BE.POETIC

Association sans but lucratif


Dénomination : BE.POETIC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 630.817.625

Publication

27/05/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1  Naam

De vereniging draagt de naam  be.poetic . Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk of  vzw , met nauwkeurige aanduiding van de zetel.

Artikel 2  Maatschappelijke Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd in Frédéric Mohrfeldstraat 65, 1090 Jette, gelegen in het gerechtelijk

arrondissement Brussel.

Artikel 3  Duur

De vereniging is gesticht voor onbepaalde duur.

Artikel 4  Doel

§ 1. De vereniging wordt opgericht met als doel:

De verschillende poëtische kunstvormen op een hedendaagse manier kenbaar te maken, te ontwikkelen, te

promoten en te verspreiden.

Kunstenaars een platform te bieden in een Brusselse context als sociaal-cultureel laboratorium waarin

verschillende kunstdisciplines en het publiek elkaar met open geest ontmoeten en een dialoog aangaan.

Artistieke uitwisseling tussen het grootstedelijk gebied Brussel en de wereld te bevorderen.

Aandacht geven aan het experimentele in de kunsten.

Artikel 5 - Leden

§ 1. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste vijf bedragen.

Statuten

De vereniging werd opgericht op 21 januari 2015.

Titel I: Naam  Zetel  Doel

§ 2. De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. Ter uitvoering van wat in § 1 is bepaald, kan zij alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

Titel II: Leden, toetreding, ontslag en lidmaatschapsbijdrage

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : be.poetic

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Frédéric Mohrfeldstraat 65

*15308725*

Luik B

België

1090

0630817625

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Jette

Griffie

Neergelegd

23-05-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

§ 2. Er zijn werkende en toegetreden leden.

§ 3. De stichters van de vereniging zijn werkende leden en blijven dit tot op het ogenblik dat ze ontslag nemen of ontslagen worden.

Luik B - vervolg MOD 2.2

§ 4. Iedereen die gedomicileerd is in België en die minstens 18 jaar oud is, mag zijn/haar kandidatuur om lid te worden indienen bij de Raad van Bestuur. Deze kandidaatstelling gebeurt per brief, per e-mail of per aangetekend schrijven aan de voorzitter van de vereniging. In de kandidaatstelling dient gespecifieerd te worden of men werkend of toegetreden lid wil worden. De Raad van Bestuur beslist op de eerstvolgende vergadering na de kandidaatstelling of de kandidatuur wordt aanvaard. De beslissing van de Raad van Bestuur is definitief en moet niet gemotiveerd worden.

Artikel 6 - Lidmaatschapsbijdrage

De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage wordt bepaald door de Algemene Vergadering. Deze kan maximum 1 euro

bedragen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7 - Ontslag

De leden die wensen ontslag te nemen, stellen de Raad van Bestuur hiervan per brief, per e-mail of per

aangetekend schrijven in kennis.

Artikel 8. De Algemene Vergadering

Sectie A. Samenstelling

§ 1. De Algemene Vergadering is samengesteld uit de werkende leden van de vereniging. De werkende leden genieten spreekrecht én stemrecht, de toegetreden leden enkel spreekrecht.

§ 2. Elk werkend lid heeft recht op één stem.

§ 3. Elk werkend lid kan zich met schriftelijke volmacht op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid. Deze volmacht mag per brief, per e-mail of per aangetekend schrijven worden opgestuurd naar de voorzitter van de vereniging of de ondertekende volmacht op papier mag aan het begin van de vergadering worden ingediend bij de voorzitter van de vereniging. Elk werkend lid kan slechts één volmacht uitoefenen.

Sectie C. Bijeenroeping

§ 1. De Algemene Vergadering wordt minimaal éénmaal per jaar door de Raad van Bestuur samengeroepen en dit binnen de drie eerste maanden na het afsluiten van het boekjaar.

§ 2. Een buitengewone Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen in alle gevallen waarin ze dit nodig acht of op verzoek van ten minste één vijfde van de werkende leden. Binnen eenentwintig dagen na deze beslissing wordt de buitengewone Algemene Vergadering bijeengeroepen; de buitengewone Algemene Vergadering wordt uiterlijk op de veertigste dag na dit verzoek gehouden..

§ 3. Alle werkende leden worden tenminste veertien kalenderdagen voorafgaand aan de Algemene Vergadering opgeroepen. Dit gebeurt per brief, per e-mail of via een aangetekend schrijven. De agenda wordt bij de oproeping meegedeeld. Elk voorstel dat door een werkend lid van de Algemene Vergadering wordt ingediend, wordt op de agenda gebracht.

Sectie B. Bevoegdheden

Een besluit van de Algemene Vergadering is vereist voor:

- de wijziging van de statuten;

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-de goedkeuring van het jaarverslag en het jaarprogramma;

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

- de kwijting aan de bestuurders;

-de benoeming en de afzetting van commissarissen;

-het bepalen van de bezoldiging van commissarissen;

-de kwijting van commissarissen;

-de uitsluiting van een lid;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

- de ontbinding van de vereniging;

- alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Titel III: Bestuur en organisatie

Sectie D. Vergaderingen

§ 1. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de Secretaris. Als de Voorzitter en de Secretaris allebei afwezig zijn, zal de Algemene Vergadering met een meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden een lid aanduiden die de vergadering zal voorzitten.

§ 2. Bij het begin van de vergadering worden één of meerdere stemopnemers aangeduid.

§ 3. Beslissingen op de Algemene Vergadering worden steeds genomen met hand opsteken, behalve bij verkiezingen voor de Raad van Bestuur en bij stemmingen omtrent een ontslag als bestuurder of als lid. In deze

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

uitzonderlijke gevallen gebeurt de stemming schriftelijk en geheim.

§ 4. Van de Algemene Vergadering wordt een verslag gemaakt waarin de samenstelling, de beslissingen en de wijze van stemmen worden genotuleerd. De notulen worden ondertekend door de voorzitter en de stemopnemer(s) van de vergadering. De verslagen worden bijgehouden op de maatschappelijke zetel, waar werkende leden en belanghebbende derden ze op aanvraag kunnen inkijken.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 9  De Raad van Bestuur

Sectie A. Samenstelling

§ 1. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging. De Raad van Bestuur wordt samengesteld uit ten minste 3 en ten hoogste 9 leden. In eigen schoot verkiest deze Raad van Bestuur, in zijn eerste vergadering na de benoeming door de Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen (50% + 1) een Voorzitter, een Secretaris en een Penningmeester. Andere functies kunnen worden voorzien.

§ 2. De Raad van Bestuur kan op elke vergadering beslissen om één of meerdere bestuurders de bevoegdheid te geven om een genomen beslissing van de Raad van Bestuur uit te voeren. Deze bestuurders hebben binnen dit mandaat de mogelijkheid om, met de daarvoor voorziene (financiële) middelen, alle handelingen die wettelijk en statutair correct zijn uit te voeren om de beslissing van de Raad van Bestuur uit te voeren. Hieronder worden onder andere verstaan: de aankoop en verkoop van goederen, het sluiten van akkoorden en contracten met derden en het uitvoeren van betalingen.

§ 3. De leden van de Raad van Bestuur, evenals de personen die binnen deze raad functies bekleden, zijn verkozen voor een periode van vier jaar. Hun mandaat eindigt bij de sluiting van de Algemene Vergadering, waarop de nieuwe bestuurders werden benoemd. Bestuurders zijn herbenoembaar.

§ 4. De kandidaturen voor de Raad van Bestuur worden bij de voorzitter ingediend (per brief, per e-mail of per aangetekend schrijven), uiterlijk één week voorafgaand aan de statutaire Algemene Vergadering die een nieuwe bestuurstermijn van 4 jaar voorafgaat. Elk werkend lid kan zich kandidaat stellen om in de Raad van Bestuur te zetelen. Tijdens de Algemene Vergadering verkiezen de aanwezige en vertegenwoordigde werkende leden de nieuwe bestuurders. Elke kandidaat waarmee een meerderheid van de Algemene Vergadering (50% + 1) akkoord gaat, is verkozen. Als er echter meer dan 9 kandidaten een meerderheid halen, zijn het de 9 kandidaten met het hoogste aantal stemmen die verkozen worden.

Als een bestuurder ontslag neemt of ontslagen wordt, zal tijdens de eerstvolgende Algemene Vergadering een verkiezing worden georganiseerd. Werkende leden kunnen zich tijdens die vergadering kandidaat stellen en kunnen verkozen worden tot bestuurder op dezelfde wijze als dat een bestuurder wordt verkozen aan het begin van een bestuurstermijn. Als een nieuwe bestuurder wordt verkozen, blijft deze na bekrachtiging lid van de Raad van Bestuur tot het einde van de reeds lopende legislatuur van vier jaar.

§ 5. De samenstelling van de Raad van Bestuur evenals elke wijziging in de samenstelling wordt neergelegd ter griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel om te worden bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Sectie E. Bijzondere meerderheden

§ 1. Behoudens de uitzonderingen voorzien in de wet en de statuten, worden alle beslissingen van de Algemene Vergadering genomen bij gewone meerderheid (50% + 1) van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§ 2. Over een statutenwijziging en de invoering of wijziging van het Huishoudelijk Reglement kan de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of derde lid van deze paragraaf, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

De leden van de Raad van Bestuur kunnen ten allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist met gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ieder lid van de raad van bestuur kan ook zelf ontslag nemen door kennisgeving per brief, per e-mail of per aangetekend schrijven aan de voorzitter.

Sectie B. Bevoegdheden

§ 1. De Raad van Bestuur staat in voor het algemeen bestuur van de vereniging en vertegenwoordigt de VZW in alle handelingen in en buiten rechte. Ten aanzien van de Algemene Vergadering verricht zij beleidsvoorbereidend werk en voert het door de Algemene Vergadering goedgekeurde beleid uit. Hiertoe worden ook de handelingen, die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren, gerekend.

§ 2. De Raad van Bestuur is gerechtigd om alle roerende en onroerende goederen aan te kopen, te huren of te vervreemden, alle legaten en schenkingen te aanvaarden binnen de perken van de wet, bezoldigd personeel te

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

benoemen en af te stellen en hun wedde te bepalen, alle schikkingen van inwendige orde te treffen. Hij kan zijn machten en bevoegdheden uitoefenen bij delegatie, onder voorbehoud van bekrachtiging.

§ 3. De Raad van Bestuur kan één van zijn leden, of een lid van de Algemene Vergadering, met een bijzondere opdracht belasten.

§ 4. De Raad van Bestuur kan werkgroepen in het leven roepen belast met de voorbereiding of uitvoering van beleidspunten. Na de beslissing om een werkgroep op te starten, bepaalt de Raad van Bestuur de samenstelling en werkingsmodaliteiten ervan.

§ 5. Alle bevoegdheden die niet door de wet of de statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden, vallen onder de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 10  Aansprakelijkheid van de bestuurders

De bestuurders gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat. Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

Artikel 11  Maatschappelijk dienstjaar

Het maatschappelijk dienstjaar begint op één januari om te eindigen op eenendertig december. Alsdan worden de rekeningen en de boekhouding afgesloten en ter verantwoording voorgelegd. Op hetzelfde ogenblik wordt de begroting voor het volgend maatschappelijk boekjaar ingediend.

Artikel 12  Voorlegging rekeningen en begroting

De jaarlijkse rekeningen worden ieder jaar ter goedkeuring aan de statutaire Algemene Vergadering onderworpen. De Algemene Vergadering kan vervolgens beslissen om kwijting te verlenen aan de leden van de Raad van Bestuur. Als de Algemene Vergadering beslist om niet aan alle bestuurders kwijting te verlenen, dient de Algemene Vergadering te beslissen over welke bestuurders wel kwijting wordt verleend en welke niet. Bij het niet verlenen van kwijting aan één of meerdere bestuurders, moet de Algemene Vergadering haar beslissing motiveren. De jaarlijkse begroting dient eveneens goedgekeurd te worden door de Algemene Vergadering.

Artikel 13  Ontbinding

De ontbinding van de vereniging kan slechts uitgesproken worden door een speciaal daartoe bijeengeroepen vergadering van de Algemene Vergadering. Om op geldige wijze een beslissing te kunnen nemen, moet ten minste twee derde van de werkende leden van de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De Algemene Vergadering kan de ontbinding van de vereniging enkel uitspreken als vier vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden hiermee akkoord gaat. Het netto-actief zal geschonken worden aan een goed doel. Het actief mag slechts aangewend worden na aanzuivering van het passief. De bestemming van het actief mag de rechten van derden niet schaden.

Sectie C. Vergaderingen

§ 1. Er kunnen slechts geldige beslissingen genomen worden zo de helft van de leden tegenwoordig is, of een volmacht heeft geschonken aan één van de aanwezige leden. Geen lasthebber kan meer dan één lastgever vertegenwoordigen. Bij een tweede vergadering volstaat de meerderheid van de aanwezige leden om te beslissen over dezelfde punten.

§ 2. Beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen (50% + 1). Op vraag, of indien er geen consensus is, wordt over voorstellen beslist bij handopsteken. Bij beslissingen die personen betreffen, wordt overgegaan tot een geheime stemming.

§ 3. Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Ze worden bewaard in een notulenregister.

§ 4. De Raad van Bestuur vergadert ten minste driemaal per jaar. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter, die eveneens de agenda bepaalt. Indien het belang van de vereniging het vereist kan de voorzitter onverwijld een vergadering van de Raad van Bestuur bijeen roepen.

§ 5. Vergaderingen van de Raad van Bestuur worden altijd afgesloten met een agendapunt  Varia . Tijdens het behandelen van dit agendapunt kan elk lid van de Raad van Bestuur voorstellen en problemen voorleggen aan de vergadering.

Titel V: Financiën en boekhouding

Titel VI: Slotbepalingen, ontbinding en vereffening

De stichters van de vereniging:

Antoine Raymond François Boute; adres: Zittekestraat 7, 3080 Tervuren; geboren te Sint-Joost-ten-Node op

21/02/1978.

Kurt Deswert; adres: Prekelindelaan 4, 1200 Brussel; geboren te Leuven op 28/09/1979.

Stefan De Latte; adres: Frédéric Mohrfeldstraat 69, 1090 Jette; geboren te Moeskroen op 19/06/1977.

Tatjana Eekman; adres: Frédéric Mohrfeldstraat 69, 1090 Jette; geboren te Brussel op 17/05/1983.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Monique Clementina R. Verelst; adres: Galgstraat 127, 1600 Sint-Pieters-Leeuw; geboren te Reet op 20/02/1971. Hans Van Rompaey; adres: Prekelindelaan 4, 1200 Brussel; geboren te Lier op 26/12/1986.

Philip Louisa Edward Alfreda Karel Meersman; adres: Frédéric Mohrfeldstraat 65, 1090 Jette; geboren te Sint-Niklaas op 05/05/1971.

Bestuur:

Tatjana Eekman, voorzitter, 830517 332 63 Stefan De Latte, penninmeester, 770619 027 92 Philip Meersman, secretaris, 710505 145 67

Coordonnées
BE.POETIC

Adresse
FREDERIC MOHRFELDSTRAAT 65 1090 BRUSSEL

Code postal : 1090
Localité : JETTE
Commune : JETTE
Région : Région de Bruxelles-Capitale