WIELERTOERISTENCLUB BERKENTRAPPERS, AFGEKORT : WTC

Association sans but lucratif


Dénomination : WIELERTOERISTENCLUB BERKENTRAPPERS, AFGEKORT : WTC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 879.668.848

Publication

19/03/2014
ÿþ M0D 2,0

i I I ` In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte



Vo[ behot aan Belgi Staats uhlu

i





*14064058*

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

0 7 -03- 2014

HASSELT

griffie

Benaming

(voluit) : WIELERTOERISTENCLUB BERKENTRAPPERS

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Pikkeleerstraat, 67, 3540 Herk-de-Stad

Ondememingsnr : 0879.668.848

Voorwerp akte : Wijziging STATUTEN

Statutaire Buitengewone Algemene vergadering van 07.02.2014.

Art 2 Hoofdstuk I: alinea 1 wordt = De zetel van de vereniging wordt verplaatst naar 3540 Herk-de-Stad, Sint Truidersteenweg, 51, arrondissement Hasselt. Rest Art. 2 blijft ongewijzigd.

Verder aanvaardt de Statutaire Algemene Vergadering van 07.02.2014 het ontslag van Danny Vanschoonbeek, Pikkeleerstraat, 67, 3540 Herk-de-Stad als sekretaris en duidt Joseph Knaepen, Sint Truidersteenweg, 51, 3540 Herk-de-Stad aan als, sekretaris gelijktijdig met zijn funktie als penningmeester. Zij noteert evenees de adresverandering van de voorzitter dat wordt : Geelstraat, 64, 3800 Sint Truiden

De Statutaire Algemene Vergadering hecht haar goedkeuring aan voorgaande punten

Herk-de-Stad, 07.02.2014

Getekend

Joseph Knaepen, sekretaris

Guido Appeltans, voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

21/02/2013
ÿþMOD 2.2

(DA ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B, vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

,

~hi ,. _,.

I 1 -02- Fii.;

Grif1pASSEi T

Ondememingsnr : 0879.668.848

Benaming

(voluit) : Wielertoeristenclub Berkentrappers

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Pikkeleersraat 67 3540 Herti de-Stad

Onderwerp akte : benoeming dagelijks bestuurders

De Statutaire Algemene Vergadering van 05.02.2013 beslist om Jos Trekels, Herkantstraat, 7, 3512 Stevoort Hasselt en Willy Mathys, Smolderstraat, 67,3454 Rummen-Geetbets te benoemen tot bestuurders en dit vanaf 05.02.2013.

Wegens overlijden van de voorzitter Georges Grauls op 10.01.2013 werd hij ambtshalve uitgeschreven, Wordt als voorzitter benoemd Guido Appeltans, Eugeen Leenlaan,1 B 4, 3500 Hasselt en als ondervoorzitter Jos Trekels.

Zij hecht haar goedkeuring aan deze punten.

Herk-de-Stad, 05.02.2013

Getekend,

Appeltans Guido, voorzitter, Danny Vanschoonbeek, secretaris,

V

bah aa Bel

Stae

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

15/03/2012
ÿþ MOd 2.0

I`Ît = ; , In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

0 5 -03- 2012

megÉLT





ih



*12059450"



Benaming

(voluit) : WIELERTOERISTENCLUB BERKENTRAPPERS

Rechtsvoren : VZW

Zetel : Pikkeleerstraat, 67, 3540 Herk-de-Stad

Ondernemingsnr : 0879.668.848

Voorwerp akte : Wijziging STATUTEN

Vo,

beho aan Belg

Staat

1ijlagenbiij fiët Belgisch Staatsblad -15/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Statutaire Buitengewone Algemene vergadering van 07.02.2012.

Art 10 Hoofdstuk III: Al. 2 wordt = Bestuurders worden door de Algemene Vergadering benoemd en zijn ten allen tijden afzetbaar. Hun mandaat wordt vanaf 07/0212012 bepaald op 4 jaar, doch zijn ter alle tijden herkiesbaar. ln geval een bestuurder ontslag neemt of uitgesloten wordt, wordt hij geacht zijn mandaat te voltooien tot zijn ontslag wordt aanvaard door de eerstvolgende Algemene Vergadering.

Art 15 Hoofdstuk IV : Al. 1 wordt = De Algemene Vergadering kan steeds geldig vergaderen en stemmen ongeacht het aantal aanwezige stemgerechtigde leden, tenzij anders voorzien door de wet. Cfr de wet kan men pas geldig stemmen op de leeftijd van 18 jaar.

Appeltans Guido wordt benoemd tot onder-voorzitter en hij aanvaardt zijn mandaat, dit vanaf 07/02(212.

Zij hecht haar goedkeuring aan deze punten.

getekend,

07102/2012

Vanschoonbeek Danny, secretaris Grauls George, Voorzitter

Coördinatie van de statuten :

HOOFDSTUK

Naam  Zetel  Doel  Duur  Verenigingsdossier

Artikel 1-- Benaming van de vereniging :

De vereniging draagt de naam Wielertoeristenclub Berkentrappers Vereniging Zonder Winstoogmerk, afgekort WTC Berkentrappers VZW.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken, die uitgaan van de verenigingen zonder winstoogmerk, vermelden de naam van de vereniging,_

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

onmiddellijk gevolgd of voorafgegaan door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", en het adres van de zetel van de vereniging.

Het is verboden de benaming van de vereniging door derden te gebruiken, op welke wijze dan ook, indien de vereniging daardoor nadeel of schade ondervindt.

Artikel 2  Maatschappelijke zetel :

De zetel van de vereniging is gevestigd te 3540 Herk-de-Stad, Pikkeieerstraat, 67, gelegen in het arrondissement Hasselt.Het adres van de zetel kan verplaatst worden bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur naar elke andere plaats van het arrondissement. iedere verandering van zetel moet worden neergelegd op de bevoegde griffie van de rechtbank van koophandel met het oog op de bekendmaking ervan in de bijlage van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3 -- Maatschappelijke doel :

De vereniging heeft tot doel de wielersport in al haar aspecten te bevorderen. Zij mag daardoor alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen en helpen realiseren. Zij kan ook, doch slechts op bijkomstige wijze, alle handelsdaden stellen voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend ten goede komt van het maatschappelijk doel waarvoor zij is opgericht.

Artikel 4 Duur :

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5  Verenigingsdossier :

Overeenkomstig art.26novies & 1 van de VZW wet wordt een verenigingsdossier gehouden

op de griffie van de rechtbank van koophandel te Hasselt.

Dit dossier omvat :

1° statuten van de vereniging ;

2° de akten betreffende de benoemingen of de ambtsbeëindiging van de bestuurders, van de personen aan wie het dagelijks bestuur is opgedragen, van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen en van de commissarissen ;

3° een kopie van het register der leden ;

4° de beslissingen betreffende de nietigheid of de ontbinding van de vereniging, de vereffening ervan en de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, bedoeld in art.23, eerste lid van de VZW wet, de rechterlijke beslissingen moeten steeds bij het dossier worden gevoegd ais zij kracht van gewijsde zijn gegaan of uitvoerbaar zijn bij voorraad ;

5° de jaarrekening van de vereniging, opgemaakt overeenkomstig art.17 van de VZW wet ; 6° de wijzigingen in de 1°,2°,4°en 5°, bedoelde akten, stukken en beslissingen ;

7° de gecoördineerde tekst van de statuten na de wijzigingen ervan. Wanneer wijzigingen optreden in de samenstelling van de vereniging wordt de bijgewerkte ledenlijst neergelegd binnen één maand te rekenen van de verjaardag van de neerlegging der statuten.

HOOFDSTUK Il

, 4/

Artikel 6  Leden :

Man 2,0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het aantal stemgerechtigde leden is onbeperkt, maar mag niet minder dan vier bedragen. De ondergetekenden zijn de eerste stemgerechtigde leden. Zij vormen de Algemene Vergadering en bezitten eveneens de volheid van het lidmaatschap. De vereniging kan ook niet-stemgerechtigde leden toelaten. De rechten en plichten van al de niet-stemgerechtigde leden zijn vervat in een huishoudelijk reglement.

Artikel 7  Toetredingsvoorwaarden :

Als stemgerechtigd lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon, die door de Raad van Bestuur wordt aanvaard. Een kandidaat stemgerechtigd lid dient zijn verzoek te richten aan de Raad van Bestuur.

Artikel 8 -- Jaarlijkse bijdrage :

De leden en ook de eventuele niet-stemgerechtigde leden dienen geen bijdrage te betalen. Allen zetten zich in voor de vereniging met hun toewijding en

bekwaamheid.

Artikel 9  Voorwaarden tot uittreding van de leden :

Elk stemgerechtigd lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het uittreden moet door de Algemene Vergadering aanvaard worden.

De uitsluiting van een stemgerechtigd lid kan slechts door de Algemene Vergadering, zoals is omschreven in artikel 14.Uittredende of uitgesloten leden en hun eventuele rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van gestorte bedragen enlof gedane inbrengen vorderen.

HOOFDSTUK lil

Raad van Bestuur

Artikel 10  Benoeming van de bestuurders :

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie leden, die stemgerechtigd lid zijn van de vereniging.

Bestuurders worden door de Algemene Vergadering benoemd en zijn ten allen tijden afzetbaar. Hun mandaat wordt vanaf 07/02/2012 bepaald op 4 jaar, doch zijn ter alle tijden herkiesbaar. In geval een bestuurder ontslag neemt of uitgesloten wordt, wordt hij geacht zijn mandaat te voltooien tot zijn ontslag wordt aanvaard door de eerstvolgende Algemene Vergadering.Artikel 11  Werking van de Raad van Bestuur :

De Raad van Bestuur kan uit zijn stemgerechtigde leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester, een technisch coördinator en elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht, benoemen.De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of zijn plaatsvervanger telkens dit noodzakelijk is.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of door zijn plaatsvervanger. De Raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen indien minstens de helft der bestuurders aanwezig enlof vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid der stemmen. Bij staking der stemmen is het onderwerp verworpen. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder schriftelijk laten vervangen met dien verstande dat niemand binnen de Raad van Bestuur over meer dan één volmacht kan beschikken.

Moo 2.0

Van iedere vergadering worden notulen gemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris of hun plaatsvervanger. Deze notulen warden ingeschreven in een daartoe bestemd register en bijgehouden op het adres van de zetel.

De uittreksels die worden voorgelegd moeten, om geldig te zijn, worden ondertekend door de voorzitter en door de secretaris of hun plaatsvervanger.

Artikel 12  Bevoegdheden :

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitenrechtelijke handeling.

Hij is bevoegd voor alle zaken en handelingen met uitzondering van de bevoegdheden die uitsluitend aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad van Bestuur kan, onder door hem te bepalen voorwaarden, zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere leden of zelfs, mits goedkeuring door de Algemene Vergadering, aan elke derde. Bij buiten rechterlijke handelingen wordt de vereniging tegenover derden geldig vertegenwoordigd door de handtekening van de voorzitter of de

0) secretaris of hun plaatsvervanger.

te

~

De Raad van Bestuur vaardigt alle reglementen uit die hij nuttig oordeelt voor het goed bestuur van de vereniging.

'r HOOFDSTUK IV

0

e Algemene Vergadering

MS

rm

Artikel 13  Bevoegdheden :

wi

eTot haar bevoegdheden behoren het benoemen en het ontslaan van de bestuurders, het goedkeuren van het financieel jaarverslag en begroting, het wijzigen der

N statuten en het uitsluiten en het aanvaarden van het uitreden van

c:ª% , stemgerechtigde leden en het vrijwillig ontbinden van de vereniging.

N

çZij wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of zijn plaatsvervanger. le

Elk stemgerechtigd lid kan zich door een ander stemgerechtigd lid steeds laten vertegenwoordigen met dien verstande dat een stemgerechtigd lid slechts

~ drager kan zijn van maximum één schriftelijke volmacht.

:r.

Alle stemgerechtigde leden moeten worden opgeroepen en dit ten minste 14 kalenderdagen voor de vergadering.De agenda wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur.

Elk onderwerp dat ondertekend is door één twintigste van de stemgerechtigde leden moet op de agenda voorkomen.

iil

e Elk stemgerechtigd lid beschikt over maximum één stem.

te

Artikel 14  Bijeenroeping :

rm

te

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens het doel

of het belang van de vereniging zulks vereist en indien één vijfde van de

leden hierom verzoekt en dit binnen één maand na het verzoek. Zij moet

echter eenmaal per jaar worden samengeroepen telkens in de maand

februari.De oproepingen kunnen gebeuren per brief en E-mail. Zij moeten

e om geldig te zijn plaats, datum, uur en agenda vermelden en ondertekend

t zijn door de voorzitter of zijn plaatsvervanger.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Artikel 15  Stemrecht Aanwezigheid -- Meerderheden  Volmachten :

De Algemene Vergadering kan steeds geldig vergaderen en stemmen ongeacht het aantal aanwezige stemgerechtigde leden, tenzij anders voorzien door de wet. Cfr de wet kan men pas geldig stemmen op de leeftijd van 18 jaar. Bij staking der stemmen beslist de voorzitter van de vereniging.

Geheime stemming kan steeds gevraagd warden.

Indien de Algemene Vergadering een stemgerechtigd lid wenst uit te sluiten dan kan zij dat beslissen met een tweederde meerderheid, ongeacht het aantal

aanwezigen. Zij moet haar besluit niet motiveren. Het stemgerechtigd lid, dat wordt uitgesloten, dient evenwel tot de vergadering uitgenodigd te worden.

Artikel 16  Bekendmaking van de besluiten genomen door de Algemene Vergadering :

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die worden opgenomen in een daartoe bestemd register, ondertekend door de voorzitter en de secretaris of hun plaatsvervanger en bijgehouden ter zetel van de vereniging.

Uittreksel daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en/of secretaris of hun plaatsvervanger. Leden, evenals derden, die enig rechtmatig belang kunnen laten blijken, hebben het recht om inzage te vragen van de besluiten, zonder deze te verplaatsen.

HOOFDSTUK V

Rekeningen en Begroting

Artikel 17  Boekjaar -- Boekhoudkundige Verplichtingen  Controle  Neerlegging Jaarrekening :

Het boekjaar loop vanaf 01 januari tot 31 december.

Ieder jaar en ten laatste binnen de zes maanden na afsluitdatum van het boekjaar legt de Raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije jaar , opgemaakt volgens de hierna vermelde artikelen, alsook de begroting van het volgend boekjaar, ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

De Vereniging mag de vereenvoudigde boekhouding voeren dat ten minste betrekking hebben op de mutaties in contant geld of op de rekeningen.

Evenwel indien de vereniging valt binnen de criteria opgenomen in art. 17 & 5 van de VZW wet, moet zij haar boekhouding en jaarrekening opmaken overeenkomstig de wet van 17 juli 1976 op de boekhouding van de ondernemingen.

Na goedkeuring wordt de jaarrekening door de bestuurders neergelegd in het verenigingsdossier bij de griffie van de rechtbank van koophandel.

Overeenkomstig het voorgaande wordt gelijktijdig neergelegd :

1.een stuk met naam en voornaam van de bestuurders en in voorkomend geval van de commissarissen , die in functie zijn ;

2.in voorkomend geval, het verslag van de commissarissen.

HOOFDSTUK VI

Ontbinding en vereffening

Artikel 18  Bestemming van het vermogen van de VZW bij ontbinding :

.,

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

r Staatsblad

$ijragen bij het Belgisch Staatsblad -15/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars. Zij bepaalt eveneens hun bevoegdheid en de voorwaarden van de vereffening.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert

HOOFDSTUK VII

Artikel 19 : nietigheid :

De nietigheid van een vereniging kan enkel worden uitgesproken :

a.ingeval het doel niet precies is omschreven ;

b.ingeval één van de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, strijdig is met de wet of met de openbare orde ;

c.ingeval de statuten de naam en het adres van de zetel, alsook het gerechtelijk arrondissement waaronder de VZW ressorteert niet vermelden ;

HOOFDSTK VIII

Artikel 20 : Benoeming van de bestuurders  Overgangsbepalingen :

De stichtingsvergadering van 07 februari 2006 en toevoeging aan het dagelijks bestuur datum 13.11.2007 en conform de wet van 02 mei 2002, die de wet van 17 juni 1921 vervangt, benoemen tot de leden van de Raad van Bestuur :

Grauls George, geboren te Herk-de-Stad op 19.07.1939 en met woonplaats te 3540 Herk-de-Stad, Ruitstraat 1 ;

Vanschoonbeek Danny, geboren te Herk-de-Stad op 31.10.1958 en met woonplaats te 3540 Herk-de-Stad, Pikkeleerstraat, 67 ;

Knaepen Joseph, geboren te Rummen op 22.05.1939 en met woonplaats te 3540 Herk-de-stad, Sint Truidersteenweg, 51 ;

Appeltans Guido, geboren te Alken op 20.08.1947en wonende te 3870 Heers, Schoolstraat, 6 ; Artikel 21 : boekjaar :

Het eerste boekjaar loopt vanaf 01.01.06 tot 31.12.2006, met dien verstande, dat alle bewegingen in kas en bank voor stichtingsdatum Algemene Vergadering opgenomen worden.

Artikel 22 :

Voor het overige is de wet van 02.05.2002, betreffende de verenigingen zonder winstgevend doel en die de wet van 17.06.1921 vervangt, van toepassing.

Get: tº%ansecc.nl~~`.: i~nr~rr Graul..~ Ceptues

1:13 voprz..ltier

Luik B - vervolg

MOû 2.0

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

27/03/2015
ÿþ MOD 20

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

RECHTBANKvan KOOPHANDEL

te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

17 MAART 2015

Griffie

1à113

VV

I t

I II

Benaming

(voluit) : WIELERTOERISTENCLUB BERKENTRAPPERS

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Sint Truidersteenweg, 51, 3540 Herk-de-Stad

Ondememingsnr : 0879.668.848

Voorwerp akte : aanvaarding lid bij het Dagelijks Bestuur

Statutaire Algemene vergadering van 24.02.2015.

De Statutaire Algemene Vergadering van 24.02.2015 aanvaardt Dhr. Nickmans Ludo, 3540 Herk-de-Stad, Grote Hoolstraat,39, als bestuurder bij de VZW en dit met de funktie .secretariaatsmedewerker.

De Statutaire Algemene Vergadering hecht haar goedkeuring aan voorgaand punt Herk-de-Stad, 24.02.2015

Getekend

Joseph Knaepen, sekretaris Guido Appeitans, voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting tan aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
WIELERTOERISTENCLUB BERKENTRAPPERS, AFGEKORT…

Adresse
SINT TRUIDERSTEENWEG 51 3540 HERK-DE-STAD

Code postal : 3540
Localité : HERK-DE-STAD
Commune : HERK-DE-STAD
Province : Limbourg
Région : Région flamande