IGI - THE GLOBAL WALLCOVERING ASSOCIATION, EN ABREGE : IGI

Divers


Dénomination : IGI - THE GLOBAL WALLCOVERING ASSOCIATION, EN ABREGE : IGI
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 418.885.095

Publication

13/08/2014
ÿþMOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

neergeleadIontvancen ren

0 AU 3.

ter griffie van de Nederiandstalige rechtbank earketophandel Brusse

Voor- I II 11 1111111111

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

1III



Ondememingshr: 0418.885.095

Benaming

(voluit) IGI, THE GLOBAL WALLCOVERINGS ASSOCIATION

(verkort) : IGI

Rechtsvorm : Internationale Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel Grensstraat 7- 1831 Diegem

Ondenverg akte WIJZIGING MAATSCHAPPELIJKE ZETEL - GECOORDINEERDE VERSIE STATUTEN

Uittreksel uit dé notulen van de Algemene Vergadering van IGI, The Global Wallcoverings Association, internationale vereniging zonder winstoogmerk gehouden op 2 juni 2014:

De Algemene Vergadering neemt kennis van en aanvaardt unaniem de verplaatsing van de maatschappelijke zetel van de Vereniging van Grensstraat 7- 1831 Diegem (België) naar Chaussée de Louvain, 426 1380 Lasne (België).

Ingevolge de verplaatsing van de maatschappelijke zetel naar Wallonië, keurt de Algemene Vergadering unaniem de wijziging van de volgende artikels uit de statuten goed:

Nieuw artikel 2 van de Statuten:

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Chaussée de Louvain, 426 1380 Lasne (België)

De maatschappelijke zetel kan verplaatst warden naar om het even welke andere [ocelle In Wallonië en het Brussels Gewest bij gewone beslissing van het Uitvoerend Comité, te publiceren in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Op dezelfde wijze, kan het Uitvoerde Comité in de twee regio's administratieve zetels, filialen of soortgelijken openen. Deze beslissingen van het Uitvoerend Comité wordt niet beschouwd als een wijziging van de Statuten en vergt geen beslissing van de Algemene Vergadering, Het Uitvoerend Comité is gemachtigd een gecoördineerde verste van de Statuten op te maken en neer te leggen bij de Rechtbank van Koophandel.

Nieuw artikel 32 van de Statuten:

Deze Statuten worden opgesteld in het Frans en het Engels, waarbij de Franse versie van de Statuten voorrang zal hebben.

De werktaal van de Vereniging is het Engels, zonder afbreuk te doen aan de wetgeving over het gebruik van talen in arbeidsrelaties.

(...)

Ingevolge de verplaatsing van de maatschappelijke zetei naar Wallonië keurt de Algemene Vergadering unaniem de volgende vertaling in het Nederlands van de gecardineerde versie van de statuten goed (de Franstalige versie van de statuten wordt op het rechtspersonen register bevoegd na zetelwijziging neergelegd)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

STATUTEN

HOOFDSTUK 1: NAAM, MAATSCHAPPELIJKE ZETEL, DUUR EN DOEL

Artikel 1: Naam

Er wordt een internationale vereniging met wetenschappelijk doet opgericht ander de naam "IGI  The Global Wallcoverings Association", afgekort "1G I", hierna genoemd "de Vereniging" of 1G I" en dit in overeenstemming met Hoofdstuk III van de Belgische wet van 27 juni 1921 betreffende verenigingen zonder winstoogmerk, stichtingen en internationale verenigingen zonder winstoogmerk.

Aile akten, facturen, mededelingen, publicaties en andere documenten die uitgaan van de Vereniging verrnelden de naam voorafgegaan of onmiddellijk gevolgd door de initialen "IVZW" en het adres van de maatschappelijke zetel.

Artikel 2: Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Chaussée de Louvain, 426  1380 Lasne (België)

De maatschappelijke zetel kan verplaatst worden naar om het even welke andere locatie in Wallonië en het Brussels Gewest bij gewone beslissing van het Uitvoerend Comité, te publiceren in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Op dezelfde wijze, kan het Uitvoerde Comité in de twee regio's administratieve zetels, filialen of soortgeleen openen. Deze beslissingen van het Uitvoerend Comité wordt niet beschouwd als een wijziging van de Statuten en vergt geen beslissing van de Algemene Vergadering. Het Uitvoerend Comité is gemachtigd een gecoördineerde versie van de Statuten op te maken en neer te leggen bij de Rechtbank van Koophandel

Artikel 3: Duur

De Vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht.

Artikel 4: Maatschappelijk Doel

De Vereniging stelt zich tot doel:

4.1 Een Vereniging te ontplooien waarin fabrikanten van Wandbekleding uit verschillende landen met elkaar In contact kunnen treden en vriendschappelijke relaties tussen de eigenaars of managers van de Individuele bedrijven gepromoot worden.

4.2 De Leden bij te staan bij het uitvoeren van hun respectievelijke activiteiten door, in zover toegelaten door de wetgeving van de betrokken landen, technische, wetenschappelijke, artistieke en commerciële Informatie te vergaren en te verdelen en door de principes van handel te promoten.

4.3 Regeringen, Internationale Verenigingen en andere Organen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrokken zijn de mogelijkheid te geven van gedachten te wisselen met de industrie van Wandbekleding alsook in het algemeen belang van de industrie en de consumenten, vriendschappelijke raadplegingen en samenwerking met dergelijke Organen te bevorderen.

4,4 Uitmuntendheid te bevorderen bij de materiaalstandaarden alsook het vakmanschap te promoten bij de producten van de industrie, dit bijvoorbeeld door het organiseren van wetenschappelijk en technisch onderzoek en studies. Op elke legale manier standaarden in handelspraktijken en performantie van producten te vestigen om onder meer de belangen van consumenten, handelaren, fabrikanten van de industrie en hun leveranciers te beschermen.

4.5 De beslechting van geschillen via arbitrage aan te moedigen.

Op te treden als of arbiters te benoemen indien en wanneer nuttig.

Een wijze van arbitrage In te richten die garant staat voor een snelle beslechting van geschillen.

4.6 Indien het nuttig wordt bevonden: voorstellingen, tentoonstellingen en wedstrijden te promoten en/of te organiseren over de producten van de industrie en het doel waarvoor ze kunnen gebruikt worden  dit zowel op wetenschappelijke, artistieke en technische vlakken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

4.7 Creativiteit aan te moedigen alsook, bijvoorbeeld via het organiseren van educatieve trainingscursussen, opleidingen te promoten voor het ontwerpen van muur decoratie en hulp te bieden bij deze opleidingen.

4.8 Alle andere zaken te doen die bijkomstig of bevorderlijk zijn om bovenvermelde wetenschappelijke, technische, artistieke en opleidingsdoelen te bereiken.

4.9 Naast bovenvermelde activiteiten, zal de Vereniging haar doelen trachten te bereiken via een waaier

aan activiteiten, met inbegrip van:

- de voorbereiding van Rapporten over de Industrie

- het organiseren van het Jaarlijks IGI Congres.

HOOFDSTUK II: LEDEN

Artikel Vereisten voor lidmaatschap en de rechten en verplichtingen van de leden

5.1De Vereniging bestaat uit drie categorieën van leden:

(i)Gewone Leden ("Ordinary Members");

(ii)Dochter-Leden ("Subsidiary Members"); en

(iii)Geâssocieerde Leden (Assodate Members").

Leden die niet meer aan de hierna vermelde lidmaatschapsvereisten voldoen, moeten dit onmiddellijk aan de Secretaris-Generaal bekend maken.

5.2Voor zover dat (i) zij rechtspersoonlijkheid hebben en ais dusdanig geldig zijn erkend volgens de wetgeving en gebruiken van hun land van oorsprong (ii) zij er schriftelijk mee instemmen de Statuten van de Vereniging, haar Interne reglementen (met inbegrip van de Code of Conduct en de anti-kartelrichtlijnen), haar doelen en beleidsnota's en de beslissingen van haar organen te eerbiedigen, en (iii) zij minder dan 12 maand voordien, niet werden geweigerd ais nieuw lid van de Vereniging of uit de Vereniging werden uitgesloten, kunnen worden toegelaten:

5.2.1Als Gewone Leden ("Ordinary Members"):

(l)Bedrijven die fabrikant zijn van wandbekledingen en die vallen onder de voorgestelde definitie van de

Brusselse Nomenclatuur (Hoofdstuk 48.14), zijnde,

a.(4814.10) "Ingrain" papier

b.(4814.20) Behangselpapier en dergelijke wandbekleding, bestaande uit papier aan de voorzijde voorzien

van een deklaag van of bekleed met kunststof die is gegreineerd, gegaufreerd, gekleurd, met motieven

bedrukt of op andere wijze versierd.

c.(4814.30) Behangselpapier en dergelijke wandbekleding bestaande te papier aan de voorzijde bedekt

met vlechtstoffen, ook indien deze zijn samengebonden of plat geweven

d.(4814.40) andere,

voor zover deze ondernemingen een erkende collectie van dergelijke wandbekledingen onder een

handelsnaam produceren en op de markt brengen;

(ii)Ondememingen die flexibele wandbekleding produceren die bestaat uit verschillende vormen van textiel op een versteviging van papier of ander geschikt dragend materiaal, bedoeld om te worden opgehangen met lijm, voor zover deze ondernemingen een erkende collectie van dergelijke wandbekledingen onder een handelsnaam produceren en op de markt brengen;

(iii)Ondememlngen die convertoren (uitgevers) zijn van wandbekledingen en die alle risico's dragen inzake ontwerp, fabricage, distributie van wandbekledingen en ook de andere kosten zoals een fabrikant maakt en die enkel verschillen van een fabrikant omwille van het feit dat ze geen productle-uitrustingen bezitten, bijvoorbeeld wanneer het product wordt gefabriceerd door een andere fabrikant

Gewone Leden zijn lidgeld verschuldigd conform artikel 24.

Gewone Leden hebben stemrecht

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

5.2.2Dochter-Leden ("Subsidiary Members"):

Ondernemingen die aan de lidmaatschapsvereisten vermeid onder artikel 5.2.1 voldoen om als Gewone Leden te worden toegelaten voldoen, maar die een dochteronderneming van een Gewoon Lid zijn. In het kader van deze Statuten wordt een onderneming als een "dochteronderneming" van een Gewoon Lid beschouwd ais het Gewoon Lid voldoende stemgerechtigde aandelen bezit van de dochteronderneming om het management en beheer ervan te controleren via beïnvloeding of verkiezing van haar raad van bestuur.

Dochter-Leden zijn lidgeld verschuldigd conform artikel 24.

Dochter-Leden hebben geen stemrecht.

5.2.3Geâssocieerde Leden ("Associate Members"):

Rechtspersonen, ondernemingen, corporaties of instellingen die geïnteresseerd zijn in het welzijn van de Wandbekledingsindustrie of die bijdragen aan de technologie voor de Wandbekledingsindustrie, maar die niet kunnen kwalificeren als Gewone Leden.

Geâssocieerde Leden zijn lidgeld verschuldigd conform artikel 24.

Geâssocieerde leden hebben stemrecht.

Artikel 6; Toelating van Leden

Over de toelating van een nieuw lid wordt door het Uitvoerend Comité beslist behoudens de ontbindende voorwaarde van niet-ratificatie door de Algemene Vergadering.

gen aanvraag tot lidmaatschap wordt schriftelijk overgemaakt aan de Secretaris Generaal die nagaat of de aanvraag voldoet aan de criteria voor het lidmaatschap. De Secretaris Generaal zal de aanvraag en de beoordeling ervan overmaken aan het Uitvoerend Comité. Het Uitvoerend Comité beslist bij gewone meerderheid der uitgebrachte stemmen. Een beslissing van het Uitvoerend Comité waarbij een aanvraag tot lidmaatschap wordt geweigerd, moet niet worden gemotiveerd en Is definitief. Een toelating van het Uitvoerend Comité wordt voor bekrachtiging overgemaakt aan de volgende vergadering van de Algemene Vergadering; de Algemene Vergadering beslist met een twee derde meerderheid der uitgebrachte stemmen. Een beslissing van de Algemene Vergadering om de toelating van een lid te bekrachtigen moet niet worden gemotiveerd en is definitief.

gen aanvrager die zijn aanvraag ziet geweigerd door het Uitvoerend Comité of van wie de toelating niet wordt bekrachtigd door de Algemene Vergadering en een lid dat conform artikel 7 werd uitgesloten, moet twaalf maanden die beginnen vanaf de datum van de beslissing tot weigering van de aanvraag tot lidmaatschap of van de uitsluiting wachten alvorens een nieuwe aanvraag tot lidmaatschap in te dienen.

Artikel 7: Vrijwillig ontslag, schorsing en uitsluiting van de leden

Het staat elk lid vrij vrijwillig ontslag te nemen uit de Vereniging mits eerbiediging van een opzegtermijn van ges maanden per aangetekend schrijven ter attentie van de Secretaris Generaal. De opzegperiode gaat ln op de eerste kalenderdag van de volgende maand. De Secretaris Generaal bevestigt de ontvangst van de ontslagbrief schriftelijk en brengt het Uitvoerend Comité op de hoogte.

Alle ontslagnemende leden blijven gehouden tot hun financiële verplichtingen tegenover de Vereniging tot liet einde van het lopende boekjaar waarin het ontslag haar effecten ressorteert.

Indien een lid voor een bepaald boekjaar zijn financiële verplichtingen niet nakomt binnen de 90 dagen volgend op een formele Ingebrekestelling per aangetekend schrijven van de Secretaris Generaal, wordt het beschouwd ais ontsiagnemend vanaf de laatste dag van het boekjaar. Daarnaast, en voor zover toegelaten door de wet, zal het lidmaatschap automatisch eindigen bij fang, gerechtelijk akkoord, in vereffening stelling of een soortgelijke situatie. Het lid blijft wel gehouden tot zijn financiële verplichtingen tegenover de Vereniging tot het einde van het boekjaar waarin het lidmaatschap eindigt (of wordt geacht te eindigen).

glk lid dat (i) niet voldoet aan de criteria voor het lidmaatschap (ii) in gebreke blijft aan zijn verplichtingen te voldoen die voortvloeien uit de Statuten en de interne reglementen (met inbegrip van de Code of Conduct en de anti-kartel richtlijnen) van de Vereniging, (iii) handelt op een wijze die de belangen van de Vereniging ernstig schaden (1v) handelt tegen de gemeenschappelijke waarden en de ethlek van de Vereniging, en/of (v) zich niet neerlegt bij de beslissingen van de organen van de Vereniging of bij de uitspraak van de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Arbitrage-commissie die binnen de Vereniging conform de interne reglementen werd opgericht, kan via een beslissing van de Algemene Vergadering genomen bij twee derde meerderheid van de uitgebrachte stemmen worden uitgesloten, evenwel slechts eerst na het betrokken lid en zijn verweer te hebben gehoord.

De beslissing tot uitsluiting vermeldt de gronden waarop de uitsluiting is gebaseerd. Daarnaast moet de beslissing niet worden gemotiveerd en is ze definitief. De Secretaris Generaal verstuurt binnen de vijftien kalenderdagen per aangetekend schrijven een kopie van de beslissing aan het uitgesloten lid. De uitsluiting wordt onmiddellijk van kracht, maar het uitgesloten lid biliftwel gehouden tot de financiële verplichtingen jegens de Vereniging tot het einde van het lopende boekjaar.

Tot op het ogenblik dat er een beslissing wordt genomen door de Algemene Vergadering heeft het Ultvoerend Comité het recht het lid te schorsen (met inbegrip van het stemrecht) voor wie er emstige en consistente aanwijzingen bestaan dat er een inbreuk werd gepleegd op de verplichtingen vermeld in bovenvermelde paragraaf (I) tot (y), ongeacht de verplichting van het geschorste lid om zijn financiële verplichtingen jegens de Vereniging te voldoen.

Een lid dat vrijwillig ontslag heeft genomen of dat wordt beschouwd als ontslag te hebben genomen, dat is geschorst of dat werd uitgesloten, kan geen aanspraak maken op activa van de Vereniging.

HOOFDSTUK III: DE ORGANEN VAN DE VERENIGING

Artikel 8: De organen van de Vereniging :

De organen van de Vereniging zijn:

-de Algemene Vergadering;

-het Uitvoerend Comité;

-de Secretaris Generaal.

HOOFDSTUK IV: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 9: Samenstelling en bevoegheden

De Algemene Vergadering is samengesteld uit aile leden. Evenwel zullen enkel die leden die hun financiële verplichtingen jegens de Vereniging volledig hebben voldaan, worden toegelaten tot de vergaderingen van de Algemene Vergadering. Derden kunnen op voorstel van het Uitvoerend Comité worden uitgenodigd om een vergadering van de Algemene Vergadering bij te wonen.

De beslissingen aanvaard tijdens de vergaderingen van de Algemene Vergaderingen zijn bindend voor aile leden, met inbegrip van de afwezigen of diegene die van mening verschillen.

De volgende bevoegdheden zijn uitsluitend voorbehouden aan de Algemene Vergadering:

a)goedkeuring van (i) de jaarrekening, (ii) het budget en (iii) de ledengelden;

b)benoeming, ontslag en het verlenen van kwijting van de leden van het Uitvoerend Comité;

c)benoeming, ontslag van de commissaris of de auditeur, bepaling van de bezoldiging en het verlenen van

kwijting;

d)bekrachtiging van de beslissing van het Uitvoerend Comité waarbij nieuwe leden worden toegelaten;

fjuitsluiting van leden;

fjwijzigingen aan de Statuten;

g)ontbinding en vereffening van de Vereniging.

Artikel 10: Vergaderingen en notulen

Minstens éénmaal per jaar vindt er een gewone vergadering van de Algemene Vergadering plaats.

De gewone vergadering van de Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Voorzitter van het Uitvoerend Comité, twee leden van het Uitvoerend Comité of de Secretaris Generaal.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Een buitengewone vergadering van de Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Voorzitter van het Uitvoerend Comité, twee leden van het Uitvoerend Comité of de Secretaris Generaal telkens het belang van de Vereniging dit vereist of op verzoek van één vierde van de leden. Elk verzoek tot het bijeenroepen van een Algemene Vergadering vermeldt de punten van de agenda. Indien een buitengewone vergadering van de Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen op verzoek van één vierde van de leden heeft elk lid de mogelijkheid aan de Secretaris Generaal te vragen een punt op de agenda te plaatsen en dit ten laatste zeven dagen voor de dag van de vergadering van de Algemene Vergadering.

De oproeping vermeldt de plaats, de datum en het uur alsook de agenda van de vergadering en wordt verstuurd per brief, facsimile, of onder enige andere schriftelijke vorm (met inbegrip van elektronisch formaat) ten laatste vijftien dagen voor de datum van de vergadering. Desgevallend worden er werkdocumenten aan de oproeping gehecht.

De rechtsgeldigheid van de oproeping kan niet worden betwist In alle leden aanwezig of rechtsgeldig vertegenwoordigd zijn.

De vergaderingen van de Algemene Vergadering worden voorgezeten door de Voorzitter van het Uitvoerend Comité of, in zijnfhaar afwezigheid door de Vice-Voorzitter, indien bestaand, of door het oudste lid van het Uitvoerend Comité of de Secretaris Generaal.

Artikel 11: Vertegenwoordiging

Elk lid mag zich op zijn eigen kosten door zoveel afgevaardigden op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen als nodig geacht, daarbij evenwel indachtig dat het stemrecht (indien bestaand) slechts kan uitgeoefend worden door één natuurlijk persoon conform de volgende regels.

Indien het stemrecht wordt uitgeoefend door een persoon van wie de naam werd bekend gemaakt aan de Secretaris Generaal aan het begin van het boekjaar conform de interne reglementen van de Vereniging (dde permanente vertegenwoordiging"), wordt het lid geacht aanwezig te zijn op de vergadering. Elke wijziging ln de permanente vertegenwoordiging van een lid moet schriftelijk aan de Secretaris Generaal gemeld worden.

Indien de permanente vertegenwoordiging verhinderd Is een vergadering bij te wonen, kan het !id ook een volmacht geven aan om het even welke natuurlijke persoon van zijn keuze (met inbegrip van bijvoorbeeld de Voorzitter van het Uitvoerend Comité), dat hem of haar ln staat stelt de vergadering bij te wonen en er een stem (indien bestaand) uit te brengen in naam en voor rekening van het lid. Elke volmachthouder mag over een onbeperkt aantal volmachten beschikken. Volmachten moeten schriftelijk aan de Secretaris Generaal worden overgemaakt bij het begin van de vergadering van de Algemene Vergadering of voor de datum ven de vergadering indien dit wordt gevraagd In de oproeping.

Artikel 12: Verloop, quorums en stemmen

a) Quorum

Een aanwezigheidslijst met vermelding van het !id zijn naam wordt voor de vergadering getekend door de permanente vertegenwoordiging of door de volmachthouder.

De Algemene Vergadering kan enkel over de punten vermeld in de agenda beraadslagen, tenzij aile leden met stemrecht aanwezig of vertegenwoordigd zijn en unaniem beslissen andere punten te behandelen.

Behoudens andersluidende bepaling onder de artikelen 28 en 29, kan een Algemene Vergadering geldig beraadslagen indien de meerderheid van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Wordt dit quorum niet behaald, kan er ten vroegste vijftien kalenderdagen na de eerste vergadering een nieuwe Algemene Vergadering worden bijeengeroepen. De tweede vergadering van de Algemene Vergadering zal gerechtigd zijn geldig te beraadslagen en te besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

b) Stemmen

Elk lid heeft recht op één stem, met uitzondering van de Dochter-Leden ("Subsidiary Members") die geen stemrecht hebben.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Behoudens anderstuidende bepaling in de artikelen 6, 7, 28 of 29 worden beslissingen van de Algemene Vergadering genomen bij gewone meerderheid der uitgebrachte stemmen.

Voor alle beslissingen van de Algemene Vergadering:

(I)wordt er geen rekening gehouden met onthoudingen en, in geval van schriftelijke stemming, zullen blanco en ongeldige stemmen niet tellen als uitgebrachte stemmen;

(ii)zulten alle stemmingen gebeuren via het opsteken van de handen tenzij minstens twee leden met stemrecht een geheime stemming vragen.

C) Schriftelijke besluitvorming

Beslissingen kunnen ook schriftelijk worden genomen op voorwaarde dat (I) elk lid minstens vijftien kalenderdagen op voorhand op de hoogte werd gebracht van de te nemen beslissingen en (il) dat de schriftelijke besluiten onmiddellijk aan elk lid ter kennis worden gebracht. De beslissingen worden van kracht op de datum vermeld in de schriftelijke besluiten en worden geacht te zijn genomen op de maatschappelijke zetel van de Vereniging.

Artikel 13: Notulen van de vergaderingen

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genotuleerd in notulen die per brief, fax of elk ander schriftelijk communicatie-middel (met inbegrip van een electronisch formaat) aan elk !id worden overgemaakt.

De notulen worden geacht te zijn goedgekeurd door de Algemene Vergadering vijftien kalenderdagen na de datum vermeld op de hierboven beschreven kennisgeving, behoudens uitdrukkelijk schriftelijk verzet van een lid aanwezig of vertegenwoordigd op de vergadering van de Algemene Vergadering.

Eenmaal goedgekeurd worden de notulen getekend door de voorzitter van de vergadering van de Algemene Vergadering of door de Secretaris Generaal en staan ze in een register op de maatschappelijke zetel van de Vereniging ter beschikking van de leden.

Uittreksels of kopieën van de notulen worden getekend door de Secretaris Generaal of de Voorzitter van het Uitvoerend Comité.

HOOFDSTUK V: UITVOEREND COMTE

Artikel 14: Samenstelling

Het Uitvoerend Comité bestaat uit minstens vijf en maximum zeventien natuurlijke personen, benoemd door de Algemene Vergadering uit een lijst van kandidaten voorgesteld door het Uitvoerend Comité. Het Uitvoerend Comité zal daarbij steeds samengesteld zijn met minstens twee leden die gezamenlijk zijn voorgesteld door de Geâssocieerde leden. Het Uitvoerend Comité wordt samengesteld met eerbied voor een evenwichtige geografische samenstelling van de leden van de Vereniging. De lijst van kandidaten zal conform dit criterium worden samengesteld.

Tenzij specifiek anders beslist door de Algemene Vergadering, bedraagt de duur van het mandaat van de loden van het Uitvoerend Comité twee jaar, is het mandaat hernieuwbaar, en wordt het onmiddellijk van kracht.

Het mandaat 'ais lid van het Uitvoerend Comité is onbezoldigd. Leden van het Uitvoerend Comité zijn niet gerechtigd op terugbetaling van onkosten uit de fondsen van de Vereniging die door hen zijn gemaakt om vergaderingen van het Uitvoerend Comité bij te wonen.

Het Uitvoerend Comité benoemt een Voorzitter uit haar midden en kan een Vice-Voorzitter benoemen om de Voorzitter in geval van onbeschikbaarheid te vervangen.

Ingeval de Voorzitter is verhinderd om zijn taken te vervullen, worden zijn functies waargenomen door hetzij de Vice-Voorzitter, indien bestaand, of elk ander lid van het Uitvoerend Comité aangeduid door het Uitvoerend Comité.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 15: Ontslag, vrijwillig ontslag en vacatie

De Algemene Vergadering mag de leden van het Uitvoerend Comité steeds ontslaan.

Elk lid van het Uitvoerend Comité dat vrijwillig ontslag wenst te nemen, moet hiertoe schriftelijk zijn of haar ontslag aanbieden aan de Secretaris Generaal. Niettemin, zal het ontslag slechts van kracht worden op datum van de volgende vergadering van het Uitvoerend Comité of de Algemene Vergadering die voorziet in zijn of haar vervanging.

In geval van een vacante plaats (met inbegrip als gevolg van een vrijwillig ontslag), kan het Uitvoerend Comité een nieuw lid van het Uitvoerend Comité benoemen waarbij er over zal worden gewaakt dat (i) het Uitvoerend Comité steeds zal samengesteld zijn uit minstens twee leden die gezamenlijk werden voorgesteld door de Geâssocieerde Leden en dat (ii) er een evenwichtige geografische vertegenwoordiging van de leden van de Vereniging wordt eerbiedigd. De termijn van het mandaat van het nieuwe lid van het Uitvoerend Comité vervalt op hetzelfde ogenblik als de termijn waarop die van het vervangen lid van het Uitvoerend Comité zou vervallen. De bevestiging van de benoeming van het nieuwe lid van het Uitvoerend Comité wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de volgende vergadering van de Algemene Vergadering.

De benoeming, het vrijwillig ontslag en het ontslag van de leden van het Uitvoerend Comité wordt bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 16: Bevoegdheden

Het Uitvoerend Comité beschikt over de ruimst mogelijke bevoegdheden inzake het bestuur en het beheer van de Vereniging, met uitzondering van de bevoegdheden die door de wet of de Statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

Het Uitvoerend Comité kan, onder haar verantwoordelijkheid, een deel van haar bevoegdheden voor een bijzonder of voor specifieke doeleinden aan een derde partij delegeren.

Bij beslissing van het Uitvoerend Comité en onder haar verantwoordelijkheid kunnen Comités of Werkgroepen worden opgericht.

Artikel 17: Vergaderingen en oproepingen

Het Uitvoerend Comité zal minstens driemaal per jaar bijeenkomen.

De vergaderingen van het Uitvoerend Comité worden bijeengeroepen door de Voorzitter van het Uitvoerend Comité, twee leden van het Uitvoerend Comité of de Secretaris Generaal.

De vergaderingen van het Uitvoerend Comité worden voorgezeten door haar Voorzitter of, In geval van zijn/haar afwezigheid of onbeschikbaarheid, door de Vice-Voorzitter, inden bestaand, of wanneer het voor deze niet mogelijk is, door een ander lid van het Uitvoerend Comité aangesteld door het Uitvoerend Comité.

De oproeping tot de vergadering vermeldt de plaats, het uur en de agenda van de vergadering en wordt verstuurd per brief, facsimile of elk andere schriftelijke vorm (met inbegrip van electronlsch formaat) en dit ten laatste zeven kalenderdagen voor de datum van de vergadering. In geval van urgentie, kan de vergadering twee kalenderdagen voor datum van de vergadering worden bijeengeroepen. Naar gelang van het geval worden de werkdocumenten als bijlage aan de oproeping toegevoegd.

De rechtsgeldigheid van de oproeping Kan niet worden aangevochten indien aile leden van het Uitvoerend Comité aanwezig of rechtsgeldig vertegenwoordigd zijn.

Artikel 18; Vertegenwoordiging

Elk lid van het Uitvoerend Cmité kan een ander lid van het Uitvoerend Comité per brief, facsimile of emali aanduiden om hem of haar op de vergadering te vertegenwoordigen. Elk lid van het Uitvoerend Comité kan maximum houder zijn van twee volmachten. De volmachten moeten voor het begin van de vergadering aan de Secretaris Generaal worden overhandigd of voor de vergadering worden toegestuurd Indien dit In de oproeping tot de vergadering wordt gevraagd.

Elk lid van het Uitvoerend Comité dat niet op de vergadering aanwezig kan zijn, mag ook een waarnemer aanduiden. Waarnemers mogen de vergadering van het Uitvoerend Comité bijwonen en aan de beraadslaging deelnemen mits unaniem akkoord van alle aanwezige of vertegenwoordigde leden van het Uitvoerend Comité; waarnemers hebben evenwel geen stemrecht Waarnemers moeten dezelfde

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

vertrouwelijkheidsverplichtingen in acht nemen ais de leden van het Uitvoerend Comité, De naam van de waarnemer zal één kalenderdag voor de datum van de vergadering aan de Secretaris-Generaal worden doorgegeven of op elk ander tijdstip voor de vergadering indien dit in de oproeping tot de vergadering wordt gevraagd.

Artikel 19: Verloop, quorums en stemmen

a) Quorum

Het Uitvoerend Comité kan geldig beraadslagen op voorwaarde dat de meerderheid van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Indien het quorum niet wordt bereikt, moet er een nieuwe vergadering van het Uitvoerend Comité worden bijeengeroepen en dit ten vroegste zeven kalenderdagen (twee kalenderdagen in geval van urgentie) na de eerste vergadering. De tweede vergadering van het Uitvoerend Comité is gerechtigd geldig beslissingen te nemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden van het Uitvoerend Comité.

Er kunnen geen beslissingen worden genomen over punten die niet vermeld staan op de agenda, behoudens indien alle leden van het Uitvoerend Comité aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er unanimiteit bestaat om andere punten te bespreken.

b) Stemmen

Elk lid van het Uitvoerend Comité heeft één stem.

Beslissingen van het Uitvoerend Comité worden genomen bij gewone meerderheid der uitgebrachte stemmen, behoudens andersluidende bepaling in de Statuten. De stem van de Voorzitter is doorslaggevend in geval van gelijkheid der stemmen. Met onthoudingen wordt er geen rekening gehouden. Ingeval van schriftelijke stemming wordt er geen rekening gehouden met blanco of ongeldige stemmen. Stemmen gebeurt via het opsteken van de handen, tenzij minstens twee leden van het Uitvoerend Comité een geheime stemming vragen.

c) Vergaderingen en beslissingen per telefoon, video-conferencing en schriftelijke beraadslaging

De vergadering van het Uitvoerend Comité kunnen geldig worden georganiseerd via conference Sil of video-conferencing.

Daarnaast kan er schriftelijk beraadslaagd worden op voorwaarde dat (i) elk lid van het Uitvoerend Comité minstens zeven kalenderdagen op voorhand werd geïnformeerd over de te nemen beslissingen en (il) dat de schriftelijke besluiten onmiddellijk aan elk lid van het Uitvoerend Comité worden meegedeeld. De beslissingen worden van kracht op de datum vermeld op de schriftelijke besluiten en worden geacht te zijn genomen op de maatschappelijke zetel van de Vereniging.

Artikel 20: Notulen van de vergaderingen

De beslissingen van het Uitvoerend Comité worden genotuleerd in notulen, die per brief, facsimile of elke andere schriftelijke vorm (met inbegrip van electronisch formaat) aan elk lid van het Uitvoerend Comité worden meegedeeld.

De notulen worden geacht te zijn goedgekeurd door het Uitvoerend Comité 15 dagen na datum vermeld op bovenvermelde kennisgeving, behoudens uitdrukkelijk schriftelijk verzet van een lid van het Uitvoerend Comité dat op de vergadering van het Uitvoerend Comité aanwezig of vertegenwoordigd was.

Eens goedgekeurd worden de notulen getekend door de voorzitter van de vergadering van het Uitvoerend Comité en worden ze door de Secretaris Generaal ter beschikking van de leden van het Uitvoerend Comité gehouden op de maatschappelijke zetel van de Vereniging.

Uittreksels of kopieën van de notulen worden getekend door de Secretaris-Generaal of door de Voorzitter van het Uitvoerend Comité.

HOOFDSTUK VI: SECRETARIS GENERAAL

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Artikel 21: Secretaris Generaal

Hot Uitvoerend Comité mag het dagelijks bestuur, onder haar toezicht, delegeren aan een Secretaris Generaal die zowel een natuurlijk persoon als een rechtspersoon kan zijn.

Hot Uitvoerend Comité zal de draagwijdte en de beperkingen van zijn bevoegdheden en zijn bezoldiging bOpalen. Het Uitvoerend Comité kan het mandaat van de Secretaris Generaal beëindigen conform de van toepassing zijnde wetgeving en de contractuele verplichtingen van de Vereniging.

Do Secretaris Generaal zal warden opgeroepen tot én met een adviserende stem de vergaderingen bijwonen van de Algemene Vergadering, het Uitvoerend Comité en de Comités en Werkgroepen en, meer in het algemeen, alle vergaderingen van de Vereniging, behoudens in geval van een belangenconflict.

Do Secretaris Generaal zal de werking verzekeren van de Vereniging haar algemeen secretariaat en alle administratieve diensten die onder zijn bevoegdheid vallen.

Do Secretaris Generaal mag, onder zijn verantwoordelijkheid, een deel van haar bevoegdheden voor bijzondere of specifieke doeleinden aan een derde partij delegeren.

HOOFDSTUK VII: VERTEGENWOORDIGING VAN DE VERENIGING

Artikel 22: Vertegenwoordiging van de Vereniging

Do Vereniging wordt in al haar handelingen, met inbegrip van proceshandelingen, geldig vertegenwoordigd door de handtekening van hetzij de Voorzitter van het Uitvoerend Comité, hetzij van twee leden van het Uitvoerend Comité, die niet verplicht zijn aan derde partijen een bewijs te leveren van een vooraf genomen beslissing van het Uitvoerend Comité.

De Secretaris Generaal zal de Vereniging individueel vertegenwoordigen in al zijn handelingen van dagelijks bestuur, met Inbegrip van proceshandelingen die vallen binnen de limieten van het dagelijks bestuur. Hij is niet verplicht aan derde partijen een bewijs te leveren van een vooraf genomen beslissing van het Uitvoerend Comité.

De Vereniging wordt eveneens geldig vertegenwoordigd door een advocaat binnen de limieten van zijn of haar bevoegdheid van advocaat.

HOOFDSTUK VII: JAARREKENINGEN  BUDGET LIDGELDEN  AUDIT

Artikel 23: Jaarrekeningen en budget

Het boekjaar van de Vereniging start elk jaar op 1 Januari en eindigt op 31 December.

Het Uitvoerend Comité legt de jaarrekeningen met betrekking tot het laatste volledige boekjaar van de Vereniging en de begroting voor het volgende boekjaar voor ter goedkeuring van de gewone vergadering van de Algemene Vergadering.

Artikel 24: Lidgelden

De lidgelden die door de leden van de Vereniging zijn te betalen worden jaarlijks door de Algemene Vergadering, op voorstel van het Uitvoerend Comité, in euros vastgelegd.

Het lidgeld van de Dochter Leden ("Subsidiary Mombers") bedraagt 50% van het jaarlijkse lidgeld van de Gewone Leden.

De Secretaris Generaal brengt elk lid op de hoogte van het verschuldigd lidgeld. Indien er geen betaling volgt binnen de gevraagde periode mag er zonder verdere ingebrekestelling een Interest gelijk aan de wettelijke Interestvoet in rekening worden gebracht.

Naast de lidgelden kan het Uitvoerend Comité beslissen tot de oprichting van een reserve-fonds, het bedrag hiervan en de procedure bepalen met betrekking tot de bijdrage van elk lid tot dit fonds.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 25: Audit

Wanneer vereist door de wet, wordt de audit van de financiële situatie, de jaarrekeningen en het nazicht of de verrichtingen vermeld in de jaarrekeningen overeenkomen met de wet of de statuten, toevertrouwd aan één of meerdere bedrijfsrevisoren die lid zijn van het Instituut der Bedrijfsrevisoren". Zij dragen de titel van commissaris.

Zelfs Indien niet vereist door de wet, kan de audit van de financiële situatie, de jaarrekeningen en het nazicht of de verrichtingen vermeld in de jaarrekeningen overeenkomen met de wet of de statuten worden toevertrouwd aan één of meerdere auditeuren die lid zijn van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. Zij dragen de titel van auditeur.

HOOFDSTUK VIII: INTERNE REGLEMENTEN

Artikel 26: Interne reglementen

Het Uitvoerend Comité kan interne reglementen van de Vereniging aannemen en wijzigen. De beslissing moet worden genomen met een meerderheid van twee derde van de uitgebrachte stemmen. De interne reglementen handelen over de werking van de Vereniging en haar organen In het algemeen en mogen nie in strijd zijn met de Statuten.

HOOFDSTUK IX: BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

Artikel 27: Beperkte Aansprakelijkheid

De Leden van de Vereniging zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de Vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de betaling van hun financiële verplichtingen.

De leden van het Uitvoerend Comité en de Secretaris Generaal zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de verplichtingen van de Vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot een gedegen uitvoering van hun functie.

HOOFDSTUK X: WIJZIGINGEN MN DE STATUTEN

Artikel 28: Wijziging aan de Statuten

Een voorstel tot wijziging van deze Statuten is enkel geldig op voorstel van het Uitvoerend Comité of één vierde van de leden.

Maties met wijzigingen van de Statuten zullen niet worden gestemd tenzij ze worden toegevoegd aan de oproeping tot de vergadering.

Een beslissing tot wijziging van de Statuten is slechts geldig mits twee derde van de leden aanwezig is of wordt vertegenwoordigd.

Wordt dit quorum niet bereikt, wordt er ten vroegste vijftien kalenderdagen na de eerste vergadering een nieuwe vergadering van de Algemene Vergadering bijeengeroepen. De tweede vergadering van de Algemene Vergadering is gerechtigd om geldig te beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Beslissingen tot wijziging van de Statuten zijn slechts geldig indien ze worden genomen met een twee derde meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

De beslissing wordt gepubliceerd in de Billagen tot het Belgisch Staatsblad.

MOD Z2

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

HOOFDSTUK XI: VEREFFENING

Artikel 29: Vereffening

Een voorstel tot ontbinding van de Vereniging is slechts geldig indien het wordt voorgesteld door het Uitvoerend Comité of één vierde van de leden.

Over moties betreffende de ontbinding van de Vereniging wordt niet gestemd tenzij ze zijn toegevoegd bij de oproeping tot vergadering.

Beslissingen met betrekking tot de ontbinding van de Vereniging zijn slechts geldig mits twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Wordt dit quorum niet bereikt, wordt er ten vroegste vijftien kalenderdagen na de eerste vergadering een nieuwe vergadering van de Algemene Vergadering bijeengeroepen. De tweede vergadering van de Algemene Vergadering is gerechtigd om geldig te beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Beslissingen tot ontbinding van de Vereniging worden genomen met een twee derde meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

De Algemene Vergadering zal ook beslissen met een gewone meerderheid der uitgebrachte stemmen over (i) de aanstelling, de bevoegdheid en de bezoldiging van de vereffenaars (ii) de methodes en de procedures voor de vereffening van de Vereniging en (iii) de bestemming van de netto-activa van de Vereniging die aan een niet-winstgevend doel moeten worden toebedeeld,

De beslissing wordt bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

HOOFDSTUK X11: ElNDBEPAUNGEN

Artikel 30: Bevoegde rechtbanken

Elk geschil met betrekking tot de statuten van de Vereniging, haar interne reglementen (met inbegrip van de Code of Conduct en de anti-kartelrichtlijnen) en/of een beslissing van één van haar organen, wordt beheerst door het Belgisch recht en behoort tot de bevoegdheid van de Brusselse rechtbanken.

Artikel 31: Toepasselijk Recht

Wat niet uitdrukkelijk wordt behandeld door de Statuten, of, desgevallend, in de interne reglementen, wordt beheerst door het Belgisch recht.

Artikel 32: Taal

Deze Statuten worden opgesteld in het Frans en het Engels, waarbij de Franse versie van de Statuten voorrang zal hebben.

De werktaal van de Vereniging is het Engels, zonder afbreuk te doen aan de wetgeving over het gebruik van talen in arbeidsrelaties.

Koen Lauryssen,

Gevolmachtigde

Voorbehouden

aan het ,Belgisch Stiatsblad

\F

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

02/12/2013
ÿþM0D 2.2

i l , = in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie



IIIisieoz s* i

11









Ondernemingsnr : 0418.885.095

Benaming

(voluit) : IGI, THE GLOBAL WALLCOVERINGS ASSOCIATION

(verkort) : 1G1

Rechtsvorm : Internationale Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Grensstraat 7 -1831 Diegem

Onderwerp akte : ONTSLAG EN BENOEMING BESTUURDERS

Uittreksel uit de notulen van de Algemene Vergadering van 1G1, The Global Wallcoverings Association, internationale vereniging zonder winstoogmerk gehouden op 3 juni 2013:

De Algemene Vergadering neemt kennis van de benoeming van de heer Ake Stréberg, wonende te Brânda berget 23, SE-43658 HOVAS, Zweden, geboren op 8 december 1955 te Vëstervik, Zweden als bestuurder van de vereniging. De heer Stràberg wordt benoemd voor de duur van 2 jaar waarbij het mandaat automatisch een einde neemt bij de gewone algemene vergadering van juni 2015. Het mandaat wordt kosteloos uitgeoefend.

(" )

De Algemene Vergadering neemt kennis van het ontslag per 3 juni 2013 van :

- de heer Peter Koch, met woonplaats te Hinsholmsgatan 9, S-42677 Gothenburg, Zweden, geboren te Orgryte, Zweden op 5 juni 1951;

- de heer Stephan Baptists, met woonplaats te Lindestraat 23 - 3570 Alken, België, geboren te Alken , België op 4 augustus 1953.

Endeavour Services spil-bvba,

Vertegenwoordigd door Géraldine de Limelette

Gevolmachtigde

rit "

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

27/11/2014
ÿþ~ i4SQD 2.2

Volet B Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte



MON ITEUR BeeNAL DE COMMERCE

2 -H- 2014 1 0 NOV. 2014

BUGS ~H STAATSBLANIVELe S

II

N° d'entreprise : 0418.885.095

Dénomination

(en entier) ICI - THE GLOBAL WALLCOVERINGS ASSOCIATION

(en abrégé) IGI

Forme juridique : Association internationale sans but lucratif

Siège : 1380 Lasne - Chaussée de Louvain 426

Objet de l'acte : Nomination des administrateurs - Modification des statuts - Version française et coordonnée des statuts

L'an 2014, le 2 juin, s'est tenue l'assemblée générale ordinaire 2014 des membres.

2. Composition du Comité Exécutif 2014 - 2015.

Le Président a présenté la composition du comité exécutif pour la periode 2014 - 2015 et a demandé à l'assemblée générale de ratifier la composition suivante;

- Administrateur et Président: Monsieur John Carter, domicilié à The Grange, Ribchester Road, Blackbum,

BBI9EY, Angleterre, né le 30103/1959 à Preston, Angleterre;

Membres:

- Administeur: Monsieur Mauro Jannelli, domicilié à P.za Republlica 27, Milan, 2014, Italie, né le 1/12/1958 à

Milan, Italie;

- Administrateur; Monsieur Ming Hu, domicilié à 57 Evanshen Cres, Kanato, Ontaito, K2K2Z7, Canada, né le

10/09/1964, à Cixi, Chine;

- Administrateur: Monsieur Ake Straberg, domicilié à Brànda Berget 23, Hovas, SE-436 58, Suède, né le

8/12/1955 à HVED, Suède;

- Administrateur: Monsieur Alexey Shcherbakov, domicilié à Novoyasenevsky prospect, 25120 - 82,

Moscow, 117593, Russie, né le 18/05/1978 à Mockba, Russie;

- Administrateur: Monsieur Pascal Siellet, domicilié à 4, rue Duflos, Chambly, 60230, France, né le

4/12/1969, Enghien les Bains, France;

- Administrateur: Monsieur Garry Rizzo, domicilié à 11 Schindler Way, Fairfield, NJ 07004-2137, Etats-Unis,

né le 30/10/1953, New York, Etats-Unis;

- Administrateur; Monsieur Keith Giddens, domicilié à Braeside, Tweed Row, Homcliffe, Berwick-upon-

Tweed, Northumberland, TD15 2 XL, Angleterre, né le 13/12/1948 à Lewisham, Angleterre;

- Administrateur: Monsieur Philippe Debruyne, domicilié à Lindendreef 14, Rollegem-Kortrijk, 8510,

Belgique, né le 6/0411961, Ostende, Belgique;

Représentation des Membres Associés:

- Administrateur: Monsieur John Paul Fender, domicilié à Hesterweg 3, Ludwigslust, 19288, Allemagne, né

le 29/04/1969, Middlesbrough, Angleterre.

Le Président et les membres du comité exécutif ont été acceptés par l'assemblée générale comme présentés pour la période 2014-2015. La motion concernée a été adoptée à l'unanimité.

9. Révision des Statuts:

(...)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

..4

MOD 2,2

i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Il a été suggéré de modifier les statuts de l'Association comme suit:

Nouvel article 2 des Statuts:

Le siège social est établi à Chaussée de Louvain 426 -1380 Lasne (Belgique);

Le siège social peut être transféré vers tout autre lieu en région wallonne et bruxellois par simple décision du comité exécutif, décision qui devra être publiée aux annexes du Moniteur Belge.

De la même manière, le comité exécutif est également autorisé à ouvrir dans ces deux régions des sièges administratifs, filiales ou simulaire. Ces décisions du comité exécutif ne sont pas considérées comme des amendements aux statuts de l'Association et ne nécessitent pas de décision de l'Assemblée Générale. Le comité exécutif est habilité à établir la version coordonnée des statuts de l'association et à la déposer au tribunal de commerce,

Nouvel article 32 des Statuts:

Les présents statuts sont rédigés en français et en anglais. la version française des statuts prévaut. L'anglais est la langue de travail de l'association sans préjudice de la législation régissant l'utilisation des langues en matière d'emploi.

L'object de l'association et les autres articles n'ont pas été modifié.

L'assemblée générale a ratifié à l'unanimité la révision des statuts comme présenté.

(...)

10.Approbation et publication des statuts en français

La version officielle des statuts sera la version en français car le transfert du siège social de IGI en région

wallonne a été accepté.

La version officielle et coordonnée des statuts en français est:

CHAPITRE I : NOM, SIÈGE SOCIAL, DURÉE ET OBJET

Article 1 : Nom

Une association internationale à but scientifique nommée « ICI  The Global Wallcoverings Association », et en abrégé « IGI », ci-après désignée comme « l'Association » ou comme « IGI », est constituée conformément au Titre III de la loi belge du 27 juin 1921 sur les associations sans but lucratif, les associations internationales sans but lucratif et les fondations.

Tous les actes, factures, communiqués, publications et autres documents émanant de l'Association mentionnent sa dénomination précédée ou suivie immédiatement des initiales AISBL et de l'adresse de son siège social.

Article 2 : Siège social

Le siège social est établi à la Chaussée de Louvain, 426 --1380 Lasne (Belgique).

Le siège social peut être transféré vers tout autre lieu en région wallonne et bruxelloise par simple décision du comité exécutif, décision qui devra être publiée aux annexes du Moniteur belge. De la même manière, le comité exécutif est également autorisé à ouvrir dans ces deux régions des bureaux administratifs, des succursales et tout autre établissement similaire.

Ces décisions du comité exécutif ne sont pas considérées comme des amendements aux statuts de l'Association et ne nécessitent pas de décision de l'assemblée générale. Le comité exécutif est habilité à établir la version coordonnée des statuts de l'Association et à la déposer au tribunal de commerce.

Article 3 : Durée

L'Association est constituée pour une durée illimitée.

MOD 2.2

w

-,

s

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Article 4 : Objet

L'Association a pour objet de :

4.1 Développer une Association au sein de laquelle les fabricants de revêtements muraux de différents pays peuvent entretenir des contacts et encourager des relations amicales entre les propriétaires ou directeurs de sociétés individuelles.

4.2 Aider les membres à poursuivre leurs activités respectives en recueillant et en diffusant, pour autant que la législation des pays concernés l'autorise, des informations techniques, scientifiques, artistiques et commerciales ; en encourageant !es principes commerciaux.

4.3 Accorder au gouvernement, aux associations internationales et autres organismes directement ou indirectement intéressés la possibilité de s'entretenir avec le secteur du revêtement mural. Promouvoir des consultations et une coopération amicales avec ces organismes au profit général du secteur et des consommateurs.

4.4 Promouvoir l'excellence en matière de normes de matériaux et de fabrication des produits du secteur, c.-à-d. en menant des recherches et des études scientifiques et techniques. Établir par tout moyen conforme à la loi des normes en matière de pratiques commerciales et de rendement de produit afin de protéger et promouvoir les intérêts des consommateurs, commerçants et fabricants du secteur et de ses fournisseurs.

4.5 Encourager le règlement des litiges par médiation.

Agir en tant que médiateur ou désigner un médiateur le cas échéant.

Adopter un règlement de médiation qui assure la résolution rapide des litiges.

4.6 Promouvoir etlou organiser, si elle le juge approprié, des salons, expositions et concours relatifs aux produits du secteur et à leur utilisation  dans les domaines scientifique, artistique et technique.

4.7 Encourager la créativité et promouvoir et contribuer à la formation en matière de conception de revêtements muraux, c.-à-d. en organisant des cours de formation.

4.8 Entreprendre toute autre démarche liée ou propice à la réalisation des objectifs scientifiques, techniques, artistiques et éducatifs susmentionnés.

4.9 Hormis les activités mentionnées ci-dessus, l'Association poursuit ses objectifs au moyen d'activités

diverses, notamment ;

- la préparation de rapports sectoriels

- l'organisation du congrès annuel de l'IGI.

CHAPITRE Il : MEMBRES

Article 5 : Conditions d'admission et droits et devoirs des membres

5.1 L'Association se compose de trois catégories de membres :

(i)Membres ordinaires ;

(ii)Membres secondaires ; et

(iii)Membres associés.

Les membres qui ne remplissent plus les conditions d'admission énoncées ci-après doivent en informer le secrétariat général immédiatement.

5.2A condition de (i) disposer d'une personnalité juridique et d'être valablement constitué en vertu des lois et usages de son pays d'origine, (il) d'accepter par écrit de se conformer aux statuts de l'Association, à ses règlements intérieurs (notamment le code de conduite et les directives en matière de lutte contre les ententes), à ses objectifs et politiques et aux décisions de ses organes, et (iii) de ne pas avoir été refusé comme nouveau membre de l'Association ou de ne pas avoir été exclu de l'Association au cours des 12 derniers mois, peuvent être admis :

5.2.1comme Membres ordinaires :

(i)Ies sociétés de fabrication de revêtements muraux qui correspondent à la définition proposée de la nomenclature de Bruxelles (section 48.14), à savoir :

x

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

a.(4814.10)  Papier dit « Ingrain »

b.(4814.20)  Papiers peints et revêtements muraux similaires, constitués de papier enduit ou recouvert, sur

l'endroit, d'une couche de matière plastique grainée, gaufrée, coloriée, imprimée de motifs ou autrement

décorée

c.(4814.30)  Papiers peints et revêtements muraux similaires, constitués de papier recouvert, sur l'endroit,

de matières à tresser, qu'elles soient tissées à plat ou parallélisées

d.(4814.40)  Autres,

pour autant que ces sociétés produisent et commercialisent une gamme reconnue de revêtements muraux

de ce type sous un nom commercial ;

(ii)les sociétés de fabrication de revêtements muraux souples qui consistent en diverses formes de textile sur papier de support ou tout autre matériau de support adéquat, destinés à être posés au moyen d'un adhésif, pour autant que ces sociétés produisent et commercialisent une gamme reconnue de revêtements muraux de ce type sous un nom commercial ; et

(iii)les sociétés qui modifient (transformateurs) des revêtements muraux et qui, à l'instar des fabricants, supportent tous les risques liés à la conception, la fabrication et la distribution des revêtements muraux ainsi que les coûts qui en découlent et qui diffèrent d'un fabricant uniquement dans la mesure où elles ne possèdent pas d'équipement de production, c: à-d. qu'elles font fabriquer le produit par un fabricant.

Les membres ordinaires doivent s'acquitter de cotisations conformément à l'article 24.

Les membres ordinaires disposent du droit de vote.

5.2.2comme Membres secondaires

Les sociétés qui remplissent les conditions d'admission énoncées à l'article 5.2.1 permettant l'adhésion en tant que membres ordinaires, mais qui sont des filiales d'un membre ordinaire. Aux fins des présents statuts, une société est considérée comme une « filiale » d'un membre ordinaire si le membre ordinaire possède suffisamment de droits de vote dans la filiale pour contrôler sa gestion et ses opérations en influençant ou en élisant son conseil d'administration.

Les membres secondaires doivent s'acquitter de cotisations conformément à l'article 24.

Les membres secondaires ne disposent pas du droit de vote.

5.2.3comme Membres associés

Les personnes morales, sociétés, corporations ou institutions qui s'intéressent à la prospérité du secteur du revêtement mural ou qui contribuent à la technologie liée au secteur du revêtement mural, mais qui ne sont pas éligibles en tant que membres ordinaires.

Les membres associés doivent s'acquitter de cotisations conformément à l'article 24.

Les membres associés disposent du droit de vote.

Article 6 : Admission des membres

L'admission de tout nouveau membre fait l'objet d'une décision du comité exécutif sous la condition ultérieure de sa non-ratification par l'assemblée générale.

Toute candidature d'admission s'effectue par écrit et est envoyée au secrétaire général qui examine si la candidature remplit ou non les conditions d'admission. Le secrétaire général soumet la candidature et son évaluation au comité exécutif. Le comité exécutif prend sa décision à la majorité simple des voix exprimées. Toute décision du comité exécutif de refuser une candidature d'admission n'a pas besoin d'être motivée et est définitive. Toute admission par le comité exécutif est soumise à ratification lors de l'assemblée générale suivante ; l'assemblée générale prend sa décision à la majorité des deux tiers des voix exprimées. Toute décision de l'assemblée générale de refuser de ratifier l'admission d'un membre n'a pas besoin d'être motivée et est définitive.

Tout candidat dont la candidature est refusée par le comité exécutif ou dont l'admission n'a pas été ratifiée par l'assemblée générale et tout membre exclu en vertu de l'article 7 doit attendre douze mois à compter de la date de la décision refusant la candidature d'admission ou l'excluant avant de soumettre toute nouvelle candidature d'admission.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Article 7 : Démission, suspension et exclusion des membres

Tout membre a la possibilité de démissionner de l'Association à tout moment sous réserve d'un préavis de six mois notifié par lettre recommandée au secrétaire générai. La période de préavis débute le premier jour calendaire du mois suivant. Le secrétaire général accuse réception de la lettre de démission par écrit et en informe le comité exécutif.

Tous les membres démissionnaires demeurent tenus d'honorer toutes leurs obligations financières envers l'Association jusqu'au terme de l'exercice financier au cours duquel la démission prend effet.

Si un membre ne respecte pas ses obligations financières relatives à un exercice dans un délai de 90 jours calendaires après en avoir été formellement informé par lettre recommandée du secrétaire général, il sera considéré comme ayant démissionné à partir du dernier jour de l'exercice financier. En outre, et dans la mesure permise par la loi, l'adhésion prend fin automatiquement en cas de faillite, de concordat avec les créanciers, de liquidation ou de toute autre situation similaire. Néanmoins, le membre demeure tenu de respecter ses obligations financières envers l'Association jusqu'au terme de l'exercice financier au cours duquel l'adhésion prend fin (ou est réputée prendre fin).

Tout membre qui (i) ne respecte plus les critères d'adhésion, (ii) ne remplit plus ses devoirs en vertu des statuts et des règlements intérieurs (notamment le code de conduite et les directives en matière de lutte contre les ententes) de l'Association, (iii) agit d'une manière qui s'avère extrêmement préjudiciable aux intérêts de l'Association, (iv) agit contrairement aux valeurs communes et à l'éthique de l'Association, eiiou (y) ne respecte pas les décisions des organes de l'Association ou la décision rendue par le comité de médiation constitué au sein de l'Association conformément aux règlements intérieurs, peut se voir exclu par une résolution de l'assemblée générale qui, après avoir entendu les arguments en faveur du membre concerné, prend sa décision à la majorité des deux tiers des voix exprimées.

La décision d'exclusion expose les faits qui entraînent l'exclusion, mais hormis ces faits, la décision n'a pas besoin d'être motivée et est définitive. Le secrétaire général envoie une copie de la décision au membre exclu par lettre recommandée, dans un délai de quinze jours calendaires. L'exclusion est effective immédiatement, mais le membre exclu demeure tenu d'honorer ses obligations financières envers l'Association jusqu'au terme de l'exercice financier.

Tant que l'assemblée générale n'a pas pris de décision, le comité exécutif est habilité à suspendre le membre (y compris son droit de vote) pour lequel il existe des indications sérieuses et cohérentes de non-respect des obligations énoncées au paragraphe 4 (i) à (y) ci-dessus, sans préjudice de l'obligation du membre suspendu d'honorer ses obligations financières envers l'Association.

Un membre qui a démissionné ou qui est réputé avoir démissionné, qui a été suspendu ou exclu ne peut prétendre à aucun droit sur les actifs de l'Association,

CHAPITRE III : ORGANES DE L'ASSOCIATION

Article 8 : Organes de l'Association

Les organes de l'Association sont :

-l'assemblée générale ;

-le comité exécutif ;

-le secrétaire général.

CHAPITRE IV : ASSEMBLÉE GÉNÉRALE

Article 9 : Composition et pouvoirs

L'assemblée générale se compose de tous les membres, mais seuls les membres ayant rempli leurs obligations financières envers l'Association sont admis aux réunions de l'assemblée générale. D'autres personnes peuvent être invitées à assister à une réunion de l'assemblée générale, sur proposition du comité exécutif.

Les résolutions adoptées lors des réunions de l'assemblée générale sont contraignantes pour tous les membres, y compris les membres absents ou en désaccord,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOA 2.2

Les pouvoirs suivants sont exclusivement réservés à l'assemblée générale

a)approbation (r) des comptes annuels, (ii) du budget et (il) du montant des cotisations ;

b)nomination, révocation et exonération de responsabilité des membres du comité exécutif ;

c)nomination et révocation du contrôleur régal (commissaire) ou de l'auditeur (auditeur), détermination de

ses émoluments et exonération de responsabilité ;

d)ratification de la décision du comité exécutif relative à l'adhésion de nouveaux membres ;

e)exclusion des membres ;

f)amendements des statuts ;

g)dissolution et liquidation de l'Association.

Article 10 : Réunions et convocations

Une réunion ordinaire de l'assemblée générale a lieu au moins une fois par an.

La réunion ordinaire de l'assemblée générale est convoquée par le président du comité exécutif, deux membres du comité exécutif ou le secrétaire général.

Une réunion extraordinaire de l'assemblée générale est convoquée par le président du comité exécutif, deux membres du comité exécutif ou le secrétaire général, s'il en va des intérêts de l'Association ou à la demande d'un quart des membres. Toute demande de réunion extraordinaire de l'assemblée générale doit comporter les points à examiner. SI la réunion extraordinaire de l'assemblée générale est convoquée à la demande d'un quart des membres, tout membre peut demander au secrétaire général d'ajouter un point à l'ordre du jour au plus tard sept jours calendaires avant la date de la réunion de l'assemblée générale.

La convocation à la réunion mentionne le lieu, la date, l'heure et l'ordre du jour de la réunion et est envoyée par courrier, fax ou tout autre moyen écrit (y compris au format électronique) au moins quinze jours calendaires avant la date de la réunion. Le cas échéant, les documents de travail sont annexés à la convocation.

La validité de la convocation ne peut être remise en cause si tous les membres sont présents ou valablement représentés.

Les réunions de l'assemblée générale sont présidées parle président du comité exécutif ou, en son absence, par le vice-président, le cas échéant, ou par le plus ancien membre du comité exécutif ou par le secrétaire général.

Article 11 : Représentation

Chaque membre peut envoyer autant de représentants qu'il estime nécessaire à l'assemblée générale, à ses frais, étant entendu que le droit de vote (le cas échéant) est exercé par une seule personne physique, en vertu des règles suivantes.

Si le droit de vote est exercé par une personne dont le nom a été notifié au secrétaire général au début de l'exercice financier conformément aux règlements intérieurs de l'Association (le « délégué permanent »), le membre est réputé être présent à la réunion. Tout changement de délégué permanent d'un membre doit être notifié par écrit au secrétaire général.

SI le délégué permanent se trouve dans l'impossibilité d'assister à la réunion, le membre peut également accorder une procuration à toute personne physique de son choix (y compris par exemple le président du comité exécutif), l'autorisant à assister à la réunion et à voter (le cas échéant) au nom et pour le compte du membre. Tout mandataire peut détenir un nombre illimité de procurations, Les procurations doivent être fournies par écrit au secrétaire général au début de la réunion de l'assemblée générale ou préalablement à la date de la réunion si la convocation à la réunion le précise.

Article 12 : Procédures, quorums et votes

a) Quorum

Une liste de présence, indiquant le nom du membre, est signée préalablement à la réunion par le délégué permanent ou le mandataire.

L'assemblée générale ne peut délibérer que sur les points inscrits à l'ordre du jour, à moins que tous les membres disposant du droit de vote ne soient présents ou représentés et décident à l'unanimité d'aborder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

d'autres points.

Sauf disposition contraire prévue aux articles 28 ou 29, une assemblée générale peut se dérouler valablement si la majorité de ses membres est présente ou représentée.

Si ce quorum n'est pas atteint, une nouvelle réunion de l'assemblée générale est convoquée, au plus tôt quinze jours calendaires après la première réunion. Lors de la seconde réunion, l'assemblée générale est habilitée â prendre des décisions valides, indépendamment du nombre de membres présents ou représentés.

b) Votes

Chaque membre dispose d'une voix, à l'exception des membres secondaires qui ne disposent pas du droit de vote.

Sauf disposition contraire prévue aux articles 6, 7, 28 ou 29, les décisions de l'assemblée générale sont prises à la majorité simple des voix exprimées.

Pour toutes les décisions de l'assemblée générale

(i)les abstentions ne sont pas prises en compte et, en cas de vote par écrit, tes votes blancs et nuls ne sont pas comptabilisés dans les voix exprimées ;

(ii)tous les votes s'effectuent à main levée, à moins qu'au moins deux membres disposant du droit de vote ne demandent un scrutin secret.

c) Prise de décision par écrit

Les décisions peuvent également êtres prises au moyen de résolutions écrites â condition (i) que chaque membre ait été informé des décisions à prendre au moins quinze jours calendaires à l'avance et (ii) que les résolutions écrites soient immédiatement envoyées à chaque membre. Les décisions entrent en vigueur à la date indiquée sur les résolutions écrites et sont réputées être prises au siège social de l'Association.

Article 13 : Procès-verbaux des réunions

Les décisions prises par l'assemblée générale sont consignées dans des procès-verbaux, qui sont envoyés par courrier, fax ou tout autre moyen écrit (y compris au format électronique) à chaque membre.

Les procès-verbaux sont réputés avoir été approuvés par l'assemblée générale après quinze jours calendaires à compter de la date indiquée sur la notification mentionnée ci-dessus, si aucun membre présent ou représenté à la réunion de l'assemblée générale ne s'y oppose explicitement par écrit.

Une fois validés, les procès-verbaux sont signés par le président de la réunion de l'assemblée générale ou par le secrétaire général, et sont conservés dans un registre à la disposition des membres au siège social de l'Association,

Les extraits ou copies des procès-verbaux sont signés par le secrétaire général ou par le président du comité exécutif.

CHAPITRE V: COMITÉ EXÉCUTIF

Article 14 : Composition

Le comité exécutif se compose de minimum cinq et maximum dix-sept personnes physiques, nommées par l'assemblée générale à partir d'une liste de candidats présentée par le comité exécutif, Le comité exécutif doit â tout moment être composé d'au moins deux membres présentés conjointement par les membres associés et sa composition doit garantir une représentation géographique équilibrée des membres de l'Association. La liste des candidats doit être constituée en conséquence.

Sauf décision spécifique contraire de l'assemblée générale, le mandat des membres du comité exécutif est de deux ans, est renouvelable et prend effet immédiatement,

Le mandat de membre du comité exécutif n'est pas rémunéré. Les membres du comité exécutif ne peuvent prétendre au remboursement par les fonds de l'Association de toute dépense engagée par eux dans le cadre de leur présence à toute réunion du comité exécutif.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Le comité exécutif désigne un président parmi ses membres et peut nommer un vine-président afin de remplacer le président en cas d'indisponibilité.

Dans le cas où le président est dans l'impossibilité de remplir sa mission, ses fonctions sont exercées soit par le vice-président, le cas échéant, soit par un autre membre du comité exécutif désigné par le comité exécutif.

Article 15 : Révocation, démission et vacance de poste

L'assemblée générale peut à tout moment révoquer les membres du comité exécutif.

Tout membre du comité exécutif souhaitant démissionner doit envoyer la notification écrite de sa démission au secrétaire général. Toutefois, la démission ne prendra effet qu'à la date de la prochaine réunion du comité exécutif ou de l'assemblée générale pourvoyant à son remplacement.

En cas de vacance de poste (notamment à la suite d'une démission), un nouveau membre du comité exécutif peut être nommé par le comité exécutif afin d'assurer que (I) le comité exécutif se compose à tout moment d'au moins deux membres présentés conjointement par les membres associés et que (ii) sa composition garantisse une représentation géographique équilibrée des membres de l'Association. Le mandat du nouveau membre du comité exécutif se terminera à la date à laquelle le mandat du membre remplacé du comité exécutif aurait pris fin. La confirmation de la nomination du nouveau membre du comité exécutif est soumise à approbation lors de la prochaine réunion de l'assemblée générale.

La nomination, la démission et la révocation des membres du comité exécutif doivent être publiées aux annexes du Moniteur belge.

Article 16 : Pouvoirs

Le comité exécutif est investi des pouvoirs les plus étendus relatifs à la gestion et à l'administration de l'Association, à l'exception des pouvoirs que la loi ou les statuts réservent à l'assemblée générale.

Le comité exécutif peut déléguer, sous sa responsabilité, une partie de ses pouvoirs à un tiers, à des fins particulières et spécifiques.

Sur décision du comité exécutif et sous sa responsabilité, des comités ou des groupes de travail peuvent être formés.

Article 17 : Réunions et convocations

Le comité exécutif se réunit au moins trois fois par an.

Les réunions du comité exécutif sont convoquées par le président du comité exécutif, deux membres du comité exécutif ou le secrétaire général.

Les réunions du comité exécutif sont présidées par le président du comité exécutif ou, en cas d'absence ou d'indisponibilité, par le vice-président, le cas échéant, ou si ce dernier est également absent ou indisponible, par un autre membre du comité exécutif désigné par le comité exécutif.

La convocation à la réunion mentionne le lieu, la date, Fheure et l'ordre du jour de la réunion et est envoyée par courrier, fax ou tout autre moyen écrit (y compris au format électronique) au moins sept jours calendaires avant la date de la réunion. En cas d'urgence, la réunion peut être convoquée deux jours calendaires avant la date de la réunion. Le cas échéant, les documents de travail sont annexés à la convocation.

La validité de la convocation ne peut être remise en cause si tous les membres du comité exécutif sont présents ou valablement représentés.

Article 18 : Représentation

Tout membre du comité exécutif peut charger un autre membre du comité exécutif par courrier, fax ou email de le représenter lors de la réunion. Tout membre du comité exécutif peut détenir deux procurations maximum. Les procurations doivent être fournies par écrit au secrétaire général au début de la réunion ou envoyées préalablement à la date de la réunion si la convocation à la réunion le précise.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

WiOD 2.2

Tout membre du comité exécutif se trouvant dans l'impossibilité d'assister à la réunion peut également désigner un observateur. Les observateurs peuvent assister à la réunion du comité exécutif et prendre part aux discussions sous réserve du consentement unanime de tous les membres du comité exécutif présents ou représentés ; les observateurs ne disposent pas du droit de vote. Les observateurs sont soumis aux

mêmes obligations en matière de confidentialité que les membres du comité exécutif. Le nom de l'observateur doit être soumis au secrétaire général un jour calendaire avant la date de la réunion ou à tout

autre moment préalable à la réunion si la convocation à la réunion le précise.

Article 19 : Procédures, quorums et votes

a) Quorum

Le comité exécutif peut délibérer valablement si au moins la majorité de ses membres est présente ou représentée.

Si ce quorum n'est pas atteint, une nouvelle réunion du comité exécutif est convoquée, au plus tôt sept jours calendaires (deux jours calendaires en cas d'urgence) après la première réunion. Lors de la seconde réunion, le comité exécutif est habilité à prendre des décisions valides, indépendamment du nombre de membres du comité exécutif présents ou représentés.

Les décisions ne peuvent concerner des points qui ne sont pas inscrits à l'ordre du jour, à moins que tous les membres du comité exécutif ne soient présents ou représentés et décident à l'unanimité d'aborder d'autres points.

b) Votes

Chaque membre du comité exécutif possède une voix.

Les décisions du comité exécutif sont prises à la majorité simple des voix exprimées sauf disposition contraire prévue dans les statuts. La voix du président est prépondérante en cas d'égalité de voix. Les abstentions ne sont pas prises en compte et, en cas de vote par écrit, les votes blancs et nuls ne sont pas comptabilisés dans les voix exprimées. Tous tes votes s'effectuent à main levée, à moins qu'au moins deux membres du comité exécutif ne demandent un scrutin secret,

o) Réunions et prise de décision par téléphone, vidéoconférence et procédure écrite

Les réunions du comité exécutif peuvent se dérouler valablement par conférence téléphonique ou vidéoconférence.

En outre, les décisions peuvent êtres prises au moyen de résolutions écrites à condition O que chaque membre du comité exécutif ait été informé des décisions à prendre au moins sept jours calendaires à l'avance et (ii) que les résolutions écrites soient immédiatement envoyées à chaque membre du comité exécutif. Les décisions entrent en vigueur à la date indiquée sur les résolutions écrites et sont réputées être prises au siège social de l'Association,

Article 20: Procès-verbaux des réunions

Les décisions prises par le comité exécutif sont consignées dans des procès-verbaux, qui sont envoyés par courrier, fax ou tout autre moyen écrit (y compris au format électronique) à chaque membre du comité exécutif.

Les procès-verbaux sont réputés avoir été approuvés par le comité exécutif après quinze jours à compter de la date indiquée sur la notification mentionnée ci-dessus, si aucun membre du comité exécutif présent ou représenté à la réunion du comité exécutif ne s'y oppose explicitement par écrit.

Une fois validés, les procès-verbaux sont signés par le président de la réunion du comité exécutif et sont conservés par le secrétaire général à la disposition des membres du comité exécutif au siège social de l'Association.

Les extraits ou copies des procès-verbaux sont signés par le secrétaire général ou par le président du comité exécutif.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

CHAPITRE VI : SECRÉTAIRE GÉNÉRAL

Article 21 : Secrétaire général

Le comité exécutif peut déléguer ta gestion journalière, sous son contrôle, à un secrétaire général, qui peut être une personne physique ou une personne morale.

Le comité exécutif détermine l'étendue et les limites de ses pouvoirs ainsi que ses émoluments. Le comité exécutif peut mettre un terme à la fonction du secrétaire général en vertu de la législation et des obligations contractuelles de l'Association.

Le secrétaire général est convoqué et assiste, avec une voix consultative, aux réunions de l'assemblée générale, du comité exécutif et des comités ou groupes de travail et, de manière générale, à toutes les réunions de l'Association, sauf en cas de conflit d'intérêts.

Le secrétaire général assure le fonctionnement du secrétariat social de l'Association et de tous les services administratifs qui relèvent de ses attributions.

Le secrétaire général peut déléguer, sous sa responsabilité, une partie de ses pouvoirs à un tiers, à des fins particulières et spécifiques,

CHAPITRE VII : REPRÉSENTATION DE L'ASSOCIATION

Article 22 : Représentation de l'Association

L'Association est valablement représentée dans tous ses actes, y compris les procédures judiciaires, par la signature du président du comité exécutif ou de deux membres du comité exécutif, qui ne sont pas contraints de prouver à des tiers l'existence d'une décision préalable du comité exécutif.

Le secrétaire général représente l'Association Individuellement dans tous les actes de gestion journalière, y compris en justice, dans les limites de la gestion journalière, et n'est pas contraint de prouver à des tiers l'existence d'une décision préalable du comité exécutif.

L'Association est également valablement représentée par un mandataire, dans les limites de sa procuration.

CHAPITRE VIII : COMPTES ANNUELS  BUDGET  COTISATIONS  AUDIT

Article 23 : Comptes annuels et budget

L'exercice financier de l'Association débute le 1er janvier et se termine le 31 décembre de chaque année.

Le comité exécutif soumet les comptes annuels relatifs au dernier exercice de l'Association et le budget pour l'exercice suivant à l'approbation de l'assemblée générale ordinaire.

Article 24 : Cotisations

Les cotisations à verser par les membres de l'Association sont fixées en euros par l'assemblée générale sur une base annuelle, sur proposition du comité exécutif.

La cotisation des membres secondaires est fixée à 50 % de la cotisation annuelle des membres ordinaires.

Le secrétaire général informe chaque membre par écrit du montant des cotisations dues, En cas de non-paiement dans les délais impartis, le taux d'intérêt légal s'applique de plein droit, sans avis préalable.

Outre les cotisations, le comité exécutif peut décider de constituer un fonds de reserve et de déterminer son montant ainsi que les procédures encadrant la contribution de chaque membre à ce fonds,

Article 25 : Audit

Lorsque la loi l'exige, l'audit de la situation financière, des comptes annuels et la vérification de la conformité aux exigences légales ou aux statuts des transactions figurant dans les comptes annuels doivent être confiés à un ou plusieurs auditeurs, désignés parmi les membres de l'institut des Réviseurs d'Entreprises (ct Instituut der Bedrijfsrevisoren »). lis ont te statut de contrôleur légal (cc commissaire »),

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Même si la loi ne l'impose pas, l'audit de la situation financière, des comptes annuels et la vérification de la conformité aux exigences légales ou aux statuts des transactions figurant dans les comptes annuels doivent être confiés à un ou plusieurs auditeurs, désignés ou non parmi les membres de l'Institut des Réviseurs d'Entreprises (« Instituut der Bedrijfsrevisoren »). lis ont le statut d'auditeur (« auditeur »).

CHAPITRE IX ; RÈGLEMENTS INTÉRIEURS

Article 26 : Règlements intérieurs

Le comité exécutif peut adopter et amender les règlements intérieurs de l'Association, La décision doit être prise à la majorité des deux tiers des voix exprimées. Les règlements intérieurs régissent le fonctionnement général de l'Association et de ses organes et ne peuvent aller à l'encontre des statuts.

CHAPITRE X : RESPONSABILITÉ LIMITÉE

Article 27 ; Responsabilité limitée

Les membres de l'Association ne sont pas responsables personnellement des engagements de l'Association. Leur responsabilité se limite au respect de leurs obligations financières.

Les membres du comité exécutif et le secrétaire général ne sont pas responsables personnellement des obligations de l'Association. Leur responsabilité se limite à l'exercice correct de leurs fonctions.

CHAPITRE Xl : AMENDEMENTS AUX STATUTS

Article 28 ; Amendements aux statuts

Toute proposition visant à amender les présents statuts n'est valable que si elle émane du comité exécutif ou d'un quart des membres.

Les motions contenant des amendements aux statuts ne sont soumises au vote que si elles sont annexées à la convocation à la réunion.

Le décisions relatives aux amendements aux statuts sont rendues uniquement si au moins deux tiers des membres sont présents ou représentés.

Si ce quorum n'est pas atteint, une nouvelle réunion de l'assemblée générale est convoquée, au plus tôt quinze jours calendaires après la première réunion. Lors de la seconde réunion, l'assemblée générale est habilitée à prendre des décisions valides, indépendamment du nombre de membres présents ou représentés.

Les décisions relatives aux amendements aux statuts sont prises à la majorité des deux tiers des voix exprimées.

La décision est publiée aux annexes du Moniteur belge.

CHAPITRE XII ; LIQUIDATION

Article 29 : Liquidation

Toute proposition visant à dissoudre l'Association n'est valable que si elle émane du comité exécutif ou d'un quart des membres.

Les motions relatives à la dissolution de l'Association ne sont soumises au vote que si elles sont annexées à la convocation à la réunion.

Les décisions relatives à la dissolution de l'Association sont rendues uniquement si au moins deux tiers des membres sont présents ou représentés.

Si ce quorum n'est pas atteint, une nouvelle réunion de l'assemblée générale est convoquée, au plus tôt quinze jours calendaires après la première réunion. Lors de la seconde réunion, l'assemblée générale est habilitée à prendre des décisions valides, indépendamment du nombre de membres présents ou représentés.

MOD 2.2

Volet B - Suite

Les décisions relatives à la dissolution de l'Association sont prises à la majorité des deux tiers des voix exprimées. L'assemblée générale prend également des décisions à la majorité simple des voix exprimées concernant (i) la nomination, les pouvoirs et les émoluments des liquidateurs, (ii) les méthodes et procédures liées à la liquidation de l'Association et (iii) la destination de l'actif net de l'Association, qui devra être alloué à des fins non lucratives.

La décision est publiée aux annexes du Moniteur belge,

CHAPITRE XIII : DISPOSITIONS FINALES

Article 30 : Tribunaux compétents

Tout litige relatif aux statuts de l'Association, à ses règlements intérieurs (y compris le code de conduite et les directives en matière de lutte contre les ententes) et/ou à une quelconque décision de l'un de ses organes sera régi par la législation belge et soumis aux tribunaux de Bruxelles.

Article 31 : Loi applicable

Toute situation qui n'apparaît pas explicitement dans les statuts ou, le cas échéant, dans les règlements intérieurs sera régie par la législation belge,

Article 32 : Langue

Les présents statuts sont rédigés en français et en anglais, La version française des statuts prévaut..

L'anglais est la langue de travail de l'Association, sans préjudice de la législation régissant l'utilisation des langues en matière d'emploi.

11. Conclusion

Selon les statuts de 101, il a été accordé à Géraldine de Limelette (Endeauvour Services sprl, représentée par Madame Géraldine de Limelette) le pourvoir de représentaiton de l'Association dans ses affaires journalières et courantes devant les autorités légales.

Endeavour Services sprl

Représentée par Madame Géraldine de Limelette

Délégué à la gestion journalière.

háóatStinnecsaaáàadéeintetepageaidWAti#eet: Akrrtet4fio MajrettlgrtHti#áiduiatItiiteristiluttasaMadboreldeáqaiseseaneeuaWdeefssaness a9o&b jDpauetritiderapPáantdei'ëaseoràtitinp ide¬ nndtttiarooU'13agaaflisteeàd'gaddtidesitiess

Altdered NCiBhgC>plitf,Re

° Réservé

Ju

Moniteur

belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

31/10/2012
ÿþ Moo 2.2

[Lie Î= 1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0418.886.095

Benaming

(voluit) : IGI, THE GLOBAL WALLCOVERINGS ASSOCIATION

(verkort) : IGI

Rechtsvorm : Internationale Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Grensstraat 7.1831 Diegem

Onderwerp akte : BENOEMING GEDELEGEERDE TOT HET DAGELIJK BESTUUR

Uittreksel uit de notulen van de Algemene Vergadering van IGI, The Global Wallcoverings Association, internationale vereniging zonder winstoogmerk gehouden op 27 juni 2011:

"De vennootschap Endeavour Services sprl - bvba, met maatschappelijke zetel te Clos de l'enfant des étoiles 5, 1330 Rixensart, KBO nummer 0819.325.841, vertegenwoordigd door mevrouw Géraldine de Limelette, geboren te Elsene op 25 juli 1965 en wonende te Clos de l'enfant des étoiles 5, 1330 Rixensart, wordt voor onbepaalde duur door de vereniging benoemd tot gedelegeerde tot het dagelijks bestuur (secretaris-generaal - artikel 6 van de statuten) van de internationale vereniging".

Endeavour Services sprl-bvba,

Vertegenwoordigd door Géraldine de Limelette

Gevolmachtigde

Op de laatste blz. van Lui g vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

*12179531

ffihti8. sa' 2 2 OU 2012

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

22/09/2011
ÿþ MOD 2.2

7

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

J?[I.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2011- Annexes du Moniteur belge

r

io

" 11143376*

BRUSS1»

12 SEP 2(11

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0418.885.095

Benaming

(voluit) : GROUPEMENT international des FABRICANTS de REVÊTEMENTS muraux

(verkort) :

Rechtsvorm : Internationale Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Louizalaan nummer 288 te 1050 Brussel

Onderwerp akte : WIJZIGING DER STATUTEN

Uit het proces-verbaal opgemaakt voor Meester Gérard INDEKEU, Notaris met standplaats te Brussel,; behorend tot de Burgerlijke Vennootschap onder vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte: Aansprakelijkheid "Gérard INDEKEU  Dimitri CLEENEWERCK de CRAYENCOUR", op achtentwintig juli tweeduizend en elf, geregistreerd op het tweede registratiekantoor van Jette op elf augustus tweeduizend en elf, boek 27 blad 76 vak 6, geïnd voor de Eerstaanwezend Inspecteur a.i. NDOZI MASAKA, ten gevolge van! een beslissing van zevenentwintig juni tweeduizend en elf, genomen door de buitengewone algemene; vergadering der leden van de internationale vereniging zonder winstoogmerk "GROUPEMENT international des: FABRICANTS de REVÊTEMENTS muraux", waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 1050 Brussel, Louizalaan 287, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder nummer 0418.885.095, blijkt dat de; algemene vergadering der leden op zeventwintig juni tweeduizend en elf besloten heeft om de' maatschappelijke zetel over te dragen van 1050 Brussel, Louizalaan 287 naar 1831 Diegem, Grensstraat 7 en: eveneens besloten heeft de statuten te wijzigen teneinde deze in overeenstemming te brengen met de huidige; toestand van de vereniging en met de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig, gewijzigd door de wet van twee mei tweeduizend en twee, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de° internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals volgt :

HOOFDSTUK 1: NAAM, MAATSCHAPPELIJKE ZETEL, DUUR EN DOEL

Artikel 1: Naam

Er wordt een internationale vereniging met wetenschappelijk doel opgericht onder de naam "ICI  The Global Wallcoverings Association", afgekort "ICI", hierna genoemd "de Vereniging" of "IGI" en dit in overeenstemming met Hoofdstuk III van de Belgische wet van 27 juni 1921 betreffende verenigingen zonder winstoogmerk, stichtingen en internationale verenigingen zonder winstoogmerk.

Alle akten, facturen, mededelingen, publicaties en andere documenten die uitgaan van de Vereniging: vermelden de naam voorafgegaan of onmiddellijk gevolgd door de initialen "IVZW" en het adres van de' maatschappelijke zetel.

Artikel 2: Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Grensstraat 7  1831 Diegem.

De maatschappelijke zetel kan verplaatst warden naar om het even welke andere locatie in het Vlaams: Gewest bij gewone beslissing van het Uitvoerend Comité, te publiceren in de Bijsagen tot het Belgisch: Staatsblad. Deze beslissing van het Uitvoerend Comité wordt niet beschouwd als een wijziging van de Statuten' en vergt geen beslissing van de Algemene Vergadering. Het Uitvoerend Comité is gemachtigd een: gecoördineerde versie van de Statuten op te maken en neer te leggen bij de Rechtbank van Koophandel.

Artikel 3: Duur

De Vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht.

Artikel 4: Maatschappelijk Doel

De Vereniging stelt zich tot doel:

4.1 Een Vereniging te ontplooien waarin fabrikanten van Wandbekleding uit verschillende landen met elkaar!

in contact kunnen treden en vriendschappelijke relaties tussen de eigenaars of managers van de individuele!

bedrijven gepromoot worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2011- Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

4.2 De Leden bij te staan bij het uitvoeren van hun respectievelijke activiteiten door, in zover toegelaten door de wetgeving van de betrokken landen, technische, wetenschappelijke, artistieke en commerciële informatie te vergaren en te verdelen en door de principes van handel te promoten.

4.3 Regeringen, Internationale Verenigingen en andere Organen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrokken zijn de mogelijkheid te geven van gedachten te wisselen met de industrie van Wandbekleding alsook in het algemeen belang van de industrie en de consumenten, vriendschappelijke raadplegingen en samenwerking met dergelijke Organen te bevorderen.

4.4 Uitmuntendheid te bevorderen bij de materiaalstandaarden alsook het vakmanschap te promoten bij de producten van de industrie, dit bijvoorbeeld door het organiseren van wetenschappelijk en technisch onderzoek en studies. Op elke legale manier standaarden in handelspraktijken en performantie van producten te vestigen om onder meer de belangen van consumenten, handelaren, fabrikanten van de industrie en hun leveranciers te beschermen.

4.5 De beslechting van geschillen via arbitrage aan te moedigen.

Op te treden als of arbiters te benoemen indien en wanneer nuttig.

Een wijze van arbitrage in te richten die garant staat voor een snelle beslechting van geschillen.

4.6 Indien het nuttig wordt bevonden: voorstellingen, tentoonstellingen en wedstrijden te promoten en/of te organiseren over de producten van de industrie en het doel waarvoor ze kunnen gebruikt worden  dit zowel op wetenschappelijke, artistieke en technische vlakken.

4.7 Creativiteit aan te moedigen alsook, bijvoorbeeld via het organiseren van educatieve trainingscursussen, opleidingen te promoten voor het ontwerpen van muur decoratie en hulp te bieden bij deze opleidingen.

4.8 Alle andere zaken te doen die bijkomstig of bevorderlijk zijn om bovenvermelde wetenschappelijke, technische, artistieke en opleidingsdoelen te bereiken.

4.9 Naast bovenvermelde activiteiten, zal de Vereniging haar doelen trachten te bereiken via een waaier aan activiteiten, met inbegrip van :

- de voorbereiding van Rapporten over de Industrie

- het organiseren van het Jaarlijks 101 Congres.

HOOFDSTUK II: LEDEN

Artikel 5: Vereisten voor lidmaatschap en de rechten en verplichtingen van de leden

5.1 De Vereniging bestaat uit drie categorieën van leden:

(I)Gewone Leden ("Ordinary Members");

(ii)Dochter-Leden ("Subsidiary Members"); en

(iii)Geëssocieerde Leden ("Associate Members").

Leden die niet meer aan de hierna vermelde lidmaatschapsvereisten voldoen, moeten dit onmiddellijk aan

de Secretaris-Generaal bekend maken.

5.2Voor zover dat (i) zij rechtspersoonlijkheid hebben en als dusdanig geldig zijn erkend volgens de

wetgeving en gebruiken van hun land van oorsprong (ii) zij er schriftelijk mee instemmen de Statuten van de

Vereniging, haar interne reglementen (met inbegrip van de Code of Conduct en de anti-kartelrichtlijnen), haar

doelen en beleidsnota's en de beslissingen van haar organen te eerbiedigen, en (iii) zij minder dan 12 maand

voordien, niet werden geweigerd als nieuw lid van de Vereniging of uit de Vereniging werden uitgesloten,

kunnen worden toegelaten:

5.2.1Als Gewone Leden ("Ordinary Members"):

(i)Bedrijven die fabrikant zijn van wandbekledingen en die vallen onder de voorgestelde definitie van de

Brusselse Nomenclatuur (Hoofdstuk 48.14), zijnde,

a.(4814.10)  "Ingrain" papier

b.(4814.20)  Behangselpapier en dergelijke wandbekleding, bestaande uit papier aan de voorzijde voorzien

van een deklaag van of bekleed met kunststof die is gegreineerd, gegaufreerd, gekleurd, met motieven bedrukt

of op andere wijze versierd.

c.(4814.30)  Behangselpapier en dergelijke wandbekleding bestaande uit papier aan de voorzijde bedekt

met vlechtstoffen, ook indien deze zijn samengebonden of plat geweven

d.(4814.40)  andere ,

voor zover deze ondernemingen een erkende collectie van dergelijke wandbekledingen onder een

handelsnaam produceren en op de markt brengen;

(ii)Ondernemingen die flexibele wandbekleding produceren die bestaat uit verschillende vormen van textiel

op een versteviging van papier of ander geschikt dragend materiaal, bedoeld om te worden opgehangen met

lijm, voor zover deze ondernemingen een erkende collectie van dergelijke wandbekledingen onder een

handelsnaam produceren en op de markt brengen;

(iii)Ondernemingen die convertoren (uitgevers) zijn van wandbekledingen en die alle risico's dragen inzake

ontwerp, fabricage, distributie van wandbekledingen en ook de andere kosten zoals een fabrikant maakt en die

enkel verschillen van een fabrikant omwille van het feit dat ze geen productie-uitrustingen bezitten, bijvoorbeeld

wanneer het product wordt gefabriceerd door een andere fabrikant.

Gewone Leden zijn lidgeld verschuldigd conform artikel 24.

Gewone Leden hebben stemrecht.

5.2.2Dochter-Leden ("Subsidiary Members"):

Ondernemingen die aan de lidmaatschapsvereisten vermeld onder artikel 5.2.1 om als Gewone Leden te

worden toegelaten voldoen, maar die een dochteronderneming van een Gewoon Lid zijn. In het kader van deze

Statuten wordt een onderneming als een "dochteronderneming" van een Gewoon Lid beschouwd als het

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Gewoon Lid voldoende stemgerechtigde aandelen bezit van de dochteronderneming om het management en

beheer ervan te controleren via beïnvloeding of verkiezing van haar raad van bestuur.

Dochter-Leden zijn lidgeld verschuldigd conform artikel 24.

Dochter-Leden hebben geen stemrecht.

5.2.3Geëssocieerde Leden ("Associate Members"):

Rechtspersonen, ondernemingen, corporaties of instellingen die geïnteresseerd zijn in het welzijn van de

Wandbekledingsindustrie of die bijdragen aan de technologie voor de Wandbekledingsindustrie, maar die niet

kunnen kwalificeren als Gewone Leden.

Geéssocieerde Leden zijn lidgeld verschuldigd conform artikel 24.

Geëssocieerde leden hebben stemrecht.

Artikel 6: Toelating van Leden

Over de toelating van een nieuw lid wordt door het Uitvoerend Comité beslist behoudens de ontbindende voorwaarde van niet-ratificatie door de Algemene Vergadering.

Een aanvraag tot lidmaatschap wordt schriftelijk overgemaakt aan de Secretaris Generaal die nagaat of de aanvraag voldoet aan de criteria voor het lidmaatschap. De Secretaris Generaal zal de aanvraag en de beoordeling ervan overmaken aan het Uitvoerend Comité. Het Uitvoerend Comité beslist bij gewone meerderheid der uitgebrachte stemmen. Een beslissing van het Uitvoerend Comité waarbij een aanvraag tot lidmaatschap wordt geweigerd, moet niet worden gemotiveerd en is definitief. Een toelating van het Uitvoerend Comité wordt voor bekrachtiging overgemaakt aan de volgende vergadering van de Algemene Vergadering; de Algemene Vergadering beslist met een twee derde meerderheid der uitgebrachte stemmen. Een beslissing van de Algemene Vergadering om de toelating van een lid te bekrachtigen moet niet worden gemotiveerd en is definitief.

Een aanvrager die zijn aanvraag ziet geweigerd door het Uitvoerend Comité of van wie de toelating niet wordt bekrachtigd door de Algemene Vergadering en een lid dat conform artikel 7 werd uitgesloten, moet twaalf maanden die beginnen vanaf de datum van de beslissing tot weigering van de aanvraag tot lidmaatschap of van de uitsluiting wachten alvorens een nieuwe aanvraag tot lidmaatschap in te dienen.

Artikel 7: Vrijwillig ontslag, schorsing en uitsluiting van de leden

Het staat elk lid vrij vrijwillig ontslag te nemen uit de Vereniging mits eerbiediging van een opzegtermijn van zes maanden per aangetekend schrijven ter attentie van de Secretaris Generaal. De opzegperiode gaat in op de eerste kalenderdag van de volgende maand. De Secretaris Generaal bevestigt de ontvangst van de ontslagbrief schriftelijk en brengt het Uitvoerend Comité op de hoogte.

Alle ontslagnemende leden blijven gehouden tot hun financiële verplichtingen tegenover de Vereniging tot het einde van het lopende boekjaar waarin het ontslag haar effecten ressorteert.

Indien een lid voor een bepaald boekjaar zijn financiële verplichtingen niet nakomt binnen de 90 dagen volgend op een formele ingebrekestelling per aangetekend schrijven van de Secretaris Generaal, wordt het beschouwd als ontslagnemend vanaf de laatste dag van het boekjaar. Daarnaast, en voor zover toegelaten door de wet, zal het lidmaatschap automatisch eindigen bij faling, gerechtelijk akkoord, in vereffening stelling of een soortgelijke situatie. Het lid blijft wel gehouden tot zijn financiële verplichtingen tegenover de Vereniging tot het einde van het boekjaar waarin het lidmaatschap eindigt (of wordt geacht te eindigen).

Elk lid dat (i) niet voldoet aan de criteria voor het lidmaatschap (ii) in gebreke blijft aan zijn verplichtingen te voldoen die voortvloeien uit de Statuten en de interne reglementen (met inbegrip van de Code of Conduct en de anti-kartel richtlijnen) van de Vereniging, (iii) handelt op een wijze die de belangen van de Vereniging ernstig schaden (iv) handelt tegen de gemeenschappelijke waarden en de ethiek van de Vereniging, en/of (v) zich niet neerlegt bij de beslissingen van de organen van de Vereniging of bij de uitspraak van de Arbitrage-commissie die binnen de Vereniging conform de interne reglementen werd opgericht, kan via een beslissing van de Algemene Vergadering genomen bij twee derde meerderheid van de uitgebrachte stemmen worden uitgesloten, evenwel slechts eerst na het betrokken lid en zijn verweer te hebben gehoord.

De beslissing tot uitsluiting vermeldt de gronden waarop de uitsluiting is gebaseerd. Daarnaast moet de beslissing niet worden gemotiveerd en is ze definitief. De Secretaris Generaal verstuurt binnen de vijftien kalenderdagen per aangetekend schrijven een kopie van de beslissing aan het uitgesloten lid. De uitsluiting wordt onmiddellijk van kracht, maar het uitgesloten lid blijft wel gehouden tot de financiële verplichtingen jegens de Vereniging tot het einde van het lopende boekjaar.

Tot op het ogenblik dat er een beslissing wordt genomen door de Algemene Vergadering heeft het Uitvoerend Comité het recht het lid te schorsen (met inbegrip van het stemrecht) voor wie er ernstige en consistente aanwijzingen bestaan dat er een inbreuk werd gepleegd op de verplichtingen vermeld in bovenvermelde paragraaf (i) tot (v), ongeacht de verplichting van het geschorste lid om zijn financiële verplichtingen jegens de Vereniging te voldoen.

Een lid dat vrijwillig ontslag heeft genomen of dat wordt beschouwd als ontslag te hebben genomen, dat is geschorst of dat werd uitgesloten, kan geen aanspraak maken op activa van de Vereniging.

HOOFDSTUK III: DE ORGANEN VAN DE VERENIGING

Artikel 8: De organen van de Vereniging :

De organen van de Vereniging zijn:

-de Algemene Vergadering;

-het Uitvoerend Comité;

-de Secretaris Generaal.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

HOOFDSTUK IV: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 9: Samenstelling en bevoegheden

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden. Evenwel zullen enkel die leden die hun financiële

verplichtingen jegens de Vereniging volledig hebben voldaan, worden toegelaten tot de vergaderingen van de

Algemene Vergadering. Derden kunnen op voorstel van het Uitvoerend Comité worden uitgenodigd om een

vergadering van de Algemene Vergadering bij te wonen.

De beslissingen aanvaard tijdens de vergaderingen van de Algemene Vergaderingen zijn bindend voor alle

leden, met inbegrip van de afwezigen of diegene die van mening verschillen.

De volgende bevoegdheden zijn uitsluitend voorbehouden aan de Algemene Vergadering:

a)goedkeuring van (i) de jaarrekening, (ii) het budget en (iii) de ledengelden;

b)benoeming, ontslag en het verlenen van kwijting van de leden van het Uitvoerend Comité;

c)benoeming, ontslag van de commissaris of de auditeur, bepaling van de bezoldiging en het verlenen van

kwijting;

d)bekrachtiging van de beslissing van het Uitvoerend Comité waarbij nieuwe leden worden toegelaten;

f)uitsluiting van leden;

f)wijzigingen aan de Statuten;

g)ontbinding en vereffening van de Vereniging.

Artikel 10: Vergaderingen en notulen

Minstens éénmaal per jaar vindt er een gewone vergadering van de Algemene Vergadering plaats.

De gewone vergadering van de Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Voorzitter van het Uitvoerend Comité, twee leden van het Uitvoerend Comité of de Secretaris Generaal.

Een buitengewone vergadering van de Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Voorzitter van het Uitvoerend Comité, twee leden van het Uitvoerend Comité of de Secretaris Generaal telkens het belang van de Vereniging dit vereist of op verzoek van één vierde van de leden. Elk verzoek tot het bijeenroepen van een Algemene Vergadering vermeldt de punten van de agenda. Indien een buitengewone vergadering van de Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen op verzoek van één vierde van de leden heeft elk lid de mogelijkheid aan de Secretaris Generaal te vragen een punt op de agenda te plaatsen en dit ten laatste zeven dagen voor de dag van de vergadering van de Algemene Vergadering.

De oproeping vermeldt de plaats, de datum en het uur alsook de agenda van de vergadering en wordt verstuurd per brief, facsimile, of onder enige andere schriftelijke vorm (met inbegrip van elektronisch formaat) ten laatste vijftien dagen voor de datum van de vergadering. Desgevallend worden er werkdocumenten aan de oproeping gehecht.

De rechtsgeldigheid van de oproeping kan niet worden betwist in alle leden aanwezig of rechtsgeldig vertegenwoordigd zijn.

De vergaderingen van de Algemene Vergadering worden voorgezeten door de Voorzitter van het Uitvoerend Comité of, in zijnlhaar afwezigheid door de Vice-Voorzitter, indien bestaand, of door het oudste lid van het Uitvoerend Comité of de Secretaris Generaal.

Artikel 11: Vertegenwoordiging

Elk lid mag zich op zijn eigen kosten door zoveel afgevaardigden op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen als nodig geacht, daarbij evenwel indachtig dat het stemrecht (indien bestaand) slechts kan uitgeoefend worden door één natuurlijk persoon conform de volgende regels.

Indien het stemrecht wordt uitgeoefend door een persoon van wie de naam werd bekend gemaakt aan de Secretaris Generaal aan het begin van het boekjaar conform de interne reglementen van de Vereniging ('de permanente vertegenwoordiging"), wordt het lid geacht aanwezig te zijn op de vergadering. Elke wijziging in de permanente vertegenwoordiging van een lid moet schriftelijk aan de Secretaris Generaal gemeld worden.

Indien de permanente vertegenwoordiging verhinderd is een vergadering bij te wonen, kan het lid ook een volmacht geven aan om het even welke natuurlijke persoon van zijn keuze (met inbegrip van bijvoorbeeld de Voorzitter van het Uitvoerend Comité), dat hem of haar in staat stelt de vergadering bij te wonen en er een stem (indien bestaand) uit te brengen in naam en voor rekening van het lid. Elke volmachthouder mag over een onbeperkt aantal volmachten beschikken. Volmachten moeten schriftelijk aan de Secretaris Generaal worden overgemaakt bij het begin van de vergadering van de Algemene Vergadering of voor de datum van de vergadering indien dit wordt gevraagd in de oproeping.

Artikel 12: Verloop, quorums en stemmen

a) Quorum

Een aanwezigheidslijst met vermelding van het lid zijn naam wordt voor de vergadering getekend door de permanente vertegenwoordiging of door de volmachthouder.

De Algemene Vergadering kan enkel over de punten vermeld in de agenda beraadslagen, tenzij alle leden met stemrecht aanwezig of vertegenwoordigd zijn en unaniem beslissen andere punten te behandelen.

Behoudens andersluidende bepaling onder de artikelen 28 en 29, kan een Algemene Vergadering geldig beraadslagen indien de meerderheid van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Wordt dit quorum niet behaald, kan er ten vroegste vijftien kalenderdagen na de eerste vergadering een nieuwe Algemene Vergadering worden bijeengeroepen. De tweede vergadering van de Algemene Vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

zal gerechtigd zijn geldig te beraadslagen en te besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

b) Stemmen

Elk lid heeft recht op één stem, met uitzondering van de Dochter-Leden ("Subsidiary Members") die geen

stemrecht hebben.

Behoudens andersluidende bepaling in de artikelen 6, 7, 28 of 29 worden beslissingen van de Algemene

Vergadering genomen bij gewone meerderheid der uitgebrachte stemmen.

Voor alle beslissingen van de Algemene Vergadering:

(i)wordt er geen rekening gehouden met onthoudingen en, in geval van schriftelijke stemming, zullen blanco

en ongeldige stemmen niet tellen als uitgebrachte stemmen;

(ii)zullen alle stemmingen gebeuren via het opsteken van de handen tenzij minstens twee leden met

stemrecht een geheime stemming vragen.

c) Schriftelijke besluitvorming

Beslissingen kunnen ook schriftelijk worden genomen op voorwaarde dat (i) elk lid minstens vijftien kalenderdagen op voorhand op de hoogte werd gebracht van de te nemen beslissingen en (ii) dat de schriftelijke besluiten onmiddellijk aan elk lid ter kennis worden gebracht. De beslissingen worden van kracht op de datum vermeld in de schriftelijke besluiten en worden geacht te zijn genomen op de maatschappelijke zetel van de Vereniging.

Artikel 13: Notulen van de vergaderingen

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genotuleerd in notulen die per brief, fax of elk ander schriftelijk communicatie-middel (met inbegrip van een electronisch formaat) aan elk lid worden overgemaakt.

De notulen worden geacht te zijn goedgekeurd door de Algemene Vergadering vijftien kalenderdagen na de datum vermeld op de hierboven beschreven kennisgeving, behoudens uitdrukkelijk schriftelijk verzet van een lid aanwezig of vertegenwoordigd op de vergadering van de Algemene Vergadering.

Eenmaal goedgekeurd worden de notulen getekend door de voorzitter van de vergadering van de Algemene Vergadering of door de Secretaris Generaal en staan ze in een register op de maatschappelijke zetel van de Vereniging ter beschikking van de leden.

Uittreksels of kopieën van de notulen worden getekend door de Secretaris Generaal of de Voorzitter van het Uitvoerend Comité.

HOOFDSTUK V: UITVOEREND COMITE

Artikel 14: Samenstelling

Het Uitvoerend Comité bestaat uit minstens vijf en maximum zeventien natuurlijke personen, benoemd door de Algemene Vergadering uit een lijst van kandidaten voorgesteld door het Uitvoerend Comité. Het Uitvoerend Comité zal daarbij steeds samengesteld zijn met minstens twee leden die gezamenlijk zijn voorgesteld door de Geëssocieerde leden. Het Uitvoerend Comité wordt samengesteld met eerbied voor een evenwichtige geografische samenstelling van de leden van de Vereniging. De lijst van kandidaten zal conform dit criterium worden samengesteld.

Tenzij specifiek anders beslist door de Algemene Vergadering, bedraagt de duur van het mandaat van de leden van het Uitvoerend Comité twee jaar, is het mandaat hernieuwbaar, en wordt het onmiddellijk van kracht.

Het mandaat als lid van het Uitvoerend Comité is onbezoldigd. Leden van het Uitvoerend Comité zijn niet gerechtigd op terugbetaling van onkosten uit de fondsen van de Vereniging die door hen zijn gemaakt om vergaderingen van het Uitvoerend Comité bij te wonen.

Het Uitvoerend Comité benoemt een Voorzitter uit haar midden en kan een Vice-Voorzitter benoemen om de Voorzitter in geval van onbeschikbaarheid te vervangen.

Ingeval de Voorzitter is verhinderd om zijn taken te vervullen, worden zijn functies waargenomen door hetzij de Vice-Voorzitter, indien bestaand, of elk ander lid van het Uitvoerend Comité aangeduid door het Uitvoerend Comité.

Artikel 15: Ontslag, vrijwillig ontslag en vacatie

De Algemene Vergadering mag de leden van het Uitvoerend Comité steeds ontslaan.

Elk lid van het Uitvoerend Comité dat vrijwillig ontslag wenst te nemen, moet hiertoe schriftelijk zijn of haar ontslag aanbieden aan de Secretaris Generaal. Niettemin, zal het ontslag slechts van kracht worden op datum van de volgende vergadering van het Uitvoerend Comité of de Algemene Vergadering die voorziet in zijn of haar vervanging.

ln geval van een vacante plaats (met inbegrip als gevolg van een vrijwillig ontslag), kan het Uitvoerend Comité een nieuw lid van het Uitvoerend Comité benoemen waarbij er over zal worden gewaakt dat (i) het Uitvoerend Comité steeds zal samengesteld zijn uit minstens twee leden die gezamenlijk werden voorgesteld door de Geassocieerde Leden en dat (ii) er een evenwichtige geografische vertegenwoordiging van de leden van de Vereniging wordt eerbiedigd. De termijn van het mandaat van het nieuwe lid van het Uitvoerend Comité vervalt op hetzelfde ogenblik als de termijn waarop die van het vervangen lid van het Uitvoerend Comité zou vervallen. De bevestiging van de benoeming van het nieuwe lid van het Uitvoerend Comité wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de volgende vergadering van de Algemene Vergadering.

De benoeming, het vrijwillig ontslag en het ontslag van de leden van het Uitvoerend Comité wordt bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOO 2.2

Artikel 16: Bevoegdheden

Het Uitvoerend Comité beschikt over de ruimst mogelijke bevoegdheden inzake het bestuur en het beheer van de Vereniging, met uitzondering van de bevoegdheden die door de wet of de Statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

Het Uitvoerend Comité kan, onder haar verantwoordelijkheid, een deel van haar bevoegdheden voor een bijzonder of voor specifieke doeleinden aan een derde partij delegeren.

Bij beslissing van het Uitvoerend Comité en onder haar verantwoordelijkheid kunnen Comités of Werkgroepen worden opgericht.

Artikel 17: Vergaderingen en oproepingen

Het Uitvoerend Comité zal minstens driemaal per jaar bijeenkomen.

De vergaderingen van het Uitvoerend Comité worden bijeengeroepen door de Voorzitter van het Uitvoerend Comité, twee leden van het Uitvoerend Comité of de Secretaris Generaal.

De vergaderingen van het Uitvoerend Comité worden voorgezeten door haar Voorzitter of, in geval van zijn/haar afwezigheid of onbeschikbaarheid, door de Vice-Voorzitter, indien bestaand, of wanneer het voor deze niet mogelijk is, door een ander lid van het Uitvoerend Comité aangesteld door het Uitvoerend Comité.

De oproeping tot de vergadering vermeldt de plaats, het uur en de agenda van de vergadering en wordt verstuurd per brief, facsimile of elk andere schriftelijke vorm (met inbegrip van electronisch formaat) en dit ten laatste zeven kalenderdagen voor de datum van de vergadering. In geval van urgentie, kan de vergadering twee kalenderdagen voor datum van de vergadering worden bijeengeroepen. Naar gelang van het geval worden de werkdocumenten als bijlage aan de oproeping toegevoegd.

De rechtsgeldigheid van de oproeping kan niet worden aangevochten indien alle leden van het Uitvoerend Comité aanwezig of rechtsgeldig vertegenwoordigd zijn.

Artikel 18: Vertegenwoordiging

Elk lid van het Uitvoerend Comité kan een ander lid van het Uitvoerend Comité per brief, facsimile of email aanduiden om hem of haar op de vergadering te vertegenwoordigen. Elk lid van het Uitvoerend Comité kan maximum houder zijn van twee volmachten. De volmachten moeten voor het begin van de vergadering aan de Secretaris Generaal worden overhandigd of voor de vergadering worden toegestuurd indien dit in de oproeping tot de vergadering wordt gevraagd.

Elk lid van het Uitvoerend Comité dat niet op de vergadering aanwezig kan zijn, mag ook een waarnemer aanduiden. Waarnemers mogen de vergadering van het Uitvoerend Comité bijwonen en aan de beraadslaging deelnemen mits unaniem akkoord van alle aanwezige of vertegenwoordigde [eden van het Uitvoerend Comité; waarnemers hebben evenwel geen stemrecht. Waarnemers moeten dezelfde vertrouwelijkheidsverplichtingen in acht nemen als de leden van het Uitvoerend Comité. De naam van de waarnemer zal één kalenderdag voor de datum van de vergadering aan de Secretaris-Generaal worden doorgegeven of op elk ander tijdstip voor de vergadering indien dit in de oproeping tot de vergadering wordt gevraagd.

Artikel 19: Verloop, quorums en stemmen

a) Quorum

Het Uitvoerend Comité kan geldig beraadslagen op voorwaarde dat de meerderheid van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

indien het quorum niet wordt bereikt, moet er een nieuwe vergadering van het Uitvoerend Comité worden bijeengeroepen en dit ten vroegste zeven kalenderdagen (twee kalenderdagen in geval van urgentie) na de eerste vergadering. De tweede vergadering van het Uitvoerend Comité is gerechtigd geldig beslissingen te nemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden van het Uitvoerend Comité.

Er kunnen geen beslissingen worden genomen over punten die niet vermeld staan op de agenda, behoudens indien alle leden van het Uitvoerend Comité aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er unanimiteit bestaat om andere punten te bespreken.

b) Stemmen

Elk lid van het Uitvoerend Comité heeft één stem.

Beslissingen van het Uitvoerend Comité worden genomen bij gewone meerderheid der uitgebrachte stemmen, behoudens andersluidende bepaling in de Statuten. De stem van de Voorzitter is doorslaggevend in geval van gelijkheid der stemmen. Met onthoudingen wordt er geen rekening gehouden. Ingeval van schriftelijke stemming wordt er geen rekening gehouden met blanco of ongeldige stemmen. Stemmen gebeurt via het opsteken van de handen, tenzij minstens twee leden van het Uitvoerend Comité een geheime stemming vragen.

c) Vergaderingen en beslissingen per telefoon, video-conferencing en schriftelijke beraadslaging

De vergadering van het Uitvoerend Comité kunnen geldig worden georganiseerd via conference call of video-conferencing.

Daarnaast kan er schriftelijk beraadslaagd worden op voorwaarde dat (i) elk lid van het Uitvoerend Comité minstens zeven kalenderdagen op voorhand werd geïnformeerd over de te nemen beslissingen en (ii) dat de schriftelijke besluiten onmiddellijk aan elk lid van het Uitvoerend Comité worden meegedeeld. De beslissingen worden van kracht op de datum vermeld op de schriftelijke besluiten en worden geacht te zijn genomen op de maatschappelijke zetel van de Vereniging.

Artikel 20: Notulen van de vergaderingen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De beslissingen van het Uitvoerend Comité worden genotuleerd in notulen, die per brief, facsimile of elke andere schriftelijke vorm (met inbegrip van electronisch formaat) aan elk lid van het Uitvoerend Comité worden meegedeeld.

De notulen worden geacht te zijn goedgekeurd door het Uitvoerend Comité 15 dagen na datum vermeld op bovenvermelde kennisgeving, behoudens uitdrukkelijk schriftelijk verzet van een lid van het Uitvoerend Comité dat op de vergadering van het Uitvoerend Comité aanwezig of vertegenwoordigd was.

Eens goedgekeurd worden de notulen getekend door de voorzitter van de vergadering van het Uitvoerend Comité en worden ze door de Secretaris Generaal ter beschikking van de leden van het Uitvoerend Comité gehouden op de maatschappelijke zetel van de Vereniging.

Uittreksels of kopieën van de notulen worden getekend door de Secretaris-Generaal of door de Voorzitter van het Uitvoerend Comité.

HOOFDSTUK VI: SECRETARIS GENERAAL

Artikel 21: Secretaris Generaal

Het Uitvoerend Comité mag het dagelijks bestuur, onder haar toezicht, delegeren aan een Secretaris Generaal die zowel een natuurlijk persoon als een rechtspersoon kan zijn.

Het Uitvoerend Comité zal de draagwijdte en de beperkingen van zijn bevoegdheden en zijn bezoldiging bepalen. Het Uitvoerend Comité kan het mandaat van de Secretaris Generaal beëindigen conform de van toepassing zijnde wetgeving en de contractuele verplichtingen van de Vereniging.

De Secretaris Generaal zal worden opgeroepen tot én met een adviserende stem de vergaderingen bijwonen van de Algemene Vergadering, het Uitvoerend Comité en de Comités en Werkgroepen en, meer in het algemeen, alle vergaderingen van de Vereniging, behoudens in geval van een belangenconflict.

De Secretaris Generaal zal de werking verzekeren van de Vereniging haar algemeen secretariaat en alle administratieve diensten die onder zijn bevoegdheid vallen.

De Secretaris Generaal mag, onder zijn verantwoordelijkheid, een deel van haar bevoegdheden voor bijzondere of specifieke doeleinden aan een derde partij delegeren.

HOOFDSTUK VII: VERTEGENWOORDIGING VAN DE VERENIGING

Artikel 22: Vertegenwoordiging van de Vereniging

De Vereniging wordt in al haar handelingen, met inbegrip van proceshandelingen, geldig vertegenwoordigd door de handtekening van hetzij de Voorzitter van het Uitvoerend Comité, hetzij van twee leden van het Uitvoerend Comité, die niet verplicht zijn aan derde partijen een bewijs te leveren van een vooraf genomen beslissing van het Uitvoerend Comité.

De Secretaris Generaal zal de Vereniging individueel vertegenwoordigen in al zijn handelingen van dagelijks bestuur, met inbegrip van proceshandelingen die vallen binnen de limieten van het dagelijks bestuur. Hij is niet verplicht aan derde partijen een bewijs te leveren van een vooraf genomen beslissing van het Uitvoerend Comité.

De Vereniging wordt eveneens geldig vertegenwoordigd door een advocaat binnen de limieten van zijn of haar bevoegdheid van advocaat.

HOOFDSTUK Vll: JAARREKENINGEN  BUDGET  LIDGELDEN  AUDIT

Artikel 23: Jaarrekeningen en budget

Het boekjaar van de Vereniging start elk jaar op 1 Januari en eindigt op 31 December,

Het Uitvoerend Comité legt de jaarrekeningen met betrekking tot het laatste volledige boekjaar van de

Vereniging en de begroting voor het volgende boekjaar voor ter goedkeuring van de gewone vergadering van

de Algemene Vergadering.

Artikel 24: Lidgelden

De lidgelden die door de leden van de Vereniging zijn te betalen worden jaarlijks door de Algemene Vergadering, op voorstel van het Uitvoerend Comité, in euros vastgelegd.

Het lidgeld van de Dochter Leden ("Subsidiary Members") bedraagt 50% van het jaarlijkse lidgeld van de Gewone Leden.

De Secretaris Generaal brengt elk lid op de hoogte van het verschuldigd lidgeld. Indien er geen betaling volgt binnen de gevraagde periode mag er zonder verdere ingebrekestelling een interest gelijk aan de wettelijke interestvoet in rekening worden gebracht.

Naast de lidgelden kan het Uitvoerend Comité beslissen tot de oprichting van een reserve-fonds, het bedrag hiervan en de procedure bepalen met betrekking tot de bijdrage van elk lid tot dit fonds.

Artikel 25: Audit

Wanneer vereist door de wet, wordt de audit van de financiële situatie, de jaarrekeningen en het nazicht of de verrichtingen vermeld in de jaarrekeningen overeenkomen met de wet of de statuten, toevertrouwd aan één of meerdere bedrijfsrevisoren die lid zijn van het Instituut der Bedrijfsrevisoren". Zij dragen de titel van commissaris.

Zelfs indien niet vereist door de wet, kan de audit van de financiële situatie, de jaarrekeningen en het nazicht of de verrichtingen vermeld in de jaarrekeningen overeenkomen met de wet of de statuten worden toevertrouwd aan één of meerdere auditeuren die lid zijn van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. Zij dragen de titel van auditeur.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

HOOFDSTUK Viii: INTERNE REGLEMENTEN

Artikel 26: Interne reglementen

Het Uitvoerend Comité kan interne reglementen van de Vereniging aannemen en wijzigen. De beslissing moet worden genomen met een meerderheid van twee derde van de uitgebrachte stemmen. De interne reglementen handelen over de werking van de Vereniging en haar organen in het algemeen en mogen niet in strijd zijn met de Statuten.

VActr-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2011- Annexes du Moniteur belge

HOOFDSTUK IX: BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

Artikel 27: Beperkte Aansprakelijkheid

De Leden van de Vereniging zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de Vereniging.

Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de betaling van hun financiële verplichtingen.

De leden van het Uitvoerend Comité en de Secretaris Generaal zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de

verplichtingen van de Vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot een gedegen uitvoering van hun functie.

HOOFDSTUK X: WIJZIGINGEN AAN DE STATUTEN

Artikel 28: Wijziging aan de Statuten" Een voorstel tot wijziging van deze Statuten is enkel geldig op voorstel van het Uitvoerend Comité of één vierde van de leden.

Moties met wijzigingen van de Statuten zullen niet worden gestemd tenzij ze worden toegevoegd aan de oproeping tot de vergadering.

Een beslissing tot wijziging van de Statuten is slechts geldig mits twee derde van de leden aanwezig is of wordt vertegenwoordigd.

Wordt dit quorum niet bereikt, wordt er ten vroegste vijftien kalenderdagen na de eerste vergadering een nieuwe vergadering van de Algemene Vergadering bijeengeroepen. De tweede vergadering van de Algemene Vergadering is gerechtigd om geldig te beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Beslissingen tot wijziging van de Statuten zijn slechts geldig indien ze worden genomen met een twee derde meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

De beslissing wordt gepubliceerd in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

HOOFDSTUK XI: VEREFFENING

Artikel 29: Vereffening

Een voorstel tot ontbinding van de Vereniging is slechts geldig indien het wordt voorgesteld door het Uitvoerend Comité of één vierde van de leden.

Over moties betreffende de ontbinding van de Vereniging wordt niet gestemd tenzij ze zijn toegevoegd bij de oproeping tot vergadering.

Beslissingen met betrekking tot de ontbinding van de Vereniging zijn slechts geldig mits twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Wordt dit quorum niet bereikt, wordt er ten vroegste vijftien kalenderdagen na de eerste vergadering een nieuwe vergadering van de Algemene Vergadering bijeengeroepen. De tweede vergadering van de Algemene Vergadering is gerechtigd om geldig te beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

" Beslissingen tot ontbinding van de Vereniging worden genomen met een twee derde meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

De Algemene Vergadering zal ook beslissen met een gewone meerderheid der uitgebrachte stemmen over (i) de aanstelling, de bevoegdheid en de bezoldiging van de vereffenaars (ii) de methodes en de procedures voor de vereffening van de Vereniging en (iii) de bestemming van de netto-activa van de Vereniging die aan een niet-winstgevend doel moeten worden toebedeeld.

De beslissing wordt bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

HOOFDSTUK XII: EINDBEPALINGEN

Artikel 30: Bevoegde rechtbanken

Elk geschil met betrekking tot de statuten van de Vereniging, haar interne reglementen (met inbegrip van de

; Code of Conduct en de anti-kartelrichtlijnen) en/of een beslissing van één van haar organen, wordt beheerst

door het Belgisch recht en behoort tot de bevoegdheid van de Brusselse rechtbanken. "

Artikel 31: Toepasselijk Recht

Wat niet uitdrukkelijk wordt behandeld door de Statuten, of, desgevallend, in de interne reglementen, wordt

beheerst door het Belgisch recht.

Artikel 32: Taal

Deze Statuten worden opgesteld in het Nederlands en het Engels, waarbij de Nederlandse versie van de

Statuten voorrang zal hebben.

De werktaal van de Vereniging is het Engels, zonder afbreuk te doen aan de wetgeving over het gebruik van

talen in arbeidsrelaties. "

Voor eensluidend analytisch uittreksel

Gérard INDEKEU geassocieerde Notaris

-Tegelijk-hiermee-neergelegd:-gelijkvormige uitgifte.van-de akte;" gecoordineerde statuten:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
IGI - THE GLOBAL WALLCOVERING ASS., EN ABREG…

Adresse
CHAUSSEE DE LOUVAIN 426 1380 LASNE

Code postal : 1380
Localité : Couture-Saint-Germain
Commune : LASNE
Province : Brabant wallon
Région : Région wallonne