E-SQUARE EEIG, AFGEKORT : E-SQUARE

EESV


Dénomination : E-SQUARE EEIG, AFGEKORT : E-SQUARE
Forme juridique : EESV
N° entreprise : 846.975.195

Publication

23/07/2014 : ME. - COMPTES ANNUELS 31.12.2013, APP 30.06.2014, DPT 18.07.2014 14320-0043-008
30/09/2013 : ME. - COMPTES ANNUELS 31.12.2012, APP 26.09.2013, DPT 26.09.2013 13593-0594-007
10/07/2012
ÿþ [1;2,11i Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend temaken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsar:

Benaming LL

(voluit) : E-Square EEIG

(verkort) : E-Square

Rechtsvorm : Europees Economisch Samenwerkingsverband

Zetel : Solleveldstraat, 2 1200 Brussel

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Uit een onderhandse oprichtingsovereenkomst, opgemaakt in de Engelse taal en ondertekend te Düsseldorf in Duitsland op 15 november 2011, blijkt wat hierna volgt:

Hierbij richten de stichtende leden een Europees Economisch Samenwerkingsverband (EESV) op die op de Europese verordening nr. 2137185 d.d. 25 juli 1985 ("EESV- verordening") gebaseerd is. Zij hebben met het oog op de oprichting de volgende overeenkomst gesloten:

E-Square EEIG

1 Algemene Bepalingen

Artikel 1: Naam, Maatschappelijke Zetel, Officieel postadres

1. Naam van het samenwerkingsverband

E-Square EEIG

2. Gebruik makend van een officiële taal binnen de Europese Unie wordt het volgende bepaald: De Engelse taal: EEIG (European Economic Interest Grouping)

3. Het samenwerkingsverband heeft zijn maatschappelijke zetel te 1200 Brussel, Solleveldstraat 2. Het officiële postadres is gevestigd te 1930 Zaventem, Leuvensesteenweg, 542, A5

Artikel 2: poel van het samenwerkingsverband

1. Het samenwerkingsverband heeft tot doel haar leden te ondersteunen in het kader van het leveren van goederen en diensten teneinde hun marktposities te verstevigen en hun competitiviteit te verhogen. In het bijzonder heeft het tot doel de activiteiten van haar leden voort te zetten en te bundelen wat betreft het sluiten van overeenkomsten met fabrikanten en verdelers op het niveau van de Europese Unie (EU) / de Europees Economische Ruimte (EER) en Zwitserland; het onderhandelen van kortingen of bonusovereenkomsten, exclusieve producten of uitgaven / uitbetalingen van welke aard ook (hierna: overeenkomsten). Het doel van het EESV bestaat er niet in winst te maken voor zichzelf.

2. De sarnenwerkingsregels en de uitwerking van de artikelen van deze Overeenkomst zijn bepaald in de procedureregels die worden bepaald door het raadgevend orgaan, 'de beslissingen van de leden en de bepalingen ter implementering de doelstellingen van deze Overeenkomst,

3. Het samenwerkingsverband is gerechtigd om alle zakelijke en wettelijke overeenkomsten die direct of indirect verband houden met het doel van het samenwerkingsverband af te sluiten. Het is gerechtigd om filialen op te richten in binnen- en buitenland, in het bijzonder op de maatschappelijke zetels van de stichtende leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

BRUSSEL

29 1UlN 73111`

IIII I III I IIII~AI INIIIIIN YI

'13120796*

u

bel

az Be Sta.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

4. Het is het samenwerkingsverband niet toegestaan om direct of indirect aandelen aan te houden van een lid of een verwante vennootschap. Het is het samenwerkingsverband niet toegestaan leningen toe te kennen aan een bestuurder of een lid of een ermee verwante persoon. Het is het samenwerkingsverband niet toegestaan om lid te warden van een ander Europees Economisch Samenwerkingsverband. Het is het samenwerkingsverband niet toegestaan om geheel of gedeeltelijk de activiteiten van haar leden of een andere vennootschap te leiden.

Artikel 3: Duur, boekjaar

1. Het samenwerkingsverband gaat van start op 1 januari 2012, maar niet eerder dan de publicatie in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. Het wordt opgericht voor een onbepaalde duur met het oog op de doelstellingen vermeld in Afdeling 2 van deze Overeenkomst en tijdens de vereffening van het samenwerkingsverband.

2. Het boekjaar van het samenwerkingsverband is gelijk aan het kalenderjaar.

IL Leden, Kapitaal bijdragen en Verplichtingen

Artikel 4: Leden

1. Stichtende leden met een aandeel van elk 50% zijn:

ElectronicPartner International GmbH & Co. KG met maatschappelijke zetel te Düsseldorf, Mündelheimer Weg, 40 40472 Düsseldorf en ingeschreven in de handelsregister te Düsseldorf onder het nummer HRA 16698, vertegenwoordigd door haar algemene partner,ElectronicPartner International Beteiligungs - GmbH met maatschappelijke zetel te Mündelheimer Weg, 40 40472 Düsseldorf en ingeschreven in de handelsregister te Düsseldorf onder het nummer HRB 41968, vertegenwoordigd door haar afgevaardigd bestuurder, de Heer Michael Haubrich, en

Electronic & Domestic Appliances S.C. met maatschappelijke zetel te 1200 Brussel, Solleveldstraat 2, KBO 0845.809.910 en vertegenwoordigd door haar enige zaakvoerder, de Heer Paul Tyson

2. De stichtende leden komen overeen dat van nu af aan nieuwe leden enkel kunnen toetreden als geassocieerde leden van het samenwerkingsverband en niet als stichtende leden. Geassocieerde leden kunnen enkel worden toegelaten op basis van individuele overeenkomsten. De toelating van geassocieerde leden is onderworpen aan een beslissing van de raad van bestuur die daartoe beslist met een eenvoudige meerderheid.

3. Waar in deze Overeenkomst wordt gesproken over leden maar er geen onderscheid wordt gemaakt tussen stichtende leden en geassocieerde leden, worden stichtende leden en geassocieerde leden begrepen.

Artikel 5: Kapitaalbijdragen

1. Het samenwerkingsverband wordt opgericht zonder vast kapitaal

2. Zoals bepaald in artikel 15, paragraaf 2 van deze Overeenkomst zijn de stichtende leden in gelijke delen aansprakelijk voor het aanzuiveren van de door het samenwerkingsverband geleden verliezen, de aansprakelijkheid van de geassocieerde leden ter compensatie van geleden verliezen wordt bepaald in de individuele overeenkomsten.

Artikel 6: Overige verplichtingen

1. De stichtende leden stemmen ermee in het samenwerkingsverband te voorzien van alle relevante informatie nodig voor het behalen van de beoogde doelen en dit onder een door de bestuurders tijdig bepaalde standaardvorm. Daarnaast verbinden de stichtende leden zich ertoe in het bijzonder de volgende prestaties te leveren:

coordinatie van verbonden nationale distributieorganisaties

- data processing en handling

2. De prestaties van de stichtende leden zoals bepaald in paragraaf 1 zullen warden vergoed op basis van onderscheiden overeenkomsten. De boekhouding wordt jaarlijks gevoerd.

III. Bestuur en vertegenwoordiging

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7: Directeurs

1. Het samenwerkingsverband heeft 2 directeurs

2. De directeurs worden aangeduid en ontslagen door de algemene vergadering der leden. De aanstelling tot directeur is herroepbaar op elk ogenblik en zonder afbreuk te doen aan overige rechten uit de bestaande overeenkomsten.

3. Elk stichtend lid heeft het recht om een directeur voor te stellen (bindend voordrachtsrecht) respectievelijk op ieder ogenblik het ontslag van de door hem aangewezen directeur te vorderen. Het voordrachtsrecht en het recht om het ontslag te vorderen kan verschillende malen worden gebruikt, Het andere stichtende lid dient akkoord te gaan met het voorstel tot en het ontslag van de respectievelijke directeur maar zal op voorhand worden gehoord omtrent het voordrachtsvoorstel of het ontslag van de directeur.

4. De directeurs zijn ertoe verplicht de instructies van de raad van bestuur op te volgen, zeker wat het naleven van procedureregels betreft en het akkoord van de raad van bestuur te vragen wanneer er wordt opgetreden in transacties die de toestemming van deze laatste vereisen.

5. De directeurs informeren de stichtende leden en diens aandeelhouders, de geassocieerde leden en de raad van bestuur over de zakelijke ontwikkeling en de situatie van het samenwerkingsverband tijdens een jaarlijkse vergadering zoals voorzien door de wet en dit minstens een maal per jaar.

6. Elke directeur kan een vergoeding vorderen voor de uitgaven die hij heeft gepleegd zoals bepaald door de raad van bestuur.

7, De Stichtende leden besluiten unaniem dat Electronic & Domestic Appliances S.C, vennootschap naar Belgisch recht, KBO 0845.809.910 en met vaste vertegenwoordiger dhr. Paul Tyson en ElectronicPartner International GmbH & Co KG, vennootschap naar Duits recht, ondernemingsnummer 16698 met vaste vertegenwoordiger dhr.Michael Haubrich worden benoemd tot zaakvoerder en dit tot de eerstvolgende algemene vergadering.

Artikel 8: Bestuur, Vertegenwoordiging

1. Elke directeur is gerechtigd om het samenwerkingsverband afzonderlijk te verbinden. Dit is van toepassing ongeacht het feit er een of meerdere directeurs zijn aangeduid,

2. De directeurs moeten de zaken van het samenwerkingsverband leiden in overeenstemming met de wet, deze overeenkomst, de statuten en de beslissingen van de algemene ledenvergaderingen en de raad van bestuur.

IV, Algemene vergadering, beslissingen van de leden

Afdeling 9: Algemene vergadering

1. Het hoogste orgaan van het EESV is de algemene vergadering van de stichtende leden die samen handelen. In het algemeen wordt de beslissing genomen door resoluties van de algemene vergadering.

2, De algemene vergaderingen worden belegd door de directeurs. Op verzoek van een stichtend lid zijn de directeuren verplicht een vergadering te houden. Indien de directeurs, ondanks hiertoe verplicht te zijn, geen vergadering samenroepen binnen de 10 werkdagen na het verzoek door een stichtend lid, kan elk stichtend lid zelf een algemene vergadering bijeenroepen.

3. De oproeping moet minstens twee weken op voorhand schriftelijk worden overgemaakt aan de stichtende leden met indicatie van plaats, dag, tijdstip en agenda van de vergadering. Plaats, dag, tijdstip en agenda zullen voorafgaandelijk worden bepaald door de stichtende leden voor de oproeping. De oproeping kan zowel per fax als per email worden verzonden. In het geval van oproeping per fax / e-mail begint de termijn te lopen vanaf de dag volgend op de overdracht, indien de oproeping gebeurt per aangetekend schrijven, vanaf de derde dag na de postdatum, De dag waarop de ledenvergadering wordt gehouden wordt niet meegerekend voor de berekening van de termijn.

4. De algemene vergadering duidt een voorzitter aan, hij zal de vergaderingen leiden. De directeurs zijn verantwoordelijk voor de voorbereiding.

5. Wanneer alle stichtende leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn door iemand anders en toestemmen met de resolutie, kunnen resoluties ook worden aangenomen, wanneer de wettelijk en contractuele bepalingen met betrekking tot de bijeenroeping en de kennisgeving van de vergadering niet werden nageleefd,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

6. Voor zover de statutaire bepalingen niet voorzien dat de resoluties moeten worden opgesteld per authentieke akte, zullen de resoluties van de algemene vergaderingen worden genotuleerd. De notulen zullen de plaats en de dag van de vergadering, de deelnemers, de agenda, de belangrijkste overwegingen en de beslissingen van de leden bevatten, De notulen moeten worden ondertekend door de voorzitter. Een kopij van de notulen zal worden overgemaakt aan elk van de stichtende leden.

Artikel 10: Afzonderlijke stemprocedure, Beslissingen door de stichtende leden

Buiten de algemene vergaderingen kunnen resoluties van de stichtende leden schriftelijk gebeuren, dan wel per telex, telegraaf, e-mail of mondeling (met inbegrip van telefoon) worden aangenomen indien enig stichtend lid de mogelijkheid heeft om dee! te nemen aan de stemming. De genomen beslissingen zullen op een geschikte wijze worden gedocumenteerd,

Artikel 11: Quorum, meerderheid, stemmingen

1. Een algemene vergadering heeft enkel dan het quorum behaald als elk stichtend lid aanwezig dan wel vertegenwoordigd is.

2. Elk stichtend lid heeft een stem. Geassocieerde leden zijn niet gerechtigd deel te nemen aan de stemming.

3. Elke resolutie of de algemene vergadering moet unaniem worden aangenomen. Artikel 12: Inspectierecht en recht op informatie

Elk stichted lid mag, tijdens de algemene vergadering of daarbuiten, informatie opvragen omtrent de zaken van het samenwerkingsverband en mag de boekhouding en archieven controleren.

Dit heeft geen betrekking op informatie geleverd door een !id met betrekking tot de activiteit van het samenwerkingsverband en die vanuit een anti-trust standpunt als gevoelig kan worden beschouwd. Enkel het lid dat dergelijke informatie heeft verstrekt is gerechtigd kennis te nemen van die informatie en ze kenbaar te maken. De directeurs moeten dergelijke informatie vertrouwelijkheid houden ten opzichte van andere leden.

V. Overige maatschappelijke organen

Artikel 13: Raad van bestuur

1. Met samenwerkingsverband heeft een raad van bestuur die bestaat uit vier leden. Elk stichtend [id heeft het recht om twee leden af te vaardigen of deze leden op elk ogenblik te ontslaan. Het stichtend lid moet de directeurs en het andere stichtende lid schriftelijk informeren over de afvaardiging en het ontslag; behoudens anders overeengekomen tussen de stichtende leden in afzonderlijke overeenkomsten, zal de voordracht en het ontslag van kracht worden op de eerste kalenderdag van de maand volgend op die tijdens dewelke de directeurs en het andere stichtende lid werden geïnformeerd. Het afvaardigingsrecht en het ontslag kunnen verschillende keren worden gebruikt.

2. De raad van bestuur adviseert de directeurs in alle materies die tot hun bevoegdheid behoren en kan ze ook instructies geven. In overeenstemming met de procedureregels beslist ze over de goedkeuring van verrichtingen die haar werden voorgelegd. De raad van bestuur mag de directeurs op ieder ogenblik om informatie verzoeken omtrent de toestand van het samenwerkingsverband en alle overige transacties. De raad van bestuur mag de boekhouding van het samenwerkingsverband controleren. Op verzoek van de raad van bestuur dient deze te worden ingelicht over alle belangrijke aangelegenheden. De directeurs kunnen de raad van bestuur, indien nodig, om raad vragen omtrent aile bestuursaangelegenheden.

Dit is niet van kracht op informatie verstrekt aan het samenwerkingsverband door een lid voor de activiteit van het samenwerkingsverband die vanuit een anti-trust standpunt als gevoelig kan worden beschouwd. De leden van de raad van bestuur hebben geen inzage in deze informatie en kunnen ze ook niet kenbaar maken indien zij daartoe niet gerechtigd werden door het lid dat dergelijke gevoelige informatie heeft voorzien.

3. In het geval een overeenkomst van de directeurs omtrent noodzakelijke maatregelen niet kan worden beëindigd, dan moeten de directeurs deze zaak voorleggen aan de raad van bestuur onder de vorm van een schriftelijke ontwerp of voorstel. Na de documenten te hebben onderzocht zal de raad van bestuur de directeurs informeren omtrent de resolutie en een passende instructie geven.

4. De raad van bestuur komt zo vaak samen als dat nodig is en minstens een maal per boekjaar. Wanneer een beslissing aan de raad van bestuur moet worden voorgelegd zoals bepaald in paragraaf 3, moet de raad van bestuur een vergadering houden binnen de veertien dagen nadat de zaak door de directeurs werd voorgelegd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

5, Beslissingen van de raad van bestuur kunnen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

6. Beslissingen van de raad van bestuur worden normaal genomen tijdens de vergaderingen. Indien nodig kan de raad van bestuur beslissingen nemen buiten de vergaderingen door middel van schriftelijke procedure, per telefoon, fax, e-mail of andere middelen indien geen van de leden van de raad van bestuur er zich onmiddellijk tegen verzet.

7. Het stichtend lid ElectronicPartner International GmbH & Co. KG zal het recht hebben om de eerste voorzitter van de raad van bestuur aan te duiden uit haar leden en dit voor een periode van een jaar. Elk volgend jaar, zal de voorzitter van de raad van bestuur worden aangeduid uit de leden mits akkoord van de stichtende leden. De stichtende leden komen overeen dat de aangeduide voorzitter jaarlijks zal afwisselen en worden gekozen uit stichtende ledenorganisaties tenzij die anders wordt overeengekomen door de stichtende leden.

8. De voorzitter roept de vergaderingen samen en zit ze ook voor. De oproeping van de raad van bestuur met voorafgegaan worden door een schriftelijke communicatie aan het adres van de leden met vermelding van plaats, dag, tijdstip en agenda en dit uiterlijk twee weken op vocrhand. De oproeping kan ook worden verzonden per fax of e-mail. De bepalingen van artikel 9 paragraaf 3, zin 3 of deze Overeenkomst met betrekking tot de tijdspannes zijn ook hierop van toepassing.

VI. Jaarrekeningen en toewijzing van winsten

Artikel 14: Jaarrekeningen

in de eerste zes maanden van het fiscale jaar zullen de directeurs de jaarrekeningen moeten opstellen (balans, winst- en verliesrekening, ontvangstenrapport) met betrekking tot het voorafgaande jaar en in overeenstemming met de Belgische vennootschapswetgeving. Ze moet aan de stichtende leden in het Engels worden voorgelegd ter goedkeuring door de algemene vergadering. De offictele jaarrekening zal moeten wcrden neergelegd in het Frans, zoals bepaald in vennootschapswetgeving, Na de beslissing wordt de jaarrekening geacht te zijn gcedgekeurd.

Artikel 15: Analyse van de resultaten en verdeling

1. Om het jaarlijks resultaat dat zal worden verdeeld te bepalen, zullen interesten en andere contactuele dienstbetalingen van leden worden beschouwd als uitgaven van het samenwerkingsverband, respectievelijk terugbetaling van het samenwerkingsverband aan haar leden zullen worden beschouwd als inkomsten van het samenwerkingsverband.

2. De inkomsten moeten de kosten en de belastingen van het samenwerkingsverband dekken,

3. De algemene vergadering zal beslissen over de toewijzing van de inkomsten die de kosten overtreffen en de te betalen belasting zoals bepaald in artikel 2. De directeurs zullen een voorstel omtrent de toewijzing doen in overeenstemming met de overeenkomsten die bestaan tussen het samenwerkingsverband en haar leden. De stichtende leden zullen worden toegeschreven aan de performantie van haar aandeelhouders en de geaffilieerde vennootschappen (zoals bepaald in arikel 15 van de Duitse wet op Beursgenoteerde vennootschappen - Aktiengesetz) met een van deze aandeelhouders.

4. Elk lid is verantwcordelijk voor de behandeling van de winstverdeling. In zoverre dit wettelijk is toegelaten, zal de belasting van het belastbare inkomen plaatsvinden op het niveau van de leden.;

VII, Ontslag, uitsluiting, liquidatie

Artikel 16.. Ontslag, uitsluiting

1, Elk lid kan het samenwerkingsverband beëindigen door middel van een schriftelijke verklaring aan het eind van het boekjaar mits het respecteren van een opzegperiode van negen maanden. Deze beslissing moet voor de raad van bestuur worden gebracht binnen een periode van zes weken te rekenen vanaf de kennisgeving. De periode van zes weken moet worden beschouwd als een 'afkoelperiode". Indien de raad van bestuur op het einde van deze afkoelperiode unaniem beslist dat de opzeg nietig is dan zal deze beslissing binden zijn ten aanzien van het beëindigend lid en zal de beëindiging als niet-bestaand worden beschouwd.

2. Het recht op een uitzonderlijke beëindiging omwille van belangrijke redenen blijft onverminderd van kracht. Een belangrijke reden bestaat in het bijzonder wanneer de raad van bestuur, in overeenstemming met artikel 13 paragraaf 3 van deze Overeenkomst, er niet in slaagt een gepast advies te verlenen aan de directeurs omwille van de bestaaande meerderheden in de raad van bestuur of wanneer de directeurs een beslissing niet naleven.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

3. Om geldig te zijn behoeft het ontslag de goedkeuring van de andere leden niet. Het ontslag zal per aangetekend schrijven worden overgemaakt aan de directeurs en de andere leden.

4. In afwijking van andere bepalingen vervat in individuele overeenkomsten kunnen geassocieerde leden rechtsgelding zonder reden worden ontslagen door de directeurs mits een opzegperiode van twee maanden na het einde van een trimester. Een uitzonderlijke beëindiging blijft onverminderd van kracht.

5. Ontslagnemende of ontslagen geassocieerde leden treden terug uit het samenwerkingsverband bij het verstrijken van de opzegperiode. 1n het geval van ontslag door een van de stichtende leden, wordt het samenwerkingsverband geliquideerd zoals bepaald in artikel 17 van deze Overeenkomst, tenzij anders werd overeengekomen.

6. De schadevergoeding wordt bepaald op basis van het aandeel of het ontslagnemende stichtende lid in de activa van het samenwerkingsverband zoals bepaald in commerciële wetgeving met respect voor de distributie van provisies zoals bepaald in artikel 15 paragraaf 2 van deze Overeenkomst. Een schadevergoeding doe hoger ligt dan de boekhoudkundige waarde kan niet worden uitgekeerd.

Artikel 17: Liquidatie

1. Het samenwerkingsverband kan worden geliquideerd mits unanieme beslissing van de stichtende leden,

2. Het ontslag van een stichtend lid door ontslag of uitsluiting heeft de liquidatie van het samenwerkingsverband tot gevolg op het einde van het boekjaar. In geval van liquidatie van een stichtend lidt zal het andere stichtende lid het samenwerkingsverband kunnen voortzetten indien het een geschikte partner vindt binnen de geassocieerde leden of ergens anders. Partijen gaan akkoord dat er geen waarde wordt toegekend aan het merk 1 naam van het samenwerkingsverband (E-Square) noch aan de rechten en waarden 1 activa van het samenwerkingsverband in het algemeen, In geval van beëindiging van geassocieerde leden zal het samenwerkingsverband blijven verder bestaan tussen de resterende leden.

3. Indien de stichtende leden het EESV willen liquideren voor zware fout of interne disputen, zal geen van de stichtende leden gerechtigd zijn om verder te gaan met het EESV zonder voorafgaandelijk akkoord van het andere stichtende lid, dat niet onredelijk kan worden geweigerd. In geval van onenigheid, zal het EESV worden geliquideerd zoals bepaald in de volgende paragrafen.

4. De directeuren zullen de vereffenaars zijn, tenzij speciale vereffenaars zullen worden aangeduid door de raad van bestuur. Indien verschillende vereffenaars worden aangeduid, zal het samenwerkingsverband worden vertegenwoordigd door de vereffenaars samen.

5. De overblijvende activa zullen na vereffening worden verdeeld onder de stichtende leden in verhouding tot hun deelname.

VIII. Diverse bepalingen

Artikel 18: Vertrouwelijkheid, Concurrentieverbod, contractueel straf

1. De leden zijn verplicht alle zakelijke en handelsgeheimen waarvan zij kennis krijgen in hun hoedanigheid van lid van het samenwerkingsverband vertrouwelijk te houden, evenals de informatie van andere leden; deze verplichting zal van kracht blijven zolang zij lid zijn en opgehouden zijn lid te zijn. De verplichting zal niet gelden wanneer ze verplicht zijn bepaalde informatie mede te delen.

2, Leden zijn niet gerechtigd om, zolang zij lid zijn van het samenwerkingsverband, op onafhankelijke of andere wijze overeenkomsten af te sluiten zonder voorafgaandelijk akkoord van de directeurs (contractueel concurrentieverbod). Zijn uitgesloten van deze verplichting overeenkomsten afgesloten voor 1 januari 2012, Deze overeenkomsten moeten worden uitgevoerd tot 31 maart 2012 en zijn niet onderworpen aan het concurrentieverbod.

3. Voor elk geval het hiervoor vermelde contractueel bepaalde concurrentieverbod bewust wordt geschonden, zal het lid aan het samenwerkingsverband een schadevergoeding van 100.000,00 EUR betalen (honderdduizend euro). Indien een concurrentieverbod langdurig wordt geschonden, zullen de gedurende een maand voortgezette activiteiten in elk geval worden aanzien als een onafhankelijke schending zoals bepaald in de eerste zin dit artikel. Alle overige rechten of vorderingen van het samenwerkingsverband met het oog op schadevergoeding bovenop en naast deze bepaling, zal onverminderd van kracht blijven.

4.De raad van bestuur kan stichtende leden vrijstellen van het concurrentieverbod dat wettelijk is, dan wel contractueel werd bepaald. De beslissing zal de accessoire bepalingen bevatten.

Artikel 19: Slotbepalingen

1. Indien een artikel van deze Overeenkomst nietig is of nietig wordt verklaard of onmogelijk na te leven is, dan zal dit geen invloed uitoefenen op de geldigheid van de overige artikelen, In dergelijke situatie zullen de stichtende leden het ongeldige of onmogelijk na te leven artikel vervangen door een artikel dat wettelijk is of nageleefd kan worden en dat de economische doelstelling van het nletige of onmogelijk na te leven artikel zo dicht mogelijk benadert. Dit zal mutatis mutandis van toepassing zijn op alle omissies van deze Overeenkomst.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
E-SQUARE EEIG, AFGEKORT : E-SQUARE

Adresse
SOLLEVELDSTRAAT 2 1200 SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE

Code postal : 1200
Localité : WOLUWE-SAINT-LAMBERT
Commune : WOLUWE-SAINT-LAMBERT
Région : Région de Bruxelles-Capitale