FEBELMAR

Association sans but lucratif


Dénomination : FEBELMAR
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 420.914.276

Publication

08/03/2012
ÿþM0D 2.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*12052609

2 4 Fa. 2012

Griffie

Ondernemingsnr : 0420.914276

Benaming

(voluit) : FEBELMAR

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Victor Oudartstraat 7 bus 6 -1030 Brussel

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming van bestuurders.

Uittreksel uit het proces-verbaal van de Algemene Vergadering van 14/0612011.

De Heer Niels Schillewaert (InSites NV) wonende te 8755 Ruiselede, Zandberg 6c, geeft zijn ontslag, om persoonlijke redenen, van zin mandaat als bestuurder vanaf heden.

De Heer Tim Duhamel (InSites NV) wonende te 9881 Aalter, Vijverstraat 24, geboren te Gent op 20/03/1970, belg, wordt in zijn plaats benoemd als bestuurder vanaf heden.



Johan Schockaert Jacqueline MAILLIARD

Bestuurder Bestuurder









Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

08/03/2012
ÿþ MOD 2,1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111111MINelfl!I



~

2~v FE`,

Ondernemingsnr : 0420.914.276

Benaming

(voluit) : FEBELMAR

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Victor Oudartstraat 7 bus 6 -1030 Brussel

Onderwerp akte : Verplaatsing maatschappelijke zetel - Statutenherziening.

Uittreksel uit het proces-verbaal van de Algemene statutaire vergadering van 07/10/2011.

1. De leden worden op de hoogte gebracht dat de maatschappelijke zetel van de federatie verplaatst wordt. naar Noordkustlaan 1 te 1702 Dilbeek vanaf 01/01/2012.

GECOORDINEERDE STATUTEN

TITEL EEN: BENAMING -- MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

Artikel 1

1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de benaming: "Febelmar V.Z.W.

Alle akten, facturen, publicaties en andere documenten uitgaande van de vereniging vermelden haar' benaming gevolgd of voorafgegaan door de woorden « Vereniging zonder winstoogmerk » of door de afkorting V.Z.W. alsook het adres van de maatschappelijke zetel van de vereniging.

2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1030 Brussel, Victor Oudartstraat 7 bus 6 en is gelegen in het gerechterlijk arrondissement Brussel. De maatschappelijke zetel kan overgeplaatst worden naar een ander, adres in België door een beslissing van de Algemene Vergadering

TITEL TWEE: MAATSCHAPPELIJK DOEL

Artikel 2

1. De sector van marketing en sociaal onderzoek en market intelligence waarvoor dit maatschappelijk doel; geldt, wordt als volgt gedefinieerd:

Alle bedrijven of commerciële organisaties, waarvan de kemactiviteit zich op het domein van marketing en: sociaal onderzoek en van market intelligence afspeelt, omvat

" het conceptualiseren van onderzoeksopzetten

" en/of dataverzameling

" en/of data-analyse

" en/of adviesverlening dienaangaande,

betreffende het gedrag, de behoeften, de opinies, de motivaties, enz, van individuen en organisaties. Een

commerciële relatie leverancier-klant vormt de basis van de samenwerking,

Het betreft dus zowel Belgische vestigingen van grote internationale instituten als andere, marktonderzoeksbureaus en onderaannemers die een deel van het onderzoeksproces aanbieden, zoals veldwerkbureau's, panel providers, recruteringsbureaus en mystery shopping bureaus. Ook nieuwe spelers in' de informatie industrie zoals onder meer data-mining en web-mining bureaus, CRM bureaus en data-analyse bureaus maken deel uit van de sector geviseerd in dit artikel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

~ MOD2.1

2. Een bedrijf, commerciële organisatie of rechtspersoon, behoort tot de In artikel 1 nader gedefinieerde sector wanneer minstens 70% van zijn activiteiten gerealiseerd worden in de marketing en sociale onderzoeksdomeinen zoals beschreven in artikel 2 punt 1.

3. De vereniging streeft het volgend maatschappelijk doel na:

a. De ontwikkeling en de promotie van marketing en sociaal onderzoek en van market intelligence in België;

b. de verdediging van de belangen van de belanghebbenden van de in artikel 2 punt 1 bepaalde sector;

c. het stimuleren en bewaken van de kwaliteit van marketing en sociaal onderzoek en van market intelligence;

d.Ontwikkelen en delen van kennis van de sector van marketing en sociaal onderzoeken van market intelligence teneinde betere marketing beslissingen te ondersteunen.

4. De vereniging kan alle verrichtingen, roerend en/of onroerend, uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel en die van nature de verwezenlijking ervan bevorderen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/03/2012 - Annexes du Moniteur belge 5. De vereniging kan activiteiten, congressen, opleidingen en events organiseren die betalend zijn en toegankelijk voor leden, stakeholders en het grotere publiek.

TITEL DRIE; LEDEN

Artikel 3 De Leden

1. De stichters van de vereniging zijn:

" Aspemar Assobel N.V., Paul Lautersstraat 1, 1050 Brussel, vertegenwoordigd door Pierre Dewinter;

" Cegos Makrotest N.V. Oorlogskruisenlaan 191, 1120 Brussel vertegenwoordigd door Rik Decan;

" Dimarso N.V., Liefdadigheidsstraat 13-16,1040 Brussel, vertegenwoordigd door Robert Gils;

" Marketing Unit N.V., Louizalaan 430, 1050 Brussel, vertegenwoordigd door Dan Cukier;

" Sobemap N.V., Marsveldplein, 1050 Brussel, vertegenwoordigd door Jean Quatresooz ;

" Suma N.V., Berckmansstraat 14, 1060 Brussel, vertegenwoordigd door Georges Assenheim.

2. De vereniging bestaat uit permanente leden. Dit zijn alle organisaties die voor 31/12/2011 aangesloten waren als vaste leden of als toegetreden leden. Vanaf 01/01/2012 kunnen ook de groepen "Field Onderaannemers" en "Nieuwkomers" permanent lid worden, zoals beschreven in artikel 2.1.

3. Het aantal permanente leden van de vereniging is niet beperkt. Het minimum aantal permanente leden is vastgesteld op drie.

Artikel 4 Toetredingsvoorwaarden

1. Enkel een dienstverlenend bedrijf, commerciële organisatie of rechtspersoon gevestigd in België die actief is en voldoet aan de voorwaarden omschreven in Artikel 2 punt 1 kan lid worden van de vereniging.

2. Alle leden die op 31december 2011 lid zijn van de federatie, dus zowel vaste leden als toegetreden leden, worden op 1 januari 2012 automatisch permanent lid,

3. Elk lid is verplicht minstens één medewerker af te vaardigen, aan wie hij de volmacht geeft om het instituut rechtsgeldig te vertegenwoordigen op de diverse vergaderingen voor het komende jaar en dit voor de agendapunten waarvoor men bevoegd is. Deze vertegenwoordiging wordt elk jaar schriftelijk aan het secretariaat van de federatie meegedeeld, alsook de wijzigingen die in de loop van het jaar gebeuren.

4. De gedragscodes, beroepscodes en andere vereisten zijn opgesteld en opgenomen in een reglement door de Raad van Bestuur, met goedkeuring van de Algemene Vergadering. Dit reglement kan op elk moment aangepast worden door de Raad van Bestuur, met goedkeuring van de Algemene Vergadering. De leden zijn gehouden zich te onderwerpen aan dit reglement

5. Elk lid heeft het recht om ontslag in te dienen zonder zich hiervoor te moeten verantwoorden, Hiervoor richt het ontslagnemend lid een aangetekend schrijven naar de Voorzitter van de Raad van Bestuur.



MOO 2,1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08103/2012 - Annexes du Moniteur belge

6. De schorsing van het stemrecht of de uitsluiting van de leden wordt beslist door een stemming tijdens een zitting van de Algemene Vergadering met 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De schorsing wordt uitgeroepen op initiatief of op voorstel van de Raad van Bestuur, zonder verantwoording te moeten voorleggen en met onmiddellijke ingang.

7. Een lid dat zijn jaarlijks lidgeld niet betaalt, wordt geacht ontslagnemend te zijn (zoals voorzien in art. 12 van de Wet van 21 juni 1921 met betrekking tot de Verenigingen Zonder Winstgevend doel).

B. Het ontslagnemende, geschorste of uitgesloten lid kan geen terugbetaling eisen van de gestorte lidgelden. Hij zal geen rekening en verantwoording van de rekeningen kunnen opvragen, zegels kunnen laten leggen of een inventaris kunnen opvragen,

Artikel 5 Aanvraag tot lidmaatschap

1. De aanvraag tot lidmaatschap van de vereniging wordt schriftelijk of via elektronische weg gericht aan de Raad van Bestuur.

2. De Raad van Bestuur controleert of aan de toelatingsvereisten is voldaan en beslist met 2/3 meerderheid over de toetreding binnen de 2 maanden.

3. Om als lid te worden toegelaten moet de kandidaat aan de volgende vereisten voldoen;

a. Het kandidaat-lid is een dienstverlenend bedrijf, commerciële organisatie of rechtspersoon met maatschappelijke zetel of bijkantoor in Belgié en voldoet aan de voorwaarden omschreven in Artikel 2 punt 2;

b. De statuten onderschrijven en meewerken aan het maatschappelijk doel van de vereniging;

c. De deontologische code van ESOMAR toepassen en naleven;

d. De commerciële activiteiten worden sinds minstens 2 jaar uitgeoefend;

e. Toelichting geven aan het Bestuur hoe de professionaliteit en de kwaliteit van de dienstverlening binnen het bedrijf concreet wordt ingevuld;

f. Eens het lid benoemd, dient hij mee te zetelen in minstens één werkgroep en dus ook regelmatig deel te nemen aan de betreffende werkgroepvergaderingen,

TITEL VIER: LIDGELD

Artikel 6

1, De Raad van Bestuur, mits goedkeuring van de Algemene Vergadering, bepaalt jaarlijks het bedrag van

de bijdrage dat de leden aan de vereniging verschuldigd zijn.

De jaarlijkse lidgelden hebben betrekking op het lopende kalenderjaar.

2. Het jaarlijks lidgeld wordt bepaald in functie van de gepubliceerde jaarlijkse omzet, doch met een maximum van 5.000,00 EUR, jaarlijks indexeerbaar op de Algemene Vergadering op basis van de toepasselijke consumentenindex. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de volgende vier categorieën;

3.

a, Grote bureaus met een jaarlijkse omzet van meer dan 10.000.001,- EUR betalen een lidgeld van 5.000,00

EUR;

b. Grote-middelgrote bureau's met een jaarlijkse omzet van 3.000.001,- tot 10.000.000,- EUR betalen een lidgeld van 3.500,00 EUR;

c. Kleine-middelgrote bureau's met een jaarlijkse omzet van 1.000.001,- tot 3.000.000,- EUR betalen een lidgeld van 2.500; EUR;

d. Kleine bureaus met een omzet van minder dan 1.000.000,- EUR betalen een lidgeld van 1.500,- EUR

Aan elke categorie van leden wordt een specifiek voordelenpakket aangeboden, dat nader gepreciseerd wordt op de website www.febelmar.be. Dit pakket is cumulatief. voordelen voor een klein bureau worden ook aangeboden aan een groter bureau.

4.1-let bedrag van de jaarlijkse Lidgelden en de voordelen die eraan verbonden zijn worden op de website van de vereniging gepubliceerd. (www.febelmar.be).

'r MOD 21

I.+

ti 5.Wanneer het lidmaatschap in de loop van een kalenderjaar wordt stopgezet, blijft de jaarlijkse bijdrage

voor het geheel door het lid verschuldigd.

TITEL VIJF: ALGEMENE VERGADERING EN JAARVERGADERING

Artikel 7

1. De organen van de vereniging zijn de Algemene Vergadering, de Raad van Bestuur en de Permanente Structuur,

2. De Algemene Vergadering is samengesteld (door alle leden) uit 1 vertegenwoordiger per lid. Elk lid mag zich laten vertegenwoordigen op de zittingen van de Algemene Vergadering door een ander lid aan wie hij een schriftelijke volmacht bezorgt. De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur in de gevallen voorzien door de wet of de statuten of als ten minste 115 vijfde van de leden hierom vraagt.

3. De Algemene Vergadering heeft alle bevoegdheden die uitdrukkelijk aan haar zijn voorbehouden krachtens de Wet. Volgende zaken vallen onder meer onder haar bevoegdheid:

a. Wijziging van de statuten;

b. Benoeming van de Bestuurders;

c. Afzetting van de Bestuurders;

d. Kwijting van het Bestuur,-

e. Mandaat aan de Raad van Bestuur om een Permanente Structuur aan te stellen;

f. Goedkeuring van de jaarlijkse lidgelden;

g, Geeft goedkeuring over het jaarplan dat door de Raad van Bestuur van de vereniging wordt voorgelegd,

en geeft mandaat om dit jaarplan uit te voeren;

h. De toetreding en uitsluiting van leden van de vereniging;

i. Goedkeuring van de budgetten en de rekeningen;

j. De Algemene Vergadering kan enkel de vrijwillige ontbinding van de vereniging uitspreken als een quorum van 3/4 van de leden bereikt is, met een 415 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De stemming is geheim.

4. Er moet minstens één (1) zitting van de Algemene Vergadering per jaar worden gehouden in de loop van de maand januari, De vereniging kan op eender welk moment in een buitengewone Algemene Vergadering worden bijeengeroepen op initiatief van de Raad van Bestuur,

5. Als het agendapunt handelt over een statutenwijziging, dienen de voorgenomen wijzigingen uitdrukkelijk te zijn vermeld in de oproepingen en de deliberatie is geldig indien 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De wijziging wordt goedgekeurd bij 213 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Indien deze meerderheid niet bereikt kan worden op de eerste Vergadering, kan een tweede Vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aan te nemen met de hierboven vermelde meerderheden ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Als het agendapunt handelt over het maatschappelijk doel, moet de wijziging goedgekeurd worden door een 415 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

6. De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur via een schrijven, dat per brief of e-mail aan elk lid wordt gestuurd, minstens acht dagen voor de Vergadering. De uitnodiging omvat ook een dagorde. Elk voorstel ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht

7. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

8. Het stemrecht van de leden van de Algemene Vergadering voor de agendapunten waarvoor ze bevoegd zijn, wordt bepaald naargelang de jaarlijkse omzet van hun bureau of organisatie:

a.Grote bureaus met een jaarlijkse omzet van meer dan 10.000.001,- EUR: 4 stemmen;

b.Grote-middelgrote bureau's met een jaarlijkse omzet van 3,000.001,-tot 10.000.000,- EUR: 3 stemmen; c.Kleine-middelgrote bureau's met een jaarlijkse omzet van 1.000.001; tot 3.000.000,- EUR; 2 stemmen; d.Kleine bureau's met een omzet van minder dan 1.000.000,- EUR: 1 stem.

Uitgezonderd voor beslissingen onderworpen aan specifieke legale of statutaire voorwaarden van aanwezigheid of meerderheid, worden beslissingen van de Algemene Vergadering genomen met meerderheid van de stemmen onverminderd het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.m

9. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden bijgehouden in een register voor de verslagen die door de Voorzitter en een Bestuurder worden ondertekend. Dit register wordt bewaard in de maatschappelijke zetel waar alle leden er kennis van kunnen nemen, zonder het register te verplaatsen.

TITEL ZES: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 8

1. Samenstelling en benoeming van de Raad van Bestuur

" De Raad van Bestuur is, behoudens beperkingen volgens de statuten, belast met het aansturen van de Permanente Structuur, het goedkeuren en het bewaken van het jaarlijks plan, en de vertegenwoordiging van Febelmar. De Bestuurders zijn vertegenwoordigers van de leden in de Algemene Vergadering.

" De Raad van Bestuur telt 7 Bestuurders:

o 3 Bestuurders uit de groep leden met een jaarlijkse omzet van meer dan 10.000.001,- EUR;

o 2 Bestuurders uit de groep leden met een jaarlijkse omzet van 3.000.001,- tot 10.000.000,- EUR;

o 1 betuurder uit de groep leden met een jaarlijkse omzet van 1.000.001,- tot 3.000.000; EUR;

o 1 Bestuurder Uit de groep leden met een jaarlijkse omzet van minder dan 1.000_000,-EUR.

Ais er geen kandidaat-bestuurder uit een specifieke categorie van leden zich kandidaat stelt, dan kan gelijk

Ce welk bureau zich kandidaat stellen maar er kunnen slechts maximum 3 bestuurders uit de categorie "grote bureaus" in het Bestuur zetelen.'

L..

" De Raad van Bestuur kiest binnen dit Bestuur een Voorzitter, een Secretaris en een Penningmeester voor

àeen periode van 2 jaar. De Voorzitter van de Raad van Bestuur is herbenoembaar voor maximaal 2

e opeenvolgende termijnen van 2 jaar. Bij verhindering van de Voorzitter worden zijn functies waargenomen door

X één van de aanwezige Bestuurders.

b " Wanneer tijdens een lopende ambtstermijn een Bestuurder diens mandaat (verplicht) neerlegt en dient

rm

vervangen te warden, kunnen kandidaat-Bestuurders uit desbetreffende categorie van leden zich schriftelijk of

wl

wl via elektronische weg melden bij de Voorzitter van de Raad van Bestuur. De benoeming van de nieuwe

e Bestuurder wordt beslist door de Raad van Bestuur.

d

I " De Algemene Vergadering mag geldig overgaan tot de benoeming van de Bestuurders indien ten minste

N de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

0

M" De beslissing van benoeming van de Bestuurders wordt door de Algemene Vergadering genomen bij

o eenvoudige meerderheid van stemmen.

oo

' o

" I " Indien binnen een welbepaalde groep van leden (jaarlijkse omzet) er meer kandidaat-Bestuurders zijn dan

re dat er mandaten zijn, wordt de Bestuurder met de meeste stemmen benoemd.

eo

Een kandidaat-Bestuurder die 25% of meer tegenstemmen haalt op het totaal aantal uitgebrachte stemmen

eo

eo kan niet tot Bestuurder worden benoemd.

CA

el " De Raad van Bestuur wordt voor een periode van 2 jaar benoemd en is herbenoembaar, en op eender te

rm welk moment ontbindbaar door de Algemene Vergadering.

DL

pij " Het Bestuur beslist geldig wanneer tweederde van de Bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

" Een verhinderde Bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een andere Bestuurder.

:r.

am

e " De aftredende Bestuurders zijn herverkiesbaar.

DL

2. Bevoegdheden van Raad van Bestuur

P:

" De Raad van Bestuur komt samen zo vaak ais nodig.

" De Voorzitter nodigt het Bestuur op eigen initiatief of op vraag van ten minste 2 Bestuursleden uit.

" De Raad van Bestuur staat in voor de selectie, aanwerving en aansturing van de Permanente Structuur.

e

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08703/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOA 2.1

" De Raad van Bestuur heeft alle uitvoerende bevoegdheden om het jaarplan dat door de Algemene Vergadering werd goedgekeurd, te laten uitvoeren door de Permanente Structuur.

" De Raad van Bestuur heeft voor de administratie en het Bestuur van de vereniging aile uitvoerende bevoegdheden die hem door de Algemene Vergadering worden toegekend. Hij Iaat zich hierbij ondersteunen door de Permanente Structuur.

" Voor dringende gevallen die een urgente beslissing vergen is de Raad van Bestuur bevoegd om in naam van de VZW Febelmar de zaak te delegeren aan de General Manager, nader bepaald onder Artikel 9 van huidige statuten, voor zover dat de Voorzitter en minstens 3 Bestuursleden het eens zijn over de inhoud, de taon en de aanpak van het optreden en de standpuntinname die het voorwerp uitmaakt van deze delegatie van machten. In alle andere gevallen die niet een onmiddellijk optreden of standpuntinname vergen, vraagt de Raad van Bestuur een uitdrukkelijk en voorafgaandelijk mandaat aan de Algemene Vergadering.

" De Raad van Bestuur kan ook buiten Vergadering beslissingen nemen, Een zodanige beslissing is slechts geldig indien alle Bestuurders schriftelijk of via elektronische weg de gelegenheid hebben zich over desbetreffende voorstellen uit te spreken en indien geen enkele van hen zich tegen deze wijze van besluitvorming heeft verzet.

" De beslissingen worden opgenomen in een proces verbaal dat bijgehouden wordt in het register van de processen verbaal van de Raad van Bestuur,

De Raad van Bestuur houdt op de maatschappelijke zetel het register van de leden bij waarin hij de toetredingen, de ontslagen, de uitsluitingen of de liquidaties van de leden neerschrijft en dit binnen de acht dagen na de kennisname van de beslissing. Dit register preciseert de identiteit en de maatschappelijke zetel van elk lid.

" In de gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en verschijningen, is de Vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar Voorzitter<

" De Raad van Bestuur heeft de mogelijkheid om speciale mandatarissen te benoemen voor specifieke opdrachten en/of handelingen.

" De Bestuurders dragen uit hoofde van hun functie geen enkele persoonlijke verbintenis en zijn niet verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat. Dit mandaat wordt onbezoldigd uitgeoefend.

" De Voorzitter, en in zijn afwezigheid een Bestuurder, is gemachtigd om voorlopig of definitief de giften in ontvangst te nemen die aan de Vereniging worden gedaan en om aile nodige handelingen te stellen voor de verwerving ervan. De toelating van de Koning is vereist voor het aanvaarden van een schenking of een legaat waarvan de waarde 100.000 EUR overschrijdt.

TITEL ZEVEN : DE PERMANENTE STRUCTUUR

Artikel 9

1. De Raad van Bestuur laat zich voor het dagelijks Bestuur ondersteunen door een Permanente Structuur die bestaat uit een General Manager en een coördinator,

2. De taken van de General Manager zijn als volgt omschreven:

" De General Manager is het centrale contactpunt voor aile leden van de federatie;

" Hij/zij rapporteert aan de Raad van Bestuur;

" Hij/zij staat in voor het dagelijkse Bestuur van de vereniging

" In samenwerking met de Raad van Bestuur bewaakt hij/zij de visie en de missie van de vereniging zonder winstoogmerk;

" Hij/zij ie de officiële woordvoerder van de vereniging;

" Voor gevallen die een onmiddellijk optreden of standpuntinname vergen is de General Manager bevoegd om in naam van de VZW Febelmar de zaak te goeder trouw te behartigen en af te handelen voor zoverre dat de Voorzitter en minstens 3 Bestuursleden het eens zijn over de inhoud, de toon en de aanpak van het optreden en de standpuntinname;

" Binnen het strategisch kader dat uitgetekend wordt door de Raad van Bestuur, staat hij/zij in voor het opstellen van een realistisch jaarplan. Dit plan omvat een budget, de nodige middelen en mensen en een Timing. Hij/zij is verantwoordelijk voor de uitvoering ervan;

" Hij/zij coördineert de activiteiten van de verschillende werkgroepen van de federatie;

" Hij/zij is verantwoordelijk voor de fundraising en het vinden van sponsors;

" H/zij staat in voor het werven van nieuwe leden.

"

MOD 2.1

Luik B - Vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

3, De General Manager kan de Voorzitter of één van de Bestuurders verzoeken de Raad van Bestuur bijeen te roepen.

TITEL ACHT: DIVERSE BEPALINGEN EN OVERGANGSMAATREGELEN

Artikel 10

1. Het maatschappelijk boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Bij wijze van uitzondering begint het eerste boekjaar op 14 juni om te eindigen op 31 december 1992.

2. De rekening van het afgelopen maatschappelijk boekjaar en het budget voor het komende boekjaar zullen jaarlijks worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering die in de loop van de maand januari wordt gehouden.

3. Ingeval van ontbinding van de vereniging zal de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaar(s) aanstellen, hun bevoegdheden bepalen en bepalen welke bestemming moet worden gegeven aan de netto activa van de maatschappelijke bezittingen, De vereffenaar zal de maatschappelijke bezittingen aanwenden aan 1 of meerdere rechtspersonen zonder winstoogmerk waarvan het maatschappelijk doel gelijkloopt met het doel van de ontbonden vereniging.

4. AI wat niet uitdrukkelijk door de onderhavige statuten wordt voorzien, wordt geregeld door de wet van 27 juni 1921 op de verenigingen zonder winstgevend doel,

(Laatste wijzigingen : Statutaire Algemene Vergadering 7110111)

Johan Schockaert Jacqueline MAILLIARD

Bestuurder Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FEBELMAR

Adresse
VICTOR OUDARTSTRAAT 7, BUS 6 1030 BRUSSEL

Code postal : 1030
Localité : SCHAERBEEK
Commune : SCHAERBEEK
Région : Région de Bruxelles-Capitale