ANMANI

Divers


Dénomination : ANMANI
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 847.337.065

Publication

29/10/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouder

aan het

Belgisch Staatsblat





wiai~aoss*

Ondernemingsnr : 0847.337.065 Benaming

(voluit) : ANMANI

18CC~.2012

RRugel.

(verkort) : Rechtsvorm Private stichting

Zetel : Louizalaan nummer 81 bus 12 te Brussel (1050 Brussel)

Onderwerp akte VERPLAATSING VAN DE MAATSCHAPPELIJKE ZETEL - VERTALING VAN DE STATUTEN - DELEGATIE VAN MACHTEN



Uit het proces-verbaal van de raad van bestuurder van de private stichting "ANMANI", met maatschappelijke zetel te 1050 Brussel, Louizalaan 81 bus 12, ingeschreven in het Register van Rechtspersonen te Brussel onder het nummer 0847,337.065, opgemaakt voor Meester Gérard INDEKEU, Geassocieerd Notaris met standplaats te Brussel (1050 Brussel), Louizalaan, 126, behorend tot de Burgerlijke Vennootschap onder vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "Gérard INDEKEU  Dimitri CLEENEWERCK de CRAYENCOUR", op dertien september tweeduizend en twaalf, geregistreerd op het Tweede Registratiekantoor van Jette op zevenentwintig september nadien, boek 40 blad 63 vak 9, ontvangen vijfentwintig euro (25 EUR), geïnd door de Eerstaanwezend inspecteur a.i. W. ARNAUT, blijkt dat de raad de volgende beslissingen met éénparigheid van stemmen genomen heeft :

Eerste Beslissing

Verplaatsing van de maatschappelijke zetel

De raad beslist de maatschappelijke zetel te verplaatsen naar 3090 Overijse, Tulpenlaan nummer 41.

Tweede beslissing

Vertaling van de statuten

De raad beslist de statuten als volgt te vertalen in het Nederlands:

TITEL 1: BENAMING - ZETEL - DUUR

Artikel 1. ; Naam

De Private Stichting draagt de naam "ANMANI".

Aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van een private

stichting, vermelden de naam van de stichting, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden « private

stichting » en het adres van de zetel van de private stichting.

Artikel 2. : Zetel

De zetel is gevestigd te 3090 Overijse, Tulpenlaan 41.

De zetel van de private stichting mag, bij besluit van de raad van bestuur, overgebracht worden naar elke

andere pleats in België, rekening houdende met de taalwetgeving.

Iedere verandering van de zetel van de private stichting wordt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad

bekendgemaakt door toedoen van de bestuurders.

Artikel 3, : Duur

De private stichting is opgericht voor een onbepaalde duur.

TITEL 2: DOEL  ACTIVITEITEN - VERBODSBEPALINGEN

Artikel 4. : Doel  Activiteiten

De private stichting heeft volgende drie belangeloze doelen:

1.De private stichting heeft als eerste belangeloze doel het verleggen van de kennisgrenzen op medisch

gebied en de toegepaste wetenschappen door het stimuleren, ondersteunen en financieren van fundamenteel

en toegepast wetenschappelijk onderzoek en het bevorderen van de kwaliteit ervan. Daartoe zal de private

stichting onder meer de volgende activiteiten kunnen verrichten:

-Steun verlenen aan talentvolle individuele onderzoekers onder andere door het verstrekken van

studiebeurzen en doctoraatsbeurzen, publicatiebijdragen en andere persoonsgerichte subsidies;

-Ondersteunen van nationale en internationale onderzoeksploegen bij de uitvoering van wetenschappelijk

hoogstaande projecten onder andere door het verstrekken van subsidies voor personeelsplaatsen en het mede

mogelijk.maken_van_noodzakelijka investeringen;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2012 - Annexes du Moniteur belge Mao 2.2

-Bevorderen van wetenschappelijke contacten, samenwerking en kennisuitwisseling, nationaal en internationaal, onder andere door het verstrekken van toelagen voor het organiseren van internationale congressen in België, voor het actief deelnemen aan internationale congressen in het buitenland, voor studie-en stageverblijven in het buitenland;

-Uitreiken van wetenschappelijke prijzen.

2. De Private Stichting heeft als tweede belangeloze doel het verlenen van bijstand aan personen, leden van de Belgische Adel, niet meer over de nodige middelen beschikken om hun uitgaven te financieren. ln dit kader, kan de private stichting eigen initiatieven ontwikkelen of bestaande initiatieven ondersteunen, zoals deze georganiseerd door Solidaritas vzw. De private stichting kan materieel of financiële hulp verstrekken aan verenigingen of stichtingen met een dergelijk doel.

3.De Private Stichting heeft als derde belangeloze doel de behartiging van de belangen van de familie van Mevrouw Nathalie Christyn Gravin de Ribaucourt, met name;

-Mevrouw Nathalie F.C.M.G. CHRISTYN Gravin de RIBAUCOURT, van Belgische nationaliteit, houdster van een Belgische identiteitskaart met nummer 590-6504583-80, geldig tot negentien september tweeduizend en twaalf, geboren te Etterbeek (België), op negentien juni negentienhonderd zevenenzestig, wonende te Tervuren (België), Moorselboslaan 47, op moment van de oprichting van deze stichting.

-Haar afstammelingen (hierin begrepen haar/hun geadopteerde kinderen zowel wanneer het een gewone of volle adoptie betreft);

Haar ouders.

De behartiging van de belangen bestaat onder andere uit de ondersteuning en financiering van hun wetenschappelijke, commerciële, educatieve, intellectuele, kunstzinnige en andere projecten, de stimulering van de ondernemingszin, zonder dat deze personen daartoe een vorderingsrecht hebben en in principe zonder dat aan deze personen uitkeringen in speciën worden gedaan.

Daartoe kan de private stichting de volgende activiteiten verrichten (de opsomming is niet exhaustief):

" Ter beschikking stelling van een woning;

" Ten faste neming van alle huisvestingskosten;

" Het ter beschikking stellen van huishoudelijke hulp in de meest ruime zin;

" Het ter beschikking stellen van baby-sitters voor de nog niet schoolgaande kinderen of voor naschoolse opvang van de andere kinderen;

" De educatieve, professionele en intellectuele ontwikkeling van de jongeren van de familie stimuleren door; -de terbeschikkingstelling van een wagen en een woning, inclusief meubels, computer, printer, telefoon, en dergelijke meer.

-de financiering van de inschrijvingsgelden, boeken en ander studiemateriaal, tenzij het betreffende familielid al in het verleden bewezen heeft dat hij bepaalde studies niet aan kan of niet voldoende inzet betoont.

" Aanbieden van buitenlandse reizen, bijkomende opleidingen, zoals muzikale of taalopleidingen, enz., doch enkel binnen een redelijk kader.

" Aanbieden van bijkomende opleidingen aan werkloze familieleden of familieleden die hogerop in hun carrière wensen te geraken.

" Ten laste neming van kosten van onderwijs, van bijzondere opvang en ter beschikking stellen van studiemateriaal en medisch materiaal aangepast aan kinderen die mogelijks mentaal of fysiek gehandicapt zijn.

" Ten laste neming van alle medische kosten die niet terugbetaald worden en ter beschikking stellen van materiaal in geval van ziekte of van ongeval.

" Het ter beschikking stellen van een thuisverpleegster, een familiehulp, een gezelschapsdame enz.. De aanpassing van de woning of het ter beschikking stellen van aangepast meubilair,

" De opname in een geriatrische instelling of rustoord en de ten laste neming van de kosten en lasten hiervan.

" Het verschaffen van een leningen tegen gunstig tarief voor de verwerving van een woning en/of een tweede woning (voorbeeld een vakantiewoning in België of in het buitenland), van luxeartikelen (jacht, zwembad, tennisveld, enz.).

" Het verschaffen van leningen tegen gunstig tarief voor het opstarten van een onderneming, deelname in een joint-venture, etcetera.

" Voorzien in financiële behoeften en in het levensonderhoud van afstammelingen van de familie die behoeftig en te goede trouw zijn, bijvoorbeeld als gevolg van een faillissement, voor zover zij dit proberen te verhelpen en voor zover zij behoeftig zijn,

" Het stimuleren van muzikale, artistieke, sportieve, culturele ontwikkeling door het ten laste nemen van kosten voor excursies en verplaatsingskosten, ter beschikking stellen van de nodige materialen (muziekinstrumenten, kunstwerken, enz.), het mogelijk maken van de lessen te volgen en deel te nemen aan concerten.

" Organiseren en verzorgen van begrafenissen.

De private stichting behartigt haar drie belangeloze doelen gelijktijdig en mag hiervoor onder meer het genormaliseerde jaarresultaat van het voorbije boekjaar aanwenden. `Genormaliseerd' betekent 'zonder rekening te houden met bijzondere opbrengsten zoals ontvangen schenkingen'. Het jaarresultaat betekent 'het jaarlijkse nettoresultaat (winst) vóór aftrek van de uitgaven ter realisatie van de doelen', Maximaal vijfentwintig procent (25%) van dit jaarresultaat mag worden besteed aan de verwezenlijking van het eerste en tweede doel (samen). Het saldo van het jaarresultaat en het gehele vermogen van de private stichting mag louter besteed worden aan het derde belangeloze doel van de private stichting. De behartiging van het derde belangeloze doel dient in principe te gebeuren met inachtneming van de gelijkheid per familietak van de familie van Mevrouw Nathalie Christyn Gravin de Ribaucourt, waarbij familietak gedefinieerd wordt in artikel 15. Er dient bij voorrang

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

te worden gezorgd voor Mevrouw Nathalie Christyn Gravin de Ribaucourt overeenkomstig de voorwaarden zoals hoger beschreven. Bij overlijden van het laatste familielid van Mevrouw Nathalie Christyn Gravin de Ribaucourt, zoals hoger beschreven in punt 3, zal de private stichting ontbonden worden.

De private stichting behartigt deze doelen op volledig discretionaire wijze, doch dient hierbij te allen tijde de belangen van de van de familie van Mevrouw Nathalie Christyn Gravin de Ribaucourt te respecteren en te verzekeren, rekening houdend met de principiële gelijkheid van de familietakken, behoudens uitzonderlijke omstandigheden. De private stichting bepaalt tevens op volledig discretionaire wijze welk deel van haar vermogen op welke wijze voor de behartiging van haar diverse doelen aangewend wordt. Dit wilt met name zeggen dat de private stichting kan beslissen om niet alle betrokkenen op dezelfde wijze of in dezelfde mate te begunstigen of te verzorgen. Zij kan afzien van de aanwending van het vermogen ten gunste van één of meer personen die daden hebben gesteld of stellen die ernstig indruisen tegen het algemene familiale belang.

Eenieder die het bestaan van de private stichting zelf, de beslissingen van de raad van bestuur, de statuten van de private stichting in zijn geheel of ten dele, de overdrachten aan de private stichting, de (eventuele) begunstiging van alle of bepaalde personen of instellingen waarvan belangen dienen te worden behartigd conform de doelen van de private stichting, geheel of gedeeltelijk aanvecht of probeert aan te vechten, kan door de raad van bestuur uitgesloten worden van de personen of instellingen, waarvan belangen conform de doelen van de private stichting worden behartigd. Deze bepaling dient extensief te worden geïnterpreteerd. Dit geldt voor alle beslissingen en verbintenissen van de private stichting. Dit geldt eveneens voor een poging tot aanvechting. Als poging tot aanvechting geldt in het bijzonder elke handeling die de werking van de private stichting in zijn geheel of gedeeltelijk zou kunnen stopzetten, hinderen of wijzigen zowel in rechte als in feite. Bij wijze van voorbeeld: elke handeling voor een binnen- of buitenlandse rechtsprekende instante met het oog op het opheffen van de private stichting of de beslissingen van de raad van bestuur, ze niet tegenstelbaar, ongeldig of niet-uitvoerbaar te verklaren. Deze bepaling geldt niet indien blijkt dat de raad van bestuur gehandeld heeft in weerwil van de statuten van de private stichting.

De private stichting dient haar patrimonium te beheren zoals een goede huisvader. Daartoe kan de private stichting alle roerende en onroerende verrichtingen of handelingen stellen: het sluiten van contracten, verrichten van beleggingen, investeren in roerende goederen, inclusief doch niet uitsluitend de aankoop, verhuring en verkoop van effecten, kunstvoorwerpen, enz., de bouw, oprichting, verbouwing en afbraak van onroerende goederen, giften, legaten en subsidies aanvaarden, op zich nemen van kosten en lasten ter ontlasting van de in de doelen vernoemde personen en/of instellingen, het uitvoeren van verbintenissen lastens deze personen en/of instellingen, het aangaan van lijfrenteovereenkomsten met de in het derde belangeloze doel gedefinieerde personen, het overdragen van het vermogen naar een andere Belgische of buitenlandse stichting of gelijkaardige rechtsfiguur met dezelfde (of gelijkaardige) statuten wat betreft de doelomschrijving en bevoegdheden van de raad van bestuur en de raad van toezicht.

Tot het doel van de private stichting behoort niet een onderneming te exploiteren of zich bezig te houden met verrichtingen van winstgevende aard. Elke handeling die commercieel risico voor de private stichting zou kunnen meebrengen, is uitgesloten.

De private stichting kan voorts alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doelen. Zij kan in het bijzonder haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doelen overeenstemt.

De private stichting mag geen stoffelijk voordeel verschaffen aan de stichter, de bestuurders, of enig ander persoon, behalve, in dit laatste geval, indien dit kadert in de verwezenlijking van de belangeloze doelen.

TITEL 3 : STICHTER - BESTUUR

Artikel 5. : Aanwijzing van de stichter

De stichter van de private stichting is de heer Miguel Christyn Graaf de Ribaucourt, van Belgische nationaliteit, geboren op 19 juni 1962 te Charleroi, wonende te Overijse, Tulpenlaan 41.

Artikel 6. Samenstelling van de raad van bestuur

De private stichting wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minstens drie leden, natuurlijke personen of rechtspersonen.

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter.

Artikel 7. Benoeming, beëindiging en afzetting van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de stichter bij de oprichting van de private stichting voor een onbepaalde duur.

Het bestuursmandaat eindigt:

-door vrijwillig aftreden van de bestuurder;

-door overlijden, bij de ontbinding of liquidatie van een rechtspersoon, het faillissement, bij staking van betaling, bij verklaring van ongeschiktheid, de plaatsing onder bewind, bij verklaring van afwezigheid of elke andere onomkeerbare onmogelijkheid voor de zaakvoerder om zijn wil te kunnen uiten

-door ontslag door de raad van bestuur wegens een zware fout;

-door besluit tot afzetting vanwege de Rechtbank van Eerste Aanleg van het arrondissement waar de private stichting haar zetel heeft, in de gevallen bepaald bij de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, in het bijzonder bij ernstige nalatigheid;

-door fysische of geestelijke onbekwaamheid vastgesteld door een geneesheer.

Ingeval een bestuursmandaat vacant is, voorzien de overblijvende bestuurders hier tijdelijk in.

In dat geval benoemt de raad van bestuur, tijdens haar eerstvolgende vergadering, bij coöptatie een nieuwe bestuurder. De op deze wijze benoemde bestuurder is eveneens benoemd voor onbepaalde duur. Zolang er

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Maa 2.a

evenwel drie bestuurders benoemd zijn, is de vervanging van een bestuurder van wie het bestuursmandaat beëindigd is niet verplicht.

De besluiten tot benoeming en ontslag van de bestuurders worden neergelegd bij de griffie van de Rechtbank van Koophandel waar de private stichting haar zetel heeft en worden gepubliceerd in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

In geen geval mogen personen, waarvan de belangen dienen behartigd te worden conform het derde doel van de private stichting, als bestuurder van de private stichting worden benoemd.

Artikel 8. : Aansprakelijkheid

De private stichting is aansprakelijk voor fouten die kunnen worden toegerekend aan haar aangestelden of aan de organen waardoor zij optreedt.

De bestuurders en de personen belast met het dagelijkse bestuur gaan in die hoedanigheid geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen van de private stichting. Zij zijn alleen verantwoordelijk voor de vervulling van hun opgedragen taak en voor de fouten in hun bestuur.

Artikel 9.: Vergadering van de raad van bestuur

De raad van bestuur vergadert telkens wanneer een bestuurslid het nodig acht en minstens eenmaal per jaar. Ieder bestuurslid is tot bijeenroeping bevoegd.

De oproepingen worden minstens acht dagen voor de vergadering aan de bestuurders verstuurd, behalve in geval van hoogdringendheid, waarvan verantwoording moet worden gegeven in de notulen van de vergadering. Deze oproepingen bevatten de agenda, de datum, de plaats en het uur van de vergadering, en worden gedaan per brief, telegram, telex, telefax, e-mail of op een andere schriftelijke wijze. De oproepingen worden eveneens minstens acht dagen voor de vergadering verstuurd aan de leden van de raad van toezicht, overeenkomstig de modaliteiten zoals hiervoor beschreven.

De oproepingen worden geacht gedaan te zijn bij hun verzending. Indien alle bestuursleden aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn, moet geen bewijs worden geleverd van een voorafgaande oproeping.

De vergaderingen worden gehouden in de zetel van de private stichting of op de plaats aangeduid in de oproepingen. Bijeenkomsten van de raad van bestuur kunnen geldig gehouden worden bij wijze van tele- en videoconferentie. Zij worden voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, indien deze laatste verhinderd is, door een door de andere leden aangeduide bestuurder. Indien in dit laatste geval geen overeenstemming kan worden bereikt, wordt de raad voorgezeten dccr de oudste bestuurder in jaren, die aanwezig is.

Artikel 10. x Besluitvorming - Vertegenwoordiging van afwezige leden

a) Behalve in geval van overmacht, kan de raad slechts beraadslagen en besluiten nemen indien tenminste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Indien deze voorwaarde niet is vervuld, kan een nieuwe vergadering worden samengeroepen die geldig zal beraadslagen en beslissen over de punten die op de agenda van de vorige vergadering voorkwamen, doch enkel indien minstens twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Iedere bestuurder kan, per brief, telex, telegram, telefax, e-mail of op een andere schriftelijke wijze, een ander lid van de raad van bestuur volmacht geven om hem op één vergadering van de raad te vertegenwoordigen. Een bestuurder kan niet meer dan één collega-bestuurder vertegenwoordigen.

b) Behoudens het hierna sub e), worden de besluiten van de raad van bestuur bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen genomen, Ieder bestuurslid heeft één stem, behalve indien hij gevolmachtigd is door een andere bestuurder, Indien in een raadszitting, geldig samengesteld, één of meerdere bestuurders of hun gevolmachtigden zich van stemming onthouden, wordt/worden deze bestuurder/bestuurders geacht een negatieve stem te hebben uitgebracht.

c) ln uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de private stichting het vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Zij worden gedateerd op de dag dat de laatste bestuurder het betreffende document ondertekent.

d) Het beheer en de aanwending van het vermogen van de private stichting behoort tot de exclusieve en discretionaire bevoegdheden van de raad van bestuur binnen de hierboven bepaalde doelen en met de hierna bepaalde bemerkingen. De raad van bestuur beslist in dit kader autonoom over de aard en de omvang van de bestemming van het vermogen ten bate van de personen en/of instellingen waarvan belangen dienen te worden behartigd zoals bepaald in de doelen van de private stichting. De raad van bestuur kan het beheer van een deel of het geheel van het vermogen toevertrouwen aan een of meerdere financiële instellingen. Tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort aldus onder meer:

-de beoordeling van de aard en de omvang van de begunstiging van de personen en/of instellingen waarvan belangen dienen te worden behartigd conform de vastgestelde doelen van de private stichting alsook de concrete uitvoering van deze begunstiging;

-het beheer en de aanwending van het vermogen van de private stichting conform de vastgestelde doelen van de private stichting.

De personen en/of instellingen waarvan belangen dienen te worden behartigd conform hetgeen is bepaald in de doelomschrijvingen van de private stichting, beschikken over geen enkel juridisch recht of enige

aanspraak op begunstigingen of uitkeringen van het vermogen van de private stichting. Deze personen en/of instellingen beschikken derhalve over geen enkel juridisch recht of enige aanspraak ten aanzien van de private stichting waarop enige schuldeiser of andere derden bewarend of uitvoerend beslag kan leggen of enig recht kan laten gelden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Aldus kan de hoedanigheid van persoon en/of instelling waarvan de belangen dienen te worden behartigd, noch enig (eventueel) voordeel of recht van deze persoon en/of instelling dat nog niet definitief werd toegekend, worden vervreemd, overgedragen of bezwaard.

e) Een twee/derden (2/3) meerderheid van stemmen in een voltallige raad is vereist voor besluiten tot:

(i)de benoeming of ontslag van bestuurders;

(ii)de wijziging van de statuten;

(iii)belangrijke investeringen, zijnde investeringen van meer dan vijfenzeventigduizend euro (75.000,00 EUR);

(iv)de vervreemding om niet of ten bezwarende titel of de bezwaring van een substantieel deel (een substantieel deel is onder meer een deel waarvan de waarde meer dan 75.000,00 EUR bedraagt) van het vermogen van de private stichting;

(v)de liquidatie of verkoop van een belangrijke participatie (zijnde een participatie waarvan de waarde meer dan 75.000,00 EUR bedraagt) rechtstreeks of onrechtstreeks aangehouden door de private stichting;

(vi)de overdracht van het vermogen naar een andere Belgische of buitenlandse stichting of gelijkaardige rechtsfiguur;

(vii)belangrijke bestedingen en uitgaven die een bedrag van vijfenzeventigduizend euro (75.000,00 EUR) overschrijden;

Indien de raad niet voltallig aanwezig of vertegenwoordigd is, wordt een nieuwe vergadering bijeengeroepen binnen de maand; deze tweede vergadering is bevoegd het besluit te nemen betreffende de punten opgenomen in de agenda mits unanieme stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Het in de voorgaande volzin bepaalde is uitsluitend van toepassing indien van alle niet-aanwezige en niet-vertegenwoordigde bestuursleden een ontvangstbevestiging van de oproeping voor de vergadering ter vergadering aanwezig is, of indien duidelijk is gebleken dat de afgifte van een ontvangstbevestiging door de ontvanger is geweigerd.

f) De raad van toezicht beschikt over een vetorecht Inzake de besluiten opgesomd onder sub e). Daartoe dient de raad van toezicht te beslissen met een meerderheid van tweelderden, in een voltallige vergadering. Indien de raad niet voltallig aanwezig of vertegenwoordigd is, wordt een nieuwe vergadering bijeengeroepen binnen de maand; deze tweede vergadering is bevoegd het vetorecht uit te oefenen mits unanieme stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, met uitzondering van besluiten zoals bepaald in sub e) (i) in welk geval het vetorecht van de raad van toezicht kan worden uitgeoefend bij twee/derden meerderheid van stammen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Het in de voorgaande volzin bepaalde is uitsluitend van toepassing indien van aile niet-aanwezige en niet-vertegenwoordigde leden een ontvangstbevestiging voor de vergadering ter vergadering aanwezig is, dan wel indien duidelijk is gebleken dat de afgifte van een ontvangstbevestiging door de ontvanger is geweigerd,

g) Inzake de beslissing tot ontslag van een bestuurder wordt alvorens de stemming plaatsvindt, tevens advies ingewonnen van de raad van toezicht. Dit advies is niet juridisch bindend.

h) Indien de in sub d) en e) vermelde besluiten leiden tot grote onenigheid tussen de bestuurders of aanleiding geven tot een duurzame ontwrichting van het bestuur, kan de raad van toezicht een bestuursvergadering bijeenroepen overeenkomstig artikel 8. In deze vergadering beschikt ieder bestuurslid over één stem en de raad van toezicht over zoveel stemmen als er bestuurders zijn, pro rata verdeeld onder het aantal van haar leden. Het besluit wordt genomen bij gewone meerderheid, Ingeval van een patstelling heeft de voorzitter van de raad van toezicht een doorslaggevende stem.

Artikel 11. : Belangenconflicten

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een persoonlijk belang heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit mededelen aan de andere bestuurders vóór de raad van bestuur een besluit neemt. Zijn verklaring, alsook de rechtvaardigingsgronden betreffende voornoemd strijdig belang moeten worden opgenomen in de notulen van de raad van bestuur die de beslissing moet nemen. De betrokken bestuurder moet, desgevallend, tevens de commissaris van het strijdige belang op de hoogte brengen.

Artikel 12. Intern bestuur

a) algemeen

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van de doeleinden van de private stichting. De raad van bestuur oefent zijn functies uit met Inachtneming van de wettelijke bepaling en de statuten.

De bestuurders kunnen overeenkomen de bestuurstaken onder elkaar te verdelen. Deze verdeling kan niet aan derden worden tegengeworpen, zelfs niet indien zij is bekendgemaakt.

b) dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan aan één of meer personen, al dan niet lid van de raad, het dagelijks bestuur van de private stichting opdragen evenals de vertegenwoordigingsbevoegdheid van de private stichting betreffende dit dagelijks bestuur; De persoon of personen belast met het dagelijks bestuur, treden afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college op, zoals bepaald door de raad van bestuur. Deze bepaling is tegenwerpelijk aan derden onder de voorwaarden voorzien in de wet. Geen beperking aan de vertegenwoordigingsbevoegdheid van een persoon aan wie het dagelijkse bestuur is opgedragen, kan aan derden worden tegengeworpen, zelfs niet indien de beperking(en) openbaar is (zijn) gemaakt.

De persoon aan wie het dagelijks bestuur opgedragen is, zal de titel van "gedelegeerd-bestuurder" voeren indien hij lid is van de raad van bestuur of "algemeen directeur" indien hij geen lid is van de raad van bestuur.

c) bevoegdheidsdelegatie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD 2,2

De raad van bestuur, net als degenen aan wie het dagelijks bestuur wordt opgedragen, kunnen eveneens in het kader van dit bestuur bijzondere en bepaalde machten delegeren aan één of meerdere personen, naar hun keuze.

De gevolmachtigden verbinden de private stichting binnen de perken van de hen verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de lastgever ingeval van overdreven of onwettige volmacht.

Artikel 13. Externe vertegenwoordiging

De raad van bestuur vertegenwoordigt, als college, de private stichting in alle handelingen in en buiten rechte, als eiser of als verweerder,

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de private stichting in en buiten rechte ,hieronder begrepen handelingen met de administratie, rechtsgeldig vertegenwoordigd door twee bestuurders samen optredend.

Zij dienen geen bewijs van een voorafgaandelijk besluit van de raad van bestuur voor te leggen.

Bovendien is de private stichting op geldige wijze vertegenwoordigd door speoiale lasthebbers binnen de grenzen van hun opdracht. De gevolmachtigden verbinden de private stichting binnen de perken van de hen verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de lastgever ingeval van overdreven of onwettige volmacht, .Deze bepaling is tegenwerpelijk aan derden onder de voorwaarden voorzien in de wet.

Voor wat betreft de handtekening bevoegdheid inzake betalingen en/of afhalingen voor bedragen van meer dan vijfenzeventigduizend euro (75.000,00 EUR), moeten twee bestuurders samen moeten en voorafgaandelijk aan de betaling en/of de afhaling een document voorleggen waaruit blijkt dat de raad van toezicht haar vetorecht niet heeft uitgeoefend.

Artikel 14. Notulen

De besluiten van de raad van bestuur worden in notulen opgenomen, ondertekend door de meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Deze notulen worden in een speciaal register opgetekend of ingebonden,.

De volmachten, net ais andere schriftelijke berichtgevingen, worden daaraan gehecht.

De afschriften van of de uittreksels uit deze notulen, die in rechte of elders dienen te worden voorgelegd, worden ondertekend door één bestuurder.

TITEL 4 - RAAD VAN TOEZICHT

Artikel 15. : Raad van toezicht

De raad van toezicht heeft de bevoegdheid om toe te zien op het beleid van de raad van bestuur alsook op het beheer van de private stichting, De raad van toezicht is samengesteld uit ten minste één natuurlijke persoon./-Iet eerste lid van de raad van toezicht is Mevrouw Nathalie Christyn Gravin de Ribaucourt, voornoemd, Zolang Mevrouw Nathalie Christyn Gravin de Ribaucourt in leven is, bestaat de raad van toezicht slechts uit één lid.

De opvolgende leden van de raad van toezicht worden door Mevrouw Nathalie Christyn Gravin de Ribaucourt aangeduid, Bij gebreke van aanduiding van opvolgende leden van de raad van toezicht, wordt de benoeming gedaan door de stichter, en bij gebreke daaraan door de raad van bestuur, overeenkomstig volgende regels:

-Na het overlijden of het defungeren van Mevrouw Nathalie Christyn Gravin de Ribaucourt dient het principe van aanduiding van één persoon per familietak als lid van de raad van toezicht gerespecteerd te worden.

-Na het overlijden of defungeren van Mevrouw Nathalie Christyn Gravin de Ribaucourt, zijn er zoveel familietakken als dat zij kinderen nalaat. Elk kind in leven is aldus lid van de raad van toezicht.

-Bij het overlijden of het defungeren van één van de kinderen van Mevrouw Nathalie Christyn Gravin de Ribaucourt, zullen de kinderen van het vooroverleden kind de familietak waartoe dat kind behoorde vertegenwoordigen. De invulling van het mandaat binnen de raad van toezicht gebeurt bij onderling akkoord of bij gebreke hieraan middels een jaarlijkse beurtrol te beginnen met het oudste kind van de vooroverledene.

-Bij het overlijden van de langstlevende van de kinderen zijn er zoveel familietakken als er kleinkinderen zijn. Elk kleinkind in leven is aldus lid van de raad van toezicht.

-Vanaf het overlijden of het defungeren van een kleinkind, duidt elke familitetak onder zijn leden een vertegenwoordiger binnen de raad van toezicht aan; bij gebrek aan akkoord geldt, bij de invulling van het mandaat binnen de raad van toezicht, een jaarlijkse beurtrol binnen elke familietak, te beginnen met de oudste van de afstammelingen binnen de respectieve familietak.

Naast Mevrouw Nathalie Christyn Gravin de Ribaucourt, kunnen enkel afstammelingen van Mevrouw Nathalie Christyn Gravin de Ribaucourt deel uitmaken van de raad van toezicht.

De raad van toezicht wijst uit zijn midden een voorzitter aan.

De besluiten van de raad van toezicht worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. leder lid van de raad van toezicht heeft één stem.

Een lid van de raad van toezicht kan geen deel uitmaken van de raad van bestuur.

De raad van toezicht vergadert telkens wanneer een lid dit nodig acht.

Leden van de raad van toezicht hebben steeds toegang tot de vergaderingen van de raad van bestuur, maar kunnen niet aan de vergadering participeren (noch stemmen, noch opmerkingen geven). Leden van de raad van bestuur hebben slechts toegang tot de raad van toezicht indien zij daartoe zijn uitgenodigd. De raad van bestuur verschaft elk lid van de raad van toezicht tijdig de voor de uitoefening van diens taken en bevoegdheden noodzakelijke gegevens en voorts aan ieder lid van de raad van toezicht alle inlichtingen betreffende de aangelegenheden der private stichting die deze mocht verlangen,

De read van toezicht is bevoegd inzage te nemen van alle boeken, bescheiden en correspondentie van de private stichting;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2012 - Annexes du Moniteur belge MD 2.2

De raad van toezicht kan zich voor rekening van de private stichting in de uitoefening van zijn taak doen bijstaan door één of meer deskundigen.

Het mandaat van lid van de raad van toezicht is te allen tijde onbezoldigd.

TITEL 5. CONTROLE VAN DE PRIVATE STICHTING

Artikel 16,. Commissaris - Wijze van benoeming - Functie

Indien de private stichting hiertoe wettelijk verplicht is, wordt de controle op de financiële toestand van de private stichting, op de jaarrekening en op de regelmatigheid ten aanzien van de wet en de statuten van de verrichtingen, weer te geven in de jaarrekening, aan één of meer commissarissen opgedragen. Zij worden benoemd door de raad van bestuur onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

De commissarissen worden benoemd voor één hernieuwbare termijn van drie jaar,

Op straffe van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige redenen worden ontslagen door de raad van bestuur. De commissaris legt zijn jaarlijks verslag evenals elk ander verslag dat hij opportuun acht neer bij de raad van bestuur.

TITEL 6. --VERGOEDING

Artikel 17.: Vergoeding

De bezoldiging van de Commissarissen bestaat uit een vast bedrag (per periode of per uur), dat bij de aanvang van hun opdracht door de stichter of door de raad van bestuur wordt vastgesteld. Deze bezoldiging kan niet worden gewijzigd dan met instemming van de betrokken commissaris en de raad van bestuur.

Het mandaat van bestuurders is onbezoldigd of bezoldigd. De bezoldiging van de bestuurders bestaat in een vast bedrag, dat bij de aanvang van hun opdracht door de stichter of door de raad van toezicht wordt vastgesteld. Deze bezoldiging kan niet worden gewijzigd dan met instemming van de betrokken bestuurder, van de raad van bestuur en van de raad van toezicht.

TITEL 7. - BOEKJAAR - JAARREKENING

Artikel 18. Boekjaar-jaarrekening

Het boekjaar begint op één januari van elk burgerlijk jaar en eindigt op éénendertig december. Na het einde van elk boekjaar, maakt de raad van bestuur een inventaris en de jaarrekening op, overeenkomstig de wettelijk bepalingen ter zake en keurt deze goed. ,

TITEL 8. - STATUTENWIJZIGING

Artikel 19.: Statutenwijziging

De statuten kunnen, zolang Mevrouw Nathalie Christyn Gravin de Ribaucourt, fungeert ais lid van de raad van toezicht, worden gewijzigd, in afwijking van artikel 10 van deze statuten, door een beslissing van de raad van bestuur met een meerderheid van twee/derden van de stemmen in een voltallige vergadering, goed te keuren door de raad van toezicht met een meerderheid van twee/derden van de stemmen in een voltallige vergadering en na kennisgeving van de vooropgestelde statutenwijziging per brief, telex, telegram, telefax of op een andere schriftelijke wijze aan de raad van toezicht die minstens vijftien dagen váôr het houden van de desbetreffende raad Van bestuur wordt verstuurd.

Zodra Mevrouw Nathalie Christyn Gravin de Ribaucourt voornoemd, niet meer fungeert als lid van de raad van toezicht kunnen de statuten enkel nog gewijzigd worden indien die wijzigingen geen afbreuk doen aan de filosofie van de oorspronkelijke statuten of indien een wijziging noodzakelijk is als gevolg van evoluties in de wetgeving, rechtspraak of gezaghebbende rechtsleer, waardoor het ongewijzigd handhaven van de statuten de normale werking van de private stichting zou bemoeilijken. Elke wijziging aan de bepalingen van deze statuten dient, in ieder geval, zoveel als mogelijk aan te leunen bij de filosofie van deze oprichtingsakte.

Kunnen niet meer gewijzigd worden zodra Mevrouw Nathalie Christyn Gravin de Ribaucourt, voornoemd, niet meer fungeert als lid van de raad van toezicht

-de bepalingen van artikel 4 van deze statuten in verband met het doel en de activiteiten van de private stichting;

-de bepalingen van artikel 7 in verband met de benoeming, beëindiging en afzetting van de bestuurders;

-de bepalingen van artikel 10 b, e, f, g en h in verband met de besluitvorming;

-de bepalingen van artikel 15 in verband met de raad van toezicht

-de bepalingen van artikel 19 in verband met de statutenwijziging

De wijziging van de gegevens vermeld onder artikel 28, 3° en 5° tot en met 8° van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen dienen bij authentieke akte te worden vastgelegd.

TITEL 9. - ONTBINDING -- VEREFFEN ING

Artikel 20.: Algemeen

De Rechtbank van Eerste Aanleg van het arrondissement waar de private stichting haar zetel heeft kan, op verzoek van de in wet aangeduide personen, de ontbinding van de private stichting uitspreken in de gevallen door de wet bepaald. De rechtbank die de ontbinding uitspreekt, kan hetzij tot de onmiddellijke afsluiting van de vereffening beslissen, hetzij de wijze van vereffening bepalen en één of meer vereffenaars aanstellen.

Artikel 21. : Bestemming van het vermogen

Het netto-actief ven het vermogen van de private stichting bij ontbinding zal toebedeeld worden aan Private Stichting MIVI waarvan de zetel gevestigd is te Tervuren, Moorselboslaan 47, indien deze nog bestaat op het moment van ontbinding. In negatief geval, moet het netto-actief van het vermogen aangewend worden tot het eerste en tweede belangeloze doel, zoals omschreven in artikel 4.

Artikel 22.: Indexatie

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Alle in de statuten vermelde bedragen zijn gekoppeld aan het indexcijfer van de consumptieprijzen.

Op de verjaardag van de oprichting van de private stichting, berekent de raad van bestuur de geïndexeerde

bedragen aan de hand van de volgende formule:

Oud bedrag x nieuw indexcijfer

Basisindexcijfer

Het "oud bedrag" is het bedrag dat vermeld wordt in de oprichtingsakte van de private stichting;

Het "basisindexcijfer" is het gezondheidsindexcijfer van de maand voorafgaand aan deze waarin de private

stichting werd opgericht;

Het "nieuwe indexcijfer" is het gezondheidsindexcijfer van de maand voorafgaand aan de maand van de

verjaardag van de oplichting van de private stichting.

Artikel 23.: Slotbepaling

Hetgeen niet uitdrukkelijk geregeld wordt door onderhavige statuten, wordt beheerst door de wet van 27 juni

1921 van toepassing op private stichtingen.

Derde beslissing

Delegatie van machten

De raad geeft aan het kantoor van de geassocieerde Notarissen Gérard INDEKEU/Dimitri CLEENEWERCK de CRAYENCOUR, de bevoegdheid om, alle nodige handelingen te stellen met het oog op de publicatie in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad van bovenstaande beslissingen.

Voor eensluidend analytisch uittreksel

Gérard INDEKEU, Notaris vennoot

Tegelijk hiermee neergelegd : gelijkvormige uitgifte van de akte, proces-verbaal van de raad van bestuur,

volmacht, gecoördineerde statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

23/07/2012
ÿþ MOD 2.2

01:IMI31 Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte



N° d'entreprise : g ~`1 c'b

Dénomination `~~

(en entier) : ANMANI

(en abrégé) :

Forme juridique : Fondation Privée

Siège : Avenue Louise numéro 81 boîte 12 à Bruxelles (1050 Bruxelles) Oblet de l'acte : CONSTITUTION

Aux termes d'un acte reçu par Maître Gérard INDEKEU, Notaire associé résidant à Bruxelles (1050 Bruxelles), Avenue Louise, 126, faisant partie de la Société Civile à forme de Scciété Privée à Responsabilité Limitée "Gérard INDEKEU - Dimitri CLEENEWERCK de CRAYENCOUR", BCE n° 0890.388.338, le vingt-deux juin deux mil douze, a été constituée la Fondation privée "ANMANI"

FONDATEUR

Monsieur Miguel Ch.F.J.M.G. CHRISTYN Comte de RIBAUCOURT, domicilié à Overijse, avenue des

Tulipes, 41,

Réservé ~ 1111.111191I1a

au

Moniteur

belge

1. ~ ~ &IL 2012

~~f~,~

~~ E4r ~ ~, ;~~~

Greffe

Le fondateur déclare arrêter les statuts comme suit:

TITRE I : NOMINATION  SIEGE -- DUREE

Article 1 - Nom

La fondation privée porte le nom de « ANMANI ».

Tous les actes, factures, annonces, publications et autres pièces qui émanent de la fondation privée,

~ mentionnent le nom de celle-ci, précédé ou suivi immédiatement des mots « fondation privée » et de l'adresse

du siège de la fondation privée.

Article 2 - Siège

Le siège est établi à Bruxelles (1050 Bruxelles), avenue Louise, 81 boîte 12.

Le siège de la fondation privée peut, par décision du conseil d'administration, être transféré à n'importe quel

endroit en Belgique, en tenant compte de la législation sur l'emploi des langues.

Chaque changement de siège de la fondation privée est publié au Moniteur Belge à la diligence des

administrateurs.

Article 3 - Durée

La fondation est constituée pour une durée indéterminée.

TITRE Il : BUT  ACTIVITES  INTERDICTIONS

Article 4 - But et objet

La fondation e trois buts désintéressés :

1,La fondation privée a pour premier but désintéressé de déplacer les limites de la connaissance dans le

domaine médical et des sciences appliquées par l'encouragement, le soutien et le financement de la recherche

scientifique fondamentale et appliquée, et de promouvoir la qualité de celle-ci. A cet effet, la fondation privée

pcurra exercer par exemple les activités suivantes

-Prêter son appui aux chercheurs individuels talentueux, en leur fournissant par exemple des bourses

d'études et de doctorats, en leur apportant des contributions de publications et en leur accordant d'autres

subventions directes orientées à leur personne ;

-Soutenir des équipes d'études nationales et internationales à la réalisation de projets scientifiques nobles,

en accordant des subventions, par exemple pour des places de personnels et en réalisant également les

investissements nécessaires ;

-Promouvoir des contacts scientifiques, la collaboration et l'échange de la connaissance nationale et

internationale, en fournissant des contributions pour l'organisation de congrès internationaux en Belgique, pour

la participation active à des congrès internationaux à l'étranger, pour des stages d'études à l'étranger ;

-La remise de prix scientifiques.

Mentionner sur la dernière page du Volet B Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme á l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

, MOD2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2012 - Annexes du Moniteur belge 2.La fondation privée a pour deuxième but désintéressé d'accorder son aide à des personnes, membres de la noblesse belge, qui n'ont plus les revenus nécessaires pour financer leurs dépenses. Dans ce cadre, la fondation pourra développer ses propres initiatives ou soutenir des initiatives existantes, telles que celles mises en place par Solidaritas asbl, La fondation peut donner une aide matérielle ou financière aux associations ou fondations ayant un tel but.

3.La fondation privée a pour troisième but désintéressé la défense des intérêts de la famille de Madame Nathalie Christyn Comtesse de Ribaucourt, c'est-à-dire,

-Madame Nathalie F.C.M.G. CHRISTYN Comtesse de RIBAUCOURT, de nationalité belge, détenteur d'une carte d'identité belge portant le numéro 590-6504583-80, valable jusqu'au dix-neuf septembre deux mille douze, née à Etterbeek (Belgique), le dix-neuf juin mil neuf cent soixante-sept, domiciliée à Tervuren (Belgique), Moorselboslaan 47 au moment de la constitution de cette fondation ;

-Ses descendants (y compris ses/leurs enfants adoptifs, qu'il s'agisse d'une adoption simple ou plénière);

- Ses parents.

La défense des intérêts se réalise par le soutien et te financement de projets scientifiques, commerciaux, éducatifs, intellectuels, artistiques et autres, la stimulation de l'esprit d'entreprise, sans que les personnes susmentionnées aient un droit de créance en ce sens et en principe sans que des versements en espèces soient effectués aux personnes susmentionnées.

A cet effet, la fondation privée pourra exercer les activités suivantes (la liste n'est pas exhaustive) :

-La mise à disposition d'un logement ;

-La prise en charge de tous frais de logement ;

-La mise à disposition d'aide ménagère dans le sens le plus large ;

-La mise à disposition de baby-sitters pour les enfants qui ne sont en âge d'aller à l'école et l'accueil après-scolaire pour les autres enfants ;

-La stimulation du développement éducatif, professionnel et intellectuel des jeunes de la famille par :

ola mise à disposition d'un véhicule et d'un logement, inclusivement le mobilier, un ordinateur, une imprimante, un téléphone etcetera. ;

ole financement de frais d'inscription, syllabi et d'autre matériel, sauf si la personne a déjà démontré qu'il n'est pas capable d'entamer ou de continuer certaines études ou ne démontre pas assez d'ardeur ;

-Offrir des voyages à l'étranger, des formations complémentaires, comme l'apprentissage des langues ou des formations musicales, cependant dans un cadre raisonnable;

-Offrir des études complémentaires aux membres de famille au chômage ou qui veulent évoluer au niveau professionnel ;

-La prise en charge de frais d'enseignement, d'accueil spécialisé et la mise a disposition de matériel d'étude et médical adapté à d'éventuels enfants mentalement ou physiquement handicapés ;

-La prise en charge de tous frais médicaux non remboursés et la mise à disposition de matériel médical en cas de maladie ou d'accident ;

-La mise à disposition d'une infirmière à domicile, une assistante familiale, une dame de compagnie, etcetera. L'aménagement du logement ou la mise à disposition d'un mobilier adapté ;

-L'hospitalisation dans un établissement gériatrique ou une maison de repos et la prise en charge des frais et charges y afférents ;

-L'accord de prêts à tarif favorable pour l'acquisition d'un logement et/ou d'une seconde résidence (par exemple une maison de vacances en Belgique ou à l'étranger), d'articles de luxe (yacht, piscine, court de tennis, etcetera.),

-L'accord de prêts à tarif favorable pour lancer une entreprise ou une participation à une joint-venture etcetera. ;

-Subvenir aux besoins financiers et à la subsistance de descendants de la famille nécessiteux et de bonne foi, par exemple suite à une faillite pour autant qu'ils essaient d'y remédier et pour autant qu'ils soient nécessiteux ;

-La stimulation du développement musical, artistique, sportif et culturel moyennant la prise en charge des frais d'excursion et de déplacement, la mise à disposition du matériel nécessaire (instruments de musique, Suvres d'art, etcetera.) ; en permettant de suivre des cours, de participer à des concerts;

-Organiser et pourvoir aux funérailles.

La fondation privée poursuit simultanément les trois buts désintéressés et peut, à cette fin, utiliser entre autres le résultat annuel net de l'exercice précédent. Par 'résultat annuel net', on entend le résultat annuel sans prendre en considération les revenus exceptionnels tels que les donations faites en faveur de !a fondation privée. Par `résultat annuel', on entend le résultat net annuel (bénéfice) avant déduction des dépenses afférentes à la réalisation des objectifs. Au maximum vingt-cinq pour cent (25%) de ce résultat annuel peut être consacré à la réalisation du premier et deuxième but désintéressé (ensemble). Le solde du résultat annuel et l'ensemble du patrimoine de la fondation privée peuvent uniquement être affectés au troisième but désintéressé de la fondation privée. La réalisation du troisième but désintéressé doit être assurée en principe sur une base égalitaire entre les différentes branches de la famille de Madame Nathalie Christyn Comtesse de Ribaucourt, comme décrites à l'article 15 des présents statuts. Il sera donné priorité à ia défense des intérêts de Madame Nathalie Christyn Comtesse de Ribaucourt selon les conditions mentionnées ci-dessus, Au décès du dernier membre de la famille de Madame Nathalie Christyn Comtesse de Ribaucourt, telle que décrite sous le point 3 ci-dessus, la fondation fera l'objet d'une dissolution,

La fondation privée exerce, pour la réalisation de ses buts désintéressés, un pouvoir discrétionnaire absolu, cependant elle doit à tout moment respecter et assurer les intérêts de la famille de Madame Nathalie Christyn

g' ' M0D2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -.23/07/2012 - Annexes du Moniteur belge Comtesse de Ribaucourt, compte tenu d'une égalité principale entre les branches de la famille, sauf circonstances exceptionnelles.

La fondation privée décide de manière discrétionnaire quelle partie de son patrimoine sera affecté de quelle manière pour la réalisation de ses buts désintéressés. Ce qui veut notamment dire que la fondation privée peut décider de, ne pas soigner toutes les personnes de la même manière et au même degré. Elle peut renoncer à utiliser son patrimoine en faveur d'un ou plusieurs membres de la famille qui agissent ou qui ont agis de manière contraire à l'intérêt familial total,

Toute personne qui conteste ou qui tente de contester, en tout ou en partie, l'existence même de la fondation privée, les décisions du conseil d'administration, les statuts de la fondation privée, les transferts faits à la fondation privée, les avantages octroyés le cas échéant aux personnes ou aux institutions dont les intérêts doivent être assurés conformément aux buts désintéressés de la fondation privée, peut être exclu par le conseil d'administration de la liste des personnes ou des institutions bénéficiant de ses buts désintéressés. Cette disposition doit être Interprétée de façon extensive. Elle vaut pour toutes les décisions et tous les engagements de la fondation privée. Elle vaut même pour toute tentative de contestation. Par tentative de contestation il faut entendre, en particulier, toute action qui pourrait bloquer, entraver ou modifier le fonctionnement de la fondation privée dans son ensemble ou en partie, tant en droit que dans les faits. A titre exemplatif : toute action introduite devant une instance judiciaire belge ou étrangère, visant à supprimer la fondation privée ou les décisions de son conseil d'administration, les entendre déclarer non-opposable ou non-exécutable. La disposition précitée ne s'applique pas aux décisions prises par le conseil d'administration qui contreviennent aux statuts de la fondation privée.

La fondation privée doit gérer son patrimoine en bon père de famille. Pour ce faire, la fondation privée peut accomplir tous les actes mobiliers ou immobiliers : conclure des contrats, effectuer des placements, investir dans des biens mobiliers, comprenant, mais pas exclusivement, l'achat, la location et la vente de titres, d'objets d'art, etcetera., la constitution, la construction, la transformation et la démolition de biens immobiliers, accepter des dons, des legs et des subsides, prendre en charge les frais et charges à exposer par les personnes et/ou institutions citées dans les buts désintéressés afin de soulager leurs obligations financières, exécuter les engagements contractés par ces personnes et/ou institutions, conclure des contrats de rente viagère avec les personnes bénéficiant du troisième but désintéressé, transférer son patrimoine à une autre fondation belge ou étrangère ou à une entité juridique similaire disposant de statuts identiques (ou similaires) en ce qui concerne les buts désintéressés à poursuivre et les pouvoirs attribués au conseil d'administration et au conseil de surveillance.

Ne rentrent pas dans le cadre de l'objet social de la fondation privée l'exploitation d'une entreprise ou les opérations de nature lucrative. Toute action pouvant représenter un risque commercial pour la fondation privée est exclue.

La fondation peut accomplir tous les actes se rapportant directement ou indirectement à son objet. Elle peut également prêter concours et s'intéresser à toute activité similaire à son objet.

La fondation privée ne peut accorder d'avantage matériel au fondateur, aux administrateurs ou à toute autre personne à l'exception des personnes bénéficiant des buts désintéressés.

TITRE III : ADMINISTRATION

Article 5 - Indication du fondateur

Le fondateur de la fondation privée est Monsieur Miguel Christyn Comte de Ribaucourt, de nationalité belge, né le 19 juin 1962 à Charleroi, demeurant à Overijse, Tulpenlaan 41.

Article 6 - Composition du conseil d'administration

La fondation privée est administrée par un conseil d'administration constitué d'au moins trois membres, personnes physiques ou morales.

Le conseil d'administration élit un président parmi ses membres.

Article 7 - Nomination, cessation des fonctions et révocation des administrateurs

Les administrateurs sont nommés par le fondateur lors de la constitution de la fondation pour une durée indéterminée,

Le mandat d'administrateur se termine :

-par démission volontaire de l'administrateur ;

-par le décès, la dissolution ou liquidation, la faillite, la rupture de paiement, la déclaration d'incapacité, la mise sous administration, la déclaration d'absence ou toute autre raison ou circonstance entraînant l'impossibilité pour l'administrateur d'exercer son mandat ;

-par révocation décidée par le conseil d'administration de la fondation pour faute grave ;

-par décision de révocation prononcée par le Tribunal de Première Instance de l'arrondissement dans lequel la fondation privée a son siège, dans les cas déterminés par la loi du vingt-sept juin mil neuf cent vingt-et-un sur les associations sans but lucratif, les associations internationales sans but lucratif et les fondations et notamment en cas de négligence grave ;

-par l'incapacité physique et psychique de l'administrateur établie par un médecin.

En cas de vacance d'une place d'administrateur les administrateurs restants y pourvoient provisoirement.

Dans ce cas, le conseil, lors de sa première réunion, procède à l'élection d'un nouvel administrateur par cooptation. L'administrateur, désigné dans ces conditions est également nommé pour une durée indéterminée. Toutefois, aussi longtemps qu'il y a trois administrateurs, le remplacement d'un administrateur sortant n'est pas obligatoire.

Les nominations et les démissions des administrateurs sont déposées au greffe du Tribunal de Commerce du lieu du siège de la fondation et sont publiées aux annexes du Moniteur Belge.

En aucun cas, les bénéficiaires du troisième but ne peuvent être désignés comme administrateur.

j 4 MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2012 - Annexes du Moniteur belge Article 8 - Responsabilité -- Rapport de gestion

La fondation privée est responsable des fautes qui peuvent être imputées à ses préposés ou aux organes par lesquels elle opère.

Les administrateurs et les personnes chargées de la gestion journalière ne contractent en cette qualité aucun engagement personnel relativement aux engagements de la fondation privée. lis sont seulement responsables de l'accomplissement des tâches qui leur sont confiées et des fautes commises dans leur gestion.

Article 9 - Réunion du conseil d'administration

Le conseil d'administration se réunit chaque fois qu'un de ses membres le juge nécessaire et au moins une fois par an. Chaque membre est habilité à convoquer le conseil d'administration.

Les avis de convocation sont envoyés aux administrateurs au moins huit jours avant la réunion, sauf en cas d'extrême urgence, laquelle doit être motivée dans le procès-verbal de la réunion. Ces convocations doivent mentionner l'ordre du jour, la date, le lieu et l'heure de la réunion et sont adressées par lettre, télécopie, courrier électronique ou de toute autre manière par écrit. Les avis de convocation sont également envoyés aux membres du conseil de surveillance au moins huit jours avant la réunion, conformément aux modalités exposées ci avant.

Les convocations sont censées avoir eu lieu au moment de leur envoi, Lorsque tous les administrateurs sont présents ou valablement représentés, aucune preuve de convocation préalable ne doit être produite.

Les réunions ont lieu au siège de la fondation ou à l'adresse indiquée dans l'avis de convocation. Les réunions du conseil d'administration peuvent avoir lieu valablement par téléconférence et vidéoconférence. Elles sont présidées par le président du conseil d'administration ou, s'il est absent, par un administrateur désigné par ses pairs. Si, dans ce dernier cas, aucun accord ne peut être atteint, le conseil est présidé par l'administrateur présent le plus âgé.

Article 10 - Mode de décision -- Représentation des membres absents

a) Sauf en cas de force majeure, le conseil ne peut délibérer et prendre des décisions que si au moins la majorité de ses membres est présente ou représentée.

Si cette condition n'est pas remplie, on peut convoquer une nouvelle réunion qui pourra délibérer et prendre des décisions sur les points qui figuraient à l'ordre du jour de la réunion précédente, à condition toutefois qu'au moins deux administrateurs soient présents ou représentés.

Chaque administrateur peut, par lettre, télécopie, courrier électronique ou de toute autre manière par écrit donner procuration à un administrateur afin de se faire représenter à une réunion du Conseil d'administration. Un administrateur ne peut pas représenter plusieurs autres administrateurs.

b) Sous réserve des décisions particulières énumérées sous e) ci-après, les décisions du conseil d'administration sont prises à la majorité simple des voix présentes ou représentées. Chaque membre dispose d'une voix à moins qu'il ne dispose de procuration l'habilitant à voter pour un autre administrateur, Si, au cours d'une réunion du conseil valablement composé, un ou plusieurs administrateurs présents ou représentés s'abstiennent de voter, ce(s) administrateur(s) sont censé(s) donner une voix négative.

c) Dans des cas exceptionnels dûment justifiés par l'urgence et l'intérêt social, les décisions du conseil d'administration peuvent être prises par consentement des administrateurs exprimé par écrit. Elles sont datées au jour de la signature du document en question par le dernier administrateur.

d) La gestion et l'application du patrimoine de la fondation relève de la compétence exclusive et discrétionnaire du conseil d'administration dans les buts susmentionnés et avec les remarques nommées ci-dessous. Dans ce cadre, le conseil d'administration décide de façon autonome de la nature et de l'étendue de la destination du patrimoine en faveur des personnes et/ou des institutions dont les intérêts doivent être défendus, comme prévu dans les buts de la fondation. Le conseil d'administration peut confier la gestion du patrimoine, toute ou en partie, à une ou plusieurs institutions financières. Relève de la compétence du conseil d'administration, entre autre :

-le jugement de la nature et de l'étendue du bénéfice aux personnes et/ou institutions dont !es intérêts doivent être défendus, conformément aux buts mentionnés de la fondation, ainsi que l'exécution concrète de cette attribution bénéficiaire ;

-la gestion et l'application du patrimoine de la fondation privée conformément aux buts mentionnés de la fondation,

Les personnes et/ou les institutions dont les intérêts doivent être défendus ne disposent d'aucun droit de

revendication du bénéfice ou d'un versement du patrimoine de la fondation. Ces personnes ne disposent d'aucun droit juridique ou de revendication sur la fondation privée qu'un créancier ou un autre tiers peut saisir

ou faire prévaloir ses droits. De ce fait, la qualité de la personne et/ou des institutions dont les intérêts doivent être défendus ne peut pas aliéner, transmettre ou grever aucun bénéfice ou droit qui n'était pas encore attribué définitivement,

e) Une majorité de deux tiers, en assemblée plénière, est exigée pour les décisions portant sur :

(i)la nomination et la démission des administrateurs ;

(ii)la modification des statuts ;

(iii)des investissements importants, c'est-à-dire des investissements de plus de septante-cinq mille euro (¬

75.000) ;

(iv)l'aliénation à titre gratuit ou à titre onéreux ou le grièvement d'une partie substantielle (une partie

substantielle est entre autres une partie d'une valeur de plus de ¬ 75.000) du patrimoine de la fondation ;

(v)la liquidation ou la vente d'une participation importante (étant une participation dont le montant excède

75.000 EUR), tenue par la fondation privée de manière directe ou indirecte;

(vi)la transmission du patrimoine à une ou plusieurs fondations belges ou étrangères ou une institution

similaire ;

Y M0D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2012 - Annexes du Moniteur belge (vii)des acquisitions et /ou dépenses au-delà de septante-cinq mille euro (¬ 75.000).

Si l'ensemble des administrateurs n'est pas présent ou représenté, une nouvelle réunion devra être convoquée endéans le mois ; cette deuxième réunion délibérera valablement sur les points fixés à l'ordre du jour de la précédente réunion par unanimité des administrateurs présents ou représentés. Ce qui est stipulé dans la phrase précédente s'applique uniquement si l'assemblée possède un accusé de réception de la convocation à la réunion de tous les membres du conseil d'administration non présents et non représentés, ou s'il apparaît clairement que la remise d'un accusé de réception a été refusée par le destinataire.

f) Le conseil de surveillance dispose d'un droit de veto quant aux décisions énumérées sous e). A cet effet, le conseil de surveillance doit décider par deux tiers, en assemblée plénière. Si l'ensemble des membres du conseil de surveillance n'est pas présent ou représenté, une nouvelle réunion devra être convoquée endéans le mois ; cette deuxième réunion est compétente d'exercer le droit de veto, par unanimité des membres présents ou représentés, sauf pour la décision sous e) (i) , qui peut être prise à la majorité de deux tiers des voix, quel que soit le nombre de membres présents ou représentés. Ce qui est stipulé dans la phrase précédente s'applique uniquement si est présent un accusé de réception de la convocation à la réunion de tous les membres non présents et non représentés, ou s'il apparaît clairement que la remise d'un accusé de réception a été refusée par le destinataire.

g) En ce qui concerne les décisions relatives à la démission d'un administrateur, il est demandé conseil au préalable au conseil de surveillance. Ce conseil n'est juridiquement pas contraignant.

h) Si les décisions mentionnés sous d) et e) mènent à un désaccord entre les administrateurs ou à une désorganisation de la direction, le conseil de surveillance peut convoquer une réunion, conformément à l'article 8, Lors de cette réunion, chaque administrateur dispose d'une voix et le conseil de surveillance dispose d'autant de voix qu'il y a d'administrateurs, réparties au pro rata du nombre de ses membres. La décision est prise à majorité simple, En cas de partage des voix, la voix du président du conseil de surveillance est prépondérante.

Article 11 - Conflit d'intérêts

Si un Administrateur a, directement ou indirectement, un intérêt opposé de nature patrimonial à une décision ou à une opération relevant du conseil d'administration, il doit le communiquer aux autres administrateurs avant la délibération au conseil d'administration. Sa déclaration, ainsi que les raisons justifiant l'intérêt opposé qui existe dans le chef de l'administrateur concerné, doivent figurer dans le procès-verbal du conseil d'administration qui devra prendre la décision. De plus, il doit en informer le commissaire.

Article 12  Gestion

a) En général

Le conseil d'administration a le pouvoir d'accomplir tous les actes nécessaires ou utiles à la réalisation du but de la fondation, Le conseil exercera ses fonctions dans le respect de la loi et des présents statuts.

Le conseil d'administration peut convenir d'une répartition des tâches en son sein. Celle-ci n'est pas opposable aux tiers, même si elle est publiée.

b)Gestion journalière

Le conseil d'administration peut confier à une ou plusieurs personnes, membre cu non du conseil d'administration, la gestion journalière de la fondation et la représentation de la fondation en ce qui concerne cette gestion journalière. La ou les personne(s) chargée(s) de la gestion journalière pourra agir individuellement, ensemble ou en collège, comme prévu par le conseil d'administration. Cette disposition est opposable aux tiers dans les conditions prévues par la loi. Toute restriction apportée au pouvoir de représentation attribué à la personne chargée de la gestion journalière, pour les besoins de la gestion journalière, est inopposable aux tiers même si elle est publiée. La personne chargée de la gestion journalière portera le titre d'« Administrateur Délégué » si elfe est membre du conseil d'administration ou de « Directeur Général » si elle n'est pas membre du conseil d'administration.

Ces mandats sont en tout temps révocables par le conseil d'administration.

c)Délégation de pouvoirs

Le Conseil d'administration ainsi que la ou les personne(s) chargée(s) de la gestion journalière peuvent, dans le cadre de cette gestion, déléguer des pouvoirs spécifiques et particuliers à une personne de son/leur choix.

Ces mandataires spéciaux ne peuvent engager la fondation que dans le cadre de leur mandat, sans préjudice de la responsabilité éventuelle du mandant en cas de procuration excessive ou illégale,

Article 13  Représentation vis-à-vis de tiers

Le conseil d'administration, en collège, représente la fondation dans les actes judiciaires et extrajudiciaires, soit en tant que demandeur, soit en tant que défendeur.

Sans préjudice du pouvoir de représentation du conseil d'administration, la fondation est dûment représentée dans les actes judiciaires et extrajudiciaires, en ce compris dans ses démarches avec l'administration par deux administrateurs, agissant ensemble. Ces personnes ne doivent présenter aucune preuve de décision préalable prise par le conseil d'administration.

En outre, la fondation peut être valablement représentée par des mandataires spéciaux dans les limites de leur mandat. Les mandataires lient la fondation dans les limites de leur procuration, sans préjudice de la responsabilité éventuelle du mandatant en cas de procuration excessive ou illégale. Cette disposition est opposable aux tiers dans les conditions prévues par la loi.

En ce qui concerne le pouvoir de signature pour des paiements et/ou retraits dépassant ¬ 75.000,00, la signature de deux membres du conseil d'administration est requise et, préalablement au paiement et/ou retrait, ii doit être établi, moyennant un document écrit, que le conseil de surveillance n'a pas exercé son droit de veto.

Article 14 -- Procès-verbal

1

" " " ?

Moo 2,2

Les décisions du conseil d'administration sont retranscrites dans un procès-verbal signé par la majorité des membres présents ou représentés. Ce procès-verbal est consigné ou relié dans un registre spécial. Les procurations, tout comme toute autre communication écrite, doivent y être annexées. Les copies ou les extraits du procès-verbal, qui doivent être présentés devant les tribunaux ou ailleurs, sont signés par un administrateur.

TITRE IV : CONSEIL DE SURVEILLANCE

Article 15 -- Conseil de surveillance

Le conseil de surveillance a dans sa compétence de surveiller la politique du conseil d'administration ainsi que la gestion de la fondation. Le conseil de surveillance est composé d'au moins une personne physique,

Le premier membre du conseil de surveillance est Madame Nathalie Christyn Comtesse de Ribaucourt, précitée. Tant que Madame Nathalie Christyn Comtesse de Ribaucourt est en vie, elle sera l'unique membre du

Conseil de surveillance ; Les membres ultérieurs sont nommés par Madame Nathalie Christyn Comtesse de Ribaucourt. Faute de ceci, la nomination est faite par le fondateur et à défaut par le conseil d'administration selon les règles suivantes

" Après le décès ou la démission de Madame Nathalie Christyn Comtesse de Ribaucourt, un principe de nomination d'une personne de chaque branche de la famille comme membre du conseil de surveillance doit être respecté.

" Après le décès ou la démission de Madame Nathalie Christyn Comtesse de Ribaucourt, il y a alors autant de branches de famille qu'il y a d'enfants de Madame Nathalie Christyn Comtesse de Ribaucourt, Chaque enfant en vie est alors membre du Conseil de surveillance ;

" Au décès ou la démission d'un des enfants de Madame Nathalie Christyn Comtesse de Ribaucourt, ce seront les enfants de l'enfant décédé qui représenteront la branche de famille dont il faisait partie et ceci sur base d'une désignation de commun accord ou à défaut de pareil accord à tour de rôle, à commencer par rainé.

" Au décès du survivant des enfants il y a autant de branches de famille qu'il y a de petits-enfants. Chaque petit-enfant en vie est alors membre du Conseil de surveillance ;

" Dès le décès ou la démission d'un petit-enfant chaque- branche désignera parmi ses membres un représentant au sein du Conseil de surveillance et à défaut de pareil accord, un tour de rôle est installé dans chaque branche de famille, à commencer par le plus âgé des descendants de chaque branche pour prendre la place dans le conseil de surveillance.

Mise à part Madame Nathalie Christyn Comtesse de Ribaucourt, seuls des descendants de Madame Nathalie Christyn Comtesse de Ribaucourt peuvent figurer comme membres du conseil de surveillance.

Le conseil de surveillance élit, parmi ses membres, un président.

Les décisions du conseil de surveillance sont prises à majorité simple des voix. Chaque membre dispose d'une voix,

Un membre du conseil de surveillance ne peut être administrateur de la fondation,

Le conseil de surveillance se réunit chaque fois qu'un de ses membres le juge nécessaire.

Les membres du conseil de surveillance peuvent assister aux réunions du conseil d'administration mais ne peuvent y participer (ni vote ni commentaire). Les membres du conseil d'administration ne peuvent assister à la réunion du conseil de surveillance qu'après y avoir été invités. Le conseil d'administration communique à chaque membre du conseil de surveillance, en temps utile, tous les documents et informations nécessaires en vue de l'exercice des ses pouvoirs et devoirs ainsi que toutes les informations que celui-ci souhaite obtenir quant à la fondation et à son fonctionnement.

Le conseil de surveillance peut prendre connaissance, à tout moment, de la comptabilité ainsi que de toute la correspondance de la fondation.

Le conseil de surveillance peut se faire assister, pour compte de la fondation, par un ou plusieurs experts

dans l'exercice de ses devoirs. " Le mandat de membre du conseil de surveillance est à tout moment non rémunéré.

TITRE V : CONTRÔLE DE LA FONDATION

Article 16 - Commissaire  Mode de nomination - Fonction

Pour autant que la fondation y soit tenue, le contrôle de ia situation financière de la fondation, des comptes annuels et de la régularité au regard de la loi et des présents statuts, des opérations à constater dans les comptes annuels, doit être confié à un ou plusieurs commissaires, nommés par le conseil d'administration parmi les membres, personnes physiques ou morales, de l'Institut des Réviseurs d'Entreprises. Les commissaires sont nommés pour un mandat de trois ans renouvelable. Sous peine de dédommagement, ils ne peuvent être déchargés par le conseil d'administration uniquement que pour des motifs légaux. Le commissaire dépose son rapport annuel et tout autre rapport qu'il estime opportun devant le conseil d'administration.

TITRE VI : REMUNERATION

Article 17  Rémunération

La rémunération des Commissaires consiste en un montant fixe (par période ou par heure), fixé au début de leur mandat par le fondateur ou le conseil de surveillance, Ce montant peut être modifié moyennant le consentement du Commissaire concerné et du conseil d'administration.

Le mandat des Administrateurs peut être gratuit ou rémunéré. La rémunération consiste en un montant fixe, fixé au début du mandat de l'Administrateur par le conseil d'administratiàn. Ce montant peut être modifié moyennant le consentement de l'Administrateur concerné, du conseil d'administration et du conseil de Surveillance.

TITRE VII : EXERCICE COMPTABLE  COMPTES ANNUELS

Article 18 : Exercice comptable  Comptes annuels

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

L'exercice comptable commence le ler janvier de chaque année civile et se termine le 31 décembre. A la fin de chaque exercice comptable, le conseil d'administration dresse un inventaire et arrête les comptes annuels selon les dispositions légales en la matière et les approuve.

TITRE VIII : MODIFICATION DES STATUTS

Article 19 - Modification des statuts

Tant que Madame Nathalie Christyn Comtesse de Ribaucourt fait fonction de membre du conseil de surveillance, les statuts peuvent être modifiés, par dérogation à l'article 10 des présents statuts, par une décision du conseil d'administration à deux tiers des voix en assemblée plénière, à approuver par le conseil de surveillance à deux tiers des voix, en assemblée plénière. Ceci est fait après l'avis de modification des statuts proposé, adressé par lettre, télécopie, courrier électronique ou de toute autre manière par écrit, envoyé aux membres du conseil de surveillance au moins quinze jours avant la réunion relative, Dès que Madame Nathalie Christyn Comtesse de Ribaucourt ne fait plus fonction de membre du conseil de surveillance, les statuts ne peuvent être modifiés que si ces modifications ne portent pas préjudice à la philosophie des statuts initiaux ou si une modification est nécessaire en conséquence des évolutions dans la législation, la jurisprudence ou la doctrine, suite auxquelles le maintient inchangé des statuts, compliquerait le fonctionnement normal de la fondation privée. Chaque modification des statuts doit, en tout cas, correspondre le plus précisément à la philosophie de cet acte de constitution.

Ne pourront être modifiés lorsque Madame Nathalie Christyn Comtesse de Ribaucourt, précitée, ne figurera plus en tant que membre du conseil de surveillance ;

-les données mentionnées dans l'article 4 des présents statuts concernant le but et l'objet de la fondation privée ;

-les données mentionnées dans l'article 7 des présents statuts concernant la nomination, la cessation des fonctions et la révocation des administrateurs ;

-les données mentionnées dans l'article 10 b, e, f, g et h des présents statuts concernant le mode de décisions ;

-les données mentionnées dans l'article 15 des présents statuts concernant le conseil de surveillance r

-les données mentionnées à l'article 19 des présents statuts concernant la modification des statuts.

Les modifications de données, mentionnées dans l'article 28, 3° et 5° jusqu'à 8° incluse de la loi du vingt-sept juin mil neuf cent vingt-et-un sur les associations sans but lucratif, les associations Internationales sans but lucratif et les fondations, seront établies par acte authentique.

TITRE IX : DISSOLUTION - LIQUIDATION

Article 20 - Généralités

Le Tribunal de Première Instance de l'arrondissement dans lequel la fondation a son siège pourra prononcer, à la requête des personnes mentionnées dans la loi, la dissolution de la fondation dans les cas prévus par la loi. Le tribunal prononçant la dissolution peut soit décider la clôture immédiate de la liquidation, soit déterminer le mode de liquidation et désigner un ou plusieurs liquidateurs.

Article 21 - Destination du patrimoine

L'actif net de liquidation sera affecté à la Fondation Privée MIVI dont le siège est établi à Bruxelles, avenue Louise, 81 boîte 12, si celle-ci existe encore au moment de la dissolution de la fondation. Dans le cas contraire, l'actif net de liquidation sera affecté au premier et au deuxième but désintéressé, mentionnés dans l'article 4,

Article 22 -- Indexation

Tous les montants mentionnés dans les statuts sont liés à l'indice des prix à la consommation,

A l'anniversaire de la constitution de la fondation privée, le conseil d'administration calcule les montants indexés à l'aide de la formule suivante:

Ancien montant x nouvel indice

Indice de base

« L'ancien montant » est le montant mentionné dans l'acte de constitution de la fondation privée.

« L'indice de base » est l'indice santé du mois précédant celui au cours duquel la fondation privée a été constituée.

Le « nouvel indice » est l'indice santé du mois précédant le mois de l'anniversaire de la constitution de la fondation privée.

Article 23 - Disposition finale

Tout ce qui n'est pas prévu explicitement dans les présents statuts est réglé par la loi du 27 juin 1921 régissant les fondations privées.

DISPOSITIONS TRANSITOIRES

Ensuite, le fondateur déclare prendre les dispositions transitoires suivantes, qui n'auront d'effet qu'à partir du moment où la fondation sera dotée de la personnalité juridique par le dépôt de ses statuts et des actes relatifs à la nomination des administrateurs au dossier tenu pour la fondation au greffe compétent du tribunal de commerce.

1. Clôture du premier exercice social

Le premier exercice social prendra cours le jour où la fondation acquerra la personnalité juridique et sera

clôturé le trente et un décembre deux mil douze.

2. Administration - Gestion journalière - Contrôle

2.1 .Le nombre des administrateurs est fixé à trois (3). Le fondateur nomme en qualité d'administrateur, pour

une durée indéterminée:

MOD 2.2

Volet B - Suite

a)Monsieur Miguel Christyn Comte de Ribaucourt, de nationalité belge, né à 6000 Charleroi, le 19 juin 1962, demeurant à 3090 Overijse, Tulpenlaan 41, ici présent et qui accepte son mandat;

b)Monsieur Michel Verhaeghe de Naeyer, de nationalité belge, né à 1180 Uccle, le 5 décembre 1966, demeurant à 1150 Woluwe-Saint-Pierre, Avenue Roger Vandendriessche 63 ;

c)Maître Robby Ackerrnans, de nationalité belge, né à 3300 Tienen, le 12 août 1973, avocat chez Tiberghien Avocats, 1000 Bruxelles, Avenue du Port 86C/419, ici présent et qui accepte son mandat;

2.3.Étant donné qu'il résulte d'estimations faites de bonne foi que pour son premier exercice, la fondation répond aux critères légaux qui la dispense de l'obligation de contrôle de sa situation financière par un commissaire, le fondateur décide de ne pas nommer de commissaire.

Les expéditions et extraits sont déposés avant enregistrement de l'acte dans l'unique but du dépôt au Greffe du Tribunal de Commerce et pour les formalités en rapport avec l'obtention du numéro d'entreprise.

POUR EXTRAIT ANALYTIQUE CONFORME

Gérard INDEKEU, Notaire associé

Déposé en même temps: expédition conforme de l'acte.

Mentionner sur la dernière page du Volet B Au recto ; Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

o ÿ " Réservé

au

Moniteur belge

,

Coordonnées
ANMANI

Adresse
LOUIZALAAN 81, BUS 12 1050 BRUSSEL

Code postal : 1050
Localité : IXELLES
Commune : IXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale