ANTWERP BIOPOWER

NV


Dénomination : ANTWERP BIOPOWER
Forme juridique : NV
N° entreprise : 844.916.322

Publication

26/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 10.07.2014, NGL 23.07.2014 14337-0229-020
16/08/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 11.06.2013, NGL 12.08.2013 13417-0147-019
13/04/2012
ÿþVoor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad;

MM 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : "ANTWERP BIOPOWER"

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : 1120 Brussel (Neder-over-Heembeek), Ransbeekstraat 310

Onderwerp akte : OPRICHTING -BENOEMINGEN

Uittreksel uit een akte verleden voor Meester Bernard WILLOCX, te Brussel, op dertig maart tweeduizend en; twaalf.

Oprichters

1.- De naamloze vennootschap SOLVAY ENERGY, waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 1120 Brussel (Neder-over-Heembeek), Ransbeekstraat, 310, ingeschreven in het rechtspersonenregister van Brussel en in de Kruispuntbank van ondernemingen onder nummer 0812.307.395.

2.- Het autonoom gemeentelijk havenbedrijf met rechtspersoonlijkheid "GEMEENTELIJK HAVENBEDRIJF ANTWERPEN", waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 2000 Antwerpen, Entrepotkaai 1, ingeschreven in het rechtspersonenregister van Antwerpen en in de Kruispuntbank van ondernemingen onder nummer 0248.399.380.

Vorm ; naamloze vennootschap.

Naam ; "ANTWERP BIOPOWER".

Zetel : 1120 Brussel (Neder-over-Heembeek), Ransbeekstraat 310.

Maatschappelijke doel

De vennootschap heeft tot doel,`

- het uitvoeren van één of meerdere haalbaarheidsanalyses met het oog op de financiering, de bouw en/of de uitbating van één of meerdere biomassacentrales in het Antwerpse havengebied;

- de financiering, de bouw en/of de uitbating van één of meerdere biomassacentrales in het Antwerpse havengebied;

- alle handelingen en activiteiten te verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van de voormelde doelstelling.

De vennootschap kan tot zekerheid van eigen verbintenissen haar goederen en rechten in hypotheek of in pand geven, garanties sui generis of borgstelling onder elke vorm aangaan en in het algemeen daartoe elke vorm van persoonlijke of zakelijke zekerheid stellen, op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft.

De vennootschap kan, om haar doel te verwezenlijken, alle eigendommen, zowel roerende als onroerende, alle industriële inrichtingen en installaties aankopen, overnemen, uitbaten of afstaan, opbouwen, verhuren, verkopen of omwisselen,

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële en financiële verrichtingen uitvoeren, zowel met betrekking tot roerende als met betrekking tot onroerende goederen, die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel of die van aard zouden kunnen zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Zij kan zich door middel van inbreng, fusie, inschrijving of op aile andere wijzen interesseren in alle ondernemingen en vennootschappen, waarvan het maatschappelijk doel hetzelfde, gelijkaardig, aanverwant of enkel nuttig zou zijn voor de verwezenlijking van haar doel.

De vennootschap handelt voor eigen rekening, in commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger. Voormelde opsomming is exemplatief en dient in de meest uitgebreide zin geïnterpreteerd te worden,

" iao~~ses"

öfqq 2

o 2 AÜR 20121

Griffi ~9~,E~

~~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : biaam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt éénenzestigduizend vijfhonderd euro (61.500 EUR),

vertegenwoordigd door duizend (1.000) aandelen, zonder vermelding van nominale waarde. Op alle aandelen werd er ingeschreven. Alle aandelen werden volledig volgestort bij stortingen in geld. Deze aandelen zijn genummerd van 1 tot 1.000.

De aandelen zijn verdeeld in twee (2) verschillende Klassen, te weten:

- zeshonderd (600) aandelen van Klasse A (genummerd 1 tot en met 600);

- vierhonderd (400) aandelen van Klasse B (genummerd 601 tot en met 1000).

Indien aandelen overgedragen worden aan een derde of een met de overdrager verbonden onderneming blijven de rechten verbonden aan deze aandelen ongewijzigd en blijven zij behoren tot dezelfde Klasse van aandelen. Bij overdracht van aandelen van een bepaalde Klasse aan een houder van aandelen van een andere Klasse, of aan een met een aandeelhouder van de andere Klasse verbonden onderneming worden de aandelen automatisch omgezet in de Klasse van aandelen gehouden door de overnemende aandeelhouder of met de overnemer verbonden onderneming.

Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit vijf (5) leden, al dan niet aandeelhouders van de vennootschap, natuurlijke personen of rechtspersonen.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering van de aandeelhouders voor een termijn die zes jaar niet mag overschrijden; zij mag hen te allen tijde afzetten, De bestuurders zijn herbenoembaar.

De bestuurders worden door de algemene vergadering van aandeelhouders benoemd als volgt:

- drie (3) leden zullen benoemd worden uit een lijst van kandidaten voorgesteld door de aandeelhouders van Klasse A; en

- twee (2) leden zullen benoemd worden uit een lijst van kandidaten voorgesteld door de aandeelhouders van Klasse B.

De opdracht van de uittredende en niet herbenoemde bestuurders eindigt onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar waarin de opdracht vervalt,

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vennootschap, maar ze zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van hun opdracht en aansprakelijk voor bestuursfouten, overeenkomstig het gemeen recht en het Wetboek van vennootschappen.

De raad van bestuur komt samen telkens als de belangen van de vennootschap het vereisen en telkens als de voorzitter van de raad of één bestuurder erom vragen en minstens drie (3) keer per jaar.

De raad van bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten nemen indien ten minste de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is, op voorwaarde dat ten minste één (1) bestuurder benoemd uit de lijst van kandidaten voorgedragen door de aandeelhouders van Klasse A en ten minste één (1) bestuurder benoemd uit de lijst van kandidaten voorgedragen door de aandeelhouders van Klasse B aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Indien dit aanwezigheidsquorum niet is vervuld op een vergadering, kan een nieuwe vergadering van de raad van bestuur met dezelfde agenda bijeengeroepen worden binnen vijf (5) werkdagen volgend op de eerste vergadering, indien hiervan voldoende kennis wordt gegeven overeenkomstig de toepasselijke regels. Deze nieuwe vergadering zal geldig kunnen beraadslagen en besluiten ongeacht of de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is en ongeacht of ten minste één (1) bestuurder benoemd uit de lijst van kandidaten voorgedragen door de aandeelhouders van klasse A en ten minste één (1) bestuurder benoemd uit de lijst van kandidaten voorgedragen door de aandeelhouders van klasse B aanwezig of vertegenwoordigd is,

Iedere bestuurder kan, door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt, waarvan kennis is gegeven per brief, telefax, elektronische post of enig ander communicatiemiddel zoals bedoeld in artikel 2281 van zelfde Wetboek, een ander lid van de raad van bestuur volmacht geven om hem op een welbepaalde vergadering van de raad te vertegenwoordigen en in zijn plaats te stemmen. De volmacht zal gehecht worden aan de notulen van de vergadering.

Behoudens de aangelegenheden vernield in volgende paragraaf, worden de besluiten van de raad van bestuur bij gewone meerderheid van stemmen genomen. iedere bestuurder heeft één (1) stem. Bij één (1) of meer onthoudingen worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de overige bestuurders. Bij gelijk stemmingsresultaat is de stem van de voorzitter beslissend.

De besluiten van de raad van bestuur worden genomen met unanimiteit van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen met betrekking tot de volgende aangelegenheden:

- goedkeuring van het document bevattende alle voorwaarden voor de selectie van (een) operationele partner(s) evenals elke belangrijke beslissing inzake de onderhandelingen met die partner(s);

- de benoeming van de voorzitter van de raad van bestuur;

- voorstellen en beslissingen in verband met de aanduiding van een operationele partner voor de bouw en uitbating van de biomassacentrale;

- evaluatie van de resultaten van de haalbaarheidsanalyse;

goedkeuring of herziening van een ondernemingsplan;

- goedkeuring van het jaarlijks budget;

- goedkeuring van de jaarrekening vâér voorlegging aan de algemene vergadering van aandeelhouders;

- elke aankoop of onderschrijving van zekerheden van, of aankoop van een participatie in andere vennootschappen;

- elke overeenkomst waarin de vennootschap zich verbindt tot één van voorgaande handelingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

In uitzonderlijke omstandigheden mag de raad van bestuur via unanimiteit schriftelijke beslissingen nemen, indien de hoogdringendheid en het vennootschapsbelang dit vereist. Deze procedure mag niet gebruikt worden voor de goedkeuring van de jaarrekening.

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De eventuele verdeling van de taken door de bestuurders overeengekomen, kan niet aan derden worden tegengeworpen, ook al is die beperking of verdeling openbaar gemaakt.

De raad van bestuur kan aan een of meer personen, al dan niet lid van de raad, het dagelijks bestuur van de vennootschap opdragen; zij treden afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college op, zoals bepaald door de raad van bestuur.

De raad van bestuur beperkt in voorkomend geval zijn vertegenwoordigingsbevoegdheid. Dergelijke beperkingen zijn niet tegenstelbaar ten aanzien van derden.

De persoon aan wie de bevoegdheden van dagelijks bestuur zijn opgedragen, zal de titel van "directeur" voeren, of indien hij bestuurder is, de titel van "afgevaardigd bestuurder",

De raad van bestuur, en degenen aan wie het dagelijks bestuur wordt opgedragen, kunnen, eveneens in het kader van dit bestuur, bijzondere en bepaalde machten delegeren aan één of meerdere personen van hun keuze.

De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hen verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de lastgever ingeval van overdreven volmacht,

De raad van bestuur vertegenwoordigt, als college, de vennootschap in alle handelingen ten aanzien van derden, in en buiten rechte.

Onverminderd deze algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de vennootschap in rechte en tegenover derden geldig vertegenwoordigden verbonden door één bestuurder benoemd uit de lijst van kandidaten voorgedragen door de aandeelhouders van klasse A en één bestuurder benoemd uit de lijst van kandidaten voorgedragen door de aandeelhouders van klasse B samen handelend.

Binnen het dagelijks bestuur kan de vennootschap bovendien worden vertegenwoordigd door de hiertoe aangestelde(n), die alleen of gezamenlijk optreden zoals bepaald bij hun aanstelling.

Zij dienen geen bewijs van een voorafgaandelijk besluit van de raad van bestuur voor te leggen.

Bovendien is de vennootschap op geldige wijze vertegenwoordigd door speciale lasthebbers binnen de grenzen van hun opdracht.

De besluiten van de raad van bestuur worden in notulen opgenomen, ondertekend door de aanwezige en vertegenwoordigde leden. De volmachten, net als andere schriftelijke berichtgevingen, worden daaraan gehecht. Deze notulen - met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden vastgesteld - worden met hun bijlagen op de zetel bewaard, hetzij in originele vorm in een speciaal register, hetzij in elektronische beveiligde vorm, op om het even welke drager en op voorwaarde dat deze voldoende garanties biedt van voortbestaan, leesbaarheid, betrouwbaarheid, alsook een getrouwe en duurzame reproductie toelaat.

Behoudens bijzondere machtiging door de raad van bestuur, worden de afschriften van of de uittreksels uit deze notulen, die in rechte of elders dienen te worden voorgelegd, ondertekend door één bestuurder benoemd uit de lijst van kandidaten voorgedragen door de aandeelhouders van Klasse A en één bestuurder benoemd uit de lijst van kandidaten voorgedragen door de aandeelhouders van Klasse B.

Controle van de vennootschap :

Indien de vennootschap hiertoe wettelijk verplicht is, wordt de controle op de financiële toestand van de vennootschap, op de jaarrekening en op de regelmatigheid, vanuit het oogpunt van het Wetboek van vennootschappen en van deze statuten, van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, aan één of meer commissarissen opgedragen. Zij worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

Gewone algemene vergadering :

De gewone algemene vergadering - ook jaarvergadering genoemd - wordt gehouden op de eerste dinsdag van juni van ieder jaar, om tien uur. Indien deze dag een zaterdag, zondag of een wettelijke feestdag is, wordt de jaarvergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

Deze vergadering neemt kennis van het jaarverslag en van het verslag van de eventuele commissaris(sen), bespreekt de jaarrekening en na deze te hebben goedgekeurd, verleent - bij aparte stemming - kwijting aan de bestuurders en eventuele commissaris(sen); in voorkomend geval, gaat ze over tot de herbenoeming of tot de vervanging van de uittredende of ontbrekende bestuurders en eventuele commissaris(sen) en neemt alle besluiten in verband met de eventuele andere punten op de agenda.

Boekjaar

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar,

Het eerste boekjaar loopt vanaf de neerlegging ter Griffre van de Rechtbank van Koophandel van het

uittreksel uit de oprichtingsakte tot éénendertig december tweeduizend en twaalf.

Bestemming van de winst :

Jaarlijks wordt van de nettowinst, zoals die blijkt uit de jaarrekening, ten minste vijf procent (5 %)

voorafgenomen tot vorming van de wettelijke reserve.

Deze voorafneming is niet meer verplicht wanneer deze reserve tien procent (10 %) van het maatschappelijk kapitaal bereikt, Deze voorafneming wordt hernomen wanneer de wettelijke reserve wordt verminderd,

Het overschot wordt ter beschikking gesteld van de vergadering die, op voorstel van de raad van bestuur, de bestemming ervan bepaalt, rekening houdend met de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen en van deze statuten.

De uitbetaling van de dividenden heeft plaats op het tijdstip en op de plaats vastgesteld door de raad van bestuur.

Behoudens andersluidende wettelijke bepaling worden de dividenden die niet worden opgévraagd binnen de vijf jaar vanaf hun eisbaarheid eigendom van de vennootschap,

Benoemingen :

Werden tot bestuurders benoemd:

- de heer BjSm Maria Hubert VERHOEVEN, gedomicilieerd te 2930 Brasschaat, Hoge Kaart,138;

- de heer Didier Jozef Marie-Louise Luc VAN OSSELAER, gedomicilieerd te 2531 Boechout, Lindelei, 38;

- de heer Philippe Claude Dominique WARNY, gedomicilieerd te 1410 Waterloo, avenue du Centaure, 6;

- de heer Alain Georges Yves MICHEL, gedomicilieerd te 1020 Bruxelles, Rode Kruislaan, 65;

- de heer Jean-Marie POST1AUX, gedomicilieerd te 9420 Erpe-Mere, Hemelvelddreef, 1.

Het mandaat van de benoemde bestuurders is kosteloos. Hij zal onmiddellijk na de jaarvergadering van

tweeduizend en achttien een einde nemen.

2. Commissaris

De vergadering heeft beslist als commissaris te benoemen de vennootschap "DELOITTE BEDRIJFSREVISOREN", gevestigd te 1831 DIEGEM, Berkenlaan, 8B, vertegenwoordigd door de heer Eric NYS.

Het mandaat van commissaris eindigt onmiddellijk na de jaarvergadering die over de jaarrekeningen van het boekjaar tweeduizend en veertien zal beslissen.

Volmacht :

Alle bijzondere machten zijn gegeven aan de heer Mevrouw Marleen Hortensia Jan VAN MENSEL, gedomicilieerd te 1981 Zemst (Hofstade), Prinsenveldstraat 58, om alle formaliteiten na de oprichtingen te vervullen, met name alle nodige formaliteiten te vervullen bij de het ondernemingsloket, aile formaliteiten voor de inschrijving van de vennootschap bij de Kruispunt Bank van Ondernemingen, en in het algemeen alle formaliteiten die nuttig en noodzakelijk zijn voor de het begin van de activiteiten van de vennootschap, en dit, met subdelegatie volmacht mogelijkheid tot subdelegatie.

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL.

(getekend) Bernard WILLOCX,

Notaris.

Tegelijk hiermee neergelegd ; Uitgifte - Drie volmachten - bankattest.

" . Voor-

* lsehouden

aan het

Belgisch

Staatsblad



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ANTWERP BIOPOWER

Adresse
RANSBEEKSTRAAT 310 1120 NEDER-OVER-HEEMBEEK

Code postal : 1120
Localité : Neder-Over-Heembeek
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale