ASSOCIATION OF CERTIFIED FRAUD EXAMINERS - BELGIUM VZW, AFGEKORT : ACFE BELGIUM

Association sans but lucratif


Dénomination : ASSOCIATION OF CERTIFIED FRAUD EXAMINERS - BELGIUM VZW, AFGEKORT : ACFE BELGIUM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.712.217

Publication

12/04/2013
ÿþVoorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.0

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

lentes I. 3 APR Mme

~riffie

Ondernemingsnr : 845.712.217

Benaming

(voluit) : Association of Certified Fraud Examiners - Belgium vzw

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Koningsstraat 109 5, 1000 Brussel

Voorwerp akte : Ontslagen - benoemingen

Uittreksel uit het verslag van de Algemene Vergadering van 18 februari 2013.

5. Stemming nieuwe bestuurders

De Algemene Vergadering neemt akte van het ontslag als bestuurder van

- Muchabaiwa Matambanadzo

- Jean-Jacques Baudet

De Algemene Vergadering stelt aan ais bestuurder

- Gunter Schryvers, Wipstraat 4, 3010 Kessel-Lo, geboren te Brussel op 24 juli 1977

- Geert De Rouck, Eikendreef 45, 2310 Rijkevorsel, geboren te Jette op 2 juni 1987

Uittreksel uit het verslag van de Raad van Bestuur van 18 februari 2013

De Raad van Bestuur wijst de volgende functies toe:

- voorzitter: Patrick Risch

- ondervoorzitter. Koen Albers

- secretaris: Sonia Luypaert

- penningmeester: Lode Barrezeele

Voor Association of Certified Fraud Examiners - Belgium vzw,

Patrick Risch

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

08/05/2012
ÿþMOD 2.2

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Heden, 23 januari 2012, komen de ondergetekenden: " Albers Koen, geboren te Tielt, 26-okt-1964, wonende Elisabeth Willemslaan 36, 3150 Wespelaar " Barrezeele Lode, geboren te Kortrijk, 20-jan-1971, wonende Steenberg 34, 9401 Pollare " Baudet Jean-Jacques, geboren te Elsene, 24-feb-1963, wonende Avenue de la Tanche 5 Box 5, 1160 Bruxelles " Bodart Laurent, geboren te Namur, 9-jun-1978, wonende Rue de la Ramée, 13/202, 1348 Louvain-Ia-Neuve " De Bie Bart, geboren te Duffel, 05-mei-1967, wonende Bankveldstraat 19, 9200 Grembergen " De Naeyer Wim, geboren te Aalst, 31-mei-1962, wonende Affligemdreef 107,9300 Aalst " Jacques Kristof, geboren te Oostende, 24-jul-1966, wonende Rietveldstraat 31, 9090 Melle " Luypaert Sonia, geboren te Aalst, 30-apr-1968, wonende Klein-Broekstraat 5, 1540 Herne " Matambanadzo Muchabaiwa, geboren te Harare (Zimbabwe), 12-jul-1978, wonende Clos des Lapins 6/103,1460 Ittre " Renders Roei, geboren te Beringen, 12-dec-1977, wonende Waterstraat 15, 3945 Ham " Risch Patrick, geboren te Leuven, 21-apr-1965, wonende Goorboslei 29, 2860 Sint-Katelijne-Waver " Schryvers Gunter, geboren te Brussel, 24-jul-1977, wonende Wipstraat 4, 3010 Kessel-Lo " Staykov Nachko, geboren te Troyan (Bulgaria), 18-aug-1976, wonende Rue du Bemel 26 Apt 3 Pb 7, 1150 Woluwe Saint Pierre " Van der Hulst Pieter, geboren te Aalst, 30 -apr-1973, wonende Zandstraat 60, 9420 Erondegem " Vanheeswijck Sonja , geboren te Bree, 27-nov-1967, wonende Veldstraat 35, 2930 Brasschaatovereen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten waarvan de statuten luiden als volgt:

Artikel 1. Naam, zetel en duur van de vereniging

1.1. De vereniging is opgericht als vereniging zonder winstoogmerk met rechtspersoonlijkheid onder de naam van  Association of Certified Fraud Examiners - Belgium . Afgekort kan ook  ACFE België ,  ACFE Belgique , of  ACFE Belgium gebruikt worden.

Alle akten, facturen, aankondigingen, publicaties en andere documenten van de vereniging moeten de naam van de vereniging dragen, gevolgd of voorafgegaan door de vermelding  vereniging zonder winstoogmerk ,  association sans but lucratif ,   v.z.w. ou  a.s.b.l. , en het adres van de zetel van de vereniging.

1.2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1000 Brussel, Koningsstraat 109 bus 5, en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

1.3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende verenigingen zonder winstoogmerk en zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en door de wet van 16 januari 2003 tot oprichting van een Kruispuntbank van Ondernemingen.

Artikel 2. Doel

2.1. De vereniging heeft tot doel om kennis van fraude en fraudeonderzoek te bundelen, te ontwikkelen en te

verspreiden. Zij is verbonden met de Association of Certified Fraud Examiners Inc. (ACFE Inc.), gevestigd te Austin, USA, de wereldwijde beroepsvereniging van fraudeonderzoekers. Zij verenigt de leden van ACFE Inc. die in België gevestigd of beroepsmatig actief zijn en behartigt hun belangen.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Association of Certified Fraud Examiners - Belgium vzw

(afgekort) : ACFE Belgium

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Koningsstraat 109 5

1000 Brussel

België

Onderwerp akte : Oprichting

*12302588*

Luik B

0845712217

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

04-05-2012

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

De vereniging richt zich tot iedereen die zich beroepsmatig bezighoudt met het beheersen van het frauderisico, zowel reactief als proactief. Zij beoogt de bevordering van het beroep en streeft naar de ontwikkeling van een kwaliteitsvolle beroepsuitoefening.

2.2. Om de gestelde doelen te bereiken onderneemt de vereniging onder andere volgende acties:

" het opstellen, handhaven en ontwikkelen van deskundigheidsvereisten en normen voor de

beroepsuitoefening; " het organiseren van opleidingsmogelijkheden, seminaries en conferenties, gericht

op het bevorderen en in stand houden van de deskundigheid van de leden en andere belanghebbenden; "

het bijdragen aan onderzoek op het gebied van de beheersing van het frauderisico (preventie, detectie en het

onderzoek van fraude en fraude gerelateerde activiteiten); " het behartigen, vertegenwoordigen en

verdedigen van de beroepsbelangen; " het organiseren van samenkomsten tussen leden en/of

belanghebbenden om kennis en ervaring uit te wisselen; " het verspreiden van relevante informatie; " het bevorderen van netwerking-activiteiten en samenwerkingsverbanden.

Deze lijst is niet limitatief. De vereniging mag alle activiteiten ondernemen om haar maatschappelijk doel te realiseren, met inbegrip van, voor zover dit wettelijk toegelaten is, het stellen van handelsdaden, in zoverre de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het realiseren van het maatschappelijke doel.

2.3. De vereniging kan deelnemen aan en ondersteuning bieden aan alle activiteiten die in overeenstemming zijn met het doel van de vereniging.

Artikel 3. Leden

3.1. De vereniging is samengesteld uit vaste en toegetreden leden. Enkel de vaste leden genieten ten volle van de door de wet en onderhavige statuten toegekende rechten.

Alle leden worden evenwel geacht de statuten van de vereniging en, als dat er is, het huishoudelijk reglement te onderschrijven door het feit van hun aansluiting.

" Zijn vaste leden: de ondertekenaars van onderhavige akte en alle leden die later worden opgenomen

door een beslissing van de Algemene Vergadering. " Zijn toegetreden leden: De leden van ACFE Inc. die in België gevestigd of beroepsmatig actief zijn en die zich aangemeld hebben bij de Raad van Bestuur..

3.2. Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt. Er zijn minimaal 4 vaste leden.

3.3. Om deel uit te maken van de vereniging dient aan volgende voorwaarden voldaan te worden:

" lid zijn van ACFE Inc. en voldoen aan voorwaarden inzake permanente opleiding " jaarlijks het

lidgeld van de vereniging betalen

3.4. Het bedrag van het lidgeld wordt jaarlijks vastgelegd door de Raad van Bestuur en bedraagt maximaal 200 EUR per jaar. Dit bedrag staat los van de bijdrage die door ACFE Inc. gevraagd wordt.

3.5. Leden die niet meer voldoen aan de voorwaarden van artikel 3.3 worden van rechtswege geacht ontslagnemend te zijn.

3.6. Nieuwe vaste leden worden aanvaard met toestemming van de Algemene Vergadering in een stemming door de aanwezige vaste en toegetreden leden. De uitsluiting van een lid kan slechts geschieden in de vormen en onder de voorwaarden door de wet bepaald.

3.7. Ieder vast of toegetreden lid kan zijn ontslag indienen door middel van een aangetekend schrijven aan de voorzitter. Het ontslag gaat in op de eerstvolgende Algemene Vergadering (of onmiddellijk indien het ontslag tijdens een Algemene Vergadering gestemd wordt) en zal in een register van de leden worden ingeschreven. Ontslagnemende of uitgesloten leden, noch hun erfgenamen, kunnen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijk bezit van de vereniging of de terugbetaling van lidgelden vorderen. Zij hebben geen recht op inzage in de stukken van de vereniging.

3.8. Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vzw wordt gehouden, binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Artikel 4. Algemene Vergadering

4.1. De Algemene Vergadering bestaat uit alle vaste en toegetreden leden.

4.2. Elk vast lid beschikt over één stem.

Voor een stemming over de aanvaarding of uitsluiting van vaste leden beschikken zowel de vaste als de toegetreden leden over één stem.

4.3. Een lid mag zich laten vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering door een ander lid, voor zover deze drager is van een volmacht in de vorm zoals bepaald door de Raad van Bestuur.

Elk lid kan slechts houder zijn van één volmacht. Bij een stemming kan de volmachthouder slechts stemmen in overeenstemming met de bevoegdheid van de volmachtgever.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

4.4. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van De Raad van Bestuur, of, indien hij afwezig is, door een ander lid dat hiertoe aangewezen is door de Raad van Bestuur.

4.5. De Algemene Vergadering is de hoogste autoriteit van de vereniging. Zij heeft de bevoegdheden zoals bepaald in de wet, en is uitsluitend bevoegd voor

" de wijziging van de statuten, " benoeming en afzetting van bestuurders, " benoeming en

afzetting van commissarissen (en het bepalen van hun bezoldiging ingeval bezoldiging wordt toegekend), "

het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting, " de kwijting aan de bestuurders en de

commissarissen, " de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, "

het opstellen en wijzigen van een reglement van inwendige orde, " de aanvaarding en uitsluiting van een

vast lid, " de vrijwillige ontbinding van de vereniging, " het aanduiden van de bestemming van de

activa in geval van ontbinding van de vereniging.

4.6. De gewone Algemene Vergadering wordt jaarlijks samengeroepen in de loop van het eerste trimester ten einde de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het lopend jaar goed te keuren.

4.7. Een buitengewone Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur worden samengeroepen telkens als het belang van de vereniging het vereist.

4.8. De Raad van Bestuur is ertoe gehouden een buitengewone Algemene Vergadering samen te roepen, telkens wanneer tenminste één vijfde van de vaste leden of de helft van de toegetreden leden er schriftelijk om verzoekt.

4.9. Oproepingen voor de Algemene Vergadering worden door middel van een gewone brief of elektronisch via e-mail geadresseerd aan elk lid, ten laatste tien dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping gaat uit van de voorzitter of de secretaris en omvat de agenda van de vergadering.

De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur, mag geen Varia bevatten. Elk voorstel, ondertekend door tenminste één twintigste van de vaste en toegetreden leden, wordt op de agenda gebracht.

Het is de verantwoordelijkheid van elk lid om er voor te zorgen dat de Raad van Bestuur op de hoogte is van correcte adresgegevens.

4.10. De Algemene Vergadering kan geldig beslissen ongeacht het aantal aanwezigen, met uitzondering voor de gevallen waar de wet een quorum vereist is. In dit geval dient er, indien er niet voldoende vaste leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, een nieuwe Algemene Vergadering samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen. De leden worden voor deze Algemene Vergadering uitgenodigd zoals bepaald in artikel 4.9.

4.11. Behalve wanneer de wet van 27 juni 1921 of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen (50% +1). Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

4.12. De jaarlijkse Algemene Vergadering geeft in een afzonderlijke stemming kwijting aan de leden van de Raad van Bestuur.

4.13. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 5. Raad van Bestuur

5.1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens drie leden, benoemd door de Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering kan een of meerdere bestuurders afzetten.

5.2. De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen voor een periode van twee jaar en zijn herkiesbaar.

5.3. De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd; zij kunnen een vergoeding van hun kosten bekomen, mits voorafgaandelijk goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur.

5.4. De benoeming, het ontslag en de afzetting van een bestuurder wordt binnen één maand na de beslissing van de Algemene Vergadering voor publicatie overgemaakt aan het Belgische Staatsblad.

5.5. De Raad van Bestuur beslist zelf over de functies binnen haar schoot.

5.6. De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de Voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de Ondervoorzitter of door minstens twee bestuurders

5.7. Oproepingen voor de Raad van Bestuur worden per gewone post of elektronisch via e-mail, ten laatste 10 dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping bevat ook de agenda voor de vergadering. De agenda wordt opgesteld door de Voorzitter, maar ieder lid van de Raad van Bestuur heeft het recht voor of tijdens de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

vergadering punten op de agenda te laten plaatsen.

5.8. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter, bij diens afwezigheid door de Ondervoorzitter, of wanneer beiden afwezig zijn, door het oudste aanwezige bestuursraadslid.

5.9. De Raad van Bestuur vergadert geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig zijn en beslist bij 50% + 1 van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bestuurders kunnen zich niet laten vertegenwoordigen in de vergadering van de Raad van Bestuur.

Een vergadering van de Raad van Bestuur kan via tele-conference gehouden worden.

5.10. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register, waartoe alle leden toegang hebben. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 6. Bevoegdheden

6.1. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijk en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, van bestuur en van beschikking, niets uitgezonderd, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, voor alle handels en bankverrichtingen.

6.2. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden collegiaal uit.

6.3. De Raad kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of aan een gevolmachtigde derde. De verantwoordelijkheid blijft echter geheel bij de Raad van Bestuur liggen.

6.4. Tegenover derden volstaat opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zij, de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Zij dienen hun bevoegdheid niet te verantwoorden ten opzichte van derden.

Artikel 7. Rekeningen en budget

7.1. Het dienstjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

7.2. Op de jaarlijkse gewone Algemene Vergadering legt de Raad van Bestuur de boekhouding van het verlopen dienstjaar en de begroting van het lopend dienstjaar ter goedkeuring voor.

Artikel 8. Ontbinding

8.1. In geval van vrijwillige ontbinding, zal de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aanstellen en hun bevoegdheden en eventuele vergoeding bepalen.

8.2. Ingeval van ontbinding zal de bestemming van de activa, na vereffening van de schulden, bepaald worden door de Algemene Vergadering, maar deze dienen in ieder geval tot een belangeloze doelstelling te worden aangewend.

Artikel 9. Varia en overgangsbepalingen

9.1. Voor al wat niet expliciet door deze statuten geregeld wordt, is de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

9.2. In afwijking van artikel 7.1 zal het eerste boekjaar verlopen van de datum van oprichting van de vereniging tot 31 december 2012.

9.3. Bij de oprichting van de vereniging worden als leden van de Raad van Bestuur aangeduid:

" Koen Albers " Lode Barrezeele " Jean-Jacques Baudet " Wim De Naeyer "

Sonia Luypaert " Muchabaiwa Matambanadzo " Patrick Risch " Roel Renders

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

19/05/2015
ÿþN,OD 22

Ondernemingsnr : 845.712.217

Benaming

(voluit) : Association of Certified Fraud Examiners - Belgium vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Koningsstraat 109 5, 1000 Brussel

Onderwerp akte : Benoemingen

Uittreksel uit het verslag van de Algemene Vergadering van 4 Februari 2015. 5. Stemming nieuwe bestuurders

De Algemene Vergadering stelt aan als bestuurder voor een periode van 2 jaar :

Gunter Schryvers, Wipstraat 4, 3010 Kessel-Lo, geboren te Brussel op 24 juli 1977

- Geert De Rouck, Eikendreef 45, 2310 Rijkevorsel, geboren te Jette op 6 februari 1981

Uittreksel uit het verslag van de Raad van Bestuur van 4 Februari 2015

Ingevolge Artikel 5.5. van de Statuten, beslist de De Raad van Bestuur :

Sonia Luypaert wordt Voorzitter

Lode Barrezeele wordt bevestigd als Penningmeester,

De Raad beslist tevens over de andere functies binnen haar schoot.

Huidige leden van de Raad van Bestuur zijn bijgevolg

Albers Koen,

Barrezeele Lode

De Naeyer Wim,

De Rouck Geert,

Luypaert Sonia

Renders Roei,

Risch Patrick,

Schryvers Gunter

Voer Association of Certified Freud Examiners - Belgium vzw,

Sonia Luypaert

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

i ie ri In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

~ pr+-t.frrrrifr rih,rnjPn op

- ee

0 7 2013

:er gr:îi a vûl Neuerfanclstaiige recl-itbanr, vûi-i IccrçT,S;tifP-lcbi Brussel

rI

111§9§Mill

Coordonnées
ASS. OF CERTIFIED FRAUD EXAMINERS - BELGIUM …

Adresse
KONINGSSTRAAT 109, BUS 5 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale