BELGIAN STUDENT PLATFORM, AFGEKORT : BSP

Association sans but lucratif


Dénomination : BELGIAN STUDENT PLATFORM, AFGEKORT : BSP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 894.133.825

Publication

28/09/2011
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2.2

Ondernemingsnr : 894.133.825

Benaming

(voluit) : OXYGENE PLUS

(verkort) ; 02+

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Kroonlaan 311, 1050 ELSENE, B

Onderwerp akte : Wijziging statuut - Algemeen vergadering - 05/09/2011

Artikel 2 . Artikel 4 . Artikel 5, Artikel 6 , Artikel 7 , Artikel 8 . Artikel 9, Artikel 10 . Artikel 11, Artikel 12, Artikel 13 , Artikel 14 , Artikel 15 , Artikel 16 . Artikel 17, Artikel 18

TITEL I: RECHTSVORM -- NAAM  ZETEL  DOEL - DUUR

Artikel 1: Rechtsvorm

oDe vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna vzw genoemd), op grond van de wet van 27 juni 1927 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk

Artikel 2: Naam

oDe vereniging draagt de naam " BELGIAN STUDENT PLATFORM" en heeft als afkorting "BSP"

oDe vereniging behoudt zich het recht voor om in af de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging de verkorte benaming "BSP" te gebruiken.

Artikel 3: Zetel

oDe maatschappelijke zetel is gevestigd te Kroonlaan 311, 1040 Elsene. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel. Alle stukken voorgeschreven door de vzw - wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement. De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Belgisch grondgebied en de nodige openbaarmakingvereisten te vervullen.

Artikel 4 : Doelstellingen

a) Vormen van een gemeenschappelijk platform voor bachelor-, master- of doctoraatsstudenten van diverse universiteiten en hogescholen.

b) bijstaan en ondersteunen van studenten bij hun studies en hen vertegenwoordigen op verschillende: niveaus.

c) organiseren van socio-culturele, sportieve, educatieve en kunstzinnige activiteiten of evenementen' alsook binnenlandse en buitenlandse reizen in kader van zelfontplooiing of -ontwikkeling.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : llaarn en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/09/2011- Annexes du Moniteur belge

i

i

1

i

u

II

ni

*11146531*

;,~ ,~~:~.~ ?" c ~ 1,;,

1-6 SEP 2011

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MQD 2.2

d) Studenten ertoe aanzetten om onderzoek te doen en academische artikels of opiniestukken te schrijven over maatschappelijke onderwerpen, in het bijzonder over onderwijs

e) Organiseren van lezingen, panels, discussieavonden, roundtables of conferenties over maatschappelijke onderwerpen, in het bijzonder over onderwijs, waarbij studenten aangemoedigd worden om niet enkel als luisteraar maar ook als spreker actief deel te nemen.

f) Via verschillende activiteiten er voor zorgen dat de relatie tussen studenten en docenten niet beperkt blijft tot de contacten tijdens de lessen, dat deze bevorderd wordt zodat ze van elkaar kunnen leren.

g) Vormen van een kennis-en informatiebron over het (hoger) onderwijssysteem in België, hogescholen en universiteiten en over master-, doctoraat- en post-doctoraatsopleidingen.

h) Informeren van leerlingen en ouders uit het middelbaar over studiemogelijkheden en uitdagingen in het hoger onderwijs en hen begeleiden bij de studiekeuze. In dit kader wil de vereniging jaarlijks een studiekeuzebeurs organiseren.

i) Bevorderen van studieprestaties van studenten via collectieve studeermomenten, via peterschapsprojecten of via workshops, infoavonden, lezingen over studievaardigheden, motivatie, studeertechnieken, rolmodellen, enz...

j) Aangaan van samenwerkingen en realiseren van gemeenschappelijke projecten met andere verenigingen

k) Informeren van studenten over de (arbeids)markt, hen helpen met het vinden van stageplaatsen en hen begeleiden en ondersteunen tijdens de overgang naar het professioneel leven.

I) Organiseren van lokale of nationale activiteiten en wedstrijden voor jongeren om het wetenschappelijk denken en maatschappelijke verantwoordelijkheid te bevorderen.

m) Begeleiden en ondersteunen van studenten met moeilijkheden over studiefinanciering of logement via giften, donaties of sponsoringen.

oDe vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs op bijkomstige wijze, economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan bovenvermelde doelstellingen.

oDe vereniging kan afdelingen opstarten in andere steden.

Artikel 5: Duur

oDe vereniging wordt voor onbepaalde tijd opgericht. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL II: LEDEN

Artikel 6: Aantal leden & stemrecht

oDe vereniging bestaat uit (werkende) leden en toegetreden leden.

oliet aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste drie leden bedragen.

oAlleen de werkende leden bezitten de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering. Dit recht komt niet toe aan de toegetreden leden. Het aantal werkende leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen.

Artikel 7: toetreding

oAls lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

oAls toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

oVerzoeken om toelating tot het lidmaatschap dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen en adres of indien het een rechtspersoon betreft, naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker. De raad van bestuur beslist omtrent de al dan niet toelating tot het lidmaatschap uiterlijk drie maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt en geeft hieromtrent hetzij mondeling of schriftelijk bericht aan de verzoeker. Tegen zijn beslissing staat beroep open bij de eerstvolgende algemene vergadering. Dit beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de raad van bestuur binnen de maand na de kennisgeving van de weigering.

Artikel 8: bijdrage, ontslag; beëindiging van het lidmaatschap, rechten

oDe algemene vergadering bepaalt jaarlijks de hoeveelheid van het lidgeld. Het maximum van het lidgeld wordt bepaald op tweehonderd euro (200,00 ¬ ) jaarlijks. De leden (werkende en toegetreden leden) zijn lidgeld verschuldigd, maar kunnen ook vrijwillig een inbreng doen of een bijdrage storten.

oBij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsopvolgers gedane inbreng of gestorte bijdragen terug te vorderen of de zegels te leggen.

oHet lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, en overlijden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 22

oVrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief, geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur.

oUitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De schorsing/uitsluiting kan zowel mondeling als schriftelijk meegedeeld worden aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over ie gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

Artikel 9: Verplichtingen

oDe leden van de vereniging zijn verplicht:

Ede statuten van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven

l:,de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden

. TITEL Ill: RAAD VAN BESTUUR:

Artikel 10: Bestuurders

oDe vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur. De raad van bestuur bestaat uit vier leden,

benoemd door de algemene vergadering en te allen tijde door deze afzetbaar.

oZij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

oOm tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging.

Artikel 11: Bestuurstermijn

oDe bestuurders worden verkozen voor een termijn van 2 jaar en zijn herverkiesbaar. Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van de lidmaatschapvoorwaarde, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn. Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

Artikel 12: Machtigingen

oDe bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een schatbewaarder aan. Deze zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen.

Artikel 13: Vergaderingen

oDe raad van bestuur vergadert minstens driemaal per jaar. Beslissingen worden genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige bestuurders. Er worden van elke vergadering notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris.

TITEL IV ALGEMENE VERGADERING:

Artikel 14: Aanwezigheid & stemrecht

oDe algemene vergadering is samengesteld uit alle leden. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden

leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht.

oDe algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste

aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige

bestuurder.

oleder lid beschikt over één stem op de algemene vergadering. Een lid mag zich door een ander lid

vertegenwoordigen Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 15: Bevoegdheden

oDe algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

Ohet wijzigen van de statuten

Ohet benoemen en afzetten van de bestuurders

(desgevallend, de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend

ode kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

Ohet goedkeuren van de begrotingen en rekeningen

[]het vrijwillig ontbinden van de vereniging

Ohet uitsluiten van een lid

ode omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en

Q'alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

oDe algemene vergadering wordt door de algemene raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer één vijfde van de leden er om vraagt. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum.

oElke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk te gebeuren ten minste acht dagen op voorhand. Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur of van twee beheerders.

oDe algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan. Ook eventuele variapunten die bij aanvang van de algemene vergadering door de leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

worden voorgesteld en aanvaard door de andere leden kunnen aan de agenda worden toegevoegd en eventueel kan er hierover ook een besluit genomen worden.

oDe algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

oln gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits ten minste de helft der leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

oBij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

oVan elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter of door de secretaris en aan alle leden bezorgd wordt, uiterlijk tegen de bijeenroeping tot de volgende algemene vergadering.

TITEL V INZAGERECHT LEDEN:

Artikel 16: Raadpleging

oDe besluiten van de algemene vergadering worden bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Zij zijn voor de leden ter inzage beschikbaar en de leden kunnen op aanvraag een afschrift ontvangen. Daartoe moeten de leden een schriftelijk verzoek indienen aan de raad van bestuur met wie ze een datum en het uur van de raadpleging overeenkomen.

TITEL VI BEGROTINGEN- REKENINGEN- CONTROLE

Artikel 17: Boekjaar & jaarrekening

oHet boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

oElk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

oDe raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekeningen en de overige in de vzw-wet vermelde stukken binnen de 60 dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel.

TITELVII ONTBINDING- VEREFFEN ING:

Artikel 18: Ontbinding & overdracht

oBehoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de

algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

oln geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren

der lasten, overgedragen aan een vereniging met het gelijkaardig doel als de vereniging, aan te duiden door de

algemene vergadering.

Artikel 19: Wetgeving

oVoor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 of de wetgeving die deze wet

zou vervangen toepasselijk.

Onderwerp akte : Ontslag , benoeming en herbenoeming van bestuurders.

Algemeen vergadering van 05/09/2011

Ontslag van bestuurders en ( Secretaris , Penningmeester , vice voorzitter ).

DEMIRKAPPU Hakki , Tentoonstellingslaan 400, 1900 JETTE.

ILBAY Fatih , Avenue Guillaumme Stassart 1/30 , 1070 ANDERLECHT.

DAGDELEN Ramazan , Rue Brichaut 26 , 1030 SCHAERBEEK

Herbenoeming van bestuurder (Voorzitter)

GOZEN Fatih , Avenue Guillaumme Stassart 1/30 , 1070 ANDERLECHT.

Beneoming van bestuuders ( Voorzitter , Vice voorzitter , Secretaris ,Penningmeester )

AR?KAN Hayri, Rue Ali Autome 2 , 6030 MARCHIENNE-au-PONT , 31/12/1986 geboren te Charleroi

OZDEMIR Saliha , Grensstraat 151, 9032 Wondelgem, 01/06/1987, geboren te Gent

OZALP Derya , Rue Ferrer 2/1 6250 Aiseau-presles Charleroi, 25/05/1988, geboren te Charleroi

ISCI Ahmet Rue de Mons 2, 4000 Liege , 22/08/1984 geboren te Kirikhan ( Turkije)

OZCIFTCI Huri , Ceintuurtaan 160, 3600 Genk , 21/061989 geboren te Genk

SARUHAN Kevser , Route du Mons 61, 6030 Marchenne au pont , 25/071990 geboren te Charleroi

UYANIK Ozlem , Chaussee d'Haecht 1305, 1130 Bruxelles, 12/11/1989 geboren te Brussel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor- Luik B - Vervolg

behouden ANIL DerviSP.-_...

aan het Polostraat 33, 2660 Hoboken , 07/10/1987 geboren te Antwerpen

Belgisch GOKSAY Yahya , Sint Lutgardistraat 47 , 3550 Heusden Zolder 01/01/1983 geboren te Istanbul ( Turkije)

Staatsblad ALPAN All , Avenue Adolphe Lacomblé 14/3 , 1030 Schaerbeek , 15/06/1983 geboren te Sambreville

Ontslag dagelijks bestuur

DEMIRKAPPU Hakki , Tentoonstellingslaan 400, 1900 JETTE.

ILBAY Fatih , Avenue Guillaumme Stassart 1/30 , 1070 ANDERLECHT.

DAGDELEN Ramazan , Rue Brichaut 26 , 1030 SCHAERBEEK

Benoeming dagelijks bestuur

DEMIRSATAN Sabri , De standaard , 621530 HOUTHALEN , 19/12/1986 geboren te Beringen

ALP Murat ,Oude Molenstraat 34, 2400,12/06/1980 geboren te Mol

Op de laatste blz, van luik 9 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de 'instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme tan aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

10/04/2015
ÿþMao 2.2

A

Voor-

behouder aan het Belgisch

Staatsblat

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

neergelegd/ontvangen op

3

ter griffie van de Nederlandstalige rechtbank van lai.andel Brussel

B

*15052550*

Ondernemingsnr : 0894.133.825

Benaming

(voluit) : VZW BELGIAN STUDENT PLATFORM

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Kroonlaan 311, 1050 ELSENE

Onderwerp akte : Ontbinding - Invereffeningstelling

Bij vonnis van de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg te Brussel d.d. 29 september 2014 werd de ontbinding uitgesproken van de VZW BELGIAN STUDENT PLATFORM (in vereffening), met maatschappelijke zetel te 1742 ELSENE, Kraanlaan 311, KBO n° 0894.133.825 en werd als vereffenaar aangesteld: mevrouw Sabien LEMIEGRE, Advocaat, Keizer Karellaan 586, bus 9, 1082 BRUSSEL, met als opdracht:

- na de vereffening van het passief de bestemming der goederen vast te stellen;

- de datum van ophouding van de betalingen te bepalen;

- de beslissing betreffende de ontbinding van de vereniging bij wijze van uittreksel bekend te maken In de

bijlagen van het Belgisch Staatsblad;

- de uitvoering van alle door de wet voorgeschreven formaliteiten te bevelen in het voordeel van de

schuldeisers..

Sabien LEMIEGRE

Vereffenaar bij vonnis van de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg te Brussel van 29 september

2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

llljiagen bi liet Belgisch Staatsblad -10/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BELGIAN STUDENT PLATFORM, AFGEKORT : BSP

Adresse
KROONLAAN 311 1050 BRUSSEL

Code postal : 1050
Localité : IXELLES
Commune : IXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale