1010 ARCHITECTURE URBANISM

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : 1010 ARCHITECTURE URBANISM
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 627.763.808

Publication

02/04/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

31-03-2015

Griffie

*15305692*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0627763808

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

1010 architecture urbanism

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester Isabelle RAES, geassocieerd notaris, lid van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DEPUYT, RAES & DE GRAVE, geassocieerde notarissen", met zetel te Sint-Jans-Molenbeek, op éénendertig maart tweeduizend en vijftien en neergelegd ter griffie van rechtbank van Koophandel van Brussel vóór de vervulling van de formaliteit van registratie, dat :

1. De heer GELLYNCK Bert Paul, architect, geboren te Roeselare op één november

negentienhonderdzesenzeventig, wonende te 1080 Sint-Jans-Molenbeek, Birminghamstraat 57 bus 3.10; en

2. Mevrouw CASABELLA ALVAREZ Mar Nadia, ruimtelijk ontwerper, geboren te Barcelona (Spanje) op vijftien oktober negentienhonderdachtenzestig, van Spaanse nationaliteit, wonende te 1080 Sint-Jans-Molenbeek, Birminghamstraat 57 bus 3.10,

een burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid hebben opgericht, met de naam : 1010 architecture urbanism.

Duur. De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd vanaf het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid.

Zetel. De zetel van de vennootschap is gevestigd te 1080 Sint-Jans-Molenbeek, Birminghamstraat, 57 bus G3.10.

Doel. De vennootschap heeft tot doel:

De vennootschap is een multi-professionele architectenvennootschap die tot doel heeft het uitoefenen door de architect-vennoot, voor rekening van de vennootschap, van het beroep van architect evenals van alle met het architectenberoep aanverwante en niet-onverenigbare disciplines, inzonderheid:

* Het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect. Het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel. De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit. * Het verrichten van materieel wek dat voortvloeit uit bouwkundige opdrachten met ondermeer tekenwerk, plannen, visualisaties, planning, coördinatie en de daaruit voortvloeiende lastgevingen. * Het uitvoeren van studie en ontwerpen voor stabiliteit en bijzondere technieken, zoals elektriciteit, sanitair, centrale verwarming, verluchting, akoestieks, wegeniswerken.

* Het uitvoeren van expertises.

* Het uitvoeren van stedenbouwkundige studies.

* Het geven van lezingen over architectuur, het begeleiden van workshops over architectuur.

* Het beoefenen van alle andere aanverwante activiteiten, voor zover deze niet onverenigbaar zijn met het reglement van beroepsplichten van de Orde van Architecten.

* Het ter beschikking stellen van alle materiële en immateriële middelen, nodig of nuttig voor de uitoefening en realisatie van de interprofessionele activiteiten der vennoten.

* De vennoten zijn gehouden alles wat betrekking heeft op de architectuur in de ruimste zin van het

Onderwerp akte :

Oprichting

Burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met

Birminghamstraat 57 Bus G3.10 1080 Sint-Jans-Molenbeek

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

woord, zowel wat betreft de begeleiding van bouw- en inrichtingsactiviteiten, publicaties en tentoonstellingen en de daaruit voortvloeiende inkomsten in te brengen in de vennootschap. Contracten en facturen worden afgesloten in naam van de vennootschap. De Vennoten zullen een ereloon uitbetaald krijgen overeenkomstig de afspraken van intern regelement.

* De vennootschap mag samenwerken met andere architecten of ontwerpers en met

architectenvennootschappen, maar zij mag geen participaties nemen in andere vennootschappen, van welke aard ook, dan met de uitdrukkelijke toelating van de bevoegde raad van de Orde van Architecten.

* De vennootschap vervult haar doel, hetzij voor zichzelf, hetzij voor rekening van derden, maar heeft geen handelsdoeleinden; zij kan eventueel alle daden, nodig in verband met het hierboven omschreven doel en er rechtstreeks of onrechtstreeks mee verband houdend, stellen als zijnde burgerlijke activiteiten; zij mag op een niet-commerciële wijze alle handelingen van roerende, onroerende en financiële aard verrichten, zowel in België als in het buitenland, die zicht rechtstreeks of onrechtstreeks bij dit doel aansluiten of de uitbreiding ervan kunnen vergemakkelijken of bevorderen. Deze opsomming geldt slechts als aanhaling en is beperkend, voor zover de deontologie van de Orde van Architecten van België geëerbiedigd wordt.

* Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijke bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

* In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

* Het beheer, de instandhouding en valorisatie van een onroerend patrimonium, met inbegrip van het onderhoud, de verbouwing en bebouwing ervan. Dit omvat ondermeer de aankoop, het bouwen, oprichten, uitrusten, ombouwen en verhuren, met het oog op beheer en opbrengst, alsmede zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan. * Het ter beschikking stellen van roerende en onroerende goederen in natura aan de zaakvoerders of bestuurders. De bezoldiging van de bedrijfsleider, met inbegrip van de kosten verbonden aan het voordeel alle aard, dient om het maatschappelijk doel te realiseren.

* Het beleggen van beschikbare middelen in roerende goederen en waarden; het verwerven, te gelde maken, inbrengen, afstaan en verhandelen door uitgiften of andere middelen van alle soorten marktwaarden, aandelen of obligaties, van participaties of belangen onder gelijk welke vorm in Belgische of buitenlandse vennootschappen, bestaande of op te richten, dit alles voor zover als wettelijk toegelaten.

Kapitaal. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00). Het is vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder nominale waarde, die elk een gelijk deel van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Alle aandelen werden a pari in speciën als volgt onderschreven:

. door de comparant sub 1, ten belope van zestig aandelen, hetzij voor elfduizend honderdzestig euro (¬ 11.160,00) ;

. door de comparante sub 2, ten belope van veertig aandelen, hetzij voor zevenduizend vierhonderd veertig euro (¬ 7.440,00) ;

SAMEN: honderd aandelen, vertegenwoordigend het volledig maatschappelijk kapitaal, hetzij achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00).

Elk aandeel is volgestort ten belope van één/derde.

Banktattest. Het geheel van de inbrengen in speciën werd gedeponeerd op een bijzondere rekening geopend ten name van de vennootschap in oprichting bij Belfius. Een attest, opgemaakt door de bank op 27/03/2015, werd overhandigd aan notaris.

BESTUUR. De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars...

Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

nodig- in vervanging te voorzien.

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering. Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect. Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder van de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder(s), dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe zaakvoerder(s).

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

ALGEMENE VERGADERING. De gewone algemene vergadering wordt gehouden op de laatste zaterdag van de maand maart om tien uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, zal de gewone algemene vergadering gehouden worden op de eerstvolgende werkdag.

Elke algemene vergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats aangeduid in de oproeping.

BOEKJAAR. Het boekjaar begint op 1 oktober en eindigt op 30 september van ieder jaar. WINSTVERDELING. De nettowinst van het boekjaar wordt bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Jaarlijks wordt van de nettowinst een bedrag van ten minste vijf procent (5 %) afgenomen voor de vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds een tiende van het kapitaal heeft bereikt.

De overige winst krijgt de bestemming die de gewone algemene vergadering haar zal geven beslissend bij meerderheid van stemmen op voorstel van de zaakvoerder(s).

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

OVERGANGSBEPALINGEN.

Bij uitzondering gaat het eerste boekjaar in op de datum dat de vennootschap de

rechtspersoonlijkheid verkrijgt, en eindigt het op 30 september 2016.

De eerste gewone algemene vergadering wordt gehouden in 2017, overeenkomstig de statuten.

SLOTBEPALINGEN.

* De oprichters hebben bovendien besloten:

a. het aantal zaakvoerders vast te stellen op één;

b. te benoemen tot deze functie: de heer GELLYNCK Bert, wonende te 1080 Sint-Jans-Molenbeek, Birminghamstraat 57 bus 3.10;

c. het mandaat van de zaakvoerder vast te stellen voor onbepaalde duur;

d. het mandaat van de zaakvoerder te vergoeden;

e. geen commissaris te benoemen.

* De oprichters verklaren dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt die voor rekening en

ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan vanaf één januari 2015".

VOOR EENSLUIDEND ANALYTISCH UITTREKSEL.

GELIJKTIJDIGE NEERLEGGING: uitgifte.

I.RAES, geassocieerd notaris.

Coordonnées
1010 ARCHITECTURE URBANISM

Adresse
BIRMINGHAMSTRAAT 57, BUS G3.10 1080 BRUSSEL

Code postal : 1080
Localité : MOLENBEEK-SAINT-JEAN
Commune : MOLENBEEK-SAINT-JEAN
Région : Région de Bruxelles-Capitale