EUROPESE VERENIGING VAN PRODUCENTEN VAN INDUSTRIELE MORTELS, AFGEKORT : EMO

Association sans but lucratif


Dénomination : EUROPESE VERENIGING VAN PRODUCENTEN VAN INDUSTRIELE MORTELS, AFGEKORT : EMO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 543.605.915

Publication

07/01/2014
ÿþA

~~IIIBWIVVII'IV~I

" iaooa3es"

M0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

2 6 DEC 2013

jUSsE'

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr:'~ Benaming

(voluit) : EUROPESE VERENIGING VAN PRODUCENTEN VAN INDUSTRIELE MORTELS

(verkort) : EMO

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel: Vorstlaan 68 -B-1170 BRUSSEL

Onderwerra akte : OPRICHTINGSAKTE -VERKIEZING BESTUUR

STATUTEN VAN DE EUROPESE VERENIGING VAN PRODUCENTEN VAN INDUSTRIELE MORTELS - EUROPEAN MORTAR INDUSTRY ORGANISATION

NAAM, TERMIJN, HOOFDZETEL, SECRETARIAAT

Artikel 1

Een vereniging zonder winstoogmerk (VZ.W) genaamd EUROPESE VERENIGING VAN PRODUCENTEN VAN INDUSTRIELE MORTELS (in het Engels : EUROPEAN MORTAR INDUSTRY ORGANISATION), afgekort "EMO" en hierna "vereniging' genoemd, is opgericht in 10 december 2013 (en werd oorspronkelijk opgericht in Frankfurt (Duitsland) op 7 november 1991).

De vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement van Brussel (België). Zij zat beheerst worden door het Belgisch recht. Hetgeen niet uitdrukkelijk werd bepaald in deze statuten en meer in het bijzonder de publicaties die verschijnen in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad vallen onder toepassing van de wet van 27juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk.

Artikel 2

Onder de term "Mortel Industrie" wordt verstaan het geheel van alle producenten van industriële mortels en pleisterproducten op basis van organische of anorganische bindmiddelen alsook de thermische buitengevel' isolatiesystemen (ETICS),

Artikel 3

De vereniging is opgericht voor een onbeperkte duur. De hoofdzetel is gevestigd in het gerechtelijke arrondissment van Brussel, meer bepaald in de Vorstlaan 68 te 1170 Brussel. Het secretariaat kan gevestigd zijn in een andere lidstaat van de Europese Unie (hierna vermeldt als EU)

MAATSCHAPPELIJK DOEL EN ACTIVITEITEN

Artikel 4

De activiteiten van de vereniging omvatten het volledige gamma van industriële mortels en: pleisterwerkproducten met inbegrip van metselmortel, mortelberaping op basis van anorganische en/of organisch bindmiddelen, mortelbepleistering op basis van anorganische en/of organische bindmiddelen, thermisch buitengevelisolatiesysteem (ETICS), dekvloer, egalisatiemortel, tegellijm, (betonnen) reparatiemortel en droge betonmortel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Artikel 5 MOD 2.2

5.1 Activiteiten

Het maatschappelijk doel van deze internationale vereniging zonder winstoogmerk bestaat erin op Europees niveau de gemeenschappelijke belangen van de leden te behartigen en te promoten en in het bijzonder op technische en administratief gebied teneinde in het bijzonder de internationale markt van mortel en ETICS te ontwikkelen op de voor de gemeenschappelijke belangen van de leden beste wijze.

Met het oog daarop mag de vereniging aile activiteiten ontwikkelen die nodig zijn om dit doel te bereiken. De handelsbelangen van de vereniging zullen worden behartigd binnen het strikte kader van zowel de Europese als de nationale wetten Inzake mededinging. Deze activiteiten kunnen ondermeer omvatten:

a) op voortdurende wijze technisch, juridisch, politiek en economisch nieuws uit te wisselen alsook ervaringen en inzichten betreffende de nationale industriële mortelindustrie in Europa.

b) de coördinatie en behartiging van de belangen van de leden en er voor te zorgen dat met deze belangen rekening gehouden zal worden binnen de Europese wetgeving en het Europese standaardisatie proces

c) de verzorging van een permanente link met het Europees Parlement, de Raad, de Commissie van de Europese Unie, het "Comité Européen de Normalisation" (GEN) alsook de "European Organisation for Technical Assessment" (EOTA) en aile andere supra-nationale Europese instellingen, dit alles met het doel de professionele belangen van de leden als een geheel te vertegenwoordigen en te behartigen

d) work shops en conferenties te organiseren voor interne en externe training en communicatie 5.2 Gedragscode

In hun betrekkingen met de EG instellingen en hun leden, ambtenaren of andere stafleden, zal de Vereniging zich strict houden aan de gedragscode zoals deze is vastgelegd in het "Akkoord tussen het Europees parlement en de Europese Commissie over de invoering van een Transparantieregister voor organisaties en als zelfstandige werkzame personen die betrokken zijn bij het maken en het uitvoeren van het ELI-beleid" (OJL 191/29 22.07.2011)

5.3 Uitwisseling van informatie en overleg (Compliance)

Alle aangelegenheden van de Vereniging zullen strikt worden uitgevoerd in overeenstemming met zowel de Europese als de nationale concurrentieregelgevingen. Dit betekent in het bijzonder dat de vertegenwoordigers van de leden de volgende gegevens of onderwerpen (zowel op het vlak van de individuele bedrijven als dit van de algemene industrie) NIET zullen bespreken of uitwisselen:

a) informatie betreffende prijzen en kortingen, winstmarges, prijsonderdelen, andere verkoopsvoorwaarden, prijstendensen of tijdstip van prijswijzigingen, kosten of informatie in verband met volumes

b) algemene inkoop -- en verkoopvoorwaarden, standaard of niet;

c). relaties met klanten en leveranciers, lopende offertes, aanbiedingen en gelijkaardige, of intenties om te bieden;

d) Ondememings-, strategisch en toekomstig marktgedrag, concurrentiekracht/zwakte, bekwaamheden of mogelijkheden in bepaalde gebieden, bedrijfsverwachtingen voor specifieke producten of specifieke markten;

e). Productontwikkeling of productieniveau;

f). Ondernemingsplannen of commerciële strategie;

g) geïndividualiseerde marktverdeling en verkoopgegevens;

h) Enige andere commercieel gevoelige informatie of enige andere informatie die de concurrentiepositie van de deelnemers kan beïnvloeden of toelichten.

LIDMAATSCHAP

Artikel 6

De vereniging zal worden samengesteld uit de volgende categorieën van leden:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

6.1 Vaste leden

De vaste leden kunnen zijn de nationale overkoepelende verenigingen uit de Europese lidstaten evenals de Europese Vrije markt Vereniging (hierna "EFTA" genoemd) die de producenten van industriële mortels en pleisterproducten op basis van organische of anorganische bindmiddelen alsook de thermische buitengevel isolatiesystemen (ETICS). Indien erin een lidstaat verschillende nationale organisaties zijn kunnen zij allen vast lid worden van EMO,

Enkel vaste leden hebben stemrecht in de Algemene Vergadering.

6.2 Corresponderende leden

Corresponderende leden kunnen zijn de bedrijven of groeperingen van bedrijven, die producenten zijn van industriële mortels en pleisterproducten op basis van organische of anorganische bindmiddelen alsook de thermische buitengevel isolatiesystemen (ETICS) en die geregistreerd zijn in een land van de EU of de EFTA en waarvoor geen overkoepelende vereniging bestaat of waarvan de overkoepelende vereniging geen lid is van EMO.

6.3 Toegetreden (geassocieerde) leden:

Toegetreden (geassocieerde) leden kunnen zijn de verenigingen van producenten van industriële mortels en pleisterproducten op basis van organische of anorganische bindmiddelen alsook de thermische buitengevel isolatiesystemen (EïICS) gevestigd in een staat buiten de EU of de Europese Vrijhandelsassociatie (EFTA).

AANVAARDING

Artikel 7

Elke vereniging, vennootschap of groepering van bedrijven die lid wenst te worden dient hiertoe een geschreven verzoek te doen toekomen aan de Algemene Vergadering van de vereniging en zal dit voorleggen aan het secretariaat, met opgave van de gewenste categorie van lidmaatschap in overeenstemming met de bepalingen van artikel 6 van de statuten.

De Algemene Vergadering beslist over de aanvaarding van de leden met een twee-derde meerderheid in overeenstemming met de procedure zoals ze in artikel 11 vastgelegd wordt. De beslissing wordt schriftelijk medegedeeld aan de verzoeker (brief, telefax of e-mail)

.In overeenstemming met de bepaling van artikel 6.3 worden geassocieerde [eden automatisch voile leden van de vereniging, wanneer het land waarin ze gevestigd zijn lid wordt van de EU of EFTA.

Het respectievelijk lidmaatschap wordt geregistreerd in de ledenlijst van de vereniging.

EINDE VAN HET LIDMAATSCHAP

Artikel 8

Het lidmaatschap eindigt

8.1 Indien een lid ophoudt te bestaan als rechtspersoon.

8.2 Door middel van opzegging van het lidmaatschap;

Een lid kan zijn lidmaatschap opzeggen mits in acht name van een opzegperiode van zes maanden voor het einde van elk financieel jaar, De opzegging moet worden gericht aan de Algemene Vergadering door middel van een aangetekende brief overhandigd aan het secretariaat.

8.3 Door middel van opzegging door de vereniging zelf;

In bepaalde gevallen kan de Algemene Vergadering een lidmaatschap opzeggen door middel van een beslissing genomen met een twee-derde meerderheid volgens de procedure die vastgelegd werd in artikel 11 en na het verweer van het lid in kwestie te hebben aanhoord.

Deze gevallen zijn

a)Het betrokken lid voldoet niet langer aan de voorwaarden voor lidmaatschap voorzien in artikel 6 b)Het betrokken lid werd failliet verklaard

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

c)De voortzetting van het lidmaatschap is niet langer aanvaardbaar voor de vereniging; dit is onder andere het geval indien een lid schuldig is bevonden aan een ernstige inbreuk op de statuten en op wetten of etiquette en indien diens houding contraproductief is gebleken ten aanzien van de belangen van de vereniging en/of van haar leden.

Het lidmaatschap kan worden stopgezet mits het respecteren van een opzegperiode van zes maanden voor het einde van elk financieel jaar In het geval dat hierboven werd beschreven onder punt c) is het mogelijk het lidmaatschap met onmiddellijke ingang stop te zetten.

De beslissing tot stopzetting van het lidmaatschap wordt ter kennis gebracht van het lid in kwestie door middel van een aangetekende brief.

Het ontslagen of weggestemd lid zelf of diens begunstigden hebben geen enkele aanspraak op de goederen/activa van de vereniging.

GELDMIDDELEN

Artikel 9

Elk lid zal een jaarlijkse contributie verschuldigd zijn (overeenkomstig de categorie waartoe zij behoort) waarvan het bedrag jaarlijks wordt vastgelegd door de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur.

De maximale ledenbijdragen zullen nochtans slechts mogen bedragen

a)150.000 (honderdvijftigduizend) EUR voor een vast lid

b) 20.000 (twintigduizend) EUR voor een corresponderende lid

c)75,000 (vijfenzeventigduizend) EUR voor een geassocieerd lid

De maximale ledenbijdrage wordt elk jaar met 4% verhoogd.

De ledenbijdrage is verschuldigd a rato van een betalingsschema opgelegd door de Algemene Vergadering.

BESTUUR

Artikel 10

De organen van de vereniging zijn:

10,1 De Algemene Vergadering

10.2 De Raad van Bestuur

DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 11

De Algemene Vergadering beschikt over een volle bevoegdheid om het maatschappelijk doel van de vereniging te verwezenlijken. Zij zal worden gevormd door alle vaste leden. Geassocieerde leden en corresponderende leden mogen ongeacht hun gebrek aan stemrecht deelnemen aan de activiteiten van de Algemene Vergadering van de vereniging.

11.1 BEVOEGDHEDEN

Volgende zaken vallen in het bijzonder onder de bevoegdheid van de Algemene Vergadering:

a)de verkiezing evenals de weglating van leden van de Raad van Bestuur

b)wijzigingen aan de statuten

c)het ontslag van de leden van de Raad van Bestuur

d)goedkeuring van het budget

e)in het geval van interne reglementen de goedkeuring van wijzigingen aan deze reglementen

f)goedkeuring en wijziging van de stemregels

g)de ontbinding van de vereniging

P le

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

h)de toelating en de uitsluiting van leden

i)wijzigingfverplaatsing van de officiële zetel

112 MEETING

De Algemene Vergadering zal minstens één keer per jaar onder leiding van de Voorzitter van de Raad van Bestuur bijeenkomen in de hoofdzetel of op de locatie aangeduid in de uitnodiging voor de Vergadering. De uitnodiging zal worden ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur en zal vijftien dagen voor de vergadering worden verzonden per brief, fax, e-mail of enige andere geschikte communicatiemethode. Zij zal

eveneens de agenda bevatten evenals de bijlagen. .

De voorzitter van de Raad van Bestuur zal de Algemene Vergadering bijeenroepen op eigen initiatief of op

vraag van één derde van de volle leden van de vereniging.

11.3 QUORUM

De beraadslagingen van de Algemene Vergadering zijn enkel geldig indien ten minste 50% + 9 van het totaal aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

In het geval dat een tweede stemronde wordt gehouden, zal die geldig bijeenkomen op basis van dezelfde agenda ongeacht het aantal vaste leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. Waarnemers uitgenodigd op verzoek van vaste leden hebben geen stemrecht, noch beschikken zij over het recht tussen te komen in de gang van zaken van de Algemene Vergadering,

11.4 STEMVERRICHTINGEN

Elk land heeft één stem. Het stemrecht zal worden uitgeoefend door een stemafgevaardigde. In het geval dat een land is vertegenwoordigd door meer dan een vast lid, dan hebben zij samen recht op één collectieve stem. indien zij geen overeenstemming bereiken over de aanduiding van een stemafgevaardigde verliezen zij hun stemrecht.

Bij afwezigheid kan het stemrecht worden overgedragen aan een ander vast lid, door de aanduiding van een volmachtdrager wat schriftelijk moet gebeuren. Het aantal volmachten is beperkt tot 5.

Op verzoek van tenminste één vast lid is de stemming geheim. Behalve in de gevallen specifiek voorzien in de statuten of in de interne reglementen, zullen beslissingen genomen worden bij eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte of vertegenwoordigde stemmen.

Niettemin worden beslissingen aangaande het budget of andere zaken die een financiele weerslag hebben op de vereniging genomen bij een twee-derde meerderheid van de stemmen aanwezig of vertegenwoordigd.

Indien een voorstel slechts een gelijk aantal stemmen behaald is het verworpen

In het geval dat niet alle leden aanwezig zijn, kan geen beslissing genomen worden over een onderwerp dat niet op de agenda stond.

De beslissingen die worden genomen door de Algemene Vergadering worden bijgehouden in de minuten, die worden bezorgd aan alle leden na afloop van de Vergadering en die, na te zijn goedgekeurd op de volgende Algemene Vergadering, worden ondertekend door de voorzitter en de aanwezige secretaris op die vergadering. Een overzicht van de genomen beslissingen zal warden bijgehouden op de hoofdzetel en/of het secretariaat van de vereniging.

11.5 Schriftelijke stemmingen

Ook zonder bijeenkomst kunnen beslissingen genomen worden door schriftelijke stemmingen (brief, telefax of e-mail). Artikelen 11.3 en 11.4 zijn naar analogie van toepassing.

DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 12

12.1 Samenstelling

Het aantal vertegenwoordigers in de Raad van Bestuur zal bestaan uit minimum 3 en maximum 10 natuurlijke personen, waaronder ten minste één voorzitter en één ondervoorzitter.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vertegenwoordigers in de Raad van Bestuur zullen worden verkozen door de Algemene Vergadering voor een periode van twee jaar en kunnen worden herverkozen. Vertegenwoordigers zullen worden genomineerd door de vaste leden.

ln het geval dat dit lid tijdelijk of permanent in de onmogelijkheid verkeert de vergadering bij te wonen, zullen zij dit vast lid vervangen tot verdere ratificering op de volgende Algemene Vergadering.

De vertegenwoordigers in de Raad van Bestuur mogen worden ontslagen bij een gemotiveerde beslissing van de Algemene Vergadering genomen bij een twee-derde meerderheid van het aantal vaste leden aanwezig of vertegenwoordigd.

ln het geval van ontslag of permanente onbeschikbaarheid van een van de leden van de Raad van Bestuur af op voorstel van het vol lid dat het lid van de Raad van Bestuur vertegenwoordigt, zal de Raad een een tijdelijke plaatsvervanger aanduiden voor de volgende Algemene Vergadering.

12.2 Taken en bevoegdheden

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging zowel binnen als buiten de rechtbank. Zij heeft het administratief gezag en de leiding binnen het kader van richtlijnen opgelegd door de Algemene Vergadering. Het dagelijks bestuur mag worden gedelegeerd aan de Secretaris-Generaal, de Voorzitter of aan één van de leden van de Raad van bestuur op haar verzoek. De Voorzitter zit zowel de bijeenkomsten van de Algemene Vergadering voor als de bijeenkomsten van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur komt minimum twee keer per jaar samen, De Voorzitter zal de Raad van Bestuur bijeenroepen op eigen initiatief of op verzoek van één derde van de leden van de Raad van Bestuur. De agenda en de bijlagen van de vergadering van de Raad van Bestuur moeten minstens twee weken voor de vergadering worden verzonden aan de leden van de Raad. De uitnodiging voor de vergadering wordt verzonden per fax, email of enig ander nuttig communicatiemiddel.

De Raad van Bestuur mag leden van de vereniging uitnodigen om de vergaderingen bij te wonen als waarnemers. Ze hebben geen enkel stemrecht noch het recht tussen te komen in de gang van zaken tijdens de vergaderingen van de Raad.

De beslissingen van de Raad van Bestuur vereisen enkel een gewone meerderheid van de stemmen uitgebracht of vertegenwoordigd. In het geval dat er een gelijk aantal stemmen is, is het voorstel niet aanvaard.

De Raad van Bestuur verkiest een Voorzitter en twee Ondervoorzitters tussen haar leden en voor dezelfde termijn als de leden van de Raad van bestuur werden verkozen. Herverkiezing is mogelijk.

De Raad van Bestuur mag onder haar verantwoordelijkheid werkgroepen oprichten waaraan zij speciale en specifieke opdrachten en bevoegdheden toekent, De Raad van bestuur zal ook voor elke werkgroep een voorzitter aanduiden,

De Raad van Bestuur zal de beslissingen van de Algemene Vergadering uitvoeren gebrulk makend van de middelen die zij verkiest.

De Raad van Bestuur is ondermeer bevoegd voor.

a)de uitvoering van het beleid van de vereniging zoals vastgelegd door de Algemene Vergadering

b)de goedkeuring van het budget en de jaarrekeningen die voor ratificering worden voorgelegd aan de

Algemene Vergadering

c)de aanwerving van personeel waartoe beslist werd door de Algemene Vergadering

d)de benoeming van een Secretaris-Generaal

SECRETARIAAT-GENERAAL

Artikel 13

13.1 TAAK en BEVOEGDHEDEN

Het secretariaat, vertegenwoordigd door de Secretaris-Generaal, ondersteunt de Raad van Bestuur..

De Secretaris-Generaals taken behelzen:

a) het bijwonen van de bijeenkomsten van de Algemene vergadering en de Raad van Bestuur (zonder stemrecht)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MW 22

b) de technische uitvoering van de beslissingen van de Algemene Vergadering en de Raad van bestuur van

de vereniging

c)het verstrekken van informatie aan de leden van de vereniging

d)het verzamelen en coördineren van vragen van de leden

e)het up to date houden van de financiële administratie en het bijhouden van de jaarlijkse boekhouding

f)de coördinatie en uitvoering van taken toegewezen aan de Raad of aan de werkgroepen binnen de Raad

Andere opdrachten kunnen door de Raad van Bestuur worden toevertrouwd.

132 KOSTEN

De kosten van het secretariaat worden gedragen door de vereniging.

BUDGETTEN EN BOEKHOUDING - INKOMSTEN

Artikel 14

Het financieel jaar loopt van de eerste januari tot de 31 ste december en het eerste jaar zal eindigen op 31 december 2014.

De Algemene Vergadering zef de jaarafrekening en het budget voor het nieuwe financiële jaar binnen de zes maanden na het einde van elk financieel jaar goedkeuren.

De inkomsten van de vereniging bestaan hoofdzakelijk uit de ledenbijdragen en elke andere wettelijke bron van inkomsten. De Raad van Bestuur stelt jaarlijks de ledenbijdragen ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Artikel 15

De leden van de vereniging, de Voorzitter, Ondervoorzitters en de andere leden van de Raad van Bestuur of werkgroepen worden niet vergoed door de vereniging. Hun onkosten worden evenmin vergoed door de vereniging.

WIJZIGINGEN AAN DE STATUTEN EN DE ONTBINDING VAN DE VERENIGING Artikel 16

Elk voorstel dat als doel heeft de statuten te wijzigen of de vereniging te ontbinden moet worden goedgekeurd door de Algemene Vergadering.

Niettegenstaande bovenstaand artikel 11.2 moet het secretariaat de leden ten minste twee maanden op voorhand verwittigen van de datum van bijeenkomst van de Algemene Vergadering waarop een dergelijke beslissing wordt genomen. In het geval een wijziging van de statuten werd voorgesteld, moet de uitnodigingsbrief de letterlijke tekst van het voorstel van wijziging bevatten.

De Algemene Vergadering zal enkel beraadslagen indien 50% + 1 van het aantal vaste leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Geen enkele beslissing zal worden genomen tenzij zij werd goedgekeurd door een tweederde meerderheid. Een schriftelijke stemming zoals voorzien in artikel 11.5 is uitgesloten.

Niettemin, indien minstens 50% + 1 van de leden niet aanwezig was noch vertegenwoordigd op de zitting van de Algemene Vergadering, zal een nieuwe bijeenkomst worden belegd onder dezelfde voorwaarden als de vorige en zal deze bij gewone meerderheid een definitieve en geldige beslissing nemen over het voorstel, ongeacht het aantal leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is.

Wijzigingen aan de statuten krijgen enkel gevolg nadat ze zijn gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Een beslissing om de vereniging te ontbinden kan enkel worden genomen door de Algemene Vergadering met een 4/5 meerderheid op een bijeenkomst waarop ten minste 2/3 van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Deze beslissing zal een vereffenaar aanduiden en zal de bevoegdheden en vergoeding ervan bepalen. Een schriftelijke stemming zoals voorzien in artikel 11.5 is uitgesloten.

Ingevolge de vereffening zullen de activa/goederen van de vereniging worden toegewezen door de Algemene Vergadering in overeenstemming met het maatschappelijk doel van de vereniging,

Artikel 17

M0D22

Luik B - Vervolg

- füssén iís lëdàn'óf"tüssàsí)ëdëri` ç Bië"Ràëd" de afdwinging van de;

: statuten zal worden beslecht door drie scheidsrechters gekozen door en uit de Algemene Vergadering, zelfs indien de betwisting ontstaan is over de ontbinding van de vereniging.

De scheidsrechters zijn niet gehouden door de formele rechtsplegingsregels. Er kan geen beroep worden ingesteld tegen de arbitrale beslissing,

'Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2014 - Annexes du Moniteur belge ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 18

De Engelse tekst van de statuten, van de beraadslagingen en van de beslissingen is gezaghebbend.

De huidige statuten zullen uitvoering kennen na hun publicatie in het Belgisch Staatsblad.

(volgen de namen en handtekeningen van de stichtende leden):

1.De vennootschap naar Oostenrijks recht "Berufsgruppe der Putz-und Mi rtelindustrie im Fachverband ders Stein-und keramische Industrie", met zetel WiednercHauptstr.63 A-1045 Wien vertegenwoordig door haar voorzitter Dr Clemes Hecht (volmachtdrager: Ludwig Soukup)

2. De VZW FEMO vertegenwoordigd door de Heer Felix de Bever, en woonstkiezende bij haar volmachtdrager Denis Vyncke, Molenstraat 27 - 9270 Laame.

3.De organisatie naar Tsjechisch recht "Czech Mortar Organisation" (Svaz SOMS) met zetel VU Maltovir7rha Sro - Na Cikance 2 - CZ-153 00 Praha 5 - Radotin, vertegenwoordigd door haar voorzitter Mr.Ing.Jiri Benace$ (volmachtdrager Ludwig Soukop)

4. De vereniging naar Fins recht "Finnisch Mortar Association" part of "Finnish Construction Industries" RT jrertegenwoordigd door Rainer Algars,woonstkiezende bij Saint-Gobain Weber - Kalkverksvagen 1 - FIN-21600 pargas

1 5. De vereniging naar Frans recht "Syndicat National des Mortiers Industriels" (S.N.M.I.) met zetel 3, ru'

Alfred Roll F- 75849 Paris Cedex 17 vertegenwoordigd door Eric Bergé.

6. De vereniging naar Duits recht "Industrieverband WerkM5rtel e.V." ingeschreven in Duisburg VR 3774 met zetel Düsseldorfer Str.50 D-47051 Duisburg vertegenwoordigd door Peter Samantis(volmachtdrager Hans-Joachirp iilechers)

7. De vennootschap naar Brits recht "Mortar Industry Association" (MIA) part of "Minerai Product Association (MPA) Ltd met zetel Gillingham House 38-44 Gillighamstreet - UK-London SW1V 1H1 vertegenwoordigd door Neil Beningfield (volmachtdrager Hans-Joachim Riechers)

8.De Stichting naar Nederlands recht NEMO (Nederlandse Mortel Organisatie) vertegenwoordigd door har /oorzitter de heer Bas Huisman (volmachtdrager Hans-Joachim Riechers

9. De vereniging naar Portugees recht APFAC- Associacao Portuguesa dos Fabricantes de Argamassas de Construcao (VAT 505.807.920) met zetel Praca das industria Edificio Rosa, Piso,1 - P-1300-307 LISBOA, vertegenwoordigd door haar voorzitter Carlos M.Duarte

10. De vereniging naar Spaans recht "Asociacion Nacional de Fabricantes de Morteros Industriales dê lrspana" met zetel Avenida Via auguste 15-25 E-08174 Sent Cugat del Valles - Barcelona vertegenwoordigd door Robert Benedé.





De Algemene vergadering van 10.12.2013 verkiest vervolgens als bestuurders:



1. Ludwig SOUKUP, ° 5.6.1960 in Wenen(Oostenrijk), en wonende Pfarrhofstrasse 21 -D-87700 Memminge(r (Voorzitter)

2. Eric Charles BERGE,°28.6.1967 in Parijs (Frankrijk), wonende 6, rue des Gate-Ceps F- 92210 Saint-Cloud (Ondervoorzitter)

1 3. Carlos DA SILVA DUARTE °9.10.1942 in Barcelos(Portugal), wonende R.Amelia Rey Colaco, 18-1°-DJO,I

à685-184 Portela LRS- Portugal (Ondervoorzitter)

4.Rainer ALGARS , °12.06.1949 in Kauhajoki(Finland) en wonende Vitmossevagen 1 - 21600 PARGAS, Finland (bestuurder)

5. Neil Edward BENINGFIELD °19.12.1944 in Bromley (Groot Brittanië) en wonende Willowbrook Badsay Lane SJVillesey FBroadway-WOCLM WR117-HF Great-Britain.

De Raad van bestuur verkiest bovenvermeldde voorzitter en ondervoorzitters en stelt de heer Antonio baballero Gonzalez aan als Secretaris-Generaal.

be AV geeft tenslotte volmacht aan advocaat Karel van Alsenoy, kantoorhoudende te 1000 Brussel,

A.Dansaertstraat,92. voor het vervullen van de formaliteiten voor neerlegging statuten en publicatie in het Belgisct Staatsblad.



Coordonnées
EUROPESE VERENIGING VAN PRODUCENTEN VAN INDU…

Adresse
VORSTLAAN 68 1170 WATERMAAL-BOSVOORDE

Code postal : 1170
Localité : WATERMAEL-BOITSFORT
Commune : WATERMAEL-BOITSFORT
Région : Région de Bruxelles-Capitale