EUROPEAN ROMA INFORMATION OFFICE, AFGEKORT : ERIO

Association sans but lucratif


Dénomination : EUROPEAN ROMA INFORMATION OFFICE, AFGEKORT : ERIO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 480.347.166

Publication

01/02/2012
ÿþ MOD 2.2

I I I In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid vande instrumenterende notaris, heizit van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handrekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Itou: behou"

aan h Belgl: Staatsl

I

~

1111

" iaozsois"

Ondernemingsar : 0480.347.166

Berna ming

(volure): European Roma Information Office

(verkort): ERIO

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Avenue Edouard Lacomblé 17 - 1040 Brussel

Onderwerf akte : Nieuwe statuten - wijzigingen raad van bestuur en gemachtigden - dagelijks bestuur

Uittreksel uit de statuten en akten:

De algemene vergadering van 23 oktober 2010, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

ARTIKEL 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: European Roma Information Office, afgekort ERIO

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Avenue Edouard Lacomble 17, 1040 Brussel en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Mij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft als doel de volledige en gelijke deelneming te bewerkstelligen van de Roma-bevolking aan de Europese samenlevingen, de sociale exclusie en discriminatie ten aanzien van Roma te elemineren, de betrokkenheid van de Rome-bevolking bij beleidsprocessen te bevorderen en de dialoog tussen Roma-organisaties en internationale organisaties op Europees niveau te bevorderen.

De benaming "Roma" wordt gebruikt om de totaliteit te benoemen van de etnische groep en de pluraliteit van de leden die in Europa als Roma, Romani, Gypsy, Gitano, Sinti of anders bekend zijn.

Meer in het bijzonder heeft de vereniging als doel de informatieuitwisseling aan te moedigen tussen de verschillende Roma-gemeenschappen en NGO's binnen de uitgebreide Europese Unie (en buurlanden van lidstaten) en officiële instanties van de EU en andere internationale lichamen, informatie te verschaffen en onderzoek en opleiding in te richten die het werk ondersteunen van Roma-organisaties die zich toeleggen op de rechten en noden van Roma in Europa.

De vereniging dient als verbindingsorgaan tussen Roma-organisaties en internationale organisaties. De vereniging handelt eveneens als uitwisselingsplaats naar Roma-organisaties toe voor kwesties met betrekking tot de Europese Unie met de bedoeling gemeenschappelijke belangen te doen ontstaan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

NiOO 2.2

De vereniging verschaft feitelijke informatie aan de instellingen van de Europese Unie zoals de Commissie en het Europese Parlement en andere organisaties, met betrekking tot de vooruitgang op het vlak van politieke, sociale en economische rechten voor de Roma in de lidstaten van de EU en in landen van verbonden partners.

De vereniging is eveneens actief met betrekking tot het uitbreidingsproces, tot de implementatie van de Europese Richtlijn inzake gelijke behandeling van rassen en tot migratie en vluchtelingen. De hoofdtaken van de vereniging die hierop betrekking hebben zijn, samen met informatieverschaffing, de promotie van activiteiten in het kader van conflictpreventie, conflictoplossing en herstel na conflict.

De vereniging levert ook informatie m.b.t. EU-fondsen en programma's die beschikbaar zijn voor de socio-economische, culturele, onderwijs- en andere ontwikkelingsnoden van de Roma-bevotking in Europa.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht

ln haar activiteiten vult de vereniging de activiteiten van het Roma-netwerk aan, hieronder begrepen Roma-organisaties en platforms van organisaties op nationaal en internationaal niveau, en ondersteunt zij deze. De vereniging streeft ernaar de inspanningen doeltreffender te maken door lobbying op het Europese niveau. De vereniging ontplooit haar activiteiten in overeenstemming met een werkplan gebaseerd op de prioriteiten van de Roma-gemeenschappen, dat goedgekeurd is door de algemene vergadering. Het jaarlijks werkplan kan de volgende activiteiten inhouden, overeenkomstig haar mogelijkheden:

-Informatie: de vereniging kan toegang hebben tot informatie, informatie vaststellen, voortbrengen, uitwisselen en publiceren die specifiek relevant is voor haar doeleinden via regelmatige bulletins en andere tastbare en elektronische middelen. De ingezamelde informatie vult de informatiewerkzaamheden van andere organisaties aan en kopieert deze niet;

-Tussenpersoon: de vereniging vervult een verbindingsfunctie tussen organisaties en gemeenschappen in Europa en de Europese instellingen in Brussel. Deze activiteiten kunnen omvatten:

oliet Roma-netwerk en de Roma-gemeenschappen in contact brengen met beleidsmakers;

oRelaties tussen Roma-gemeenschappen en de samenleving bevorderen;

olnformatie-uitwisseling aanmoedigen tussen Roma-gemeenschappen en Roma-NGO's;

oBijeenkomsten en platforms aankondigen naar NGO's toe en informatieverschaffing wanneer zij niet aanwezig konden zijn

-Vaardigheidstraining: de vereniging ontwikkelt trainingen om de vaardigheden van Roma-organisaties te versterken op het vlak van lobbying bij de instellingen van de EU. Deze trainingen kunnen bestaan uit: oOpsporen van mogelijkheden en aanbiedingen voor vaardigheidstrainingen;

oVerspreiden van verslagen van trainingsessies;

oAntwoorden op verzoeken tot training;

oOrganiseren, bekendmaken en beheren van een intern trainingsprogramma en training van medewerkers.

ARTIKEL 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

ARTIKEL 5

De vereniging telt effectieve leden en toegetreden leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Hun naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Hun minimumaantal is bepaald op zes.

Toegetreden leden zijn aangeslotenen bij de vzw, maar hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden kunnen worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden. ARTIKEL 6

Het effectieve lidmaatschap staat open voor natuurlijke personen, non-profitorganisaties en NGO's die zich inzetten voor de doeleinden en activiteiten van de vereniging zoals uiteengezet in artikel 3, hierin een uitgebreide ervaring hebben, een toegevoegde waarde kunnen betekenen voor ERIO vzw en verklaren zich te zullen inzetten bij initiatieven uitgaande van ERIO vzw en te zullen samenwerken met medeleden en voor kandidaatstelling tot het lidmaatschap uitgenodigd worden door de raad van bestuur om hiertoe de nodige stappen te zetten. De uiteindelijke kandidaatstelling moet per brief of per mail ingediend worden bij de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De algemene vergadering beslist over de aanvaarding van een kandidaat voor lidmaatschap met unanimiteit van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. De algemene vergadering kan discretionair en zonder motivatie beslissen dat een kandidaat niet aanvaard wordt.

ARTIKEL 7

Om als toegetreden lid aanvaard te kunnen worden dient men aan dezelfde voorwaarden te voldoen als het effectieve lidmaatschap en op voordracht van de raad van bestuur. De uiteindelijke kandidaatstelilng moet per brief of per mail worden ingediend bij de raad van bestuur.

De algemene vergadering beslist over de aanvaarding van een kandidaat voor toegetreden lidmaatschap met unanimiteit van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. De algemene vergadering kan discretionair en zonder motivatie beslissen dat een kandidaat niet aanvaard wordt als toegetreden lid.

Toegetreden leden hebben spreekrecht, maar geen stemrecht op de bijeenkomsten van de algemene vergadering.

ARTIKEL 8

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht,

ARTIKEL 9 "

Elk lid of toegetreden lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Het ontslag gaat één maand na dit schrijven in.

Elk lid of toegetreden lid kan te allen tijde worden uitgesloten door een beslissing van de algemene vergadering, conform de bepalingen in artikel 32 van de statuten. In tussentijd kan de raad van bestuur een lid of toegetreden lid schorsen van de activiteiten van de vereniging.

ARTIKEL 11

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste vijf en maximum zeven personen die al dan niet lid zijn van de vereniging. ln ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

Minstens 2/3 van de bestuurders moeten "Roma" zijn.

ARTIKEL 12: Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor een periode van zes jaar en kunnen herverkozen worden na twee jaar na het beëindigen van een vorig mandaat.

ARTIKEL 13: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 14: Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval) of door overlijden.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan voorzitter van de raad van bestuur. indien de voorzitter ontslag indient, moet dit ter attentie van de raad van bestuur. Dit ontslag gaat één maand na datum van dit schrijven in, tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. in dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

schriftelijk in kennis zal stellen. De vervangende bestuurder beëindigt de duur van het mandaat van diens voorganger.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 15: Bevoegdheden van de bestuurders.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, tenzij de statuten anders vernielden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet in de beoordeling meegerekend.

ARTIKEL 18

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigd bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover bpost, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

ARTIKEL 20: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4° lid, W.VZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op " zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

De raad van bestuur benoemt om de twee jaar een voorzitter, een secretaris en een penningmeester onder haar leden.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de amblsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van de voorzitter en van de secretaris.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 21: Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art. 13bis, 1° lid,

W. VZW

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MpD 2.2

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het dagelijks bestuur omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en alle handelingen die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

ARTIKEL 23

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

- de goedkeuring van het jaarlijks werkplan

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 24

De algemene vergadering komt samen na een beslissing door de raad van bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de voorzitter of een door de raad van bestuur aangeduide bestuurder.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, voor het goedkeuren van de begroting van het komend jaar en om zich uit te spreken over de kwijting van de bestuurders.

ARTIKEL 25

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 26

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 27

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend of verzonden worden door de voorzitter of een door de raad van bestuur aangeduide bestuurder. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per mail of per aangetekende brief tenminste twaalf weken voor de

. MoD 2.2

vergadering. Indien alle leden hieromtrent akkoord gaan over de bijeenroeping op kortere termijn, kan deze geldig gebeuren minstens acht werkdagen op voorhand. De jaarlijkse algemene vergadering moet minstens twaalf weken op voorhand worden uitgenodigd.

ARTIKEL 28

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 33

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

ARTIKEL 35

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/02/2012 - Annexes du Moniteur belge Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3e van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5e meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3e van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 415e meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardige, belangenloze doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De algemene vergadering heeft op 23 oktober 2010 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van:

Daroczi Agnes, Corvin Ter. 8, 1011 Budapest (Hongarije), geboren op 18/11/1954, te Berettyóríjfalu (Hongarije)

Mohacsi Viktoria, Wiertzstraat 60, 1047 Brussel, geboren op 01/04/1975, te Berettyóujfalu (Hongarije)

Russinov Rumyan, Nador utca 11, 1051 (Budapest), geboren op 2111211967, te Dunavtsi (Bulgarije) Vuolasranta Miranda, Kalvorneslarinkatu 5, A5, 02770 Espoo (Finland), geboren op 15/03/1959, te

Kalajoki(Finland)

De algemene vergadering heeft op 23 oktober 2010 tot nieuwe bestuurders benoemd:

Hero Jan, CSA 231/97, 967 01 Kremnica (Slovakije), geboren op 0810111960, te Krupina (Tsjechië)

Kyuchukov Hristo, Opalchenska 38, apt. 17, 1303 Sofia (Bulgarije), geboren op 19/07/1962, te Provadia (Bulgarije)

Jasar Amet, Lorentzstraat 157, 2041 RC Zandvoort (Nederland), geboren op 07/05/1979, te Skopje (Macedonië)

t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Lucardie Ronald, Merelstraat 48, 2333 XM Leiden (Nederland), geboren op 04110/1948, te Paloe (Nederland)

Tashev Toni, Kv. Strelbishte BI. 26, apt.24, 1404 Sofia (Bulgarije), geboren op 22/03/1972, te Vidin (Bulgarije)

De algemene vergadering heeft op 23 oktober 2010 tot bestuurders herbenoemd:

Aguillera Cortes Pedro, Narcis Monturiol 174-180, 08340 \lasser de Mar (Spanje), geboren op 21/05/1968,

te Barcelona (Spanje)

Jaroka Livia, Huszár u 16, 9400 Sopron (Hongarije)0, geboren op 06/10/1974, te Tata (Hongarije)

De raad van bestuur is hierdoor als volgt samengesteld:

Aguillera Cortes Pedro, Narcis Monturiol 174-180, 08340 \Masser de Mar (Spanje), geboren op 21/05/1968,

te Barcelona (Spanje)

Hero Jan, CSA 231/97, 967 01 Kremnica (Slovakije), geboren op 08/01/1960, te Krupina (Tsjechië)

Jasar Amet, Lorentzstraat 157, 2041 RC Zandvoort (Nederland), geboren op 07/0511979, te Skopje

(Macedonië)

Jaroka Livia, Huszér u 16, 9400 Sopron (Hongarije), geboren op 06/10/1974, te Tata (Hongarije)

Kyuchukov Hristo, Opalchenska 38, apt. 17, 1303 Sofia (Bulgarije), geboren op 19/07/1962, te Provadia

(Bulgarije)

Lucardie Ronald, Merelstraat 48, 2333 XM Leiden (Nederland), geboren op 04/10/1948, te Paloe

(Nederland)

Tashev Toni, Kv. Strelbishte BI. 26, apt.24, 1404 Sofia (Bulgarije), geboren op 22/03/1972, te Vidin

(Bulgarije)

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Voorzitter: Kyuchukov Hristo, Opalchenska 38, apt. 17, 1303 Sofia (Bulgarije), geboren op 19/07/1962, te Provadia (Bulgarije)

Secretaris: Lucardie Ronald, Merelstraat 48, 2333 XM Leiden (Nederland), geboren op 04/1011948, te Paloe (Nederland)

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van de voorzitter en van de secretaris.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
EUROPEAN ROMA INFORMATION OFFICE, AFGEKORT :…

Adresse
EDOUARD LABOMBLELAAN 17 1040 BRUSSEL

Code postal : 1040
Localité : ETTERBEEK
Commune : ETTERBEEK
Région : Région de Bruxelles-Capitale