FC MOLENBEEK GIRLS

Association sans but lucratif


Dénomination : FC MOLENBEEK GIRLS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 536.785.726

Publication

29/07/2013
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

BRUXliwiti

1 8 JUL 2013

Griffis

5,3G .185- tiz

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : FC Molenbeek Girls

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : ,Merchtemsesteenweg, 9, 1080 Brussel

Onderwerp akte : Oprichting en benoemingen

op £6161043

Mevrouw Veronique Legon, Openveldlaan 25, 1702 Groot-Bijgaarden

Mevrouw Elke goossens, Landsroem laan 35, 1083 Ganshoren

De Heer Ramzi Bouhlel, Openveldlaan 25,1702 Groot-Bijgaarden

De Heer Marc D'Hondt, G.Matheusstraat 6 B 2,12, 1210 Sint-Joost-Ten-Node

Mevrouw Tenzile Mercan, Jules Delhaizestraat 17, 1080 Molenbeek

Mevrouw Nancy Jacobs, Jubelfeestlaan 200, 1080 Molenbeek

De Heer Wim Poelmans, Sint-Alfonsstraat 31, 1210 Sint-Joost-Ten-Node

TITEL I Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1

De vereniging draagt de naam : "FC Molenbeek Girls", vereniging zonder winstoogmerk.

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en

andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden:

'vereniging zonder winstoogmerk' of door de afkorting 'vzw', met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2

De vereniging is gevestigd te 1080 Molenbeek, Merchtemsesteenweg 9, gelegen in het gerechtelijk

arrondissement Brussel

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel:

° voetbal te promoten bij meisjes en dames ;

* meisjes en dames de kans te geven te participeren aan competities bij de KBVB, voetbalkampen en

tom ooien ;

* via voetbal de emancipatie van meisjes en dames in Brusselse kwetsbare buurten stimuleren ;

* nuttige vrijetijdsbesteding te voorzien voor meisjes en dames in een stedelijke context .

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5

Par. 1 De vereniging is democratisch en komt op voor de gelijkheid van kansen op diverse levensvlakken,

ongeacht het geslacht, de afkomst, cultuur, religie of levensovertuiging van de mensen. De vereniging bestrijdt

alle vormen van racisme en discriminatie en roept de samenwerkende organisaties op zich hierbij aan te sluiten.

Par. 2 De vereniging zet zich ook in voor de bestrijding van racisme en xenofobie, kan voor haar acties

gerechtelijke stappen ondernemen en tot burgerlijke partijstelling overgaan volgens de wet ter bestrijding van

racisme en xenofobie van 30 juli 1981,

TITEL Il Leden

Artikel 6

De vereniging telt minstens drie (3) leden die aile rechten, omschreven in de wet en in de statuten, met

inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, bezitten. ledere natuurlijke en/of rechtspersoon en/of

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, atichiing of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen verso Naam an handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Oprichters:

4..

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MaD 2.2

werknemer van de vereniging kan zich kandidaat stellen al lid. De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de raad van bestuur. De algemene vergadering zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de leden van de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met een meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als werkend lid.

Artikel 7

De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging, tenzij zij aansprakelijk worden gesteld overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Artikel 8

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende brief aan de voorzitter van de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derde van de stemmen uitgesproken worden. Als een lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vereniging, kan diens lidmaatschap, op voorstel van het bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van aile leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de algemene vergadering,

Het lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden. Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de vereniging kunnen door eenzijdig besluit van de raad van bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Artikel 9

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolg ers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen vorderen. Artikel 10

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van leden bijgehouden. Dit register vermeldt de naam, de voornamen en woonplaats van de leden of, in geval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel, evenals alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van de leden. Aile beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden moeten door de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven binnen de acht dagen nadat zij van de beslissing in kennis is gesteld of kennis heeft genomen. Na de wijziging van het ledenbestand, moet een bijgewerkte ledenlijst worden neergelegd ter griffie op de rechtbank van koophandel, éénmaal per jaar, binnen één maand te rekenen van de verjaardag van de neerlegging van de statuten.

TITEL III vrijwilligers

Artikel 11

Tot verwezenlijking van haar doel kan de vereniging beroep doen op vrijwilligers. De vrijwilligers

onderscheiden zich van de werknemers door het feit dat zij geen vergoeding ontvangen voor hun prestaties.

TITEL IVRaad van bestuur

Artikel 12

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van bestuur van minstens twee bestuurders, die lid zijn van de vereniging. Wanneer de vereniging slecht het wettelijk bepaald minimum van drie leden heeft, mag de raad van bestuur slechts uit 2 bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde werkend lid wordt aanvaard, zal de algemene vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder, Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat werkelijk lid is van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar, Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit. Benoeming, ontslag en afzetting van een bestuurder worden binnen een maand neergelegd te publicatie bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 13

Bestuurders worden benoemd voor een onbepaalde termijn.

Artikel 14

Par. 1 De Raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en een secretaris. De voorzitter of de tweede bestuurder roept de raad van bestuur samen. De voorzitter zit de vergadering voor. Ingeval hij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de secretaris.

Par.2 De raad kan slechts beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De bestuurder kan volmacht geven door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt, waarvan kennis is gegeven per brief, telefax, e-mail of enig ander middel. Een bestuurder kan zich slechts laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder. Een bestuurder kan evenwel slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Par. 3 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris (of twee bestuurders). De uitreksels moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris (of twee bestuurders).

Artikel 15

Par. 1 De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. De vereniging wordt in rechte en in feite door ten minste twee bestuurders vertegenwoordigd. Hij is bevoegd

i. MOD 2.2

"

voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, Hij treed op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad kan alle handelingen van bestuur verrichten en bovendien alle daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, hei vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken. Deze opsomming is niet beperkend.

Par 2 ; De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel van de vereniging. Hij bepaalt hun taken en hun bezoldigingen.

Par 3 : De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

TITEL V Algemene vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2013 - Annexes du Moniteur belge Artikel 16

De algemene vergadering is samengesteld uit aile leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door de secretaris. Elk lid heeft één stem. Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Deze kan volmacht geven door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt, waarvan kennis is gegeven per brief, telefax, e-mail of enig ander middel. Een lid kan zich slechts laten vertegenwoordigen door een anderlid. Een lid kan evenwel slechts één anderlid vertegenwoordigen.

Artikel 17

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de algemene vergadering uitgeoefend worden:

° de wijziging van de statuten;

° de benoeming en afzetting van de bestuurders;

° de benoeming en afzetting van de commissaris en het bepalen van zijn/haar bezoldiging;

° de kwijting van de bestuurders en de commissarissen;

° de ontbinding van de vereniging;

° de uitsluiting van een lid.

Artikel 18

Par. 1 De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens ais het doel of het belang van de vereniging dit vereist. Zij moet ten minste twee maal per jaar worden samengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het volgend jaar,

Par. 2 De raad van bestuur is bovendien verplicht, wanneer één vijfde van de leden daartoe verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen,

Par, 3 De oproepingen tot de (buitengewone) algemene vergadering moeten gebeuren per brief, fax of email ten minste acht dagen voor de vergadering.

Par. 4 De oproeping, die de plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda geplaatst.

Artikel 19

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering. De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Indien op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden, De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht of op de vrijwillige ontbinding van de vereniging, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 20

Van elke vergadering wordt verslag opgemaakt, dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris. Uitreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en door de secretaris, Leden hebben het recht om inzage van het verslag te vragen.

TITEL VI Commissaris

Artikel 21

Zolang de vereniging voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in de wet niet overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen. Zodra de vereniging de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiele toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan en commissaris opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar, Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

TITEL VII Rekeningen

M0r32.2

a /aia. I -

bencur:e1 I

aan reet

3'eigiscn Artikel 22

S

aacs~ia,i I Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en de begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

"

Artikel 23

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in de wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

Artikel 24

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in de wet.Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in de wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten. De leden hebben het recht om inzage van alle boekhoudkundige stukken te vragen.

TITEL VIII Ontbinding, vereffening

Artikel 25

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan slechts de

algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in de wet en in deze statuten, In geval

van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer

vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 26

In geval van ontbinding worden de netto activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vzw

Buurtsport Brussel.

Artikel 27

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld blijft de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd

door de V&S  Wet (Wet 2 mei 2002), van toepassing.

Uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering, gehouden op 26 juni 2013, blijkt dat de volgende (rechts)personen voor een onbepaalde duur werden benoemd tot bestuurders:

Mevrouw Veronique Legon wonende, te 1702 Groot-Bijgarden, Openveldlaan, 25, geboren te Etterbeek op

01 april 1973 met rijksregistemummer 73040110271.

De Heer Ramzi Bouhlel, wonende te 1702 Groot-Bijgarden, Openveldlaan, 25, geboren te M'Saken Tunesië

op 01 januari 1976 met rijksregistemummer 76010155548.

De Heer Wim Poelmans, wonende te 1210 Sint-Joost-Ten-Node, Sint-Alfonsstraat 31, geboren te Wilrijk op

19 juli 1986 met rijksregistemummer 86071906160

Mevrouw Nancy Jacobs, wonende te 1080 Sint-Jans-Molenbeek, Jubelfeestlaan 200, geboren te Vilvoorde

op 21 april 1966 met rijksregistemummer 66042105055 .

Mevrouw Elke Goossens, wonende te 1083 Ganshoren, Landsroemlaan 35, geboren te Aarschot op

20 februari 1983 met rijksregistemummer 83022012859.

Mervrouw Tenzile Mercan, wonende te 1080 Sint-Jans-Molenbeek, Jules delhaizestraat 17, geboren te

Sivrihiaar-Turkije op 10 juni 1968 met rijksregistemummer 68061035242.

Uit de notulen van de raad van bestuur, gehouden op 01 juli 2013, blijkt de volgende taakverdeling binnen

de raad:

Voorzitter van de raad van bestuur _ Veronique Legon

Secretaris : Ramzi Bouhlel

Voor analytisch uitreksel

Veronique Legon

Bestuurder

Ramzi Bouhlel

Bestuurder

Tegelijkertijd neergelegd ter griffie, oprichtingsakte, notulen en ledenlijst.

Op de Laatste " /3n Lut!< 3" ,ermlden R.cto !taam en roedarigneid .0a il Instrurnenterend<. notans. 'ne{zp rai de persbio,nt

AevG`eged de '/ere¬ 1F5Eny, sticr2ing JnaoPáÏYI'û ;ef1 aanzlza'l /aF1 deraen ië 'rar[eÿeliwQGrdIg~`vn

Verso Naam en nar:dteKening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

04/03/2015
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Sta troià-d:i~ekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie `~`w,i.

-



i M

150395 2





Ondernemingsnr : 536.785.726

Benaming

(voluit) : FC Molenbeek Girls

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Steenweg op Merchtem 9, 1080 Brussel

Onderwerp akte : Benoeming Raad van Bestuur en Statutenwijziging

Verslag van de algemene vergadering van de vzw FC Molenbeek Girls van 15/02/2015

De algemene vergadering wordt geopend om 18.00 uur, onder het voorzitterschap van mevrouw Veronique

Lagon.

Alle leden zijn aanwezig.

1. Benoeming bestuurders

De vergadering aanvaardt de aanstelling als lid van de Raad van Bestuur van

de heer Pieter Smets, Twaalf Apostelenstraat 19, 2800 Mechelen

en dit met onmiddellijke ingang.

2. Wijziging van de statuten

De statutenwijziging wordt unaniem goedgekeurd.

De nieuwe gecoordineerde statuten luiden als volgt:

TITEL I Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1

De vereniging draagt de naam : "FC Molenbeek Girls", vereniging zonder winstoogmerk,

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en

andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden:

'vereniging zonder winstoogmerk' of door de afkorting 'vzw', mat nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2

De vereniging is gevestigd te 1080 Molenbeek, Steenweg op Merchtem 9, gelegen in het gerechtelijk

arrondissement Brussel.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doe!:

° Voetbalkampen en tornooien ;

° voetbal te promoten bij meisjes en dames en competities bij de KBVB

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5

Par. 1 De vereniging is democratisch en komt op voor de gelijkheid van kansen op diverse levensvlakken,

ongeacht het geslacht, de afkomst, cultuur, religie of levensovertuiging van de mensen. De vereniging bestrijdt

alle vormen van racisme en discriminatie en roept de samenwerkende organisaties op zich hierbij aan te sluiten.

Par. 2 De vereniging zet zich ook in voor de bestrijding van racisme en xenofobie, kan voor haar acties

gerechtelijke stappen ondernemen en tot burgerlijke partijstelling overgaan volgens de wet ter bestrijding van

racisme en xenofobie van 30 juli 1981.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

TITEL Il Leden

Artikel 6

De vereniging telt minstens drie (3) leden die alle rechten, omschreven in de wet en in de statuten, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, bezitten. Iedere natuurlijke en/of rechtspersoon en/of werknemer van de vereniging kan zich kandidaat stellen al lid, De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de raad van bestuur. De algemene vergadering zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als [id op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de leden van de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met een meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als werkend lid,

Artikel 7

De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging, tenzij zij aansprakelijk worden gesteld overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Artikel 8

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende brief aan de voorzitter van de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derde van de stemmen uitgesproken worden, Als een lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vereniging, kan diens lidmaatschap, op voorstel van het bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de algemene vergadering.

Het lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden. Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de vereniging kunnen door eenzijdig besluit van de raad van bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Artikel 9

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen vorderen. Artikel 10

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van leden bijgehouden. Dit register vermeldt de naam, de voornamen en woonplaats van de leden of, in geval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel, evenals alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van de leden. Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden moeten door de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven binnen de acht dagen nadat zij van de beslissing in kennis is gesteld of kennis heeft genomen. Na de wijziging van het ledenbestand, moet een bijgewerkte ledenlijst worden neergelegd ter griffe op de rechtbank van koophandel, éénmaal per jaar, binnen één maand te rekenen van de verjaardag van de neerlegging van de statuten.

TITEL III vrijwilligers

Artikel 11

Tot verwezenlijking van haar doel kan de vereniging beroep doen op vrijwilligers. De vrijwilligers

onderscheiden zich van de werknemers door het feit dat zij geen vergoeding ontvangen voor hun prestaties.

TITEL 1VRaad van bestuur

Artikel 12

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van bestuur van minstens twee bestuurders, die lid zijn van de vereniging, Wanneer de vereniging slecht het wettelijk bepaald minimum van drie leden heeft, mag de raad van bestuur slechts uit 2 bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde werkend lid wordt aanvaard, zal de algemene vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat werkelijk lid is van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit. Benoeming, ontslag en afzetting van een bestuurder worden binnen een maand neergelegd te publicatie bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 13

Bestuurders worden benoemd voor een onbepaalde termijn.

Artikel 14

Par. 1 De Raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en een secretaris. De voorzitter of de tweede bestuurder roept de raad van bestuur samen. De voorzitter zit de vergadering voor. Ingeval hij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de secretaris,

Par.2 De raad kan slechts beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De bestuurder kan volmacht geven door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt, waarvan kennis is gegeven per brief, telefax, e-mail of enig ander middel. Een bestuurder kan zich slechts laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder. Een bestuurder kan evenwel slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

M06 2.2

Par, 3 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris (of twee bestuurders). De uitreksels moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris (of twee bestuurders).

Artikel 15

Par, 1 De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte, De vereniging wordt in rechte en in feite door ten minste twee bestuurders vertegenwoordigd. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, Hij treed op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen, De raad kan alle handelingen van bestuur verrichten en bovendien alle daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken, Deze opsomming is niet beperkend.

Par 2 De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel van de vereniging. Hij bepaalt hun taken en hun bezoldigingen.

Par 3 ; De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

TITEL V Algemene vergadering

Artikel 16

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door de secretaris. Elk lid heeft één stem. Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Deze kan volmacht geven door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt, waarvan kennis is gegeven per brief, telefax, e-mail of enig ander middel, Een lid kan zich slechts laten vertegenwoordigen door een ander lid. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 17

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de algemene vergadering uitgeoefend worden;

° de wijziging van de statuten;

° de benoeming en afzetting van de bestuurders;

° de benoeming en afzetting van de commissaris en het bepalen van zijn/haar bezoldiging;

° de kwijting van de bestuurders en de commissarissen;

° de ontbinding van de vereniging;

° de uitsluiting van een lid.

Artikel 18

Par. 1 De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist. Zij moet ten minste twee maal per jaar worden samengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het volgend jaar.

Par. 2 De raad van bestuur is bovendien verplicht, wanneer één vijfde van de leden daartoe verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

Par. 3 De oproepingen tot de (buitengewone) algemene vergadering moeten gebeuren per brief, fax of email ten minste acht dagen voor de vergadering.

Par, 4 De oproeping, die de plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda geplaatst,

Artikel 19

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering. De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Indien op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht of op de vrijwillige ontbinding van de vereniging, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 20

Van elke vergadering wordt verslag opgemaakt, dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris. Uitreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en door de secretaris. Leden hebben het recht om inzage van het verslag te vragen.

TITEL VI Commissaris

Artikel 21

Zoland de vereniging voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in de wet niet

overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen. Zodra de vereniging de

NfoD 2.2

Luik B - Vervolg

drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiele toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan en commissaris opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar. Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris,

TITEL VII Rekeningen

Artikel 22

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december. De raad van bestuur bereidt de

rekeningen en de begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Artikel 23

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in de wet en de daarop toepasselijke

uitvoeringsbesluiten.

Artikel 24

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel

overeenkomstig het bepaalde in de wet,Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij

de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in de wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten. De leden

hebben het recht om inzage van alle boekhoudkundige stukken te vragen.

TITEL VIII Ontbinding, vereffening

Artikel 25

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan slechts de

algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in de wet en in deze statuten. In geval

van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer

vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 26

ln geval van ontbinding worden de netto activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vzw

Buurtsport Brussel.

Artikel 27

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld blijft de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd

door de V&S  Wet (Wet 2 mei 2002), van toepassing,

Tite! IX Hoedanigheid van lid van de K.B.V.B

Artikel 28

De vereniging verbindt er zich toe de statuten, reglementen, richtlijnen en beslissingen van de K.B.V.B., van de FIFA en de UEFA na te leven, Elke bepaling van onderhavige statuten die strijdig zou zijn met het reglement van de K.B.V,B., van de FIFA en de UEFA wordt beschouwd als nietig en van generlei waarde wat hen betreft,

De vereniging verbindt er zich bovendien toe de principes van loyaliteit, integriteit en van sportieve geest ais uitdrukking van de fair-play na te leven.

Na uitputting van de statutaire procedure worden alle geschillen inzake het bestuur van de vereniging dewelke in haar schoot ontstaan en voortvloeien uit de toepassing van het reglement van de K.B.V.B., ter beslechting voorgelegd aan een scheidsrechterscollege samengesteld uit drie leden van de Arbitragecommissie van de K.B.V.B..

Elk geschil met betrekking tot de FIFA-statuten, -reglementen en -richtlijnen zal aan de arbitrage-instanties die in haar schoot zijn opgericht voorgelegd worden.

Elk hoger beroep tegen een definitieve en dwingende beslissing van de FIFA zal aan de arbitrage van de TAS (Arbitragecommissie voor de Sport) te Lausanne (Zwitserland) voorgelegd worden.

Voor analytisch uitreksel

Veronique Legon

Voorzitter

Ramzi Bouhlel

Bestuurder

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

e Vo r-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
FC MOLENBEEK GIRLS

Adresse
MERCHTEMSESTEENWEG 9 1080 BRUSSEL

Code postal : 1080
Localité : MOLENBEEK-SAINT-JEAN
Commune : MOLENBEEK-SAINT-JEAN
Région : Région de Bruxelles-Capitale