226, AFGEKORT : 226

Association sans but lucratif


Dénomination : 226, AFGEKORT : 226
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 599.962.618

Publication

09/03/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

zijn overeengekomen op 1 maart 2015 om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, als gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, de vereniging zonder winstoogmerk 226 op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN

Art. 1. De vereniging draagt de naam  226 .

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Heden is hij gevestigd te Homborchveldlaan 42, 1180 Ukkel, in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel een breed publiek te laten kennismaken met de esthetische basisprincipes en dit op alle mogelijke vlakken en domeinen. De vereniging wil het begrip  schoonheid in zijn meest ruime betekenis onderzoeken en de relevantie ervan binnen een maatschappelijke context situeren. Dit kan gaan over het organiseren van een tentoonstelling, het publiceren van een boek, lezingen of presentaties binnen een onderwijsinstelling, conferenties, studiereizen, reportages, het bouwen van architecturale constructies, bewustmakingscampagnes... en dergelijke.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit

Oprichtingsakte vereniging zonder winstoogmerk  226 of vzw226

1. Frank De Groeve, Homborchveldlaan 42, 1180 Ukkel, 18/09/1969, Herentals, België

2. Philippe Depotter, Tuinwijklaan 83, 9000 Gent, 10/04/1969, Gent, België

3. Jan Van Coillie, Oude Hoekestraat 4, 8300 Knokke-Heist, 19/12/1967, Merksem, België

De ondergetekenden:

Ondernemingsnr :

Benaming (voluit) : 226

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : 226

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Homborchveldlaan 42

*15304146*

Luik B

België

1180

0599962618

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ukkel

Griffie

Neergelegd

05-03-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

alles zowel in binnen- als in buitenland.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

LEDEN

Art. 5. De vereniging zal minstens drie leden tellen. De vereniging bestaat uit werkende leden, toegetreden leden en ereleden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 6. Beslissingen over de toetredingen van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. Werkend lid is wie zich door een engagement in een werkgroep inzet voor realisatie van de doelstellingen. Het binnenhuisreglement concretiseert de voorwaarden van dit engagement. Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen. Ze hebben stemrecht in de algemene vergadering.

Wie werkend lid wenst te zijn, stelt zich schriftelijk of mondeling kandidaat bij de voorzitter van de vereniging of een ander bestuurslid.

Art. 7. De vereniging kan ook toegetreden leden. Om toegetreden lid te worden moet men aan de volgende voorwaarden voldoen: de minimumleeftijd van 18 jaar bereikt hebben; een jaarlijks lidgeld betaald hebben; de doelstellingen zoals in art.3 omschreven nastreven. Indien zij hun lidgeld niet meer betalen of niet langer meer voldoen aan de lidmaatschapsvoorwaarden, worden zij van rechtswege als ontslagnemend beschouwd. Toegetreden leden hebben geen stemrecht in de algemene vergadering. Hun rechten en plichten worden vastgelegd in het binnenhuisreglement.

Art.8. De vereniging kan ook ereleden hebben. De raad van bestuur kan de voorwaarden voor deelneming aan de vereniging bepalen voor deze leden, evenals hun rechten en plichten.

Art.9. Het bedrag van de jaarlijkse bijdragen van de leden wordt bepaald door de raad van bestuur (of de algemene vergadering) en bedraagt niet meer dan 1.000,00 ~.

ALGEMENE VERGADERING

Art. 10. De algemene vergadering is samengesteld uit al de leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, onder andere, maar niet beperkt tot:

Art. 11. De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen.

het wijzigen van de statuten;

het benoemen en afzetten van de bestuurders;

het kwijten aan de bestuurders;

het goedkeuren van de begroting en van de rekening;

het ontbinden van de vereniging;

het uitsluiten van een werkend lid;

het omzetten van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

alle bevoegdheden die door voorliggende statuten worden toegekend.

Ieder lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander lid, die het correlerend

stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Het bijeenroepen van de algemene vergadering gebeurt steeds op initiatief van de raad van bestuur. Alle leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen vóór de vergadering.

Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

Art. 12. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen bij unanieme goedkeuring door de aanwezige leden op een algemene vergadering.

Art. 13. De vergadering is geldig samengesteld wanneer ten minste de helft van de werkende leden aanwezig is of vertegenwoordigd is.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Art. 14. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende derden mondeling of bij gewone brief of per e-mail ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 15. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 3 bestuurders. Zij worden benoemd door de algemene vergadering. De bestuurders worden benoemd voor 2 jaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap.

Art. 16. Elke kandidaat-bestuurder dient zijn verzoek tot benoeming schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. De raad van bestuur legt deze kandidatuur voor aan de eerstvolgende algemene vergadering die beslist over het al dan niet aanvaarden.

Art.17. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur.

Art.18 De raad van bestuur treedt op als college. De bestuurders zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de vereniging. Hun verantwoordelijkheid beperkt zich tot het uitoefenen van het ontvangen mandaat.

Art.19. De raad van bestuur kiest onder haar leden een voorzitter een penningmeester en een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden.

Art.20. De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen.

Art.21. De raad van bestuur is onder andere bevoegd voor het oprichten van adviesgroepen of werkraden, het aannemen en ontslagen van personeel, het opstellen van de nodige interne reglementen, het aannemen van giften, het aanvaarden van werkende leden, het aangaan van hypothecaire leningen, het uitgeven van obligaties, en het instellen van rechtsvorderingen.

Art.22. De raad van bestuur kan bepaalde bevoegdheden delegeren

Art.23. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één van zijn leden of aan een derde en diens bevoegdheden bepalen.

Art. 24. Tegenover leden en derden wordt de raad van bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee gemandateerde bestuurders. Beneden het bedrag van 500,00 Q' volstaat de handtekening van één van hen. Boven het bedrag van 500,00 Q' is steeds een voorafgaande beslissing van de raad van bestuur nodig.

Art.25. De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger, met een minimum van eenmaal per jaar. De uitnodiging komt per gewone brief of mail, minstens 8 dagen voor de raad van bestuur.

RAAD VAN BESTUUR

Art.26. De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of volmacht vertegenwoordigde leden. Elk bestuurslid kan zich door volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Bij beslissingen in verband met het aanwerven of ontslaan van personeel is wel een 2/3 aanwezigheid vereist. Deze beslissingen worden genomen bij een 2/3 meerderheid van de aanwezige en bij volmacht vertegenwoordigde leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Art. 27. De besluiten worden neergeschreven in de notulen, die op het secretariaat ter inzage liggen voor de leden. Ten aanzien van derden liggen enkel die beslissingen ter inzage die neergelegd worden in het verenigingsdossier.

Art.28. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14 van de wet van 27 juni 1921

BEGROTINGEN

Art. 29. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

ONTBINDING EN VEREFFENING

SLOTBEPALINGEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 30. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art. 31. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art. 32. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921, als gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

De vergadering besluit na voorlezing het ontwerp van statuten aan te nemen en gaat verder over tot de oprichting van vzw 226.

De algemene vergadering heeft tijdens de oprichtingsvergadering, en in overeenstemming met de statuten, de volgende personen aangesteld tot bestuurders:

Voorzitter

Frank De Groeve Homborchveldlaan 42 - 1180 Ukkel

Ondervoorzitter

Philippe Depotter Tuinwijklaan 83 - 9000 Gent

Secretaris

Jan Van Coillie Oude Hoekestraat 4 - 8300 Knokke-Heist

In 2 exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brussel.

Gedaan te Brussel, op 01 maart 2015

Frank De Groeve

Philippe Depotter

Jan Van Coillie

Het adres van de vzw wordt bepaald op Homborchveldlaan 42, 1180 Ukkel, in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Coordonnées
226, AFGEKORT : 226

Adresse
HOMBORCHVELDLAAN 42 1180 UKKEL

Code postal : 1180
Localité : UCCLE
Commune : UCCLE
Région : Région de Bruxelles-Capitale