ANTHONY HOUTHOOFD ADVOCAAT

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ANTHONY HOUTHOOFD ADVOCAAT
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 630.882.753

Publication

29/05/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

27-05-2015

Griffie

*15308800*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0630882753

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

ANTHONY HOUTHOOFD ADVOCAAT

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Repertorium nummer : 2015/366

IN HET JAAR TWEEDUIZEND VIJFTIEN

Op twintig mei

Voor ons, Meester Guy SOINNE, Notaris, burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid, genaamd "Guy SOINNE, Notaris", met maatschappelijke zetel gevestigd te 1130 Brussel, Haachtsesteenweg 1788 bus 3, ondernemingsnummer 861-405-629,

ZIJN VOOR MIJ VERSCHENEN

De heer HOUTHOOFD Anthony Johan Julien, geboren te Roeselare op elf maart negentienhonderd tachtig, rijksregisternummer 80.03.11 013-97, identiteitskaart nummer 591-1699290-49 ongehuwd en bevestigend een verklaring van wettelijke samenwoning te hebben afgelegd met Mevrouw DREESEN Marijke Joke Marleen, geboren te Genk op dertig november negentienhonderd tweeëntachtig, wonende te 1040 Etterbeek, Ruandastraat 14.

Hierna zonder onderscheid geheten `de comparant'.

VERKLARING VAN OPRICHTING

Deze comparant heel ons verzocht de authentieke akte te verlijden van de oprichting van de burgerlijke éénpersoonsvennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  ANTHONY HOUTHOOFD ADVOCAAT , in wording, met zetel te 1050 Elsene, de Stassartstraat 99, waarvan het geheel geplaatst maatschappelijk kapitaal achttien duizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) bedraagt.

De vennootschap in wording  ANTHONY HOUTHOOFD ADVOCAAT verkrijgt rechtspersoonlijkheid vanaf de dag van neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel.

FINANCIEEL PLAN

Voor het verlijden van deze oprichtingsakte heeft de oprichter ons een financieel plan overhandigd, opgemaakt op de heer Diego Patienza en door hem ondertekend, waarin hij het maatschappelijk kapitaal van de op te richten vennootschap verantwoordt, Dit stuk wordt door ons, notaris bewaard volgens de voorschriften van artikel 215 van het Wetboek van vennootschappen.

PLAATSING EN STORTING VAN HET KAPITAAL

Het kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) verdeeld in honderd (100) aandelen die elk één/honderdste (1/100ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

De heer Anthony Houthoofd, voornoemd, die verklaart in te schrijven op het maatschappelijk kapitaal voor een bedrag van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00 ) door inbreng in speciën, welk bedrag hij op heden volstort ten belope van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00) en waarvoor hem honderd (100) aandelen zonder nominale waarde worden toegekend,

De vennootschap beschikt aldus vanaf heden over een bedrag van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00).

~~  OPRICHTING ANTHONY HOUTHOOFD ADVOCAAT

Onderwerp akte :

de Stassartstraat 99 1050 Elsene

Oprichting

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

De gelden werden gestort op een bijzondere rekening nummer BE 56103038414088 geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij CRELAN, met zetel te 1070 Brussel, Sylvain

Dupuislaan, 251, zoals blijkt uit het bewijs van deponering afgeleverd door genoemde financiële instelling op 11.05.2015. Dit attest is aan de Notaris overgebracht.

KENNISGEVINGEN DOOR DE NOTARIS

Ondergetekende notaris heeft de comparant voorlezing .gedaan van de artikelen 220, 221, 222 en 230 van het Wetboek van Vennootschappen (tevens verwijzend naar mogelijke toepassing van artikel 261 van het Wetboek van vennootschappen) in verband met de verkrijging van belangrijke vermogensbestanddelen binnen twee jaar na de oprichting.

Ondergetekende notaris heeft de comparant verder ook nog de draagwijdte toegelicht enerzijds van artikel 212 Wetboek van vennootschappen dat stelt dat een natuurlijke persoon de enige vennoot kan zijn van meerdere besloten Vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid, maar het voordeel verliest van de beperkte aansprakelijkheid voor de tweede en volgende besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, behalve wanneer de aandelen in zulke vennootschap wegens overlijden aan hem zijn overgegaan en anderzijds van artikel 213, tweede lid van het Wetboek van vennootschappen inzake de gevolgen van de vereniging van alle aandelen in de hand van een rechtspersoon.

Oprichtingskosten

De kosten, uitgaven, vergoedingen en lasten in welke vorm ook, die voor rekening van de

vennootschap komen of worden gebracht wegens haar oprichting bedragen bij benadering 1.176,51 euro.

STATUTEN

De comparant verklaart dat de statuten van de opgerichte vennootschap luiden als volgt:

TITEL NAAM DUUR - ZETEL DOEL

Artikel 1: rechtsvorm - naam

De vennootschap heeft als burgerlijke vennootschap de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid aangenomen en wordt opgericht onder de naam  ANTHONY HOUTHOOFD ADVOCAAT

Aan deze naam zullen steeds de woorden "besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid" of de afkorting "BVBA" worden toegevoegd.

Artikel 2: zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 1050 Elsene, de Stassartstraat, 99. ,

De zetel kan ten allen tijde zonder statutenwijziging worden verplaatst in hetzelfde taalgebied bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder, gepubliceerd in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad. De vennootschap mag in België exploitatiezetels oprichten mits inachtneming van de taalwetgeving betreffende de exploitatiezetels.

Artikel 3: duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts voortijdig ontbonden worden door een buitengewone algemene vergadering met inachtneming van de bijzondere wettelijke voorschriften terzake.

Artikel 4: doel

De vennootschap heeft tot doel:

het uitoefenen van het beroep van advocaat, hetzij alleen, hetzij met anderen, en alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals het optreden als scheidsrechter, gerechtelijk mandataris, bestuurder, vereffenaar en curator, het uitoefenen van gerechtelijke opdrachten, het geven van cursussen en voordrachten en het publiceren van artikels en boeken, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit.

De vennootschap kan deelnemen in associaties of vennootschappen die hetzelfde doel nastreven. De vennootschap kan haar geldmiddelen beleggen in roerende of onroerende goederen zonder dat dit evenwel een handelsactiviteit mag uitmaken.

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de regels eigen aan de uitoefening van het beroep van advocaat, zoals bepaald door de bevoegde instanties eerbiedigen.

De vennootschap kan alle handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn het bereiken ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Zij zal zich verder beperken tot het beheer van haar vennootschappelijk vermogen, zij mag hiertoe alle gebruikelijke juridische handelingen stellen,

De vennootschap mag ten voordele van derden, bestuurders, zaakvoerders en/of aandeelhouders tevens alle waarborgen toestaan, alle roerende goederen verpanden, alle onroerende goederen met hypotheek bezwaren alsmede hun leningen, voorschotten en kredieten toestaan of ontvangen behoudens de wettelijke en deontologische beperkingen terzake.

In geen geval mogen de vennootschappelijke activiteiten beiden tot een inbreuk op de regels van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

behoorlijke beroepsuitoefening, de deontologische regels en regimenten aangenomen door de bevoegde plaatselijke Orde van Advocaten en door de Orde Van Vlaamse Balies.

TITEL KAPITAAL EN AANDELEN

Artikel 5: maatschappelijk kapitaal

Het geheel geplaatst maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttien duizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00).

Het is verdeeld in honderd (100) gelijke aandelen, die elk één/honderdste (1/100ste) van het kapitaal vertegenwoordigen, zonder een nominale waarde,

Artikel 6: aard van de aandelen

De aandelen zijn op naam, ondeelbaar en persoonlijk. Het bezit blijkt uit een register van aandelen, dat gehouden wordt op de zetel van de vennootschap.

Enkel advocaat kunnen vennoten zijn mits zij door de bestaande vennoten met eenparigheid van stemmen als vennoot aanvaard werden.

De enige vennoot van de. vennootschap moet geen register van aandelen aanleggen zolang er geen aandelenverrichtingen hebben plaatsgehad. Overdrachten van aandelen daarentegen moeten, om tegenstelbaar te zijn aan derden, worden genoteerd in een register van aandelen; zoniet, wordt de overdrager geacht alle aandelen te bezitten zoals blijkt uit deze akte.

De rechten van ieder vennoot in de vennootschap blijken slechts uit deze akte, uit de akten houdende wijziging van onderhavige statuten, alsmede uit het register van aandelen en uit de regelmatige overdrachten van aandelen,

Het aantal aandelen van ieder vennoot, met vermelding van de gedane stortingen, wordt ingeschreven in het register dat berust op de zetel van de vennootschap en ter inzage ligt van elke vennoot of belanghebbende derde. Naar aanleiding van de inschrijving in het register, wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend. In geen geval mogen deze certificaten worden opgemaakt aan order of aan toonder. Het relatieve aandelenbezit der vennoten dient zich te verhouden als hun respectieve activiteit in de vennootschap.

Artikel 7: ondeelbaarheid van de aandelen.

De aandelen zijn ondeelbaar. Indien een aandeel aan verschillende eigenaars toebehoort zal het uitoefenen van de eraan verbonden rechten, geschorst worden totdat een enkel persoon schriftelijk is aangeduid als eigenaar van dit aandeel tegenover de vennootschap. In geval van vruchtgebruik worden de aandelen ingeschreven op naam van de vruchtgebruiker en op naam van de blote eigenaar voor de blote eigendom. Bij gebrek aan overeenkomst tussen beide om zich te laten vertegenwoordigen door een enkel persoon, zal de vruchtgebruiker deze rechten uitoefenen. Artikel 8: rechten en plichten verbonden aan de aandelen.

De rechten en verplichtingen aan een aandeel verbonden volgen dit aandeel in welke handen het ook overgaat.

Het bezit van een aandeel houdt instemming in met de statuten en de regelmatig genomen beslissingen van de algemene vergadering.

De erfgenamen, legatarissen, rechthebbenden en schuldeisers van een vennoot of zaakvoerder mogen onder geen enkel voorwendsel de zegels doen leggen op de papieren en documenten van de vennootschap, verdeling of veiling van de maatschappelijke goederen, bezwarende maatregelen treffen, inventarissen doen opmaken, noch zich met het bestuur van de vennootschap inlaten, Artikel 9: wijziging van het maatschappelijk kapitaal

Het kapitaal kan worden verhoogd of verlaagd bij beslissing van de buitengewone algemene vergadering,

Bij elke kapitaalverhoging door inbreng in geld worden, indien de vennootschap meerdere vennoten telt, de nieuwe aandelen het eerst aangeboden aan de vennoten, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd. Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van tel minste vijftien dagen te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving, hen bij aangetekende brief ter kennis gebracht. Van deze openstelling mag afgeweken worden zo alle vennoten hun voorkeurrecht, zoals hierboven vermeld, uitoefenen, Op aandelen waarop niet werd ingeschreven, kan slechts worden ingeschreven door de andere vennoten die reeds van hun voorkeurrecht gebruik maakten, behoudens instemming van alle vennoten die geheel het kapitaal bezitten,

Indien de vennootschap daarentegen slechts één vennoot telt, kan deze alleen op het gehele bedrag van de kapitaalverhoging intekenen.

Ingeval een kapitaalverhoging een inbreng in natura omvat, maakt een bedrijfsrevisor een verslag op naast het bijzonder verslag van de zaakvoerder(s),

Moet een algemene vergadering over een vermindering van het maatschappelijk kapitaal beslissen, dan wordt het doel van de vermindering en de voor de verwezenlijking ervan te volgen werkwijze in de oproeping tot de algemene vergadering vermeld. Verder wordt gehandeld naar de voorschriften van de artikelen 316, 317 en 318 van het Wetboek van vennootschappen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 10: overdracht van aandelen onder levenden

De enige vennoot van de vennootschap kan zijn aandelen vrij overdragen onder levenden, doch de overnemer dient steeds een advocaat te zijn.

Indien na de oprichting, de vennootschap verscheidene vennoten telt, mogen de aandelen van een vennoot, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden dan met instemming van alle vennoten die geheel het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld én op voorwaarde dat de overnemer advocaat is.

De vennoot die één of meer aandelen wil overdragen moet van zijn voornemen aan de vennoten kennis geven bij een aangetekende brief, waarin hij de voornaam, de naam, het beroep en de woonplaats van de voorgestelde overnemer meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen en de daarvoor geboden prijs.

Indien de vennoten akkoord gaan met de overdracht, delen zij dit schriftelijk mede binnen een maand na een verzoek tot goedkeuring van de overdracht, hun bij aangetekende brief toegezonden, Indien de vennoten in gebreke blijven binnen die maand te antwoorden, worden zij geacht zich niet te verzetten tegen de overdracht.

Indien zij weigeren, staat tegen de weigering van goedkeuring geen beroep op de rechter open. Nochtans, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen het verlangt, zijn de weigerende vennoten verplicht binnen de drie maanden te rekenen vanaf de postdatum Van het aangetekend schrijven, hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper, tevens advocaat voor te vinden. Indien de weigerende vennoten de aandelen zelf kopen, vindt het voorkeurrecht overeenkomstige toepassing.

In dit geval zal de verkoopprijs gelijk zijn aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebreke van overeenstemming tussen de partijen zal de werkelijke waarde worden vastgesteld door één deskundige aan te stellen door de Voorzitter van de bevoegde rechtbank van het rechtsgebied waar de vennootschap gevestigd is en die zijn opdracht dient voltooid te hebben binnen de termijn van twee maanden te rekenen vanaf de postdatum van het aangetekende schrijven. Tegen de beslissing van de deskundige staat geen rechtsmiddel open. Deze zal rekening houden met alle elementen opgenomen in de laatst goedgekeurde jaarrekening en met de bestaansmogelijkheden van de vennootschap.

De afkoop van de aandelen moet in elk geval tot stand komen binnen de drie maanden te rekenen vanaf de postdatum van het aangetekende schrijven, voormeld, Indien afbetaling wordt overeengekomen mogen de termijnen niet gespreid worden over meer dan vijf jaar te rekenen vanaf het sluiten van de koop, Het nog verschuldigd blijvend kapitaal zal de wettelijke interest per jaar opbrengen. Vervroegde aflossing bij geheel of deel is toegelaten zonder opzeg noch vergoeding. De in dit geval verkregen aandelen kunnen niet opnieuw worden overgedragen alvorens de volgens dit artikel bepaalde prijs volledig is betaald.

Artikel 11: overgang van aandelen bij overlijden

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden. Op de dag van de verdeling van de aandelen alsook op het ogenblik van de aflevering van de legaten met betrekking tot deze aandelen, gaan deze aandelen bijgevolg over op de erfgenamen en legatarissen naar evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap, onverminderd de toepassing van artikel 26 b) van deze statuten. Zij dienen de verkregen aandelen over te dragen aan een derde, advocaat, voorbehoud voor wat betreft de rechten van de rechtsopvolger advocaat en natuurlijk persoon of kunnen, na wijziging van het doel, de aandelen behouden.

Indien na de oprichting, de vennootschap verscheidene vennoten telt, wordt de vennootschap niet ontbonden door het overlijden van een vennoot.

De aandelen van een vennoot kunnen niet overgaan wegens overlijden dan met instemming van alle vennoten die geheel het kapitaal bezitten na aftrek van de rechten waarvan de overgang is voorgesteld én voor zover de derde tevens advocaat is. Deze instemming is niet vereist wanneer de aandelen overgaan op een vennoot.

De erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden moeten binnen een maand na het overlijden van de vennoot aan de- zaakvoerder(s) nauwkeurig opgeven hoe de nalatenschap is vererfd. Zij moeten tevens de naam, de voornamen, het beroep en de woonplaats van de rechtverkrijgenden en hun respectieve erfrechten opgeven.

De erfgenamen en legatarissen of rechtverkrijgenden die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot zijn toegelaten, hebben recht op de vermogenswaarde van de overgegane aandelen; deze waarde wordt vastgesteld en uitbetaald zoals in artikel 10 van de statuten is bepaald. Zij zijn verplicht op verzoek van de vennootschap hun aandelen over te dragen aan de door de vennootschap aangewezen vennoten,

Bij overgang door erfenis van aandelen in onverdeeldheid tussen twee of meer rechtverkrijgenden moeten deze binnen drie maanden aan de vennootschap mededelen welke erfgenaam als eigenaar of als gevolmachtigde zal optreden.

TITEL BESTUUREN TOEZICHT.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 12: bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, tevens vennoot en advocaat.

Tot statutaire zaakvoerder wordt benoemd de heer HOUTHOOFD Anthony, voornoemd, wonende te 1040 Etterbeek, Ruandastraat 14, die verklaart de opdracht te aanvaarden onder de bevestiging dat hij niet getroffen werd door een maatregel die zich hiertegen verzet.

Een statutaire zaakvoerder kan slechts worden ontslagen met eenparig goedvinden van de vennoten, met inbegrip van de zaakvoerder zelf indien deze tevens vennoot is. Diens opdracht kan om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging. Het ongevraagde ontslag van de statutaire zaakvoerder heeft gevolg vanaf het besluit van de algemene vergadering.

Het vrijwillig aftreden van de enige zaakvoerder kan niet eerder effect sorteren dan nadat de algemene vergadering het ontslag heeft aangenomen en een nieuwe zaakvoerder heeft benoemd. Is er meer dan één Zaakvoerder, dan kan een zaakvoerder te allen tijde aftreden, mits deze zijn voornemen ten minste één maand vooraf bij een gewone brief ter kennis brengt van de andere zaakvoerders.

Het mandaat van de zaakvoerder is van onbeperkte duur.

Artikel 13: bijzondere volmachten

De zaakvoerders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. AI-leen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. Deze personen verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht. Artikel 14: tegenstrijdig belang

Behoudens in geval de vennootschap slechts een vennoot telt, gelden de regels en de procedure zoals uiteengezet in artikel 259 en 260 van het Wetboek van Vennootschappen,

Indien de vennootschap slechts een vennoot kent is artikel 261 van het Wetboek van Vennootschappen van toepassing,

Artikel 15: bezoldiging

Aan de zaakvoerder(s) kan/kunnen, onverminderd de vergoeding van zijn/hun kosten, een vaste bezoldiging worden toegekend, waarvan het bedrag door de algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid wordt vastgesteld en/of bevestigd en dat het ten laste komt van de algemene kosten van de vennootschap.

Artikel 16: intern bestuur

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van bet doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Indien er verschillende zaakvoerders zijn, kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

Artikel 17: externe vertegenwoordiging

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt, alleen handelend, de vennootschap jegens derden en in en buiten rechte,

TITEL IV: CONTROLE

Artikel 18: toezicht

De controle op de vennootschap wordt opgedragen aan één of meer commissarissen, voorzover de wet of de raden van de Orde van Advocaten dit beveelt.

Artikel 19: bezoldiging commissaris(sen)

De bezoldiging van de eventuele commissaris(sen) bestaat in een vast bedrag, dat bij de aanvang van hun opdracht wordt vastgesteld door de algemene vergadering, Zij kan niet worden gewijzigd dan met instemming van partijen. Buiten die bezoldiging mogen commissaris(sen) geen enkel voordeel, in welke vorm ook, van de vennootschap ontvangen,

TITEL V ALGEMENE VERGADERING

Artikel 20: algemene vergadering

De gewone algemene vergadering of jaarvergadering wordt ieder jaar gehouden of bijeengeroepen op de laatste donderdag van de maand december van elk jaar, om veertien uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Ten allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden gehouden of bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort, en die geen wijziging van de statuten inhoudt,

Te allen tijde kan ook een buitengewone algemene vergadering worden gehouden of bijeengeroepen om ten overstaan van een notaris over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

De gewone, de bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of op een andere plaats, aangewezen in de oproeping.

Artikel 21: bijeenroeping

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Indien na de oprichting, de vennootschap verscheidene vennoten telt of de enige vennoot ook niet tegelijk de zaakvoerder is, moet(en) de zaakvoerder(s) en in Voorkomend geval de commissaris de jaarvergadering bijeenroepen op de bij deze statuten bepaalde dag.

Zij zijn verplicht een bijzondere of buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen op verzoek van één of meer vennoten die alleen of gezamenlijk één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. Het verzoek wordt bij aangetekend schrijven aan de zetel van de vennootschap gestuurd. De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan elke vennoot, zaakvoerder en eventuele commissaris ten minste vijftien dagen voor de vergadering, met opgave van de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering, en vermelding van de verslagen. De bij wet bepaalde stukken worden samen met de oproepingsbrief toegezonden aan de vennoten, zaakvoerder (en eventuele commissaris), alsook aan de andere personen, die erom verzoeken.

Wanneer alle aandeelhouders(s), zaakvoerder(s) (en eventuele commissaris en/of boekhouder) aanwezig zijn, kan de algemene vergadering op geldige wijze beraadslagen en besluiten, zonder dat de formaliteiten inzake oproeping voorzien in het wetboek van vennootschappen werden nageleefd, voor zover zij hier unaniem mee instemt en voor zover zij akkoord gaat met de voorgestelde dagorde.

Artikel 22: vertegenwoordiging van vennoten

a) Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt die de bevoegdheden van de algemene vergadering uitoefent, kan deze enige vennoot deze bevoegdheden niet overdragen.

b) Indien na de oprichting daarentegen, de vennootschap verscheidene vennoten telt, kan elke vennoot op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde, tevens vennoot, Iedere vennoot mag slechts één volmacht uitoefenen. Sterkmaking voor een afwezige vennoot en handelen bij wijze van zaakwaarneming of naamlening is verboden.

Artikel 23: voorzitterschap bureau

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de enige vennoot.

Indien de vennootschap verscheidene vennoten telt, kan de voorzitter, alsdan de zaakvoerder of de oudste zaakvoerder in jaren, een secretaris en stemopnemer aanwijzen, die geen vennoot behoeven te zijn. Die twee functies kunnen uitgeoefend worden door één persoon, De voorzitter, de secretaris en de stemopnemer vormen samen het bureau.

Artikel 24: verloop van de vergadering

Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

Indien na de oprichting, de vennootschap verscheidene vennoten telt, geschiedt de beraadslaging en stemming onder leiding van de voorzitter en in overeenstemming met de gebruikelijke regels van een behoorlijke vergaderingtechniek. De zaakvoerder(s) en de eventuele commissaris, geven antwoord op de vragen die hun door de vennoten worden gesteld met betrekking tot hun verslag of tot de agendapunten, voor zover de mededeling van gegevens of feiten niet van aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap. De zaakvoerder heeft het recht, tijdens de zitting, de beslissing met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening de weken uit te stellen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent. De volgende vergadering heeft het recht de jaarrekening definitief vast te stellen, De algemene vergadering kan niet rechtsgeldig beraadslagen of besluiten over punten die niet in de aangekondigde agenda zijn opgenomen of daarin niet impliciet zijn vervat, Over niet in de agenda begrepen punten kan evenwel beraadslaagd worden in een vergadering waarin alle aandelen aanwezig zijn en mits daartoe met eenparigheid van stemmen besloten wordt. De vereiste instemming staat vast indien geen verzet is aangetekend in de notulen van de vergadering,

Artikel 25: stemrecht

Indien na de oprichting, de vennootschap verscheidene vennoten telt, geeft elk aandeel recht op één stem.

Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan wordt de uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen waarop die stortingen niet zijn geschied, geschorst.

Wanneer effecten (aandelen en andere) in onverdeeldheid toebehoren aan verschillende personen, kan de vennootschap de daaraan verbonden rechten schorsen totdat één enkel persoon schriftelijk is aangewezen als eigenaar van het effect conform de statuten.

Is het aandeel met vruchtgebruik bezwaard dan wordt de uitoefening van het aan dat aandeel verbonden stemrecht toegekend aan de vruchtgebruiker eveneens geschorst tot dat de aandelen zijn overgedragen conform de statuten,

Bij overlijden van een enige vennoot daarentegen worden tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen, de aan deze aandelen verbonden rechten geschorst.

Onverminderd de rechten van de rechtsopvolger advocaat, voormeld in artikel 11, blijven de lidmaatschapsrechten verbonden aan de aandelen geschorst totdat de aandelen zijn overgedragen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

conform artikel 11.

Artikel 26: besluitvorming

Indien na de oprichting, de vennootschap verscheidene vennoten telt, beraadslagen en besluiten de gewone en de bijzondere algemene vergadering op geldige wijze, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde aandelen. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, tenzij de Wet, de deontologie of de statuten een groter quorum of een grotere meerderheld bepalen. De onthoudingen of blancostemmen en de nietige stemmen worden bij berekening van de meerderheid verwaarloosd, Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen. De vennoten kunnen Schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden vastgesteld.

Van elke algemene vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt. De beslissingen van de enige vennoot, die handelt in de plaats van de algemene vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

De buitengewone algemene vergadering moet worden gehouden ten overstaan van een notaris, die er een authentiek proces-verbaal van opmaakt, ook indien de vennootschap slechts één vennoot telt. Zo de vennootschap na de oprichting verscheidene vennoten telt, kan de algemene vergadering over een voorgestelde statutenwijziging alleen dan op rechtsgeldige wijze beraadslagen en besluiten, wanneer zij die aan de vergadering deelnemen tenminste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. Is het genoemde quorum niet bereikt, dan is een nieuwe bijeenroeping volgens artikel 286 van het wetboek van vennootschappen nodig.

De tweede vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze, ongeacht het aanwezige of vertegenwoordigde deel van het kapitaal.

Een wijziging van de statuten is alleen dan aangenomen wanneer zij de eenparigheid van de stemmen verbonden aan al de bestaande aandelen heeft verkregen. Bij de berekening van de vereiste meerderheid worden de stemmen van degenen die zich onthouden, de blancostemmen en de nietige stemmen als stemmen tegen beschouwd.

Indien de voorgestelde wijziging betrekking heeft op het doel van de vennootschap of op de rechtsvorm, dan moet de buitengewone algemene vergadering eveneens ten overstaan van een notaris worden gehouden, met inachtneming van de voorschriften van artikel 287 Wetboek van vennootschappen respectievelijk artikel 781 Wetboek van vennootschappen.

TITEL VI: INVENTARIS JAARREKENING JAARVERSLAG RESERVE WINSTVERDELING Artikel 27: boekjaar jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één juli en eindigt op dertig juni van het daaropvolgend jaar.

Op bet einde van elk boekjaar maakt (maken) de zaakvoerder(s) een inventaris op alsmede de jaarrekening (balans, resultatenrekening en toelichting). Voor het opmaken van deze stukken zal (zullen) de zaakvoerder(s) zich gedragen naar de voorschriften van bet wetboek van vennootschappen. De zaakvoerder stelt bovendien een verslag op waarin hij rekenschap geeft van zijn beleid, zo de wet dit vereist.

Na goedkeuring van de jaarrekening beslist de algemene vergadering bij afzonderlijke stemming over de aan de zaakvoerder(s) en eventuele commissaris te verlenen kwijting. Dit is ook het geval zo de enige vennoot tevens zaakvoerder is.

Artikel 28: bestemming van het resultaat

Het saldo van de resultatenrekening, na aftrek van de algemene kosten, lasten en afschrijvingen, vormt het resultaat van het boekjaar van de vennootschap. Van het positief resultaat van het boekjaar na aanrekening van de overgedragen verliezen zal jaarlijks ten minste één/twintigste voorafgenomen worden om de wettelijke reserve te vormen totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt,

Het saldo wordt, in voorkomend geval, ter beschikking gesteld van de algemene vergadering. Nochtans kan de algemene vergadering met eenparigheid van stemmen besluiten dat het resultaat of een deel ervan zal worden gereserveerd.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 Wetboek van vennootschappen.

TITEL VII: ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 29: vereffening

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Enkel een vereffenaar die ook de kwaliteit van advocaat heeft kan hiertoe worden aangesteld.

Zij kunnen pas in functie treden nadat de rechtbank van koophandel hun benoeming heeft bevestigd. Als de rechter de benoeming van een vereffenaar niet wil bevestigen of homologeren, stelt hij zelf

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

een vereffenaar aan, eventueel op voordracht van de algemene vergadering. De vereffenaar(s) beschik(t)(ken) over alle machten genoemd in de artikels 186 en 187 van het Wetboek van vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel ten allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken. Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd tenzij de algemene vergadering anders beslist. Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volgestort herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke betalingen te doen. De vereffenaar(s) moet(en) tijdens de zesde en de twaalfde maand van het eerste jaar van vereffening verslag uitbrengen bij de rechter door middel van een vereffeningsstaat. Vanaf het tweede jaar van vereffening volstaat één staat per jaar.

Voor zij de vereffening afsluiten, moet(en) de vereffenaar(s) een plan met de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voorleggen aan de rechtbank die uitdrukkelijk zijn instemming moet betuigen met dit plan.

Het batig saldo van de vereffening wordt verdeeld onder de aandeelhouders a rato van hun aandelenbezit.

Artikel 30: keuze van woonplaats

Alle zaakvoerder(s), commissaris(sen) en vereffenaar(s) die hun woonplaats in den vreemde hebben of wier woonplaats onbekend is, worden geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hun alle dagvaardingen en kennisgevingen kunnen gedaan worden betreffende de zaken van de vennootschap.

Artikel 31: tuchtstraf

De professionele aansprakelijkheid van de advocaat blijft onbeperkt. De vennoot, belast met een dossier, is hoofdelijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap tegenover de client. Iedere vennoot dient de andere vennoten in te lichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening. De vennoot, welke geschorst wordt door de Raad van de Orde, verliest de voordelen van de vennootschap voor de duur van de schorsing. Noch de vennootschap, noch de vennoot mogen in zijn plaats gedurende de straftijd een vervanger aanstellen.

De vennoot, die door de Raad van de Orde verplicht wordt zich uit de vennootschap terug te trekken, houdt van rechtswege op deel uit te maken van deze vennootschap.

Artikel 32: bijzondere bepalingen

De beroepsaansprakelijkheid van de vennootschap zowel als deze van de vennoten dient te worden verzekerd.

De vennoten onthouden zich ervan tussen te komen voor een partij wier belangen strijdig zijn met deze van een cliënt van de, vennootschap of van een vennoot,

De verdeling van de dossiers geschiedt uitsluitend volgens de wens van de cliënten.

Alle betwistingen die zouden ontstaan tussen de vennoten onderling, tussen de vennoten en gewezen vennoten of hun rechthebbenden, tussen de vennootschap en vennoten of gewezen vennoten en hun rechthebbenden, of tussen zaakvoerders, vennoten en de vennootschap, zullen in laatste aanleg worden beslecht door de stafhouder van de Orde van Advocaten waartoe de vennoten behoren, of zijn vervanger, of door een college van drie scheidsrechters aangeduid door de stafhouder van de Orde van Advocaten tot dewelke de vennoten behoren, of in gemeenschappelijk overleg tussen de stafhouders van de verschillende Ordes tot dewelke zij behoren en, in geval van meningsverschil, door de voorzitter van de Orde van Vlaamse Balies.

OVERGANGSBEPALINGEN

Eerste boekjaar

Het eerste boekjaar loopt vanaf de neerlegging van de stukken op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel tot dertig juni twee duizend zestien.

Jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op de laatste donderdag van de maand december tweeduizend zestien, om veertien uur op de zetel van de vennootschap.

Commissaris

Verplichte controle door commissaris erkend door de Orde: er wordt beslist geen commissaris aan te stellen,

Volmacht

De zaakvoerder(s) verleent (verlenen) bijzondere volmacht voor onbepaalde tijd aan de Burgerlijke Vennootschap onder vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid " FIMACCOUNT SPRL ", met zetel te Rue de la Science 14b  1040 Bruxelles, of aan één van haar lasthebbers, met name de heer Diego Pazienza, elk bevoegd om alleen op te treden en met de mogelijkheid van indeplaatsstelling, om alle mogelijke formaliteiten te vervullen betreffende de registratie, de neerleggingen en/of publicaties die verband houden met de oprichting, met beslissingen van de zaakvoerders en van de algemene vergadering, alsook om de formaliteiten met betrekking tot de Kruispuntbank voor Ondernemingen, de Ondernemingsloketten en bij een Sociaal

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Verzekeringsfonds.

Overname van verbintenissen

De comparant verklaart dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen van één januari tweeduizend vijftien.

Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen aangegaan in de tussenperiode zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 Wetboek van vennootschappen, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

Wetboek van Vennootschappen

Voor alles wat niet uitdrukkelijk voorzien is in de tegenwoordige statuten, wordt verwezen naar het wetboek van vennootschappen en naar de deontologie van advocaat. De clausules die strijdig zijn met de gebiedende bepalingen van dit wetboek en de deontologie van advocaat, worden als ongeschreven beschouwd,

De statutaire bepalingen die een tekstuele weergave zijn van de wettelijke bepalingen van het wetboek van vennootschappen, worden enkel vermeld ten titel van inlichting en worden en zullen geacht worden van rechtswege te zijn aangepast bij wijziging van het wetboek van vennootschappen Ondergetekende notaris bevestigt dat aan het recht op geschriften van vijfennegentig euro (¬ 95,00) is voldaan voor onderhavige akte.

IDENTITEITSVERKLARINGEN

De instrumenterende notaris bevestigt dat de identiteit van diegene die bij deze akte verschijnen hem werd aangetoond aan de hand van de door de wet vereiste bewijskrachtige stukken, namelijk de identiteitskaarten.

Om te voldoen aan de voorschriften van de Hypotheekwet, bevestigt de instrumenterende notaris dat de naam, voornamen, plaats en datum van geboorte van de partijen-natuurlijke personen wel zijn zoals hierboven vermeld en dit op basis van de daartoe wettelijk vereiste bescheiden, SLOTVERKLARINGEN

1. De partijen erkennen dat de notaris hen gewezen heeft op de bijzondere verplichtingen aan de notaris opgelegd door artikel 9, §I alinea 2 en 3 van de Organieke Wet Notariaat en heeft uitgelegd dat, wanneer een notaris manifest tegenstrijdige belangen of de aanwezigheid van duidelijk onevenwichtige bedingen vaststelt, hij hierop de aandacht moet vestigen van de partijen en hen moet meedelen dat elke partij de vrije keuze heeft om een andere notaris aan te wijzen of zich te laten bijstaan door een raadsman.

2. Partijen bevestigen hierbij eveneens dat de notaris hen volledige toelichting heeft verstrekt en op een onpartijdige wijze raad heeft gegeven omtrent de rechten, verplichtingen en lasten die voortvloeien uit de rechtshandelingen die zij bij deze akte hebben vastgelegd.

3. Partijen bevestigen dat zich bij huidige akte geen manifeste tegenstrijdigheden van belangen

voordoen en dat zij alle bedingen opgenomen in onderhavige akte voor evenwichtig houden en deze

aanvaarden.

RECHT OP GESCHRIFT :

Het recht op geschrift geïnd voor huidige akte bedraagt vijftig euro (50.00 ¬ ).

WAARVAN AKTE.

Opgemaakt en verleden te Brussel (Haren).

Nadat de akte werd voorgelezen en werd toegelicht, ondertekenden comparanten en wij, notaris.

Volgen de handtekeningen.

VOOR GELIJKVORMIG UITTREKSEL

GUY SOINNE - notaris

Een expeditie

06/02/2017 : ME. - JAARREKENING 30.06.2016, GGK 29.12.2016, NGL 27.01.2017 17034-0305-012

Coordonnées
ANTHONY HOUTHOOFD ADVOCAAT

Adresse
WYNANTSSTRAAT 23 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale