ZORGHOEVE SINT-JANSBERG

Association sans but lucratif


Dénomination : ZORGHOEVE SINT-JANSBERG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 848.542.934

Publication

18/09/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetze van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

3 - (

Voorbehouden Hh1I DII II UI I 11 III 111flI

aan het *12156573*

Belgisch Staatsbiac





Neergetego ter grime oer

rechtbank y. koophandel te TONGEREN

- 7 -09- 2012

De Hoofdgriffier, Griffie

Ondernemingsnr :4517e.6*_ q "

Benaming

(voluit) ; Zorghoeve Sint-Jansberg

(verkort)

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : 3680 Maaseik, Sint-Jansberg 62 a

Ondenwerp akte : Oprichting van de V.Z.W. Zorghoeve Sint-Jansberg

Het jaar 2012, op 10 augustus zijn verschenen:

Nelissen Jeroen, 3680 Maaseik, Sint-Jansberg 62 a, 920202 153.84

Janssen Jeanine Hubertina Henri, 3680 Maaseik, Sint-Jansberg 62 a, 660601 182 52

Berben Rita, 3990 Pezer, Laaderweg 47, 640307 264 18;

Allen van Belgische nationaliteit, die zijn overgegaan tot de stichting van een vereniging zonder winstoogmerk;

Deze leden worden als stichtende leden beschouwd en vormen samen de algemene vergadering;

De statuten luiden als volgt:

Titel 1: Naam, zetel, duur :

Artikel 1

De naam van de vereniging zonder winstoogmerk is ZORGHOEVE SINT-JANSBERG.

Alle akten, facturen, aankondigingen, publicaties en alle andere stukken uitgaande van de V.Z.W. moeten de maatschappelijke benaming vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

volgende leesbaar geschreven woorden: "Vereniging zonder winstoogmerk", of afgekort V.Z.W. en van de aanduiding van de zetel.

Artikel 2 :

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 3680 Maaseik, Sint-Jansberg 62 a, in het gerechtelijk arrondissement Tongeren, De zetel kan overgeplaatst worden naar een andere plaats in Vlaanderen bij eenvoudige beslissing van de Algemene Vergadering.

Artikel 3 :

De vereniging is opgericht voor onbepaalde tijd. Zij kan te allen tijde ontbonden worden door de buitengewone algemene vergadering met inachtname van de vereisten voor de statutenwijziging.

Artikel 4 :

Op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement Tongeren wordt een dossier bijgehouden voor onderhavige vereniging.

Dit dossier bestaat uit:

-Het statuut en de wijzigingen erin;

-De akten betreffende de benoemingen van de bestuurders en van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen;

- De akten betreffende de vestiging van de zetel van de vereniging en de wijzigingen erin;

-De ledenlijst en de wijzigingen erin;

-De beslissingen betreffende de nietigheid of ontbinding van de vereniging en de vereffening ervan;

-De rekeningen van de verenigingen, die bij het publiek op giften verzoeken.

Titel Il :, Doel :

Artikel 5

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

De vereniging stelt zich tot doel de zorg, opleiding, begeleiding, verblijf, ondersteuning en bijstand te stimuleren en te organiseren voor personen met een autïsmespectrumstoornis en hun omgeving en dit via verscheidene zorgactiviteiten.

De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen,

De vereniging kan ten uitvoering van wat hierboven is bepaald, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, met vrijwilligers werken, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen enfof subsidies inzamelen, vrijgevigheden, giften en legaten in ontvangst nemen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen

In het kader van het realiseren van een maatschappelijk doel kan de vereniging ook bijkomstige daden van koophandel stellen.

De vereniging kan allerlei leerrijke evenementen zoals cursussen, lezingen, voorstellingen, uitvoeringen, exposities organiseren en dit wereldwijd bijwonen of door een afvaardiging laten bijwonen.

De vereniging kan zoeken naar verwerving van financiële middelen voor het verwezenlijken van al deze gestelde doeleinden.

De vereniging mag alle daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks op haar doel betrekking hebben, ook hulp bieden of deelnemen aan elke gelijkaardige activiteit en zich aansluiten bij

organismen die een totaal of gedeeltelijk gelijklcpend doel nastreven.

De vereniging kan publiciteitsmateriaal, folders, affiches, boeken, tijdschriften, artikels, video-opnames en alle geluidsdragers en beelddragers verspreiden.

De vereniging kan galerijen, musea, management, kunstenaars, secretariaten, officiële instellingen contacteren.

De vereniging kan aan cursussen, conferenties, studiereizen deelnemen of ze organiseren.

Kortom, de vereniging mag haar doelstelling verwezenlijken op de wijze die haar het meest geschikt lijkt.

TITEL III : Leden :

Artikel 6 :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging telt minstens 3 leden, zonder dat er een bovengrens in dit aantal is,

De vereniging bevat werkelijke en toegetreden leden.

De volheid van lidmaatschap, inbegrepen het stemrecht in de algemene vergadering, komt alleen toe aan de werkelijke leden.

De toegetreden leden hebben dezelfde rechten en plichten als de werkelijke leden, doch hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Om te kunnen toetreden dient een kandidaat-lid door minimaal twee bestuursleden te worden voorgedragen. De Ftaad van Bestuur beslist over de toetreding. Met nieuwe lid is steeds een toegetreden lid. Na twee jaar lidmaatschap kan het toegetreden lid verzoeken werkelijk lid te worden.

De algemene vergadering bepaalt de overige voorwaarden op basis waarvan wordt bepaald of men een werkelijk of toegetreden lid is.

Artikel 7 :

De algemene vergadering stelt jaarlijks de bijdrage voor de leden vast. Deze bijdrage bedraagt evenwel maximaal E 200,00.

Artikel 8 :

De leden van de vereniging zijn verplicht:

-de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven;

-de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 9 :

Zowel het werkelijke als het toegetreden lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging met het opsturen van een gewone brief, fax of e-mail met leesbevestiging aan de raad van bestuur, Het ontslag gaat in één maand na de kennisgeving ervan.

Zowel het werkelijke als het toegetreden lid kan slechts uit de vereniging worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derde van de stemmen.

K

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of ingeval het lid een rechtspersoon is door haar ontbinding, fusie of splitsing.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

TITEL IV : Raad van bestuur

Artikel 10 :

De Raad van Bestuur bestaat uit minimaal 3 personen,

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Artikel 11

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van 3 jaar en zijn herkiesbaar.

Iedere bestuurder kan ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is.

Artikel 12

-De raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter en secretaris van de algemene vergadering.

De voorzitter of de secretaris roept de raad bijeen, de oproeping gebeurt schriftelijk of per e-mail met leesbevestiging, ten minste acht dagen op voorhand. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige bestuurder.

-De raad van bes iiur kan slechts geldig beslissen wanneer ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet bereikt is, kan een nieuwe Raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal kunnen beraadslagen en beslissen indien ten minste twee

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Deze nieuwe kan ten vroegste acht dagen na de vorige plaatsvinden. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of diegene die hem vervangt doorslaggevend.

-Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen,

-Van elfre vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register en aan de bestuurders bezorgd worden uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

De uittreksels die moeten overlegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Artikel 13

-De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte, Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, De raad van bestuur kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van ondermeer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het Eenen en uitlenen voor om het even welke termijn, aile handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken. Deze lijst is exemplatief.

-Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging.

-De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders, of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt, kan niet langer zijn dan de duur van die handeling, en met en maximum van één jaar en het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur,

Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

-De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, gezamenlijk optreden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

M4D 2.2

De bevoegdheden van de bovengenoemde personen wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

-De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering.

Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen.

Tevens kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

TITEL V : Algemene vergadering ;

Artikel 14 :

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkelijke leden.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij zijn afwezigheid door de oudst aanwezige bestuurder,

Een !id kan zich door een andere lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan echter slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Elke werkelijk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering,

Artikel 15 ;

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor de volgende onderwerpen:

-Het wijzigen van de statuten;

-De benoeming en afzetting van de bestuurders

-De kwijting van de bestuurders

-Het goedkeuren van de begroting en de jaarrekeningen;

~

MoD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

-Vaststellen van de jaarlijkse bijdrage;

-Het ontbinden van de vereniging;

-Het uitsluiten van een lid;

-Alle gevallen waarin onderhavige statuten dit vereisen.

Artikel 16

-De raad van bestuur roept de algemene vergadering bijeen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist. De vergadering moet worden samengeroepen telkens wanneer één vijfde van de werkelijke leden er om vraagt,

Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de jaarrekening van het afgelopen jaar binnen de 6 maanden na het einde van het boekjaar en de begroting van het volgend jaar. De raad van bestuur bepaalt plaats en datum. De termijn van bijeenroeping is minstens 8 dagen.

-Alle leden worden bij gewone brief, fax of e-mail met leesbevestiging aan het mailadres van de secretaris van de vereniging uitgenodigd minstens acht dagen voor de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering,

-De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgesteld door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle aanwezige of vertegenwoordigde werkelijke leden akkoord zijn.

Artikel 17

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 18

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en ze worden opgenomen in een bijzonder register.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Uittreksels daarvan worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Het verslag wordt aan alle leden bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende vergadering.

TITEL VI : Begroting -- rekeningen  controle :

Artikel 19 :

-Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december; Het eerste boekjaar loopt evenwel vanaf de datum van oprichting tot en met 31 december 2013.

-De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders.

-De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de V.Z.W.-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement Tongeren.

-Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL VII : Ontbinding  vereffening :

Artikel 20 :

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze bepaald in de wet.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, evenals de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 21

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft als dat van de huidige vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

TITEL Viii : Varia :

Artikel 22:

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de V.Z.W.- wet en de besluiten genomen in toepassing ervan van toepassing, alsook de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

***

Als bestuurders worden benoemd

Nelissen Jeroen, 3680 Maaseik, Sint-Jansberg 62 a, 920202 153 84

Janssen Jeanine Hubertina Henri, 3680 Maaseik, Sint-Jansberg 62 a, 660601 182 52

Berben Rita, 3990 Peer, Laarderweg 47, 640307 264 18;

Die allen aanvaarden;

***

Daarop komt de raad van bestuur van de V.Z.W. voor de eerste maal samen en wordt door hen aangeduid :

" Als voorzitter ; Jeroen Nelissen, voornoemd

" Als secretaris : Jeanine Janssen, voornoemd

" Als penningmeester : Rita Berben, voornoemd

luik B - Vervolg

Secetaris

b

s Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

r '-

Jeanine Janssen

. Jeroen Nelissen Voorzitter

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ZORGHOEVE SINT-JANSBERG

Adresse
SINT-JANSBERG 62A 3680 MAASEIK

Code postal : 3680
Localité : MAASEIK
Commune : MAASEIK
Province : Limbourg
Région : Région flamande