AUTO-REDZAAMHEID

Divers


Dénomination : AUTO-REDZAAMHEID
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 842.699.970

Publication

25/01/2012
ÿþ4J In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

BRUSSEL,

13 JAN Z02

Griffie

I 1IIIIU IIIhII1I II NI

*12023550*

A

bel

a.

BE Sta

Benaming : AUTO-REDZAAMHEID

Rechtsvorm : Private Stichting

Zetel : 1083 GANSHOREN

Landsroemlaan 53

Ondernemingsnr : ( b1°q " q

Voorwerp akte : Oprichting Private Stichting

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Goovaerts te Mechelen op 9 december 2011 met als registratierelaas « geregistreerd Mechelen 1"kantoor, één blad(en) geen verzending(en) boek 157 blad 29 vak 25 op 14 december 2011, ontvangen vijfentwintig euro (¬ 25,00), de ontvanger Koen Decoster » dat de heer DECRAENE André Maurice, geboren te Menen op 11 december 1946, echtgenoot van Micheline Jonckheere, wonende te 1083 Ganshoren, Landsroemlaan 53, een private stichting heeft opgericht waarvan de statuten letterlijk luiden als volgt:

"STATUTEN

NAAM - ZETEL - DOEL  ACTIVITEITEN - DUUR

ARTIKEL 1: Naam.

De private stichting draagt als naam "AUTO-REDZAAMHEID".

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van een stichting moeten de naam ervan vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "private stichting" alsook het adres ervan.

ARTIKEL 2: Zetel.

De zetel van de stichting is gevestigd te 1083 GANSHOREN, Landsroemlaan 53.

ARTIKEL 3: Doel  Activiteiten.

De stichting heeft tot doel en ontwikkelt daartoe de volgende activiteiten:

Het beschermen, begeleiden, ondersteunen en in de hand nemen zowel materieel als immaterieel (psychisch, psychiatrisch, psychologisch) van psychiatrische en/of ex-psychiatrische patiënten bij hun zoeken, terugvinden en consolideren van een evenwichtig leven in harmonie met zichzelf, hun familie, hun medemens en de maatschappij "at large", en het bevorderen van hun zelfredzaamheid en hun inschakeling in de maatschappij, zowel burgerlijk als professioneel.

Bij wijze van voorbeeld kunnen aan deze doelstellingen gestalte gegeven worden door het ter beschikking stellen van een woning, het aankopen van huisraad en kleren, het bijdragen in de kosten van levensonderhoud in de ruimste zin (nutsvoorzieningen, medische uitgaven, ziekenhuisopnames, sport en ontspanning, reizen), het beheren van hun vermogen daarbij inbegrepen ervoor zorgen dat ze toegang hebben tot de faciliteiten en geldelijke ondersteuningen en tegemoetkomingen die één of andere overheid ter beschikking stelt, door het zoeken naar en aanvaarden van subsidies en schenkingen, door het organiseren van evenementen van allerlei. aard die de doelstellingen van de stichting ondersteunen en bevorderen.

De stichting kan eveneens zekerheden verschaffen met het oog op het verwerven van onroerende goederen. Zij zal over de inkomsten beschikken, en in voorkomend geval, over het kapitaal dat aan gegadigden toekomt.

De verdere concrete invulling van deze doelstellingen wordt bepaald door de stichter, in samenspraak met de Raad van Bestuur.

De stichter bepaalt, na consultatie van de Raad van Bestuur, de activiteiten die de stichting zal ontwikkelen om het doel te verwezenlijken. In geval van onenigheid hierover, heeft de stichter het laatste woord. Het komt aan de Raad van Bestuur toe om te bepalen wie in aanmerking komt om door de stichting te worden gesteund en het is aan de stichter om de persoon te bepalen die deze steun toekomt, "gegadigden" genoemd, om het soort steun die zal worden gegeven te bepalen alsook de daarmee samenhangende bedragen.

Het doel kan niet worden gewijzigd dan bij besluit van de Raad van Bestuur met eenparig akkoord, volgens de vereisten van statutenwijziging, vast te stellen bij notariële akte.

ARTIKEL 4: Duur.

De stichting wordt voor onbepaalde duur opgericht.

De stichting houdt op te bestaan bij unaniem besluit van de Raad van Bestuur, en mits goedkeuring van de Rechtbank.

BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-b houdeb aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

ARTIKEL 5: Benoeming, ambtsbeëindiging.

De stichting wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, bestaande uit ten minste drie bestuurders.

De bestuurders worden benoemd door de stichter. Na overlijden van de stichter zullen bestuurders benoemd worden door zijn echtgenote, mevrouw Micheline Jonckheere, na raadpleging van de dochter van de stichter, isabelle Decraene, geboren te Leuven op 9 mei 1977, wonende te 1060 Sint-Gillis, Paul Dejaerlaan 11, bus 4. Na overlijden van mevrouw Micheline Jonkheere zullen bestuurders benoemd worden door mevrouw Isabelle Decraene, voornoemd. Na overlijden van mevrouw Isabelle Decraene zullen bestuurders benoemd worden door de voltallige Raad van Bestuur.

De stichter, en na diens overlijden zijn echtgenote Micheline Jonckheere, en na haar overlijden zijn dochter Isabelle Decraene, kunnen ten allen tijde een bestuurder ontslaan, zonder tot rechtvaardiging verplicht te zijn.

Familieleden tot in de derde graad van de stichter en/of van zijn echtgenote Micheline Jonckheere zullen bij voorrang benoemd worden, met dien verstande dat na het overlijden van de stichter er gezocht moet worden naar pariteit tussen de familieleden van de stichter en van zijn echtgenote.

Elke benoeming en ambtsbeëindiging moet worden openbaar gemaakt door neerlegging van het besluit in het stichtingsdossier op de griffie van de rechtbank en bekendmaking in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. ARTIKEL 6: Samenstelling voor de Raad van Bestuur  Vergaderingen.

De Raad van Bestuur bestaat uit drie leden waaronder een voorzitter en een secretaris.

Zij komt samen telkens wanneer het belang van de stichting dit vereist en in ieder geval minstens om de 6 maanden, alsook op verzoek van één bestuurder.

De Raad wordt samengeroepen door middel van een uitnodiging, die de agenda bevat.

De Raad kan slechts besluiten indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Wat betreft een doel- of statutenwijziging of een eventuele naamwijziging, deze kunnen enkel geschieden bij

unanimiteit.

Er worden notulen opgemaakt.

ARTIKEL 7: Bevoegdheid.

De Raad van Bestuur is bevoegd alle handelingen te stellen die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de stichting. De leden van de raad oefenen hun ambt in college uit.

Ingeval van dringende noodzakelijkheid en als het belang van de stichting en de door haar gesteunde personen het vereisen kan tot schriftelijke besluitvorming worden overgegaan op voorstel van de stichter en/of de voorzitter van de Raad van Bestuur.

De leden van de Raad kunnen overeenkomen de taken onderling te verdelen. Deze verdeling kan niet aan derden worden tegengeworpen, zelfs indien zij is bekendgemaakt.

ARTIKEL 8: Vertegenwoordiging.

De stichting wordt vertegenwoordigd in en buiten rechte door de Raad van Bestuur, handelend door de meerderheid van haar leden. Tevens kan de stichting worden vertegenwoordigd door de stichter, alleen handelend doch alleen binnen het raam van het dagelijks bestuur, of door 2 bestuurders, gezamenlijk handelend.

ARTIKEL 9: Bezoldiging.

De bestuurders oefenen hun ambt onbezoldigd uit, zonder zelf enig stoffelijk voordeel uit de stichting te mogen halen. De reële kosten, gemaakt in het belang van de stichting, door de bestuurders, worden wel vergoed.

ARTIKEL 10: Regeling van belangenconflicten.

De bestuurder, die bij een handeling met de stichting, rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting van de Raad van Bestuur, moet dit mededelen aan de andere bestuurders voordat de Raad een besluit neemt. Hij neemt deel aan de beraadslaging, doch niet aan de stemming. Zijn verklaring en rechtvaardigingsgronden worden opgenomen in de notulen van de Raad van Bestuur. Deze omschrijft de aard van de beslissing of verrichting, verantwoordt het genomen besluit en vermeldt de vermogensrechtelijke gevolgen ervan. Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen.

BOEKJAAR  JAARREKENING  BEGROTING

ARTIKEL 11: Boekjaar.

a) Het boekjaar van de stichting gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december.

b)leder jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar maakt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar op, alsook de begroting van het volgende, lopende, boekjaar en dit op de wijze bepaald in artikel 37 van de VxS-Wet.

Indien de stichting bij de afsluiting van het boekjaar minstens twee van de drie bij wet bepaalde drempels bereikt, houdt zij een boekhouding en maakt zij een jaarrekening op overeenkomstig de boekhoudwet van zeventien juli negentienhonderd vijfenzeventig, behoudens aanpassingen omwille van haar bijzondere aard.

Stichtingen moeten de controle op hun financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen opdragen aan één commissaris indien zij voldoet aan de criteria bepaald in artikel 37 paragraaf 5 VxS-Wet.

c)Binnen de dertig dagen na goedkeuring van de jaarrekening, legt de Raad van Bestuur deze neer bij een plaatselijke zetel van de Nationale Bank van België, samen met een stuk met de bestuurders in functie en in voorkomend geval het verslag van de commissaris.

ONTBINDING - BESTEMMING VAN HET VERMOGEN

ARTIKEL 12: Ontbinding - bestemming.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

~

Luik B - Vervolg

a)De Raad van Bestuur kan mits eenparig besluit aan de bevoegde Rechtbank van Eerste Aanleg voorstellen om de ontbinding van de stichting uit te spreken en tot vereffening over te gaan, wanneer het doel verwezenlijkt is of wanneer de stichting niet meer in staat is het doel na te streven, waarvoor zij is opgericht, onverminderd de mogelijke andere verzoekers tot ontbinding zoals vermeld in artikel 39 VxS-Wet. De stichting wordt geacht niet meer in staat te zijn het doel na te streven wanneer er geen financiële middelen meer aanwezig zijn of wanneer de "gegadigden" die door de raad van bestuur of de stichter werden aangewezen, geen ondersteuning in de zin van de doelstellingen van deze stichting meer behoeven. De Raad van Bestuur zal minstens drie maanden voordien de bevoegde Rechtbank van Eerste Aanleg voorstellen om de ontbinding uit te spreken en tot de vereffening over te gaan.

b)Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken uitgaande van de stichting vermelden dan de naam onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden 'private stichting in vereffening".

c)Bij de ontbinding van de stichting heeft de stichter of zijn erfgenamen of de door hem aangewezen persoon een terugnamerecht op de door hem ingebrachte goederen en financiële middelen, zoals ze voorkomen bij de ontbinding. Dit geldt eveneens voor de goederen die bij zaakvervanging of door wederbelegging in de plaats zijn gekomen. De stichter is geen vergoeding verschuldigd voor de meerwaarde, gerealiseerd door de stichting op de destijds door hem ingebrachte goederen.

Het actief van de ontbonden en vereffende stichting, na terugname zoals hierboven, wordt bestemd voor een natuurlijke persoon of rechtspersoon met belangloos doel, VZW of stichting, door de stichter aangeduid of bij gebreke daarvan een stichting of een VZW met een gelijkaardig doel dat het meest aansluit bij het doel van deze stichting.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

ARTIKEL 13: Wettigheidscontrole.

Ondergetekende notaris bevestigt na onderzoek dat de bepalingen van de VxS-Wet inzake de private stichting werden nageleefd.

ARTIKEL 14: Benoeming eerste bestuurders.

Met eenparigheid van stemmen worden tot eerste bestuurders benoemd: de heer André Decraene, Mevrouw Micheline Jonckheere en Mevrouw Isabelle Decraene, allen voornoemd, die hier tussenkomen en verklaren hun ambt te aanvaarden.

De heer André Decraene wordt benoemd tot directeur belast met het dagelijks bestuur zoals daar onder andere zijn het openen, opereren en sluiten van bankrekeningen, het ontvangen van aangetekende zendingen, het afleggen van fiscale verklaringen en het kwijting geven.

ARTIKEL 15: Eerste boekjaar jaarrekening.

Het eerste boekjaar loopt van zodra de stichting rechtspersoonlijkheid heeft tot eenendertig december 2012. De eerste jaarrekening zal worden goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 31 maart 2013.

ARTIKEL 16: Verbintenissen aangegaan voor de stichting in oprichting.

De stichter verklaart de verbintenissen aangegaan voor de stichting vanaf heden over te nemen. »

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Getekend Notaris Eline Goovaerts

Worden hierbij mee neergelegd : oprichtingsakte private stichting, volmacht

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor- be..11nûdE~ aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
AUTO-REDZAAMHEID

Adresse
LANDSROEMLAAN 53 1083 BRUSSEL

Code postal : 1083
Localité : GANSHOREN
Commune : GANSHOREN
Région : Région de Bruxelles-Capitale