogelijk.

Artikel 7: Toegetreden leden

De toegetreden leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering noch zijn zij gerechtigd deze bij te wonen, Zij kunnen door de Raad van Bestuur evenwel op een algemene vergadering worden uitgenodigd indien de raad zulks wenselijk acht, echter zonder dat hen stemrecht wordt toegekend. Enkel personen die minstens éénmaal aan één van de organisaties van de vereniging actief hebben meegewerkt, kunnen een verzoek indienen om als toegetreden lid geregistreerd te worden. De Raad van Bestuur houdt op de zetel een register van de toegetreden leden bij met vermelding van hun naam, voornamen en woonplaats. De rechten en verbintenissen van de toegetreden leden worden door de Raad van Bestuur in een huishoudelijk reglement vastgesteld.

Artikel 8: Bijdrage

Effectieve leden en de toegetreden leden betalen een lidmaatschapsbijdrage die door de Raad van Bestuur

wordt vastgelegd en die maximum E 25,00 bedraagt.

Artikel 9: Ontslag

Eik effectief lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende brief aan de Raad van Bestuur kenbaar gemaakt worden. Het ontslag zal één (1) maand na dit schrijven ingaan. Het lidmaatschap van effectieve leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar niet betaald hebben binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn, wordt opgeschort na een schriftelijke aanmaning. Effectieve leden die hun lidmaatschapsbijdrage niet betalen binnen de gestelde termijn van de aanmaning worden geacht ontslag nemend te zijn.

Artikel 10: Beëindiging van het lidmaatschap

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met meerderheid van twee derden van de stemmen uitgesproken worden. De uitsluiting van een toegetreden lid is een bevoegdheid van de Raad van Bestuur, die dit uitspreekt met een gewone meerderheid van de stemmen.

Artikel 11: Rechten

Geen enkel effectief of toegetreden lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw, enz.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

.VooC-- b îîouden

aan hpt ,Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

III De Algemene Vergadering

Artikel 12: samenstelling

De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit de effectieve leden. Deze kunnen zich laten

vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Eén lid kan echter maximaal 2 stemmen uitbrengen.

Artikel 13: Bevoegdheden

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- wijzigen van de statuten

- benoemen en ontslaan van bestuurder

- benoemen en afzetten van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging

- kwijting geven aan de bestuurders en commissarissen

- goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen

- ontbinden van de vereniging

- uitsluiten van een lid

- omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

Artikel 14: Vergaderingen

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist en tenminste één maal per jaar het eerste kwartaal van het kalenderjaar.

De uitnodiging wordt 15 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle effectieve leden verstuurd per gewone post en/of per e-mail.

De oproeping bevat de agendapunten. Na de kenbaarmaking van de dagorde kunnen punten worden toegevoegd mits akkoord van 213 van de aanwezige leden.

Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen op verzoek van minstens 1/5 van de effectieve leden. De uitnodiging wordt minstens 15 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle effectieve leden verstuurd.

Artikel 15: Quorum en stemming

Beslissing worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige over vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 16: Inzagerecht

De besluiten van de Algemene Vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Zij zijn voor de leden ter inzage beschikbaar en de leden kunnen op aanvraag een afschrift ontvangen.

IV De raad van bestuur

Artikel 17: Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie personen, lid van de vereniging en aangeduid door de Algemene Vergadering. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze drie zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen.

Artikel 18: Voorwaarden

De kandidaat-bestuurders dienen hun kandidatuur minimum 7 dagen voor de datum van de Algemene Vergadering in te richten aan de Raad van Bestuur,

,

Luik B - Vervolg

MOD 2,2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 19: Benoeming, ontslag

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie bestuurders, al dan niet lid van de vereniging. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering en zijn te allen tijde door afzetbaar door een besluit van de algemene vergadering.

Artikel 20: Vergaderingen, beraadslaging, beslissing

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Bij staking van stemmen wordt een tweede stemming gehouden. Geeft deze geen uitsluitsel dan worden de stemmen van de voorzitter, secretaris en penningmeester weerhouden. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden.

Artikel 21: Bevoegdheden

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide machten. Hij mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan alle andere machten voortvloeiend uit de wet of de statuten aile daden en overeenkomsten stellen en afsluiten, schikkingen treffen, compromissen sluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerende goederen of rechten met een hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden.

Artikel 22" Vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt ais college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdhefd van de Raad van Bestuur als college wordt de vzw in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

Artikel 23 : Delegatie

De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging en de vertegenwoordiging ervan in het kader van dat bestuur delegeren aan één of meer van zijn leden, die de titel van gedelegeerd bestuurder zullen voeren.

De raad kan eventueel ook een bureau aanduiden, waarvan hij de samenstelling en de bevoegdheden bepaalt. Dat bureau zal dan in elk geval de voorzitter, in voorkomend geval de ondervoorzitter, en de secretaris omvatten. De leden van het bureau kunnen de taken onder elkaar verdelen. Het bureau wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur.

De hiervoor vermelde organen en functionarissen kunnen in het kader van hun bevoegdheden en onder hun verantwoordelijkheid bijzondere volmachten verlenen aan lasthebbers. De boven vermelde delegaties en volmachten kunnen steeds worden herroepen.

Artikel 24 : Begrip dagelijks bestuur

Bij gebrek aan wettelijke beschrijving van wat "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend: alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid van een onverwijlde beslissing'te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Artikel 25 : vertegenwoordiging in het kader van het dagelijks bestuur

Ten aanzien van derden wordt de vereniging voor wat betreft de handelingen van dagelijks bestuur geldig

vertegenwoordigd door:

*de gedelegeerd bestuurder

*het bureau als college, handelend door de meerderheid van zijn leden

*twee leden van het bureau die gezamenlijk handelen

Artikel 26: Bekendmakingvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit de stukken moet blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen, de vzw ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

&oof-k,3. behouden aan het Belgisch Staatsblad

M0D 2.2

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

V Begroting en rekeningen

Artikel 27

Ieder jaar op 31 december wordt de jaarrekening van het verlopen jaar afgesloten en wordt de begroting

voor het volgend jaar opgemaakt. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening en de begroting ter

goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 VZW-wet en daarop toepasselijke

uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

VI Ontbinding en vereffening

Artikel 28

Bij ontbinding van de vereniging wijst de Algemene Vergadering een vereffenaar aan, waarvan zij de opdracht omschrijft.

Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vzw dat zal worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

VII Overgangsbepalingen

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden en wordt afgesloten op 31 december 2013.

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in mei 2014.

Alle verbintenissen door de oprichters in verband met het statutair doel gedaan sedert

01/01/2013 worden door de vereniging bekrachtigd en worden geacht te zijn verricht voor rekening van de

vereniging.

Benoeming bestuurders.

Als bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur:

-Christophe Heyligen, zelfstandige, wonende te 3560 Lummen, Bergstraat 15

-Kris Reniers, arbeider, wonende te 3590 Diepenbeek, Keistraat 38

-Jan Vanhees, bediende, wonende te 3582 Koersel, Dunantstraat 6

De bestuurders, hierna in de Raad van Bestuur verenigd hebben benoemd:

-tot voorzitter: Kris Reniers

-tot penningmeester: Christophe Heyligen

-tot secretaris: Jan Van Hees

-tot gedelegeerd bestuurder: Christophe Heyligen

Kiezen als dagelijks bestuurder die alleen handelend de vzw kan verbinden, de financiële belangen kan behartigen en de dagelijkse administratie voor zijn rekening neemt, de heer Christophe Heyligen, zelfstandige,

wonende te 3560 Lummen, Bergstraat 15

Benoeming bijzondere volmachthouder

Onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel besluiten de aldus benoemde bestuurders, aan de handtekeningbevoegdheden van de Burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Accountantskantoor Jordens, met maatschappelijke zetel te 3500 Hasselt, Kramerslaan 13 bus 0.1, ondernemingsnummer 0445.814.968, met recht van indeplaatsstelling, alle machten te verlenen voor het vervullen van alle vestigingsformaliteiten (waaronder deze bij het ondernemingsloket en de administratie voor de belasting over de toegevoegde waarde).

Opgemaakt te Hasselt op 02 januari 2013 in 3 exemplaren.

HEYLIGEN Christophe

gedelegeerd bestuurder

Tegelijk hiermee neergelegd: oprichtingsakte

e

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
WARPSPEED CLASSICRACING

Adresse
BERGSTRAAT 15 3560 LUMMEN

Code postal : 3560
Localité : LUMMEN
Commune : LUMMEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande