ENGIBEX

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : ENGIBEX
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 839.511.937

Publication

30/09/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 24.09.2014, NGL 26.09.2014 14602-0008-014
17/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 07.06.2013, NGL 10.07.2013 13299-0009-012
04/10/2011
ÿþ MW 20

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

111111*1!111111111JI!IIJIIIII

Crde.ÿ eiri gsnr : (9 73.f 514

ENGIBEX

2 2 SEP-. 2011

BRUSSEL

Rechtsvorrn : NAAMLOZE VENNOOTSCHAP

Zetel : 1000 BRUSSEL, LUXEMBURGSTRAAT 19-21

e.:12p.:OPRICHTING

Er blijkt uit een akte opgemaakt door geassocieerde notarissen Michel van Tieghem de Ten Berghe en Ides Henri Vander Heyde te Oostende op 19 september 2011, te registreren, dat een naamloze vennootschap werd opgericht door :

1) De naamloze vennootschap "FINPARCO", met maatschappelijke zetel te 2000 Antwerpen, Bourfastraat 3,. ondernemingsnummer 0878.353.410, BTW-nummer BE 0878.353.410.

2) De naamloze vennootschap "JVS HOLDING", met maatschappelijke zetel te 9041 Oostakker," Antwerpsesteenweg 1066-1070, ondernemingsnummer 0863.682.060, BTW-nummer BE 0863.682.060.

3) De Heer de BROUWER, David Marie Wilfried, wonende te 1060 Sint-Gillis-Brussel, Zwitserlandstraat 23 bus 2.

4) De Heer de BROUWER, Antoine Albert Marie Wilfried, wonende te 2900 Schoten, Vordensteinstraat 99.

5) De Heer de BROUWER, Julien Véronique Christophe Marie Wilfrid, wonende te 8310 Brugge (Sint-Kruis), Bachten Beukenbos 33.

Vorm en benaming :

De vennootschap is een naamloze vennootschap en draagt de benaming : "ENGIBEX".

Zetel :

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 1000 Brussel, Luxemburgstraat 19-21.

Doel :

De vennootschap heeft tot doel zowel in België als in het buitenland, uitsluitend in eigen naam en voor eigen'

rekening:

" gespecialiseerde diensten te leveren, ondermeer op het vlak van engineering consultancy maar niet. beperkt daartoe, al dan niet door een beroep te doen op onderaannemers;

" het aannemen van projecten op administratief, commercieel, people management en technisch gebied van bedrijven in de profit en non-profit sector, zelfstandige ondernemers, overheden en particulieren;

" het ontwikkelen van software, hardware en de automatisering en informatisering van diverse bedrijfstakken;

interimmanagement services en projectsourcing activiteiten te verrichten;

.verhuur, verkoop en ter beschikking stelling van service ondersteunend materieel;

" adviesverlening en consultancy op gelijk welke wijze met betrekking tot al de hierboven vermelde.

activiteiten;

'engineering consultancy met onder meer de arbeidsbemiddeling van gespecialiseerd personeel;

" participeren aan of meewerken met, deelnemen in, of op gelijke wijze, direct of indirect, belangen nemen in andere ondernemingen. De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak. De vennootschap kan alle burgerlijke, industriële commerciële, financiële, handels-, roerende of onroerende handelingen uitvoeren in rechtstreeks of onrechtstreeks dienstverband met één of andere afdeling van haar doel of die van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan uit te breiden of te vergemakkelijken;

De vennootschap mag op eender welke wijze belangen nemen in of deelnemen aan het bestuur van, verrichtingen, ondernemingen of vennootschappen die een zelfde, gelijkaardig of verwant doel hebben, of die van aard zijn de ontwikkeling van haar bedrijf te bevorderen, haar basisproducten te verschaffen of de afzet van, haar producten te vergemakkelijken.De opsomming van de doelstellingen van de vennootschap wordt evenwel' beperkt door de exclusieve bevoegdheden die de wet aan andere personen voorbehoudt. De hierboven vermelde activiteiten waarvoor een vergunning/attest nodig is of aan nog andere voorschriften moet voldaan zijn' zullen bijgevolg slechts mogen uitgeoefend worden nadat de vereiste vergunning/attest ter beschikking zal zijn:

of aan de desbetreffende voorschriften zal zijn voldaan.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : ;Vaam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Duur -

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur te rekenen van de neerlegging bedoeld bij artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen.

Kapitaal :

Het geheel geplaatste kapitaal van de vennootschap bedraagt honderdduizend euro (¬ 100.000,00). Het is verdeeld in duizend (1.000) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, die elk één/duizendste (1/1.000ste) van het kapitaal vertegenwoordigen. Alle aandelen werden onderschreven in speciën en volstort als volgt:

- door de naamloze vennootschap "FINPARCO", voornoemd, ten belope van tweehonderd aandelen

(volledig volstort)

- door de naamloze vennootschap "JVS HOLDING", voornoemd, ten belope van tweehonderd aandelen

(volledig volstort)

- door de Heer de BROUWER David, voornoemd, ten belope van vierhonderd aandelen (volledig volstort)

- door de Heer de BROUWER Antoine, voornoemd, ten belope van honderd aandelen (volledig volstort)

- door de Heer de BROUWER Julien, voornoemd, ten belope van honderd aandelen (volledig volstort).

Alle aandelen zijn en blijven op naam.

Bestuur :

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit ten minste drie leden (of ten minste twee leden indien wettelijk toegelaten) onverminderd hetgeen hierna bepaald, al dan niet aandeelhouders, die benoemd en ontslagen worden door de algemene vergadering, die hun aantal en de duur van hun mandaat vaststelt. Zij zijn herbenoembaar. Voor elke functie van bestuurder waarin dient voorzien te worden, dienen aan de algemene vergadering tenminste twee kandidaten te worden voorgesteld, waaruit de algemene vergadering gehouden is een keuze te maken bij gewone meerderheid. Rechtspersonen kunnen deel uitmaken van de raad van bestuur. Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen. Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan. Wanneer een plaats van bestuurder openvalt moeten de overige bestuurders binnen de acht weken voorzien in zijn voorlopige vervanging. De definitieve benoeming van de vervanger wordt op de agenda van de eerstvolgende algemene vergadering der aandeelhouders geplaatst. De aldus definitief benoemde bestuurder voleindt de ambtstermijn van zijn voorganger. De bestuurders worden benoemd voor ten hoogste zes jaar. De raad van bestuur kiest onder de bestuurders een voorzitter. De raad van bestuur wordt met de meest uitgebreide bevoegdheden bekleed om alle handelingen van bestuur of van beschikking te stellen, welke de vennootschap aanbelangen. Al wat niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten voorbehouden is aan de algemene vergadering, valt in de bevoegdheid van de raad van bestuur. Hij heeft namelijk de macht om alle verrichtingen te doen die binnen de bepalingen vallen van het doel van de vennootschap.

Dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur van de vennootschap zal worden waargenomen door één of meerdere bestuurders of andere personen aan wie de raad van bestuur van de vennootschap het dagelijkse bestuur zal hebben gedelegeerd. De perso(o)n(en) (al dan niet bestuurder(s) van de vennootschap) aan wie de raad van bestuur het dagelijkse bestuur zal hebben gedelegeerd, zal(zullen) de vennootschap rechtsgeldig vertegenwoordigen in alle aangelegenheden die binnen het dagelijks bestuur vallen (zoals deze term wordt ingevuld overeenkomstig de Belgische wetgeving). De aangelegenheden waarvoor een bijzondere meerderheid vereist is binnen de raad van bestuur, zoals uiteengezet in artikel 15 hierboven, maken geen deel uit van de aangelegenheden behorende tot het dagelijks bestuur.

Externe vertegenwoordigingsbevoegdheid

Zonder afbreuk te doen aan de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur, het dagelijkse bestuur van de vennootschap en eventuele bijzondere volmachten die door de raad van bestuur aan bijzondere volmachthebbers zouden worden toegekend, zal de vennootschap in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd worden door twee bestuurders, samen handelend.

De jaarvergadering

De jaarvergadering van de aandeelhouders zal ieder jaar verplichtend gehouden worden in de zetel van de vennootschap of op gelijk welke andere plaats aangeduid in het bericht van bijeenroeping op de eerste vrijdag van de maand juni om elf uur. Zo deze dag op een wettelijke feestdag valt, dan heeft de vergadering de eerstvolgende werkdag plaats. Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 30 van deze statuten, dan dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle aandeelhouders, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering. De eigenaars van aandelen op naam moeten, zo de raad van bestuur erom verzoekt, minstens zeven (7) volle dagen voor de vergadering, de raad van bestuur inlichten bij aangetekende brief dat zij het voornemen hebben de vergadering bij te wonen, met aanduiding van het aantal effecten waarvoor zij aan de stemming deelnemen. Bestuurders zijn evenwel vrijgesteld van deze formaliteiten. De obligatiehouders mogen de vergadering bijwonen, doch slechts met raadgevende stem, indien zij de formaliteiten hebben vervuld die voorgeschreven worden bij de eerste twee alinea's van dit artikel.ledere aandeelhouder heeft het recht zich op de algemene vergadering door een ander persoon te laten vertegenwoordigen, al dan niet aandeelhouder. De onbekwamen en de rechtspersonen mogen nochtans door hun wettelijke of statutaire vertegenwoordigers of organen worden vertegenwoordigd of

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2011- Annexes du Moniteur belge

bijgestaan, zelfs indien deze zelf geen aandeelhouders zijn. De raad van bestuur mag het model van de volmachten bepalen en eisen dat zij op de door hem aangeduide plaats worden gedeponeerd vijf volle dagen vôôr de algemene vergadering. Elk aandeel geeft recht op één stem. Geen enkele vergadering kan beraadslagen over punten die niet voorkomen op de agenda. Behoudens in de gevallen door de wet voorzien, worden de beslissingen genomen met de meerderheid van de stemmen, welke ook het getal van de vertegenwoordigde effecten weze op de vergadering. Indien bij benoemingen geen enkele kandidaat de volstrekte meerderheid van de stemmen behaalt, zal een herstemming plaats hebben tussen de kandidaten die het grootste aantal stemmen hebben behaald. ln geval van staking van stemmen bij een herstemming, is de oudste kandidaat verkozen. De stemmingen gebeuren door handopsteken of bij naamafroeping, tenzij de algemene vergadering er anders over beslist, bij meerderheid van stemmen. Een aanwezigheidslijst waarop de naam van de aandeelhouders en het getal van hun effecten voorkomen, wordt door ieder van hen of door hun lasthebber ondertekend voor zij ter zitting binnenkomen. De notulen van de algemene vergaderingen worden ondertekend door de leden van het bureau en door de aandeelhouders die erom verzoeken. Behalve wanneer de beslissingen van de algemene vergadering bij authentieke akte moeten vastgesteld worden, zullen de afschriften voor derden worden ondertekend door de voorzitter, de gedelegeerd-bestuurder of door twee bestuurders.

Schriftelijke besluitvorming

Met uitzondering van : - de beslissingen te nemen in het kader van de toepassing van artikel 633 Wetboek van vennootschappen; - de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de aandeelhouders eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren. Daartoe zal door de raad van bestuur, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle aandeelhouders en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan alle aandeelhouders de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld. Is binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn de goedkeuring van alle aandeelhouders zowel met betrekking tot het principe van de schriftelijke procedure zelf als met betrekking tot de agendapunten en de voorstellen van besluit niet ontvangen, dan worden al de voorgestelde beslissingen geacht niet genomen te zijn. Hetzelfde geldt indien blijkt dat, weliswaar binnen termijn, bepaalde voorstellen van besluit wel doch andere niet de eenparige goedkeuring hebben gekregen van de aandeelhouders.De houders van warrants, de houders van obligaties alsmede de houders van certificaten op naam die met de medewerking van de vennootschap zijn uitgegeven, hebben het recht om op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van de genomen beslissingen.

Boekjaar:

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar. Winstverdeling :

Het positief saldo van de resultatenrekening, opgesteld overeenkomstig de wet, maakt de nettowinst uit van een boekjaar. Van deze winst wordt jaarlijks minstens vijf ten honderd (5%) voorafgenomen voor het wettelijk reservefonds. Deze afhouding houdt op verplichtend te zijn, wanneer de wettelijke reserve één/tiende van het kapitaal bereikt. De algemene vergadering kan met inachtneming van de bepalingen van artikel 615 van het Wetboek van vennootschappen beslissen dat vijfentwintig ten honderd (25%) van de winst zal bestemd worden voor de aflossing van het kapitaal door terugbetaling a pari van de door het lot aan te wijzen aandelen, zonder vermindering van het in de statuten vastgesteld kapitaal. De aandelen worden vervangen door bewijzen van deelgerechtigdheid. Het saldo wordt als dividend onder de aandeelhouders verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen. Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd.De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om, overeenkomstig de bij de wet bepaalde voorwaarden, op het resultaat van het lopend boekjaar interim dividenden uit te keren.

Ontbinding en vereffening :

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt het nettoactief vooreerst aangewend om, in geld of in natura, het volgestorte en nog niet-terugbetaalde bedrag van de aandelen terug te betalen. Het eventueel overschot wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen. Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende oproeping van kapitaal.

AANVULLENDE VERKLARINGEN VAN DE OPRICHTERS

1/ Oe oprichters hebben besloten het oorspronkelijk aantal bestuurders vast te stellen op vijf (5).

Tot bestuurders werden aangesteld:

1) De naamloze vennootschap "FINPARCO", met maatschappelijke zetel te 2000 Antwerpen, Bourlastraat 3, ondernemingsnummer 0878.353.410, BTW-nummer BE 0878.353.410, niet als vast vertegenwoordiger de Heer VELGE Christophe voornoemd.

2) De naamloze vennootschap "JVS HOLDING", met maatschappelijke zetel te 9041 Oostakker, Antwerpsesteenweg 1068, ondernemingsnummer 0863.682.060, BTW-nummer BE 0863.682.060, met ais vast vertegenwoordiger de Heer VAN STAPPEN Geert voornoemd.

3) De Heer de BROUWER, David Marie Wilfried, rijksregister nummer 83.02.02-137.08, wonende te 1060 Sint-Gillis-Brussel, Zwitserlandstraat 23 bus 2.

4) De Heer de BROUWER, Antoine Albert Marie Wilfried, rijksregister nummer 81.04.05-157.64, wonende te 2900 Schoten, Vordensteinstraat 99.

5) De Heer de BROUWER, Julien Véronique Christophe Marie Wilfrid, rijksregister nummer 85.12.28253.97, wonende te 8310 Brugge (Sint-Kruis), Bachten Beukenbos 33.

Het mandaat van de eerste bestuurders neemt een einde onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar 2017. De bestuurders zullen hun mandaat onbezoldigd uitoefenen, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

2/ Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van heden en zal worden afgesloten op eenendertig december tweeduizend en twaalf. De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend en dertien.

3/ De aldus benoemde bestuurders zijn in raad bijeengekomen en hebben benoemd met eenparigheid van stemmen, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, tot gedelegeerd bestuurder, de Heer de BROUWER David voornoemd, die aanvaard heeft.

,Voor-

hahoutier

E.:Ln haf

Be:giscn

v aL.='~x DifiMC.

Voor eensluidend analytisch uittreksel

afgeleverd voor registratie met het oog op de neerlegging voorzien in artikel 68 van

het Wetboek van Vennootschappen.

Geassocieerd notaris Michel van T1EGHEM de TEN BERGHE

Gelijktijdig neergelegd : 1) expeditie van de akte dd. 19 september 2011; 2) gebundelde volmachten.

Op de laatste Liz. van Luik i3 vermelden . Recto : aam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

24/06/2015
ÿþMcd Wort! 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11111111!11

11

15 891 jJ

Ondernemingsnr : 0839.511.937

Benaming

(voluit) : ENG1BEX

(verkort) ;

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel ; Luxemburgstraat 19-21, 1000 BRUSSEL

(volledig adres)

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming bestuurder

tel greffQ.v

rechtbar~ an de Neden`and~,talige

iC van kop `'

koophandel Brussel

neergelegd/ontvangen op 15 eff015

Uittreksel uit de notulen van de gewone algemene vergadering op 27 mei 2015.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

De vergadering aanvaardt het ontslag op datum van30 april 2015 van volgende bestuurders en heeft

kwijting voor hun mandaat tot op datum van ontslag:

-FINPARCO NV, Bourlastraat 3, 2000 Antwerpen, met als vaste vertegenwoordiger Dhr Velghe Christophe,

Eenbeekstraat 35, 9070 Destelbergen;

-JVS HOLDING NV, Antwerpsesteenweg 1068-1070, 9041 Oostakker, met als vaste vertegenwoordiger Dhr

Vanstappen Geert, Fazantenlaan 12, 2350 Vosselaar.

De vergadering aanvaardt tevens het ontslag op datum van 15 mei 2015 van volgende bestuurders:

- Dhr De Brouwer Antoine, Vordensteinstraat 99, 2900 Schoten;

- Dhr De Brouwer Julien, Bachten Beukenbos 33, 8310 Brugge.

De vergadering beslist om op datum van 15 mei 2015 volgende bestuurder te benoemen:

-ENGICO HOLDING BVBA, Zwitserlandstraat 23 bus 2, 1060 Sint-Gillis met als vaste vertegenwoordiger

Dhr De Brouwer David, Zwitseriandstraat 23 bus 2, 1060 Sint-Gillis

Gedelegeerd bestuurder

DE BROUWER David

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

21/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 23.04.2016, NGL 16.06.2016 16184-0594-014

Coordonnées
ENGIBEX

Adresse
AVENUE LOUISE 120 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale