WERKGROEP ENDOVASCULAIRE HEELKUNDE EN VAATDIAGNOSTIEK, AFGEKORT : W.E.H.

Association sans but lucratif


Dénomination : WERKGROEP ENDOVASCULAIRE HEELKUNDE EN VAATDIAGNOSTIEK, AFGEKORT : W.E.H.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 461.734.252

Publication

16/04/2014
ÿþMd Word 11.1

OUÏ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

111,11811111111 ilt

bel

aE

Be Ste

1111

Neergelegd ter griffie der

rechtbank v, koophandel fONGERENT

04 04- 2014

De Hoofdgriffeiffie

Ondernerningsnr 0461.734.252

Benaming

(voluit): WERKGROEP ENDOVASCULAIRE HEELKUNDE EN

VAATDIAGNOSTIEK

(verkort) :

Rechtsvorm; VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel: SCHIEPSE BOS - 3600 GENK

(volledig adres)

Onderwerp akte STATUTENWIJZIGING

De bijzondere algemene vergadering dd. 5 maart 2014 heeft beslist de statuten in volgende wijze aan te passen :

Artikel 12:

Toevoeging van onderstaande regels:

"Een effectief lid van de Belgische Vereniging voor Vaatheelkunde (E3SVS), welke tweemaal het mandaat van voorzitter van de Werkgroep Endovasculaire Heelkunde een Vaatdiagnostiek (normaal 8 jaar, niet aansluitend) heeft waargenomen, wordt aangesteld als erevoorzitter. Een erevoorzitter zetelt in het bestuur van de Werkgroep zonder stemrecht en hoeft niet verkozen te worden. De erevoorzitter kan wel een functie in he bestuur bekleden. De erevoorzitter kan dit doen tot het beëindigen van zijn beroepsfunctie als vaatchirurg."

Na goedkeuring van deze wijzingen, bekomen we onderstaande statuten:

ARTIKEL 1.

Een wetenschappelijke vereniging wordt opgericht en wettelijke erkend als vereniging zonder winstoogmerk en draagt de naam "Werkgroep Endovasculaire Heelkunde en Vaatdiagnostiek".

Deze vereniging vertegenwoordigt de officiële werkgroep van Endovasculaire Heelkunde en Vaatdiagnostiek binnen de schoot van het Belgisch Genootschap van Vaatheelkunde, afgekort "BGVHK". De sociale zetel van de vereniging is gevestigd op het adres van de secretaris. De zetel van Werkgroep Endovasculaire Heelkunde en Vaatdiagnostiek is gevestigd te 3600 Genk, Schiepse Bos 6. met als gerechtelijk arrondissement Tongeren. De zetel kan door een beslissing van het bestuur worden overgebracht naar om het even welke plaats in België.

ART1KEL2.

De vereniging heeft tot doel de verspreiding van de wetenschappelijke kennis en het begeleiden en stimuleren van onderzoek en ontwikkeling, zowel op nationaal als op internationaal vlak, van de endovasculaire heelkunde, als deelspecialisme van endovasculaire heelkunde, en in het kader hiervan: "het plannen en organiseren van wetenschappelijke activiteiten allerhande; "flet verzamelen van wetenschappelijke gegevens en het ter beschikking stellen van deze gegevens aan de leden; "het stimuleren van contacten en samenwerking tussen personen en centra die activiteiten ontplooien in het kader van dit deelspecialisme; "de samenwerking met internationale en nationale wetenschappelijke verenigingen die hetzelfde doel nastreven; 'flet verlenen van onderlinge raad en bijstand; .aanbrengen bij de beheerraad van het "BGVHK" van gegevens en adviezen die deze nodig kan hebben in zijn opdracht voor besprekingen met de overheid, het "RIZIV' en ziekenfondsen en ziekenhuisbeheerders.

ARTIKEL 3.

De vereniging zal geen enkele filosofische of politieke leerstelling aankleven. De officiële taal is het

Nederlands.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bipageirbit-het-Belgisch-Staatsblad-1-6104/2014-=-A-ffnexus-du-Mimitétir-beffé

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

LEDEN

ARTIKEL 4.

De vereniging bestaat uit effectieve leden en ereleden. Om effectief lid te zijn moet men lid zijn van het "BGVHK" en aldaar lidgeld betaald hebben.

Kunnen effectief lid zijn: elke geneesheer, die effectief lid is van het "BGVHK". Alleen de effectieve leden hebben stemrecht en kunnen kandidaat zijn voor het bestuur.

Kunnen erelid zijn: elke geneesheer die een uitzonderlijke dienst aan het deelspecialisme van de vasculair heelkunde, welke deze vereniging vertegenwoordigt, heeft bewezen of welke pionierswerk dienaangaande heeft verricht De ereleden hebben geen stemrecht en kunnen niet verkozen worden in het bestuur.

ARTIKEL 5.

De leden betalen geen jaarlijkse bijdrage gezien deze gend wordt door het "BGVI-IK". Wel kunnen

onkostenvergoedingen voor wetenschappelijke vergaderingen of organisaties gevraagd worden.

ARTIKEL 6.

Elk lid kan ontslag nemen uit de vereniging mits schriftelijke aangetekende brief aan de voorzitter.

ARTIKEL 7.

Het bestuur kan de nodige maatregelen nemen tegen de leden die niet beantwoorden aan de algemene regels beschreven in de statuten of zich niet houden aan het reglement van inwendige orde van de verenging. Dit betreft eveneens leden die zich niet eervol gedragen zoals het hoort bij het medisch beroep of die materiële schade of morele schade berokkend hebben aan een ander lid of aan de vereniging.

De sancties die kunnen worden genomen door het bestuur, na de betrokken persoon te hebben gehoord, zijn naargelang de ernst van het vergrijp: verwittiging, berisping, schorsing en uitsluiting. Deze sancties zullen door het bestuur worden genomen op voorstel van één van de leden en nadat het bestuur er bij geheime stemming zal heb over beslist met twee derde der uitgebrachte stemmen.

De schorsing welke eventueel wordt uitgesproken door het bestuur kan ten hoogste uitwerking hebben voor een termijn van zes maanden behoudens de beslissing van de eerstkomende algemene vergadering na de uitspraak van de schoring en welke een langere termijn voorgesteld door het bestuur bij geheime stemming kan bekrachtigen.

De IJitsluiting welke eventueel wordt uitgesproken zal automatische omgevormd worden tot een tijdelijke schorsing in afwachting dat de eerstkomende algemene vergadering bij geheime stemming zal hebben beslist over het hen door het bestuur gedane voorstel tot uitsluiting.

ORGANIGRAM VAN DE VERENIGING

ARTIKEL8.

De organen van de vereniging zijn de algemene vergadering en het bestuur.

ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 9.

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, die zijn toegelaten volgens artikel 4 en

die op het ogenblik van de algemene vergadering geen schorsing of uitsluiting hebben opgelopen.

ARTIKEL 10.

De algemene vergadering wordt jaarlijks gehouden in de maand maart en valt samen met deze van het "BGVHK". Zij zal een niet wetenschappelijke vergadering zijn.

Een uitnodiging voor deze algemene vergadering zal gestuurd worden naar alle leden ten minste dertig dagen v156r de datum van de vergadering en bevat de dagorde. Behoudens statutair anders bepaald bestist de algemene vergadering met meerderheid der uitgebrachte stemmen, onafhankelijk van het aantal aanwezige leden. Men kan slechts stemmen door ja of neen en elk lid kan slechts drager zijn van één volmacht.

De algemene vergadering kan geldig beraadslagen over de cp de dagorde geplaatste punten. Deze dagorde bevat op zijn minst: het goedkeuren van het verslag van de vorige algemene vergadering, het verslag van de secretaris over de activiteiten van de vereniging van het afgelopen jaar en over de toestand van de vereniging, verslag van de penningmeester over inkomsten en uitgaven, goedkeuring van de rekeningen van het afgelopen jaar en het verlenen van ontlasting hiervoor, aanvaarding van nieuwe leden, verkiezing van nieuwe leden van het bestuur, elk voorstel dat door één twintigste van de leden werd ondertekend, en alle beslissingen dewelke statutair aan de algemene vergadering moeten worden verlegd tot diens bevoegdheid behorert

Een buitengewone algemene vergadering kan bijeengeroepen worden door het bestuur wanneer deze het nodig acht of wanneer één vijfde van de leden van de vereniging schriftelijk hierom vraagt bij de voorzitter met

vermelding van de reden van bijeenroeping. In dat geval zal de invitatie voor de algemene vergadering verzonden worden door de secretaris of de voorzitter in de maand volgend op de ontvankelijkverklaring van de aanvraag.

a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 11.

De voorzitter leidt de algemene vergadering. Indien de voorzitter verhinderd is, wordt hij vervangen door de

secretaris of een ander !id van het bestuur, beginnend met de oudste.

BESTUUR

ARTIKEL 12.

De vereniging wordt bestuurd door een bestuur samengesteld uit minimaal drie en maxima& twaalf leden (zie reglement inwendige orde). Het aantal bestuursleden wordt bepaald door het aantal effectieve leden van de werkgroep te delen door zes, afgerond naar boven. Dezen worden benoemd en ontslagen door de algemene vergadering. Nadat zal zijn overgegaan tot de verkiezing van de bestuursleden zal het bestuur de voorzitter aanduiden, die op zijn beurt en zonder het bestuur te hoeven raadplegen de secretaris en de penningmeester zal benoemen. Met de restrictie dat zij dienen te worden gekozen uit de leden van het bestuur.

Het bestuur heeft de volheid van bevoegdheid.

De duur van net mandaat bedraagt vier jaar. Om de twee jaar wordt overgegaan tot verkiezing van de helft (af te ronden naar boven) van de bestuursleden. De eerste herverkiezing van de helft (af te ronden naar boven) van het bestuur zal gebeuren vier jaar na de oprichtingsdatum, per uitzondering zullen de ontslagnemende bestuursleden door het lot bepaald worden. De uittredende leden kunnen, als zij zich kandidaat stellen, herverkozen worden.

De bestuursleden welke over een periode van twee jaar minder dan de helft van de bestuursvergadering aanwezig waren, dienen hun mandaat ter beschikking te stellen en zijn niet meer herverkiesbaar voor de periode van vier jaar.

Een effectief lid van de Belgische Vereniging voor Vaatheelkunde (BSVS), welke tweemaal het mandaat van voorzitter van de Werkgroep Endovasculaire Heelkunde een Vaatdiagnostiek (normaal 8 jaar, niet aansluitend) heeft waargenomen, wordt aangesteld ais erevoorzitter. Een erevoorzitter zetelt in het bestuur van de Werkgroep zonder stemrecht en hoeft niet verkozen te worden. De erevoorzitter kan wel een functie in het bestuur bekleden. De erevoorzitter kan dit doen tot het beëindigen van zijn beroepsfunctie als vaatchirurg.

Uit het bestuur worden twee personen aangeduid, welke zetelen in de beheerraad van het "BGVHK" als afgevaardigde van deze werkgroep. De duur van dat mandaat bedraagt vier jaar. Het bestuur verdeelt de mandaten onder zijn leden. Wanneer een lid van het bestuur meer dan drie maanden verhinderd is deel uit te maken van het bestuur zal hij vervangen worden door een lid van de vereniging met het meeste aantal stemmen, zonder verkozen te zijn tijdens de laatste algemene vergadering. Zijn mandaat in het bestuur zal verlengd worden tot de volgende algemene vergadering.

De bestuurders kunnen niet worden bezoldigd, de onkosten van het bestuur kunnen worden vergoed.

ARTIKEL 13.

Aile effectieve leden die hun schriftelijke kandidatuur gesteld hebben tien dagen v66r de algemene vergadering kunnen op de algemene vergadering verkozen worden door het bestuur van de vereniging, De vacante plaatsen zullen toegekend worden volgens het aantal stemmen tot aile plaatsen zijn toegekend. Wanneer een ex aequo optreedt tussen één of meerdere kandidaten bij toekennen van de laatste plaats zal een tweede stemronde worden gehouden tussen de ex aequo kandidaten om de laatste plaats toe te kennen. Wanneer opnieuw een ex aequo optreedt, wordt de plaats door het lot bepaald. De stemgerechtigde leden brengen zoveel stemmen uit als er plaatsen vacant zijn met een maximum van één stem per kandidaat.

ARTIKEL 14.

Het bestuur komt minstens om de zes maanden samen. Ook zal het bestuur samenkomen telkens het nodig geacht wordt door de Voorzitter, wanneer twee leden van het bestuur hierom vragen of wanneer één vijfde van de effectieve leden van de vereniging hierom vraagt bij middel van een schriftelijke aanvraag, gericht aan de voorzitter. Naast de administratieve taken heeft het bestuur de plicht de wetenschappelijke activiteit van de leden van de vereniging aan te moedigen.

Het bestuur neemt de beslissingen bij eenvoudige meerderheid van stemmen, welke ook het aantal aanwezige leden mogen zijn. Alleen wanneer een sanctie wordt getroffen t.o.v. een lid of wanneer een nieuw lid moet worden aangenomen, wordt de tweederde meerderheid vereist. Bij gelijkheid van stemmen telt de stem van de voorzitter dubbel.

Ten minste tien dagen voor de vergadering zal een uitnodiging worden gestuurd door de secretaris aan de leden van het bestuur met vermelding van datum, plaats en uur van de vergadering alsook de dagorde.

ARTIKEL 15.

De secretaris is aanwezig bij elke vergadering en maakt een verslag op dat zal bijgehouden worden in een hiervoor special aangelegd register. Hij houdt eveneens de statuten en de archieven van de vereniging bij.

Het rapport van de vergadering zal officieel goedgekeurd worden door het bestuur bij het begin van de volgende vergadering. De secretaris houdt eveneens een register bij van de leden van de vereniging met hun identiteit, hun adres, hun beroep en hun Ifflalificatie als lid (effectief lid, erelid).

ARTIKEL 16.

De penningmeester beheert alle inkomsten en uitgaven van de vereniging alsook de roerende en onroerende goederen. Hij is verantwoordelijk ten opzicht van het bestuur voor de boekhouding en houdt adequaat de registers bij. Deze boekhouding moet jaarlijks door de beheerraad van de vereniging en door de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

beheerraad van het "BGVHK" goedgekeurd worden. De penningmeester stelt tevens bij elke jaarlijkse vergadering zijn verslag van het afgelopen jaar voor.

Op het einde van dit verslag zal de algemene vergadering de rekeningen goedkeuren met meerderheid van de stemmen, hetwelke tevens ontlasting voor de penningmeester zal inhouden. Dit zal blijken uit de ondertekening voor ontlasting welke door de voorzitter en de penningmeester zal aangebracht worden orde laatste bladzijde van het financiële jaarverslag.

ARTIKEL 17.

Het bestuur heeft het recht in omstandigheden welke belangrijk lijken organen op te richten of te

consulteren. Voor alle problemen kan het bestuur een beroep doen op experten.

ARTIKEL 18.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichtingen aangegaan betreffende de verbintenissen van

de vereniging.

Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in

hun bestuur,

De rechtsvorderingen zowel eiser als verweerder worden op vervolging en benaarstiging van het bestuur

gevoerd.

Bestuurders die namens de raad optreden moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit

of van enige machtiging.

KAPITAAL

ARTIKEL 19.

Het kapitaal van de vereniging zijn aile roerende en onroerende goederen die de vereniging gratis heeft bekomen, onder de vorm van een hypotheek of onder de vorm welke de wet toelaat. Het kapitaal van de vereniging wordt samengesteld door schenkingen, subsidies van openbare instellingen en andere voordelen, welke vereniging wettelijk mag ontvangen.

ARTIKEL 20.

Het boekjaar van de verenigde loopt van 1 januari tot 31 december van elk kalanderjaar. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar af en maakt de inventaris en de balans, alsmede de begroting voor het volgend jaar op. Deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of anderzijds aan de leden worden uitgekeerd.

ARTIKEL 21.

Voor de uitgaven van de verenging mag het bestuur gebruik maken van een bankrekening of een postrekening op naam van de vereniging . Het niet gebruikt geld mag geplaatst worden in een gekende financiële Instelling of geïnvesteerd worden in fondsen van openbare instellingen of gekende financiële instellingen.

ARTIKEL 22.

Het ontslagnemend of uitgesloten lid en de erfgenamen van een overleden lid hebben geen enkel recht op het maatschappelijk bezit en kunnen de terugbetaling van de gestorte bijdragen noch de verzegeling eisen of het opstellen van een inventaris vragen.

WIJZIGING VAN STATUTEN, ONTBINDING VAN DE VERENIGING

ARTIKEL 23.

De vergadering kan slechts geldig beraadslagen over wijzigingen van de statuten of ontbinding van de vereniging indien het voorwerp ervan is vernield in de uitnodiging en indien twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigt is. Elke wijziging dient te worden goedgekeurd met twee derde van de uitgebrachte stemmen. Indien onvoldoende stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de algemene vergadering samengeroepen die geldig kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige leden. Elke wijziging van de statuten of de ontbinding van de vereniging dienen voorgesteld en goedgekeurd te worden door de beheerraad van het 'BGVHK" met eenparigheid van stemmen. Leden welke afwezig zijn op de vergadering mogen zich laten vervangen door een ander lid mits een schriftelijke volmacht. Elk lid mag slechts één volmacht uitoefenen.

ARTIKEL 24.

De algemene vergadering, welke beslist over de ontbinding, zal de personen aanduiden die de liquidatie

uitvoeren en hun bevoegdheid omschrijven.

Het kapitaal van de vereniging, welke aanwezig is op het ogenblik van de ontbinding, zal overgedragen

worden aan het "BGVHK". De activa zullen eveneens aan deze vereniging worden toegekend.

C

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

IKEL 25.

De statuten van de vereniging, alsook aile akten betreffende wijzigingen of vrijwillige ontbinding, treden in voege nadat deze neergelegd, gevalideerd en verscheen zijn in het Belgisch Staatsblad.









ARTIKEL 26.

Door een beslissing van de algemene vergadering kan de werkgroep deel uitmaken van een vereniging van

gelijkaardige wetenschappelijke verenigingen.

dr. F. Vermassen

voorzitter













O

.

p de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

"

29/10/2012
ÿþ Mod Word 11.1

aman In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte





Neergelegd ter griffie der

rechtbank y. koophandel te TON 1t~.ila

1 8 -10- 2012

Griffié

Pr, i-innfrinriffiPr

11111111111111111111111111111

*12178107*

ui

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0461734252

Benaming

(voluit) : WERKGROEP ENDOVASCULAIRE HEELKUNDE EN VAATDIAGNOSTIEK

(verkort) :

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : SCHIEPSE BOS 6 - 3600 GENK

(volledig adres)

Onderwerp akte ; STATUTENWIJZIGING

De bijzondere algemene vergadering dd 5 juni 2012 beslist de statuten in volgende wijze aan te passen:

Artikel 1 :

Wijziging van de naam naar "Werkgroep Endovasculaire Heelkunde en Vaatdiagnostiek",

Afschaffing van de afkorting °W.E.H."

Artikel 12 :

Wijziging naar onderstaande regels :

"De vereniging wordt bestuurd door een bestuur samengesteld uit minimaal drie en maximaal twaalf leden."

"Uit het bestuur worden 2 personen aangeduid, welke zetelen in de beheerraad van het "BGVHK" als

afgevaardigde van deze werkgroep."

Artikel 24 :

Wijziging naar onderstaande regels :

"Het kapitaal van de vereniging, welke aanwezig is op het ogenblik van de ontbinding, zal overgedragen

worden aan het "BGVHK"."

Na goedkeuring van deze wijzingen, bekomen we onderstaande statuten :

ARTIKEL. 1.

Een wetenschappelijke vereniging wordt opgericht en wettelijke erkend als vereniging zonder winstoogmerk en draagt de naam `Werkgroep Endovasculaire Heelkunde en Vaatdiagnostiek".

Deze vereniging vertegenwoordigt de officiële werkgroep van Endovasculaire Heelkunde en Vaatdiagnostiek binnen de schoot van het Belgisch Genootschap van Vaatheelkunde, afgekort "BGVHK". De sociale zetel van de vereniging is gevestigd op het adres van de secretaris. De zetel van Werkgroep Endovasculaire` Heelkunde en Vaatdiagnostiek is gevestigd in UZ Gent, Dienst Thoracale en Vasculaire Heelkund, Schiepse Bos 6, 3600 Genk met als gerechtelijk arrondissement Tongeren. De zetel kan door een beslissing van het bestuur worden overgebracht naar om het even welke plaats in België.

ARTIKEL.2.

De vereniging heeft tot doel de verspreiding van de wetenschappelijke kennis en het begeleiden en stimuleren van onderzoek en ontwikkeling, zowel op nationaal als op internationaal vlak, van de endovasculaire heelkunde, als deelspecialisme van endovasculaire heelkunde, en in het kader hiervan: "het plannen en organiseren van wetenschappelijke activiteiten allerhande; "het verzamelen van wetenschappelijke gegevens en het ter beschikking stellen van deze gegevens aan de leden; «het stimuleren van contacten en samenwerking tussen personen en centra die activiteiten ontplooien in het kader van dit deelspecialisme; "de samenwerking met internationale en nationale wetenschappelijke verenigingen die hetzelfde doel nastreven; "het verlenen van onderlinge raad en bijstand; .aanbrengen bij de beheerraad van het "BGVHK" van gegevens en adviezen die deze nodig kan hebben in zijn opdracht voor besprekingen met de overheid, het "BIZIN" en ziekenfondsen en ziekenhuisbeheerders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 3.

De vereniging zal geen enkele filosofische of politieke leerstelling aankleven. De officiële taal is het

Nederlands.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

LEDEN

ARTIKEL 4.

De vereniging bestaat uit effectieve leden en ereleden. Om effectief lid te zijn moet men lid zijn van het "BGVHK" en aldaar lidgeld betaald hebben.

Kunnen effectief lid zijn: elke geneesheer, die effectief lid is van het "BGVHK". Alleen de effectieve leden hebben stemrecht en kunnen kandidaat zijn voor het bestuur.

Kunnen erelid zijn: elke geneesheer die een uitzonderlijke dienst aan het deelspecialisme van de vasculair heelkunde, welke deze vereniging vertegenwoordigt, heeft bewezen of welke pionierswerk dienaangaande heeft verricht. De ereleden hebben geen stemrecht en kunnen niet verkozen worden in het bestuur.

ARTIKEL 5.

De leden betalen geen jaarlijkse bijdrage gezien deze geïnd wordt door het "BGVHK". Wel kunnen

onkostenvergoedingen voor wetenschappelijke vergaderingen of organisaties gevraagd worden.

ARTIKEL 6.

~D Eik lid kan ontslag nemen uit de vereniging mits schriftelijke aangetekende brief aan de voorzitter.

Clà

ARTIKEL 7.

L. Het bestuur kan de nodige maatregelen nemen tegen de leden die niet beantwoorden aan de algemene

Clà regels beschreven in de statuten of zich niet houden aan het reglement van inwendige orde van de verenging.

" . Dit betreft eveneens leden die zich niet eervol gedragen zoals het hoort bij het medisch beroep of die materiële

o schade of morele schade berokkend hebben aan een ander lid of aan de vereniging.

X De sancties die kunnen worden genomen door het bestuur, na de betrokken persoon te hebben gehoord,

b zijn naargelang de ernst van het vergrijp: verwittiging, berisping, schorsing en uitsluiting. Deze sancties zullen

door het bestuur worden genomen op voorstel van één van de leden en nadat het bestuur er bij geheime

á stemming zal heb over beslist met twee derde der uitgebrachte stemmen.

wi

Clà De schorsing welke eventueel wordt uitgesproken door het bestuur kan ten hoogste uitwerking hebben voor

ssC

C een termijn van zes maanden behoudens de beslissing van de eerstkomende algemene vergadering na de

d uitspraak van de schoring en welke een langere termijn voorgesteld door het bestuur bij geheime stemming kan

I bekrachtigen.

eq De uitsluiting welke eventueel wordt uitgesproken zal automatische omgevormd worden tot een tijdelijke

o schorsing in afwachting dat de eerstkomende algemene vergadering bij geheime stemming zal hebben beslist

óover het hen door het bestuur gedane voorstel tot uitsluiting.

ORGANIGRAM VAN DE VERENIGING

N

ARTIKELS.

De organen van de vereniging zijn de algemene vergadering en het bestuur.

ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 9.

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve [eden, die zijn toegelaten volgens artikel 4 en

die op het ogenblik van de algemene vergadering geen schorsing of uitsluiting hebben opgelopen.

ARTIKEL 10.

Clà De algemene vergadering wordt jaarlijks gehouden in de maand maart en valt samen met deze van het

.C7à "BGVHK". Zij zal een niet wetenschappelijke vergadering zijn.

Een uitnodiging voor deze algemene vergadering zal gestuurd warden naar alle leden ten minste dertig

sC dagen v66r de datum van de vergadering en bevat de dagorde. Behoudens statutair anders bepaald beslist de

" pip algemene vergadering met meerderheid der uitgebrachte stemmen, onafhankelijk van het aantal aanwezige

leden. Men kan slechts stemmen door ja of neen en elk lid kan slechts drager zijn van één volmacht.

De algemene vergadering kan geldig beraadslagen over de op de dagorde geplaatste punten. Deze dagorde bevat op zijn minst: het goedkeuren van het verslag van de vorige algemene vergadering, het verslag van de secretaris over de activiteiten van de vereniging van het afgelopen jaar en over de toestand van de vereniging, verslag van de penningmeester over inkomsten en uitgaven, goedkeuring van de rekeningen van het afgelopen jaar en het verlenen van ontlasting hiervoor, aanvaarding van nieuwe leden, verkiezing van nieuwe leden van het bestuur, elk voorstel dat door één twintigste van de leden werd ondertekend, en alle beslissingen dewelke statutair aan de algemene vergadering moeten worden verlegd tot diens bevoegdheid behoren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Een buitengewone algemene vergadering kan bijeengeroepen worden door het bestuur wanneer deze het nodig acht of wanneer één vijfde van de leden van de vereniging schriftelijk hierom vraagt bij de voorzitter met vermelding van de reden van bijeenroeping. In dat geval zal de invitatie voor de algemene vergadering verzonden worden door de secretaris of de voorzitter in de maand volgend op de ontvankelijkverklaring van de aanvraag.

ARTIKEL 11.

De voorzitter leidt de algemene vergadering. Indien de voorzitter verhinderd is, wordt hij vervangen door de

secretaris of een ander lid van het bestuur, beginnend met de oudste.

BESTUUR

ARTIKEL 12.

De vereniging wordt bestuurd door een bestuur samengesteld uit minimaal drie en maximaal twaalf leden (zie reglement inwendige orde). Het aantal bestuursleden wordt bepaald door het aantal effectieve leden van de werkgroep te delen door zes, afgerond naar boven. Dezen worden benoemd en ontslagen door de algemene vergadering. Nadat zal zijn overgegaan tot de verkiezing van de bestuursleden zal het bestuur de voorzitter aanduiden, die op zijn beurt en zonder het bestuur te hoeven raadplegen de secretaris en de penningmeester zal bencemen. Met de restrictie dat zij dienen te worden gekozen uit de leden van het bestuur.

Het bestuur heef de volheid van bevoegdheid.

De duur van het mandaat bedraagt vier jaar. Om de twee jaar wordt overgegaan tot verkiezing van de helft (af te ronden naar boven) van de bestuursleden. De eerste herverkiezing van de helft (af te ronden naar boven) van het bestuur zal gebeuren vier jaar na de oprichtingsdatum, per uitzondering zullen de ontslagnemende bestuursleden door het lot bepaald worden. De uittredende leden kunnen, als zij zich kandidaat stellen, herverkozen worden.

De bestuursleden welke over een periode van twee jaar minder dan de helft van de bestuursvergadering aanwezig waren, dienen hun mandaat ter beschikking te stellen en zijn niet meer herverkiesbaar voor de periode van vier jaar.

Uit het bestuur worden twee personen aangeduid, welke zetelen in de beheerraad van het "BGVHK" als afgevaardigde van deze werkgroep. De duur van dat mandaat bedraagt vier jaar. Het bestuur verdeelt de mandaten onder zijn leden. Wanneer een lid van het bestuur meer dan drie maanden verhinderd is deel uit te maken van het bestuur zal hij vervangen worden door een lid van de vereniging met het meeste aantal stemmen, zonder verkozen te zijn tijdens de laatste algemene vergadering. Zijn mandaat in het bestuur zat verlengd worden tot de volgende algemene vergadering.

De bestuurders kunnen niet worden bezoldigd, de onkosten van het bestuur kunnen worden vergced.

ARTIKEL 13.

Alle effectieve leden die hun schriftelijke kandidatuur gesteld hebben tien dagen vbbr de algemene vergadering kunnen op de algemene vergadering verkozen worden door het bestuur van de vereniging. De vacante plaatsen zullen toegekend worden volgens het aantal stemmen tot alle plaatsen zijn toegekend. Wanneer een ex aequo optreedt tussen één of meerdere kandidaten bij toekennen van de laatste plaats zal een tweede stemronde worden gehouden tussen de ex aequo kandidaten om de laatste plaats toe te kennen. Wanneer opnieuw een ex aequo optreedt, wordt de plaats door het lot bepaald. De stemgerechtigde leden brengen zoveel stemmen uit als er plaatsen vacant zijn met een maximum van één stem per kandidaat.

ARTIKEL 14.

Het bestuur komt minstens om de zes maanden samen. Ook zal het bestuur samenkomen telkens het nodig geacht wordt door de voorzitter, wanneer twee leden van het bestuur hierom vragen of wanneer één vijfde van de effectieve leden van de vereniging hierom vraagt bij middel van een schriftelijke aanvraag, gericht aan de voorzitter. Naast de administratieve taken heeft het bestuur de plicht de wetenschappelijke activiteit van de leden van de vereniging aan te moedigen.

Het bestuur neemt de beslissingen bij eenvoudige meerderheid van stemmen, welke ook het aantal aanwezige leden mogen zijn. Alleen wanneer een sanctie wordt getroffen t.o.v. een lid of wanneer een nieuw lid moet worden aangenomen, wordt de tweederde meerderheid vereist. Bij gelijkheid van stemmen telt de stem van de voorzitter dubbel.

Ten minste tien dagen voor de vergadering zal een uitnodiging worden gestuurd door de secretaris aan de leden van het bestuur met vermelding van datum, plaats en uur van de vergadering alsook de dagorde.

ARTIKEL 15.

De secretaris is aanwezig bij elke vergadering en maakt een verslag op dat zal bijgehouden worden in een hiervoor special aangelegd register. Hij houdt eveneens de statuten en de archieven van de vereniging bij.

Het rapport van de vergadering zal officieel goedgekeurd worden door het bestuur bij het begin van de volgende vergadering. De secretaris houdt eveneens een register bij van de leden van de vereniging met hun identiteit, hun adres, hun beroep en hun kwalificatie als lid (effectief lid, erelid).

ARTIKEL 16.

De penningmeester beheert alle inkomsten en uitgaven van de vereniging alsook de roerende en

onroerende goederen. Hij is verantwoordelijk ten opzicht van het bestuur voor de boekhouding en houdt

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

adequaat de registers bij. Deze boekhouding moet jaarlijks door de beheerraad van de vereniging en door de beheerraad van het "BGVHK" goedgekeurd worden. De penningmeester stelt tevens bij elke jaarlijkse vergadering zijn verslag van het afgelopen jaar voor.

Op het einde van dit verslag zal de algemene vergadering de rekeningen goedkeuren met meerderheid van de stemmen, hetwelke tevens ontlasting voor de penningmeester zal inhouden. Dit zal blijken uit de ondertekening voor ontlasting welke door de voorzitter en de penningmeester zal aangebracht worden orde laatste bladzijde van het financiële jaarverslag.

ARTIKEL 17.

Het bestuur heeft het recht in omstandigheden welke belangrijk lijken organen op te richten of te

consulteren. Voor alle problemen kan het bestuur een beroep doen op experten.

ARTIKEL 18.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichtingen aangegaan betreffende de verbintenissen van

de vereniging.

Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in

hun bestuur.

De rechtsvorderingen zowel eiser als verweerder worden op vervolging en benaarstiging van het bestuur

gevoerd.

Bestuurders die namens de raad optreden moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit

of van enige machtiging.

KAPITAAL

ARTIKEL 19.

Het kapitaal van de vereniging zijn aile roerende en onroerende goederen die de vereniging gratis heeft bekomen, onder de vorm van een hypotheek of onder de vorm welke de wet toelaat Het kapitaal van de vereniging wordt samengesteld door schenkingen, subsidies van openbare instellingen en andere voordelen, welke vereniging wettelijk mag ontvangen.

ARTIKEL 20.

Het boekjaar van de verenigde loopt van 1 januari tot 31 december van elk kalanderjaar. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van hetafgelopen jaar af en maakt de inventaris en de balans, alsmede de begroting voor het volgend jaar op. Deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of anderzijds aan de leden worden uitgekeerd.

ARTIKEL 21.

Voor de uitgaven van de verenging mag het bestuur gebruik maken van een bankrekening of een postrekening op naam van de vereniging . Het niet gebruikt geld mag geplaatst worden in een gekende financiële instelling of geïnvesteerd worden in fondsen van openbare instellingen of gekende financiële instellingen.

ARTIKEL 22.

Het ontslagnemend of uitgesloten lid en de erfgenamen van een overleden lid hebben geen enkel recht op het maatschappelijk bezit en kunnen de terugbetaling van de gestorte bijdragen noch de verzegeling eisen of het opstellen van een inventaris vragen.

WIJZIGING VAN STATUTEN, ONTBINDING VAN DE VERENIGING

ARTIKEL 23.

De vergadering kan slechts geldig beraadslagen over wijzigingen van de statuten of ontbinding van de vereniging indien het voorwerp ervan is vermeld in de uitnodiging en indien twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigt is. Elke wijziging dient te worden goedgekeurd met twee derde van de uitgebrachte stemmen. Indien onvoldoende stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de algemene vergadering samengeroepen die geldig kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige leden. Elke wijziging van de statuten of de ontbinding van de vereniging dienen voorgesteld en goedgekeurd te worden door de beheerraad van het "BGVHK" met eenparigheid van stemmen. Leden welke afwezig zijn op de vergadering mogen zich laten vervangen door een ander lid mits een schriftelijke volmacht. Elk lid mag slechts één volmacht uitoefenen.

ARTIKEL 24,

De algemene vergadering, welke beslist over de ontbinding, zal de personen aanduiden die de liquidatie

uitvoeren en hun bevoegdheid omschrijven.

Het kapitaal van de vereniging, welke aanwezig is op het ogenblik van de ontbinding, zal overgedragen

worden aan het "BGVHK". De activa zullen eveneens aan deze vereniging worden toegekend.

ARTIKEL 25.

De statuten van de vereniging, alsook alle akten betreffende wijzigingen of vrijwillige ontbinding, treden in

voege nadat deze neergelegd, gevalideerd en verscheen zijn in het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 26,

Door een beslissing van de algemene vergadering kan de werkgroep deel uitmaken van een vereniging van

gelijkaardige wetenschappelijke verenigingen.

dr. F. Vermassen

Voorzitter

'.Voorbehouden aan het Belgisch

Staatsblad`

V

n "

"

4

a. 1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
WERKGROEP ENDOVASCULAIRE HEELKUNDE EN VAATDI…

Adresse
SCHIEPSE BOS 6 3600 GENK

Code postal : 3600
Localité : GENK
Commune : GENK
Province : Limbourg
Région : Région flamande