CARDIOLOGISCHE PRAKTIJK HERBOTS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : CARDIOLOGISCHE PRAKTIJK HERBOTS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 634.853.320

Publication

14/08/2015
ÿþ(y\

Mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

V beh

aa Bel StaE

i

*15117622*

Ondernemingsnr : 3y-853 " ~,.

nor~rgelegdlonfi,/angen op

AUG. 2015

van çlGrîdt~crlandstalige' a och.ti'~n~c ~'~ ~_ kQnn~~~i~el C~r~iss~l

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Benaming (voluit) : Cardiologische Praktijk Herbots

(verkort) ;

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Maurice Herbettelaan 67 bus 207

1070 Anderlecht

Onderwerp akte : BVBA: oprichting

Het blijkt uit een akte verleden voor notaris Bernard lndekeu te Zoutleeuw op vijftien juli tweeduizend vijftien, dat een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht door

De heer HERROTS Tom cardioloog-specialist, geboren te Tienen op 29 november 1971, wonende te 1070: Anderlecht, Maurice Herbettelaan 67 bus 207.

Die mij notaris, gevraagd heeft bij authentieke akte de oprichting en de statuten vast te stellen van de hierna; genoemde vennootschap.

Titel I

Oprichting

Rechtsvorm -- benaming -- zetel

De vennootschap wordt opgericht als een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten

vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en met de naam "CARDIOLOGISCHE PRAKTIJK HERBOTS".

De maatschappelijke zetel wordt voor het eerst gevestigd te 1070 Anderlecht, Maurice Herbettelaan 67 bus 207.

Kapitaal -- aandelen  volstorting

Het maatschappelijk kapitaal is volledig geplaatst en bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR).

Het is vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen, op één/honderdste (1/1001 van het kapitaal vertegenwoordigen. Op de kapitaalaandelen wordt in geld ingeschreven door de heer HERBOTS TOM, voornoemd, ten belope van aile honderd (100) aandelen.

Bankattest

Ondergetekende notaris bevestigt dat een bedrag van twaalfduizend vierhonderd euro (12.400,00 EUR) voorafgaandelijk aan de oprichting overeenkomstig artikel 224 van het Wetboek van Vennootschappen ' gedeponeerd werd op een bijzondere rekening nummer BE96 0017 6193 7605 bij de BNP Paribas Fortis, zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 14 juli 2015 afgeleverd bankattest, dat aan de notaris werd overhandigd en in diens dossier bewaard zal blijven.

De inschrijver verklaart en erkent dat ieder aandeel waarop door hem werd ingeschreven, volgestort is ten, belope van twee/derde.

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van twaalfduizend vierhonderd euro (12.400,00 EUR).

Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur, en begint te werken op datum van heden.

Financieel plan  quasi inbreng -- oprichtingskosten

De oprichter erkent

 dat ondergetekende notaris voorlezing gegeven heeft van artikel 212 van het Wetboek van

Vennootschappen; luidens dit artikel wordt de natuurlijke persoon die enige vennoot is van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid geacht hoofdelijk borg te staan voor de verbintenissen-van iedere andere besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid die hij nadien alleen zou oprichten of waarvan'

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

naam, zonder nominale waarde, die ieder

Voor-bphouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

hij nadien de enige vennoot zou worden, behalve wanneer de aandelen wegens overlijden aan hem overgaan. Deze natuurlijke persoon zal niet langer geacht worden hoofdelijk borg te staan voor de verbintenissen van de in het eerste lid bedoelde vennootschappen, zodra een nieuwe vennoot erin wordt opgenomen of zodra de ontbinding ervan wordt bekendgemaakt;

 dat de notaris hem toelichting verstrekt heeft over de beschikkingen van het Wetboek van Vennootschappen betreffende het financieel plan en betreffende de verantwoordelijkheid van de oprichters van een vennootschap wanneer deze opgericht wordt met een kennelijk ontoereikend kapitaal (artikel 215 van het Wetboek van Vennootschappen);

 te weten dat omtrent enig, aan een oprichter, aan een zaakvoerder of aan een vennoot toebehorend vermogensbestanddeel dat de vennootschap zou overwegen binnen twee jaar te rekenen van de oprichting te verkrijgen tegen een vergoeding van ten minste één tiende deel van het geplaatst kapitaal, een verslag dient te worden opgemaakt door een bedrijfsrevisor, die wordt aangewezen door de zaakvoerder, alsmede een bijzonder verslag door het bestuursorgaan en dat deze verkrijging vooraf de goedkeuring van de algemene vergadering behoeft (artikelen 220, 221 en 222 van het Wetboek van Vennootschappen);

 te weten dat het bedrag van de kosten en de lasten die ten laste van de vennootschap komen bij benadering duizend tweehonderd vierenzestig euro eenenzeventig eurocent (1.264,71 EUR) bedraagt.

Titel II

Statuten

HOOFDSTUK 1: NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

ARTIKEL 1

Er wordt een burgerlijke professionele vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met

beperkte aansprakelijkheid opgericht, onder de benaming "CARDIOLOGISCHE PRAKTIJK HERBOTS".

ARTIKEL 2

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1070 Anderlecht, Maurice Herbettelaan 67 bus 207 of op elke door de zaakvoerder(s) aan te duiden plaats. De vennootschap zal haar geneeskundige praktijk in hoofdzaak uitoefenen in het AZ Sint-Trudo te Sint-Truiden, Diestersteenweg 100, of op elke door de zaakvoerder(s) aan te duiden vestiging.

De maatschappelijke zetel evenals de hoofdzetel van de geneeskundige praktijk kunnen bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s), die daartoe alle machten krijg(t)(en), verplaatst worden in België, mits voorafgaandelijke bekendmaking aan de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren alsook, wat de maatschappelijke zetel betreft, mits bekendmaking in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 3

De vennootschap heeft tot doel de uitoefening door geneesheren-specialisten van een geneeskundige praktijk als cardioloog in naam en voor rekening van de vennootschap, met inachtneming van de regels van de geneeskundige plichtenleer, onder meer betreffende het beroepsgeheim. Hiertoe zal zij de nodige uitgaven doen en de ermee verband houdende inkomsten verwerven.

De vennootschap kan op gelijk welke wijze deelnemen of toetreden tot een (kosten)associatie, een middelenvennootschap of een vzw, evenwel onder voorwaarde van voorafgaande goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren waaronder de zaakvoerder(s)-venno(o)t(en) ressorte(e)r(t)(en). Overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

De vennootschap zal in het algemeen alle roerende of onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks verband met haar doel of welke van die aard zouden kunnen zijn dat zij het bereiken ervan geheel of ten dele vergemakkelijken of bevorderen.

De specialisten-vennoten verbinden zich ertoe hun volledige medische activiteit in gemeenschap uit te oefenen:

ARTIKEL 4

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur te rekenen vanaf heden.

De artikelen 39,5° en 43 van het Wetboek Vennootschapsrecht, zijn niet van toepassing.

Behoudens door de rechter kan de vennootschap slechts ontbonden worden door de beslissing van ofwel de in

buitengewone algemene vergadering samengekomen vennoten ofwel de enige vennoot, met inachtneming van

de vereisten voor statutenwijziging.

HOOFDSTUK 2: MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL EN AANDELEN

ARTIKEL 5

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap is vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro

(18.600,00 EUR), verdeeld in honderd (100) aandelen zonder vermelding van nominale waarde; elk aandeel

vertegenwoordigt éénlhonderdste (1/100s10} deel van het maatschappelijk kapitaal.

ARTIKEL 6

Elke opvraging van kapitaal op niet volgestorte aandelen, desgevallend bij een kapitaalsverhoging, zal geschieden door de in algemene vergadering samengekomen vennoten mits verwittiging van de vennoten tenminste twee maanden op voorhand, per aangetekend schrijven.

De vennoot die laattijdig is met het voldoen aan deze verplichting zal een intrest gelijk aan de wettelijke Intrest verschuldigd zijn aan de vennootschap te rekenen vanaf de inbaarheid.

De algemene vergadering mag na een nieuwe verwittiging per aangetekend schrijven, die zonder gevolg is gebleven gedurende een maand;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

" ofwel de uitoefening van het stemrecht schorsen van de aandelen waarvan de regelmatig gevraagde stortingen niet voldaan werden, onverminderd het recht om het tekort en eventuele intresten gerechtelijk op te eisen;

" ,ofwel de niet-volgestorte aandelen verkopen aan een ander vennoot of zelfs aan derden tegen een prijs die gelijk is aan het gestorte bedrag per aandeel.

ARTIKEL 7

De aandelen zijn ondeelbaar en zijn steeds op naam; zij kunnen slechts door geneesheren met eenzelfde of aanverwante discipline verworven worden, en die ingeschreven zijn op de lijst van de Orde van Artsen en die bevoegd zijn om in België de geneeskunde uit te oefenen en die hun medische activiteit uitoefenen in het kader van de vennootschap.

Splitsing van de eigendom der aandelen in vruchtgebruik en blote eigendom is verboden. Indien een aandeel met erfrechtelijk vruchtgebruik bezwaard is, moet dit vruchtgebruik door de blote eigenaar of de blote eigendom door de vruchtgebruiker afgekocht worden.

De vennootschap erkent slechts één eigenaar per titel voor de uitoefening van de eraan verbonden rechten. Indien meerdere personen eigenaar van een titel zijn, wordt de uitoefening van de eraan verbonden rechten geschorst totdat één enkele persoon als eigenaar van de titel ten overstaan van de vennootschap wordt aangeduid,

Voor zover twee echtgenoten samen vennoot zijn, zal elk der echtgenoten afzonderlijk de rechten uitoefenen die verbonden zijn aan de aandelen waarop hij/zij heeft ingeschreven of die hijlzij heeft verworven, zelfs indien dit zou gebeurd zijn met gemeenschapsgelden. De ene echtgenoot kan zich echter bij schriftelijke volmacht door de andere laten vertegenwoordigen in de uitoefening van de rechten verbonden aan de aandelen waarop hij/zij heeft ingeschreven of die hij/zij heeft verkregen.

ARTIKEL 8

De verdeling van de aandelen onder de geneesheren-vennoten mag niet beletten dat elke geneesheer-vennoot

een normale vergoeding ontvangt voor het als bedrijfsleider gepresteerd werk.

ARTIKEL 9

Bij elke kapitaalsverhoging in geld, genieten de eigenaars van de op de dag der uitgifte bestaande aandelen een evenredig voorkeurrecht met het oog op de onderschrijving van de nieuwe aandelen.. Dit voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende vijftien dagen te rekenen vanaf de dag van de openstelling der inschrijving, Nochtans kunnen de vennoten ieder voor zich of samen verzaken aan het voorkeurrecht en aan zijn modaliteiten, in welk geval de wettelijke voorschriften ter zake niet zullen worden toegepast.

ARTIKEL 10

Wanneer de vennootschap meerdere vennoten telt, mogen de aandelen van een vennoot, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden en ook niet overgaan wegens overlijden dan met instemming van al de vennoten en met voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Raad. Telt de vennootschap slechts één vennoot dan kan deze vrij beslissen over de overdracht van alle of een gedeelte van zijn aandelen, mits voorafgaandelijke goedkeuring van de Orde van Artsen.

Bovendien moet de ovememer eveneens een geneesheer van dezelfde of een aanverwante discipline zijn die in het kader van de vennootschap zijn volledige medische activiteit uitoefent of zal uitoefenen, Indien dit bij overgang onder levenden niet het geval is, blijft de vennootschap enkel verder bestaan onder de vennoten die wel aan deze voorwaarde voldoen op voorwaarde dat alle rechten verbonden aan de overgedragen aandelen geschorst worden en binnen het jaar na de overdracht de procedure tot wijziging van het maatschappelijk doel aangevat wordt. Ingeval de vennootschap slechts één vennoot telt, treedt ze onmiddellijk in ontbinding bij overdracht van aandelen aan personen die niet aan de noodzakelijke voorwaarden voldoen.

In alle gevallen is de overdracht onderworpen aan een voorkooprecht dat als volgt ten gunste van de andere vennoten is geregeld:

1. De vennoot die zijn aandelen wil overdragen, geheel of gedeeltelijk, moet de zaakvoerder(s) bij aangetekend schrijven hiervan in kennis brengen met de vermelding van het aantal aandelen waarvan de overdracht gevraagd wordt, alsook de naam, voornaam, beroep en woonplaats van de voorgestelde overnemer.

2. Binnen de maand na ontvangst van deze kennisgeving geven de zaakvoerders) hiervan kennis aan de andere vennoten. Deze genieten een voorkooprecht tot het afkopen van de aandelen waarvan de overdracht voorgesteld is.

Dit voorkooprecht is evenredig aan het aantal aandelen dat elke vennoot bezit op het ogenblik waarop de zaakvoerders in kennis worden gesteld van het voorstel tot overdracht. Het in het geheel of ten dele niet uitoefenen van dit voorkooprecht door een of meerdere vennoten verhoogt het voorkooprecht van de andere vennoten.

Indien het aantal aandelen dat overgedragen dient te worden niet nauwkeurig proportioneel is aan het aantal aandelen dat gebruik wenst te maken van zijn voorkooprecht, worden bij gebrek aan akkoord de overtollige aandelen toegewezee door het lot.

3. De vennoot die van zijn voorkooprecht wenst gebruik te maken, dient, op straf van verval, de zaakvoerder(s) hiervan in te lichten binnen de dertig dagen, die de overlater hiervan op zijn beurt binnen de dertig dagen in kennis stelt.

4. De prijs waaraan de vennoot die zijn voorkooprecht wenst te gebruiken, de aandelen kan overnemen, is de waarde van de aandelen die jaarlijks na de goedkeuring van de algemene vergadering zal vastgesteld worden, rekening houdend met de werkelijke waarde van het maatschappelijk vermogen vertegenwoordigend de

Voor-bghouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Voor-

bghouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

nominale waarde van de aandelen verhoogd met het aandeel in de reserves zoals deze blijken uit de laatst neergelegde jaarrekening, of bij gebrek aan dergelijke vaststelling, en behoudens minnelijke overeenkomst, door twee deskundigen bepaald, waarvan één door de overlater en één door de andere vennoten benoemd wordt.

Ingeval één der partijen in gebreke blijft haar deskundige te benoemen binnen de vijftien dagen volgend op de ingebrekestelling door de andere partij, zal deze laatste de benoeming van een deskundige kunnen vragen door een eenvoudig verzoekschrift gericht aan de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel, waar de zetel gevestigd is.

5. De vereffening van de aldus overgenomen aandelen zal contant dienen te geschieden.

6. Indien de vennoten geheel of ten dele hun voorkooprecht niet uitoefenen, mogen de aandelen niet overgedragen worden dan met instemming van al de vennoten.

Elke overdracht moet voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring van de bevoegde Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

Het overlijden van een enig vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap ontbonden wordt.

De erfgenamen en legatarissen van aandelen, die geen vennoot kunnen worden, omdat zij niet behoren tot één van deze categorieën, hebben recht op de waarde van de overgelaten aandelen, Zij mogen er de afkoop van vragen bij ter post aangetekende zending aan de zaakvoerder(s) der vennootschap gericht en waarvan onmiddellijk door de zaakvoerders afschrift wordt verzonden aan de verschillende vennoten eveneens bij aangetekend schrijven.

Aandelen mogen wegens overlijden overgaan op andere personen op voorwaarde dat de rechten verbonden aan deze aandelen geschorst worden en binnen de maand na het overlijden van de vennoot de procedure tot wijziging van de statuten aangevat wordt, zodat deze geen uitstaans meer hebben met de uitoefening van de geneeskunde.

ARTIKEL 11

De geneeskunde wordt uitsluitend door de geneesheren-vennoten uitgeoefend in naam en voor rekening van de vennootschap, De geneeskunde wordt uitgeoefend onder de specifieke beroepsaansprakelijkheid van de vennoten en de bijkomende aansprakelijkheid van de vennootschap.

De specifieke beroepsaansprakelijkheid van de vennoten dient verzekerd te worden bij een erkende verzekeringsmaatschappij.

ARTIKEL 12

De materiële en immateriële bestanddelen van een geneeskundige praktijk kunnen het voorwerp uitmaken van een inbreng of quasi-inbreng in de geneesherenvennootschap en van een overdracht aan een geneesherenvennootschap.

Zowel de inbreng, de quasi-inbreng als de overdracht moeten door een schriftelijke overeenkomst geregeld worden. Deze overeenkomst dient voorafgaandelijk te worden voorgelegd aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

Door deze overeenkomst mag geen afbreuk gedaan worden aan de deonthologische verplichtingen van de betrokken geneesheren,

ARTIKEL 13

Rekening houdend met de professionele autonomie van de geneesheer dienen alle geneesheren-vennoten over de volledige diagnostische en therapeutische vrijheid te beschikken; hun taak dient derhalve als leidinggevend beschouwd te worden.

ARTIKEL 14

Elke geneesheer-vennoot moet de andere vennoten inlichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of

administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening.

HOOFDSTUK 3: BESTUUR

ARTIKEL 15

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, geneesheren-vennoten. De zaakvoerders kunnen gezamenlijk één of meer volmachtdragers aanstellen, geneesheren al dan niet vennoten, waarvan de volmachten beperkt zijn tot één of meerdere rechtshandelingen of tot een reeks rechtshandelingen te verrichten al dan niet tegen vergoeding. Volmachten aan een niet-vennoot kunnen alleen verleend worden voor rechtshandelingen die geen invloed hebben op de medische praktijkvoering of geen uitstaans hebben met de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de artsen-vennoten.

ledere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die volgens de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. In afwijking van artikel 257 van het Wetboek Vennootschapsrecht kunnen de zaakvoerders niet besluiten tot aan- of verkoop van onroerende goederen, dan met instemming van de algemene vergadering. Hetzelfde zal gelden voor het vestigen van een hypotheek of andere onroerende rechten op de goederen van de vennootschap. Deze bevoegdheidsbeperkingen hebben slechts interne werking en kunnen niet tegengeworpen worden aan derden.

ARTIKEL 16

De enige zaakvoerder vertegenwoordigt alleen in en buiten rechte de vennootschap. Indien er meerdere

zaakvoerders zijn, vertegenwoordigen tenminste twee de vennootschap in en buiten rechte, met uitzondering

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

bghouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

mod 11,1

wat betreft handelingen van dagelijks bestuur, waarvan de maximumtegenwaarde zal vastgesteld worden in het huishoudelijk reglement, waarvoor zij alleen kunnen optreden.

ARTIKEL 17

De zaakvoerder(s) worden benoemd door de in algemene vergadering samengekomen vennoten. Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt zij bestuurd door de enige vennoot. Telt de vennootschap meerdere vennoten, dan wordt zij bestuurd door één of meer mandatarissen. De duur van hun mandaat als zaakvoerder is beperkt tot vijf jaar. ingeval van beëindiging kan hun opdracht echter stilzwijgend hernieuwd worden voor opeenvolgende periodes van vijf jaar. De eerste zaakvoerder(s) word(t)(en) benoemd door de oprichter(s).

Hun opdracht kan om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van algemene vergadering.

ARTIKEL 18

Het mandaat van zaakvoerder kan bezoldigd of onbezoldigd zijn. De bezoldiging dient overeen te stemmen met de werkelijk uitgeoefende bestuursactiviteiten. Indien de vennootschap meerdere vennoten telt, worden de werkverdeling, alle vergoedingen voor het gepresteerde werk - inclusief de eventuele bezoldigingen ais zaakvoerder - en terugbetalingen van kosten en vacaties vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst die voorafgaandelijk ter goedkeuring moet worden voorgelegd aan de Provinciale Raad.

ARTIKEL 19

Het vrijwillig aftreden van de enige zaakvoerder kan niet eerder effect sorteren dan nadat de algemene vergadering van het ontslag kennis heeft genomen en een nieuwe zaakvoerder heeft benoemd.

Is er meer dan één zaakvoerder, dan kan een zaakvoerder ten alle tijde aftreden, mits hij zijn voornemen tenminste één maand vooraf ter kennis brengt van de andere zaakvoerders bij middel van een aangetekend schrijven. De aftredende zaakvoerder is verplicht zijn taak verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging is voorzien.

ARTIKEL 20

Is er slechts één zaakvoerder en heeft deze bij de verrichting een belang dat strijdig is met dit van de vennootschap, dan moet hij daarvan de vennoten op de hoogte brengen en mag de verrichting slechts door een lasthebber ad hoc voor rekening van de vennootschap worden verricht. Indien de enige zaakvoerder tevens de enige vennoot is, dient er echter gehandeld te worden overeenkomstig artikel 261 van het Wetboek van Vennootschappen.

Zijn er verscheidene zaakvoerders, dan is de zaakvoerder die bij een verrichting, die de goedkeuring van het college der zaakvoerders behoeft, een tegenstrijdig belang heeft met de vennootschap, verplicht het college daarvan op de hoogte te brengen en zijn verklaring te doen opnemen in de notulen van de vergadering.

Hij mag aan de behandeling van dit punt niet deelnemen. In de eerstvolgende algemene vergadering wordt van de verrichting bedoeld in voorgaand lid, verslag gedaan voordat over enig ander punt wordt gestemd,

HOOFDSTUK 4: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 21

De gewone algemene vergadering wordt jaarlijks gehouden ten maatschappelijke zetel op de laatste vrijdag van de maand juni om twintig (20.00) uur. Zij wordt bijeengeroepen door de zaakvoerder(s).

Indien die dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering op de eerstvolgende werkdag worden gehouden. Is er slechts één vennoot dan zal hij op deze datum de jaarrekeningen voor goedkeuring tekenen. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen steeds worden belegd door één of meer zaakvoerders; deze laatste(n) islzijn verplicht een dergelijke vergadering te beleggen op aanvraag van vennoten die tenminste één vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen.

De bijeenroepingen geschieden bij aangetekend schrijven, ten minste acht dagen op voorhand verzonden en vermeldend de dagorde, plaats, dag en uur waarop de vergadering zal plaatsvinden. Dergelijke wijze van oproeping geldt niet wanneer de enige vennoot tevens de enige zaakvoerder is. De oproeping vermeldt de agenda.

ARTIKEL 22

Over niet in de agenda begrepen punten kan slechts beraadslaagd worden in een vergadering waarin alle aandelen vertegenwoordigd zijn en mits daartoe met eenparigheid van stemmen besloten wordt. De vereiste instemming staat vast indien geen verzet is aangetekend in de notulen van de vergadering.

ARTIKEL 23

Elk aandeel geeft recht op één stem.

De vennoot die niet persoonlijk op de algemene vergadering zal kunnen aanwezig zijn, mag zijn stem vooraf

schriftelijk uitbrengen of zich door een lasthebber laten vertegenwoordigen.

De lasthebber moet zelf een stemgerechtigde vennoot zijn en de algemene vergadering moet hierbij steeds in

de mogelijkheid zijn om geldig te beslissen.

Hetzelfde geldt te allen tijde indien de vennootschap slechts twee stemgerechtigde vennoten telt. Bij betwisting

van iemands bevoegdheid om aan de vergadering deel te nemen of omtrent iemands stemrecht wordt over alle

punten van de agenda tweemaal gestemd, met inachtneming van het ene en dan van het andere standpunt.

ARTIKEL 24

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan,het Qelj isch Staatsblad

mod 11.1

Het bureau der algemene vergadering bestaat uit de oudste zaakvoerder, een secretaris en twee' stemopnemers. Zolang evenwel de vennootschap minder dan zes vennoten telt, zal er geen bureau gevormd worden; de oudste zaakvoerder zal dan als voorzitter optreden.

ARTIKEL 25

Behalve de gevallen voorzien door de wet of huidige statuten, kan de algemene vergadering op geldige wijze beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid der uitgebrachte stemmen. Gaat het om een wijziging van de statuten, dan worden de wettelijke vereisten inzake quorum en meerderheid nageleefd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 26

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene

vergadering zijn toegekend. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen.

De beslissingen van de enige vennoot, die handelt als algemene vergadering, worden vermeld in een register

dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

HOOFDSTUK 5: JAARREKENING, WINSTVERDELING

ARTIKEL 27

Het boekjaar vangt aan op één januari en eindigt op éénendertig december. Het eerste boekjaar zal evenwel

lopen vanaf heden tot éénendertig december tweeduizend en zestien.

ARTIKEL 28

Elk jaar maken de zaakvoerder(s) een inventaris en de jaarrekening op, Die jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, en vormt één geheel. De zaakvoerder(s) stellen bovendien een jaarverslag op, waarin zij rekenschap geven van hun beleid.

ARTIKEL 29

Jaarlijks wordt, op de zuivere winsten, een bedrag van tenminste één twintigste vooraf genomen tot het vormen van een wettelijke reserve. Deze verplichting houdt op vanaf het ogenblik dat deze reserve één tiende van het kapitaal bereikt heeft, Over het overblijvend saldo wordt met eenparigheid van stemmen en met inachtneming van de wettelijke bepalingen beslist door de algemene vergadering.

Tenzij wettelijke bepalingen wordt het saldo gebruikt tot vergoeding van het kapitaal en voor het aanleggen van reserves of overdrachten behoudens andere beslissing van de algemene vergadering evenwel steeds onder voorbehoud van en respect voor een degelijke financiële toestand. Tot het aanleggen van een bijkomende reserve kan besloten worden rekening houdend met het doel van de vennootschap.

HOOFDSTUK 6: CONTROLE

ARTIKEL 30

Zolang de vennootschap beantwoordt aan de voorwaarden vermeld in het wetboek van vennootschappen betreffende de boekhouding en de jaarrekening van de ondernemingen, zal er geen commissaris benoemd worden, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

In dit geval, bezit elke vennoot individueel de bevoegdheden van onderzoek en toezicht toegekend aan de commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een expert-boekhouder. De vergoeding voor deze laatste valt slechts ten laste van de vennootschap indien deze expert wordt aangeduid met haar toestemming of indien deze vergoeding haar ten laste wordt gelegd krachtens gerechtelijke beschikking. In deze gevallen zullen de opmerkingen van de expert-boekhouder worden meegedeeld aan de vennootschap.

HOOFDSTUK 7: ONTBINDING

ARTIKEL 31

De algemene vergadering beslist over de minnelijke ontbinding van de vennootschap. Ingeval van ontbinding, zijn de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaar(s), tenzij de algemene vergadering van vennoten een of meer vereffenaars benoemt met gewone meerderheid van stemmen. De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide machten die de wet hen toekent, zonder nieuwe beslissing van de algemene vergadering in de voorgeschreven gevallen, tenzij de algemene vergadering die hen benoemt anders beslist met gewone meerderheid van stemmen. Voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten dienen de vereffenaars beroep te doen op geneesheren.

De algemene vergadering bepaalt de bezoldiging van de vereffenaars. Het batig saldo van de vereffening zal onder de vennoten verdeeld worden, volgens het aantal van hun respectievelijke aandelen, zodanig dat ieder aandeel over dezelfde rechten beschikt. In voorkomend geval zullen eerst alle aandelen op gelijke voet geplaatst worden naargelang hun volstorting.

HOOFDSTUK 8: WOONSTKEUZE

ARTIKEL 32

De zaakvoerder(s) die hun woonplaats niet in België hebben, worden geacht voor de ganse duur van hun opdracht woonplaats te kiezen ten maatschappelijke zetel van de vennootschap, waar aile dagvaardingen, oproepingen en betekeningen door derden mogen worden gedaan betreffende de zaken der vennootschap en de aansprakelijkheid van hun beheer. Dadelijk na ontvangst, zullen de dagvaardingen, oproepingen en betekeningen door de zorgen van de zaakvoerder(s), of hun volmachtdrager, aan de belanghebbenden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

doorgezonden worden. Deze woonstkeuze geldt niet voor alle oproepingen, dagvaardingen, betekeningen en" alle andere briefwisseling die uitgaan van de vennootschap zelf.

Stof. en overgangsbepalingen

Verkrijging van rechtspersoonlijkheid

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, paragraaf 4 van het Wetboek van Vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen.

Benoeming van een niet-statutair zaakvoerder

Enige oprichter mandaat van onbepaalde duur

Onmiddellijk heeft de oprichter beslist te benoemen tot eerste, niet-statutaire, zaakvoerder, van rechtswege: de

heer HERBOTS Tom, voornoemd. Hij geniet alle bevoegdheden die de wet hem toekent, voor zover de statuten

hieraan geen beperkingen brengen,

Zijn mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Ondergetekende notaris wijst erop dat de zaakvoerders mogelijks persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk zullen zijn voor alle verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar rechtspersoonlijkheid, tenzij de vennootschap deze verbintenissen, in toepassing van en binnen de termijnen gesteld door artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen heeft overgenomen. In toepassing van zelfde artikel kan de vennootschap overgaan tot de bekrachtiging van de handelingen in haar naam en voor haar rekening gesteld v66r de ondertekening van de oprichtingsakte.

De comparanten verklaren in dit kader, dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf één juli tweeduizend en vijftien. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

Begin en afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van heden en zal worden afgesloten op éénendertig

december tweeduizend en zestien.

Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend en zeventien.

Volmacht

De oprichter geeft bij deze bijzondere volmacht aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Accomed", met zetel te 3500 Hasselt, Trekschurenstraat 126, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, de vervulling van alle administratieve formaliteiten te verzekeren.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL, uitsluitend bestemd voor inlassing in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad

Tegelijk hiermede neergelegd :

expeditie oprichtingsakte;

aanvraagformulier I in tweevoud;

Notaris Bernard Indekeu

te 3440-Zoutleeuw

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan liet Belgisch Staatsblad

Coordonnées
CARDIOLOGISCHE PRAKTIJK HERBOTS

Adresse
MAURICE HERBETTELAAN 67, BUS 207 1070 BRUSSEL

Code postal : 1070
Localité : ANDERLECHT
Commune : ANDERLECHT
Région : Région de Bruxelles-Capitale