ABUNDANT LIFE MINISTRIES BRUSSELS, AFGEKORT : ALM BRUSSELS

Association sans but lucratif


Dénomination : ABUNDANT LIFE MINISTRIES BRUSSELS, AFGEKORT : ALM BRUSSELS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.070.543

Publication

03/02/2011
ÿþVoorbehou

den

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

BRUSSEL

2 4 "014 2011

Griffie

o.s33. o~

+iioieoea

Cndememingsnr Benaming

(voluit) : Abundant Life Ministries Brussels

(verkort) : Alm Brussels

Rechtsvorm : VZW

Zetel : 265 Waverstesteenweg, 1050 Elsene

Onderwerp akte : Oprichting te Elsene op 14 januari 2011

"Abundant Life Ministries Brussels" afgekort : "AlmBrussels"

STATUTEN ***

de ondergetekenden

Ansah Salomon, 265 Waversesteenweg, 1050 Elsene

Geboren op 25.12.64 in Ghana

Vanderpancke Hilde, 265 Waversesteenweg, 1050 Elsene,

Geboren op 04.07.60 in Menen

Munetsi Nyasha, 265 Waversesteenweg, 1050 Elsene

Geboren op 24.11.76 in Zimbabwe

Koumda Nlate Danielle, 202a Zijpstraat, 1851 Humbeek

Geboren op 16.06.85 in Cameroun.

Kinful Michaël, 94/6 Rue Zandbeek , 1180 Uccle

Geboren op 15.12.72 in Ghana

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten de

vólgende zijn.

Roofstuk 1. Benaming, zetel, doel

Art. I. De benaming van de vereniging luidt : V.Z.W. : "Abundant Life Ministries Brussels ". Verkort naar : "AlmBrussels ". En is opgericht voor onbepaalde duur.

Art 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1050 Brussels, Waversesteenweg 265.

gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel. De zetel kan binnen het grechtelijke arrondissement gewijzigd worden bij een eenvoudige beslissing van de ráad van bestuur.

Art. 3.

1. De V.Z.W. "Alm Brussels" gelooft dat de volledige Bijbel het ware woord is van

God.

Op de laatste blz. van Luik vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

2. De V.Z.W. "Alm Brussels " gelooft en praktizeert wat de Bijbel voorschrijft; naast andere dingen; het bestaan van een ware God - de erfzonde - de Heiland Jezus Christus - berouw - rechtvaardiging en heiligmaking - de sacramenten van het doopsel en het Laatste Avondmaal van de heer - doopsels, giften en het lichaam van de Heilige Geest - leven na de dood - tienden en offers - en goddelijke genezing.

3. Het hoofddoel van de V.Z.W. "Alm Brussels " bestaat in het praktizeren en verspreiden van het Evangelie van de heer Jezus Christus zoals voorgeschreven in de Bijbel. (Marcus 16:15 - 16 en Mattheüs 25 : 40). Met als gevolg het bereiken van mensen op zoek naar spirituele waarden en andere mensen die aan de rand van de maatschappij leven. Zodat hun leven terug zin krijgt.

4. "Alm Brussels" is een evangelische kerk en kan verschillende activteiten inrichten of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot verwezelijken van dit doel, ondermeer op recreatief, informatief, vormend, ontmoetend, expirimenteel en maatschappelijk vlak. Mogelijke activieten zijn muziek, inrichten van een Gospelkoor, audities, Zangen muzieklessen, concerten onder de naam "Realbreak". Het oprichten van een boekenwinkel en een praathuis, onder de naam "This is Abundant Life". Conferenties voor jongeren en vrouwen onder de naam "Women of Glory". Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezelijk van deze doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

5. De Kerk zal aangesloten worden tot Bond van Pinkster gemeenten in Vlaanderen en alle andere kerken of organisaties met dezelfde doelstellingen, doctrines en objectieven geschikt geacht door de Raad van Bestuur.

Hoofdstuk Il : Leden

Art. 4. Het aantal leden is onbeperkt, maar minimum drie. De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden.

Art. 5. Beslissingen over de toetreding van de werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. Werkend lid is wie zich door een engagement in een werkgroep inzet voor de realisatie van de doelstellingen. Het binnenhuisregelement concretiseert de voorwaarden van dit engagement. Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen, zij hebben stemrecht in de algemene vergadering. We werkend lid wenst te zijn, stelt zich schriftelijk kandidaat bij de voorzitter van de vereniging of een ander bestuurslid.

De stichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden, met name :

Ansah Solomon, Waversesteenweg 265, 1050 Brussel

Vanderplancke Hilde, Waversesteenweg 265, 1050 Brussel

Munetsi Nyasha, Waversesteenweg 265, 1050 Brussel

Koumde Nlate Danielle, Zijpstraat 202a, 1851 Rumbeek

Kinful Michaël, 94/6 Rue Zandbeek, 1180 Uccle

Art. 6. De vereniging heeft ook toegetreden leden. Om toegetreden lid te worden van de vereniging moet men aan volgende voorwaarden voldoen : "ALM Brussels

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

staat open voor iedereen die bereid is zich volledig te houden aan de Bijbel (het Woord van God) en de statuten van de Kerk zoals hierbij voorgeschreven. de minimumleeftijd van 14 jaar bereikt hebben, een jaarlijks lidgeld te betalen. Indien zij hun lidgeld niet meer betalen, of niet langer meer voldoen aan de lidmaatschapsvoorwaarden, worden ze van rechtswege als ontslagnemed beschouwd. Toegetreden leden hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering. Hun rechten en plichten worden vastgestel door het binnenhuisreglement.

Art. 7. De vereniging kan ook ereleden hebben. De raad van bestuur kan de voorwaarden voor deelneming aan de vereniging bepalen voor deze leden, evenals hun rechten en plichten.

Art 8. Het bedrag van de jaarlijks bijdragen van de leden wordt bepaald door de raad van bestuur (of de algemene vergadering). Het maximum van deze bijdrage is vastgesteld op 50 euro.

Hoofdstuk III. Algemene Vergadering

Art. 9. De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden, en heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921

- de wijziging van de statuten;

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

- de ontbinding van de vereniging;

- de uitsluiting van een werkend lid;

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

- alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 10 De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen, op de uitnodiging van de voorzitter of de plaatsvervanger. Deze A.V. komt samen in de eerste semester.

Art 11. De beslissingen van de algemene vergadering worden op twee manieren aan de leden en aan derden bekendgemaakt : door opname in het verslag dat ter inzage ligt in het secretariaat. Het verslag wordt ondetekend door de voorzitter.

Art. 12 Een buitengewone algemene vergadering kan steeds samengeroepen worden, hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van één vijfde van de leden.

Art. 13. De uitnodiging voor de algemene vergadering komt bij gewone brief of émail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. Bijkomend kan de uitnodiging in de ontmoetingsruimte van "ALM Brussels" opgehangen worden. De uitnodigingen worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een plaatsvervanger.

Art 14. De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezigen. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging geldt de wet op de vzw's.

MOO 2.2

Art. 15. Elk lid mag zich op de Algemene Vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht.

Hoofstuk IV. Raad van bestuur

Art. 16. De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie leden en maximum 10 leden. De raad van bestuur moet minste één lid minder tellen dan het aantal werkende leden van de vereniging. De leden worden voor een periode van 2 jaar benoemd door de algemene vergadering en dit bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Het mandaat dient 2 jaarlijks door de A.V. herbevestigd te warden. Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de volgende algemene vergadering. Het mandaat van de bestuurder wordt niet bezoldigd.

Art 17. De raad van bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden.

Art. 18. De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren. De raad van bestuur is onder meer bevoegd voor het inrichten van werkgroepen en adviesraden, het aannemen en ontslagen van personeel, het opstellen van de nodige interne reglementen, het aannemen van giften, het aanvaarden van de werkende leden, het aangaan van hypothecaire leningen, het uitgeven van obligaties en het instellen van rechtsvorderingen.

Art. 19. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één van zijn leden of aan een derde en diens bevoedgheden bepalen.

Art. 20. Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de handtekeningen van twee gemandateerde bstuurders. Beneden het bedrag vast te stellen door de raad vanbestuur, volstaat de handtekening van één van hen. Boven dat bedrag is steedseen voorafgaande beslissing van de raad van bestuur vereist.

Art. 21. De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger, met een minimum van bijvoorbeeld tweemaal per jaar. De uitnodiging komt bij gewone brief of é-mail. Deze vermedt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur. De uitnodigingen worden minstens acht dagen voo de raad van bestuur verstuuurd.

Art. 22. De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudigen meerderheid van de aanwezige of door de volmacht vertegenwoordige leden. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bij beslissingen i.v.m. het aanwerven of ontslaan van personeel is wel een 2/3e aanwezigheid vereist. Deze beslissingen worden genomen bij 2/3e meerderheid van de aanwezige en bij volmacht vertegenwoordigde leden.

Art. 23. De besluiten van de RVB worden neergeschreven in de notulen, die op het secretariaat ter inzage liggen van de leden. T.a.v. derden liggen enkel die beslissingen ter inzage die neergelegd worden in het verenigingsdossier.

Art. 24. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14. van de wet van 27 juni 1921.

Hoofdstuk 5. Diversen

Art. 25. Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar, lopend van 1 januari tot en met 31 december. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone algemene Vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders.

Art. 26. Wijziging in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Art. 27. Bii ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto actief van het maatschappelijk bezit aan een gelijkaardige evangelische kerk met belangeloze doelstelling, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Art. 28. Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

Opgemaakt te Elsene op 14 januari in 2 originele exemplaren.

Benoeming bestuurders

Ansah Solomon, 265 Waversesteenweg, 1050 Elsene

Geboren in Ghana op 25.12.64

Vanderplancke Hilde, 265 Waversesteenweg, 1050 Elsene

Geboren in Menen op 04.07.60

Munetsi Nyasha, 265 Waversesteenweg, 1050 Elsene

Geboren in Zimbabwe op 24.11.76

Koumda Nlate Danielle, 202a Zijpstraat, 1851 Humbeek

Geboren in Cameroun op 16.06.85

Deze hebben aangesteld als :

Voorzitter : Ansah Solomon

Vice-voorzitter : Vanderplancke Hilde

Penningmeester : Munetsi Nyasha

Secrataris ; Koumda Nlate Danielle

Coordonnées
ABUNDANT LIFE MINISTRIES BRUSSELS, AFGEKORT …

Adresse
WAVERSESTEENWEG 265 1050 BRUSSEL

Code postal : 1050
Localité : IXELLES
Commune : IXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale