DE SINT-JANSVRIENDEN

Association sans but lucratif


Dénomination : DE SINT-JANSVRIENDEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 841.605.058

Publication

19/12/2011
ÿþ` MOU 2.2

,`. ','

A

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111 ~ II 11 111 Inll IIIII111 W I11

*11190335*

7 -12- 2R111

Ondernemingsnr :0U oS $

3enambg

(voluit) : De Sint-lansvrienden

(verkort) .

Rechtsvorm : vzw

Zetei : Lakensestraat 79 te 1000 Brussel

Orudlenla3;p zCtfte : Statuten

Op donderdag 17 november 2011 zijn ten huize van de heer Paul KEMPENEERS, Heuvellaan 10 bus 4 te 1700 Dilbeek de hiernavermelde natuurlijke personen samen gekomen:

- BENS Marc Guy, Belg, geboren te Elsene op 14 december 1945, wonende Hasseltberg 26 te 1860 Meise; - BUGGENHOUT René, Emile, belg, geboren te Brussel op 24 juli 1939, wonende Stationsstraat 3 te 1790 Affligem;

- COX Jean, Mathijs, Belg, geboren te Lommel op 6 december 1948, wonende Kothemstraat 7 te 1703 Schepdaal;

- DE SCHUYTTER Jozef Alfons, Belg, geboren te Blankenberge op 9 juli 1937, wonende Stationstraat 148

te 1740 Ternat;

- HUIJGHE Marc jan, Belg, geboren te Asse op 21 februari 1961, wonende Tuinwijk 2 bus 21 te 1730 Asse;

- KEMPENEERS Paul Thérèse, Belg, geboren te Leuven op 5 september 1943, wonende heuvellaan 10 bus 4 te 1700 Dilbeek;

- KEULEMANS Frans, Belg, geboren te Willebroek op 6 oktober 1937, wonende Rodekruisstraat 35 te 9100

Sint-Niklaas;

- SCHEERL1NCK Walter Omer, Belg, geboren te Ukkel op 28 juni 1939, wonende Sterrelaan 9 te 1740

Temat;

- SCHURMANS Herman Jozef Antoon, Belg, geboren te Sint Gillis Brussel op 3 november 1935, wonende

Johannalaan 10 te 1050 Brussel;

- TROCH Theofiel Jozef, Belg,geboren te Aalst op 28 april 1946, wonende Lindendries 62 te 1730 Asse;

- VAN DER BORGHT Wilfried Jan, Belg, geboren te Denderleeuw op 5 november 1946, wonende

Papenberg 102 te 1770 Liedekerke;

Bij eenparigheid van stemmen beslissen deze personen, onder elkaar als stichtende leden en voor allen die later lid worden, een vereniging zonder winstoogmerk naar Belgisch recht op te richten in overeenstemming met de Wet van 2 mei 2002. Hiervoor nemen zij de hiernavolgende statuten aan.

ln overeenstemming met de wet werden deze stukken in twee originele exemplaren opgemaakt en getekend.

De Heer Wilfried VAN DER BORGHT wordt gelast met de publicaties in het Belgisch Staatsblad.

Titel I - NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1. De vereniging draagt als naam "De Sint-Jansvrienden".

Artike 12. De maatschappelijke zetel van de vereniging is Lakensestraat 79 te 1000 Brussel, gelegen in het

gerechterlijk arrondissement Brussel.

De maatschappelijke zetel kan verplaatst worden door beslissing van de Algemene Vergadering.

Artikel 3. De vereniging heeft een menslievend en cultureel doel en streeft op geestelijk en materieel vlak de beginselen na van vrijheid, gelijkheid, vrij onderzoek en intermenselijke solidariteit.

Voorts ondersteunt zij financieel en/of materieel, zowel actief als passief, projecten en activiteiten in de ruimste zin van het woord, die bijdragen tot een betere ontplooiing en ontwikkeling van alle mensen op sociaal, cultureel en maatschappelijk vlak.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

, MOE] 2.2

Artikel 4. De vereniging kan aile rechtshandelingen stellen die nodig en nuttig zijn voor de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel. Zij mag met het oog hierop alle roerende of onroerende goederen huren, verwerven, behouden en van de hand doen zover deze activiteit bijkomstig blijft en de opbrengst hiervan integraal naar de realisatie van het maatschappelijk doel gaat.

Artikel 5. Onverminderd de statutaire en wettelijke bepalingen betreffende haar ontbinding wordt de vereniging, met ingang van 1 januari 2012, opgericht voor onbeperkte duur.

Titel ll - DE LEDEN.

Artikel 6. De vereniging telt enkel effectieve leden; hun aantal is onbeperkt, maar mag niet lager zijn dan vijf.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/12/2011 - Annexes du Moniteur belge Artikel 7. Voor het lidmaatschap van de vereniging geldt wat volgt:

a) de oprichters die deze akte ondertekenen zijn effectief lid;

b) natuurlijke personen die het maatschappelijk doel van de vereniging wensen te onderschrijven en te steunen kunnen lid warden mits toelating door de Algemene Vergadering. Kandidaturen voor lidmaatschap warden ingediend bij de Raad van Bestuur, en de Algemene Vergadering beslist over de toelating bij eenvoudige meerderheid zonder haar beslissing te moeten motiveren. Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter doorslaggevend.

c) op voorstel van de raad van bestuur kan een lid door de Algemene Vergadering worden uitgesloten; deze beslissing dient genomen door een 213 meerderheid van de aanwezige leden;

d) een ontslagnemend of uitgesloten lid kan geen aanspraak maken op enig bezit van de vereniging noch de betaalde bijdragen terugvorderen;

e) de bijdrage wordt jaarlijks bepaald door de Algemene Vergadering en bedraagt maximum 25,00 Euro;

f) een lid dat zijn bijdrage niet betaalt binnen de door de Raad van Bestuur gestemde termijn wordt geacht ontslag te nemen.

Titel Ill - DE ALGEMENE VERGADERING.

Artikel 8. Enkel de algemene vergadering is bevoegd voor volgende aangelegenheden:

a) goedkeuring van de statuten en van elke wijziging dan ook van de statuten;

b) benoeming van de bestuurders, vaststelling van de eventuele vergoeding van de bestuurders, kwijting geven aan de bestuurders, instellen van een vordering tegen een of meedere bestuurders wegens foutief beheer, afzetten van bestuurders;

c) goedkeuring van de jaarrekening en van de begroting;

d) goedkeuring van het principe van de ontbinding van de vereniging, benoeming van de vereffenaar(s) in het kader van de ontbinding, bestemming van het actief van de vereniging naar aanleiding van de ontbinding;

e) beslissing tot uitsluiting van een effectief lid;

f) ontbinding van de vereniging;

g) aile andere door de statuten en de wet aan de algemene expliciet toegekende bevoegdheden.

Artikel 9. De algemene vergadering wordt door de voorzitter van de Raad van Bestuur schriftelijk of per email samengeroepen. De oproeping vermeldt alle agendapunten, dag, uur en plaats van vergadering, en wordt minstens acht kalenderdagen voor de datum van de vergadering verzonden.

Artikel 10. Van elke algemene vergadering wordt binnen de 15 werkdagen door de secretaris een verslag opgemaakt. na goedkeuring door de volgende algemene vergadering wordt het verslag ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

De beslissingen van de algemene vergadering liggen op de maatschappelijke zetel van de vereniging ter inzage van alle leden, ten laatste binnen de maand na de vergadering.

Artikel 11. De algemene vergadering komt minstens eenmaal per jaar samen in de loop van de maand februari, alsook telkens de raad van Bestuur de samenkomst nodig acht voor de goede werking van de vereniging.

Titel IV - DAGELIJKS BESTUUR, RAAD VAN BESTUUR, VERTEGENWOORDIGING.

Artikel 12. De Raad van Bestuur bestaat minstens uit een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een periode van drie jaar, het mandaat is hernieuwbaar

Artikel 13. De Raad van Bestuur heeft volgende bevoegdheden:

MOD 2.2

Lt¢'IGI. 3 - Vervolg

a) hij is verantwoordelijk voor het bestuur van de vereniging, met inbegrip van het dagelijks bestuur, zonder bijkomende goedkeuring van de Algemene Vergadering; hij is bevoegd voor alle handelingen van bestuur en beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, zonder limiet op de termijn, van de roerende en onroerende goederen van de vereniging; hij is bevoegd voor alle handels-, verzekerings- en bankverrichtingen, inclusief het opheffen van hypotheken.

b) hij vertegenwoordigt de vereniging zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering in alle gerechterlijke en buitengerechterlijke akten en handelingen; hij kan optreden in alle rechtsgedingen, tegen of door de vereniging gevoerd; hij beslist autonoom over het al dan niet gebruiken van rechtsmiddelen, met inbegrip van verzet, beroep, cassatieberoep, annulatieberoep, verzoek tot schorsing, juridische acties in kort geding of op eenzijdig verzoekschrift; hij verbindt geldig de vereniging in alle mogelijke types contracten. Twee bestuurders, namelijk de voorzitter en de secretaris of een ander bestuurder kunnen met hun gezamenlijke handtekening in al deze materies de vereniging verbinden en vertegenwoordigen, op basis van het louter bewijs van hun benoeming.

c) behalve voor de aangelegenheden die expliciet door deze statuten en door de wet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden, heeft hij de residuaire bevoegdheid voor het beheer en bestuur van de vereniging; onverminderd de wet en deze statuten, is hij binnen dit kader volledig bevoegd voor het regelen van alle materies die de vereniging betreffen, met inbegrip van het vaststellen van het reglement van inwendige orde;

d) hij kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk delegeren aan één of meer leden van de Raad van Bestuur, met inbegrip van het dagelijks bestuur en van de vertegenwoordigingsbevoegdheid tegenover derden. De omvang van de gedelegeerde bevoegdheden moet in dit geval duidelijk omschreven zijn in de beslissing van de Raad van Bestuur, zelfs als zijn volledige delegatie van bevoegdheid inhoudt in één of meerdere betrokken domeinen. De delegatie kan op elk moment teruggetrokken of stopgezet worden.

Titel V - SLOTBEPALINGEN.

Artikel 14. Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

Artikel 15. Onverminderd de wettelijke bepalingen betreffende de ontbinding van de verenigingen zonder winstoogmerk, wordt bij de ontbinding van onderhavige vereniging het actief toebedeeld aan een vereniging met een gelijkaardig doel.

Artikel 16. Wat niet uitdrukkelijk geregeld is in deze statuten valt onder de regelingen bepaald in de Belgische wetgeving betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk.

Raad van Bestuur- Benoeming.

De algemene vergadering van de vzw De Sint-Jansvrienden beslist volgende leden, met algemeenheid van

stemmen aan te stellen als bestuurders: de heren COX Jean, HUIJGHE Marc, KEULEMANS Frans en

SCHEERLINCK Walter.

Vervolgens werden aangesteld als:

Voorzitter: de heer Frans KEULEMANS, Rodekruisstraat 35 te 9100 Sint-Niklaas;

Ondervoorzitter: de heer COX Jean, Kothernstraat 7 te 1703 Schepdaal;

Secretaris: de heer HUIJGHE Marc, Tuinwijk 2 bus 21 te 1730 Asse;

Penningmeester: de heer Walter SCHEERLINCK, Sterrelaan 9 te 1740 Temat.

17 november 2011

Voor eensluidend uittreksel

(Get). VAN DER BORGHT Wilfried, lasthebber.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

20/08/2015
ÿþVo beho aan sets Staal

iulOD 2.2

tn de bijlagen bij het ,B lgi i tí;~l df , me en ken kopie

na neerlegging van 1e ákte ter griffie -

ifAn 205 " .

er riffiâ dâ Piêtletfir~-? "

~,r:: ,~;A

Ichibei"g.t vert krenix-rte _t~# Ur. _

Griffie

Ondememingsnr: 841.605.058

Benaming

(voluit) : De Sint-lansvrienden

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Lakensestraat 79 te 1000 Brussel

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming bestuurders

Statutaire Algemene Vergadering van 02 april 2015 Verkiezing Raad van Bestuur.

Edward Keppens, bestuurder, voorzitter

Frans Keulemans, bestuurder, ondervoorzitter

Mark Huijghe, bestuurder, secretaris

Walter Scheerlinck, bestuurder, penningmeester

Ontslag, benoeming en herbenoeming bestuurders:

Herbenoeming: Frans Keulemans, wonende Rodekruisstraat 35 te 9100 Sint-Niklaas

Mark Huijghe, wonende Tuinwijk 2 bus 21 te 1730 Asse

Walter Scheerlinck, wonende Sterrelaan 9 te 1740 Ternat

Ontslag: Jan Cox, wonende Kothemstraat 7 te 1703 Schepdaal

Benoeming: Edward Keppens, wonende Ferdinand Lousbergkaai 92 te 9000 Gent

02 april 2015

Voor eensluidend uittreksel

(Get). Van der Borght Wilfried, Gemandateerde

Iuw118111upo1111

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
DE SINT-JANSVRIENDEN

Adresse
LAKENSESTRAAT 79 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale