SCS CLEANING

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : SCS CLEANING
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 507.713.836

Publication

29/12/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Staatsblad bekendgemaakt door toedoen van het bestuur.

Artikel 3.- Doel.

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland zowel voor haar eigen rekening als voor rekening van derden:

- het onderhoud, het reinigen en ontsmetten van gebouwen, gemeenschapsruimten, lokalen, met inbegrip van ramen, meubels, stoffering en allerhande voorwerpen; het dagelijks onderhoud van kantoren, werkplaatsen en bedrijfsruimten alsook bij particulieren; het reinigen van magazijnen, opslagruimten, parkings; straatreiniging en sneeuwruimen; het reinigen van boten, treinen en andere middelen van vervoer, met inbegrip van het zandstralen en soortgelijke toepassingen op de buitenkant van gebouwen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

" Alle activiteiten die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking houden met de sector Horeca, en ondermeer de uitbating, het beheer en de inrichtingen van drankgelegenheden, verbruikssalons, cafés, tavernes, bars, tearooms, broodjeszaak, traiteurdiensten, alsook het inrichten van banketten, feestelijkheden en de verhuring van feestzalen, de bereiding en de handel, import en export van alle mogelijke koude en warme gerechten, dranken, gebak en confiserie, vlees- en viswaren, ijs en rookwaren en alle aanverwante artikelen.

" Outsourcing op lokaal vlak, regionaal, nationaal of internationaal die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houd met hun activiteit.

" Commerciële tussenpersoon in de bovenstaande vermelde activiteiten, en enkel in die sectoren waarvan de activiteit niet gereglementeerd is tot nu toe.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze,

rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Artikel 4.- Duur.

De vennootschap wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

Artikel 5.- Kapitaal.

Het maatschappelijk kapitaal is bepaald op duizend euro (¬ 1.000,00). Het is vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen op naam, zonder aanduiding van nominale waarde, volstort ten belope van de totaliteit bij de oprichting.

In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden waarin worden aangetekend:

1) de nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elk vennoot, alsmede het aantal aandelen dat hem toebehoort;

2) de gedane stortingen;

3) de overdrachten en overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer ingeval van overdracht onder levenden, door een zaakvoerder en de rechtverkrijgenden ingeval van overgang wegens overlijden.

Artikel 6.- Wijziging van het kapitaal.

Het maatschappelijk kapitaal kan verhoogd of verminderd worden door besluit der algemene vergadering, beraadslagend onder de voorwaarden vereist voor de wijziging van de statuten, en behoudens de bijzondere regelen dewelke gelden voor de starter-bvba, zoals hierna uiteengezet. Bij kapitaalverhoging door geldelijke inbreng, moeten de nieuwe aandelen bij voorrang worden aangeboden aan de vennoten, naar evenredigheid van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

De openstelling van de inschrijving en het tijdvak waarin dit voorkeurrecht kan worden uitgeoefend

" De vennootschap kan ook activiteiten via dienstencheques uitvoeren, namelijk :

+ het verlenen van huishoudelijke hulp in het algemeen;

+ het reinigen en onderhouden van een woning met begrip van het wassen van ramen;

+ wassen en strijken van kleren, zowel thuis als in een centrale externe dienst;

+ het verrichten van allerhande taken voor personen met een beperkte mobiliteit;

+ het verrichten van klein naaiwerk en herstellingen thuis of buitenshuis;

+ de verwezenlijking van huishoudelijke boodschappen ;

+ de voorbereiding van maaltijden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

zullen door de algemene vergadering worden bepaald en aangekondigd bij aangetekende brief verzonden aan ieder vennoot.

Op de aandelen waarop aldus niet werd ingeschreven kan slechts worden ingeschreven door de in artikel 7 - derde alinea van huidige statuten aangeduide personen of door elk andere persoon mits instemming van tenminste de helft van de vennoten die minstens drie vierden van het kapitaal bezitten.

Bij kapitaalvermindering moeten de oproepingen de modaliteiten en het doel van de voorgestelde vermindering vermelden. Zolang de vennootschap het statuut van starter heeft kan zij niet overgaan tot kapitaalvermindering.

Artikel 7.- Overdracht en overgang van aandelen.

Wanneer en zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, kan deze zijn aandelen geheel of gedeeltelijk afstaan in voordeel van om het even welke persoon.

Wanneer er verschillende vennoten zijn, mogen de aandelen niet worden overgedragen onder levenden en ook niet overgaan wegens overlijden dan met instemming van ten minste de helft der vennoten in het bezit van minstens drie vierden van het kapitaal, na aftrek van de rechten die het voorwerp zijn van de overdracht of overgang.

Deze instemming is evenwel niet vereist wanneer de aandelen worden overgedragen of overgaan aan de echtgenoot van de overdrager of erflater, zijn bloedverwanten in rechte, opgaande of nederdalende lijn of aan een andere vennoot.

De overdrachten en overgangen van aandelen gelden slechts ten aanzien van de vennootschap en van derden vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

Artikel 8.- Bestuur.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, enkel natuurlijke personen, al dan niet vennoten, benoemd door de algemene vergadering.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn vormen zij een college. De enige zaakvoerder of het college van zaakvoerders vormen "het bestuur" van de vennootschap.

De algemene vergadering kan hen een jaarlijkse, vaste of veranderlijke, vergoeding toekennen. Artikel 9.- Vertegenwoordiging jegens derden.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte en kan alleen alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is. Het bestuur kan bijzondere machten toekennen aan iedere lasthebbers.

Artikel 10.- Controle.

De controle op de financiële toestand van de vennootschap, op de jaarrekeningen en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in deze rekeningen zal aan één of meer commissarissen worden opgedragen, benoemd voor drie jaar door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

De bezoldiging van de commissaris(sen) wordt bij elke benoeming door de algemene vergadering vastgesteld. De uittredende commissarissen zijn herkiesbaar.

Nochtans, bij afwijking van de eerste alinea van huidig artikel, is de benoeming van één of meer commissarissen niet verplicht, wanneer de vennootschap aan de wettelijke criteria beantwoordt. Artikel 11. - Algemene vergaderingen.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend; hij kan die niet overdragen.

Ieder jaar wordt er een gewone algemene vergadering gehouden op derde dinsdag van de maand mei om 19.00 uur.

Indien deze dag op een wettelijke feestdag valt, zal de vergadering de eerstvolgende werkdag, op hetzelfde uur, plaatsvinden.

Het bestuur kan, bovendien, een algemene vergadering bijeenroepen telkens de belangen van de vennootschap het vereisen.

Iedere algemene vergadering wordt gehouden ten zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in België, aangeduid in de oproepingen; deze gebeuren per aangetekende brief, verzonden vijftien dagen vóór de datum van de vergadering, en vermelden de agenda.

Artikel 12.- Boekjaar.

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

Op deze laatste datum wordt de boekhouding afgesloten en stelt het bestuur de inventaris en de jaarrekening op.

Artikel 13.- Winstverdeling.

Van het batig saldo wordt ten minste één vierde van de netto-winst ingehouden voor de vorming van een reservefonds. Deze verplichting tot afname geldt tot op het ogenblik dat het reservefonds het bedrag heeft bereikt van het verschil tussen het minimumkapitaal vereist bij een gewone besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en het geplaatste kapitaal.

De algemene vergadering zal beslissen over de aanwending van het overblijvend saldo. De

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

gevormde reserves mogen echter niet uitgekeerd worden, doch kunnen eventueel worden geïncorporeerd in het kapitaal van de vennootschap via een formele kapitaalverhoging.

Na goedkeuring van de balans, beslist de algemene vergadering bij afzonderlijke stemming over de aan de zaakvoerder(s) en eventuele commissaris(sen) te verlenen kwijting.

Artikel 14.- Ontbinding - Vereffening.

Bij ontbinding om welke oorzaak en op welk ogenblik ook, zal de algemene vergadering één of meer vereffenaars aanduiden, hun bevoegdheden en gebeurlijke vergoedingen en de wijze van vereffening bepalen.

Zij wordt niet ontbonden bij overlijden, onbekwaamheid, faillissement of kennelijk onvermogen van een vennoot.

Artikel 15.- Verdeling.

Na verwezenlijking van de activa en betaling van alle schulden of consignatie van de daartoe nodige gelden, zal het batig saldo aangewend worden tot de terugbetaling der aandelen ten belope van hun afbetaald bedrag en het overschot zal onder de vennoten worden verdeeld naar evenredigheid van het aantal aandelen die zij bezitten.

Artikel 16.- Gemeen recht.

Voor al hetgeen in huidige statuten niet voorzien is, wordt er verwezen naar de wettelijke beschikkingen.

III. SLOTBEPALINGEN

Nadat de statuten aldus zijn vastgesteld, treffen de comparanten in uitvoering van de wettelijke en statutaire voorschriften met betrekking tot de oprichting en met het oog op de effectieve inwerkingstelling van de vennootschap volgende beslissingen, en verlenen wij Notaris akte van volgende verklaringen:

1) Het eerste boekjaar van de vennootschap vangt aan op heden en zal afgesloten worden op 31 december 2015.

2) De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar 2016.

3) De oprichter verklaart het aantal zaakvoerders vast te stellen op één:

Hij verklaart als niet-statutair zaakvoerder te benoemen:

" De heer Akel Rachid, voornoemde oprichter sub a., die aanvaardt.

Het mandaat zal onbezoldigd uitgeoefend worden, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Partij verklaart door de ondergetekende notaris op de hoogte gebracht te zijn van de wettelijke verbodsbepalingen en onverenigbaarheden met het uitoefenen van een mandaat in een vennootschap.

4) Daar de normen, vastgesteld in artikel 15 van het Wetboek van Vennootschappen, volgens de verwachtingen niet overschreden zullen worden, wordt er thans geen commissaris benoemd. VOLMACHT

Door de heer Akel Rachid handelend in zijn hoedanigheid van zaakvoerder (onder voorbehoud van neerlegging van het uittreksel van deze akte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel en de daaruit voortvloeiende verkrijging van de rechtspersoonlijkheid voor de bij deze opgerichte vennootschap) wordt een bijzondere volmacht, met bevoegdheid van indeplaatsstelling, verleend aan bv onder de vorm van een bvba GMG Office, Wemmel, de Limburg Stirumlaan 176 en haar gevolmachtigden / vertegenwoordigers) om namens en voor rekening van de vennootschap, naar aanleiding van haar oprichting, door bemiddeling van een erkend ondernemingsloket naar keuze, alle inschrijvingen, wijzigingen of doorhalingen in de Kruispuntbank van Ondernemingen te bekomen, de formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij de administratie voor de Belasting over de Toegevoegde Waarde te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren jegens één of meer erkende ondernemingsloketten.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Opgemaakt door Notaris M.A. Léonard te Wemmel op 23/12/2014

19/12/2016 : ME. - COMPTES ANNUELS 31.12.2015, APP 30.06.2016, DPT 07.12.2016 16698-0567-011

Coordonnées
SCS CLEANING

Adresse
RUE SOUS LES PRES 16 4280 PETIT-HALLET

Code postal : 4280
Localité : Petit-Hallet
Commune : HANNUT
Province : Liège
Région : Région wallonne