AERODYNE

Société en commandite simple


Dénomination : AERODYNE
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 567.849.183

Publication

26/11/2014
ÿþ Mod Ward 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-behoude aan hel Belgiscl Staatsbh

17 110V, 914

CF7;i,

Griffie

r ri

vc:e i,+~`F:

Ondememingsnr : O,j6 'Ç' .4j3

Benaming

(voluit) : Aerodyne

(verkort) :

Rechtsvorm : GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

Zetel : 1020 BRUSSEL, Steenbakkerijstraat 46 El 2

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN - OVERGANGSBEPALINGEN

onderhandse akte, te 1020 Brussel, op 13 november 2014, is een GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP opgericht door:

1, de heer Maes Michael Frans Ivo Jan, geboren te Kortrijk op 22 mei 1986, echtgenoot van mevrouw Van KrieKinge Katrien, wonende te 1020 Brussel, Steenbakkerijstraat 46 bus E12;

2. mevrouw Van Kriekinge Katrien Francisca, geboren te Diest op 20 november 1986, echtgenote van de heer Maes Michael, wonende te 1020 Brussel, Steenbakkerijstraat 46 bus E12

waarvan de statuten als volgt worden vastgesteld en de inbrengen hierna worden omschreven.

STATUTEN

Artikel 1  Naam + vorm

Er wordt een gewone commanditaire vennootschap opgericht onder de benaming "Aerodyne".

Artikel 2  Zetel :

0e zetel van de vennootschap is gevestigd te 1020 Brussel, Steenbakkerijstraat 46 bus E12, maar kan door

eenvoudige beslissing van de beherende vennoot worden overgebracht naar om het even welke plaats in

België, mits inachtneming van de taalwetgeving.

Artikel 3 - De vennootschap heeft tot doel:

L Ten aanzien van derden

" Het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privépersonen en/of organisaties, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management en consulting.

" Het waarnemen of laten waarnemen van bestuurdersfuncties en diensten verlenen die direct of indirect verband houden met het voorgaand; deze diensten kunnen worden geleverd krachtens een contractuele of, statutaire benoeming en in de hoedanigheid van extern raadgever of orgaan van de klant; ter uitvoering van haar opdrachten en voor het waarnemen van bestuurdersmandaten kan de vennootschap zich laten vertegenwoordigen door haar zaakvoerder of elke andere derde vertegenwoordiger die door de vennootschap worden afgevaardigd om op te treden in eigen naam doch voor rekening van de vennootschap.

" het begeleiden en ondersteunen van klanten bij het implementeren van vooraf uitgewerkte plannen

" het uitvoeren van creatieve diensten voor klanten op contractbasis of als onderdeel van een begeleidingstraject zoals hierboven beschreven,

" het aankopen van diensten en/of producten van derden om deze ter beschikking te stellen aan klanten

" het verkopen van diensten en/of producten aan professionele klanten

" het aanleggen, tot oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aankoop, verkoop, bouw, verbouw, binnenhuisinrichting en decoratie, huur, verhuur, ruil, verkaveling en in het algemeen, alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer op het productief maken, van onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten.

" het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen.

" het verwerven en aanhouden van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of op te richten, industriële, commerciële, financiële, landbouw- of immobiliënvennootschappen of ondernemingen, het stimuleren, de planning en de coördinatie van de ontwikkeling van de vennootschappen en ondernemingen waarin ze een participatie aanhoudt; het deelnemen aan hun beheer, bestuur, vereffening en toezicht alsmede het verlenen van technische, administratieve en financiële bijstand aan deze vennootschappen en ondernemingen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

" Het certificeren ofwel keuren van onbemande vliegtuigen, piloten en aanverwante schoten, producenten, verdelers, operatoren in overeenstemming van wetgeving opgesteld door de nationale autoriteiten bevoegd voor deze materie maar ook ter verbetering en professionalisering van bedrijfsprocessen.

" Het onderrichten in alle materie betreffende onbemande luchtvaart oftewel drones aan particulieren, vennootschappen, organisaties en overheden.

Deze opsomming is louter exemplatief en geenszins beperkend,

Het verrichten van al hetgeen met het voorgaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de meest uitgebreide zin.

li. Voor eigen rekening

A.Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen betreffende de inrichting en uitrusting van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de roerende goederen te bevorderen; alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen, door derde personen aangegaan, die het genot zouden hebben van voormelde roerende en onroerende goederen,

B.Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerende vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop, het beheren van aandelen, aandelenopties, obligaties, kasbons, afgeleide producten of andere roerende waarden, van welke vorm ook, uitgegeven door Belgische of buitenlandse emittenten,

Bijzondere bepalingen

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken; ze kan leningen of schulden aangaan bij derden (met inbegrip van haar aandeelhouders en haar zaakvoerders) en kan alle kosten maken en investeringen doen die zij nodig of wenselijk achten.

De vennootschap mag evenwel geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen al bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap zal zich bovendien dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen, voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of op elke andere wijze in ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven,inclusief de eigen handelszaak.

Artikel 4  Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Enkel de algemene vergadering kan vervroegd een einde stellen aan de vennootschap volgens de modaliteiten voorzien in het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 5 -- Kapitaal - Aandelen :

a, Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal, dat geheel geplaatst is bedraagt vijfhonderd euro (¬ 500,00)en is verdeeld in honderd (100) aandelen, die elk één/honderdste (1/100sten) van het kapitaal vertegenwoordigen,

Het kapitaal wordt ingebracht als volgt:

- door de heer Michael Maes : vierhonderd vijftig euro (¬ 450,00);

- door mevrouw Katrien Van Kriekinge : vijftig euro (¬ 50,00),

Als vergoeding voor hun respectieve inbreng worden aan de vennoten volgende aandelen toegekend

- aan de heer Michael Maes z 90 aandelen;

- aan mevrouw Katrien Van Kriekinge 10 aandeel.

De oprichters verklaren het kapitaal binnen de maand te volstorten.

b. Aard van de aandelen

De aandelen zijn op naam.

Ze vermelden een volgnummer,

Ze zijn ingeschreven in het register van aandelen dat wordt bewaard op de maatschappelijke zetel; dit

register omvat de nauwkeurige aanwijzing van elke vennoot, het aantal aandelen die hem toebehoren, alsook

de gedane stortingen. De aandeel- en obligatiehouders mogen kennis nemen van dit register

betreffende hun effecten. Elke belanghebbende derde mag ook kennis nemen van dit register, zonder

verplaatsing van het register en middels een schriftelijk verzoek gericht aan de zaakvoerder(s) die de

miodaliteiten van deze raadpleging zal (zullen) verduidelijken.

T i ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

De overdracht of afstand van aandelen wordt ingeschreven in gezegd register, gedagtekend en getekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder levenden, en door de zaakvoerder en de verkrijger in geval van overgang bij overlijden.

De overdrachten en overgangen hebben slechts uitwerking ten aanzien van de vennootschap en de derden vanaf hun inschrijving in het register der aandeelhouders. Aan de aandeel- en obligatiehouders worden certificaten afgegeven van deze inschrijvingen,

Artikel 6  Aandelen in onverdeeldheid of bezwaard met vruchtgebruik.

Ten opzichte van de vennootschap zijn de aandelen ondeelbaar. De onverdeelde eigenaars, moeten zich ten opzichte van de vennootschap door één enkel persoon laten vertegenwoordigen; zolang dit niet gebeurd is worden de rechten die aan deze aandelen verbonden zijn, opgeschort.

Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt warden, dan kan de bevoegde rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Wanneer het aandeel toebehoort aan blote eigenaars en vruchtgebruikers worden aile rechten, inbegrepen het stemrecht, uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

Artikel 7  Overdracht van de aandelen :

Het overlijden van een vennoot geeft geen aanleiding tot ontbinding van de vennootschap.

De overdracht onder levenden of de overdracht van aandelen wegens overlijden is, op straffe van nietigheid, onderworpen aan de toestemming:

a) van de andere vennoot, indien de vennootschap slechts twee vennoten telt op het ogenblik van de overdracht of de overgang;

b) indien de vennootschap meer dan twee vennoten telt, van minstens de helft der vennoten die meer dan drie/vierde van de aandelen bezitten, andere dan deze waarvan de overdracht of de overgang wordt voorgesteld.

Deze toestemming is nochtans niet vereist wanneer de aandelen overgedragen worden of overgaan aan een vennoot of aan zijn echtgenoot.

Voor het geval van weigering van overdracht onder levenden of overgang wegens overlijden, wordt verwezen naar de wettelijke bepalingen terzake.

Artikel 8 -- Beherende en stille vennoten

" Beherend vennoot is de heer Michael Maes, voornoemd,

" Stille vennoot is mevrouw Katrien Van Kriekinge, voornoemd,

De stille vennoot draagt in de schulden en verliezen van de vennootschap slechts bij tot beloop van de gelden welke hij in de vennootschap heeft beloofd in te brengen;

Hij kan door derden worden verplicht de hem uitgekeerde rente en dividenden terug te betalen, indien ze niet genomen zijn uit de werkelijke winst van de vennootschap, en is er in dat geval bedrog, kwade trouw of grove nalatigheid van de zaakvoerder, dan kan de stille vennoot hem vervolgen tot betaling van wat hij heeft moeten teruggeven.

Een stille vennoot mag geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens een volmacht,

Adviezen en raadgevingen, daden van controle, alsmede machtigingen aan zaakvoerders gegeven voor handelingen die buiten hun bevoegdheid liggen, verbinden de stille vennoot niet,

Een stille vennoot is ten aanzien van derden hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap, waaraan hij heeft meegewerkt met overtreding van de hierboven gestelde verbodsbepaling.

Hij is ook voor verbintenissen waaraan hij niet heeft meegewerkt, hoofdelijk aansprakelijk jegens derden, indien hij er een gewoonte van gemaakt heeft de zaken van de vennootschap waar te nemen of indien zijn naam in de naam van de vennootschap voorkomt.

De zaakvoerders waarvan alle onbeperkt aansprakelijke vennoten, naamloze vennootschappen, commanditaire vennootschappen op aandelen of besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid zijn, zijn jegens de vennootschap hoofdelijk aansprakelijk voor alle schade die het gevolg is van overtreding van de bepalingen vervat in boek IV, titel VI van het Wetboek Vennootschappen.

Artikel 9  Algemene vergadering

De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, heeft elk jaar plaats op de eerste maandag van de maand juni om 14 uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

De jaarvergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap, behoudens andersluidende bijeenroeping.

De bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden eveneens gehouden hetzij op de zetel hetzij op een andere plaats aangeduid in de oproepingen. Zij komt in buitengewone zitting bijeen telkens de beherende vennoot het nodig oordeelt.

De vergadering zal worden voorgezeten door de heer Michael Maes. Elke vennoot mag zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber door middel van een schriftelijke volmacht.

Elk aandeel heeft recht op één stem.

Artikel 10  Bestuur van de vennootschap

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders welke of derden, of beherende vennoten kunnen zijn,

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt aangesteld, benoemt deze onder haar vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn, zal elke zaakvoerder, afzonderlijk handelend, de bevoegdheid hebben om alle akten die nodig of nuttig zijn voor het bereiken van het doel, te verrichten, met uitzondering van diegene die de wet voorbehoudt aan de algemene vergadering.

Zij kunnen de vennootschap vertegenwoordigen ten aanzien van derden en in rechte, als eiser of als verweerder.

De zaakvoerders samen handelend kunnen een deel van hun bevoegdheden ten titel van bijzondere volmacht aan een derde persoon van hun keuze overdragen.

ingeval er slechts één zaakvoerder is, zal hij de bovengenoemde machten uitoefenen en kan hij dezelfde bevoegdheidsoverdrachten doen,

Artikel 11 -- Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari van elk jaar en eindigt op 31 december van ieder jaar. Op het einde van het boekjaar wordt een inventaris, een balans en een winst- en verliesrekening opgemaakt.

De zuivere winst blijkt uit de balans, na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen. Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering bij gewone meerderheid. Een verlies kan naar het volgende boekjaar worden overgedragen.

Aan de stille vennoot kan geen verlies ten laste gelegd worden dat zijn kapitaalinbreng overtreft. Indien er verlies is kan er aan de werkende vennoot wel een vaste wedde uitbetaald worden die totaal onafhankelijk is van zijn kapitaalinbreng.

Artikel 12 Ontbinding  vereffening :

In geval van ontbinding, benoemt de algemene vergadering bij gewone meerderheid de vereffenaars die al dan niet vennoten kunnen zijn. Zij bepaalt hun aantal, bevoegdheden en bezoldigingen, alsook de wijze van vereffening.

Worden er geen vereffenaars benoemd, dan is (zijn) de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is (zijn), van rechtswege vereffenaar(s). Hij (Zij) heeft (hebben) de bevoegdheden die het Wetboek van Vennootschappen aan vereffenaars toekent, tenzij de algemene vergadering daar bij gewone meerderheid anders over beslist. Het saldo na sluiting van de vereffening wordt verdeeld onder de vennoten volgens de verhouding van ieders aandelenbezit.

Artikel 13  Overgangsmaatregelen

1.Het eerste boekjaar gaat in op datum van de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de bevoegde rechtbank van koophandel en zal eindigen op 31 december 2015. De eerste algemene vergadering zal gehouden worden in 2016.

2.Alle handelingen gesteld door de beherende vennoot worden geacht voor rekening van de vennootschap en dit met ingang van 15 november 2014,

Slotbepalingen

De stille vennoten hebben bovendien besloten

a. de heer Michael Maes, voornoemd, te benoemen tot zaakvoerder, die verklaart te aanvaarden en bevestigd dat hij niet getroffen is door een besluit dat zich daartegen verzet.

b. het mandaat van de zaakvoerder vast te stellen voor onbepaalde duur.

c. het mandaat van de zaakvoerder is bezoldigd.

d. geen commissaris te benoemen.

G--]

Opgemaakt te Brussel, op 13 november 2014 in vier exemplaren.

(volgen de handtekeningen)

~" Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad







Michael Maes Katrien Van Kriekinge

Beherend Vennoot Stille vennoot

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
AERODYNE

Adresse
STEENBAKKERIJSTRAAT 46, BUS E12 1020 BRUSSEL

Code postal : 1020
Localité : Laeken
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale