ZWEMCLUB DE KIMPEL BILZEN, AFGEKORT : ZDKB

Association sans but lucratif


Dénomination : ZWEMCLUB DE KIMPEL BILZEN, AFGEKORT : ZDKB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 844.318.088

Publication

14/03/2012
ÿþVoorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Eerste besluit :

De Ondergetekenden:

1. Geert Liebens, Tuinweg 14, 3740 Bilzen

2. Annie Claessen, Kleehofkes 7, 3740 Bilzen

3. Kris Huygen,Beukenlaan 45, 3730 Hoeselt

4 . Helga Muysers, Beukenlaan 45, 3730 Hoeselt

Zijn overeengekomen op 29/02/2012, om in overeenstemming met de Wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gewijzigd door de wet van 16 januari 2003,de wet van 22 december 2003, 9 juli 2004 en 27 januari 2004, de verenging zonder winstoogmerk  Zwemclub De Kimpel Bilzen op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

Benaming

(voluit) : Zwemclub De Kimpel Bilzen

(verkort) : ZDKB

rechtsvorm : VZW

Zetel : Beukenlaan 45 , 3730 Hoeselt

Hoofdstuk 1 : Benaming  zetel  doel  duur

Onderwerp akte : oprichting

STATUTEN

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Zwemclub De Kimpel Bilzen

(afgekort) : ZDKB

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Beukenlaan 45

3730 Hoeselt

België

Onderwerp akte : Oprichting

*12301554*

Luik B

0844318088

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

10-03-2012

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Artikel 1  Benaming

De vereniging is een Belgische vereniging zonder winstoogmerk ( VZW ) en draagt de naam  ZWEMCLUB DE KIMPEL BILZEN afgekort als ZDKB.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging moeten de naam van de vereniging vermelden, onmiddellijk daarvoor of daarna, de vermelding  Vereniging zonder winstoogmerk of de afkorting  VZW  en het adres van de zetel van de vereniging.

Thans bestaat enkel de afdeling Bilzen met hoofdactiviteit te Sportcentrum De Kimpel - Eikenlaan 25 - 3740 Bilzen.

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Tongeren met maatschappelijke zetel te 3730 Hoeselt, Beukenlaan 45. De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige vereisten voor openbaarmaking te vervullen.

De Raad van Bestuur kan ook exploitatiezetels, uitbatingen, administratieve en sportieve afdelingen, kantoren, bewaarplaatsen of vertegenwoordigingen in België of in het buitenland oprichten, wanneer dat gunstig geacht wordt.

Artikel 3  Doel

De vereniging heeft tot maatschappelijk doel de beoefening van de watersport, in al zijn vormen, te ontwikkelen en te organiseren, diensten te verlenen aan de leden met als uitgangspunt het welzijn en de uitbouw van de watersport, de belangen van de leden te verdedigen, de watersport te promoten en de beoefening ervan te bevorderen teneinde bij te dragen aan de lichamelijke opvoeding. Om dit doel te verwezenlijken kan de vereniging alle middelen aanwenden.De vereniging zal mogen samenwerken met of deelnemen aan alle verenigingen of lichamen van openbaar of privaat nut die, éénzelfde, gelijkwaardig of aanverwant doel nastreven. Deze opsomming is enkel van aanwijzende aard en kan om geen enkele reden als limitatief worden beschouwd.

Artikel 4 : Activiteiten

De VZW organiseert voornamelijk competitieve en recreatieve sportactiviteiten.

Zij kan bovendien alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van de wet en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig worden aangewend voor de verwezenlijking van de niet winstgevende doelstellingen. De VZW mag alle roerende en onroerende goederen en alle inrichtingen nodig voor het verwezenlijken van haar doel verwerven en bezitten

De Raad van Bestuur is bevoegd om de reikwijdte van het maatschappelijk doel te interpreteren binnen de grenzen van de wet en het huidig statuut.

Een statutenwijziging die betrekking heeft op het maatschappelijk doel wordt geregeld door artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door artikel 16 van de wet van 02 mei 2002.

Artikel 5  Duur

De vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Hoofdstuk 2 : Leden

Artikel 6 - Leden

De vereniging bestaat uit werkende leden, die als enigen de hoedanigheid van lid hebben en alle rechten genieten verbonden aan de hoedanigheid van lid, en uit toegetreden leden bestaande uit gewone leden en ereleden, waarvan de respectievelijke rechten en plichten hierna in de statuten worden vermeld.

Artikel 7 - werkende leden

§ 1 definitie en toetreding

Werkende leden zijn : de leden hernomen in de initiële lijst van de Algemene vergadering van 29 februari 2012 evenals elke natuurlijke persoon , vanaf de volle leeftijd van 18 jaar, die schriftelijk een aanvraag tot toetreding indient en die als dusdanig, op voorstel van de Raad van Bestuur, door de Algemene Vergadering wordt aanvaard bij gewone meerderheid. De nieuwe werkende leden worden van hun aanvaarding op de hoogte gebracht binnen de acht dagen na de beslissing van de Algemene Vergadering. Hun lidmaatschap wordt definitief na betaling van het lidgeld dat jaarlijks door de Raad Van Bestuur wordt bepaald. Werkende leden kunnen de functie van trainer niet uitoefenen met uitzondering van de eerste werkende leden. Wanneer een werkend lid niet de Belgische nationaliteit bezit, wordt in voorkomend geval de inschrijving in het bevolkingsregister vermeld.

Door hun toetreding betuigen de werkende leden hun instemming met het maatschappelijk doel, de statuten van de vereniging en van de Vlaamse Zwemfederatie en met alle beslissingen van de vereniging die, door hun toetreding, automatisch worden beschouwd door hen aanvaard en aan hen tegenstelbaar te zijn.

Het lidmaatschap loopt per kalenderjaar. Elk jaar wordt de ledenlijst aangevuld met een opgaaf, naar alfabetische orde opgemaakt, van de wijzigingen die zich tot de leden hebben voorgedaan. De ledenlijst wordt jaarlijks en ten laatste op 31 maart neergelegd bij de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement waar de zetel van de vereniging is gevestigd.

Het aantal werkende leden bedraagt minimum vier en maximum tien als volgt verdeeld : afdeling Bilzen : discipline zwemmen : - minimum 4 en maximum 10

De eerste werkende leden zijn :

- Geert Liebens, Tuinweg 14, 3740 Bilzen

- Annie Claesen,Kleehofkes 7, 3740 Bilzen

- Kris Huygen, Beukenlaan 45, 3730 Hoeselt

- Helga Muysers, Beukenlaan 45, 3730 Hoeselt

§ 2 verlies van de hoedanigheid van werkend lid

De hoedanigheid van werkend lid gaat verloren door overlijden, ontslag of uitsluiting.

Elk werkend lid is vrij om te allen tijde ontslag te nemen door zijn ontslag schriftelijk in te dienen bij de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag gaat in vanaf de eerste dag van de maand die volgt op de maand waarin het effectief lid zijn ontslag heeft ingediend.

Wordt als ontslagnemend beschouwd en verliest, met onmiddellijke ingang, de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

hoedanigheid van effectief lid :

- elk lid dat failliet of onbekwaam wordt verklaard;

- elk lid dat onder bewind wordt geplaatst;

- elk lid dat zijn verschuldigde bijdrage niet betaalt op de daartoe gestelde vervaldatum, zonder dat dit verval betekent van de nog achterstallige bijdragen of van de bedragen die dit lid nog aan de vereniging verschuldigd is.

De uitsluiting van een werkendlid door de Algemene Vergadering wordt geregeld door artikel 12 van de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door artikel 20 van de wet van 02 mei 2002.

Een werkend lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde lidgelden niet terugvorderen.

§ 3 register en lijst van de werkende leden

Op de zetel van de vereniging wordt een register van de werkende leden bijgehouden, opgesteld door de Raad van Bestuur. Alle leden kunnen dit register op de zetel van de vereniging raadplegen.

Dit register vermeldt de naam, de voornaam en het adres van de werkende leden alsmede alle beslissingen met betrekking tot de toetreding, het ontslag of de uitsluiting van de werkende leden ingeschreven binnen de acht dagen nadat het werkend lid in kennis werd gesteld van de beslissing van de Algemene vergadering of nadat deze heeft kennis genomen van het feit.

De lijst van de werkende leden zal worden neergelegd en minstens éénmaal per jaar door de Raad van Bestuur worden geactualiseerd in het vergunningsdossier bijgehouden op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel, waar derden ook terecht kunnen om kennis te nemen van het dossier.

Artikel 8  Toegetreden gewone leden

§1 definitie en toetreding

Elk natuurlijk persoon die dit wenst, kan gewoon lid worden door middel van het formulier dat hiervoor werd opgesteld door de Raad van Bestuur en zijn verzoek tot aanvaarding te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur die dit verzoek aan de eerstvolgende vergadering van de Raad voorlegt. De Raad beslist bij gewone meerderheid over de aanvaarding.

Het lidmaatschap wordt pas definitief door de betaling van het lidgeld dat jaarlijks voor de gewone leden zal worden bepaald door de Raad van Bestuur. Wanneer een gewoon lid niet de Belgische nationaliteit bezit, wordt in voorkomend geval de inschrijving in het bevolkingsregister vermeld.

Door hun toetreding betuigen de gewone leden hun instemming met het maatschappelijk doel, de statuten van de vereniging en van de Vlaamse Zwemfederatie en met alle beslissingen van de vereniging, waarvan zij geacht worden kennis te hebben genomen op het ogenblik van hun aansluiting.

Worden als gewoon lid beschouwd

- de vrijwillig toegetreden leden

- de trainers

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

- de officials

- de sportbeoefenaars

De gewone leden genieten niet de hoedanigheid als werkende leden van de vereniging : zij worden niet uitgenodigd op de Algemene Vergadering, maar mogen er toch aanwezig zijn zonder stemrecht, en zonder verkozen te kunnen worden als bestuurders.

§ 2 verlies van de hoedanigheid van gewoon lid

De hoedanigheid van gewoon lid gaat verloren door overlijden, ontslag of uitsluiting.

Elk gewoon lid is vrij om te allen tijde ontslag te nemen door zijn ontslag schriftelijk in te dienen bij de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag gaat in vanaf de eerste dag van de maand die volgt op de maand waarin het gewoon lid zijn ontslag heeft ingediend.

Wordt als ontslagnemend beschouwd en verliest, met onmiddellijke ingang, de hoedanigheid van gewoon lid :

- elk lid dat failliet of onbekwaam wordt verklaard;

- elk lid dat onder bewind wordt geplaatst;

- elk lid dat zijn verschuldigde bijdrage niet betaald op de daartoe gestelde datum, zonder dat dit verval betekent van de nog achterstallige bijdragen of van de bedragen die dit lid nog aan de vereniging verschuldigd is.

- de sportbeoefenaar die ontslag neemt conform de vigerende regelgeving van de Vlaamse Zwemfederatie.

De uitsluiting van een gewoon lid wordt beslist door de Raad van Bestuur met een tweederde meerderheid van de stemmen en nadat het gewoon lid gehoord werd. Indien het gewoon lid niet aanwezig is op de vergadering van de Raad van Bestuur die over zijn/haar uitsluiting moet beslissen, en dus niet gehoord kan worden, zal uitgenodigd worden op een tweede zitting van de Raad van Bestuur. Tijdens deze tweede vergadering die minstens veertien dagen moet plaatshebben na de eerste, kan het betrokken gewoon lid uitgesloten worden met een tweederde meerderheid der stemmen zonder gehoord te worden. Het uitgesloten gewoon lid zal schriftelijk van zijn uitsluiting verwittigd worden zonder dat de redenen ervan moeten vermeld worden.

Een gewoon lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde lidgelden niet terugvorderen.

§ 3 register en lijst van de gewone leden

Op de zetel van de vereniging zal een register van de gewone leden worden gehouden.

Bij aanvaarding van een nieuw lid zal zijn/haar naam aan deze lijst toegevoegd worden en zal tevens het nieuwe lidmaatschap doorgegeven worden aan de Vlaamse Zwemfederatie. Gewone leden die de hoedanigheid van gewoon lid hebben verloren zullen geschrapt worden van de ledenlijst en van de jaarlijkse lijst die aan de Vlaamse Zwemfederatie wordt toegestuurd conform de bepalingen van de vigerende regelgeving van de Vlaamse Zwemfederatie terzake.

Artikel 9  Toegetreden ereleden

Elke persoon kan door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering voorgesteld worden om erelid te worden van de Vereniging. De beslissing tot aanvaarding als erelid door de Algemene Vergadering wordt schriftelijk ter kennis gebracht van dit erelid.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

De ereleden zijn geen betaling van lidgeld verschuldigd.

Zij genieten niet het volle bezit van de maatschappelijke rechten en worden niet opgeroepen tot de Algemene Vergadering, waarop zij echter wel mogen aanwezig zijn zonder stemrecht, behalve indien zij de hoedanigheid van werkend lid bezitten.

De ereleden blijven gebonden aan de naleving van onderhavige statuten.

Zij verliezen de hoedanigheid van erelid om dezelfde redenen en op dezelfde wijze, met inbegrip van hun eventuele uitsluiting, als voorzien voor de werkende leden in artikel 6 §2.

Hoofdstuk 3 : De Algemene Vergadering

Artikel 10  Vergaderingen van de Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering wordt gevormd door alle werkende leden, die als enigen stemgerechtigd zijn, en wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur :

- minstens éénmaal per jaar voor de goedkeuring van de begroting en de rekening en dit ten laatste op 31 maart

- telkens als het belang van de vereniging dit vereist

- op schriftelijk verzoek van één vijfde der werkende leden. Dit verzoek dient door alle verzoekers ondertekend en bij de voorzitter van de Raad van Bestuur ingediend.

- in de gevallen bepaald in artikel 12 van de wet

Alle werkende leden worden ten minste acht kalenderdagen voor de Algemene Vergadering schriftelijk opgeroepen. De oproepingsbrief zal, in naam van de Raad van Bestuur, ondertekend zijn door de voorzitter en de secretaris en moet plaats, dag, uur en agenda vermelden. Elk voorstel , ondertekend door ten minste één vijfde van de werkende leden, wordt op de agenda gebracht voor zover deze aanvraag bij de voorzitter van de Raad van Bestuur ten minste 2 dagen voor de voorziene datum van de vergadering werd ingediend.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of in diens afwezigheid, door de ondervoorzitter, of, bij ontstentenis, door de oudste in leeftijd der aanwezige bestuurders.

Artikel 11  Beslissingen van de Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering is geldig samengesteld welk ook het aantal aanwezige stemgerechtigde leden is, behalve wanneer de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 02 mei 2002, anders voorziet. Indien de vergadering niet het vereiste quorum bereikt, moet een nieuwe vergadering worden samengeroepen die kan beslissen wat ook het aantal aanwezigen is. Deze tweede vergadering mag pas vijftien dagen na de eerste vergadering plaatsvinden.

Exclusieve bevoegdheden van de Algemene vergadering volgens art 4 van de wet van 02 mei 2002 :

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3. de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

4. de kwijting van de bestuurders en de commissarissen;

5. de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6. de ontbinding van de vereniging;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

7. de uitsluiting van een effectief- of erelid;

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk. en in alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Werkende leden hebben stemrecht en beschikken over één stem op de Algemene Vergadering. Werkende leden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid met een schriftelijke volmacht. De aldus gemandateerde personen mogen slechts één ander werkend lid vertegenwoordigen.

De vergadering mag beslissen over een punt dat niet op de dagorde staat, als tweederde van de werkende leden aanwezig zijn en indien de beslissing om het punt te behandelen unaniem wordt genomen.

De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde werkende leden, tenzij de wet of onderhavige statuten een andere meerderheid voorzien. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van diegene die de vergadering voorzit doorslaggevend.

Artikel 12  Wijziging van de statuten

De Algemene Vergadering kan enkel beslissen over een voorstel van statuutwijziging of over een ontbinding van de vereniging indien de wijziging of de ontbinding expliciet vermeld staan als agendapunt in de oproeping.

De vergadering zal tweederde van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden moeten samenbrengen en de beslissing zal moeten worden genomen met een tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Indien het aanwezigheidsquorum niet bereikt wordt, zal een tweede vergadering worden samengeroepen, die zal kunnen beslissen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, op voorwaarde dat de beslissing genomen wordt met een tweederde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Deze tweede vergadering mag pas vijftien dagen na de eerste vergadering plaatsvinden.

Ingeval van voorstel tot wijziging van het doel of van de ontbinding van de vereniging, moet de beslissing genomen worden bij meerderheid van viervijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Artikel 13 Bekendmaking van de beslissingen van de Algemene Vergadering

Van de vergaderingen van de Algemene Vergadering worden processen-verbaal opgesteld die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris van de vereniging. Deze processen-verbaal zullen bewaard worden op de zetel van de vereniging, waar alle leden, effectieve en gewone leden, er kennis kunnen van nemen zonder verplaatsing. ( een kopie van elk proces-verbaal zal via schriftelijke mededeling worden gericht aan de effectieve leden.)

De processen-verbaal met betrekking tot de benoeming of de afzetting van bestuurders, van de personen die belast zijn met het dagelijks beheer of met wijzigingen van de statuten, of de ontbinding van de vereniging alsook de jaarrekening van de vereniging zullen bovendien worden neergelegd in het dossier neergelegd ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Hoofdstuk 4 : De Raad van Bestuur

Artikel 14  Bevoegdheid en samenstelling van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur wordt door de Algemene Vergadering verkozen onder haar werkende

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

leden en bestaat uit ten minste drie personen. De trainers kunnen geen deel uitmaken van de raad van bestuur met uitzondering van de eerste werkende leden opgenomen in artikel 7§1. Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal werkende leden van de vereniging.

Onder de bestuurders worden de functies van voorzitter, ondervoorzitter, penningmeester en secretaris verdeeld. Alle andere noodzakelijk geachte mandaten, zoals eventueel een afgevaardigd bestuurder, worden toegewezen.

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte tegenover derden. Alle rechten die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de Algemene Vergadering, worden toegekend aan de Raad van Bestuur. Hij kan de nodige handelingen verrichten, elk contract ondertekenen en meer in het algemeen alles doen wat nodig is voor het bestuur van de Vereniging en voor de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de voorzitter en de secretaris die gezamenlijk handelen.

Kandidaat-bestuurders moeten meerderjarig zijn en hun aanvraag dient uiterlijk de dag vóór de Algemene Vergadering waarop de verkiezing zal gebeuren schriftelijk bij de voorzitter of de secretaris toe te komen.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd en loopt over een termijn van drie jaar. De uittredende bestuurders kunnen in functie blijven tot er in hun vervanging is voorzien. Het mandaat wordt vroegtijdig beëindigd door overlijden, ontslag of afzetting.

Bij ontslag of ingeval van een vacature tijdens een mandaat kan een functie van bestuurder of, wanneer de Raad van Bestuur dat nuttig acht, kan een gedeelte van haar bevoegdheden door de Raad van Bestuur, onder haar verantwoordelijkheid, worden overgedragen aan één van haar leden, aan een ander lid van de vereniging of zelfs aan derden.

Over de afzetting van een bestuurder zal slechts beslist kunnen worden door de Algemene Vergadering bij tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Elke bestuurder die wordt aangeduid ter vervanging van een bestuurder na diens overlijden, ontslag of afzetting, zal het mandaat van de bestuurder die hij vervangt, beëindigen zonder echter de duur ervan te overschrijden.

Artikel 15  Vergaderingen van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur vergadert minstens éénmaal per jaar. De Raad van Bestuur wordt door de voorzitter samengeroepen onder dezelfde voorwaarden als de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur moet samenkomen indien drie bestuurders dit vragen.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of in diens afwezigheid, door de ondervoorzitter, of, bij ontstentenis, door de oudste in leeftijd der aanwezige bestuurders.

Minstens de helft van de bestuurders moet aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen. Alle besluiten van de Raad van Bestuur worden bij gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige leden genomen, tenzij anders bepaald in onderhavige statuten.. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van diegene die voorzit doorslaggevend.

Artikel 16  Speciale bevoegdheden van de Raad van Bestuur

De raad van bestuur bepaalt jaarlijks het bedrag van de bijdrage van de gewone leden. Bij deze gelegenheid wordt eveneens de datum waarop deze bijdrage zijn verschuldigd, bepaald. De jaarlijkse bijdrage kan niet meer bedragen dan 2000 euro. De werkende leden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

zijn vrijgesteld van de lidmaatschapsbijdrage.

De Raad van Bestuur onderzoekt de kandidaturen van de werkende leden en stelt deze kandidaturen voor aan de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur neemt akte van de ontslagen van de werkende leden, onderzoekt eventuele uitsluitingen van werkende leden en legt deze voor aan de Algemene Vergadering. De Raad houdt het register bij van de effectieve leden.

De Raad van Bestuur stelt de agenda op van de Algemene Vergaderingen en stelt de jaarrekening en jaarlijkse begroting op die worden ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur stelt de documenten op die in het dossier op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel moeten neergelegd worden en verzekert de neerlegging ervan voor eventuele publicatie in het Belgisch Staatsblad conform de wetgeving.

Artikel 17  Bekendmaking van de beslissingen van de Raad van Bestuur

Van de vergaderingen van de Raad van Bestuur worden processen-verbaal opgesteld die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris van de vereniging. Deze processen-verbaal zullen bewaard worden op de zetel van de vereniging, waar alle werkende leden, er kennis kunnen van nemen zonder verplaatsing. ( een kopie van elk proces-verbaal zal via schriftelijke mededeling worden gericht aan de bestuurders)

Artikel 18  Einde van de mandaten van bestuurders belast met een bijzonder mandaat

De voorzitter van de Raad van Bestuur, de ondervoorzitter, de secretraris, de penningmeester , de afgevaardigd bestuurder en elk ander lid van de Raad van Bestuur belast met een bijzonder mandaat kunnen te allen tijde uit hun speciale mandaten binnen de Raad van Bestuur ontslag nemen door een brief te richten aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur, op de zetel van de Vereniging.

De Raad van Bestuur kan hen onverwijld uit hun ambt ontzetten, na hen gehoord te hebben. Deze beslissing zal hen per brief worden bevestigd.

Ingeval van ontslag of ontzetting uit een speciaal mandaat van een bestuurder belast met het bijzonder mandaat zal de Raad van Bestuur onder zijn leden een andere bestuurder belasten met het mandaat van de ontslagnemende of ontzette bestuurder en dit ten belope van de normale duur van zijn mandaat van bestuurder.

De bevoegdheden van de bestuurders die het mandaat verderzetten van hen die ze vervangen, zullen worden gepubliceerd conform de wet.

Hoofdstuk 5 : Het dagelijks bestuur

Artikel 19 Bevoegdheden van de Afgevaardigd Bestuurder

De Afgevaardigd Bestuurder is belast met het dagelijks beheer van de Vereniging tenzij de Raad van Bestuur één of meerdere bevoegdheden toevertrouwt aan een andere bestuurder of zelfs aan een derde, met behulp van een speciaal mandaat.

Hij beschikt hiervoor over alle noodzakelijke volmachten en kan onder meer elke betalingsopdracht tekenen, een bankrekening op naam van de Vereniging openen, elke betaling ontvangen of cheque innen, kwijting verlenen aan de overheden, zoals de Post, voor elke zending enz.

De Raad van Bestuur kan echter beslissen dat bij het overschrijden van een door hem vastgesteld bedrag de gezamelijke handtekening vereist is van de Afgevaardigd Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

en van een andere bestuurder aangeduid door de Raad.

De bevoegdheden alsook de wijzen van uitoefening ervan door de Afgevaardigd Bestuurder en elke andere persoon die de Vereniging kan verbinden, zullen in naam van de Raad van Bestuur neergelegd worden op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel en conform de wet worden gepubliceerd.

Bij de uitoefening van zijn mandaat tot dagelijks beheer van de Vereniging, treedt de Afgevaardigd Bestuurder op onder verantwoordelijkheid van de Raad van de Bestuur, aan wie hij verantwoording verschuldigd is.

De afgevaardigd bestuurder kan deze verantwoordelijkheid NIET delegeren.

De verantwoordelijkheid van de Afgevaardigd Bestuurder kan bij gewone meerderheid en met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur stopgezet of gewijzigd worden.

Artikel 20- De Ad-Hoc werkgroepen

Bij de uitvoering van het dagelijks bestuur kan de Afgevaardigd Bestuurder zich laten bijstaan door Ad-Hoc werkgroepen. De leden van de Ad-Hoc werkgroepen kunnen zowel werkende als gewone leden zijn.

De Ad-Hoc werkgroepen helpen de Afgevaardigd Bestuurder in het dagelijks bestuur zonder evenwel zich in zijn plaats te kunnen stellen.

De Ad-Hoc werkgroepen opereren onder hun eigen modaliteiten, geen enkele vormvereiste worden door de statuten bepaald.

Hoofdstuk 6  Begroting en rekening

Artikel 21  Boekjaar

Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 22  Voorstelling en openbaarheid van de begroting en de rekening

De Raad van Bestuur stelt een jaarlijkse begroting op die ter goedkeuring voorgelegd wordt aan de Algemene Vergadering. Deze begroting wordt zodanig opgemaakt dat het mogelijk is een kosten - baten analyse te maken per sportdiscipline op basis waarvan het jaarlijks lidgeld kan worden vastgesteld.

De vereniging voert verder een vereenvoudigde boekhouding die betrekking heeft op de mutaties in contant geld of op de financiële rekeningen gedurende het maatschappelijk jaar, overeenkomstig het door de Koning vastgesteld model.

De begroting en de rekening worden ter beschikking gehouden van de werkende leden op de zetel van de vereniging, tenminste acht dagen voor de Algemene Vergadering waarop ze worden behandeld.

Na goedkeuring door de Algemene Vergadering zullen de jaarrekeningen in naam van de Raad van Bestuur neergelegd worden in het verenigingsdossier bij de griffie van de rechtbank van Koophandel

Artikel 23  rekening nazichters

Jaarlijks stelt de Algemene Vergadering twee rekening nazichters aan. Zowel werkende leden als gewone leden ( vanaf de volle leeftijd van 18 jaar ), behalve de penningmeester, kunnen hiervoor in aanmerking komen.

De rekening nazichters zijn belast met de controle van de boekhouding, de financiële toestand, van de regelmatigheden conform de wet en onderhavige statuten en van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

verrichtingen die in de jaarrekening worden opgenomen gedurende het afgelopen boekjaar. Tijdens de voorlegging van de jaarrekening maken zij het verslag betreffende hun controle over aan de Algemene Vergadering. Door de goedkeuring van dit verslag door de Algemene Vergadering wordt kwijting gegeven aan de bestuurders en aan de rekening nazichters. Hun mandaat neemt hierdoor een einde.

Artikel 24 - giften

Met uitzondering van handgiften, behoeft elke gift onder de levenden of bij testament aan de vereniging machtiging door de Koning. Deze machtiging is evenwel niet vereist voor de aanneming van giften waarvan de waarde niet hoger is dan ¬ 100.000,00. dit bedrag wordt op 1 januari van ieder jaar aangepast aan het indexcijfer van de consumptieprijzen van de maand oktober van het voorbije jaar zoals wordt bekend gemaakt in het Belgisch Staatsblad.

Hoofdstuk 7  Ontbinding

Artikel 25 - Ontbinding

De Algemene Vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

De vereniging kan eveneens ontbonden worden door de bevoegde rechtbank op vraag van een effectief lid, van een belanghebbende derde of van het Openbaar Ministerie.

Artikel 26  Vereffening

In geval van een vrijwillige ontbinding van de vereniging zal de Algemene Vergadering of, bij ontstentenis hiervan, de rechtbank twee vereffenaars aanduiden die belast worden met de vereffening van de schulden en de uitvoering van de bestemming van het netto saldo.

Artikel 27  Bestemming van het actief na vereffening

Ingeval van ontbinding zal het actief, na aftrek van het passief, door de Algemene Vergadering worden bestemd aan een vereniging die hetzelfde doel heeft. Indien er meerdere mogelijke begunstigde verenigingen zijn, zal de Algemene Vergadering met een eenvoudige meerderheid een keuze maken of naar haar goeddunken verdelen. Indien er geen mogelijke begunstigde verenigingen zijn, zullen de activa overgedragen worden naar een vereniging met een goed doel, naar goeddunken van de Algemene Vergadering, dat zoveel mogelijk overeenkomt met het doel waarvoor de vereniging is opgericht.

Artikel 28 - Aansprakelijkheid

Onverminderd de artikelen 3,§2 en 11 is de vereniging aansprakelijk voor de fouten die kunnen worden toegekend aan haar aangestelden of aan de organen waarvoor zij handelt. De bestuurders alsook de personen die met het dagelijks bestuur belast zijn gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan en dragen geen enkele persoonlijke aansprakelijkheid inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

Artikel 29  Wettelijk toe te passen bepalingen

Alle in de statuten niet voorziene bepalingen worden geregeld door de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 en haar wijzigingen door de wet van 2 mei 2002.

Tweede besluit : Nieuwe samenstelling A.V. - lijst effectieve leden ( bijlage 1)

Derde besluit : tot bestuurders worden verkozen :

- mevrouw Helga Muysers, wonende te 3730 Hoeselt, Beukenlaan 45;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

- de heer Geert Liebens, wonende te 3740 Bilzen, Tuinweg nummer 14;

- de heer Kris Huygen, wonende te 3730 Hoeselt, Beukenlaan 45.

Vierde besluit : Onder de leden van de Raad van Bestuur worden in toepassing van artikel

14 en 18 van het gecoödineerd statuut , de statutaire functies als volgt vastgesteld :

- de voorzitter : de heer Geert Liebens, voornoemd;

- de ondervoorzitter : de heer Kris Huygen, voornoemd;

- de penningmeester : mevrouw Helga Muysers, voornoemd;

- de secretaris : de heer Kris Huygen, voornoemd;

Vijfde besluit :door de leden van de raad van bestuur wordt in toepassing van art. 14 het

volgende mandaat toegewezen :

- de afgevaardigd bestuurder : mevrouw Annie Claesen, voornoemd.

Goedgekeurd door de Algemene vergadering van 29 februari 2012

Geert Liebens, voorzitter

Kris Huygen, ondervoorzitter - secretaris

Helga Muysers, penningmeester

Annie Claesen, afgevaardigd bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ZWEMCLUB DE KIMPEL BILZEN, AFGEKORT : ZDKB

Adresse
BEUKENLAAN 45 3730 HOESELT

Code postal : 3730
Localité : HOESELT
Commune : HOESELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande