ARCHITECTEN.ATELIER

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECTEN.ATELIER
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 537.266.370

Publication

13/08/2013
ÿþmod 11.1

II R IUM11.0

à; _________

~ Ondernemingsnr; 0537 " o? 66- 3 7-0

Benaming (voluit) : Architecten.Atelier

(verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Jacques Sermonlaan 6

1083 Ganshoren Onderwerp akte :OPRICHTING  STATUTEN  BENOEMINGEN

Er blijkt uit een akte -verleden voor Meester Frédéric de GRAVE, geassocieerd notaris, lid van de vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DEPUYT, RAES & de GRAVE, geassocieerde,; notarissen", met zetel te Sint-Jans-Molenbeek, op dertig juli tweeduizend en dertien en neergelegd op de Griffie van del; Rechtbank van Koophandel van Brussel vóór de vervulling van de formaliteiten van registratie, dat de heer JACOB Peter[; Maria, geboren te Hamme op 4 mei 1966, architect, wonende te 1083 Danshoren, Jacques Sermonlaan 6, een burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft opgericht, met dei; naam : Architecten.Atelier.

ZETEL. De zetel is gevestigd te 1083 Ganshoren, Jacques Sermonlaan 6,

DOEL De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, uitsluitend in eigen naam en voor eigen;= rekening:

" Het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect in de meest brede zin, ondermeer;; door rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, studieopdrachten te verwerken en uit;, ;= te voeren op het gebied van architectuur, stedenbouw en ruimtelijke ordening, restauratie- en landschapsarchitectuur,;; verkeerskunde, milieubeheer, burgerlijke bouwkunde, technieken, bijzondere uitrustingstechnieken, verluchting, akoestiek, 1: stabiliteit, infrastructuurwerken, wegeniswerken, EPB-verslaggeving, energieverslaggeving, binnenhuisinrichting, tuin- en landschapsinrichting, opmetingen, topografie, expertises, totale projectontwikkeling (voor zover daarbij de onafhankelijkheid van de architect-rechtspersoon en zijn architect-vennoten niet in het gedrang komt),!-veiligheidscoördinatie, evenals het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, met:i uitsluiting evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het beroep van architect onverenigbaar zijn.

" De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle niet; conunerciële wijzen die zij het best geschikt acht en hierbij alle financiële verhandelingen doen, zowel roerende als-; ï; onroerende, behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen. Het is haar toegestaan leningen aan te gaan en aile.;

zakelijke en gebruike- en genotsrechten te verkrijgen. ';

Wanneer de vennootschap 'financiële, roerende en onroerende handelingen verricht', dienen volgende voorwaarden steeds'; te worden nageleefd:

R; -het gebeurt op een niet conunerciële wijze;

-volgens het beheer van een goed huisvader;

-de verrichtingen moeten het doel van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten behorende tot de uitoefening van;j het beroep van architect, dienen en hieraan ondergeschikt en bijkomstig zijn. ;; " Elke tussenkomst in of deelneming aan een andere vennootschap of bij derden, onder welke vorm en welke wijze dan ook;= is mogelijk, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van professionele aard is en het doel en de activiteiten van:: ;; deze vennootschap of deze derde niet onverenigbaar is met het architectenberoep.

i;

.Bij de uitoefening van de activiteiten zullen de vennootschap en alle vennoten steeds handelen in overeenstemming met eng naleving van de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten, de aanbevelingen ,! van de Orde van Architecten met betrekking tot de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon en de' toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen.

" 1-Jet beheer van roerende en onroerende goederen voor eigen rekening.

" Aankopen en verkopen mogen slechts gedaan worden in functie van het doel,

.De vennootschap mag het beheer van onroerende goederen aannemen voor zover deze bedrijvigheid niet wordt,

uitgeoefend onder de vorm van een agentschap of van een zakenkantoor.

!_ " Het doel kan gewijzigd worden bij een besluit van de buitengewone algemene vergadering gehouden ten overstaan van

een notaris volgens de regels die in het Wetboek van vennootschappen gesteld zijn. Deze wijziging van de statuten mag!;

slechts gebeuren nadat de door de bevoegde Raad van de Orde van Architecten is goedgekeurd. ?;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

ifl

------------

02,

Griffie

mod 11.1

'De statuten zullen conform de deontologie geïnterpreteerd worden.

-De vennootschap zal een verzekeringsovereenkomst afsluiten tot dekking van de beroepsaansprakelijkheid van de vennoten met betrekking tot de opdrachten die in het kader van de vennootschap worden uitgevoerd.

DUUR. De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd vanaf het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid.

KAPITAAL, Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (£ 18.600,00). Het is vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk een gelijk deel van het kapitaal vertegenwoordigen.

De aandelen werden tegen pari onderschreven

1. deels door een inbreng in natura, zijnde een kopieertoestel, een personenwagen en een krediet ten voordele van KBC bank ter financiering van de personenwagen waarbij het verschil van £ 313,57 euro tussen de waardering van de in te brengen bestanddelen en de volstorting van de inbreng in natura als een rekening-courant in de vennootschap tegenover de oprichter geboekt zal worden, ingebracht door de heer JACOB Peter Maria, voornoemd, Deze inbreng, beschreven in het rapport van de bedrijfsrevisor Dieter Engelen waarvan hieronder sprake, heeft een totale geschatte waarde van twaalfduizend vierhonderd euro (£ 12.400). De twee/derde van elk' aandeel is volstort door middel van de gezegde inbreng in natura.

Het besluit van het rapport van de bedrijfsrevisor, de BV BVBA D.Engelen Bedrijfsrevisor, met zetel te 8530 Harelbeke, Evolis 102, vertegenwoordigd door de Heer Didier Engelen, bedrijfsrevisor-vennoot, luidt als volgt:

"8, Besluiten

De inbreng in natura volstort voor een gezamenlijk totaal bedrag van 12.400,00 Euro tot oprichting van de vennootschap Architecten.Atclier bestaat uit volgende bestanddelen: een kopieertoestel model Develop Ineo +280 met toebehoren, een personenwagen model Valva C30 en een krediet ten voordele van KBC Bank ter financiering van de personenwagen waarbij het verschil van ¬ 313,57 Euro tussen de waardering van de in te brengen bestanddelen en de volstorting van de inbreng in natura als een rekening-courant in de vennootschap tegenover de oprichter geboekt zal worden. De inbreng zal gebeuren door de heer Peter Jacob.

De verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake = inbreng in natura. 1-let bestuursorgaan van de vennootschap is verantwoordelijk voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden, zijn wij van oordeel dat:

a) de beschrijving van elke inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid; h) dat de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering Ieiden ten minste overeenkomen met het aantal en de fractiewaarde, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat uit 100 aandelen van de vennootschap Architecten.Atelier (in oprichting), zonder vermelding van nominale waarde en voor 2/3 volstort, welke zullen toegekend worden aan de heer Peter Jacob. Wij willen er ten slotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting.

Aldus opgesteld en beëindigd te Harelbeke op 11 juli 2013,

D. Engelen Bedrijfsrevisor BV BVBA

(handtekening)

Vertegenwoordigd door

Dieter Engelen

Bedrijfsrevisor-Vennoot"

Als vergoeding voor deze inbreng in natura werden aan de de Heer Peter JACOB, voormeld, twee/derde van elk van de honderd aandelen toegekend.

2, deels door een inbreng in geld, De inbreng in geld ten belope van één/derde van elk van de honderd aandelen, hetzij voor zesduizend tweehonderd euro, werd volledig onderschreven door Heer Peter JACOB, voormeld, maar niet volstort. BESTUUR, Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, vennoten of niet.

Enkel architecten, gemachtigd het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven op het Tableau van een Provinciale Raad van de Orde van Architecten, kunnen zaakvoerder zijn. Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: bestuurders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars,..

De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft

Indien er meerdere zaakvoerders zijn, zal elke zaakvoerder, afzonderlijk handelend, de bevoegdheid hebben om alle akten die nodig of nuttig zijn voor het bereiken van het doel, te verrichten, met uitzondering van diegene die de wet voorbehoudt aan de algemene vergadering.

Zij kunnen de vennootschap vertegenwoordigen ten aanzien van derden en in rechte, als eiser of als verweerden

De zaakvoerders samen handelend kunnen een deel van hun bevoegdheden ten titel van bijzondere volmacht aan een derde persoon van hun keuze overdragen.

Ingeval er slechts één zaakvoerder is, zal hij de bovengenoemde machten uitoefenen en kan hij dezelfde bevoegdheidsoverdsachten doen.

Bij de ondertekening van ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent worden vermeld.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

6 Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 1 i.i

op één van de tabellen van de Orde van Architecten. De regularisatie kan gebeuren door benoeming de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

lndien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is aanzien.

- Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv, het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootsehap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie. De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden, waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat de vennootschap niet langer het beroep van architect uitoefent. De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

ALGEMENE VERGADERING. De gewone algemene vergadering wordt jaarlijks gehouden op de eerste maandag van de maand december, om 20 uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, zal de gewone algemene vergadering gehouden worden op de eerstvolgende werkdag.

Elke algemene vergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats aangeduid in de oproeping.

BOEKJAAR. Het boekjaar begint op 1 juli en eindigt op 30 juni van ieder jaar.

WINSTVERDELING. De nettowinst van het boekjaar wordt bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Jaarlijks wordt van de nettowinst een bedrag van ten minste vijf procent (5 %) afgenomen voor de vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds een tiende van het kapitaal heeft bereikt.

De overige winst krijgt de bestemming die de gewone algemene vergadering haar zat geven beslissend bij meerderheid van stemmen op voorstel van de zaakvoerder(s).

ONTBINDING. Ingeval van ontbinding moeten de nodige schikkingen worden getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van in loop zijnde contracten en architectuuropdrachten, in voorkomend geval met inachtneming van het intuitu personae-karakter van de verhoudingen tussen architect en bouwmeester.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten, teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen, zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigcn rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn, dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap,

OVERGANGSBEPALINGEN.

Bij uitzondering gaat het eerste boekjaar in op de datum dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid verkrijgt, en eindigt het op 30 juni 2015,

" De eerste gewone algemene vergadering wordt gehouden in 2015, overeenkomstig de statuten.

SLOTBEPALINGEN.

De oprichter heeft bovendien besloten:

a. het aantal zaakvoerders vast te stellen op één;

b. te benoemen tot deze functie: de heer Peter Jacob, wonende te 1083 Ganshoren, Jacques Sermonlaan 6;

c. het mandaat van de zaakvoerder vast te stellen voor onbepaalde duur;

d. het mandaat van de zaakvoerder te vergoeden;

e. geen commissaris te benoemen.

VOLMACHT.

De heer Wim Van Den Neste, boekhouder bij de BVBA JOROBO, Waterpoeistraat 25, 1652 Alsemberg, werd daarop

aangesteld als bijzondere gevolmachtigde, met macht van indeplaatsstelling, om de nodige formaliteiten te vervullen voor

de inschrijving van de vennootschap bij het rechtspersonenregister en de kruispuntbank van ondernemingen, via een

ondernemingsloket, en bij de B.T.W.-administratie.

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL.

GELIJKTIJDIGE NEERLEGGING: uitgifte, twee verslagen.

Fr.de Grave, geassocieerd notaris,

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

e Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
ARCHITECTEN.ATELIER

Adresse
JACQUES SERMONLAAN 6 1083 BRUSSEL

Code postal : 1083
Localité : GANSHOREN
Commune : GANSHOREN
Région : Région de Bruxelles-Capitale