WIELERCLUB NOORD-LIMBURG, AFGEKORT : WCNL

Association sans but lucratif


Dénomination : WIELERCLUB NOORD-LIMBURG, AFGEKORT : WCNL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 840.315.255

Publication

27/10/2011
ÿþ Moa 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- !Ill

behouden *11163512

aan het

Belgisch

Staatsblad





Bijlagen bïj hél SéIgisch Slàïfsblâd -271T072011- Annëxés dü 1GTónitënr bélgé

Ondernemingsnr : g() 0 3 -4 . .

Benaming

(voluit) : Wielerclub Noord-Limburg

(verkort) : WCNL

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Véronique Libert, Opgenomenstraat 14, 3900 Overpelt

Onderwerp akte :

VZW Wielerclub Noord-Limburg

(Opgenomenstraat 14, 3900 Overpelt)

Ondergetekenden :

-Véronique Libert, Liège, 27/05/1969, Opgenomenstraat 14, 3900 OVERPELT -Ludo Van Dingenen, Neerpelt, 20/10/1964, Luikersteenweg 307, 3920 LOMMEL -Ruddi Loenders, Neerpelt, 16/10/1970, Kapelstraat 33, 3940 EKSEL

Verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27

juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder"

winstoogmerk en de stichtingen, zoals meermaals gewijzigd, hierna de VZW-Wet genoemd.

Als onderdeel van deze overeenkomst stellen de bovenvermelde personen de hierna vermelde statuten op. die zullen gelden als de statuten van deze vereniging :

Artikel 1. De vereniging

1.1. De rechtsvorm

De vereniging is een vereniging zonder winstoogmerk

1.2. De naam

De vereniging draagt de naam "Wielerclub Noord-Limburg", afgekort "WCNL "

Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW", worden voorafgegaan of gevolgd.

Deze naam, de aanduiding dat het om een vereniging zonder winstoogmerk gaat, zoals in de voorgaande alinea aangegeven, en het adres van de zetel van de vereniging moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging.

1.3. De zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te Overpelt (V. Libert - Opgenomenstraat 14 - B-3900 Overpelt), gelegen in het gerechtelijk arrondissement Hasselt.

De Algemene vergadering kan de zetel verplaatsen met inachtneming van de formaliteiten die door de wet van 27 juni 1921 en door deze statuten worden voorgeschreven voor een statutenwijziging.

1.4. De duur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 2. Doeleinden en activiteiten

2.1. Doeleinden

De vereniging stelt zich tot doel een wielerjeugdopleiding aan te bieden aan jonge renners.

2.2. Activiteiten

Tot de activiteiten waarmee de doeleinden van de vereniging worden verwezenlijkt, behoren onder meer:

-Begeleiding van wielerrenners

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Artikel 3. Lidmaatschap

3.1 Werkende leden

§1 Het aantal werkende leden van de vereniging is onbeperkt, zonder dat dit aantal minder mag zijn dan drie. De ondergetekende oprichters zijn de eerste leden.

§2 Daarnaast kan ieder natuurlijke en/of rechtspersoon zich kandidaat stellen als Werkend lid, waarbij volgende toetredingsvoorwaarden gelden : blanco strafblad

§3 Kandidaat werkende leden richten hun kandidaatstelling, aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

§4 De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als werkend lid op de eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens 2/3 leden van de Raad van Bestuur aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met gewone meerderheid van stemmen. Na de aanvaarding moet de kandidaat het ledenregister der werkende leden ondertekenen en een document met de ontvangstbevestiging van de gecoördineerde statuten.

§5 De Raad van Bestuur is er niet toe gehouden zijn beweegredenen inzake het al dan niet aanvaarden van een kandidaat-lid kenbaar te maken.

§6 De Werkende leden van de vereniging hebben alle rechten en verplichtingen die in de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003, alsmede in de gecoördineerde statuten worden beschreven.

§7 Zij betalen een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Raad van Bestuur en minimum 80 EUR en maximum 300 EUR zal bedragen.

3.2. Toegetreden leden

§1 Elke natuurlijke, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de vereniging ondersteunt kan bij de Raad van Bestuur een schriftelijke aanvraag indienen om toegetreden lid van de vereniging te worden. De leden-rechtspersonen worden door een vaste en gemandateerde vertegenwoordiger van de rechtspersoon vertegenwoordigd.

§2 De Raad van Bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie dat een kandidaat niet wordt aanvaard als Toegetreden Lid.

§3 Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten hen toebedeeld door deze statuten. Toegetreden leden hebben geen stemrecht.

§4 Het jaarlijks lidgeld voor de toegetreden leden wordt bepaald door de Raad van bestuur met een maximum van 300 EUR.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

3.3. Ontslag op verzoek van een lid

Elk lid is vrij uit te treden door het indienen van zijn ontslag bij gewoon schrijven gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan. Indien het ontslagnemend lid een functie binnen de vereniging uitoefent, oefent hij deze functie verder uit totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan voorzien worden.

3.4. Opschorting van Werkende leden

Het lidmaatschap van Werkende Leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de door de Raad van bestuur bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort na een eerste schriftelijke aanmaning tot regularisatie binnen de maand na die aanmaning. Werkende Leden die hun lidmaatschapsbijdrage na de regularisatietermijn niet betalen, kunnen geacht worden ontslagnemend te zijn.

3.5. Beëindiging van lidmaatschap door de vzw

§1 Als een werkend lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vzw kan diens lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle werkende leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens 1/3 van alle werkende leden aanwezig is of vertegenwoordigd zijn, en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden vereist is.

§2 Het werkend [id waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

§3 Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de vzw kunnen door een eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

3.6. Rechten ten aanzien van het vermogen van de vzw

§1 Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

§2 Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw, enz.

Artikel 4. De Algemene Vergadering

4.1. Samenstelling

De Algemene Vergadering bestaat uit alle werkende leden van de vereniging. De leden van de Algemene Vergadering hebben gelijk stemrecht. Elk lid heeft één stem.

4.2. Waarnemers

Waarnemers kunnen de Algemene Vergadering bijwonen en mogen zich, mits toestemming van de voorzitter, tot de Algemene Vergadering richten.

4.3. Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

1 °de wijziging van de statuten;

2°de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3°de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

4°de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5°de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6°de ontbinding van de vereniging;

7°de uitsluiting van een lid;

ede omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9°alie gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4.4. Jaarlijkse bijeenkomst

§1 De jaarlijkse bijeenkomsten van de gewone Algemene Vergadering zal gehouden worden in de loop van de maand mei op de maatschappelijke zetel of op een plaats die vermeld wordt in de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Aigérnene Vergadering naar aile leden verstuurd per gewone post op het adres dat het lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de voorzitter.

§2 De vergaderingen worden door de voorzitter van de Raad van Bestuur bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens 2 bestuurders aangebracht werd of dat door minstens 1/20 van de werkende leden minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering aan de Voorzitter werd meegedeeld, aan de agenda wordt toegevoegd.

4.5. Buitengewone Algemene Vergadering

Een buitengewone Algemene Vergadering kan worden samengeroepen door de voorzitter, op verzoek van minstens 2 bestuurders, alsook op verzoek van minstens 1/5 van de werkende leden. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de buitengewone Algemene Vergadering naar alle leden verstuurd per gewone post op het adres dat het lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de voorzitter.

4.6. Aanwezigheidsquorum

§1 Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens 1/2 van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de wet of de statuten dit anders voorzien.

§2 De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de werkende leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende leden.

4.7. Vertegenwoordiging

Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere werkende leden worden vertegenwoordigd. Elk lid kan maximaal 2 volmachten dragen.

4.8. Stemming

§1 De stemming kan op voorstel van de voorzitter gebeuren door afroeping, door handopsteking of indien gevraagd door minstens 1/3 van de werkende leden die aanwezig zijn, door geheime stemming.

§2 Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend, behalve in het geval van een geheime stemming. In dit laatste geval wordt bij staking van stemmen het voorstel geacht verworpen te zijn.

4.9. Notulen

Er worden notulen opgesteld. De goedgekeurde notulen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

Artikel 5. Raad van Bestuur

5.1. Samenstelling

§1 De vzw wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal werkende leden van de vereniging. Wanneer de vzw slechts het wettelijk bepaald minimum van drie werkende leden heeft, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde Werkend lid wordt aanvaard, zal een buitengewone Algemene Vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

§2 De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een termijn van zes jaar. Hun mandaat eindigt bij het sluiten van de jaarvergadering. Bestuurders zijn herbenoembaar.

§3 De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

§4 De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is gehouden na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

§5 De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

5.2. Vergaderingen, beraadslaging en beslissing

§1 De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls ais het belang van de vzw het vereist, alsook binnen 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders.

§2 De raad wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vzw of op een plaats die vermeld wordt in de uitnodiging.

§3 De uitnodiging voor de bestuursvergadering vermeldt de dagorde en wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de vergadering aan de bestuurders verstuurd per gewone post.

§4 Een bestuurder die verhinderd is om de vergadering bij te wonen kan zich door middel van een schriftelijke volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurder. Een bestuurder kan slechts drager zijn van één volmacht.

§5 De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit, doorslaggevend.

§6 Er worden notulen opgesteld. De goedgekeurde notulen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

5.3. Intern bestuur

§1 De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig en dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vzw, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 van de wet en artikel 4.3 van deze statuten de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

§2 Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

§3 De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan het Dagelijks Bestuur, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vzw of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

5.4. Externe vertegenwoordigingsmacht

§1 De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door het optreden van de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vzw in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

Beperkingen aan de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat zij openbaar zijn gemaakt. Niet naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§2 De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks van bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

5.5. Bekendmakingsvereisten

De akten van benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging worden openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlage bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit de stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen, de vzw ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Artikel 6. Dagelijks Bestuur

6.1. Opdracht

Het dagelijks bestuur van de vzw op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft het dagelijks bestuur kan door de Raad van Bestuur worden opgedragen aan het Dagelijks Bestuur.

Indien van deze mogelijkheid wordt gebruikgemaakt , regelt de Raad van bestuur de samenstelling van het Dagelijks bestuur.

Indien van deze mogelijkheid wordt gebruikgemaakt, zullen de dagelijks bestuurders in overeenstemming met hetgeen het huishoudelijk reglement bepaalt alleen of gezamenlijk of als college kunnen handelen, en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs nadat ze openbaar werden gemaakt. Niet naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

6.2. Daden van dagelijks bestuur

Bij gebrek aan omschrijving van wat het dagelijks bestuur omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vzw te verzekeren en die, hetzij wegens hun belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

De personen belast met het dagelijks bestuur informeren de Raad van Bestuur op gepaste tijdstippen.

6.3. Bekendmakingsvereisten

De akten van benoeming van de personen belast niet het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlage bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen de vzw ieder afzonderlijk, gezamenlijk dan wel als college verbinden, alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Artikel 7. Aansprakelijkheid van de Bestuurder en de Dagelijks Bestuurder

De bestuurders en de dagelijkse bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door verbintenissen van de vzw.

Tegenover de vzw en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

Artikel 8. Toezicht door een commissaris

Zolang de VZW voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17 §5 VZW-wet niet overschrijdt, is de VZW niet verplicht een commissaris te benoemen.

Zodra de VZW de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, wordt aan een of meer commissarissen opgedragen, te benoemen door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar. Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris(en).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 9. Financiering en boekhouding

9.1. Financiering

De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet. 9.2. Boekhouding

§1 Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

§2 De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de vzw-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

§3 De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies van de vzw-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, § 6 van de vzw-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

§4 De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook het voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

Artikel 10. Ontbinding

10.1. Samenroeping en beraadslaging

§1 De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minstens 1/5 van alle leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig artikel 4 van deze statuten.

§2 De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld voor doelwijziging in artikel 4 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vzw steeds dat zij "vzw in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 vzw-wet.

10.2. Vereffening en bestemming van het vermogen

§1 ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering één vereffenaar waarvan zij de opdracht zal omschrijven.

§2 Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de buitengewone Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vzw dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

§3 Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtbeëindiging van de vereffenaar, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlage bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de vzw-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Artikel 11. Slotbepaling

Al wat niet uitdrukkelijk door onderhavige gecoördineerde statuten en het huishoudelijk reglement is voorzien, zal worden geregeld door de geldende wetgeving.

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij he Bëlgisclï S1=ántsbIiid =-27/10%2017 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Indien sommige bepalingen van onderhavige gecoordineerde statuten in strijd zijn met de gebiedende voorschriften van de wet, dan dienen zij als ongeschreven te worden beschouwd zonder echter een oorzaak van vernietiging van de vereniging te kunnen zijn.

Gedaan te Overpelt, in drie originele exemplaren op 15 september 2011.

Ludo Van Dingenen, Ruddi Loenders, Véronique Libert,

De algemene vergadering benoemt vervolgens tot bestuurders:

- Véronique Libert

Ruddi Loenders

- Ludo Van Dingenen

met ingang van 1 oktober 2011

De Raad van Bestuur benoemt vervolgens met ingang vanaf 1 oktober 2011:

tot voorzitter: Véronique Libert

tot penningmeester: Ruddi Loenders

tot secretaris: Ludo Van Dingenen

*..AAAAAk*ir*

Getekend:

V. Libert R. Loenders L. Van Dingenen

De oprichters

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

26/03/2015
ÿþ(M\ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i 11 VI

11





RECHTBANK van KOOPHANDEL te ANTWERPEN, afdering HASSELT

1 G MAART 2015

Griffie

Ondememingsnr : 0840.315.255

Benaming

(voluit) : Wielerclub Noord-Limvurg

(verkort) : WCNL

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Kloosterstraat 11 bus 4 3910 Neerpelt

Onderwerp akte : Wijziging Raad van bestuur

De algemene vergadering 05/11/2014.

Ontslag van alle bestuurders.

Benoemen van nieuwe bestuurders.

Vanaf 05/11/2014

Onslagnemend bestuur.

Rijksr.nr: 69052719096 Libert Véronique, Opgenomenstraat 14, 3900 Overpelt Rijksr.nr. 64102022111 Van Dingenen Ludo, Luikersteenweg 307, 3920 Lommel Rijksr.nr. 70101617314 Loenders Ruddi, Kapelstraat 33, 3940 Eksel

Vanaf 05/11/2014

De samenstelling van de nieuwe Raad van Bestuur is:

Rijksr.nr. 67022812370 Donkers Rudi, Oude Pastorijstraat 37, 3930 Hamont-Achel.

Functie: Voorzitter, eindverantwoordelijke vooral de beslissingen die worden genomen en het

leiden van vergaderingen.

Rijksr.nr: 82021104701 Claes Bert, Kleine Marsestraat 30 , 3950 Kaulille.

Functie: Secretaris, alle aanvragen en briefwisseling, mede beslissingen helpen nemen en mogelijkheid de

verslagen van de vergaderingen te noteren

Rijksr_nr. 76121522139 Agten Tom, Overpelterbaan 23, 3940 Eksel.

Functie: Penningmeester, verantwoordelijk voor het financiële beleid binnen de club, uitvoeren van

betalingen, mede beslissingen helpen nemen en mogelijkheid de verslagen van de vergadering te noteren.

Penningmeester

Agten Tom



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste btz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

06/08/2015
ÿþMon 2.2

(D,G\ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Vc behc " 1511 19

aar Illilii

Beu Staal







RECHTBANK van KOOPHANDEL te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

2 8 JULI 2015

Griffie

Ondernemingsnr : 0840.31 5.255

Benaming

(voluit) : Wielerclub Noord-Limburg

(verkort) : WCNL

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk Zetel: Opgenomenstraat 14, 3900 Overpelt Onderwerp akte : Wijziging Maatschappelijke zetel

De algemene vergadering 15/06/2015.

Wijziging adres van de maatschappelijke zetel.

Oud adres van de maatschappelijke zetel:

Opgen -omenstraat 14, 3900 Overpelt.

Vanaf 15/06/2015

Nieuw adres van de maatschappelijke zetel:

Kloosterstraat 11 bus 4, 3910 Neerpelt.

Voorzitter Secretaris Penningmeester

Rudi Donskers Bert Claes Tom Agten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
WIELERCLUB NOORD-LIMBURG, AFGEKORT : WCNL

Adresse
OPGENOMENSTRAAT 14 3900 OVERPELT

Code postal : 3900
Localité : OVERPELT
Commune : OVERPELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande