AGREMENTUM

Association sans but lucratif


Dénomination : AGREMENTUM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 628.878.615

Publication

29/04/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 1. De vereniging draagt de naam  Agrementum . Deze naam moet steeds zijn voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw .

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in de Paul Dejaerlaan 26 bus 0003 te 1060 Sint-Gillis, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel. Alle stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het voorgenoemde gerechtelijk arrondissement.

Art. 3. De vereniging heeft, met uitsluiting van elk winstoogmerk, als doel het stimuleren, promoten, verspreiden, organiseren en uitvoeren van culturele evenementen met klassieke muziek hetzij in eigen beheer, hetzij met tussenkomst van een externe organisatie of organisator zowel in België als in het buitenland. De vereniging kan hiertoe ondermeer volgende activiteiten ontwikkelen, waarvan de opsomming niet limitatief is:

Verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk (hierna  vzw genaamd) op te richten conform aan de wet van 27 juni 1921, aangepast en gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002. De ondergetekenden bepalen de statuten van de vereniging als volgt:

Titel I - Benaming, maatschappelijke zetel, doel, duur

OPRICHTINGS AKTE "Agrementum vzw"

Onderwerp akte: oprichting en statuten VZW De ondergetekenden,

2. TROFFAES Marc, geboren in Brugge op 29 september 1945, gedomicilieerd in de Willem Dedekenstraat 34, 8000 Brugge, met rijksregisternummer: 45.09.29-221.14

3. VAN LANDSCHOOT Lieven, geboren in Brugge op 23 januari 1981, gedomicilieerd in de Paul Dejaerlaan 26 bus 0003, 1060 Sint Gillis, met rijksregisternummer: 81.01.23-181.61

1. BEHAEGEL Stijn, geboren in Roeselare op 1 mei 1980, gedomicilieerd in de Montenegrostraat 44 bus 0003, 1060 Sint-Gillis, met rijksregisternummer: 80.05.01-129.04

1. Het organiseren van, het meewerken of deelnemen aan concerten, festivals, vernissages, radio-en

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Agrementum

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Paul Dejaerlaan 26 3

*15307242*

Luik B

België

1060

0628878615

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Sint-Gillis

Griffie

Neergelegd

25-04-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

televisieuitzendingen, opleidingen, workshops, masterclasses, lezingen, seminaries, besloten of publieke evenementen en alle manifestaties van artistieke muziekpedagogische of muziekwetenschappelijke aard.

2. Het ontwikkelen, schrijven, opnemen, uitgeven, beheren, verspreiden, commercialiseren van allerlei vormen van muziek zonder beperking van geluidsdrager en geluidsmedium.

3. Het opsporen, aanmaken en aankopen van moeilijk vindbare partituren.

4. Het zoeken naar en verwerven van financiële middelen voor de verwezenlijking van al volgende gestelde doeleinden:

a. Het verspreiden van publiciteitsmateriaal, folders, video-opnamen, geluidsopnamen en alle beeld-en geluidsdragers.

b. Het contacteren van concertbureau s, concert organisaties, persagentschappen, management, kunstenaarssecretariaten, platenfirma s, labels, orkesten, financiële instellingen.

c. Het organiseren van concerten, opnames, cursussen, masterclasses, studiereizen.

d. Het uitgeven van partituren, boeken, beeld-en geluidsdragers.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Titel II  Leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan op elk moment ontbonden worden door de Algemene Vergadering.

Art. 5. De vereniging telt wettelijke en aangesloten leden. De volheid van lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de wettelijke leden. De aangesloten leden hebben enkel die rechten en plichten die ze hebben op basis van de wet of van de besluiten genomen in uitvoering van de wet. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de aangesloten leden worden gewijzigd.

De vereniging bestaat uit minstens drie wettelijke leden. De oprichters van de vereniging zijn de eerste wettelijke leden, met name:

Art. 6. Elke natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de Raad van Bestuur wordt toegelaten kan als wettelijk lid tot de vereniging toetreden.

Wie lid wil worden van de vereniging moet een schriftelijke vraag richten aan de aan de Raad van Bestuur. Dit schriftelijk verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail. De Raad van Bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding en kan kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als lid.

Art. 7. Het jaarlijks lidgeld is vastgesteld op maximum 50 EURO. De Raad van Bestuur stelt jaarlijks de door de leden verschuldigde bijdrage vast.

Art. 8. De leden van de vereniging zijn verplicht de statuten van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven en de belangen van de vereniging of van één van haar organen niet te schaden. De Raad van Bestuur kan een lid dat zich schuldig heeft gemaakt aan een ernstige schending van de statuten of van de wetten, schorsen tot de Algemene Vergadering hierover beslist.

De wettelijke en aangesloten leden kunnen zich op elk moment uit de vereniging terug trekken. Dit ontslag dient één maand op voorhand schriftelijk aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht. Dit schriftelijk verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Elk wettelijk of aangesloten lid dat de verschuldigde bijdrage niet betaalt binnen één maand na ingebrekenstelling bij aangetekende brief wordt als ontslagnemend beschouwd.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een Algemene Vergadering worden besloten, met een tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, minstens opgeroepen.

De vereniging kan op bijkomende wijze alle handelingen stellen voor zaken waarvan de opbrengst rechtstreeks of onrechtstreeks, doch uitsluitend wordt besteed aan de verwezenlijking van haar doel. Zij zal alle onroerende goederen die tot de verwezenlijking van haar doel nodig zijn, mogen bezitten, hetzij in vruchtgebruik, hetzij in volle eigendom. Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen dit zowel in België als in het buitenland.

1. BEHAEGEL Stijn, Montenegrostraat 44 bus 0003, 1060 Sint-Gillis

2. TROFFAES Marc, Willem Dedekenstraat 34, 8000 Brugge

3. VAN LANDSCHOOT Lieven, Paul Dejaerlaan 26 bus 0003, 1060 Sint Gillis

Art. 9. Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt van rechtwege door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden.

Noch de ontslagnemende of uitgesloten leden, noch de rechthebbenden van een ontslagnemend, uitgesloten of overleden lid kunnen enig recht doen gelden op het maatschappelijk bezit. Evenmin kunnen zij de door hen zelf of hun rechtsvoorganger uitgekeerde bijdragen terugvorderen en rekeninguittreksel, rekeningoverzicht, inventaris opeisen of opvragen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Art. 10. Het ledenregister, dat ter inzage is van alle leden, wordt bijgehouden op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

De leden zijn niet persoonlijk verantwoordelijk voor de verbintenissen en verplichtingen van de vereniging.

Titel III - Algemene Vergadering

Art. 11. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle wettelijke leden. Ze wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij zijn/haar afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 12. De Algemene Vergadering beschikt over de bevoegdheden die haar expliciet werden toegewezen door

de actuele statuten en door de vzw-wet, met name:

- de wijziging van de statuten

- de benoeming en het ontslag van de bestuurders

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun vergoeding in geval een

vergoeding wordt toegekend

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening

- de ontbinding van de vereniging

- de uitsluiting van een lid

- de omzetting van de vereniging in een andere rechtspersoon

Art. 13. De Algemene Vergadering moet minstens één keer per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de jaarrekening van het afgelopen jaar en de begroting van het volgende jaar. Deze vergadering moet plaatsvinden voor 30 juni.

De Raad van Bestuur roept de Algemene Vergadering bijeen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist. Daarnaast moet de Algemene Vergadering worden samengeroepen wanneer één vijfde van de leden er om vraagt.

Art. 14. Alle leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste 8 kalenderdagen voor de Algemene Vergadering. Deze schriftelijke oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de Algemene Vergadering en gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

De agenda wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mee in behandeling worden genomen op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Behalve in de gevallen voorzien bij de Art.8 (statutenwijziging), 12 (uitsluiting van een lid) en 20 (ontbinding van de vereniging) van de wet van 27 juni 1921 kan de vergadering geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn.

Art. 15. De Algemene Vergadering vergadert rechtgeldig ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, tenzij de wet van 27 juni 1921 er anders in voorziet.

Art. 16. Alle leden hebben gelijkwaardig stemrecht. Elk van hen beschikt over één stem. Ieder lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander lid, die het daarbijbehorende stemrecht mag uitoefenen, zonder dat een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen genomen, behalve in de gevallen waarin door de wet anders voorzien wordt. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 17. De notulen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in verslagen die ondertekend worden door de voorzitter en één bestuurder. Deze verslagen worden bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Alle leden kunnen hier kennis van nemen.

Elke wijziging in de statuten, inclusief het doel van de vereniging, moet worden neergelegd bij de griffie van de rechtbank waar de zetel van de vereniging zich bevindt. Hetzelfde geldt voor elke benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder, alsook bij ontbinding en vereffening.

Titel IV  Raad van Bestuur

Art. 18. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens drie bestuurders die door de Algemene Vergadering uit de leden gekozen worden.

De bestuurders worden voor onbepaalde tijd benoemd door een Algemene Vergadering. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door ontslag, afzetting of overlijden. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen. Dit ontslag dient één maand op voorhand schriftelijk aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht. Dit schriftelijk verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Een bestuurder kan op ieder moment door de Algemene Vergadering en met een meerderheid van stemmen ontslagen worden. De overige leden van de Raad van Bestuur beslissen dan over een nieuw lid van de Raad van Bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De Raad van Bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, een secretaris en optioneel een penningmeester. Als de voorzitter verhinderd is, worden zijn functies waargenomen door de oudste van de aanwezige bestuurder.

Art. 19. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad kan zelf alle daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels-en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 20. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda. Op voorstel van de voorzitter bepaald de Raad van Bestuur de frequentie van zijn vergaderingen. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de secretaris of de daartoe gemandateerde bestuurder.

De beslissingen worden met absolute meerderheid van aanwezige of afgevaardigde leden genomen. De stem van de voorzitter of zijn vervanger is beslissend in geval van gelijkheid of staking van stemmen.

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbijbehorende stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan één volmacht. De Raad van Bestuur kan vergaderen per telefoon-of videoconferentie.

Art. 21. De Raad van Bestuur benoemt voor onbepaalde tijd een gedelegeerd bestuurder, die met het dagelijk bestuur wordt belast en die zijn mandaad kan overdragen aan een andere bestuurder. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder.

De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving één maand op voorhand aan de Raad van Bestuur en kan eveneens op ieder moment door de Raad van Bestuur met onmiddelijke ingang ontslagen worden.

Art. 22. Voor het beheer van de vereniging beschikt de Raad van Bestuur over de ruimste bevoegdheden. Enkel de handelingen die door de wet of de statuten voorbehouden werden vallen niet onder haar bevoegdheid.

Art. 23. De bestuurders hoeven geen enkele persoonlijke verplichting op zich te nemen en zijn slechts

verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat. Dit mandaat wordt gratis uitgevoerd. Als bestuurders

worden aangeduid:

Lieven Van Landschoot - voorzitter

Stijn BEHAEGEL  secretaris

Marc Troffaes  penningmeester

Art. 24. Het boekjaar van de vereniging begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Het eerste boekjaar begint vanaf de datum van oprichting, zijnde 15 april 2015 en eindigt op 31 december 2016.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de Raad van Bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Deze worden jaarlijks door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering ter goedkeuring voorgelegd. Vervolgens wordt bij afzonderlijke stemming aan de bestuurders kwijting verleend. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de vzw-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel of indien de wet dit vereist bij de Nationale Bank van België.

Art. 25. De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies zowel van de overheid als van private instellingen, sponsoring, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Titel V  Boekjaar, budget en rekeningen

Titel VI  Ontbinding, vereffening

Art. 26. In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening

Art. 27. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft. Zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de Algemene Vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

goedvinden. Zijn er geen, dan worden goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting waarvan het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Titel VII - Diverse bepalingen

Art. 28. Alles wat niet expliciet vermeld wordt in de voorliggende statuten wordt geregeld door de wet van 27 juni, aangepast en gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk.

Titel VIII  Bepalingen van voorbijgaande aard

Bij haar oprichtingsvergadering, te Brussel op 15 april 2015, heeft de Raad van Bestuur een gedelegeerd bestuurder aangesteld voor het dagelijks bestuur: Lieven Van Landschoot, geboren in Brugge op 23 januari 1981, gedomicilieerd in de Paul Dejaerlaan 26 bus 0003, 1060 Sint Gillis.

Ondergetekend,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Aldus goedgekeurd door de stichtersvergadering te Brussel op 15 april 2015, in twee exemplaren, waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brussel.

Oprichter 1:

VAN LANDSCHOOT Lieven, Paul Dejaerlaan 26 bus 0003, 1060 Sint Gillis - voorzitter

Oprichter 3:

TROFFAES Marc, Willem Dedekenstraat 34, 8000 Brugge - penningmeester

Oprichter 2:

BEHAEGEL Stijn, Montenegrostraat 44 bus 0003, 1060 Sint-Gillis - secretaris

Coordonnées
AGREMENTUM

Adresse
PAUL DEJAERLAAN 26, BUS 3 1060 SINT-GILLIS

Code postal : 1060
Localité : SAINT-GILLES
Commune : SAINT-GILLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale