CLERENS LEGAL PARTNER, AFGEKORT : CLP

BV CVBA


Dénomination : CLERENS LEGAL PARTNER, AFGEKORT : CLP
Forme juridique : BV CVBA
N° entreprise : 543.854.551

Publication

11/03/2014
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voorbehouder flh11I~~VN~ImM67~VMII2*1N~

aan het la 59

Belgisch Staatsblac

2 BFE'. 20f4

Griffie

Onderilemingsnr : 0543.854.551

Benaming

(voluit) : CLERENS LEGAL PARTNER

(verkort) : CLP

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Ptoléméelaan nummer 12 -- bus 1 te Ukkel (1180 Brussel)

(volledig adres)

Onderwerp akte : WIJZIGING VAN DE STATUTEN

Uit het proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering van de vennoten van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "CLERENS LEGAL PARTNER", afgekort "CLP", waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te Ukkel (1180 Brussel), Ptoléméelaan 12 bus 1, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brussel onder. nummer 0543.854.551, opgemaakt voor Meester Gérard INDEKEU, Geassocieerd Notaris met standplaats te Brussel (1050 Brussel), Louizalaan, 126, behorend tot de Burgerlijke Vennootschap onder vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "Gérard INDEKEU  Dimitri CLEENEWERCK de CRAYENCOUR", op vijftien januari tweeduizend veertien, geregistreerd op het Tweede Registratiekantoor van Jette op negenentwintig januari nadien, boek 53 blad 04 vak 16, ontvangen vijftig euro (50 EUR), geïnd door de Ontvanger W. ARNAUT, blijkt dat de algemene vergadering de volgende beslissingen met éénparigheid van stemmen genomen heeft:

Eerste beslissing

Wijziging van de statuten

De vergadering beslist de artikelen 14, 23 en 24 van de statuten te wijzigen om deze in overeenstemming te

brengen met de huidige toestand van de vennootschap en niet het Wetboek van vennootschappen, zoals volgt:

Artikel 14

BESTUUR - toevoeging zin:

De bestuurders dienen verplicht de hoedanigheid van advocaat te hebben met als gevolg dat hun mandaat

van bestuurder van rechtswege vervalt indien zij de hoedanigheid van advocaat verliezen.

BESTUURDER(S)

De externe vertegenwoordiging: vervanging van het woord "zaakvoerder" door het woord "bestuurder".

Bijgevolg luiden de twee hierboven vermelde paragrafen ais volgt:

BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer bestuurders, al dan niet vennoten, te benoemen door de algemene vergadering.

De bestuurders dienen verplicht de hoedanigheid van advocaat te hebben met als gevolg dat hun mandaat van bestuurder van rechtswege vervalt indien zij de hoedanigheid van advocaat verliezen.

De vergadering die hen benoemt bepaalt hun aantal, de duur van hun mandaat, hun bezoldiging en, indien er meerdere zijn, hun bevoegdheden. Is er maar één bestuurder, dan wordt deze bekleed met al de bevoegdheden, toegekend aan de bestuurders. Wanneer er verschillende bestuurders zijn, vormen zij samen een Raad van Bestuur. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden met meerderheid van stemmen genomen.

Indien een rechtspersoon tot bestuurder benoemd wordt, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen.

De externe vertegenwoordiging:

Op de laatste blz. van Luik ..B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Zonder afbreuk aan de bevoegdheid van de vergadering tot het toekennen van bijzondere opdrachten, wordt de vennootschap geldig vertegenwoordigd in rechte of bij akten, door één vennoot-bestuurder die tegenover derden geen voorafgaande beslissing van de vergadering ter rechtvaardiging moet kunnen voorleggen voor beslissingen van beheer of beschikking welke een waarde van 5.000 E niet te boven gaan.

Voor alle overige handelingen van beheer of beschikking dienen twee bestuurders zich akkoord te verklaren.

Artikel 23 - Gemeen recht -- vervanging eerste paragraaf door:

Voor de bepalingen van het gemeen recht voor de zaken die niet expliciet geregeld worden door deze statuten wordt verwezen naar het Wetboek van vennootschappen, evenals naar de deontologische beginselen, de reglementen van de Orde van Vlaamse Balies en de reglementen van de Orden van Advocaten waarvan de bestuurders en de vennoten deel van uitmaken.

Bijgevolg luidt artikel 23 als volgt:

Voor de bepalingen van het gemeen recht voor de zaken die niet expliciet geregeld worden door deze statuten wordt verwezen naar het Wetboek van vennootschappen, evenals naar de deontologische beginselen, de reglementen van de Orde van Vlaamse Balies en de reglementen van de Orden van Advocaten waarvan de bestuurders en de vennoten deel van uitmaken.

Alle bepalingen van die wetten die niet in strijd zijn met onderhavige statuten en die in deze niet vermeld staan, zullen geacht worden er rechtshalve ingeschreven te staan.

In geval van overlijden, bankroet, kennelijke insolventie of onbekwaam verklaring van een vennoot, kunnen diens erfgenamen, crediteuren, vertegenwoordigers of rechthebbenden de vereffening van de vennootschap niet uitlokken, noch het leggen van de zegels eisen, noch overgaan tot enig beslag op, of verzet tegen de goederen of waarden van de vennootschap.

De persoonlijke schuldeisers van de vennoot kunnen enkel beslag leggen op de interesten en dividenden welke hem toekomen en op het deel dat hem zal toegewezen worden bij de ontbinding van de vennootschap.

Artikel 24  Vereffening -- toevoeging zin:

De vereffenaar dient noodzakelijk de hoedanigheid van advocaat te hebben.

Bijgevolg luidt artikel 24 als volgt:

In geval van ontbinding van de vennootschap om welke reden en op welk ogenblik dan ook, zal de vereffening worden verricht door de zorgen van een vereffenaar, benoemd door de algemene vergadering.

De vereffenaar dient noodzakelijk de hoedanigheid van advocaat te hebben.

Bij ontstentenis van zulke benoeming, zal de vereffening worden verricht door de zorgen van de bestuurders in functie.

De vereffenaar zal beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden, toegewezen door het Wetboek van Vennootschappen.

De algemene vergadering zal in voorkomend geval de emolumenten van de vereffenaar bepalen.

Elk jaar zal de vereffenaar aan de algemene vergadering de resultaten van de vereffening voorleggen met vermelding van de oorzaken die het beëindigen ervan verhinderd hebben.

De vergadering zal bijeenkomen na bijeenroeping door, en onder voorzitterschap van de vereffenaar of van een van hen, overeenkomstig de bepalingen van onderhavige statuten.

Ze blijft over de bevoegdheid beschikken om de statuten te wijzigen.

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en liquidatiekosten of na inbewaargeving van de daartoe vereiste sommen, zal het netto actief in de eerste plaats dienen om het bedrag van het volgestort kapitaal terug te betalen.

Indien alle maatschappelijke aandelen niet in dezelfde mate werden volgestort, zal de vereffenaar, alvorens tot de verdeling over te gaan, rekening houden met die verschillende toestanden en het evenwicht herstellen door alle maatschappelijke aandelen op een absolute voet van gelijkheid te brengen, hetzij door aanvullende opvragingen van stortingen ten laste van de onvoldoende volgestorte aandelen, hetzij door voorafgaande terugbetalingen in specie ten gunste van de maatschappelijke aandelen die in hogere mate werden volgestort. Het saldo wordt dan gelijkmatig verdeeld onder al de maatschappelijke aandelen.

Tweede beslissing

Verduidelijking van de aanvang en afsluiting van het eerste boekjaar

De vergadering beslist de aanvang en afsluiting van het eerste boekjaar dat begonnen is op 30 december

2013 en zal worden afgesloten op 30 juni 2015 als volgt aan te vullen:

"waarbij zij bij toepassing van artikel 60 wetboek van vennootschappen, de verbintenissen die in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan overneemt vanaf 1 januari 2014."

Voor eensluidend analytisch uittreksel

Gérard INDEKEU, Notaris vennoot

Tegelijk hiermee neergelegd: gelijkvormige uitgifte van de akte, gecoordineerde statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

et

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblstl

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

16/01/2014
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voorbehouden aan het Belgisch _ Staatsblad

*14016050*

0 7 JAN. 2014

3VIUSSEt

Griffie

Ondernemingsnr: 5(3. 35 cf. 554

Benaming

(voluit) : CLERENS LEGAL PARTNER

(verkort) : CLP

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een Cooperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Ptolemeelaan nummer 12  bus 1 te Ukkel (1180 Brussel)

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Luidens een akte verleden voor Meester Gérard INDEKEU, Geassocieerd Notaris met standplaats te Brussel (1050 Brussel), Louizalaan, 126, behorend tot de Burgerlijke Vennootschap onder vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "Gérard INDEKEU  Dimitri CLEENEWERCK de CRAYENCOUR", op dertig december tweeduizend dertien, werd er een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid op te richten onder de naam "CLERENS LEGAL PARTNER", afgekort CLP, waarvan de zetel gevestigd zal zijn te Ukkel (1180 Brussel), Ptolemeelaan 12, bus 1,en met een kapitaal van 18.600,00 euro, vertegenwoordigd door 120 aandelen, met een nominale waarde van 155,00 euro elk.

Deelgenoten

- De burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid A.L. CLERENS, ADVOCAAT, met maatschappelijke zetel te 1050 Brussel, Franklin Rooseveltlaan 210, (KBO 0479.595.021), vertegenwoordigd door haar zaakvoerder de heer Albert-Louis CLERENS, advocaat van beroep, wonende te 1180 Brussel, Ptolemeelaan 12 bus 1;

- De burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "XAVIER CLAESEN, ADVOCAAT", met maatschappelijke zetel te 8300 Westkapelle (Knokke -- Helst), Boomgaarden, 31 (KBO 0839.951.110), vertegenwoordigd door haar zaakvoerder de heer Xavier CLAESEN, advocaat van beroep, wonende te 8300 Westkapelle (Knokke  Heist), Boomgaarden, 31.

- Mevrouw Anne REUL, advocaat, wonende te 1490 Court-Saint-Etienne, Rue du Bois des Rêves, 2.

STATUTEN

Artikel 1 - Naam

Er wordt een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid opgericht onder de naam CLERENS LEGAL PARTNER, afgekort CLP

In alle akten, facturen, aankondigingen, publicaties, brieven, bestelbons en andere stukken en documenten die van de vennootschap uitgaan, dient die naam steeds onmiddellijk te worden voorafgegaan of gevolgd, en dit op leesbare wijze, door de vermelding "Burgerlijk coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid" of door de beginsetters "C.V.B.A",

Niemand van de vennoten bezit enig vermogensrecht op de vennootschapsnaam. Alle rechten op de naam en logo behoren integraal aan de vennootschap toe.

Artikel 2 - Zetel van de vennootschap

De vennootschap heeft haar zetel in Ukkel (1180 Brussel), Ptolemeelaan nummer 12 bus 1.

De zetel kan worden overgebracht naar overal elders in België bij eenvoudige beslissing van de

bestuurders, mits eerbiediging van de taalwetgeving.

De vennootschap kan, bij eenvoudige beslissing van de bestuurders, administratieve zetels,

exploitatiezetels, bijkantoren, depots, vertegenwoordigingen of agentschappen vestigen in België of in het

buitenland.

Artikel 3 - Doel

De vennootschap heeft ais doel, alleen of in participatie, de gezamenlijke uitoefening van het beroep van

advocaat inbegrepen arbitrageactiviteit, in België en in het buitenland

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

TRijlagenli j Tie lléfgisch Staatsblad -16/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap mag alleen of met anderen, rechtstreeks of onrechtstreeks voor eigen rekening of voor rekening van derden, roerende, onroerende of financiële verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel of die van aard zijn bij te dragen tot de ontwikkeling ervan of de realisatie ervan te vergemakkelijken,

Artikel 4 - Duur

De vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur.

Ze kan vervroegd ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering welke beraadslaagt zoals

inzake statutenwijziging.

Artikel 5 - Maatschappelijk Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal is onbeperkt. Het vast gedeelte van het kapitaal bedraagt achttienduizend

zeshonderd euro (18.600,00 ¬ ).

Het wordt vertegenwoordigd door honderd twintig maatschappelijke aandelen (120) op naam, elk met een

nominale waarde van honderd vijfenvijftig euro (155,00 ¬ ).

Buiten de aandelen welke de inbrengen vertegenwoordigen, kan geen enkel ander soort effecten worden

gecreëerd, onder welke naam dan ook,

Er dient te allen tijde ingetekend te zijn op een aantal maatschappelijke aandelen dat overeenstemt met het

vast gedeelte van het kapitaal.

Artikel 6 - Kapitaalverhoging

Behalve de maatschappelijke aandelen waarop werd ingetekend bij de oprich-'ting van de vennootschap, kunnen nog andere maatschappelijke aandelen tijdens het bestaan van de vennootschap worden uitgegeven bij unanieme beslissing van de bestuurders, welke de uitgiftekoers ervan, het bij de intekening vol te storten bedrag en, eventueel, de tijdstippen van invorderbaarheid van de nog te storten bedragen zullen bepalen, evenals de hoogte van de interesten op die bedragen verschuldigd.

Artikel 7 - Maatschappelijke aandelen

De maatschappelijke aandelen zijn op naam. Ze zijn tegenover de vennootschap ondeelbaar. Ze zullen nooit vertegenwoordigd kunnen worden door verhandelbare effecten, De eigendomstitel van elke vennoot zal enkel blijken uit het register van vennoten, bijgehouden en bewaard op de zetel van de vennootschap, en die naam, voornamen en woonplaats zal vermelden van elke vennoot, de datum waarop hij vennoot werd, en het aantal aandelen waarvan hij eigenaar is,

Zijn er meerdere eigenaars van een zelfde aandeel, dan zal het uitoefenen van de eraan verbonden rechten worden opgeheven tot één persoon zal aangeduid zijn als eigenaar van het aandeel tegenover de vennootschap.

In geval van splitsing van de eigendom van een aandeel in naakte eigendom en vruchtgebruik, zal de uitoefening van de eraan verbonden rechten worden opschorst tot één persoon zal aangeduid zijn als eigenaar van het aandeel tegenover de vennootschap.

Artikel 8 - Overdracht van de maatschappelijke aandelen

De aandelen kunnen, op straffe van nietigheid, niet worden afgestaan onder levenden of overgedragen ingevolge overlijden, tenzij onder vennoten, en mits instemming van al de vennoten.

In geval van overlijden van één van de vennoten, van overlijden of wijziging van een vaste vertegenwoordiger van de aandeelhouder welke vennoot is binnen CLP, of in geval van wijziging van de meerderheidsaandeelhouder binnen een van de aandeelhouders, zullen de overige aandeelhouder het recht hebben om vanaf kennisname van dit feit, de aandelen van deze aandeelhouder, welke de wijziging ondergaat over te kopen tegen nominale waarde,

Nochtans kunnen ze aan derden worden overgedragen, met instemming van de algemene vergadering, bij stemming waarbij alle vennoten aanwezig zijn en wanneer alle vennoten ook instemmen met de overdracht van de aandelen aan een duidelijk vooraf bepaalde derde.

De aandelen die inbrengen vertegenwoordigen welke niet in contanten bestaan, kunnen enkel overgedragen worden in de vormen en voorwaarden, en binnen de termijnen bij wet en de statuten voorzien.

Artikel 9. - Toelating

Om als vennoot te worden toegelaten, moet men:

1/aanvaard worden door de algemene vergadering welke beslist met unanimiteit van de stemmen en in

aanwezigheid van alle vennoten;

21 ingeschreven, en of gekend, op het tableau van de Franse of Nederlandse Orde van advocaten bij de

balie te Brussel of van de Orde van advocaten bij het Haf van cassatie, en die de door deze Ordes

voorgeschreven voorwaarden tot het bekomen van het lidmaatschap van een associatie vervullen.

3/minstens op één aandeel intekenen en het voor een vierde volstorten; deze intekening houdt in dat men

akkoord gaat met de statuten van de vennootschap en, eventueel, met het huishoudelijk reglement.

De toelating van een vennoot wordt vastgesteld door het ondertekenen in het register van vennoten

overeenkomstig artikel 357 van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 10.- Opvraging van stortingen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Tot opvragingen van stortingen wordt soeverein beslist door de bestuurders. De 'vennoot die, na een voorafgaand bericht, betekend per aangetekende brief, nalaat de gevraagde stortingen te voldoen, dient aan de vennootschap een interest te betalen, berekend aan de wettelijke rentevoet vermeerderd met twee ten honderd, vanaf de datum van invorderbaarheid van de storting.

De uitoefening van het stemrecht verbonden aan de maatschappelijke aandelen waarop regelmatig opgevraagde stortingen niet werden verricht, is opgeschort zolang die stortingen niet werden uitgevoerd.

Artikel 11 - Aansprakelijkheid

De vennoten zijn enkel gehouden ten belope van hun intekening op het kapitaal van de vennootschap.

Tussen hen bestaat geen enkele solidariteit noch ondeelbaarheid.

Artikel 12 Verlies van hoedanigheid van vennoot en Ontslag

De hoedanigheid van vennoot gaat verloren door overlijden, door het verlies van de hoedanigheid van

advocaat, door het ontslag alsook wegens uittreden.

Elke advooaat mag ontslag nemen uit de vennootschap op voorwaarde dat hij, minstens zes maand op

voorhand, al de andere vennoten hiervan verwittigd.

Het ontslag wordt echter slechts effectief op de laatste dag van het eerste trimester van het maatschappelijk

jaar,

Het vrijwillig verlies,van de hoedanigheid van Advocaat, wordt gelijkgesteld met ontslag en is onderworpen

aan dezelfde voorwaarden.

Het reglement van inwendige orde bepaalt de rechten van de ontslagnemende of

uitgesloten vennoot alsook van de rechthebbenden van de overleden vennoten. Er bestaat

geen recht op enige andere, niet in bedoeld reglement voorziene, vergoedingen.

Artikel 13 - Uitsluiting

Elke vennoot kan uitgesloten worden indien hij ophoudt te voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voorzien

door onderhavige statuten.

De uitsluiting wordt uitgesproken door de algemene vergadering.

Ze kan pas uitgesproken worden nadat de vennoot waarvan de uitsluiting wordt aangevraagd, verzocht

werd zijn opmerkingen schriftelijk te laten kennen, binnen een maand vanaf de verzending van een

aangetekend schrijven dat het met redenen omklede voorstel tot uitsluiting inhoudt.

Indien hij erom verzoekt in het schrijven dat zijn opmerkingen bevat, moet de vennoot gehoord worden.

De beslissing tot uitsluiting moet met redenen omkleed zijn.

Ze wordt vastgesteld in een proces-verbaal opgemaakt en ondertekend door minstens één bestuurder.

Een eensluidend afschrift ervan wordt binnen de vijftien dagen verstuurd naar de uitgesloten vennoot.

Van de uitsluiting wordt melding gemaakt in het register van vennoten.

De uitgesloten vennoot heeft recht op terugbetaling van zijn aandeel tegen nominale waarden.

De overige rechten van de uitgesloten vennoot worden bepaald in het reglement van inwendige orde.

Artikel 14

BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer bestuurders, al dan niet vennoten, te benoemen door de algemene vergadering.

De vergadering die hen benoemt bepaalt hun aantal, de duur van .hun mandaat, hun bezoldiging en, indien er meerdere zijn, hun bevoegdheden. Is er maar één bestuurder, dan wordt deze bekleed met al de bevoegdheden, toegekend aan de bestuurders. Wanneer er verschillende bestuurders zijn, vormen zij samen een Raad van Bestuur, De beslissingen van de Raad van Bestuur worden met meerderheid van stemmen genomen.

Indien een rechtspersoon tot bestuurder benoemd wordt, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen,

BESTUURDER(S)

De bestuurder of bestuurders, precies zoals aile andere bestuurders in de toekomst, beschikken over alle bevoegdheden om namens de vennootschap op te treden: zij kunnen in haar naam alle handelingen van beheer en beschikking uitvoeren ; al wat niet uitdrukkelijk door de wet of door onderhavige statuten wordt voorbehouden aan de algemene vergadering, valt onder hun bevoegdheid.

De bestuurders dienen zich wel aan het reglement van inwendige orde te houden voor de afspraken betreffende bestuur gemaakt tussen vennoten.

De externe vertegenwoordiging:

Zonder afbreuk aan de bevoegdheid van de vergadering tot het toekennen van bijzondere opdrachten, wordt de vennootschap geldig vertegenwoordigd in rechte of bij akten, door één vennoot-bestuurder die tegenover derden geen voorafgaande beslissing van de vergadering ter rechtvaardiging moet kunnen voorleggen voor beslissingen van beheer of beschikking welke een waarde van 5.000 ¬ niet te boven gaan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor alle overige handelingen van beheer of beschikking dienen twee bestuurders zich akkoord te verklaren.

TOEZICHT

Alleen voor zover de vennootschap niet zou beantwoorden aan de criteria vastgesteld door de wettelijke bepalingen met betrekking tot de boekhouding en de jaarrekeningen van de bedrijven, zal het toezicht op de financiéle toestand van de vennootschap, op de jaarrekeningen en de in die rekeningen te melden verrichtin-'gen, worden toevertrouwd aan één of meer commissarissen, voor drie jaar benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het instituut voor Bedrijfsreviso-'ren of onder om het even welke andere personen die over de door de wet vereiste bevoegdheden beschikken.

De emolumenten van de commissaris of commissarissen zullen door de algemene vergadering worden vastgesteld bij gelegenheid van hun benoeming.

Uittredende commissarissen zijn herkiesbaar.

Ingeval de vennootschap zou beantwoorden aan bovenvermelde criteria en bijgevolg geen commissaris wordt benoemd, beschikt elke vennoot afzonderlijk over de bevoegdheid tot onderzoek en toezicht, door de wet aan de commissarissen toegekend.

Artikel 15 - Samenstelling en bevoegdheden

De algemene vergadering vormt de soevereine macht van de vennootschap.

De algemene vergadering bestaat uit al de vennoten.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

De door de vergadering genomen beslissingen zijn bindend voor alle vennoten, zelfs voor de afwezigen en

de andersdenkenden tenzij de statuten voorzien dat de unanimiteit van de vennoten vereist is voor een

welbepaalde beslissing.

Artikel 16 - Vergaderingen

De jaarlijkse algemene vergadering komt bijeen op de vijfde van de maand september om tien uur op de

maatschappelijke zetel van de vennootschap of op de plaats aangeduid in de oproepingen.

Is die dag een wettelijke feestdag, dan zal de vergadering plaatsvinden op de eerste daaropvolgende

werkdag behalve de zaterdag.

Artikel 17 - Bijeenroepingen

De algemene vergadering komt bijeen op uitnodiging door de bestuurders, verstuurd aan de vennoten

minstens vijftien dagen váór de datum van de vergadering, per aangetekende brief.

Artikel 18 - Stemmingen

Geen enkele vergadering kan beraadslagen over onderwerpen die niet op de agenda voorkomen.

De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen met een meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Zij beslist echter slechts geldig bij aanwezigheid en unanimiteit (eenparigheid) van alle vennoten, over het aanvaarden van nieuwe vennoten, de overdracht van aandelen, de verplaatsing van de maatschappelijke zetel, het sluiten van overeenkomsten van associatie met andere advocaten, de wijziging van de statuten, het opstellen en wijzigen van het reglement van inwendige orde, het aanvangen of beëindigen van een stage- of medewerkingsverhouding, het vaststellen van de vergoeding van de vennoten-zaakvoerder(s) en de bestemming van de winsten.

Onder voorbehoud van de bijzondere voorschriften, bepaald in onderhavige statuten, zal de algemene vergadering van vennoten beraadslagen volgens de voorschriften voorzien in het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 19 - Notulen

De notulen van de algemene vergaderingen worden ondertekend door de leden van het bureau en door de

vennoten die erom verzceken.

Afschriften of uittreksels aan het gerecht of elders voor te leggen, worden ondertekend door één bestuurder.

Artikel 20 - Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap begint op één juli van ieder jaar om te eindigen op dertig juni van het daarop volgende jaar.

Elk jaar maken de bestuurders de inventaris op evenals de jaarrekeningen. Deze laatste omvatten de balans, de resultatenrekening en de bijlage. De nodige afschrijvingen dienen verricht te worden, dit alles overeenkomstig de wet.

De jaarlijkse algemene vergadering hoort het verslag van de bestuurders en, in voorkomend geval, dit van de commissarissen of van de vennoten die met het toezicht gelast zijn, en spreekt zich uit over de goedkeuring van de jaarrekenin-igen van de vennootschap.

Na goedkeuring van de jaarrekeningen, spreekt de vergadering in een afzon-iderlijke stemming zich uit over de kwijting te verlenen aan de bestuurders en, in voorkomend geval, aan de commissarissen of aan de vennoten die met het toezicht gelast zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 21 - Aanwending van het resultaat

Van het resultaat dat voortvloeit uit de jaarrekeningen, wordt minstens vijf ten honderd voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen. Die voorafneming is niet meer verplicht wanneer het reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt; ze dient hernomen te worden wanneer de wettelijke reserve aangesproken werd.

Het saldo zal de bestemming krijgen die haar zat gegeven worden door de algemene vergadering welke zich uitspreekt bij meerderheid van de stemmen, op voorstel van de bestuurders.

Geen enkele uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar, het netto actief zoals het blijkt uit de jaarrekeningen ingevolge zulke uitkering lager zou zijn of worden dan het bedrag Van het volgestorte kapitaal, vermeerderd met alle reserves die de wet of de statuten niet toelaten uit te keren.

Onder netto actief dient te worden verstaan het totaal van het actief zoals het in de balans voorkomt, na aftrek van de provisies en de schulden.

Artikel 22 - Arbitrage

Met uitzondering van de uitsluiting, worden aire betwistingen of geschillen die zouden kunnen rijzen tussen

werkelijke, ontslag nemende of uitgesloten vennoten, beslecht door middel van arbitrage.

Artikel 23 - Gemeen recht

Alle bepalingen van de statuten die in strijd zouden zijn met de bindende voorschriften van het Wetboek van Vennootschappen, zullen geacht worden niet neergeschreven te zijn.

Alle bepalingen van die wetten die niet in strijd zijn met onderhavige statuten en die in deze niet vermeld staan, zullen geacht worden er rechtshalve ingeschreven te staan.

In geval van overlijden, bankroet, kennelijke insolventie of onbekwaam verklaring van een vennoot, kunnen diens erfgenamen, crediteuren, vertegenwoordigers of rechthebbenden de vereffening van de vennootschap niet uitlokken, noch het leggen van de zegels eisen, noch overgaan tot enig beslag op, of verzet tegen de goederen of waarden van de vennootschap.

De persoonlijke schuldeisers van de vennoot kunnen enkel beslag leggen op de interesten en dividenden welke hem toekomen en op het deel dat hem zal toegewezen worden bij de ontbinding van de vennootschap.

Artikel 24 - Vereffening

In geval van ontbinding van de vennootschap om welke reden en op welk ogenblik dan ook, zal de vereffening worden verricht door de zorgen van een vereffenaar, benoemd door de algemene vergadering,

Bij ontstentenis van zulke benoeming, zal de vereffening worden verricht door de zorgen van de bestuurders in functie.

De vereffenaar zal beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden, toegewezen door het Wetboek van Vennootschappen.

De algemene vergadering zal in voorkomend geval de emolumenten van de vereffenaar bepalen,

Elk jaar zal de vereffenaar aan de algemene vergadering de resultaten van de vereffening voorleggen met vermelding van de oorzaken die het beëindigen ervan verhinderd hebben.

De vergadering zal bijeenkomen na bijeenroeping door, en onder voorzitterschap van de vereffenaar of van een van hen, overeenkomstig de bepalingen van onderhavige statuten.

Ze blijft over de bevoegdheid beschikken om de statuten te wijzigen.

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en liquidatiekosten of na inbe-'waargeving van de daartoe vereiste sommen, zal het netto actief in de eerste plaats dienen om het bedrag van het volgestort kapitaal terug te betalen.

Indien alle maatschappelijke aandelen niet in dezelfde mate werden volgestort, zal de vereffenaar, alvorens tot de verdeling over te gaan, rekening houden met die verschillende toestanden en het evenwicht herstellen door alle maatschappelijke aandelen op een absolute voet van gelijkheid te brengen, hetzij door aanvullende opvragingen van stortingen ten laste van de onvoldoende volgestorte aandelen, hetzij door voorafgaande terugbetalingen in specie ten gunste van de maatschappelijke aandelen die In hogere mate werden volgestort.Het saldo wordt dan gelijkmatig verdeeld onder al de maatschappelijke aandelen.

Artikel 25 - Keuze van woonplaats

Met het oog op de uitvoering van onderhavige statuten, kiest elke vennoot, obligatiehouder, bestuurder, commissaris en vereffenaar woonplaats in de zetel van de vennootschap, waar alle mededelingen, aanmaningen, dagvaardingen en betekeningen hem geldig kunnen toegezonden worden.

Bij ontstentenis van andere woonstkeuze, zullen de vennoten geacht worden woonst gekozen te hebben in de woonplaats, aangeduid in het register van vennoten.

BESLISSINGEN GENOMEN DOOR DE COMPARANTEN

Aangezien de vennootschapsovereenkomst gesloten is en dat de sociale statuten vastgelegd zijn, hebben de comparanten, op termijn, de volgende beslissingen genomen, die effectief zullen worden wanneer de vennootschap haar juridische persoonlijkheid verkregen heeft, overeenkomstig artikel 2 § 4 van het Vennootschapswetboek :

1/ Bestuurder(s)

t

. x

t`

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

De comparanten beslissen drie (3) bestuurders, voor een onbeperkte duur, te benoemen :

1) De burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid A.L. CLERENS, ADVOCAAT, met maatschappelijke zetel te 1050 Brussel, Franklin Rooseveltlaan 210, (KBO 0479.595.021), met als vaste vertegenwoordiger de heer Albert-Louis CLERENS, advocaat van beroep, wonende te 1180 Brussel, Ptolemeelaan 12 bus 1;

2) De burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "XAVIER CLAESEN, ADVOCAAT", met maatschappelijke zetel te 8300 Westkapelle (Knokke  Helst), Boomgaarden, 31 (KBO 0839.951.110), met als vaste vertegenwoordiger de heer Xavier CLAESEN, advocaat van beroep, wonende te 8300 Westkapelle (Knokke  Helst), Boomgaarden, 31;

3) Mevrouw Anne REUL, advocaat, wonende te 1490 Court-Saint-Etienne, Rue du Bois des Rêves, 2.

Het mandaat van ieder bestuurder wordt bezoldigd en de wijze wordt door de algemene vergadering bepaald.

2/ Commissaris(sen)

De comparanten stellen vast en verklaren dat er uit te goeder trouw verrichte schattingen blijkt dat, ten minste voor het eerste boekjaar, de vennootschap aan de in artikel 141, 2° van het Vennootschapswetboek vermelde criteria zal voldoen, aangezien zij ais een "kleine vennootschap" in de zin van artikel 15 van de voorvernoemde Wetboek beschouwd wordt. Dientengevolge beslissen ze, met eenparigheid van stemmen, geen commissaris te benoemen.

3/ Afsluiting van het eerste boekjaar

De comparanten beslissen dat het eerste boekjaar begonnen op de dag van opricgtingsakte wordt

afgesloten op 30 juni 2015,

41 Eerste jaarlijkse algemene vergadering

De comparanten beslissen dat de eerste jaarlijkse algemene vergadering wordt vastgesteld op 5 september

2015.

5/ Delegatie van machten

De comparanten verklaren aan te stellen als bijzonder lasthebber van de vennootschap met mogelijkheid van in de plaatsstelling, ieder van 3 bestuurders ten einde over te gaan tot de inschrijving van huidige vennootschap bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen en eventueel bij de administratie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde, Te dien einde mag de lasthebber, in naam van de vennootschap, alle verklaringen afleggen, alle documenten en stukken ondertekenen en, in het algemeen, het nodige ondernemen bij ieder administratiekantoor en/of vennootschap.

De uitgiften en uittreksels zijn afgeleverd voor registratie der akte enkel met het oog op de neerlegging ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel en voor de formaliteiten in verband met het verkrijgen van het ondernemingsnummer,

VOOR EENSLUIDEND ANALYTISCH UITTREKSEL

Gérard INDEKEU, Notaris vennoot,

Tegelijk hiermee neergelegd: gelijkvormige uitgifte van de akte.

Bijlagen bijlie BèlgiscliStaatsblad -16/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

18/01/2016 : ME. - JAARREKENING 30.06.2015, GGK 07.09.2015, NGL 14.01.2016 16014-0096-017

Coordonnées
CLERENS LEGAL PARTNER, AFGEKORT : CLP

Adresse
PTOLEMEELAAN 12, BUS 1 1180 UKKEL

Code postal : 1180
Localité : UCCLE
Commune : UCCLE
Région : Région de Bruxelles-Capitale