ADVOCATENKANTOOR BOGAERT

Société en commandite simple


Dénomination : ADVOCATENKANTOOR BOGAERT
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 506.832.324

Publication

24/12/2014
ÿþMod 2.1

1~r ~

~ry.. _,

~

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

---.» 3.e~i..fiW :: 1tLiS-},r.~. L,i--

Ondernemingsnr : D, jo~. 83.. . X29 Benaming

(voluit) : Advocatenkantoor Bogaert Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap Zetel : Daillyplein 511, 1030 Schaarbeek Onderwerp akte : Oprichting

Ondergetekenden,

1) Lieven Bogaert, wonende te 3550 Zolder, Kromvenhof 1;

2) Bert Vandenreyt, wonende te 3540 Herk-De-Stad, Van Arenbergtaan 18

verklaren hierbij een gewone commanditaire vennootschap (Comm.V.) op te richten, waarvan zij de statuten als volgt hebben vastgelegd:

1, DOEL VAN DE VENNOOTSCHAP

De vennootschap heeft tot doel: de uitoefening van het beroep van advocaat, middels haar vennoten, alsook alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals het geven van onderwijs, het publiceren van boeken en artikels, het uitoefenen van externe consultancy-activiteiten, het optreden als vereffenaar en het uitoefenen van gerechtelijke opdrachten.

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteiten de regels, die eigen zijn aan de uitoefening van het beroep van advocaat zoals vastgelegd door de bevoegde instanties eerbiedigen,

De vennootschap kan alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of die van aard zijn het bereiken ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken.

2. VORM  MAATSCHAPPELIJKE NAAM

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap en heeft de rechtsvorm van een Gewone Commanditaire Vennootschap, afgekort Comm V. Haar naam luidt "Advocatenkantoor Bogaert". Deze naam zal gebruikt worden in aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vennootschap, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Comm V",

3. MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Daillyplein 5/1, 1030 Schaarbeek. De zetel kan zonder statutenwijziging, binnen het Nederlands taalgebied of het taalgebied Brussel verplaatst worden bij besluit van de beherende vennoot.

4, DUUR

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur, die een aanvang neemt vanaf heden.

Op de laagte blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

111111111111.111

IIR

1 ri~:. ~ I~~C,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

11

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

5. MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL EN INBRENGEN

1) Maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap is onbeperkt, maar bedraagt minimum 18.600 Euro, volledig volstort, vertegenwoordigd door 18.600 aandelen.

Het wordt als volgt onderschreven:

a.Lieven Bogaert, wonende te 3550 Zolder, Kromvenhof 1, beherend vennoot, ten belope van 18.599 Euro, hetgeen 18.599 aandelen vertegenwoordigt.

b.Bert Vandenreyt, wonende te 3540 Herk-De-Stad, Van Arenberglaan 18, stille vennoot, ten belope van 1 euro, hetgeen 1 aandeel vertegenwoordigt.

2) Vaststelling van de volstorting

De vennoten stellen vast dat de aandelen die elk van hen heeft onderschreven, geheel volstort zijn.

3) Overdracht

De aandelen die het kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen, zijn voor overdracht vatbaar, mits éénpang akkoord van alle vennoten, verenigd in algemene vergadering. Deze overdracht die verplicht zal gepubliceerd worden in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, zal gebeuren aan de intrinsieke waarde van elk aandeel, rekening houdend met de eventuele meer- en minderwaarden. De overnemer van de aandelen wordt titularis ten overstaan van de vennootschap van de rechten en plichten die eraan verbonden zijn. Wanneer een vennoot uittreedt of overlijdt binnen een termijn die korter is dan 3 jaar te rekenen van zijn invennootschapstreding, zullen de vennoot of zijn rechtverkrijgenden recht hebben op de waarde van de aandelen van deze vennoot.

6. WIJZIGEN VAN HET KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal kan verhoogd of verminderd worden, in één of meerdere keren, mits eenparige beslissing van alle vennoten, verenigd in algemene vergaderingen. Elke wijziging van het kapitaal zal verplicht gepubliceerd worden in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

7. AANSPRAKELIJKHEID VAN DE VENNOTEN

De aansprakelijkheid van de stille vennoot voor de schulden en verliezen van de vennootschap is beperkt tot het bedrag dat hij beloofde in te brengen. Te rekenen vanaf heden zijn de beherende vennoten tegenover derden persoonlijk en hoofdelijk gehouden tot het maatschappelijk passief.

8, AANTAL, TOELATING, UITTREDING EN OVERLIJDEN DER VENNOTEN

Het aantal vennoten mag niet lager zijn dan 2. Alle vennoten dienen ingeschreven te zijn als advocaat.

Tot de eventuele toelating van een eventuele nieuwe vennoot, kan beslist worden bij eenparigheid der vennoten, verenigd in algemene vergadering. Deze beslissing zal gepubliceerd worden in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. De nieuwe vennoot zal slechts over rechten en plichten ten aanzien van de vennootschap beschikken vanaf zijn intrede in de vennootschap. Hij zal tegenover derden gehouden zijn tot de maatschappelijke schulden die ontstaan zijn na publicatie van zijn toetreding.

Elke vennoot heeft het recht zich op elk ogenblik terug te trekken, zonder het akkoord van de andere vennoten, mits een opzegging van 6 maanden. Deze zal bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de vennootschap en van elk der andere vennoten. De eventuele uittreding van een vennoot zal slechts uitwerking hebben, zowel ten overstaan van de vennootschap als ten overstaan van derden, vanaf de 15de dag die volgt op de publicatie in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van de wijziging der statuten en de overdracht van zijn aandelen. De vennoot die ophoudt deel uit te maken van de vennootschap blijft onder meer gehouden tot de maatschappelijke schulden die ontstaan voor de 15de dag volgend op de publicatie van zijn vertrek.

In geval van uittreding of overlijden van een vennoot, kan de overblijvende vennoot voorzien in zijn vervanging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Vote

,.behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

9 .BEZOLDIGING VAN DE VENNOTEN

De stille vennoten hebben geen enkel recht op bezoldiging of vergoeding. De beherende vennoten oefenen hun ambt bezoldigd uit.

10. BOEKJAAR JAARREKENINGEN VAN DE VENNOOTSCHAP

De vennootschap is ertoe gehouden een boekhouding in overeenstemming met de wet met betrekking tot de boekhouding in de jaarrekeningen van de ondernemingen en de gecoördineerde wetten op de handelsvennootschappen te voeren.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 oktober en eindigt op 30 september van het jaar. De maatschappelijke bescheiden worden ieder jaar op 30 september afgesloten. De beherende vennoot maakt de inventaris, de balans en de winst- en verliesrekeningen op.

Het eerste boekjaar zal lopen van 1 december 2014 tot en met 30 september 2018.

De jaarrekeningen van de vennootschap worden goedgekeurd, op definitieve wijze, door de vennoten, verenigd in algemene vergadering, ten laatste op 28 februari in het jaar volgend op de afsluiting van het boekjaar.

11. VERDELING DER WINSTEN EN VERLIEZEN VAN DE VENNOOTSCHAP

Het batig saldo van de balans, na aftrek van de algemene onkosten, lasten en afschrijvingen, maakt netto winst uit van de vennootschap.

De vennoten, verenigd in algemene vergadering ten laatste 28 februari van elk jaar, zullen bij eenparigheid

beslissen:

- over de bestemming van het resultaat; en/of

- de bestemming van een deel van de netto winst naar een reservefonds.

12. ONTBINDING VAN DE VENNOOTSCHAP

Het overlijden, de onbekwaamheid of uittreding van een vennoot brengt niet de ontbinding van de vennootschap met zich mee.

13. DIVERSEN

Alles wat niet voorzien is in onderhavige statuten, wordt geregeld door de gecoördineerde wetten op de handelsvennootschappen. De eventuele nietigheid van het geheel of een deel van een artikel der onderhavige statuten zal,in geen enkel opzicht de geldigheid van de andere artikels aantasten.

De vergadering beslist Sogaert Lieven als zaakvoerder te benoemen en dit voor onbepaalde duur,

Opgemaakt te Schaarbeek op 111212014.

Bogaert Lieven Oprichter Zaakvoerder



Coordonnées
ADVOCATENKANTOOR BOGAERT

Adresse
DAILLYPLEIN 5, BUS 1 1030 SCHAARBEEK

Code postal : 1030
Localité : SCHAERBEEK
Commune : SCHAERBEEK
Région : Région de Bruxelles-Capitale