CONTRACTOR SAFETY MANAGEMENT

Association sans but lucratif


Dénomination : CONTRACTOR SAFETY MANAGEMENT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 889.763.875

Publication

26/09/2013
ÿþ MDD 2.2

' ¬ ' In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

1 9 g- p~

na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernerningsnr . 0889.763.875

Benaming

(voluit) Contractor Safety Management

(verkort) :

Rechtsvore : vzw

Zetel : Gachardstraat 88 -1050 Brussel

Onderwerp akte : Nieuwe statuten - zetelwijziging - wijzigingen raad van bestuur en gemachtigden

Ulttreksel uit de statuten en akten:

De algemene vergadering van 26 juni 2013, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige; aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen

en te vervangen door onderstaande tekst: "

Art. 1.

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam Contractor Safety Management.

Art. 2.

De zetel is gevestigd te 2800 Mechelen, Kanunnik De Deckerstraat 20A, in het gerechtelijk arrondissement, Mechelen. Bij beslissing van de Algemene Vergadering kan hij worden verplaatst naar een andere bestemming.:

Art. 3.

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht. Het dienstjaar valt samen met het kalenderjaar.

Art. 4.

De Vereniging heeft tot doel:

-het promoten van een efficiënte relatie tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers door de toepassing van: het Belgische certificatiesysteem VCA, afgeleiden ervan en het attestatiesysteem BeSaCC;

" het organiseren en beheren van de systemen VCA en BeSaCC, ieder volgens zijn eigenheid;

" het vaststellen, Interpreteren en wijzigen van de lijsten met criteria voor VCA en BeSaCC;

" het toekennen van de BeSaCC-attesten.

"

De Vereniging verwezenlijkt deze doelstelling op allerlei wijzen, in nauwe samenwerking met zijn leden, Het:

kan alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks, voor het geheel of voor een deel, betrekking hebben op zijn doel of die tot de ontwikkeling ervan kunnen leiden of er de verwezenlijking van kunnen: vergemakkelijken,

Het legt de passende contacten met de andere verenigingen die een gelijksoortig doel nastreven.

Ige Raad van Bestuur is bevoegd om de aard en de draagwijdte van het doel van de Vereniging te! interpreteren.

Op de laatste blz. van Luik R vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid vare de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

BRUSSEL

17 SEP 2013

Gr"rffïe

ïrcrnr- behoude UMM

aan het

Be,gisct Staatsb¬ a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Art. 5.

De Vereniging telt twee categorieën van leden: effectieve leden en toegetreden leden. Het aantal effectieve leden mag niet minder zijn dan drie. Toegetreden leden ziin enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw, Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden kunnen worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement. Het verder gebruik in de statuten van de term 'lid' verwijst naar de effectieve leden.

Nieuwe leden worden aanvaard door een besluit van de Raad van Bestuur. Zij nemen actief deel aan de verwezenlijking van het doel van de Vereniging.

Ten zetel van de Vereniging wordt een chronologisch gerangschikt register van de effectieve leden gehouden met opgave, voor de natuurlijke personen, van hun naam, voornaam, woonplaats en, voor de rechtspersonen, van hun benaming, hun rechtsvorm en het adres van hun zetel. Dit register wordt met de chronologisch gerangschikte opgave van de wijzigingen die zich bij de leden hebben voorgedaan binnen de acht dagen na elke kennisname van de wijziging door de Raad van Bestuur.

Art, 6.

Aan elke vereniging of organisatie die het doel en de verbintenissen onderschrijft welke uit deze statuten voortvloeien, met inbegrip van de kwijting van de jaarlijkse bijdrage, kan de hoedanigheid van effectief lid worden verleend.

De Raad van Bestuur oordeelt soeverein of een vereniging de bovengenoemde voorwaarden vervult. Art. 8.

Alle aanvragen om aansluiting als effectief lid worden schriftelijk aan de Voorzitter gericht. Lid wordt men door een beslissing van de Raad van Bestuur.

Bij de beslissing hoeft geen rechtvaardiging te worden gevoegd.

Art. 9.

Uittreding is te allen tijde vrij en moet bij aangetekend schrijven worden meegedeeld aan de Raad van Bestuur van de Vereniging. Het niet betalen van de bijdragen, binnen de maand na de tweede aangetekende aanmaning, staat gelijk met uittreding.

De uittredende leden blijven nochtans gehouden de financiële verplichtingen voor het lopende dienstjaar na te komen.

Art 10.

De Raad van Bestuur kan een lid schorsen indien het op ernstige wijze tekort komt aan de verplichtingen die krachtens deze statuten op hem rusten of indien het de verwezenlijking van het doel vrijwillig belemmert. De schorsingsmaatregel is voorlopig en geldt slechts tot de volgende bijeenkomst van de Algemene Vergadering. Men kan enkel geschorst worden van de activiteiten van de vereniging, men kan niet geschorst worden van het stemrecht op de algemene vergadering.

Art. 11.

leder lid kan uit de Vereniging gesloten worden indien het op ernstige wijze tekort komt aan de verplichtingen die krachtens deze statuten op hem rusten of indien het vrijwillig de verwezenlijking van het doel belemmert.

De uitsluiting wordt door de Algemene Vergadering uitgesproken bij meerderheid van 2/3 van de stemmen. Deze maatregel neemt een aanvang op de datum van de uitspraak. Leden tegen wie een uitstuitingsmaatregel wordt voorgesteld, worden verzocht hun standpunt op de Algemene Vergadering naar voren te brengen. Uitgesloten leden blijven de vervallen bijdragen verschuldigd. De beslissing van de Algemene Vergadering moet niet gemotiveerd worden.

Art. 14.

Alle leden zijn verplicht een jaarlijkse bijdrage te betalen. De lidmaatschapsbijdrage wordt elk jaar vastgesteld door de Raad van Bestuur en bedraagt maximum 12.500 daar.

De bijdrage van de toegetreden leden wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur bij de beslissing waardoor deze hoedanigheid wordt toegekend.

l

I ti

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 17.

De Algemene Vergadering is samengesteld uit aile effectieve leden van de Vereniging. Zij bezit de bevoegdheden die de wet of deze statuten haar uitdrukkelijk toekennen.

Voor de volgende punten is een besluit van de Algemene Vergadering vereist:

1.wijziging van de statuten;

2.benoeming en afzetting van de bestuurders;

3.goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening;

4.ontbinding van de vereniging;

5.uitsluiting van leden;

6.aan de bestuurders te verlenen kwijting;

7.de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging

wordt toegekend;

8.de kwijting aan de commissarissen;

9.de omzetting van een vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

10.alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 18.

De Algemene Vergadering komt bijeen na oproeping door de Raad van Bestuur of op aanvraag van één vijfde van de effectieve leden.

De door de Voorzitter of Afgevaardigd Bestuurder van de Raad van Bestuur ondertekende uitnodigingen, met ingesloten dagorde, zullen ten minste acht dagen vôôr de datum van de vergadering verstuurd worden. Elk voorstel ondertekend door één twintigste van de leden en minstens twee dagen op voorhand aan de Voorzitter of aan de Ondervoorzitter van de Raad van Bestuur overhandigd, wordt aan de agenda toegevoegd.

De vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Bij afwezigheid van de Voorzitter wordt de vergadering voorgezeten door de Ondervoorzitter. Is ook deze verhinderd, dan wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige leden.

Elk jaar wordt minstens één Algemene Vergadering gehouden in de loop van het eerste semester.

Art. 19.

Alle effectieve leden hebben gelijk stemrecht; zij beschikken elk over één stem. Elk lid van de Algemene Vergadering kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander lid van de Algemene Vergadering. leder lid kan slechts houder zijn van één volmacht.

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genomen bij gewone meerderheid der tegenwoordige of gevolmachtigden, ongeacht hun aantal. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden altijd als tegenstemmen beoordeeld.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoordineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De notulen, getekend door de Voorzitter en de Afgevaardigd Bestuurder van de Raad van Bestuur worden verzameld in een register. Zij worden bewaard ten maatschappelijke zetel, waar zij door de effectieve leden en belanghebbende derden kunnen geraadpleegd worden.

Art. 20.

De leden van de Raad van Bestuur worden door de Algemene Vergadering benoemd. Het mandaat van bestuurder is van onbepaalde duur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

De Voorzitter en de Afgevaardigd Bestuurder kunnen bezoldigd worden voor hun bestuurdersmandaat op beslissing van de Algemene Vergadering. De andere bestuurders kunnen niet worden bezoldigd.

De bestuurders kunnen zowel uit de leden als uit niet-leden worden verkozen,

In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de Algemene Vergadering. Dit houdt in dat niet alle effectieve leden kunnen deel uitmaken van de Raad van Bestuur,

Wanneer een bestuurder verhinderd is om een vergadering van de Raad van Bestuur bij te wonen, kan hij voor deze vergadering een volmacht verlenen aan een andere bestuurder. Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Wanneer het een bestuurder om welke reden ook definitief onmogelijk wordt zijn mandaat te vervullen, kan enkel de Algemene Vergadering in zijn vervanging voorzien. De Raad van Bestuur draagt een opvolger voor.

Behalve bij ontslag van rechtswege als gevolg van de toepassing van de statuten, moet het ontslag van een bestuurder per brief aan de Voorzitter worden gericht en moet het, om effect te hebben, door de Algemene Vergadering worden aanvaard. De Voorzitter zelf dient zijn ontslag als bestuurder schriftelijk in ter attentie van de Raad van Bestuur. De afzetting van een bestuurder wordt door de Algemene Vergadering uitgesproken.

De volgens dit artikel benoemde bestuurders kunnen experts uitnodigen om deel te nemen aan de Raad van Bestuur, met raadgevende stem, De voorzitter van het Uitvoerend Comité van Deskundigen is automatisch aangeduid als expert met raadgevend stem.

Art. 21.

De Raad van Bestuur kiest tussen zijn leden een Voorzitter, een Ondervoorzitter en een Afgevaardigd Bestuurder. Hun wijze van afzetting en ambtsbeëindiging volgt de regels van artikel 22. Deze functies zijn verenigbaar. Tevens kiest de Raad van Bestuur de gemandateerden die namens de Vereniging in een andere vereniging kunnen zetelen,.

Art. 22.

De Raad van Bestuur beheert de Vereniging en vertegenwoordigt haar tegenover derden.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging,

Hun benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur

b)door afzetting door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vereniging buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door de Voorzitter of door de Afgevaardigd Bestuurder of door de eventuele aangestelde Office Manager.

De raad van bestuur kan aan andere personen eveneens een gelijkaardige volmacht verlenen.

De voor bijzondere mandaten aangestelde gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

De Raad van Bestuur bepaalt de werking die in het kader van het doel van het Vereniging moet worden gevoerd. Daartoe beschikt hij over de meest uitgebreide bevoegdheden, met uitzondering van die welke de wet of de statuten aan andere organen zijn voorbehouden.

t t . }

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt. De raad van bestuur kan deze taak toevertrouwen aan één of meerdere personen naar haar keuze.

Art. 23.

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Het dagelijks bestuur wordt omschreven als de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging worden vereist en die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij

de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaal overleg. Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen.

Art. 24.

De Raad van Bestuur komt bijeen na oproeping door de Voorzitter zo vaak ais de belangen van de Vereniging dit vereisen. Hij komt ook bijeen op verzoek van drie bestuurders. De oproepingen worden ten minste acht kalenderdagen vôôr de vergadering verstuurd. Van deze termijn kan afgeweken worden mits alle bestuurders hiermee akkoord gaan.

De agenda die bij de oproeping wordt gevoegd, wordt door de Voorzitter of de Afgevaardigd Bestuurder opgesteld. Bij de agenda zal, voor zover dit noodzakelijk is, een uiteenzetting van de opgetekende punten worden gevoegd.

Behoudens tegengestelde bepalingen van deze statuten beraadslaagt de Raad van Bestuur op geldige wijze, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders en wordt er gestemd bij meerderheid van twee derden van de stemmen. Elke effectieve bestuurder beschikt over een stem. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden als tegenstemmen beschouwd.

De Raad van Bestuur legt elk jaar een activiteitenverslag, de ontwerpbegroting voor het volgende dienstjaar, en de rekeningen van het voorafgaande dienstjaar ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Art. 30.

Het optreden in rechte, als eiser en als verweerder, wordt in naam der Vereniging, door de Voorzitter of door twee leden van de Raad van Bestuur gedaan.

Art. 31.

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardige, belangeloze doelstelling.

f r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel, Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Art. 33,

Elke betwisting met betrekking tot de interpretatie of de toepassing van deze statuten zal in laatste instantie beslecht worden door de Algemene Vergadering. Haar beslissingen zijn definitief en zonder verhaal.

Art, 34.

Al wat niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten behoort tot de bevoegdheden van de Algemene Vergadering, valt onder de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

DDe algemene vergadering heeft op 26 juni 2013 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van:

Lanove David, Rue René Jurdant 62, 1301 Bièrges, geboren op 04/12/1953, te Merlemont

De algemene vergadering heeft op 26 juni 2013 tot nieuwe bestuurder benoemd ;

Junius Marc, Leeuwerikenlaan 11,1780 Wemmel, geboren op 17/02/1957, te Etterbeek

De algemene vergadering heeft op 26 juni 2013 tot bestuurders herverkozen voor onbepaalde duur:

De Meester Kris, Hazendreef 7, 3140 Keerbergen, geboren op 2110611966, te Bonheiden Fieremans Yvan, Spanjebergstraat 40/1, 1700 Dilbeek, geboren op 16/02/1959, te Ninove

De huidige samenstelling van de raad van bestuur is hierdoor als volgt:

De Meester Kris, Hazendreef 7, 3140 Keerbergen, geboren op 2110611966, te Bonheiden Fieremans Yvan, Spanjebergstraat 40/1, 1700 Dilbeek, geboren op 16/02/1959, te Ninove Junius Marc, Leeuwerikenlaan 11, 1780 Wemmel, geboren op 1710211957, te Etterbeek

De Raad van Bestuur beheert de Vereniging en vertegenwoordigt haar tegenover derden.

De Raad van Bestuur bepaalt de werking die in het kader van het doel van het Vereniging moet worden gevoerd. Daartoe beschikt hij over de meest uitgebreide bevoegdheden, met uitzondering van die welke de wet of de statuten aan andere organen zijn voorbehouden.

De Raad van Bestuur oefent haar bevoegdheden uit ais een college.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vereniging buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door de voorzitter of door de afgevaardigd bestuurder.

Het optreden in rechte, als eiser en als verweerder, wordt in naam der Vereniging, door de Voorzitter of door twee leden van de Raad van Bestuur gedaan.

De raad van bestuur heeft onder zijn leden de functies vastgesteld als volgt:

Voorzitter: Fieremans Yvan, Spanjebergstraat 40/1, 1700 Dilbeek, geboren op 16/02/1959, te Ninove

Fierem ans Yvan De Meester Kris

Voorzitter Afgevaardigd bestuurder



MOD 2.2



Voor- Luik B - Vervolg

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Afgevaardigd bestuurder: De Meester Kris, Hazendreef 7, 3140 Keerbergen, geboren op 21/06/1966, te Bonheiden



Te Mechelen, op 26 juni 2013,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CONTRACTOR SAFETY MANAGEMENT

Adresse
GACHARDSTRAAT 88 1050 BRUSSEL

Code postal : 1050
Localité : IXELLES
Commune : IXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale