EL ANDINO - INSTITUT DE CULTURE ANDINE DE BRUXELLES

Association sans but lucratif


Dénomination : EL ANDINO - INSTITUT DE CULTURE ANDINE DE BRUXELLES
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 875.777.168

Publication

23/09/2014
ÿþ M002.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr : 875.777.168 Benaming

(voluit) EI Andino

Il J1111,1ij J1151,11111

II

II

11

neergelegd/ontvangen op

12 SEP. 2014

ter griffie vaReeNederlandstalige

-rechtbank-vankoophandet Brussel

(verkort) :

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Véronèsestraat 25A, 1000 Brussel, België

Onderwerp akte: Vertaling oprichtingsstatuten in het Nederlands

Statuten van de vereniging "El Andino" vzw

De ondergetekenden:

BARBARAN CARDENAS Ricardo, wonende te Malibranstraat 22, 1050 Brussel Geboren in Lima op 3 maart 1951.

BARBARAN ERAZO Sergio, wonende te Brussellaan 185, 1190 Brussel

Geboren in Lima op 11 april 1971.

BARBARAN ERAZO Paolo César, wondende te Malibranstraat 106, 1050 Brussel Geboren in Limba op 18 augustus 1978.

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, volgens de wet van 2 mei 2002, waarvan zij de statuten als volgt vaststellen:

Titel 1. Naam en zetel

Artikel 1.

De vereniging draagt de naam "El Andino"

Artikel 2

De maatschappelijke zetel is gevestigd in de Véronèsestraat 25A te Brussel, in het gerechtelijk arrondissement Brussel. Hij kan naar een andere locatie van het land worden overgedragen door een eenvoudig besluit van de raad van bestuur.

Titel 2. Doel

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel om nieuwe ontmoetingsplaatsen, ruimtes voor reflectie en expressie te creëren door middel van cultuur, het informeren en onderwijzen van jongeren en volwassenen in het algemeen en de Latijns-Amerikanen in het bijzonder, om hun integratie te bevorderen, interculturele uitwisseling te bevorderen en andere Latijns-Amerikaanse verenigingen te ondersteunen die dezelfde doelen nastreven. Het nastreven van deze doelstellingen zullen worden verwezenlijkt zonder dat deze lijst wordt beperkt door de ontwikkeling van een tijdschrift, de organisatie van vergaderingen en debatten, de creatie van een website, computer trainingen en workshops, alsmede de promotie van muziek, dans en gerechten van Latijns-Amerika.

Het kan alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel uitvoeren. Het kan vooral helpen en interesse hebben in elke activiteit gelijk aan zijn doel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Titel 3: Leden Artikel 4

De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en ereleden.

Het aantal effectieve leden is onbeperkt met een minimum van 3. Het minimum aaantal effectieve leden mag niet minder zijn dan 3. Alleen echte leden kunnen genieten van de volledige rechten welke aan de leden door de wet en deze statuten zijn toegekend.

Artikel 5

Zijn effectieve leden:

1. Diegene die in dit document zijn verschenen.

2. Aile toetredende leden die een schriftelijk en gemotiveerd verzoek indienen bij de Raad van Bestuur en waarvan de kandidatuur wordt aanvaard door de Algemene Vergadering, met een meerderheid van 3/4 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 6

Zijn toetredende leden, personen die als zodanig zijn toegelaten door de Raad van Bestuur, en die de organisatie willen helpen of willen deelnemen aan de activiteiten en zich ertoe verbinden de statuten en beslissingen op grond daarvan te respecteren en die in orde zijn met het abonnement

Artikel 7

Onverminderd het bepaalde in artikel 5, wordt de toelating van nieuwe leden onafhankelijk door de Raad van Bestuur beslist.

Artikel 8

Elke persoon die een toetredend lid van de vereniging wenst te worden moet een schriftelijk verzoek indienen bij de Raad van Bestuur.

Artikel 9

Effectieve en toetredende leden zijn vrij om zich op elk gewenst moment uit de vereniging terug te trekken door schriftelijk hun ontslag te geven aan de Raad van Bestuur. Wordt geacht te zijn afgetreden, het effectief lid of deelnemer die de door hem verschuldigde bijdrage niet betaalt, in de maand van de aanmaning die per gewone post aan hem wordt verzonden.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering, door geheime stemming, en met 2/3 meerderheid van de stemmen worden uitgesproken. De Raad van Bestuur kan leden die zich schuldig maken aan ernstig misdrijf tov de statuten of wetten, schorsen, tot de beslissing van de Algemene Vergadering.

Artikel 10

Het aftredend lid, geschorst of uitgesloten, evenals de erfgenamen of rechthebbenden van het overleden lid, hebben geen recht op het vermogen van de vereniging.

Artikel 11

De vereniging houdt een register van medewerkers bij in overeenstemming met de wet van 2 mei 2002.

Titel 4: Bijdragen

Artikel 12

De effectieve en toetredende leden betalen een jaarlijkse bijdrage. Het bedrag van deze bijdrage wordt bepaald door de Algemene Vergadering. Zij mag niet meer bedragen dan 500 euro.

Titel 5: De Algemene Vergadering

Artikel 13

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden . Ze wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij zijn afwezigheid, door de ondervoorzitter of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 14

De Algemene vergadering bezit de bevoegdheden die haar uitdrukkelijk zijn erkend door de wet of deze statuten.

zijn met name voorbehouden voor zijn bevoegdheid:

- De wijzigingen aan de statuten;

- de benoeming en het ontslag van bestuurders;

- indien nodig, de benoeming en het ontslag van de commissaris en het bepalen van hun vergoeding in het

geval dat het aan hen is toegewezen;

Het verlenen van de kwijting aan de bestuurders;

- de gocdkeuring van de begroting en van de rekening;

- vrijwillige ontbinding van de vereniging;

- uitsluiting van leden;

- Omvormen van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Artikel 15

Er moet minstens jaarlijks een Algemene Vergadering gehouden worden, in het eerste kwartaal van het

kalenderjaar. De vereniging kan ten alle tijden een buitengewone Algemene Vergadering houden bij besluit van

de Raad van Bestuur. Ze moet worden bijeengeroepen op verzoek van tenminste een vijfde van de

volwaardige leden.

Elke bijeenkomst zal gehouden worden op de dag, uur en plaats vermeld in de oproeping.

Alle effectieve leden moeten er worden bijeengeroepen.

Artikel 16

De Algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur per post geadresseerd aan elk lid als bedoeld in artikel 15 van de statuten en dit tenminste 8 dagen voor de Algemene Vergadering, en getekend door een beheerder in naam van de Raad van Bestuur.

De agenda wordt bij de oproeping gevoegd. Elk onderwerp dal schriftelijk wordt voorgedragen door 1/5 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld

Artikel 17

Elk effectief lid heeft het recht om de Algemene Vergadering bij te wonen. Hij mag zich laten vertegenwoordigen door een agent (lid of niet-lid van de vereniging) die slechts houder is van 1 volmacht.

Artikel 18

Alle effectieve leden hebben gelijk stemrecht op de Algemene Vergadering, elk met 1 stem. De andere leden hebben geen stemrecht. Zij kunnen echter de vergaderingen met raadgevende stem bijwonen.

Artikel '19

De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. In geval van een gelijkspel, wordt het item uitgesteld tot de volgende Algemene Vergadering.

Artikel 20

De beslissingen van de Algemene Vergadering kunnen worden genomen met instemming van de leden, schriftelijk uitgedrukt volgens de procedures in het huishoudelijk reglement.

Artikel 21

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in de notulen getekend door de voorzitter en een bestuurder. Deze notulen en mededelingen worden bewaard in een register op de maatschappelijke zetel waar alle effectieve leden er kennis van kunnen nemen.

Artikel 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het register mag geraadpleegd worden door de efffectieve leden, de toetredende leden en door derden wanneer zij de reden rechtvaardigen en wanneer deze wordt aanvaard door de Raad van Bestuur.

Titel 6: Administratie

Artikel 23

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit minstens 2 leden en maximum 7 7 leden. De bestuursleden worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een termijn van 2 jaar, en ten allen tijde herroepbaar. De uittredende bestuurders zijn herbenoembaar.

Artikel 24

Bij het ontbreken van een mandaat, kan een bestuurder voorlopig benoemd worden door de Algemene Vergadering. In dat geval ontvangt hij het mandaat van de bestuurder die hij vervangt.

Artikel 25

De Raad van Bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een schatbewaarder en een secretaris, ln afwezigheid van de voorzitter worden zijn taken uitgevoerd door de oudste van de aanwezigen bestuursleden.

Artikel 26

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door 2 bestuursleden. Hij kan alleen beslissen of de meerderheid van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Besluiten worden genomen bij volstrekte meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde kiezers, in geval van een gelijkspel, wordt het punt uitgesteld naar de volgende Algemene Vergadering.

Artikel 27

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden voor het beheer en het bestuur van de vereniging. Zijn alleen uitgesloten van zijn bevoegdheid, de handelingen beperkt door de wet of deze statuten aan deze van de Algemene Vergadering.

Artikel 28

De Raad van Bestuur kan met name, zonder dat deze opsomming beperkt is:

alle handelingen en contracten maken en besteden

- alle bankrekeningen openen en beheren

- verwerven, ruilen, verkopen van aile roerende of onroerende goederen;

hypotheek, lening, het aangaan van huurovereenkomsten

het accepteren van legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten

verzaken van alle rechten,

de vereniging vertegenwoordigen in de rechtbank, zowel als verweerder als eiser.

Artikel 29

De Raad kan het dagelijks bestuur van de vereniging delegeren, met het gebruik van de handtekening voor het beheer, aan één of meerdere, al dan niet, bestuurdersleden en waarvan hij de bevoegdheden en eventueel het loon zal bepalen.

Artikel 30

Gerechtelijke procedures als eiser of verweerder, moeten worden geïnitieerd of ondersteund in naam van de vereniging, door de Raad van Bestuur zoals voorzien door artikel 31 van de statuten.

Artikel 31

De vertegenwoordiging van de vereniging in de handelingen die de vereniging binden, met uitzondering die van het dagelijks bestuur, worden getekend, tenzij door een speciale commissie van het bestuur of door de voorzitter of door twee waarnemende bestuurders gezamenlijk genomineerd door de Raad van Bestuur die hun bevoegdheden niet ten aanzien van derde zullen rechtvaardigen.

4 4 Artikel 32 M002.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

De bestuurleclen, afgevaardigden van het dagelijks bestuur nemen, uit hoofde van hun functie, geen persoonlijke verplichting aan en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat. Dit wordt in principe gratis uitgevoerd.

Artikel 33

De Raad van Bestuur kan ook het personeel van de vereniging benoemen en ontslaan.

Titel 7: Huishoudelijk reglement

Artikel 34

Een huishoudelijk reglement kan door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering worden voorgelegd. Wijzigingen aan het reglement kunnen worden aangebracht door een Algemene Vergadering met een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Titel 8: Diverse bepalingen

Artikel 35

Het fiscale jaar loopt van 1 januari tot 31 december. Bij uitzondering begint het fiscale jaar op deze daturn om af te sluiten op 31/12/2004.

Artikel 36

Rekeningen voor het boekjaar en de begroting voor het volgende boekjaar zullen worden onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

Artikel 37

Onder voorbehoud van artikel 17, paragraaf 5 van de wet, zal de Algemene Vergadering een commissaris, lid of geen lid, aanstellen die verantwoordelijk is voor de de controle van de rekeningen van de vereniging en haar jaarverslag in te dienen.

Zij zal de duur van het mandaat bepalen.

Artikel 38

ln geval van ontbinding van de vereniging zal de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aanduiden, zef ze de bevoegdheden bepalen en zal ze de opdracht geven het netto-vermogen van de activa van de onderneming toe te wijzen.

Artikel 39

In alle gevallen van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding, ten alle tijden, of door welke oorzaak dat dit gebeurt, zal de netto-activa van de ontbonden vereniging worden toegewezen aan een belangeloos doel.

Artikel 40

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 2 mei 2002 van toepassing, en dit voor non-profit organisaties.

De Algemene Vergadering van vandaag heeft verkozen als bestuurders:

BARBARAN CARDENAS Ricardo

BARBARAN ERAZO Sergio

De hierboven gekwalificeerden die het mandaat aanvaarden.

de bestuurders worden benoemd als:

Voorzitten BARBARAN CARDENAS Ricardo

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

bâi'ifiïël;ViârrCiër:S'e-èrré-îà-riS:. .1j'AFÙ3AI-Aff 'ËÈAZ,C5Sergi6

Opgemaakt te Brussel op I juli 2005

........ y J'Y YJV ...... "

Op de de laatste blz. van W!B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

1Voor-behtuda aan het Belgisch StaaLeblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

11/10/2013
ÿþCopie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

R F rt

-2 ®»Cf 20Z

Greffe

N° d'entreprise : 8757.77.168

Dénomination

(en entier) : El Andino

(en abrégé) :

Forme juridique : Asti(

Siège : Rue Véronèse 25A -1000 Bruxelles

Objet de l'acte : Modification du Conseil d'Administration, de la dénomination, du siège

social et de la durée des mandats des administrateurs.

Texte

1. Modification du Conseil d'Administration

L'Assemblée Générale du premier septembre 2013 a accepté la démission en tant qu'administrateur et président de: Ricardo Barbaran Cardenas, 22 rue Malibran, 1050 Ixelles,

L'Assemblée Générale accepte en tant que membre et nomme en tant qu'administrateur et président à: Luis Borique Barbaran Erazo, 10 rue Vandenbroeck, 1050 Ixelles.Né à Lima (pérou) le 11 janvier 1977.

Les autres membres du Conseil d'Administration sont reconduits dans leurs mandants.

2, Modification de la dénomination de l'association

L'Assemblée Générale du premier septembre 2013 vote à l'unanimité la modification de la dénomination de l'association et par conséquent fa modification de l'article 1 des statuts qui devient:

L'Association est dénommée "EI Andino - Institut de Culture Andine de Bruxelles"

3. Modification du siège social

L'Assemblée Générale du premier septembre 2013 vote à l'unanimité le transfert du siège social et par; conséquent la modification de l'article 2 des statuts qui devient:

Article 2:

Son siège social est établie au 10 rue Vandenbroeck à 1050 Ixelles, dans l'arrondissement judiciaire de Bruxelles. Il peut être transféré par décision du Conseil d'Administration dans tout autre lieu de Belgique

3, Modification des buts de l'association

L'Assemblée Générale du premier septembre 2013 vote à l'unanimité la modification des buts de, l'association et par conséquent la modification de l'article 3 des statuts qui devient:

Article 3:

Les buts de l'association sont les suivants:

MOE] 2.2

i

*13155003*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Réservé Volet B - Suite

au

Moniteur

belge

Promotion de la culture andine



L'association qui vise au rayonnement la culture andine à Bruxelles, notamment par l'organisation des conférences, débats, formations, projection de films, cours de langues, ateliers de musique et danses, entre autres.







Participation citoyenne et interculturalité.

L'association contribue principalement au "Vivre Ensemble", pour cela il vise à favoriser la connaissance critique des réalités de la société dans laquelle nous vivons; à développer les capacités d'analyse, de choix, d'action et d'évaluation; et à promouvoir la participation active à la vie sociale, économique, culturelle et politique des Bruxellois de tous horizons.

Solidarité internationale et Coopération au développement

L'association est constituée, entre autres, par des personnes issues de l'immigration, provenant principalement des pays de la région andine. Ses activités, se déroulant principalement en Belgique et dans leurs régions d'origine, ont pour finalité la solidarité internationale et la coopération de développement en faveur des populations autochtones et paysannes.

Elle peut accomplir tous les actes se rapportant indirectement ou directement à son objet. Elle peut ; notamment prêter son concours et s'intéresser à toute activité similaire à son objet.

4. Modification de la durée des mandats des administrateurs

L'Assemblée Générale du premier septembre 2013 vote à l'unanimité la modification la durée du mandats des administrateurs et par conséquent la modification de l'article 23 des statuts qui devient:

Article 23

L'Association est administrée par un Conseil d'Administrationn composé de deux membres au mois et sept au plus. Les Administrateurs sont nommés par l'Assemblée Générale pour un terme de cinq ans, et en tout temps révocables par elle. Les administrateurs sortant sont rééligibles.

htdacitianeesapmaidantéi°ágapgetIdWmeete : p~i ecka ihiarreetiqudti3áidrnotàitimariapiapreattfanbau9dédaDeeseaneamuidsspeeteanaes a9iiantipavmtr rtderepp#éeatdeir flasootdtitinp edgddt3Eigroaü'tia,gçiatgaaeeàà'égSaEd#ideeitirss

Mrarefflitc; MQeïrgáWlei#fRe

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

R F rt

-2 ®»Cf 20Z

Greffe

N° d'entreprise : 8757.77.168

Dénomination

(en entier) : El Andino

(en abrégé) :

Forme juridique : Asti(

Siège : Rue Véronèse 25A -1000 Bruxelles

Objet de l'acte : Modification du Conseil d'Administration, de la dénomination, du siège

social et de la durée des mandats des administrateurs.

Texte

1. Modification du Conseil d'Administration

L'Assemblée Générale du premier septembre 2013 a accepté la démission en tant qu'administrateur et président de: Ricardo Barbaran Cardenas, 22 rue Malibran, 1050 Ixelles,

L'Assemblée Générale accepte en tant que membre et nomme en tant qu'administrateur et président à: Luis Borique Barbaran Erazo, 10 rue Vandenbroeck, 1050 Ixelles.Né à Lima (pérou) le 11 janvier 1977.

Les autres membres du Conseil d'Administration sont reconduits dans leurs mandants.

2, Modification de la dénomination de l'association

L'Assemblée Générale du premier septembre 2013 vote à l'unanimité la modification de la dénomination de l'association et par conséquent fa modification de l'article 1 des statuts qui devient:

L'Association est dénommée "EI Andino - Institut de Culture Andine de Bruxelles"

3. Modification du siège social

L'Assemblée Générale du premier septembre 2013 vote à l'unanimité le transfert du siège social et par; conséquent la modification de l'article 2 des statuts qui devient:

Article 2:

Son siège social est établie au 10 rue Vandenbroeck à 1050 Ixelles, dans l'arrondissement judiciaire de Bruxelles. Il peut être transféré par décision du Conseil d'Administration dans tout autre lieu de Belgique

3, Modification des buts de l'association

L'Assemblée Générale du premier septembre 2013 vote à l'unanimité la modification des buts de, l'association et par conséquent la modification de l'article 3 des statuts qui devient:

Article 3:

Les buts de l'association sont les suivants:

MOE] 2.2

i

*13155003*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Réservé Volet B - Suite

au

Moniteur

belge

Promotion de la culture andine



L'association qui vise au rayonnement la culture andine à Bruxelles, notamment par l'organisation des conférences, débats, formations, projection de films, cours de langues, ateliers de musique et danses, entre autres.







Participation citoyenne et interculturalité.

L'association contribue principalement au "Vivre Ensemble", pour cela il vise à favoriser la connaissance critique des réalités de la société dans laquelle nous vivons; à développer les capacités d'analyse, de choix, d'action et d'évaluation; et à promouvoir la participation active à la vie sociale, économique, culturelle et politique des Bruxellois de tous horizons.

Solidarité internationale et Coopération au développement

L'association est constituée, entre autres, par des personnes issues de l'immigration, provenant principalement des pays de la région andine. Ses activités, se déroulant principalement en Belgique et dans leurs régions d'origine, ont pour finalité la solidarité internationale et la coopération de développement en faveur des populations autochtones et paysannes.

Elle peut accomplir tous les actes se rapportant indirectement ou directement à son objet. Elle peut ; notamment prêter son concours et s'intéresser à toute activité similaire à son objet.

4. Modification de la durée des mandats des administrateurs

L'Assemblée Générale du premier septembre 2013 vote à l'unanimité la modification la durée du mandats des administrateurs et par conséquent la modification de l'article 23 des statuts qui devient:

Article 23

L'Association est administrée par un Conseil d'Administrationn composé de deux membres au mois et sept au plus. Les Administrateurs sont nommés par l'Assemblée Générale pour un terme de cinq ans, et en tout temps révocables par elle. Les administrateurs sortant sont rééligibles.

htdacitianeesapmaidantéi°ágapgetIdWmeete : p~i ecka ihiarreetiqudti3áidrnotàitimariapiapreattfanbau9dédaDeeseaneamuidsspeeteanaes a9iiantipavmtr rtderepp#éeatdeir flasootdtitinp edgddt3Eigroaü'tia,gçiatgaaeeàà'égSaEd#ideeitirss

Mrarefflitc; MQeïrgáWlei#fRe

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
EL ANDINO - INSTITUT DE CULTURE ANDINE DE BR…

Adresse
RUE VANDENBROECK 10 1050 BRUXELLES

Code postal : 1050
Localité : IXELLES
Commune : IXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale