BDO C4T

BV CVBA


Dénomination : BDO C4T
Forme juridique : BV CVBA
N° entreprise : 545.824.641

Publication

17/02/2014
ÿþmod 11.1

ie P-1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

111101110 111111111

*14043420*

i

1111

0 6 Fa 2014

ÉRUSSEL

Griffie

g 5e-, . ~ G.

Ondernemin snr ; ~G ()

Benaming (voluit) : BDO C4T

1935 Zaventem

Onderwerp akte :OPRICHTINGSAKTE

Er blijkt uit een akte verleden door Meester Pau! Maselis, Notaris te Schaarbeek-Brussel, op 21 januari

2014 vôôr registratie dat

1. De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "BDO BELASTINGCONSULENTEN", met maatschappelijke zetel te 1935 Zaventem, "The Corporate Village", Da Vincilaan 9 - Box E.6, Elsinore Building, gekend onder BTW-nummer BE 0438.475.137, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder nummer 0438.475:137, gerechtelijk arrondissement Brussel.

Alhier vertegenwoordigd overeenkomstig haar statuten, door haar gedelegeerd bestuurder, de heer DE SMET Peter Maurits Maria, geboren te Assenede op eenentwintig april negentienhonderdvijfenzestig, [Rijksregister nummer : 65.04.21-437.35], wonend te 9820 Merelbeke, Zink 80.

:; 2. De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "BDO INVESTMENTS", met maatschappelijke zetel te 1935 Zaventem, "The Corporate Village", Da Vincilaan 9, Box E.6, Elsinore Building, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder het nummer 0404.055.478, gekend onder BTW-nummer BE 0404.055.478, gerechtelijk arrondissement Brussel.

3. De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "PORTORIUM", met maatschappelijke zetel te 1980 Zemst, Kleine Parijsstraat 3, gekend onder BTW-nummer BE 0543.598.292, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder nummer 0543.598.292, gerechtelijk arrondissement Brussel,

Alhier vertegenwoordigd overeenkomstig haar statuten, door haar zaakvoerder, de heer HAESAERT Pieter Gerard Edmond, geboren te Brugge op twee april negentienhonderd zeventig, [Rijksregisternummer: 70.04.02-077.031, wonend te 1980 Zemst, Kleine Parijsstraat 3.

een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid hebben opgericht, met de volgende bepalingen :

TITEL I. : NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1.: Rechtsvorm - Naam

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en draagt de naam "BDO C4T".

Zij is een vennootschap waaraan de hoedanigheid van belastingconsulent is verleend in de zin van artikel 4, 2° van de wet van 22 april 1999 betreffende de boekhoudkundige en fiscale aspecten.

Deze naam moet steeds door de woorden "burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft aangenomen " of de afkorting "Burgerlijke CVBA" worden voorafgegaan of gevolgd.

ArtikeI 2.: Maatschappelijke zetel

:; De zetel van de vennootschap is gevestigd te 1935 Zaventem, Da Vincilaan 9 -- Box E6, Elsinore Building --;? The Corporate Village.

De zetel van de vennootschap mag bij besluit van het bestuur overgebracht worden naar elke andere plaats in België, rekening houdende met de taalwetgeving.

Iedere verandering van de zetel van de vennootschap wordt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad i! bekendgemaakt door toedoen van het bestuur.

Het bestuur kan, in België of in het buitenland, administratieve zetels, bedrijfszetels, agentschappen, bijkantoren en dochtervennootschappen oprichten.

Artikel 3.: Maatschappelijk Doel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te Vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Da Vincilaan 9 - Box E6

mod 11.1

t

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap heeft tot doel de burgerlijke werkzaamheden van belastingconsulent uit te oefenen, zoals omschreven in artikel 38 van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen, evenals het uitoefenen van alle hiermee verenigbare activiteiten, Deze activiteiten worden, overeenkomstig de wet van 22 april 1999 met betrekking tot de boekhoudkundige en fiscale beroepen, uitgeoefend door of onder de effectieve leiding van natuurlijke personen die de hoedanigheid hebben van belastingconsulent, of die de hoedanigheid hebben van een van de personen zoals vermeld in artikel 6 § 1, 7°, derde alinea van het Koninklijk Besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, zoals gewijzigd door het koninklijk besluit van 16 oktober 2010.

Behoren met name tot de activiteiten van de belastingconsulent:

1° het verstrekken van advies in alle belastingaangelegenheden;

2° het bijstaan van belastingplichtigen bij de nakoming van hun fiscale verplichtingen;

3° het vertegenwoordigen van belastingplichtigen.

Behoren onder meer tot de verenigbare activiteiten:

" de juridische dienstverlening in verband met de werkzaamheden van belastingconsulent, voor zover dit niet geschiedt als hoofdwerkzaamheid of voor zover dit door zijn aard een onderdeel uitmaakt van de uitoefening van de werkzaamheden van belastingconsulent;

" het verstrekken van adviezen, raadplegingen in statistische, economische, financiële en administratieve aangelegenheden, en het uitvoeren van allerlei studies en werkzaamheden dienaangaande, met uitzondering van beleggingsadvies en de activiteiten waarvoor een bijkomende erkenning vereist is en/of die door de wet voorbehouden zijn aan andere beroepen;

" het verstrekken van advies over de sociale wetgeving, Toonberekeningen of het verlenen van bijstand bij het vervullen van bepaalde sociaalrechtelijke formaliteiten, voor zover deze een aanvullende en bijkomstige activiteit is die niet het voorwerp uitmaakt van een afzonderlijke facturatie.

Zij mag eveneens, onder de voorwaarden bepaald door de toepasselijke wetgeving, elke verrichting die van aard is de verwezenlijking van haar doel te bevorderen en telkens in overeenstemming is met de plichtenleer die geldt voor het beroep van belastingconsulent, tot stand brengen.

De vennootschap mag, in ondergeschikte orde aan de bovenvermelde werkzaamheden van belastingconsulent, een eigen roerend en onroerend vermogen aanleggen en beheren en alle handelingen stellen die hiermee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden en die van die aard zijn de opbrengst van deze onroerende en roerende goederen te bevorderen, voor zover deze handelingen niet in strijd zijn met de deontologie van de belastingconsulent.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en mag borgstelling verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verrichtingen zowel voor haarzelf als voor alle derden, met uitzondering van de cliënten. Zij mag aan wie ook, met uitzondering van de cliënten, leningen toestaan, en (hypothecaire) waarborgen verlenen.

Zij mag haar doel zowel in België als in het buitenland verwezenlijken, onder voorbehoud van internationale bepalingen ter zake.

Zij mag rechtstreeks of onrechtstreeks via inbreng, fusie, inschrijving of iedere andere manier, geen deelnemingen bezitten in andere rechtspersonen dan:

" vennootschappen erkend door het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten;

" rechtspersonen die lid zijn van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren of auditkantoren zoals bedoeld in artikel 2 van de wet van 22 juli 1953 houdende oprichting van een Instituut van de Bedrijfsrevisoren en organisatie van het publiek toezicht op het beroep van bedrijfsrevisor;

" rechtspersonen die lid zijn van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten, of rechtspersonen zoals bedoeld in artikel 8, 9 en 10 van het koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende. de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouderfiscalist in het kader van een rechtspersoon.

Zij mag zonder de voorafgaande en steeds herroepbare toelating van het Instituut geen taak van bestuurder of zaakvoerder uitoefenen in handelsvennootschappen of vennootschappen met handelsvorm, andere dan die in het voorafgaande lid zijn opgesomd, tenzij zij door een rechtbank hiermee wordt belast.

Artikel 4.: Duur

De vennootschap heeft een onbepaalde duur.

TITEL II : KAPITAAL - AANDELEN - OBLIGATIES

Artikel 5.: Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal is onbeperkt.

Het vast gedeelte van het kapitaal bedraagt twintig duizend (20.000) Euro. Het kapitaal van de vennootschap is veranderlijk wat het bedrag betreft dat het vaste gedeelte te boven gaat.

Het vast kapitaal is vertegenwoordigd door tweehonderd (200) aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

De rechten van elke vennoot in de vennootschap vloeien enkel voort uit onderhavige akte, latere statutenwijzigingen, later goedgekeurde overdrachten en desgevallend uit een goedgekeurd intern reglement.

In het kader van deze statuten staat "stemrechten" gelijk met aandelen en alle gelijkaardige effecten van tijd tot tijd uitgegeven door de vennootschap overeenkomstig de wet en waaraan direct of indirect stemrechten verbonden zijn.

Buiten de aandelen die een inbreng vertegenwoordigen, mag geen enkele andere soort effecten, ongeacht hun naam, worden uitgegeven die maatschappelijke rechten vertegenwoordigen of recht geven op een deel van de winst.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Y t

De vennootschap mag geen aandelen uitgeven, welke ook de benaming ervan zij, die geen inbreng van geld of van vermogensbestanddelen die naar economische maatstaven waardeerbaar zijn, vertegenwoordigen. Het aantal aandelen dat het vast gedeelte van het kapitaal vertegenwoordigt, zal op ieder ogenblik geplaatst moeten zijn.

De aandelen kunnen niet in pand worden gegeven.

De comparanten, vertegenwoordigd zoals gezegd, verzoeken Ons, Notaris, in een authentieke akte vast te stellen dat zij onder hen een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid oprichten, onder de naam "BDO C4T", met eerste maatschappelijke zetel te 1935 Zaventem, "The Corporate Village", Da Vincilaan 9, Box E.6, Elsinore Building, waarvan het maatschappelijk kapitaal twintigduizend euro (¬ 20.000,00) bedraagt en ten belope van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00) is geplaatst, vertegenwoordigd door tweehonderd (200) aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

Het vast gedeelte van het kapitaal bedraagt twintigduizend euro (¬ 20.000,00).

Op deze tweehonderd (200) aandelen wordt als volgt ingeschreven in geld door een gedeeltelijke volstorting van:

.1. De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een

coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "BDO

BELASTINGCONSULENTEN", voornoemd.

Eigenares van honderd (100) aandelen ¬ 3.100,00

. 2. De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een

cooperatieve beperkte aansprakelijkheid "BDO INVESTMENTS",

voornoemd.

Eigenares van één (1) aandeel ¬ 31,00

3. De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap reet beperkte aansprakelijkheid in "PORTORIUM",

voornoemd.

Eigenares van negenennegentig (99) aandelen ¬ 3.069,00

i TOTAAL: tweehónderd (200) aandelen ¬ 6.200,00

- Dat elk aandeel gedeeltelijk werd volgestort.

- Dat het bedrag, ten belope van de gedeeltelijke volstorting, hetzij zesduizend tweehonderd euro (¬

6.200,00) gedeponeerd werd op een bijzondere rekening nummer 310-1784639-22, geopend

overeenkomstig artikel 339 van het Wetboek van vennootschappen op naam van de vennootschap in

oprichting bij ING.

Het bewijs van deponeren, verstrekt door de voormelde kredietinstelling, op een datum niet ouder dan drie

maand zal door Ons, Notaris, bewaard worden.

Dat de vennootschap thans aldus een bedrag van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6200,00) tot haar

beschikking heeft.

Artikel 6.: Stortingsplicht

De verbintenis tot volstorting van een aandeel is onvoorwaardelijk en ondeelbaar.

Het bestuur beslist soeverein over het opvragen van de stortingen. Elke opgevraagde storting wordt

aangerekend op het geheel der aandelen waarvan de vennoot titularis is.

De raad van bestuur mag de vennoten toelaten hun effecten voortijdig af te betalen; in dit geval bepaalt hij de

voorwaarden tegen dewelke de vervroegde stortingen worden toegelaten. De vervroegde stortingen worden

beschouwd als voorschotten.

De aandelen die niet volgestort zijn op het ogenblik van hun inschrijving worden bij- of volgestort op de tijd-

stippen en voor de bedragen eigenmachtig door het bestuur bepaald.

De vennoot die na een bij aangetekende brief betekende opvraging, nalaat de storting te verrichten, binnen

de termijn, bepaald in de kennisgeving, dient aan de vennootschap een rente te betalen gelijk aan de wette-

lijke rentevoet verhoogd met twee percentpunten op jaarbasis, vanaf de opeisbaarheid van de storting.

Zolang de gevraagde stortingen niet zijn gedaan na het verstrijken van de termijn, vermeld in de voorgaande

paragraaf, wordt de uitoefening van de rechten, verbonden aan de aandelen geschorst.

Artikel 7. : Ondeelbaarheid van de effecten

De vennootschap erkent slechts één eigenaar per aandeel voor wat betreft de uitoefening van hun rechten.

Aandelen waarop een vruchtgebruik gevestigd is, zullen ingeschreven worden op naam van de blote eige-

naar en op naam van de vruchtgebruiker.

De bepalingen van dit artikel zijn ook van toepassing op alle obligaties uitgegeven door de vennootschap.

Artikel 8. : Aard van de effecten

Aile aandelen zijn op naam.

In de zetel van de vennootschap wordt een aandelenregister gehouden, dat voor de vennoten ter inzage

beschikbaar is en voor iedere vennoot de volgende vermeldingen bevat:

1/ de naam, voornamen en woonplaats;

21 de datum van hun toetreding, uittreding of uitsluiting;

3/ het aantal aandelen waar hij houder van is alsook de gedane stortingen voor nieuwe aandelen, de

terugbetalingen van aandelen, de overdrachten van aandelen, met hun datum;

4/ het bedrag van de gestorte inbrengen en van de terugnemingen ter terugbetaling van de aandelen.

Het bestuur is verantwoordelijk voor de inschrijving in het aandelenregister. De inschrijvingen geschieden op

grond van documenten met bewijskracht die gedagtekend en ondertekend zijn. Zij gebeuren in de volgorde

van hun datum.

Artikel 9.: Kapitaalverhoging

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

y

'~

Voorbehouden

aan het

Belgisch staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het vast gedeelte van het kapitaal kan verhoogd worden bij besluit van de algemene vergadering van de vennoten.

Artikel 10.: Kapitaalvermindering

Het vast gedeelte van het kapitaal kan worden verminderd door afboeking van verliezen, door terugbetaling aan de vennoten van hun inbreng in dezelfde verhouding als het globale kapitaal wordt verminderd, of door gehele of gedeeltelijke vrijstelling van de vennoten of de door hen toegezegde volstortingen te verrichten. Hiertoe kan slechts worden overgegaan bij besluit van de algemene vergadering met inachtneming van de regels gesteld voor een statutenwijziging.

In geen geval mag daardoor het vast gedeelte van het kapitaal dalen beneden het wettelijk minimum, tenzij dit meteen door nieuwe inbrengen wordt verhoogd tot beloop van dit minimum of meer.

Artikel 11. : Overdracht en overgang van effecten

De stemrechten mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden noch overgaan wegens overlijden dan overeenkomstig de wet, in het bijzonder de wet van 22 april 1999 betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen en het koninklijk besluit van 16 oktober 2009 tot wijziging van het koninklijk besluit van 4 mei 1999, betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, en mits de voorafgaande goedkeuring van de raad van bestuur.

De Raad van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten wordt ingelicht over elke wijziging van de stemrechten en van de samenstelling van haar aandeelhouderschap en bestuursorgaan binnen de vijftien dagen nadat de wijziging uitwerking krijgt.

Aandelen die werkelijke niet-geldelijke inbrengen vertegenwoordigen, mogen niet eerder overgedragen worden dan tien dagen na de neerlegging van de tweede jaarbalans na hun uitgifte, conform artikel 363 van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 12. : Obligaties

De vennootschap kan al of niet met hypotheek gewaarborgde obligaties uitgeven bij besluit van het bestuur die de prijs en de voorwaarden van uitgifte zal bepalen, evenals een reglement waarin wordt bepaald hoe de vergadering van de obligatiehouders zal bijeenkomen en functioneren.

In dit besluit wordt vastgesteld of de obligaties aan toonder zijn dan wel op naam luiden.

Tot de uitgifte van converteerbare obligaties of van obligaties Met warrants en warrants kan slechts worden besloten, overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen. Deze obligaties zullen op naam moeten gesteld zijn.

TITEL III. - VENNOTEN

Artikel 13. : Toetreding en klassen

A. Toetreding

Vennoten zijn:

1. de ondertekenaars van deze akte, hierna en hierboven "oprichters" genoemd,

2. de natuurlijke of rechtspersonen die door het bestuursorgaan ais vennoot worden aanvaard overeenkomstig de statutaire bepalingen, en aan de reglementaire en deontologische bepalingen met betrekking tot de erkenning van de professionele vennootschappen, in het bijzonder het koninklijk besluit van 4 mei 1999 met betrekking tot het Instituut van Accountants en Belastingconsulenten, zoals gewijzigd door het koninklijk besluit van 16 oktober 2010.

Opdat een natuurlijke of rechtspersoon door het bestuursorgaan als vennoot kan worden aanvaard mogen de verhoudingen tussen de bestaande vennoten ten gevolge van de toelating van de kandidaat-vennoot niet dermate gewijzigd zijn dat de vennoten die de hoedanigheid hebben van belastingconsulent, lid van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, niet meer in het bezit zouden zijn van de meerderheid van de stemrechten, zodat zij geen beslissende invloed meer zouden kunnen uitoefenen op de oriëntatie van het beleid van de vennootschap.

Om aanvaard te worden als vennoot, moet men op tenminste één aandeel inschrijven en deze volstorten ten belope van één vierde. Door deze inschrijving verbindt de inschrijver zich ertoe de statuten van de vennootschap en de eventueel op voorstel van het bestuur door de algemene vergadering goedgekeurde interne reglementen na te leven. De meerderheid der aandelen moet in het bezit zijn van belastingsconsulenten die lid zijn van het Instituut van de Accountants en Belastingsconsulenten. Een minderheid van de aandelen mag in het bezit zijn van personen die in het buitenland een hoedanigheid bezitten die als gelijkwaardig met die van belastingconsulent in België wordt erkend,

B. Klassen

Elke vennoot zal behoren tel een klasse van vennoten A of B, overeenkomstig de modaliteiten uitgewerkt in

het reglement van inwendige orde. Indien er enkel vennoten klasse A zijn, of enkel vennoten klasse B, dan

wordt het onderscheid tussen de verschillende klassen opgeheven.

De toetreding van de vennoten en hun klasse blijkt uit de inschrijving in het aandelenregister

overeenkomstig artikel 357 van het Wetboek van vennootschappen,

Artikel 14. : Beperkte aansprakelijkheid

De aansprakelijkheid van de vennoten voor vennootschapsschulden is beperkt tot het bedrag waarvoor zij

ingeschreven hebben.

Er bestaat onder de vennoten geen enkele hoofdelijkheid noch ondeelbaarheid.

Artikel 15.: Verlies hoedanigheid vennoot

De vennoten maken geen deel meer uit van de vennootschap door hun overdracht van de totaliteit van de

aandelen die ze houden in de vennootschap, uittreding, uitsluiting, overlijden, onbekwaamverklaring,

faillissement of kennelijk onvermogen of, uitsluitend ingeval van vennoten-rechtspersonen door hun

ontbinding, vereffening, fusie of (partiële) splitsing.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

mod 11.1

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

De modaliteiten hiervan kunnen verder vastgelegd worden in het eventueel door de algemene vergadering goedgekeurde reglement van inwendige orde of enig ander door de venno(o)t(en) terzake ondertekend document.

De vennoot heeft alsdan recht op een scheidingsaandeel overeenstemmend met het aantal aandelen van de betrokken vennoot. Het scheidingsaandeel komt overeen met de boekhoudkundige waarde van het eigen vermogen pro-rata het aantal aandelen dat de betrokken vennoot bezit.

Ingeval van overlijden, faillissement, kennelijk onvermogen of onbekwaamverklaring van een vennoot of, uitsluitend ingeval van vennoten-rechtspersonen, bij hun ontbinding, vereffening, fusie of (partiële) splitsing, bekomen zijn erfgenamen, schuldeisers of vertegenwoordigers de waarde van zijn aandelen zoals bepaald in de vorige alinea, Zij kunnen de vereffening van de vennootschap niet vorderen.

Overeenkomstig artikel 371 van het Wetboek van vennootschappen, blijft elke vennoot gedurende vijf jaar te rekenen van het verlies van zijn hoedanigheid van vennoot, binnen de grenzen van zijn verbintenis ais vennoot, persoonlijk instaan voor alle verbintenissen door de vennootschap aangegaan voor het einde van het jaar waarin hij de hoedanigheid van vennoot heeft verloren.

A) Uittreding

Iedere vennoot mag uittreden tijdens de eerste zes maanden van het boekjaar. Deze uittreding is toegelaten, zelfs al heeft zij de vereffening van de vennootschap tot gevolg of brengt zij het bestaan ervan in het gedrang.

De aansprakelijkheid van de uitgetreden of uitgesloten vennoot verstrijkt pas bij het einde van het boekjaar waarin hij is uitgetreden of uitgesloten, onverminderd de toepassing van artikel 371 van het Wetboek van vennootschappen,

De uitgetreden vennoot heeft recht op een scheidingsaandeel overeenstemmend met het aantal aandelen van de betrokken vennoot. Het scheidingsaandeel komt overeen met de boekhoudkundige waarde van het eigen vermogen pro-rata het aantal aandelen dat de betrokken vennoot bezit.

B) Uitsluiting

Iedere vennoot mag om een gegronde reden worden uitgesloten.

Maakt een dergelijke gegronde reden uit, het feit dat ten gevolge van ofwel een transactie onder levenden houdende het afsluiten van overeenkomsten met derden of andere vennoten, die tot doel heeft de overdracht van aandelen, ofwel het overgaan van aandelen wegens overlijden, de vennoten die de hoedanigheid hebben van belastingconsulent, lid van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, niet meer in het bezit zouden zijn van de meerderheid van de stemrechten, zodat zij geen beslissende invloed meer zouden kunnen uitoefenen op de oriëntatie van het beleid van de vennootschap.

Het besluit tot uitsluiting wordt genomen door de algemene vergadering beraadslagend bij de meerderheid vereist voor een statutenwijziging.

De vennoot wiens uitsluiting wordt gevraagd, moet worden verzocht zijn opmerkingen schriftelijk te kennen te geven aan het orgaan dat de uitsluiting moet uitspreken, binnen één maand nadat een bij aangetekende brief met het met redenen omklede voorstel tot uitsluiting is verstuurd.

Indien hij daarom verzoekt in het geschrift dat zijn opmerkingen bevat, moet de vennoot worden gehoord E~Ik besluit tot uitsluiting wordt met redenen omkleed.

Het wordt vastgesteld overeenkomstig artikel 370 van het Wetboek van vennootschappen.

een eensluidend afschrift van het besluit wordt binnen vijftien dagen, bij een per post aangetekende brief, aan de uitgesloten vennoot toegezonden.

De uitsluiting wordt overgeschreven in het register van vennoten.

De uitgesloten vennoot heeft recht op een scheidingsaandeel overeenstemmend met het aantal aandelen van de betrokken vennoot. Het scheidingsaandeel komt overeen met de boekhoudkundige waarde van het eigen vermogen pro-rata het aantal aandelen dat de betrokken vennoot bezit.

TITEL IV. - BESTUUR-VERTEGENWOORDIGING

Artikel 16. : Raad van Bestuur -- Bestuurder -- Gedelegeerd-bestuurder - Voorzitter

De vennootschap wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die bestaat uit één of meerdere bestuurders en/of één of meerdere gedelegeerd-bestuurders, al dan niet vennoten.

De Raad van Bestuur zal steeds bestaan uit een even aantal leden, bestuurders of gedelegeerd-bestuurders, voor de helft benoemd op voordracht door de vennoten klasse A en de andere helft benoemd op voordracht door de vennoten klasse B.

De meerderheid van de bestuurders, al dan niet vennoten, moet de hoedanigheid hebben van belastingconsulent en moet ingeschreven zijn op deellijst van de externe leden van het instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten. Indien vennootschappen van belastingconsulenten tot bestuurders worden benoemd, worden deze overeenkomstig artikel 61 van het Wetboek van vennootschappen vertegenwoordigd door een natuurlijke persoon die de hoedanigheid heeft van belastingconsulent.

Wanneer de raad van bestuur slechts uit twee leden bestaat, heeft minstens één van hen de hoedanigheid van belastingconsulent; de andere mag:

" een natuurlijke persoon of rechtspersoon zijn die in het buitenland een hoedanigheid bezit die als gelijkwaardig wordt erkend met die van accountant en/of belastingconsulent,

" een lid zijn van het instituut van de Bedrijfsrevisoren,

" een wettelijke auditor of een auditkantoor zijn zoals bedoeld in artikel 2 van de wet van 22 juli 1953 houdende oprichting van een Instituut van de Bedrijfsrevisoren en organisatie van het publiek toezicht op het beroep van bedrijfsrevisor,

" een lid zijn van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten, of een natuurlijke persoon of een rechtspersoon zoals bedoeld in artikel 8, 9 en 10 van het koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouderfiscalist in het kader van een rechtspersoon.





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Wanneer er maar één bestuurder is, die (noodzakelijkerwijze) alle handelingen mag verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is, moet deze bestuurder de hoedanigheid van belastingconsulent hebben.

De bestuurders en de gedelegeerd-bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering van vennoten voor een periode te bepalen door de algemene vergadering en zijn steeds door haar afzetbaar, zonder motivering noch vooropzeg. De bestuurders en de gedelegeerd-bestuurders zijn steeds herbenoembaar.

De raad van bestuur kiest onder haar leden die de hoedanigheid hebben van belastingconsulenten en die ingeschreven zijn op de lijst van de externe leden van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten een voorzitter. Dit zal een bestuurder zijn die benoemd is op voordracht van de klasse van vennoten die de meerderheid van haar aandelen aanhoudt.

Artikel 17.: Vacature

Als één of meerdere plaatsen van bestuurder openvallen, kunnen de overblijvende bestuurders en gedelegeerd-bestuurders voorlopig in deze vacature(s) voorzien. De volgende algemene vergadering van vennoten zal de nieuwe bestuurders benoemen,

Een bestuurder die wordt benoemd ter vervanging van een bestuurder wiens opdracht niet was voltooid, beëindigt deze opdracht.

Ingeval één of meerdere plaatsen van gedelegeerd bestuurder openvallen dient een eventuele benoeming ter invulling van de vrijgekomen mandaten steeds te gebeuren door de algemene vergadering conform de bepalingen van artikel 16.

Artikel 18. : Bestuur

De Raad van Bestuur is bevoegd om aile handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet (of de huidige statuten) alleen de algemene vergadering bevoegd is en mits naleving van de bijzondere bepalingen betreffende het genieten van de hoedanigheid en het voeren van de titel van belastingconsulent, zoals voorzien door de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig en haar uitvoeringsbesluiten.

De bestuurder(s) die de hoedanigheid van belastingconsulent niet heeft (hebben), mag (mogen) meer in het bijzonder geen enkele handeling stellen of beslissing nemen die, direct of indirect, een inmenging zou betekenen in de uitoefening van het beroep en de opdrachten van de belastingconsulent, zoals vermeld in artikel 38 van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig. Deze beperking is niet van toepassing op de bestuurder(s) die een hoedanigheid heeft (hebben) die vermeld is onder artikel 16, vierde alinea van deze statuten.

Onverminderd de verplichtingen voortvloeiend uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

Artikel 19. : Werking van het Bestuur

A) Taakverdeling

De bestuurders vormen een college, "Raad van Bestuur" genoemd,

B) Werking

De Raad van Bestuur beraadslaagt en neemt besluiten volgens de algemene regels van beraadslagende vergaderingen.

De Raad van Bestuur komt samen telkens het vennootschapsbelang het vereist of op verzoek van de Voorzitter of één of meerdere gedelegeerd bestuurders en/of bestuurders.

De oproepingen worden minstens acht dagen voor de vergadering verstuurd, behalve in geval van hoogdringendheid, waarvan verantwoording moet worden gegeven in de notulen van de vergadering. Deze oproepingen bevatten de agenda, datum, plaats en uur van de vergadering, en worden gedaan per brief, telefax, elektronisch bericht of op een andere schriftelijke wijze.

De oproepingen worden geacht gedaan te zijn bij hun verzending.

Wanneer alle leden van de raad aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn, moet geen bewijs worden geleverd van een voorafgaandelijke oproeping.

De vergaderingen worden gehouden in de zetel of op de plaats aangeduid in de oproepingen, in België of - uitzonderlijk - in het buitenland.

Zij worden voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of, indien deze laatste verhinderd is, door zijn plaatsvervanger aangeduid door de vergadering.

C) Besluitvorming - Vertegenwoordiging van afwezige leden

De raad kan slechts beraadslagen en besluiten nemen indien tenminste de helft van zijn leden aanwezig

of vertegenwoordigd is.

De aanwezigheid van minstens één bestuurder of gedelegeerd bestuurder per klasse vennoten en

voorgedragen door die klasse vennoten, is vereist om te kunnen beraadslagen.

Iedere bestuurder hetzij gedelegeerd bestuurder kan, per brief, telefax, elektronisch bericht, of op een andere

schriftelijke wijze, een ander lid van de raad van bestuur volmacht geven om hem op één vergadering van de

raad te vertegenwoordigen en in zijn plaats te stemmen.

De besluiten van de raad van bestuur worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen.

Indien in een raadszitting, geldig samengesteld, één of meerdere leden of hun gevolmachtigden zich van

stemming onthouden, worden de besluiten op geldige wijze getroffen bij meerderheid van de stemmen van

de overige, aanwezige of vertegenwoordigde leden van de raad.

Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Beslissingen die, direct of indirect, een inmenging betekenen in de uitoefening van het beroep en de

opdrachten van de belastingconsulent, zoals vermeld in artikel 38 van de wet van tweeëntwintig april

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

' , " mod 11.1



Voor.

behouden

aan hot

Belgisch

{ Staatsblad



negentienhonderd negenennegentig, kunnen bovendien slechts geldig worden genomen indien minstens één bestuurder per klasse van aandelen, die de hoedanigheid van belastingconsulent heeft, de beslissing goedkeurt.

D) Notulen

De besluiten van de Raad van Bestuur worden in notulen opgenomen, ondertekend door de meerderheid

van de aanwezige leden.

De volmachten, net als de andere schriftelijke berichtgevingen, worden daaraan gehecht,

De afschriften van of de uittreksels uit deze notulen, die in rechte of elders dienen te worden voorgelegd,

worden ondertekend door een gedelegeerd bestuurder.

E) Dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden, binnen het kader van het dagelijks bestuur geheel of gedeeltelijk delegeren.

Meer in het bijzonder mogen de personen aan wie het dagelijks bestuur wordt toevertrouwd en die persoonlijk geen lid zijn van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, geen handelingen stellen of beslissingen nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met de uitoefening van het beroep van belastingconsulent, of met het voeren van de titel van belastingconsulent.

Artikel 20.: Vertegenwoordiging

De vennootschap wordt ten aanzien van derden en in rechte ais eiser of als verweerder vertegenwoordigd door:

- twee bestuurders gezamenlijk optredend, waarvan één gekozen op voordracht van de vennoten

Klasse A en één op voordracht van de vennoten Klasse B;

of door een persoon handelend binnen de bevoegdheden hem verleend op basis van de bepalingen van artikel 21 hierna.

Artikel 21. Bevoegdheidsdelegatie-Bijzondere volmachten

De Raad van Bestuur en de gedelegeerd bestuurders kunnen binnen de beperkingen van hun bevoegdheid bijzondere gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen.

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hen verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de Raad van Bestuur en de gedelegeerd bestuurder(s) ingeval van overschrijding van hun bevoegdheid tot delegeren.

Artikel 22.: Aansprakelijkheid

De gedelegeerd bestuurder(s) en bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vennootschap, maar ze zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van hun opdracht en aansprakelijk voor bestuursfouten, overeenkomstig het gemeen recht en het Wetboek van vennootschappen.

TITEL V. - CONTROLE

Artikel 23.: Controle van de vennootschap

Indien de vennootschap hiertoe wettelijk verplicht is, wordt de controle op de financiële toestand van de vennootschap, op de jaarrekening en op de regelmatigheid, vanuit het oogpunt van de het Wetboek van vennootschappen en van deze statuten, van de verrichtingen, weer te geven in de jaarrekening, aan één of meer commissarissen opgedragen.Zij worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

De commissarissen worden, in voorkomend geval, benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. TITEL VI. - VERGOEDING VAN BESTUURDERS EN COMMISSAR1S(SEN)

Artikel 24

a) Behoudens andersluidend besluit van de algemene vergadering, zijn de opdrachten van bestuurders

en gedelegeerd bestuurders onbezoldigd,

b) De bezoldiging van de eventuele commissarissen bestaat in een vast bedrag, dat bij de aanvang van hun opdracht door de algemene vergadering wordt vastgesteld. Zij kan niet worden gewijzigd dan met instemming van de partijen.

De vervulling van uitzonderlijke werkzaamheden of van bijzondere opdrachten kan slechts op een bijzondere wijze worden bezoldigd voor zover het jaarverslag daarover verantwoording verstrekt,

TITEL VII. -ALGEMENE VERGADERING VAN VENNOTEN

Artikel 25,: Samenstelling en bevoegdheden

De regelmatig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt de algeheelheid van de vennoten.

De besluiten van de algemene vergadering zijn bindend voor alle vennoten, zelfs voor de afwezigen of zij die tegenstemden.

Artikel 26.: Jaarvergadering

De jaarvergadering wordt gehouden binnen de zes maanden volgend op de afsluiting van de rekeningen, in de plaats, op de datum en het uur vastgesteld door het bestuur,

Deze vergadering neemt kennis van het eventueel jaarverslag en van het verslag van de commissaris(sen), bespreekt de jaarrekening en hecht er haar goedkeuring aan, zij verleent - bij aparte stemming - kwijting aan de gedelegeerd bestuurders, bestuurders en commissaris(sen), gaat over tot de herbenoeming of tot de vervanging van de uittredende of ontbrekende bestuurders, gedelegeerd bestuurders en commissaris(sen) en neemt al de besluiten in verband met de andere punten die voorkomen op de agenda.

Artikel 27. : Buitengewone algemene vergadering

Een buitengewone algemene vergadering kan, te allen tijde, worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid, die tot haar bevoegdheid behoort.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

uL

~ ..

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

Een buitengewone algemene vergadering moet worden bijeengeroepen op aanvraag van de aandeelhouders

die één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, telkens het belang van de vennootschap

het vereist.

Artikel 28. : Plaats

De algemene vergaderingen worden gehouden op de maatschappelijke zetel of in een andere plaats, zoals

aangeduid in de oproepingen.

Artikel 29. : Oproeping - Vorm

De oproepingen die de agenda bevatten zullen geschieden per aangetekende brief ten minste acht dagen op

voorhand, aan elke vennoot op naam, eventueel volgens de modaliteiten voorzien in het door de algemene

vergadering goedgekeurde reglement van inwendige orde,

De oproepingen worden geacht gegeven te zijn zodra ze verstuurd zijn.

Wanneer alle vennoten aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn moet geen bewijs worden geleverd van

een voorafgaandelijke oproeping.

Artikel 30. : Vertegenwoordiging

Elke vennoot mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een lasthebbers vennoot.

Het bestuur mag de vorm van de volmachten bepalen.

De volmachten dienen in de algemene vergadering voorgelegd te worden ten einde aan de notulen van de

vergadering gehecht te worden.

Artikel 31. : Aanwezigheidslijst

Alvorens aan de vergadering deel te nemen zijn de vennoten of hun lasthebbers verplicht de aanwezig-

heidslijst te ondertekenen, met de aanduiding van de naam, voornamen, de woonplaats of de naam en zetel

van de vennoten en van het aantal aandelen, dat zij vertegenwoordigen.

Artikel 32. : Bureau

De algemene vergaderingen worden voorgezeten door de Voorzitter van de raad van bestuur of bij zijn

afwezigheld, door zijn plaatsvervanger aangeduid door de vergadering.

De voorzitter van de vergadering duidt een secretaris aan en - zo het aantal het toelaat - twee stemop-

nemers, die geen van allen vennoten hoeven te zijn.

Artikel 33. : Beraadslaging - Besluiten

quorum

De algemene vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze ongeacht het aanwezig of

vertegenwoordigd deel van het maatschappelijk kapitaal, mits er minstens één vennoot van elke klasse

aanwezig is.

Niettemin kan de algemene vergadering over wijzigingen in de statuten of over de vastlegging of

wijziging van een reglement van inwendige orde alleen dan op geldige wijze beraadslagen, wanneer de

voorgestelde wijzigingen bepaaldelijk zijn aangegeven in de oproepingen en wanneer de aanwezigen

tenminste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. ls de laatste voorwaarde niet

vervuld, dan is een nieuwe bijeenroeping nodig met dezelfde agenda en de nieuwe vergadering beraadslaagt

op geldige wijze ongeacht het door de aanwezige vennoten vertegenwoordigde deel van het kapitaal.

b) besluiten

In de algemene vergadering worden de besluiten genomen met drie vierden meerderheid van de

Stemmen, behoudens wanneer het Wetboek van vennootschappen of het door de algemene vergadering

goedgekeurde reglement van inwendige orde, een andere meerderheid voorziet

De onthoudingen of blancostemmen en de nietige stemmen worden bij de berekening van de meerderheid

niet meegerekend. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Ç) Schriftelijke Besluitvorming

De vennoten kunnen eenparig en schriftelijk aile besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene

vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden

Artikel 34. : Stemrecht

Elke aandeel geeft recht op één (1) stem.

Artikel 35. : Schorsing van het stemrecht - Onverdeeldheid - Vruchtgebruik

a) Wanneer de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, is de uitoefening van het stemrecht dat aan de betrokken aandelen toekomt, geschorst.

b) Het stemrecht, verbonden aan een aandeel in onverdeeldheid, mag slechts worden uitgeoefend door een persoon, aangeduid door aile mede-eigenaars.

p) Is het aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan wordt het aan dat aandeel verbonden stemrecht

uitgeoefend door de vruchtgebruiker, behoudens verzet van de blote eigenaar.

Kan tussen de blote eigenaar en de vruchtgebruiker geen overeenstemming worden bereikt, dan zal

de bevoegde rechter op verzoek van de meest gerede partij, een voorlopige bewindvoerder benoemen, om

de befrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Artikel 36.: Besluiten buiten de agenda

Over niet in de agenda begrepen punten kan niet worden beraadslaagd, tenzij alle vennoten aanwezig of

vertegenwoordigd zijn op de vergadering en er éénpang wordt besloten.

Artikel 37. : Notulen

Van elke vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt,

De notulen worden ondertekend door de voorzitter, de secretaris, de stemopnemers, de aanwezige

bestuurders, gedelegeerd bestuurders en door de vennoten die dit wensen,

De uittreksels of kopieën worden ondertekend door één gedelegeerd bestuurder.

TITEL VIII. JAARREKENING - JAARVERSLAG - CONTROLEVERSLAG

Artikel 38. : Boekjaar - Jaarrekening- Controleverslag

"Het boekjaar begint op één oktober van elk jaar en eindigt op dertig september.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

1c ~ iti' y mod 11.1



Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad



Op hot einde van elk boekjaar maakt de raad van bestuur een inventaris op, mede de jaarrekening volgens de bepalingen van artikel 92 van het Wetboek van vennootschappen.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt een geheel.

De raad van bestuur stelt bovendien een verslag op "jaarverslag" genoemd, waarin hij rekenschap geeft van zijn beleid, voorzover ais wettelijk verplicht. Het verslag bevat de commentaren, informaties en toelichtingen die vormeld zijn in artikel 95 en 96 van het Wetboek van vennootschappen, voor zover die van toepassing zijn.

Tenminste één maand voor de Saarvergadering overhandigt het bestuur de stukken opgesomd irt artikel 92 van liet Wetboek van vennootschappen, met het jaarverslag aan de eventuele commissaris(sen), of stelt/stellen hij/zij het ter beschikking van de vennoten indien er geen commissaris bestaat in de vennootschap.

De eventuele commissaris(sen) stellen met het oog op de jaarvergadering een omstandig schriftelijk verslag op, "controleverslag" genoemd, rekening houdend met hetgeen bepaald is in de artikels 143 en 144 van het Wetboek van vennootschappen.

De jaarrekening en de voormelde verslagen worden gezonden aan de houders van aandelen op naam, aan de bestuurders, gedelegeerd bestuurders en aan de commissarissen, tezelfdertijd als de oproeping, Er wordt ook onverwijld een afschrift van deze stukken gezonden aan diegenen die, uiterlijk zeven dagen voor de algemene vergadering, hebben voldaan aan de formaliteiten, door de statuten voorgeschreven om tot de vergadering te worden toegelaten. De personen die deze formaliteiten na dit tijdstip hebben vervuld, krijgen een afschrift van deze stukken op de algemene vergadering, tedere aandeelhouder, obligatiehouder, warranthouder of houder van een certificaat dat met medewerking van de vennootschap werd uitgegeven, heeft het recht, tegen overlegging van zijn effect, vanaf vijftien dagen voor de algemene vergadering ter zetel van de vennootschap kosteloos een exemplaar te bekomen van de hiervoor vermelde stukken.

Het testuur legt binnen de dertig dagen, na de goedkeuring van de jaarrekening door de algemene vergadering, de in artikel 98, 100, 101 en 102 van het Wetboek van vennootschappen genoemde documenten neer bij de Nationale Bank van België.

Wanneer de vennootschap, naast de bij artikel 98 en 100 van het Wetboek van vennootschappen voorgeschreven openbaarmaking, het eventueel jaarverslag en de jaarrekening in hun geheel op een andere wijze of een verkorte versie van dit laatste document verspreidt, zijn de bepalingen van artikel 104 en 105 van het Wetboek van vennootschappen van toepassing.

TITEL- IX. : BESTEMMING VAN DE WINST

Artikel 39.

De netto-winst zal, na compensatie met vroegere verliezen, ais volgt worden toegewezen :

1, vijf ten honderd tot vorming van het wettelijk reservefonds;

2, Het saldo van de winst wordt ter beschikking gesteld van de algemene vergadering en wordt

desgevallend uitgekeerd aan alle vennoten pro-rata van het aantal aandelen dat zij bezitten. De winstopname kan verder worden geregeld door het eventueel door de algemene vergadering goedgekeurde reglement van inwendige orde of enig ander door de venno(o)t(en) ter zake ondertekend document.

Artikel 40. : Interimdividend

Aan net bestuur wordt de bevoegdheid verleend, met inachtneming van de wettelijke voorschriften vervat in

het Wetboek van vennootschappen, interimdividenden uit te keren.

TITEL- X. - ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 41. : Oorzaken van ontbinding

Behoudens de gerechtelijke ontbinding, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een besluit

van de algemene vergadering volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

Artikel 42. : Ontbinding -Voortbestaan - Sluiting

De vennootschap blijft na ontbinding, ongeacht of deze door een uitspraak van de rechter, dan wel bij een

besluit van de algemene vergadering plaatsheeft, van rechtswege als rechtspersoon voortbestaan voor haar

vereffening tot aan de sluiting ervan.

Artikel 43. : Benoeming van vereffenaar(s)

Zijn er geen vereffenaar(s) benoemd, dan is het bestuur die op het tijdstip van de ontbinding in functie is, van

rechtswege vereffenaar.

De algemene vergadering van de vennootschap in vereffening kan te allen tijde en bij gewone meerderheid

van stemmen een of meer vereffenaars benoemen of ontslaan, met inachtneming van de wettelijke

bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Zij bepaalt hun bevoegdheden, hun vergoeding alsook de wijze van vereffening. De benoeming van

de vereffenaars stelt een einde aan de bevoegdheden van het bestuur.

Artikel 44. : Verdeling

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt het netto-actief onder

de vennoten verdeeld naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten.

Indien de aandelen niet in gelijke mate volgestort zijn, zullen de vereffenaars, alvorens tot de

verdeling over te gaan, het evenwicht herstellen door alle aandelen op een gelijke voet te plaatsen, ofwel

door aanrekening van de nog openstaande bedragen op de aandelen waarop in mindere mate is gestort,

ofwel door vooruitbetaling in geld of in aandelen ten bate van de aandelen waarop in hogere mate is gestart.

Het saldo wordt evenredig verdeeld over alle aandelen,

TITEL_ Xl. - ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 45.: Geschillen - Bevoegdheid

Voor alle geschillen tussen de vennootschap, haar vennoten, bestuurders, obligatiehouders, eventuele

commissaris(sen) en vereffenaars met betrekking tot de zaken van de vennootschap en de uitvoering van



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

deze statuten, zijn alleen de rechtbanken van de maatschappelijke zetel bevoegd, tenzij de vennootschap er uitdrukkelijk van afziet.

Artikel 46.: Woonstkeuze

Elke in het buitenland gedomicilieerde vennoot, obligatiehouder, bestuurder of vereffenaar, die geen aan de vennootschap geldig betekende woonplaats gekozen heeft in België of in het buitenland, wordt geacht de woonplaats te hebben gekozen ten maatschappelijke zetel, waar hun alle akten geldig kunnen worden betekend of aangezegd, terwijl de vennootschap geen andere verplichting heeft dan ze ter beschikking te houden van de bestemmeling.

TITEL XII. - REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

Artikel 47.: Reglement

Het reglement van inwendige orde wordt vastgesteld door de algemene vergadering en kan, binnen de perken van de wettelijke en statutaire voorschriften, alle bepalingen voorzien met betrekking tot de uitvoering van de huidige statuten en .de afhandeling van de vennootschapszaken. Zo kan het reglement ondermeer aan de vennoten en hun rechthebbenden elke verbintenis opleggen die in het belang van de vennootschap zou zijn.

DEEL III.: OVERGANGSBEPALINGEN

1. Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt zijn aanvang op heden en zal worden afgesloten op 30 september 2015.

2. De eerste gewone algemene vergadering

De eerste gewone algemene vergadering zal worden gehouden in 2016.

DEEL IV : BENOEMINGEN

1. Benoeming van de bestuurders

De comparanten verklaren dat de ondergetekende notaris hun aandacht gevestigd heeft op:

a) de beschikkingen van de wet van 19 februari 1965 met betrekking tot de uitoefening door vreemdelingen van onafhankelijke beroepsactiviteiten, zoals gewijzigd door de wet van 10 januari 1977.

b) de bepalingen van artikel 1 van het Koninklijk Besluit nummer 22 van 24 oktober 1934, zoals gewijzigd door latere wetten op het verbod bepaalde ambten uit de oefenen

Onmiddellijk hierna hebben de oprichters besloten het aantal leden van de Raad van Bestuur vast te stellen op vier (4) en benoemen bijgevolg:

- De heer DE SMET Peter Maurits Maria, geboren te Assenede op eenentwintig april negentienhonderdvijfenzestig, tRijksregister nummer : 65.04.21-437.35], wonend te 9820 Merelbeke, Zink 80 tot (gedelegeerd) bestuurder "klasse A"

De heer BOUMANS Erwin Emile Charles Edgar, geboren te Antwerpen op vier april negentienhonderdvierenzeventig, [Rijksregister nummer : 74.04.04-395.97], wonend te 2640 Mortsel, Kaphaanlei 99 tot bestuurder "klasse A".

- De heer HAESAERT Pieter Gerard Edmond, geboren te Brugge op twee april negentienhonderd zeventig, [Rijksregisternummer: 70.04.02-077.03], wonend te 1980 Zemst, Kleine Parijsstraat 3, tot (gedelegeerd) bestuurder "klasse B".

- Mevrouw VERMEERSCH Ilse Griet, geboren te Torhout op tweeëntwintig juni negentienhonderd tweeënzeventig, [Rijksregisternummer: 72.06.22-244.68.], wonend te 1980 Zemst, Kleine Parijsstraat 3, tot bestuurder "klasse B".

De oprichters verklaren in het bezit te zijn van een geschrift waarbij voornoemde personen verklaard hebben dit mandaat te aanvaarden.

Het mandaat van de bestuurders geldt voor onbepaalde duur.

DEEL VI : BIJZONDERE VOLMACHT

Een bijzondere volmacht wordt verleend - onder de opschortende vouwaarde van de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel - aan de heer VANDENBROECK Johan, Mevrouw CELIS Ann, Mejuffrouw DREESEN Marion, woonplaats kiezend te 1935 Zaventem, Da Vincilaan 9  Box E.6, Elsinore Building  Corporate Village, elk van hen kan afzonderlijk en alleen optreden en elk met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, om de nodige formaliteiten te vervullen tot inschrijving van de vennootschap bij de ondernemingsloketten en bij de diensten van de belasting op de toegevoegde waarde.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL.

Paul Maselis, Notaris.

GELIJKTIJDIGE NEERLEGGING:

de uitgifte van de oprichtingsakte; volmacht

mod 11.1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BDO C4T

Adresse
DA VINCILAAN 9 - BOX E6 1935 ZAVENTEM

Code postal : 1935
Localité : Corporate Village
Commune :
Région : Région de Bruxelles-Capitale