FEDERATIE VAN DE HOTEL-, RESTAURANT-, CAFEHOUDERS EN AANVERWANTEN VAN VLAANDEREN, AFGEKORT : HORECA VLAANDEREN

Association sans but lucratif


Dénomination : FEDERATIE VAN DE HOTEL-, RESTAURANT-, CAFEHOUDERS EN AANVERWANTEN VAN VLAANDEREN, AFGEKORT : HORECA VLAANDEREN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 416.456.929

Publication

23/12/2014
ÿþ MaD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

neergelegd/ontvangen op

12 BEC, 2014

Griffie

ter griftle van de tan

Ondernemingsnr : 0416.456.929 rechtbank von koophandell Brussel Benaming

(voluit) : Federatie van de Hotel-, Restaurant-, Caféhouders en Aanverwante van Vlaanderen

(verkort) : Horeca Vlaanderen

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Anspachlaan, 111 bus 4 te 1000 Brussel

Onderwerp akte : Statutenwijziging en benoeming voorzitter

Uittreksel uit het Proces-Verbaal van de algemene vergadering gehouden te Antwerpen op 4 juni 2014:

De algemene vergadering besliste de statuten te wijzigen en een voorzitter te benoemen.

De nieuwe gecodrdineerde statuten luiden als volgt:

Titel I  Benaming, zetel en doel

Artikel 1:

De vereniging werd opgericht door Fed. Ho.Re.Ca Antwerpen vzw, met zetel te 2630 Aartselaar, Antwerpsesteenweg 124, ondernemingsnummer 429 356 939, Ho.Re.Ca Limburg vzw, met zetel te 3665 As, Hoogstraat 160, ondernemingsnummer 447 010 543, Fed. Ho.Re.Ca Oost-Vlaanderen vzw, met zetel te 9900 Eeklo, Markt 15/1, ondememingsnummer 415 134 363, Fed, Ho.Re.Ca Vlaams-Brabant vzw, met zetel te 1000 Brussel, Anspachlaan 111, ondernemingsnummer 418 771 269 en Fed. Ho.Re.Ca West-Vlaanderen vzw, met zetel te 8500 Kortrijk, Sint-Denysestraat 72/02, ondememingsnummer 415 036 373, die de stichtende leden worden genoemd.

De vereniging kiest de benaming: Federatie van de Hotel-, Restaurant-, Caféhouders en Aanverwanten van Vlaanderen, met als afkorting "Horeca Vlaanderen".

Artikel 2:

De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Brussel, te 1000 Brussel, Anspachlaan 111, Deze kan bij beslissing van de algemene vergadering naar een ander adres in het Vlaams of Brussels Hoofdstedelijk Gewest overgebracht worden, mits publicatie in het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3:

3.1. De vereniging heeft tot doel:

a)de opbouwende studie van alle economische, financiële en sociale beroepsvraagstukken die de welvaart;

van alle leden in de hand werken;

b)het behartigen, ter vrijwaring en bevordering van de belangen der leden bij de publieke of private;

organisaties alwaar hun belangen kunnen geschaad warden ;

c)de studie der wetten en verordeningen welke worden toegepast in de sector, teneinde deze op een

eenvormige en rechtmatige manier te doen uitvoeren. Waar die het belang der leden schaden, moet worden

gestreefd naar wijziging of afschaffing;

d)samenwerking met verenigingen, private en publieke instellingen, die tot de verwezenlijking van een.

zelfde gelijklopend doel kunnen bijdragen;

e)streven naar verbetering van de beroeps belangen der leden;

f)uitgeven van alle documentatie, informatie en tijdschriften  elektronisch en/of op papier- ter bevordering:

van het beroep, met of zonder publiciteit, maar steeds zonder partijpolitieke bijdragen of partijpolitieke,

advertenties of advertenties in strijd met de goede zeden;

g)deelname aan huidige of toekomstige organismen die de verbetering van de beroeps belangen en

bekwaamheid in de hand werken;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

h)deelname aan de studie der werkvoorwaarden van het personeel, en desnoods er de toepassing van

vemezenlijken in de beroepssector;

i)verdediging van de collectieve beroepsbelangen.

3.2. Gesticht op gronden van zuiver professionele aard, gepaard met de breedste geest van verdraagzaamheid en vrijheid, zal de vereniging zich uitdrukkelijk onthouden van elke activiteit van partijpolitieke of filosofische aard. Zij kan raad verschaffen op iedere schriftelijke of mondelinge vraag.

Titel Il  Leden, toetreding, ontslagen, verbintenissen

Artikel 4:

4.1. De vereniging is samengesteld uit toegetreden leden en effectieve leden. Alle leden aanvaarden de

statuten en het reglement van inwendige orde van de vereniging.

4.2. Toegetreden leden

Kunnen toetreden tot de vereniging:

4.2.1.:

a)de hotel-, restaurant-, caféhouders en uitbaters van aanverwante bedrijven uit de horecasector, zowel de fysieke personen als de rechtspersonen,

b)de fysieke personen die maximaal vier jaar voordien behoord hebben tot de categorie 4.2.1.a).

c)de verenigingen met rechtspersoonlijkheid van hotel-, restaurant-, caféhouders en uitbaters van aanverwante bedrijven uit de horecasector, die een voldoende mate van representativiteit hebben in de vertegenwoordigde bedrijfstak ,

Degenen die wensen toe te treden tot de vereniging vullen de daartoe voorziene documenten in en betalen de lidmaatschapsbijdrage, Verenigingen moeten een copie van hun laatst gepubliceerde statuten en neergelegde ledenlijst bijvoegen. De raad van bestuur kan kennis nemen van deze kandidaturen, oordelen of de kandidaten voldoen aan de voorwaarden van toetreding en de kandidaturen aanvaarden of verwerpen.

Bij aanvaarding neemt het lidmaatschap een aanvang vanaf de eerste kalenderdag van de maand volgend op de maand van de ontvangst van de lidmaatschapsbijdrage en loopt tot het einde van de twaalfde maand daarna. Bij verwerping betaalt de raad van bestuur de ontvangen lidmaatschapsbijdrage onverwijld terug aan de kandidaat.

Elk toegetreden lid van de categorie 4.2,1. wordt voor de ledenwerking toegewezen aan een provinciale organisatie en indien er een lokale organisatie bestaat ook aan deze lokale organisatie.

4.2.2. Ereleden

De raad van bestuur kan de titel van erelid toekennen aan gewezen voorzitters, ondervoorzitters, statutaire secretarissen, statutaire penningmeesters en bestuurders, die aan de vereniging uitzonderlijke diensten hebben bewezen. Ereleden kunnen de algemene vergaderingen bijwonen, evenwel zonder stemrecht, tenzij ze nog de hoedanigheid van effectief lid hebben.

4.2.3. Steunende leden

De titel van steunend lid kan toegekend worden aan fysieke personen en rechtspersonen waarvan de bedrijvigheid in belangrijke mate bijdraagt tot de verwezenlijking van het doel van de vereniging. f=ysieke enfof rechtspersonen die behoord hebben tot de categorieën van art. 4.2.1 en/of 4.3. kunnen de titel van steunend lid toegekend krijgen, tenzij ze minder dan vier jaar voordien nog behoord hebben tot de categorie 4.2.1a). Degenen die wensen toe te treden tot de vereniging vullen de daartoe voorziene documenten in en betalen de lidmaatschapsbijdrage. Verenigingen moeten een copie van hun laatst gepubliceerde statuten en neergelegde ledenlijst bijvoegen. De provinciale of lokale organisatie bij wie het steunend lid zich heeft aangemeld, meldt deze kandidatuur aan de raad van bestuur en indien deze zich niet binnen de twee maanden na de melding tegen het lidmaatschap verzet, wordt de kandidatuur als aanvaard beschouwd.

Bij aanvaarding neemt het lidmaatschap een aanvang bij de ontvangst van de lidmaatschapsbijdrage en loopt tot het einde van de twaalfde maand daarna. Bij verwerping wordt de lidmaatschapsbijdrage, door de provinciale of lokale organisatie bij wie het steunend lid zich heeft aangemeld, onverwijld terugbetaald aan de kandidaat. Elk steunend lid wordt toegewezen aan een lokale of provinciale organisatie.

4.3. Effectieve leden

Als effectieve leden van de vereniging worden slechts fysieke personen erkend die toegetreden lid van de categorie 4.2.1. zijn of vertegenwoordiger van een toegetreden rechtspersoon van de categorie 4.2.1. en die door één van de provinciale organisaties worden voorgedragen. Onder "vertégenwoordiger van een toegetreden rechtspersoon van de categorie 4.2.1.' dient verstaan te worden: de zaakvoerder, bestuurder of afgevaardigde bestuurder of het personeelslid dat de dagelijkse leiding voert over de horecaonderneming en in de arbeidsrechtelijke verhoudingen ais vertegenwoordiger van de werkgever erkend wordt. Toegetreden leden die behoren tot de categorie 4.2,1.c) kunnen slechts vertegenwoordigd worden door één van hun leden fysiek persoon die zelf beantwoordt aan de voorwaarden van artikel 4.2.1.a)

Elke provinciale organisatie kan achttien effectieve leden voordragen. Dit aantal wordt verhoogd met één effectief lid per volledige schijf van tweehonderdvijftig toegetreden leden van de categorie 4.2.1. die aan de provinciale organisatie toegewezen werden. Het aantal bijkomende effectieve leden wordt berekend op basis van het aantal toegetreden leden van de categorie 4.2.1. van de vereniging, zoals bepaald in het reglement van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

inwendige orde. De provinciale organisaties zullen uiterlijk tijdens de vergadering van de raad van bestuur, die de agenda van de jaarlijkse statutaire algemene vergadering vastlegt, de naam, het Lidnummer, het adres en het beroep meedelen van de kandidaten effectieve leden, die in uitvoering van art. 9.1 namens hun provinciale organisatie deel zullen uitmaken van de algemene vergadering. De raad van bestuur neemt kennis van de voordrachten, oordeelt of de kandidaten voldoen aan de erkenningsvooiwaarden en aanvaardt of verwerpt de voordrachten. Elke kandidaat moet zelf voldoende elementen aanleveren als bewijs dat hij/zij voldoet aan de bepalingen van de statuten en het reglement van inwendige orde. De erkenning geldt tot en met de verzending van de uitnodigingen voor de eerstvolgende algemene vergadering. Als de raad van bestuur oordeelt dat de kandidaat niet voldoet aan de voorwaarden, moet hij dit binnen de acht dagen vanaf de vergadering van de raad van bestuur waarop de voordracht verworpen werd aan de kandidaat en de provinciale organisatie die hem voorgedragen heeft melden, met opgave van de redenen van de weigering. De provinciale organisatie kan uiterlijk op de daaropvolgende vergadering van de raad van bestuur een nieuwe kandidaat voordragen, waarover de raad van bestuur op dezelfde wijze zal oordelen en dit oordeel is definitief, er kan geen nieuwe kandidaat meer voorgedragen worden en er is tegen dit oordeel ook geen beroep mogelijk.

De raad van bestuur houdt op de zetel een register bij van de effectieve leden. Dit register vermeldt de naam, de voornamen en de woonplaats van de effectieve leden. De raad van bestuur schrijft in dat register al haar beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting in, binnen de acht dagen nadat hij er kennis van genomen heeft.

Het aantal effectieve leden mag niet minder dan tien bedragen.

Artikel 5:

5.1. De toegetreden leden categorie 4.2.1. en de steunende leden hernieuwen hun lidmaatschap voor een

volgende periode van twaalf maanden door de betaling van de lidmaatschapsbijdrage.

5.2. Elk lid kan ontslag nemen uit de vereniging door zijn lidmaatschap op te zeggen mits schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur.

5.3. Een lid dat zijn jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage niet tijdig betaalt wordt geacht ontslag te nemen uit de vereniging

5.4. Het lid dat zijn hoedanigheid van lid van de vereniging verloren heeft of vrijwillig is uitgetreden, heeft geen recht meer op de voordelen die aan het lidmaatschap zijn verbonden. Het kan ook geen teruggave eisen, geheel of gedeeltelijk, van de lidmaatschapsbijdrage of het herstel eisen van verloren rechten.

Artikel 6:

6.1. De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage, met uitzondering van deze van de ereleden, wordt door de raad van bestuur vastgesteld en mag niet lager zijn dan 1 euro of hoger zijn dan 20.000 euro. De lidmaatschapsbijdragen worden bepaald in het reglement van inwendige orde. De ereleden zijn niet gehouden een lidmaatschapsbijdrage te betalen.

6.2. Het tijdstip en de modaliteiten van de betaling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage worden vastgelegd in het reglement van inwendige orde.

6.3. De betaling van het lidgeld geeft toegang tot de documentatie en recht op de dienst- en adviesverlening van de vereniging, aan de voorwaarden bepaald door de raad van bestuur.

Artikel 7:

Het lidmaatschap houdt geen enkele aansprakelijkheid in voor de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 8:

Alle effectieve leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de effectieve leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals aile boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Titel iii Algemene Vergadering

Artikel 9:

9.1. De algemene vergadering is samengesteld uit de effectieve leden, zoals bepaald in artikel 4.3.

9.2. De algemene vergadering is de hoogste instantie van de vereniging. Aan haar uitsluitende bevoegdheid

zijn voorbehouden:

1)de wijziging van de statuten;

2)de verkiezing en de afzetting van de voorzitter, de ondervoorzitter, de statutaire secretaris en de statutaire

penningmeester;

3)de benoeming en de afzetting van de bestuurders en plaatsvervanger-bestuurders;

e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

4)de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

5)de kwijting aan de bestuurders en commissarissen;

6)de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

7)de uitsluiting van de leden;

8)de ontbinding van de vereniging;

9)de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

10)alle gevallen waarin de statuten het vereisen,

9.3. De raad van bestuur roept elk jaar een algemene vergadering bijeen in het tweede trimester na het einde van het boekjaar, op plaats en uur meegedeeld in de oproepingen. De vergaderingen hebben beurtelings plaats in een andere provincie.

De raad van bestuur stelt de agenda op. De agenda vermeldt tevens de voorstellen die door ten minste één twintigste van de effectieve leden werden meegedeeld aan de raad van bestuur.

De oproeping wordt door de voorzitter van de raad van bestuur per brief verstuurd aan de effectieve leden, ten laatste twaalf kalenderdagen vaar de vergadering, en de oproeping bevat de agenda van de algemene vergadering. De vergadering mag enkel beraadslagen en beslissen over de punten die op de agenda vermeld staan.

De leden van de raad van bestuur wonen de algemene vergadering bij en hebben alleen stemrecht wanneer zij tevens de hoedanigheid van effectief lid hebben,

9.4. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of bij diens afwezigheid door de statutaire secretaris of bij diens afwezigheid door het oudst aanwezig effectief lid. Bij afwezigheid van de statutaire secretaris duidt degene die de algemene vergadering voorzit de secretaris van de algemene vergadering aan.

9.5, Elk lid van de algemene vergadering heeft één stem en kan zich op deze vergadering doen vertegenwoordigen door een ander effectief lid, behorend tot dezelfde provinciale organisatie en houder van een schriftelijke volmacht. Een effectief lid kan slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen.

9.6. De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden en alle beslissingen worden genomen bij meerderheid van twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, behalve indien de wet of de statuten het anders bepalen.

9,7. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgetekend in processen-verbaal, ondertekend door degene die de vergadering voorzit, door de secretaris van de algemene vergadering en door de leden die dit wensen. De processen-verbaal die dienen om te worden voorgelegd in rechte of in feite, worden door de voorzitter of door twee bestuurders ondertekend. Belanghebbende derden kunnen op de zetel van de vereniging inzage krijgen in de beslissingen van de algemene vergadering; zij dienen hun gemotiveerd verzoek tot inzage schriftelijk te richten aan de raad van bestuur.

9.8, De raad van bestuur kan een buitengewone algemene vergadering samengeroepen, telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen. Hij moet een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen wanneer ten minste één vijfde van de effectieve leden hierom een schriftelijke aanvraag indient. In dit geval moet de raad van bestuur de algemene vergadering laten plaatsvinden binnen de dertig dagen volgend op de aanvraag, op plaats en uur bepaald door de raad van bestuur.

Titel 1V Voorzitter, ondervoorzitter, statutaire secretaris en statutaire penningmeester

Artikel 10:

10.1. De voorzitter van de vereniging wordt verkozen door de algemene vergadering voor een periode van vier jaar. Hij is na vier jaar ontslagnemend en éénmaal herkiesbaar.

a)lndien er één of twee kandidaten zijn, wordt in één stemronde de kandidaat verkozen die minstens de helft plus één van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen haalt,

b)lndien er meer dan twee kandidaten zijn, wordt in één stemronde die kandidaat verkozen die minstens twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen haalt. Bij ontstentenis hiervan zal in een tweede stemronde met een meerderheid van minstens de helft plus één van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen gekozen warden tussen de twee kandidaten die in de eerste stemronde het grootst aantal stemmen behaalden.

10.2. leder fysiek persoon die ofwel toegetreden lid is van de categorie 4.2.1.a) ofwel vertegenwoordiger is van een toegetreden rechtspersoon van de categorie 4.2.1.a), en minstens vier jaar een bestuursfunctie waargenomen heeft in een lokale of een provinciale horecaorganisatie of de vereniging, kan zich kandidaat stellen voor het voorzitterschap.

De kandidaten worden ingediend bij de provinciale organisaties waartoe zij behoren en moeten onderdaan zijn van een Lidstaat van de Europese Unie. De provinciale organisaties geven alle bij hen ingediende kandidaturen door aan de raad van bestuur van Horeca Vlaanderen vzw. Het reglement van inwendige orde

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

,

bepaalt de vormvoorschriften voor het indienen van de kandidaturen en de wijze en het verloop van de verkiezing.

10.3, Het mandaat van voorzitter is onverenigbaar met de functie van ondervoorzitter, statutaire secretaris of penningmeester van de vereniging en met die van voorzitter, ondervoorzitter, secretaris of penningmeester van een provinciale organisatie. Binnen een termijn van zes maanden na zijn verkiezing zal de voorzitter ontslag nemen uit de hiervoor genoemde functies.

10.4, De voorzitter blijft zijn mandaat uitoefenen tot de algemene vergadering een nieuwe voorzitter gekozen heeft.

Artikel 11:

11.1. De ondervoorzitter, statutaire secretaris en statutaire penningmeester worden verkozen door de algemene vergadering voor een periode van vier jaar en zijn herkiesbaar.

a)In het geval er één of twee kandidaat-ondervoorzitters, één of twee kandidaat-secretarissen, respectievelijk één of twee kandidaat-penningmeesters zijn, wordt in één stemronde die kandidaat verkozen die minstens de helft plus één van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen haalt

b)In het geval er meer dan twee kandidaat-ondervoorzitters, kandidaat-secretarissen, respectievelijk kandidaat-penningmeesters zijn, wordt in één stemronde die kandidaat verkozen die minstens twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen haalt. Bij ontstentenis hiervan zal in een tweede stemronde met een meerderheid van minstens de helft plus één van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen gekozen worden tussen de twee kandidaten die in de eerste stemronde het grootst aantal stemmen behaalden,

11.2. Elk fysiek persoon die ofwel toegetreden lid is van de categorie 4.2.1.a) ofwel vertegenwoordiger is van een toegetreden rechtspersoon van de categorie 4.2.1.a) ofweltoegetreden lid is van de categorie 4.2.1.b), kan zich kandidaat stellen voor de functie van ondervoorzitter, secretaris of penningmeester. De kandidaturen worden ingediend hij de provinciale organisaties waartoe zij behoren. De provinciale organisaties geven alle bij hen ingediende kandidaturen door aan de raad van bestuur van Horeca Vlaanderen vzw. Het reglement van inwendige orde bepaalt de vormvoorschriften voor het indienen van de kandidaturen en de wijze en het verloop van de verkiezingen.

11.3. Het mandaat van ondervoorzitter, secretaris en penningmeester is onverenigbaar met een functie van voorzitter en respectievelijk ondervoorzitter, secretaris of penningmeester van de vereniging. Binnen een termijn van zes maanden na hun verkiezing tot ondervoorzitter, secretaris of penningmeester zullen zij ontslag nemen uit hiervoor genoemde functies, andere dan de functie die behouden blijft.

11.4. De ondervoorzitter, statutaire secretaris en statutaire penningmeester blijven hun mandaat uitoefenen tot de algemene vergadering een nieuwe ondervoorzitter, respectievelijk statutaire secretaris en statutaire penningmeester gekozen heeft.

Titel V  Raad van bestuur

Artikel 12;

12.1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, die samengesteld is uit: a)de voorzitter, de ondervoorzitter, de statutaire secretaris en de statutaire penningmeester;

b)bestuurders en plaatsvervanger-bestuurders, die door de algemene vergadering gekozen worden voor een periode van 1 jaar uit de kandidaten voorgedragen door elk van de provinciale organisaties, derwijze dat aan elke provinciale organisatie telkens maximaal twee effectieve mandaten en drie plaatsvervangende mandaten toegewezen worden met dien verstande dat in elk geval geldt dat enkel fysieke personen die ofwel toegetreden lid zijn van de categorie 4.2.1.a) ofwel vertegenwoordiger zijn van een toegetreden rechtspersoon van de categorie 4.2.1.a) ofwel toegetreden lid is van de categorie 4.2.1.b), bestuurder of plaatsvervangend bestuurder kunnen zijn. Het reglement van inwendige orde bepaalt de vormvoorschriften voor het indienen van de kandidaturen en de wijze en het verloop van de verkiezing. Bestuurders en plaatsvervanger-bestuurders zijn herkiesbaar.

c)de voorzitter van elke provinciale organisatie, met dien verstande dat in elk geval geldt dat enkel fysieke personen die ofwel toegetreden lid zijn van de categorie 4.2.1.a) ofwel vertegenwoordiger zijn van een toegetreden rechtspersoon van de categorie 4.2.1,a) ofwel toegetreden lid is van de categorie 4.2.1.b), voorzitter van een provinciale organisatie kunnen zijn en waarbij zij de hoedanigheid van bijkomend en/of derde effectieve bestuurder voor hun provinciale organisatie aannemen.

12.2. Kunnen toegevoegd worden aan de raad van bestuur, evenwel zonder stemrecht:

" de sectie- en werkgroepverantwoordelijken/-voorzitters, die geen lid zijn van de raad van bestuur; Enkel fysieke personen die ofwel toegetreden lid zijn van de categorie 4.2.1.a) ofwel vertegenwoordiger zijn van een toegetreden rechtspersoon van de categorie 4.2.1.a) ofwel toegetreden lid is van de categorie 4.2.1 .b), kunnen sectie- of werkgroepverantwoordelijke/-voorzitter zijn. Het reglement van inwendige orde bepaalt de vomvoorschriften voor het indienen van de kandidaturen en de wijze en het verloop van de verkiezing.

" de directeur en/of de afgevaardigd bestuurder en/of de secretaris-generaal en/of de communicatiecoördinator en/of een ander persoon van de administratie.

" experten, voor zover de raad van bestuur beslist dat dit nuttig en nodig is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MQD 2.2

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of bij diens afwezigheid door de statutaire secretaris of bij diens afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder.

12.3. Het uitoefenen van een mandaat, een leidende en/of een publieke functie in de lijst van verenigingen, organisaties, federaties en/of ondernemingen opgesteld door de raad van bestuur is onverenigbaar met het mandaat van lid van de raad van bestuur. De provinciale organisaties zijn ertoe gehouden de kandidaturen voor een mandaat in de raad van bestuur te toetsen aan deze onverenigbaarheid. De raad van bestuur houdt toezicht op de naleving van dit artikel en tegen zijn beslissingen is geen beroep mogelijk.

12.4. De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter minstens éénmaat per maand, met uitzondering van de maand augustus, of telkens de omstandigheden dit vereisen. De raad van bestuur kan ook bijeengeroepen worden op schriftelijke aanvraag van zes effectieve leden van de raad van bestuur, behorende tot minstens twee verschillende provinciale organisaties.

12.5, De bestuurders zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de vereniging. Zij zijn alleen verantwoordelijk voor de vervulling van de hun opgedragen taak en aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

12.6. Wanneer een bestuurder verhinderd is kan hij zich tijdens de vergadering laten vervangen door een plaatsvervanger-bestuurder voorgedragen door zijn provinciale organisatie.

Wanneer een bestuurder vroegtijdig zijn mandaat beëindigt, wordt hij vervangen door een plaatsvervanger-bestuurder, voorgedragen door zijn provinciale organisatie, tot aan de eerstvolgende algemene vergadering.

Een bestuurder die zijn mandaat vroegtijdig wil beëindigen, moet dit schriftelijk aan de voorzitter kenbaar maken.

Wanneer een voorzitter van een provinciale organisatie zijn mandaat beëindigt, wordt hij vervangen door de nieuw verkozen of aangestelde voorzitter van die provinciale organisatie.

Het is de Voorzitter, ondervoorzitter en afgevaardigd bestuurder niet toegelaten zich kandidaat te stellen voor een politiek mandaat, zij het op gemeentelijk, provinciaal, regionaal, federaal dan wel Europees vlak. Vanaf het ogenblik dat zij zich kandidaat stellen voor een dergelijk politiek mandaat, moeten zij onmiddellijk ontslag nemen uit hun functie bij Horeca Vlaanderen vzw.

12.7. Wanneer de voorzitter, ondervoorzitter, statutaire secretaris of statutaire penningmeester vroegtijdig hun mandaat beëindigen, duidt de raad van bestuur een bestaande bestuurder aan die het vrijgekomen mandaat zal vervullen tot aan de volgende algemene vergadering, die de verkiezing moet organiseren om het vrijgekomen mandaat in te vullen, tot het einde van de oorspronkelijke termijn. De voorzitter, ondervoorzitter, statutaire secretaris of statutaire penningmeester die hun mandaat vroegtijdig willen beëindigen, moeten dit schriftelijk aan de raad van bestuur kenbaar maken.

12.8. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen als minstens de helft van de bestuurders fysiek aanwezig is. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen, met uitzondering van de beslissingen die betrekking hebben op het inwendig reglement waarvoor een twee derde meerderheid vereist is, en worden vermeld in een proces-verbaal ondertekend door de voorzitter,

12.9. Op eenvoudig verzoek van één bestuurder gebeurt een stemming schriftelijk. ln een dergelijk geval stelt de voorzitter van de vergadering twee stemmentellers aan.

12,1(1 De leden van de raad van bestuur kunnen een onkostenvergoeding ontvangen voor hun mandaat,

Artikel 13:

13.1. De raad van bestuur bezit de meest uitgebreide rechten om de vereniging te besturen en haar doelstellingen te verwezenlijken, met uitzondering van hetgeen de wet en de statuten voorbehouden aan de algemene vergadering

De raad van bestuur kan overeenkomsten afsluiten, roerende en onroerende goederen kopen, verkopen, verwisselen, verwerven, overdragen, verhuren. Hij treft beslissingen inzake de aanvaarding van giften en legaten, de ontlening van gelden op lange of korte termijn, hij staat rechten toe op roerende en onroerende goederen zoals voorrechten, hypotheken en pandrechten alsook beslaglegging en opheffing van alle beslagen en hypotheken.

De raad van bestuur bepaalt het personeelsbeleid. Hij kan bezoldigd personeel aanwerven en ontslaan en de wedden en bevoegdheden ervan vastleggen. Hij kan een rekening openen bij een erkende financiële instelling en beslist over het financieel beleid. Hij neemt alle maatregelen nodig voor de uitvoering van de beslissingen van de algemene vergadering.

13.2. De raad van bestuur is het orgaan van de vereniging dat de beslissingen neemt op bestuurlijk vlak, het beleid uitvoert en het strategisch beleid bepaalt. De raad van bestuur informeert zich op basis van de adviezen van de verschillende secties en werkgroepen.

Tot de bevoegdheden van de raad van bestuur behoren tevens:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2,2

1)de bevoegdheden voorzien in de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen; de raad van bestuur waakt over de naleving van de formaliteiten bepaald bij artikelen 3, 5, 10 en 11 van deze wet;

2)de boekhouding van de vereniging;

3)de opstelling van een reglement van inwendige orde, dat de interne werking van de vereniging regelt, de inrichting van de provinciale organisaties, de inning van de bijdragen, de samenwerking met andere beroepsorganisaties al dan niet uit de horecasector, de modaliteiten voor afvaardiging in officiële diensten, enzovoort.

4)het oprichten van studie- of navorsingsgroepen;

5)de aanduiding van de vertegenwoordigers van de vereniging in raden van bestuur, commissies en organisaties ,

6)de inrichting van secties en werkgroepen en de aanstelling van sectie- en werkgroepverantwoordelijken onder de aangesloten leden.

7)het overdragen van een gedeelte van zijn bevoegdheden aan het operationeel comité, zoals omschreven in artikel 14.

De raad van bestuur kan eveneens volmachten verlenen.

13.3. De raad van bestuur beslist over de aansluiting bij eender welke andere vereniging of groepering, waarvan het maatschappelijk doel bijdraagt tot de realisatie van de doelstellingen van de vereniging, zowel op lokaal, nationaal, Europees of internationaal vlak en binnen de beperkingen zoals voorzien in artikel 3.2,

Titel VI -- Operationeel comité

Artikel 14:

14.1. Het operationeel comité is samengesteld uit:

a)de voorzitter en ondervoorzitter van de vereniging;

b)de voorzitters van de vijf provinciale organisaties;

c) de directeur en/of de afgevaardigd bestuurder en/of de secretaris-generaal en/of de communicatie-

coördinator en/of een ander persoon van de administratie

14.2. Het operationeel comité vergadert volgens de modaliteiten bepaald in het reglement van inwendige

orde telkens als nodig en heeft de volgende bevoegdheden:

1)het dagelijks bestuur van de vereniging;

2)de uitvoering van de beslissingen van de raad van bestuur;

3)de samenstelling en opvolging van de dossiers

4)de voorbereiding van de agenda van de vergaderingen van de raad van bestuur, waarbij de door

provinciale organisaties gevraagde punten op de agenda moeten worden geplaatst

5)de algemene administratie om de goede werking op de zetel van de vereniging te verzekeren;

6)de personeelsadministratie.

14.3. Het operationeel comité brengt verslag uit aan de eerstvolgende raad van bestuur van zijn werkzaamheden en legt alle beslissingen, die bij hoogdringendheid genomen werden, voor ter bekrachtiging.

Titel VIl  Handtekeningen

Artikel 15:

15,1. Alle verrichtingen van dagelijks bestuur of die gedaan worden in uitvoering van beslissingen van de

raad van bestuur worden door de voorzitter of een aangestelde afgevaardigde ondertekend,

15.2. Alle financiële verrichtingen, zoals kwijtschriften, cheques, bankeffecten van financiële instellingen en postmandaten, die noodzakelijk zijn voor de dagelijkse uitgaven, worden ondertekend door de voorzitter of de statutaire penningmeester

De raad van bestuur kan bijzondere volmachten geven voor de dagelijkse en recurrente betalingen, waarvan zij een exhaustieve lijst opstelt.

15.3. Voor alle andere bestuurlijke en financiële verrichtingen is de voorafgaande goedkeuring van de raad van bestuur vereist en moet de ondertekening gebeuren door twee bestuurders, waaronder de voorzitter of de penningmeester.

Artikel 16:

Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 17:

Op 31 december van ieder jaar warden de rekeningen gesloten en eindigt het boekjaar.

De jaarrekeningen worden samen met de begroting van het volgende dienstjaar door de raad van bestuur

binnen de zes maanden na de sluiting van het boekjaar ter goedkeuring aan de eerstvolgende algemene

vergadering voorgelegd,

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 18:

De algemene vergadering bepaalt de bestemming van het saldo van de rekeningen.

Titel VIII  Ontbinding, vereffening

Artikel 19:

19.1. De algemene vergadering kan de vereniging ontbinden mits inachtneming van de artikelen 20 tot 25

van de wet van 27 juni 1921 op de v.z.w.'s.

19.2. In geval van ontbinding bepaalt de algemene vergadering de aanwending van de netto activa voor een bedrijvigheid waarvan de doelstellingen verenigbaar zijn met deze van de vereniging, zoals vermeld in artikel 3.1. De algemene vergadering duidt de vereffenaars aan, derwijze dat iedere provinciale organisatie vertegenwoordigd is, en stelt hun bezoldiging vast.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Titel IX  Overgangsbepalingen

Artikel 20: Fysieke personen die voorheen reeds toegetreden lid waren van Horeca Vlaanderen vzw of aangestelde/vertegenwoordiger van een toegetreden lid waren, en geen beroepsactiviteit uit de horecasector meer uitoefenen, en op 18 april 2012 toegetreden lid zijn, kunnen tot aan de algemene vergadering van 2014 toegetreden lid blijven. Concreet worden zij tot aan die datum beschouwd als toegetreden leden van de categorie 4.2.1.b. Op de algemene vergadering van 2014 vervalt deze overgangsbepaling.

Artikel 21:

Onderhavige statuten worden van kracht op 4 juni 2014.

De algemene vergadering besliste voorts

VANHEUSDEN Filip, Siegersveldstraat 17 te 3500 Hasselt, geboren te Genk op 27 mei 1966

tot voorzitter te benoemen.

ls ontslagnemend als voorzitter:

DESCHEEMAECKER André, Hofstraat 11 te 8400 Oostende.

Filip Vanheusden

Bestuurder

-Bijlagen bij-iét Bëlgisch Staatsblad - 23/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

L.

1 t , Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

23/12/2014
ÿþi

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111EUVIS

De algemene vergadering beslist het bestuur aan te passen en commissarissen te ontslaan en te, benoemen.

De algemene vergadering besliste te benoemen:

tot effectieve bestuurders:

BOELENS Bart, Kemmelbergstraat, 10V3 te 8400 Oostende, geboren te Eeklo op 3 augustus 1967 CAMERLYNCK Stefaan, Kardinaal Cardijnplein 8 te 2880 Bornem, geboren te Tienen op 2 mei 1975, DEFEVER Ignace, St-Hubrechtsstraat 14 te 8800 Roeselare, geboren te Roeselare op 8 februari 1972, JOIRIS Tim, Ter Platen 44 te 9000 Gent, geboren te Gent op 27 oktober 1972,

MARIEN Guy, Kasteelstraat 11 te 9200 Dendermonde, geboren te Dendermonde op 13 oktober 1955, SWINNEN Lucia, Bloemsemlaan 23 te 3360 Bierbeek, geboren te Leuven op 17 december 1947.

Voor-

behouder aan het Belgisch

Staatsblat

neergeisnutur" ttvallc-,~~t-r up

12 UECt 2014

ter griffie van eikipderiarldstaiige

rechtbank van konphandPI I ri isSel

tot plaatsvervangende bestuurders:

DEKETELAERE Eddy, Boelare 3 bus 14 te 9900 Eeklo, geboren te Eeklo op 2 november 1965,

DHELFT Erwin, Koningin Astridlaan 15 te 8200 Brugge Sint-Michiels, geboren te Brugge op 18 mei 1959,

DILS Wim, Sparrenlaan? 5 te 2280 Grobbendonk, geboren te Lier op 23 juni 1967,

MAES David, Meeuwenlaan, 13 te 8370 Blankenberge, geboren te Blankenberge op 23 februari 1971,

ROELS Laurens, Baldwinus van Boclastraat 20 te 9190 Stekene, geboren te Lokeren op 16 november.

1976,

SNOEYS Paul, Vrijheid 173/1 te 2320 Hoogstraten, geboren te Hoogstraten op 27 augustus 1966,

SPREUWERS Hilaire, Houthalenseweg 105/107 te 3520 Zonhoven, geboren te Heusden op 17 oktober,

1977,

VAN DEN REIJT Nathalie, Herestraat 2 te 3803 Duras Sint-Truiden, geboren te Sint-Truiden op 20.

november 1970,

VAN ZEEBROUCK Marc, Kasteelstraat 52 te 8660 De Panne, geboren te Nieuwpoort op 10 mei 1958.

tot ondervoorzitter:

Kurt Neyrynck, Bergbosstraat 108 te 9820 Merelbeke, geboren te Turnhout op 13 november 1967.

tot penningmeester:

VERWAEST Leen, Tuinbouwstraat 1 te 2300 Turnhout, geboren te Tunrhout op 22 juli 1970.

tot commissaris:

MOONS Jozef, Kapelstraat 249/0005 te 8450 Bredene, geboren te Brussel op 27 november 1958

VAN DEN BROECK Hans, Vrijheid 200 te 2320 Hoogstraten, geboren te Zoersel op 15 juli 1982.

0416.456.929

Federatie van de Hotel-, Restaurant-, Caféhouders en Aanverwante van Vlaanderen

Horeca Vlaanderen

VZW

Anspachlaan, 111 bus 4 te 1000 Brussel

benoeming bestuurders, ondervoorzitter, penningmeester en ontslag en benoeming commissarissen

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit)

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

Onderwerp akte

Uittreksel uit het Proces-Verbaal van de algemene vergadering gehouden te Antwerpen op 23 april 2014:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MQD 2.2

Luik B - Vervolg

De benoeming in 2013 tot statutaire secretaris blijft ongewijzigd.

De algemene vergadering besliste te herbenoemen:

tot effectieve bestuurders:

BROCATUS Davy, Lange Lozanastraat 16 te 2018 Antwerpen,

DEKLERCK Christophe, Albertplein 23, 8300 Knokke-Heist,

GEURDEN Ludo, Stationstraat 121 te 3665 As

JUSTENS Daniël, IJzerenwegstraat 45A te 3051 Sint-Joris-Weert

PETERS Raf, Paardsdemerstraat 23 te 3500 Hasselt

STERCKX Romain, Hogeschoolplein 15 te 3000 Leuven

VAN DEN OUWELAND Eddy, Eugeen Van de Vellaan 7 te 2970 Schilde

VAN HECKE Anne-Marie, Kriekmoerstraat 125 te 9900 Eeklo

VANHEUSDEN Filip, Siegersveldstraat 17 te 3500 Hasselt.

tot plaatsvervangende bestuurders:

COOMANS Bert, Dynastielaan 36 te 3200 Aarschot,

HELLEMANS Kristof, Jacobslaan 159 te 2980 Zoersel,

PALETTA Lidia, Fletersdel, 1, 3600 Genk

VANDERAUWERA Kevin, Tiensevest 16 te 3000 Leuven,

VAN LEUVEN Patrick, Keibergkerkweg 45 te 9340 Leden,

VERBIST Dirk, Steenhuffeldorp 56,1840 Steenhuffel.

Zijn ontslagnemend:

als effectieve bestuurders:

DE SLOOVERE Yves, Diepestraat 21 te 1880 Kapelle-op-den-Bos

DE WIT Rudy, Nieuwebosstraat 1 te 9000 Gent,

GALLEZ Jean-Pierre, Prinsendreef 6 te 8850 Ardooie,

SNOEYS Paul, Vrijheid 173/1 te 2320 Hoogstraten,

VAN BOXEL Paul, J, Stormestraat 87 te 8790 Waregem

VERMEERSCH Serge, Pontstraat 41 te 9831 Deurle.

als plaatsvervangende bestuurders:

BLEUX Robby, Kolibiriestraat 2 te 3970 Leopoldsburg,

BOELENS Dirk, Warande 10 te 9982 Sint-Jan-in-Eremo,

CAMERLYNCK Stefaan, Kardinaal Cardijnplein 8 te 2880 Bornem,

CORNET Robert, Stampkotstraat 4A te 8900 leper,

DEFEVER Ignace, St-Hubrechtsstraat 14 te 8800 Roeselare,

SOETING Jasper, Casusdijk 7 te 9968 Watervliet,

TZAMOURANIS Maria, Vennestraat 1 te 3600 Genk,

VERMOERE Bert, Astridplein 2 te 8420 De Haan/Wenduine

VERWAEST Leen, Tuinbouwstraat 1 te 2300 Turnhout.

ais permanent toegevoegd lid:

JANSSENS Christiaan, De Vijf Lijnen 15 te 8310 Brugge.

als commissaris:

DE CLERCQ Antoine, Poelstraat 188 te 9820 Bottelare-Merelbeke,

VANDENBUSSCHE Herman, Peter Benoitlaan 24 01/01 te 8630 Veurne,

Filip Vanheusden

Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Noor-beheuden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

02/08/2013
ÿþ i~~ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



I 32111;1!

~~ t

~ ,

Griffie







Ondernemingsnr : 0416.456.929

Benaming

(voluit) : Federatie van de Hotel-, Restaurant-, Caféhouders en

Aanverwante van Vlaanderen

(verkort) : Horeca Vlaanderen

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Anspachlaan, 111 bus 4 te 1000 Brussel

Onderwerp akte : Ontslag, benoeming en herbenoeming van bestuurders

Algemene vergadering van 17 april 2013:

Ontslag van:

de voorzitter: DE HAES Jan, Dulft 10 te 2222 Itegem.

de ondervoorzitter: DESCHEEMAECKER André, Hofstraat 11 te 8400 Oostende, de statutaire secretaris: DE BACKERE DANNY, Leffingestraat 96 te 8400 Oostende.

effectieve bestuurders:

CAMERLYNCK Stefaan, Kardinaal Cardijnplein 8 te 2880 Bornem,

DANII=LS Dirk, Markt 7 te 3680 Maaseik,

DE CLERCQ Antoine, Poelstraat 188 te 9820 Bottelare-Merelbeke,

VANDAMME-VINCKIER Guido, Sint-Jansstraat 116 te 8840 Staden.

plaatsvervangende bestuurders:

DEKLERCK Christophe, Albertplein 23 te 8300 Knokke-Heist,

MOERS Marie-Louise, V, van Malderlaan 105 te 1700 Dilbeek,

NEYRYNCK Kurt, Bergbosstraat 108 te 9820 Merelbeke,

REYPENS Josephus, Turnhoutsebaan, 299/3 te 2100 Deurne,

SNOEYS Paul, Vrijheid 173/1 te 2320 Hoogstraten,

VEKEMAN Jean-Paul, Provincieweg 177 te 9550 Herzele,

de commissarissen:

QUINTENS Walter, Alphonse Franskinlaan 3 te 8420 De Haan,

SOETING Sebastiaan Jasper, Calusdijk 7 te 9988 Watervliet.

Herbenoeming van:

effectieve bestuurders:

BROCATUS Davy, Lange Lozanastraat 16 te 2018 Antwerpen,

DE SLOOVERE Yves, Diepestraat 21 te 1880 Kapelle-op-den-bos,

GALLEZ Jean-Pierre, Prinsendreef 6 te 8850 Ardooie,

GEURDEN Ludo, Koning Albertlaan 264 te 3620 Lanaken,

JUSTENS Daniël, IJzerenwegstraat 45A te 3051 Sint-Joris-Weert,

PETERS Raf, Paardsedemerstraat 23 te 3500 Hasselt,

STERCKX Romain, Hogeschoolplein 15 te 3000 Leuven,

VAN BOXEL Paul, J. Stormestraat 87 te 8790 Waregem,

VAN DEN OUWELAND Eddy, Vlaamse Kaai 76 te 2000 Antwerpen,

VAN HECKE Anne-Marie, Kriiekmoerstraat 125 te 9900 Eeklo,

lMjlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

iufOO 2.2

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

VERMEERSCH Serge, Pontstraat 41 te 9831 Deurle,

plaatsvervangende bestuurders:

BOELENS Dirk, Warande 10 te 9982 Sint-Jan-In-Eremo,

CORNET Robert, Stampkotstraat 4A te 8900 leper,

PALETTA Lila, Fletersdel 1, 3600 Genk,

VERBIST Dirk, Steenhuffeldorp 56 te 1840 Steenhuffel,

VERMOERE Bert, Astridplein 2 te 8420 De HaaniWenduine,

VERWAEST Leen, Tuinbouwstraat 1 te 2300 Turnhout,

een permanent toegevoegd lid:

JANSSENS Christiaan, De Vijf Lijnen 15 te 8310 Brugge,

Benoeming van

een voorzitter: DESCHEEMAECKER André, Hofstraat 11 te 8400 Oostende, geboren te Brugge op 6

augustus 1953.

een ondervoorzitter: NEYRYNCK Kurt, Bergbosstraat 108 te 9820 Merelbeke, geboren te Torhout op 13 november 1967,

een statutaire secretaris: DE SLOOVERE Yves, Diepestraat 21 te 1880 Kapelle-op-den-bos, geboren te Schaarbeek op 14 april 1961,

effectieve bestuurders:

DE WIT Rudy, Nieuwebosstraat 1 te 9000 Gent, geboren te Gent op 22 februari 1956,

DEKLERCK Christophe, Albertplein 23, 8300 Knokke-Heist, geboren te Knokke op 30 april 1960, SNOEYS Paul, Vrijheid 173/1 te 2320 Hoogstraten, geboren te Hoogstraten op 27 augustus 1966, VANHEUSDEN Filip, Siegersvekistraat 17 te 3500 Hasselt, geboren te Genk op 27 mei 1966,

plaatsvervangende bestuurders:

BLEUX Robby, Kolibiriestraat 2 te 3970 Leopoldsburg, geboren te Koersel op 26 januari 1967, CAMERLYNCK Stefaan, Kardinaal Cardijnplein 8, 2880 Bornem, geboren te Tienen op 2 mei 1975, COOMANS Bert, Dynastielaan 36 te 3200 Aarschot, geboren te Diest op 22 augustus 1975, DEFEVER Ignace, St-Hubrechtsstraat 14 te 8800 Roeselare, geboren te Roeselare op 8 februari 1972, HELLEMANS Kristof, Jacobslaan 159 te 2980 Zoersel, geboren te Zoersel op 24 september 1986, SOETING Jasper, Calusdijk 7 te 9988 Watervliet, geboren te Amsterdam (Nederland) op 25 augustus 1972, TZAMOURANIS Maria, Vennestraat 1 te 3600 Genk, geboren te Thessaloniki (Griekenland) op 18 november 1951,

VANDERAUWERA Kevin, Tiensevest 16 te 3000 Leuven, geboren te Leuven op 16 juni 1982,

VAN LEUVEN Patrick, Keibergkerkweg 45 te 9340 Leden, geboren te Antwerpen op 22 oktober 1955,

van commissarissen:

DE CLERCQ Antoine, Poelstraat 188 te 9820 Bottelare-Merelbeke, geboren te Lochristi op 11 april 1944, VANDENBUSSCHE Herman, Peter Benoitlaan 24 01/01 te 8630 Veurne, geboren te Veurne op 2 oktober 1949.

De benoeming in 2012 tot penningmeester blijft ongewijzigd.

André Descheemaecker

Voorzitter

4 behouden

aan het

flelgisch Staatsblad



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

28/06/2012
ÿþ MOD 2.2

1 5 1 ln de bijlagen biij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

BRUSSEL

1 9 JUN 2012

Griffie

1

ins u i~ uiii ~iii~um

*iauaszo*

Ondernemingsnr : 0416.456.929

Benaming

(voluit) : Federatie van de Hotel-, Restaurant-, Caféhouders en

Aanverwanten van Vlaanderen

(verkort) : Horeca Vlaanderen

Rechtsvorm : Vzw

Zetel : Anspachlaan 111 bus 4 te 1000 Brussel

Onderwerp akte : Statutenwijziging en benoeming bestuurders en ontslag en benoeming commissarissen

Uittreksel uit het Proces-Verbaal van de algemene vergadering gehouden te Wemmel op 18 april 2012:

De algemene vergadering besliste de statuten te wijzigen, het bestuur aan te passen en commissarissen te ontslaan en te benoemen.

De nieuwe gecoördineerde statuten luiden als volgt:

Titel I -- Benaming, zetel en doel

Artikel 1:

De vereniging werd opgericht door Fed. Ho.Re.Ca Antwerpen vzw, met zetel te 2630 Aartselaar, Antwerpsesteenweg 124, ondememingsnummer 429 356 939, Ho.Re.Ca Limburg vzw, met zetel te 3665 As, Hoogstraat 160, ondernemingsnummer 447 010 543, Fed. Ho.Re.Ca Oost-Vlaanderen vzw, met zetel te 9900 Eeklo, Markt 15/1, ondememingsnummer 415 134 363, Fed. Ho.Re.Ca Vlaams-Brabant vzw, met zetel te 1000 Brussel, Anspachlaan 111, ondernemingsnummer 418 771 269 en Fed. Ho.Re.Ca West-Vlaanderen vzw, met zetel te 8500 Kortrijk, Sint-Denysestraat 72/02, ondememingsnummer 415 036 373, die de stichtende leden worden genoemd.

De vereniging kiest de benaming: Federatie van de Hotel-, Restaurant-, Caféhouders en Aanverwanten van Vlaanderen, met als afkorting "Horeca Vlaanderen".

Artikel 2:

De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Brussel, te 1000 Brussel, Anspachlaan 111. Deze kan bij beslissing van de algemene vergadering naar een ander adres in het Vlaams of Brussels Hoofdstedelijk Gewest overgebracht worden, mits publicatie in het Belgisch Staatsblad,

Artikel 3:

3.1. De vereniging heeft tot doel:

a)de opbouwende studie van alle economische, financiële en sociale beroepsvraagstukken die de welvaart

van alle leden in de hand werken;

b)het behartigen, ter vrijwaring en bevordering van de belangen der leden bij de publieke of private

organisaties alwaar hun belangen kunnen geschaad worden ;

c)de studie der wetten en verordeningen welke worden toegepast in de sector, teneinde deze op een

eenvormige en rechtmatige manier te doen uitvoeren. Waar die het belang der leden schaden, moet worden

gestreefd naar wijziging of afschaffing;

d)samenwerking met verenigingen, private en publieke instellingen, die tot de verwezenlijking van een

zelfde gelijklopend doe! kunnen bijdragen;

e)streven naar verbetering van de beroeps belangen der leden;

f)uitgeven van alle documentatie, informatie en tijdschriften  elektronisch en/of op papier- ter bevordering

van het beroep, met of zonder publiciteit, maar steeds zonder partijpolitieke bijdragen of partijpolitieke

advertenties of advertenties in strijd met de goede zeden;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

g)deelname aan huidige of toekomstige organismen die de verbetering van de beroeps belangen en -

` bekwaamheid in de hand werken;

h)deelname aan de studie der werkvoorwaarden van het personeel, en desnoods er de toepassing van

verwezenlijken in de beroepssector;

i)verdediging van de collectieve beroepsbelangen.

3.2. Gesticht op gronden van zuiver professionele aard, gepaard met de breedste geest van verdraagzaamheid en vrijheid, zal de vereniging zich uitdrukkelijk onthouden van elke activiteit van partijpolitieke of filosofische aard. Zij kan raad verschaffen op iedere schriftelijke of mondelinge vraag,

Titel I l  Leden, toetreding, ontslagen, verbintenissen

Artikel 4:

4.1. De vereniging is samengesteld uit toegetreden leden en effectieve leden. Alle leden aanvaarden de

statuten en het reglement van inwendige orde van de vereniging.

4.2. Toegetreden leden

Kunnen toetreden tot de vereniging:

4.2.1 "

a)de hotel-, restaurant-, caféhouders en uitbaters van aanverwante bedrijven uit de horecasector, zowel de fysieke personen als de rechtspersonen,

b)de fysieke personen die maximaal vier jaar voordien behoord hebben tot de categorie 4.2.1.a).

c)de verenigingen met rechtspersoonlijkheid van hotel-, restaurant-, caféhouders en uitbaters van aanverwante bedrijven uit de horecasector, die een voldoende mate van representativiteit hebben in de vertegenwoordigde bedrijfstak

Degenen die wensen toe te treden tot de vereniging vullen de daartoe voorziene documenten in en betalen de lidmaatschapsbijdrage. Verenigingen moeten een copie van hun laatst gepubliceerde statuten en neergelegde ledenlijst bijvoegen. De raad van bestuur kan kennis nemen van deze kandidaturen, oordelen of de kandidaten voldoen aan de voorwaarden van toetreding en de kandidaturen aanvaarden of verwerpen,

Bij aanvaarding neemt het lidmaatschap een aanvang vanaf de eerste kalenderdag van de maand volgend op de maand van de ontvangst van de lidmaatschapsbijdrage en loopt tot het einde van de twaalfde maand daarna. Bij verwerping betaalt de raad van bestuur de ontvangen lidmaatschapsbijdrage onverwijld terug aan de kandidaat.

Eik toegetreden lid van de categorie 4.2.1. wordt voor de ledenwerking toegewezen aan een provinciale organisatie en indien er een lokale organisatie bestaat ook aan deze lokale organisatie.

4.2.2. Ereleden

De raad van bestuur kan de titel van erelid toekennen aan gewezen voorzitters, ondervoorzitters, statutaire secretarissen, statutaire penningmeesters en bestuurders, die aan de vereniging uitzonderlijke diensten hebben bewezen. Ereleden kunnen de algemene vergaderingen bijwonen, evenwel zonder stemrecht, tenzij ze nog de hoedanigheid van effectief lid hebben.

4.2.3. Steunende leden

De titel van steunend lid kan toegekend worden aan fysieke personen en rechtspersonen waarvan de bedrijvigheid in belangrijke mate bijdraagt tot de verwezenlijking van het doel van de vereniging. Fysieke en/of rechtspersonen die behoord hebben tot de categorieën van art. 4.2.1 en/of 4.3, kunnen de titel van steunend lid toegekend krijgen, tenzij ze minder dan vier jaar voordien nog behoord hebben tot de categorie 4.2.1a). Degenen die wensen toe te treden tot de vereniging vullen de daartoe voorziene documenten in en betalen de lidmaatschapsbijdrage. Verenigingen moeten een copie van hun laatst gepubliceerde statuten en neergelegde ledenlijst bijvoegen. De provinciale of lokale organisatie bij wie het steunend lid zich heeft aangemeld, meldt deze kandidatuur aan de raad van bestuur en indien deze zich niet binnen de twee maanden na de melding tegen het lidmaatschap verzet, wordt de kandidatuur ais aanvaard beschouwd.

Bij aanvaarding neemt het lidmaatschap een aanvang bij de ontvangst van de lidmaatschapsbijdrage en loopt tot het einde van de twaalfde maand daarna, Bij verwerping wordt de lidmaatschapsbijdrage, door de provinciale of lokale organisatie bij wie het steunend lid zich heeft aangemeld, onverwijld terugbetaald aan de kandidaat. Elk steunend lid wordt toegewezen aan een lokale of provinciale organisatie.

4.3. Effectieve leden

Als effectieve leden van de vereniging worden slechts fysieke personen erkend die toegetreden lid van de categorie 4.2.1. zijn of vertegenwoordiger van een toegetreden rechtspersoon van de categorie 4.2.1, en die door één van de provinciale organisaties worden voorgedragen. Onder "vertegenwoordiger van een toegetreden rechtspersoon van de categorie 4.2.1." dient verstaan te worden: de zaakvoerder, bestuurder of afgevaardigde bestuurder of het personeelslid dat de dagelijkse leiding voert over de horecaondememing en in de arbeidsrechtelijke verhoudingen als vertegenwoordiger van de werkgever erkend wordt, Toegetreden leden die behoren tot de categorie 4.2.1.c) kunnen slechts vertegenwoordigd worden door één van hun leden fysiek persoon die zelf beantwoordt aan de voorwaarden van artikel 4.2.1.a)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Elke provinciale organisatie kan achttien effectieve leden voordragen. Dit aantal wordt verhoogd met één effectief lid per volledige schijf van tweehonderdvijftig toegetreden leden van de categorie 4:2.1. die aan de provinciale organisatie toegewezen werden. Het aantal bijkomende effectieve leden wordt berekend op basis van het aantal toegetreden leden van de categorie 4.2.1. van de vereniging, zoals bepaald in het reglement van inwendige orde. De provinciale organisaties zullen uiterlijk tijdens de vergadering van de raad van bestuur, die de agenda van de jaarlijkse statutaire algemene vergadering vastlegt, de naam, het lidnummer, het adres en het beroep meedelen van de kandidaten effectieve leden, die in uitvoering van art. 9.1 namens hun provinciale organisatie deel zullen uitmaken van de algemene vergadering. De raad van bestuur neemt kennis van de voordrachten, oordeelt of de kandidaten voldoen aan de erkenningsvoorwaarden en aanvaardt of verwerpt de voordrachten. Elke kandidaat moet zelf voldoende elementen aanleveren als bewijs dat hij/zij voldoet aan de bepalingen van de statuten en het reglement van inwendige orde. De erkenning geldt tot en met de verzending van de uitnodigingen voor de eerstvolgende algemene vergadering. Als de raad van bestuur oordeelt dat de kandidaat niet voldoet aan de voorwaarden, moet hij dit binnen de acht dagen vanaf de vergadering van de raad van bestuur waarop de voordracht verworpen werd aan de kandidaat en de provinciale organisatie die hem voorgedragen heeft melden, met opgave van de redenen van de weigering. De provinciale organisatie kan uiterlijk op de daaropvolgende vergadering van de raad van bestuur een nieuwe kandidaat voordragen, waarover de raad van bestuur op dezelfde wijze zal oordelen en dit oordeel is definitief, er kan geen nieuwe kandidaat meer voorgedragen worden en er is tegen dit oordeel ook geen beroep mogelijk.

De raad van bestuur houdt op de zetel een register bij van de effectieve leden. Dit register vermeldt de naam, de voornamen en de woonplaats van de effectieve leden. De raad van bestuur schrijft In dat register al haar beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting in, binnen de acht dagen nadat hij er kennis van genomen heeft,

Het aantal effectieve leden mag niet minder dan tien bedragen.

Artikel 5:

5.1, De toegetreden leden categorie 4.2.1. en de steunende leden hemieuwen hun lidmaatschap voor een

volgende periode van twaalf maanden door de betaling van de lidmaatschapsbijdrage.

5.2. Elk lid kan ontslag nemen uit de vereniging door zijn lidmaatschap op te zeggen mits schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur.

5.3. Een lid dat zijn jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage niet tijdig betaalt wordt geacht ontslag te nemen uit de vereniging.

5.4, Het lid dat zijn hoedanigheid van lid van de vereniging verloren heeft of vrijwillig is uitgetreden, heeft geen recht meer op de voordelen die aan het lidmaatschap zijn verbonden. Het kan ook geen teruggave eisen, geheel of gedeeltelijk, van de lidmaatschapsbijdrage of het herstel eisen van verloren rechten.

Artikel 6:

6,1. De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage, met uitzondering van deze van de ereleden, wordt door de raad van bestuur vastgesteld en mag niet lager zijn dan 1 euro of hoger zijn dan 20.000 euro. De lidmaatschapsbijdragen worden bepaald in het reglement van inwendige orde. De ereleden zijn niet gehouden een lidmaatschapsbijdrage te betalen.

6.2. Het tijdstip en de modaliteiten van de betaling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage worden vastgelegd in het reglement van inwendige orde.

6.3. De betaling van het lidgeld geeft toegang tot de documentatie en recht op de dienst- en adviesverlening van de vereniging, aan de voorwaarden bepaald door de raad van bestuur.

Artikel 7:

Het lidmaatschap houdt geen enkele aansprakelijkheid in voor de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 8;

Alle effectieve leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de effectieve leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Titel III  Algemene Vergadering

Artikel 9:

9.1. De algemene vergadering is samengesteld uit de effectieve leden, zoals bepaald in artikel 4.3.

9.2. De algemene vergadering is de hoogste instantie van de vereniging. Aan haar uitsluitende bevoegdheid zijn voorbehouden:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

1)de wijziging van de statuten;

' 2)de verkiezing en de afzetting van de voorzitter, de ondervoorzitter, de statutaire secretaris en de statutaire

penningmeester;

3)de benoeming en de afzetting van de bestuurders en plaatsvervanger-bestuurders;

4)de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

5)de kwijting aan de bestuurders en commissarissen;

6)de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

7)de uitsluiting van de leden;

8)de ontbinding van de vereniging;

9)de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

10)alle gevallen waarin de statuten het vereisen.

9.3. De raad van bestuur roept elk jaar een algemene vergadering bijeen in het tweede trimester na het einde van het boekjaar, op plaats en uur meegedeeld in de oproepingen. De vergaderingen hebben beurtelings plaats in een andere provincie,

De raad van bestuur stelt de agenda op. De agenda vermeldt tevens de voorstellen die door ten minste één twintigste van de effectieve leden werden meegedeeld aan de raad van bestuur.

De oproeping wordt door de voorzitter van de raad van bestuur per brief verstuurd aan de effectieve leden, ten laatste twaalf kalenderdagen véér de vergadering, en de oproeping bevat de agenda van de algemene vergadering. De vergadering mag enkel beraadslagen en beslissen over de punten die op de agenda vermeld staan.

De leden van de raad van bestuur wonen de algemene vergadering bij en hebben alleen stemrecht wanneer zij tevens de hoedanigheid van effectief lid hebben.

9.4. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of bij diens afwezigheid door de statutaire secretaris of bij diens afwezigheid door het oudst aanwezig effectief lid. Bij afwezigheid van de statutaire secretaris duidt degene die de algemene vergadering voorzit de secretaris van de algemene vergadering aan.

9.5. Elk [id van de algemene vergadering heeft één stem en kan zich op deze vergadering doen vertegenwoordigen door een ander effectief lid, behorend tot dezelfde provinciale organisatie en houder van een schriftelijke volmacht. Een effectief lid kan slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen.

9.6. De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden en aile beslissingen worden genomen bij meerderheid van twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, behalve indien de wet of de statuten het anders bepalen.

9.7. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgetekend in processen-verbaal, ondertekend door degene die de vergadering voorzit, door de secretaris van de algemene vergadering en door de leden die dit wensen. De processen-verbaal die dienen om te worden voorgelegd in rechte of in feite, worden door de voorzitter of door twee bestuurders ondertekend. Belanghebbende derden kunnen op de zetel van de vereniging inzage krijgen in de beslissingen van de algemene vergadering; zij dienen hun gemotiveerd verzoek tot inzage schriftelijk te richten aan de raad van bestuur.

9.8. De raad van bestuur kan een buitengewone algemene vergadering samengeroepen, telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen. Hij moet een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen wanneer ten minste één vijfde van de effectieve leden hierom een schriftelijke aanvraag indient. ln dit geval moet de raad van bestuur de algemene vergadering laten plaatsvinden binnen de dertig dagen volgend op de aanvraag, op plaats en uur bepaald door de raad van bestuur.

Tite! IV  Voorzitter, ondervoorzitter, statutaire secretaris en statutaire penningmeester

Artikel 10;

10.1. De voorzitter van de vereniging wordt verkozen door de algemene vergadering voor een periode van vier jaar. Hij is na vier jaar ontslagnemend en éénmaa[ herkiesbaar.

a)Indien er één of twee kandidaten zijn, wordt in één stemronde de kandidaat verkozen die minstens de helft plus één van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen haalt.

b)Indien er meer dan twee kandidaten zijn, wordt in één stemronde die kandidaat verkozen die minstens twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen haalt. Bij ontstentenis hiervan za! in een tweede stemronde met een meerderheid van minstens de helft plus één van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen gekozen worden tussen de twee kandidaten die in de eerste stemronde het grootst aantal stemmen behaalden.

10.2. Ieder fysiek persoon die ofwel toegetreden lid is van de categorie 4.2,1.a) ofwel vertegenwoordiger is van een toegetreden rechtspersoon van de categorie 4.2.1.a), en minstens vier jaar een bestuursfunctie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

waargenomen heeft in een lokale of een provinciale horecaorganisatie of de vereniging, kan zich kandidaat

} stellen voor het voorzitterschap.

De kandidaten worden ingediend bij de provinciale organisaties waartoe zij behoren en moeten onderdaan zijn van een Lidstaat van de Europese Unie. De provinciale organisaties geven alle bij hen ingediende kandidaturen door aan de raad van bestuur van Horeca Vlaanderen vzw. Het reglement van inwendige orde bepaalt de vormvoorschriften voor het indienen van de kandidaturen en de wijze en het verloop van de verkiezing.

10.3. Het mandaat van voorzitter is onverenigbaar met de functie van ondervoorzitter, statutaire secretaris of penningmeester van de vereniging en met die van voorzitter, ondervoorzitter, secretaris of penningmeester van een provinciale organisatie. Binnen een termijn van zes maanden na zijn verkiezing zal de voorzitter ontslag nemen uit de hiervoor genoemde functies.

10.4. De voorzitter blijft zijn mandaat uitoefenen tot de algemene vergadering een nieuwe voorzitter gekozen heeft.

Artikel 11:

11 ,1. De ondervoorzitter, statutaire secretaris en statutaire penningmeester worden verkozen door de algemene vergadering voor een periode van vier jaar en zijn herkiesbaar,

a)In het geval er één of twee kandidaat-ondervoorzitters, één of twee kandidaat-secretarissen, respectievelijk één of twee kandidaat-penningmeesters zijn, wordt in één stemronde die kandidaat verkozen die minstens de helft plus één van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen haalt.

b)In het geval er meer dan twee kandidaat-ondervoorzitters, kandidaat-secretarissen, respectievelijk kandidaat-penningmeesters zijn, wordt in één stemronde die kandidaat verkozen die minstens twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen haait. Bij ontstentenis hiervan zal in een tweede stemronde met een meerderheid van minstens de helft plus één van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen gekozen worden tussen de twee kandidaten die in de eerste stemronde het grootst aantal stemmen behaalden.

11.2. Elk fysiek persoon die ofwel toegetreden lid is van de categorie 4.2.1.a) ofwel vertegenwoordiger is van een toegetreden rechtspersoon van de categorie 4.2.1.a) ofweltoegetreden lid is van de categorie 4.2.1.b), kan zich kandidaat stellen voor de functie van ondervoorzitter, secretaris of penningmeester. De kandidaturen worden ingediend bij de provinciale organisaties waartoe zij behoren. De provinciale organisaties geven alle bij hen ingediende kandidaturen door aan de raad van bestuur van Horeca Vlaanderen vzw. Het reglement van inwendige orde bepaalt de vormvoorschriften voor het indienen van de kandidaturen en de wijze en het verloop van de verkiezingen.

11.3. Het mandaat van ondervoorzitter, secretaris en penningmeester is onverenigbaar met een functie van voorzitter en respectievelijk ondervoorzitter, secretaris of penningmeester van de vereniging. Binnen een termijn van zes maanden na hun verkiezing tot ondervoorzitter, secretaris of penningmeester zullen zij ontslag nemen uit hiervoor genoemde functies, andere dan de functie die behouden blijft.

11.4. De ondervoorzitter, statutaire secretaris en statutaire penningmeester blijven hun mandaat uitoefenen tot de algemene vergadering een nieuwe ondervoorzitter, respectievelijk statutaire secretaris en statutaire penningmeester gekozen heeft.

Titel V  Raad van bestuur

Artikel 12:

12.1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, die samengesteld is uit:

a)de voorzitter, de ondervoorzitter, de statutaire secretaris en de statutaire penningmeester;

b)bestuurders en plaatsvervanger-bestuurders, die door de algemene vergadering gekozen worden voor een periode van 1 jaar uit de kandidaten voorgedragen door elk van de provinciale organisaties, derwijze dat aan elke provinciale organisatie telkens maximaal drie effectieve mandaten en drie plaatsvervangende mandaten toegewezen worden en derwijze dat de voorzitter van elke provinciale organisatie één van de effectieve mandaten van zijn/haar provinciale Organisatie uitoefent, met dien verstande dat in elk geval geldt dat enkel fysieke personen die ofwel toegetreden lid zijn van de categorie 4.2,1.a) ofwel vertegenwoordiger zijn van een toegetreden rechtspersoon van de categorie 4.2,1.a) ofwel toegetreden lid is van de categorie bestuurder of plaatsvervangend bestuurder kunnen zijn. Het reglement van inwendige orde bepaalt de vormvoorschriften voor het indienen van de kandidaturen en de wijze en het verloop van de verkiezing. Bestuurders en plaatsvervanger-bestuurders zijn herkiesbaar.

12.2. Kunnen toegevoegd worden aan de raad van bestuur, evenwel zonder stemrecht:

ide sectie- en werkgroepverantwoordelijken/-voorzitters, die geen lid zijn van de raad van bestuur; Enkel fysieke personen die ofwel toegetreden lid zijn van de categorie 4.2.1.a) ofwel vertegenwoordiger zijn van een toegetreden rechtspersoon van de categorie 4.2.1.a) ofwel toegetreden lid is van de categorie 4.2.1.b), kunnen sectie- of werkgroepverantwoordelijke/-voorzitter zijn. Het reglement van inwendige orde bepaalt de vomvoorschriften voor het indienen van de kandidaturen en de wijze en het verloop van de verkiezing,

MOD 2.2

" de directeur en/of de afgevaardigd bestuurder en/of de secretaris-generaal en/of de communicatie-

, coordinator en/of een ander persoon van de administratie.

" experten, voor zover de raad van bestuur beslist dat dit nuttig en nodig is.

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of bij diens afwezigheid door de statutaire secretaris of bij diens afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder.

12.3. Het uitoefenen van een mandaat, een leidende en/of een publieke functie in de lijst van verenigingen, organisaties, federaties en/of ondernemingen opgesteld door de raad van bestuur is onverenigbaar met het mandaat van lid van de raad van bestuur. De provinciale organisaties zijn ertoe gehouden de kandidaturen voor een mandaat in de raad van bestuur te toetsen aan deze onverenigbaarheid. De raad van bestuur houdt toezicht op de naleving van dit artikel en tegen zijn beslissingen is geen beroep mogelijk.

12.4. De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter minstens éénmaal per maand, met uitzondering van de maand augustus, of telkens de omstandigheden dit vereisen. De raad van bestuur kan ook bijeengeroepen worden op schriftelijke aanvraag van zes effectieve leden van de raad van bestuur, behorende tot minstens twee verschillende provinciale organisaties.

12.5. De bestuurders zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de vereniging. Zij zijn alleen verantwoordelijk voor de vervulling van de hun opgedragen taak en aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2012 - Annexes du Moniteur belge 12.8, Wanneer een bestuurder verhinderd is kan hij zich tijdens de vergadering laten vervangen door een plaatsvervanger-bestuurder voorgedragen door zijn provinciale organisatie.

Wanneer een bestuurder vroegtijdig zijn mandaat beëindigt, wordt hij vervangen door een plaatsvervanger-bestuurder, voorgedragen door zijn provinciale organisatie, tot aan de eerstvolgende algemene vergadering. Een bestuurder die zijn mandaat vroegtijdig wil beëindigen, moet dit schriftelijk aan de voorzitter kenbaar

maken. .

Het is de Voorzitter, ondervoorzitter en afgevaardigd bestuurder niet toegelaten zich kandidaat te stellen voor een politiek mandaat, zij het op gemeentelijk, provinciaal, regionaal, federaal dan wel Europees vlak. Vanaf het ogenblik dat zij zich kandidaat stellen voor een dergelijk politiek mandaat, moeten zij onmiddellijk ontslag nemen uit hun functie bij Horeca Vlaanderen vzw.

12.7. Wanneer de voorzitter, ondervoorzitter, statutaire secretaris of statutaire penningmeester vroegtijdig hun mandaat beëindigen, duidt de raad van bestuur een bestaande bestuurder aan die het vrijgekomen mandaat zal vervullen tot aan de volgende algemene vergadering, die de verkiezing moet organiseren om het vrijgekomen mandaat in te vullen, tot het einde van de oorspronkelijke termijn. De voorzitter, ondervoorzitter, statutaire secretaris of statutaire penningmeester die hun mandaat vroegtijdig willen beëindigen, moeten dit schriftelijk aan de raad van bestuur kenbaar maken.

12.8. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen als minstens de helft van de bestuurders fysiek aanwezig is. De beslissingen van de raad van bestuur worden gencmen bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen, met uitzondering van de beslissingen die betrekking hebben op het inwendig reglement waarvoor een twee derde meerderheid vereist is, en worden vermeld in een proces-verbaal ondertekend door de voorzitter.

12.9. Op eenvoudig verzoek van één bestuurder gebeurt een stemming schriftelijk. In een dergelijk geval stelt de voorzitter van de vergadering twee stemmentellers aan.

12.10. De leden van de raad van bestuur kunnen een onkostenvergoeding ontvangen voor hun mandaat.

Artikel 13:

13.1. De raad van bestuur bezit de meest uitgebreide rechten om de vereniging te besturen en haar doelstellingen te verwezenlijken, met uitzondering van hetgeen de wet en de statuten voorbehouden aan de algemene vergadering

De raad van bestuur kan overeenkomsten afsluiten, roerende en onroerende goederen kopen, verkopen, verwisselen, verwerven, overdragen, verhuren. Hij treft beslissingen inzake de aanvaarding van giften en legaten, de ontlening van gelden op lange of korte termijn, hij staat rechten toe op roerende en onroerende goederen zoals voorrechten, hypotheken en pandrechten alsook beslaglegging en opheffing van aile beslagen en hypotheken.

De raad van bestuur bepaalt het personeelsbeleid. Hij kan bezoldigd personeel aanwerven en ontslaan en de wedden en bevoegdheden ervan vastleggen. Hij kan een rekening openen bij een erkende financiële instelling en beslist over het financieel beleid. Hij neemt alle maatregelen nodig voor de uitvoering van de beslissingen van de algemene vergadering.

13.2. De raad van bestuur is het orgaan van de vereniging dat de beslissingen neemt op bestuurlijk vlak, het beleid uitvoert en het strategisch beleid bepaalt. De raad van bestuur informeert zich op basis van de adviezen van de verschillende secties en werkgroepen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

Tot de bevoegdheden van de raad van bestuur behoren tevens:

1)de bevoegdheden voorzien in de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en

haar latere wijzigingen; de raad van bestuur waakt over de naleving van de formaliteiten bepaald bij artikelen 3,

5, 10 en 11 van deze wet;

2)de boekhouding van de vereniging;

3)de opstelling van een reglement van inwendige orde, dat. de interne werking van de vereniging regelt, de

inrichting van de provinciale organisaties, de inning van de bijdragen, de samenwerking met andere

beroepsorganisaties al dan niet uit de horecasector, de modaliteiten voor afvaardiging in officiële diensten,

enzovoort,

4)het oprichten van studie- of navorsingsgroepen;

5)de aanduiding van de vertegenwoordigers van de vereniging in raden van bestuur, commissies en

organisaties ,

6)de inrichting van secties en werkgroepen en de aanstelling van sectie- en werkgroepverantwoordelijken

onder de aangesloten leden.

7)het overdragen van een gedeelte van zijn bevoegdheden aan het operationeel comité, zoals omschreven

in artikel 14.

De raad van bestuur kan eveneens volmachten verlenen.

13.3. De raad van bestuur beslist over de aansluiting bij eender welke andere vereniging of groepering, waarvan het maatschappelijk doel bijdraagt tot de realisatie van de doelstellingen van de vereniging, zowel op lokaal, nationaal, Europees of internationaal vlak en binnen de beperkingen zoals voorzien in artikel 32,

Tite! VI  Operationeel comité

Artikel 14:

14.1. Het operationeel comité is samengesteld uit

a)de voorzitter en ondervoorzitter van de vereniging;

b)de voorzitters van de vijf provinciale organisaties;

c) de directeur en/of de afgevaardigd bestuurder en/of de secretaris-generaal en/of de communicatie-

coördinator en/of een ander persoon van de administratie

14.2. Het operationeel comité vergadert volgens de modaliteiten bepaald in het reglement van inwendige

orde telkens als nodig en heeft de volgende bevoegdheden:

1)het dagelijks bestuur van de vereniging;

2)de uitvoering van de beslissingen van de raad van bestuur;

3)de samenstelling en opvolging van de dossiers

4)de voorbereiding van de agenda van de vergaderingen van de raad van bestuur, waarbij de door

provinciale organisaties gevraagde punten op de agenda moeten worden geplaatst

5)de algemene administratie om de goede werking op de zetel van de vereniging te verzekeren;

6)de personeelsadministratie.

14.3. Het operationeel comité brengt verslag uit aan de eerstvolgende raad van bestuur van zijn werkzaamheden en legt alle beslissingen, die bij hoogdringendheid genomen werden, voor ter bekrachtiging.

Titel VII  Handtekeningen

Artikel 15:

15.1, Alle verrichtingen van dagelijks bestuur of die gedaan worden in uitvoering van beslissingen van de

raad van bestuur worden door de voorzitter of een aangestelde afgevaardigde ondertekend.

15.2, Alle financiële verrichtingen, zoals kwijtschriften, cheques, bankeffecten van financiële instellingen en postmandaten, die noodzakelijk zijn voor de dagelijkse uitgaven, worden ondertekend door de voorzitter of de statutaire penningmeester.

De raad van bestuur kan bijzondere volmachten geven voor de dagelijkse en recurrente betalingen, waarvan zij een exhaustieve lijst opstelt.

15.3. Voor alle andere bestuurlijke en financiële verrichtingen is de voorafgaande goedkeuring van de raad van bestuur vereist en moet de ondertekening gebeuren door twee bestuurders, waaronder de voorzitter of de penningmeester.

Artikel 16:

Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 17:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Op 31 december van ieder jaar worden de rekeningen gesloten en eindigt het boekjaar.

, ' De jaarrekeningen worden samen met de begroting van het volgende dienstjaar door de raad van bestuur

binnen de zes maanden na de sluiting van het boekjaar ter goedkeuring aan de eerstvolgende algemene vergadering voorgelegd.

Artikel 18:

De algemene vergadering bepaalt de bestemming van het saldo van de rekeningen.

Titel VIII  Ontbinding, vereffening

Artikel 19:

19.1. De algemene vergadering kan de vereniging ontbinden mits inachtneming van de artikelen 20 tot 25

van de wet van 27 juni 1921 op de v.z.w.'s.

19.2. ln geval van ontbinding bepaalt de algemene vergadering de aanwending van de netto activa voor een bedrijvigheid waarvan de doelstellingen verenigbaar zijn met deze van de vereniging, zoals vermeld in artikel 3.1. De algemene vergadering duidt de vereffenaars aan, derwijze dat iedere provinciale organisatie vertegenwoordigd is, en stelt hun bezoldiging vast.

Titel IX  Overgangsbepalingen

Artikel 20: Fysieke personen die voorheen reeds toegetreden lid waren van Horeca Vlaanderen vzw of aangestelde/vertegenwoordiger van een toegetreden lid waren, en geen beroepsactiviteit uit de horecasector meer uitoefenen, en op 18 april 2012 toegetreden lid zijn, kunnen tot aan de algemene vergadering van 2014 toegetreden lid blijven. Concreet worden zij tot aan die datum beschouwd als toegetreden leden van de categorie 4.2.1.b.. Op de algemene vergadering van 2014 vervalt deze overgangsbepaling.

Artikel 21:

Onderhavige statuten worden van kracht op 18 april 2012

De algemene vergadering besliste voorts te benoemen: tot bestuurder:

tot effectieve bestuurders:

BROCATUS Davy, fsabellalei 52 te 2018 Antwerpen, geboren te Brecht op 22 maart 1972,

CAMERLYNCK Stefaan, Kardinaal Cardijnplein 8, 2880 Bornem, geboren te Tienen op 2 mei 1975,

DANIELS Dirk, Markt 7 te 3680 Maaseik, geboren te Maaseik op 5 oktober 1963,

DE CLERCQ Antoine, Korte Nieuwstraat 15 te 9300 Aalst, geboren te Lochristi op 11 april 1944,

DE SLOOVERE Yves, Diepestraat 21 te 1880 Kapelle-op-den-bos, geboren te Schaarbeek op 14 april

1961,

GALLEZ Jean-Pierre, Prinsendreef 6 te 8850 Ardooie, geboren te Tielt op 16 maart 1950,

GEURDEN Ludo, Koning Albertlaan 264 te 3620 Lanaken, geboren te Genk op 14 mei 1959,

JUSTENS Daniël, 1Jzerenwegstraat 45A te 3051 Sint-Joris-Weert, geboren te Leuven op 4 oktober 1953,

PETERS Raf, Paardsedemerstraat 23 te 3500 Hasselt, geboren te Genk op 26 mei 1961,

STERCKX Romain, Hogeschoolplein 15 te 3000 Leuven, geboren te Vossem op 19 september 1941,

VAN BOXEL Paul, J. Stormestraat 87 te 8790 Waregem, geboren te Dongen (Nederland) op 25 juli 1947,

VAN DEN OUWELAND Eddy, Voort 10 te 2328 Meerle, geboren te Turnhout op 10 augustus 1962,

VAN HECKE Anne-Marie, Van Hoorebekeplein 12b4 te 9900 Eeklo, geboren te Waarschoot op 13 mei

1949,

VANDAMME-VINCKIER Guido, Sint-Jansstraat 116 te 8844 Staden, geboren te Roeselare op 16 mei 1944,

VERMEERSCH Serge, Pontstraat 41 te 9831 Deurle, geboren te Deinze op 2 maart 1970,

tot plaatsvervangende bestuurders:

BOELENS Dirk, Warande 10 te 9982 Sint Jan-ln-Eremo, geboren te Gent op 15 april 1961, CORNET Robert, Grote Markt 8, 8900 leper, geboren te Diksmuide op 16 mei 1952,

DEKLERCK Christophe, Albertplein 23, 8300 Knokke-Heist, geboren te Knokke op 30 april 1960, MOERS Marie-Louise, V. van Malderlaan 105, 1700 Dilbeek, geboren te Tienen op 4 juni 1952, NEYRYNCK Kurt, Bergbosstraat 108, 9820 Merelbeke, geboren te Torhout op 13 november 1967, PALETTA Lidia, Fletersdel, 1, 3600 Genk, geboren te Genk op 24 september 1978

REYPENS Josephus, Boekenberglei, 250b2, 2100 Deurne, geboren te Pulderbos op 27 februari 1949,

SNOEYS Paul, Vrijheid 173/1 te 2320 Hoogstraten, geboren te Hoogstraten op 27 augustus 1966, VEKEMAN Jean-Paul, Provincieweg 177 te 9550 Herzele, geboren te Zottegem op 2 februari 1953,

Voor-

, behouden aan het Belgiscfi Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

VERBIST Dirk, Steenhuffeldorp 56, 1840 Steenhuffel, geboren te Vilvoorde op 16 augustus 1962, VERMOERE Bert, Astridplein 2 te 8420 De HaandWenduine, geboren te Kortrijk op 8 december 1956, VERWAEST Leen, Otterstraat 8 te 2300 Turnhout, geboren te Turnhout op 22 juli 1970,

tot permanent toegevoegd lid:

JANSSENS Christiaan, Malehoeklaan 48, 8310 Brugge, geboren te Brugge op 10 maart 1951,

tot commissaris:

QUINTENS Walter, Alphonse Franskinfaan 3, 8420 De Haan, geboren te Gent op 16 september 1944.

SOETING Sebastiaan Jasper, Calusdijk 7, 9988 Watervliet, geboren te Amsterdam op 25 augustus 1972.

De benoemingen in 2010 tot voorzitter, ondervoorzitter en statutaire penningmeester blijven ongewijzigd.

Zijn ontslagnemend:

als plaatsvervangende bestuurders:

BOON Gustaaf, Beestenmarkt 15 te 1500 Halle, geboren te Halle op 27 februari 1942,

TZAMOURANIS Maria, Centrumlaan 36-38, 3600 Genk, geboren te Thessaloniki (Griekenland) op 18 november 1951,

als commissaris:

OSTEUX Guy, Casselstraat 214, 8970 Poperinge, geboren te Poperinge op 18 september 1945,

RAFS Eric, Langestraat 72, 8400 Oostende, geboren te Brugge op 14 september 1939.

Jan De Haes

Voorzitter

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

22/07/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- 1111111,111I111.111.11111j1jIIIII

behouder

aan het

Belgisch

Staatsblac

RUS$

1 1 JUL 2411

Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) :

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

Onderwerp akte

Uittreksel uit het 2011:

Q41 6.456.929

Federatie van de Hotel-, Restaurant-, Caféhouders en Aanverwanten van Vlaanderen

Fed. Ho.Re.Ca Vlaanderen

Vzw

Anspachlaan 111 bus 4 te 1000 Brussel

Gecoordineerde statuten en benoeming bestuurders en ontslag en benoeming commissarissen

Proces-Verbaal van de algemene vergadering gehouden te Brugge-Oostkamp op 27 april

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering besliste de statuten en het bestuur aan te passen en commissarissen te ontslaan en te benoemen.

De nieuwe gecoordineerde statuten luiden als volgt:

Titel I  Benaming, zetel en doel

Artikel 1:

De vereniging werd opgericht door Fed. Ho.Re.Ca Antwerpen vzw, met zetel te 2630 Aartselaar, Antwerpsesteenweg 124, ondernemingsnummer 429 356 939, Ho.Re.Ca Limburg vzw, met zetel te 3665 As, Hoogstraat 160, ondernemingsnummer 447 010 543, Fed. Ho.Re.Ca Oost-Vlaanderen vzw, met zetel te 9900 Eeklo, Markt 1511, ondernemingsnummer 415 134 363, Fed. Ho.Re.Ca Vlaams-Brabant vzw, met zetel te 1000 Brussel, Anspachlaan 111, ondernemingsnummer 418 771 269 en Fed. Ho.Re.Ca West-Vlaanderen vzw, met zetel te 8500 Kortrijk, Sint-Denysestraat 72/02, ondernemingsnummer 415 036 373, die de stichtende leden worden genoemd.

De vereniging kiest de benaming: Federatie van de Hotel-, Restaurant-, Caféhouders en Aanverwanten van Vlaanderen, met als afkorting "Fed. Ho.Re.Ca Vlaanderen".

Artikel 2:

De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Brussel, te 1000 Brussel, Anspachlaan 111. Deze kan bij beslissing van de algemene vergadering naar een ander adres in het Vlaams of. Brussels Hoofdstedelijk Gewest overgebracht worden, mits publicatie in het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3:

3.1. De vereniging heeft tot doel:

a)de opbouwende studie van alle economische, financiële en sociale beroepsvraagstukken die de welvaart

van alle leden in de hand werken;

b)het behartigen, ter vrijwaring en bevordering van de belangen der leden bij de publieke of private

organisaties alwaar hun belangen kunnen geschaad worden ;

c)de studie der wetten en verordeningen welke worden toegepast in de sector, teneinde deze op een:

eenvormige en rechtmatige manier te doen uitvoeren. Waar die het belang der leden schaden, moet worden

gestreefd naar wijziging of afschaffing;

d)sarnenwerking met verenigingen, private en publieke instellingen, die tot de verwezenlijking van een

zelfde gelijklopend doel kunnen bijdragen;

e)streven naar verbetering van de beroeps belangen der leden;

f)uitgeven van alle documentatie, informatie en tijdschriften ter bevordering van het beroep, met of zonder;

publiciteit;

Op de laatste blz. van Lui B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aan ien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

g)deelname aan huidige of toekomstige organismen die de verbetering van de beroeps belangen en -

bekwaamheid in de hand werken;

h)deelname aan de studie der werkvoorwaarden van het personeel, en desnoods er de toepassing van

verwezenlijken in de beroepssector;

i)verdediging van de collectieve beroepsbelangen.

3.2. Gesticht op gronden van zuiver professionele aard, gepaard met de breedste geest van verdraagzaamheid en vrijheid, zal de vereniging zich uitdrukkelijk onthouden van elke activiteit van partijpolitieke of filosofische aard. Zij kan raad verschaffen op iedere schriftelijke of mondelinge vraag.

Titel Il  Leden, toetreding, ontslagen, verbintenissen

Artikel 4:

4.1. De vereniging is samengesteld uit toegetreden leden, effectieve leden, ereleden en steunende leden.

Alle leden aanvaarden de statuten en het reglement van inwendige orde van de vereniging.

4.2. Toegetreden leden

Kunnen toetreden tot de vereniging:

a)de hotel-, restaurant-, caféhouders en uitbaters van aanverwante bedrijven uit de horecasector, zowel de fysieke personen als de rechtspersonen,

b)de fysieke personen die voorheen reeds lid waren van de vereniging of aangestelde van een aangesloten lid, en geen beroepsactiviteit uit de horecasector meer uitoefenen,

c)de verenigingen met rechtspersoonlijkheid van hotel-, restaurant-, caféhouders en uitbaters van aanverwante bedrijven uit de horecasector, die een voldoende mate van representativiteit hebben in de vertegenwoordigde bedrijfstak .

Degenen die wensen toe te treden tot de vereniging vullen de daartoe voorziene documenten in en betalen de lidmaatschapsbijdrage. Verenigingen moeten een copie van hun laatst gepubliceerde statuten en neergelegde ledenlijst bijvoegen. De raad van bestuur neemt kennis van deze kandidaturen, oordeelt of de kandidaten voldoen aan de voorwaarden van toetreding en aanvaardt of verwerpt de kandidaturen.

Bij aanvaarding neemt het lidmaatschap een aanvang bij de ontvangst van de lidmaatschapsbijdrage en loopt tot het einde van de twaalfde maand daarna. Bij verwerping betaalt de raad van bestuur de lidmaatschapsbijdrage onverwijld terug aan de kandidaat.

Elk toegetreden lid wordt toegewezen aan een provinciale en/of lokale organisatie.

4.3. Effectieve leden

Als effectieve leden van de vereniging worden slechts fysieke personen erkend die toegetreden lid zijn of vertegenwoordiger van een toegetreden rechtspersoon en die door één van de provinciale organisaties worden voorgedragen. Toegetreden leden die behoren tot de categorie 4.2.c) kunnen slechts vertegenwoordigd worden door één van hun leden die zelf beantwoordt aan de voorwaarden van artikel 4.2.a)

Elke provinciale organisatie kan achttien effectieve leden voordragen. Dit aantal wordt verhoogd met één effectief lid per volledige schijf van tweehonderdvijftig toegetreden leden die aan de provinciale organisatie toegewezen werden. Het aantal bijkomende effectieve leden wordt berekend op basis van het aantal toegetreden leden van de vereniging, zoals bepaald in het reglement van inwendige orde.

De raad van bestuur neemt kennis van de voordrachten, oordeelt of de kandidaten voldoen aan de erkenningsvoorwaarden van effectief lid en aanvaardt of verwerpt de voordrachten. De erkenning geldt tot de verzending van de uitnodigingen voor de eerstvolgende algemene vergadering.

De raad van bestuur houdt op de zetel een register bij van de effectieve leden. Dit register vermeldt de naam, de voornamen en de woonplaats van de effectieve leden. De raad van bestuur schrijft in dat register al haar beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting in, binnen de acht dagen nadat hij er kennis van genomen heeft.

Het aantal effectieve leden mag niet minder dan drie bedragen.

4.4. Ereleden

De raad van bestuur kan de titel van erelid toekennen aan gewezen voorzitters, ondervoorzitters, statutaire secretarissen, statutaire penningmeesters en beheerders, die aan de vereniging uitzonderlijke diensten hebben bewezen. Ereleden kunnen de algemene vergaderingen bijwonen, evenwel zonder stemrecht, tenzij ze nog de hoedanigheid van effectief lid hebben.

4.5. Steunende leden

De raad van bestuur kan de titel van steunend lid toekennen aan fysische en juridische personen waarvan de bedrijvigheid in belangrijke mate bijdraagt tot de verwezenlijking van het doel van de vereniging en die niet behoren of behoord hebben tot de categorie van art. 4.2.a), 4.2.b) en/of 4.2.c). Degenen die wensen toe te treden tot de vereniging vullen de daartoe voorziene documenten in en betalen de lidmaatschapsbijdrage. Verenigingen moeten een copie van hun laatst gepubliceerde statuten en neergelegde ledenlijst bijvoegen. De raad van bestuur neemt kennis van deze kandidaturen, oordeelt of de kandidaten voldoen aan de voorwaarden van toetreding en aanvaardt of verwerpt de kandidaturen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOO 2.2

Bij aanvaarding neemt het lidmaatschap een aanvang bij de ontvangst van de lidmaatschapsbijdrage door de lokale of provinciale organisatie en loopt tot het einde van de twaalfde maand daarna. Bij verwerping wordt de lidmaatschapsbijdrage, door de provinciale of lokale organisatie bij wie het steunend lid zich heeft aangemeld, onverwijld terugbetaald aan de kandidaat. Elk steunend lid wordt toegewezen aan een lokale of provinciale organisatie.

Artikel 5:

5.1. De toegetreden en steunende leden hernieuwen hun lidmaatschap voor een volgende periode van

twaalf maanden door de betaling van de lidmaatschapsbijdrage.

5.2. Elk lid kan steeds zijn lidmaatschap opzeggen mits schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur.

5.3. Een lid dat zijn jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage niet betaalt wordt geacht ontslag te nemen uit de vereniging.

5.4. Het lid dat zijn hoedanigheid van lid van de vereniging verloren heeft of vrijwillig is uitgetreden, heeft geen recht meer op de voordelen die aan het lidmaatschap zijn verbonden. Het kan ook geen teruggave eisen, geheel of gedeeltelijk, van de lidmaatschapsbijdrage of het herstel eisen van verloren rechten.

Artikel 6:

6.1. De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage, met uitzondering van deze van de steunende leden en de ereleden, wordt door de raad van bestuur vastgesteld en mag niet lager zijn dan 1 euro of hoger zijn dan 20.000 euro. De lidmaatschapsbijdrage van de steunende leden kan door de raad van bestuur vastgesteld worden. De ereleden zijn niet gehouden een lidmaatschapsbijdrage te betalen.

6.2. Het tijdstip en de modaliteiten van de betaling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage worden vastgelegd in het reglement van inwendige orde.

6.3. De betaling van het lidgeld geeft, met uitzondering voor de steunende leden, toegang tot de documentatie en recht op de dienst- en adviesverlening van de vereniging, aan de voorwaarden bepaald door de raad van bestuur.

Artikel 7:

Het lidmaatschap houdt geen enkele aansprakelijkheid in voor de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 8:

Alle effectieve leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Titel III  Algemene Vergadering

Artikel 9:

9.1. De algemene vergadering is samengesteld uit de effectieve leden, zoals bepaald in artikel 4.3.

9.2. De algemene vergadering is de hoogste instantie van de vereniging. Aan haar uitsluitende bevoegdheid

zijn voorbehouden:

1)de wijziging van de statuten;

2)de verkiezing en de afzetting van de voorzitter, de ondervoorzitter, de statutaire secretaris en de statutaire

penningmeester;

3)de benoeming en de afzetting van de bestuurders en plaatsvervanger-bestuurders;

4)de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

5)de kwijting aan de bestuurders en commissarissen;

6)de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

7)de uitsluiting van de leden;

8)de ontbinding van de vereniging.

9.3. De raad van bestuur roept elk jaar een algemene vergadering bijeen in het tweede trimester na het einde van het boekjaar, op plaats en uur meegedeeld in de oproepingen. De vergaderingen hebben beurtelings plaats in een andere provincie.

De raad van bestuur stelt de agenda op. De agenda vermeldt tevens de voorstellen die door ten minste één twintigste van de effectieve leden werden meegedeeld aan de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

De oproeping wordt door de voorzitter van de raad van bestuur per brief verstuurd aan de effectieve leden, ten laatste twaalf kalenderdagen vaar de vergadering, en de oproeping bevat de agenda van de algemene vergadering. De vergadering mag enkel beraadslagen en beslissen over de punten die op de agenda vermeld staan.

De leden van de raad van bestuur wonen de algemene vergadering bij.

9.4. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of bij diens afwezigheid door de statutaire secretaris of bij diens afwezigheid door het oudst aanwezig effectief lid. Bij afwezigheid van de statutaire secretaris duidt degene die de algemene vergadering voorzit de secretaris van de algemene vergadering aan.

9.5. Elk lid van de algemene vergadering heeft één stem en kan zich op deze vergadering doen vertegenwoordigen door een ander effectief lid, behorend tot dezelfde provinciale organisatie en houder van een schriftelijke volmacht. Een effectief lid kan slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen.

9.6. De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden en alle beslissingen worden genomen bij meerderheid van twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, behalve indien de wet of de statuten het anders bepalen.

9.7. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgetekend in processen-verbaal, ondertekend door degene die de vergadering voorzit, door de secretaris van de algemene vergadering en door de leden die dit wensen. De processen-verbaal die dienen om te worden voorgelegd in rechte of in feite, worden door de voorzitter of door twee bestuurders ondertekend.

9.8. De raad van bestuur kan een buitengewone algemene vergadering samengeroepen, telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen. Hij moet een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen wanneer ten minste één vijfde van de effectieve leden hierom een schriftelijke aanvraag indient. In dit geval moet de raad van bestuur de algemene vergadering laten plaatsvinden binnen de dertig dagen volgend op de aanvraag, op plaats en uur bepaald door de raad van bestuur.

Titel 1V  Voorzitter, ondervoorzitter, statutaire secretaris en statutaire penningmeester

Artikel 10:

10.1. De voorzitter van de vereniging wordt verkozen door de algemene vergadering voor een periode van vier jaar. Hij is na vier jaar ontslagnemend en éénmaal herkiesbaar.

a)Indien er één of twee kandidaten zijn, wordt in één stemronde de kandidaat verkozen die minstens de helft plus één van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen haalt.

b)Indien er meer dan twee kandidaten zijn, wordt in één stemronde die kandidaat verkozen die minstens twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen haalt. Bij ontstentenis hiervan zal in een tweede stemronde met een meerderheid van minstens de helft plus één van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen gekozen worden tussen de twee kandidaten die in de eerste stemronde het grootst aantal stemmen behaalden.

10.2. Ieder effectief lid dat een effectieve beroepsactiviteit uitoefent, zoals gedefinieerd in het reglement van inwendige orde, en minstens vier jaar een bestuursfunctie waargenomen heeft in een lokale of een provinciale horecaorganisatie of de vereniging, kan zich kandidaat stellen voor het voorzitterschap.

De kandidaten worden voorgedragen door de provinciale organisaties waartoe zij behoren en moeten onderdaan zijn van een Lidstaat van de Europese Unie. Het reglement van inwendige orde bepaalt de vormvoorschriften voor het indienen van de kandidaturen en de wijze en het verloop van de verkiezing.

10.3. Het mandaat van voorzitter is onverenigbaar met de functie van ondervoorzitter, statutaire secretaris of penningmeester van de vereniging en met die van voorzitter, ondervoorzitter, secretaris of penningmeester van een provinciale organisatie. Binnen een termijn van zes maanden na zijn verkiezing zal de voorzitter ontslag nemen uit de hiervoor genoemde functies.

10.4. De voorzitter blijft zijn mandaat uitoefenen tot de algemene vergadering een nieuwe voorzitter gekozen heeft.

Artikel 11:

11.1. De ondervoorzitter, statutaire secretaris en statutaire penningmeester worden verkozen door de algemene vergadering voor een periode van vier jaar en zijn herkiesbaar.

a)In het geval er één of twee kandidaat-ondervoorzitters, één of twee kandidaat-secretarissen, respectievelijk één of twee kandidaat-penningmeesters zijn, wordt in één stemronde die kandidaat verkozen die minstens de helft plus één van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen haalt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

b)In het geval er meer dan twee kandidaat-ondervoorzitters, kandidaat-secretarissen, respectievelijk kandidaat-penningmeesters zijn, wordt in één stemronde die kandidaat verkozen die minstens twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen haalt. Bij ontstentenis hiervan zal in een tweede stemronde met een meerderheid van minstens de helft plus één van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen gekozen worden tussen de twee kandidaten die in de eerste stemronde het grootst aantal stemmen behaalden.

11.2. Elk effectief lid kan zich kandidaat stellen voor de functie van ondervoorzitter, secretaris of penningmeester. De kandidaten worden voorgedragen door de provinciale organisaties waartoe zij behoren. Het reglement van inwendige orde bepaalt de vormvoorschriften voor het indienen van de kandidaturen en de wijze en het verloop van de verkiezingen.

11.3. Het mandaat van ondervoorzitter, secretaris en penningmeester is onverenigbaar met een functie van voorzitter en respectievelijk ondervoorzitter, secretaris of penningmeester van de vereniging. Binnen een termijn van zes maanden na hun verkiezing tot ondervoorzitter, secretaris of penningmeester zullen zij ontslag nemen uit de hiervoor genoemde functies.

11.4. De ondervoorzitter, statutaire secretaris en statutaire penningmeester blijven hun mandaat uitoefenen tot de algemene vergadering een nieuwe ondervoorzitter, respectievelijk statutaire secretaris en statutaire penningmeester gekozen heeft.

Titel V  Raad van bestuur

Artikel 12:

12.1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, die samengesteld is uit:

a)de voorzitter, de ondervoorzitter, de statutaire secretaris en de statutaire penningmeester;

b)bestuurders en plaatsvervanger-bestuurders, die door de algemene vergadering gekozen worden uit de

kandidaten voorgedragen door elk van de provinciale organisaties, derwijze dat aan elke provinciale organisatie

telkens drie mandaten en drie plaatsvervangende mandaten toegewezen worden.

c) Kunnen toegevoegd worden aan de raad van bestuur, evenwel zonder stemrecht:

" de sectie- en werkgroepverantwoordelijken, die geen lid zijn van de raad van bestuur;

" de directeur en/of de afgevaardigd bestuurder en/of de secretaris-generaal en/of de communicatie-codrdinator.

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of bij diens afwezigheid door de statutaire secretaris of bij diens afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder.

12.2. Het uitoefenen van een mandaat, een leidende en/of een publieke functie in de lijst van verenigingen opgesteld door de raad van bestuur is onverenigbaar met het mandaat van lid van de raad van bestuur. De provinciale organisaties zijn ertoe gehouden de kandidaturen voor een mandaat in de raad van bestuur te toetsen aan deze onverenigbaarheid. De raad van bestuur houdt toezicht op de naleving van dit artikel en tegen zijn beslissingen is geen beroep mogelijk.

12.3. De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter minstens éénmaal per maand, met uitzondering van de maand augustus, of telkens de omstandigheden dit vereisen. De raad van bestuur kan ook bijeengeroepen worden op schriftelijke aanvraag van zes effectieve leden van de raad van bestuur, behorende tot minstens twee verschillende provinciale organisaties.

12.4. De bestuurders zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de vereniging. Zij zijn alleen verantwoordelijk voor de vervulling van de hun opgedragen taak en aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

12.5. Wanneer een bestuurder verhinderd is kan hij zich tijdens de vergadering laten vervangen door een plaatsvervanger-bestuurder voorgedragen door zijn provinciale organisatie.

Wanneer een bestuurder vroegtijdig zijn mandaat beëindigt, wordt hij vervangen door een plaatsvervanger-bestuurder, voorgedragen door zijn provinciale organisatie, tot aan de eerstvolgende algemene vergadering.

Een bestuurder kan geen functie als lid van de raad van bestuur in de vereniging uitoefenen na het aanvaarden van een politiek mandaat hoger dan het provinciaal niveau.

12.6. Wanneer de voorzitter, ondervoorzitter, statutaire secretaris of statutaire penningmeester vroegtijdig hun mandaat beëindigen, duidt de raad van bestuur een bestuurder aan die het vrijgekomen mandaat zal vervullen tot aan de volgende algemene vergadering, die de verkiezing moet organiseren om het vrijgekomen mandaat in te vullen, tot het einde van de oorspronkelijke termijn.

12.7. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen als minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen, met uitzondering van de beslissingen die betrekking hebben op het inwendig reglement

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

waarvoor een twee derde meerderheid vereist is, en worden vermeld in een proces-verbaal ondertekend door de voorzitter.

12.8. Op eenvoudig verzoek van één bestuurder gebeurt een stemming schriftelijk. In een dergelijk geval stelt de voorzitter van de vergadering twee stemmentellers aan.

12.9. De leden van de raad van bestuur kunnen een vergoeding ontvangen voor hun mandaat.

Artikel 13:

13.1. De raad van bestuur bezit de meest uitgebreide rechten om de vereniging te besturen en haar doelstellingen te verwezenlijken, met uitzondering van hetgeen de wet en de statuten voorbehouden aan de algemene vergadering

De raad van bestuur kan overeenkomsten afsluiten, roerende en onroerende goederen kopen, verkopen, verwisselen, verwerven, overdragen, verhuren. Hij treft beslissingen inzake de aanvaarding van giften en legaten, de ontlening van gelden op lange of korte termijn, hij staat rechten toe op roerende en onroerende goederen zoals voorrechten, hypotheken en pandrechten alsook beslaglegging en opheffing van alle beslagen en hypotheken.

De raad van bestuur bepaalt het personeelsbeleid. Hij kan bezoldigd personeel aanwerven en ontslaan en de wedden en bevoegdheden ervan vastleggen. Hij kan een rekening openen bij een erkende financiële instelling en beslist over het financieel beleid. Hij neemt alle maatregelen nodig voor de uitvoering van de beslissingen van de algemene vergadering.

13.2. De raad van bestuur is het orgaan van de vereniging dat de beslissingen neemt op bestuurlijk vlak, het

beleid uitvoert en het strategisch beleid bepaalt. De raad van bestuur informeert zich op basis van de adviezen

van de verschillende secties en werkgroepen.

Tot de bevoegdheden van de raad van bestuur behoren tevens:

1)de bevoegdheden voorzien in de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk van 27 juni 1921; de raad

van bestuur waakt over de naleving van de formaliteiten bepaald bij artikelen 3, 5, 10 en 11 van deze wet;

2)de boekhouding van de vereniging;

3)de opstelling van een reglement van inwendige orde, dat. de interne werking van de vereniging regelt, de

inrichting van de provinciale organisaties, de inning van de bijdragen, de samenwerking met andere

beroepsorganisaties al dan niet uit de horecasector, de modaliteiten voor afvaardiging in officiële diensten,

enzovoort.

4)het oprichten van studie- of navorsingsgroepen;

5)de aanduiding van de vertegenwoordigers van de vereniging in raden van bestuur, commissies en

organisaties ,

6)de inrichting van secties en werkgroepen en de aanstelling van sectie- en werkgroepverantwoordelijken

onder de aangesloten leden.

7)het overdragen van een gedeelte van zijn bevoegdheden aan het uitvoerend comité, zoals omschreven in

artikel 14.

De raad van bestuur kan eveneens volmachten verlenen.

13.3. De raad van bestuur beslist over de aansluiting bij eender welke andere vereniging of groepering, waarvan het maatschappelijk doel bijdraagt tot de realisatie van de doelstellingen van de vereniging, zowel op lokaal, nationaal, Europees of internationaal vlak en binnen de beperkingen zoals voorzien in artikel 3.2.

Titel VI  Uitvoerend comité

Artikel 14:

14.1. Het uitvoerend comité is samengesteld uit:

a)de voorzitter en ondervoorzitter van de vereniging;

b) de directeur en/of de afgevaardigd bestuurder en/of de secretaris-generaal en/of de communicatie-

coördinator.

14.2. Het uitvoerend comité vergadert volgens de modaliteiten bepaald in het reglement van inwendige orde

telkens als nodig en heeft de volgende bevoegdheden:

1)het dagelijks bestuur van de vereniging;

2)de uitvoering van de beslissingen van de raad van bestuur;

3)de samenstelling en opvolging van de dossiers

4)de voorbereiding van de agenda van de vergaderingen van de raad van bestuur, waarbij de door

provinciale organisaties gevraagde punten op de agenda moeten worden geplaatst

5)de algemene administratie om de goede werking op de zetel van de vereniging te verzekeren;

6)de personeelsadministratie.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

AAOD 2.2

14.3. Het uitvoerend comité brengt verslag uit aan de eerstvolgende raad van bestuur van zijn werkzaamheden en legt alle beslissingen, die bij hoogdringendheid genomen werden, voor ter bekrachtiging.

Titel VII  Handtekeningen

Artikel 15:

15.1. Alle verrichtingen van dagelijks bestuur of die gedaan worden in uitvoering van beslissingen van de

raad van bestuur worden door de voorzitter of een aangestelde afgevaardigde ondertekend.

15.2. Aile financiële verrichtingen, zoals kwijtschriften, cheques, bankeffecten van financiële instellingen en postmandaten, die noodzakelijk zijn voor de dagelijkse uitgaven, worden ondertekend door de voorzitter of de statutaire penningmeester.

De raad van bestuur kan bijzondere volmachten geven voor de dagelijkse en recurrente betalingen, waarvan zij een exhaustieve lijst opstelt.

15.3. Voor alle andere bestuurlijke en financiële verrichtingen is de voorafgaande goedkeuring van de raad van bestuur vereist en moet de ondertekening gebeuren door twee bestuurders, waaronder de voorzitter of de penningmeester.

Artikel 16:

Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 17:

Op 31 december van ieder jaar worden de rekeningen gesloten en eindigt het boekjaar.

De jaarrekeningen worden samen met de begroting van het volgende dienstjaar door de raad van bestuur

binnen de zes maanden na de sluiting van het boekjaar ter goedkeuring aan de eerstvolgende algemene

vergadering voorgelegd.

Artikel 18:

De algemene vergadering bepaalt de bestemming van het saldo van de rekeningen.

Titel VIII  Ontbinding, vereffening

Artikel 19:

19.1. De algemene vergadering kan de vereniging ontbinden mits inachtneming van de artikelen 20 tot 25

van de wet van 27 juni 1921 op de v.z.w.'s.

19.2. In geval van ontbinding bepaalt de algemene vergadering de aanwending van de netto activa voor een bedrijvigheid waarvan de doelstellingen verenigbaar zijn met deze van de vereniging, zoals vermeld in artikel 3.1. De algemene vergadering duidt de vereffenaars aan, derwijze dat iedere provinciale organisatie vertegenwoordigd is, en stelt hun bezoldiging vast.

Titel IX  Overgangsbepalingen

Artikel 20:

De huidige sectieverantwoordelijken blijven in functie tot het einde van hun lopende mandaat.

Artikel 21:

Onderhavige statuten worden van kracht op 27 april 2011.

De algemene vergadering besliste voorts te benoemen:

tot bestuurder:

tot effectieve bestuurders:

BROCATUS Davy, Isabellalei 52 te 2018 Antwerpen, geboren te Brecht op 22 maart 1972,

CAMERLYNCK Stefaan, Kardinaal Cardijnplein 8, 2880 Bornem, geboren te Tienen op 2 mei 1975,

DANIELS Dirk, Markt 7 te 3680 Maaseik, geboren te Maaseik op 5 oktober 1963,

DE CLERCQ Antoine, Korte Nieuwstraat 15 te 9300 Aalst, geboren te Lochristi op 11 april 1944,

DE SLOOVERE Yves, Diepestraat 21 te 1880 Kapelle-op-den-bos, geboren te Schaarbeek op 14 april

1961,

GALLEZ Jean-Pierre, Prinsendreef 6 te 8850 Ardooie, geboren te Tielt op 16 maart 1950,

Luik B - Vervolg MOD 2.2



GEURDEN Ludo, Koning Albertlaan 264 te 3620 Lanaken, geboren te Genk op 14 mei 1959,

JUSTENS Daniël, IJzerenwegstraat 45A te 3051 Sint-Joris-Weert, geboren te Leuven op 4 oktober 1953,

PETERS Raf, Paardsedemerstraat 23 te 3500 Hasselt, geboren te Genk op 26 mei 1961,

STERCKX Romain, Hogeschoolplein 15 te 3000 Leuven, geboren te Vossem op 19 september 1941,

VAN BOXEL Paul, J. Stormestraat 87 te 8790 Waregem, geboren te Dongen (Nederland) op 25 juli 1947,

VAN DEN OUWELAND Eddy, Voort 10 te 2328 Meerle, geboren te Turnhout op 10 augustus 1962,

VAN HECKE Anne-Marie, Van Hoorebekeplein 12b4 te 9900 Eeklo, geboren te Waarschoot op 13 mei

1949,

VANDAMME-VINCKIER Guido, Sint-Jansstraat 116 te 8840 Staden, geboren te Roeselare op 16 mei 1944,

VERMEERSCH Serge, Pontstraat 41 te 9831 Deurle, geboren te Deinze op 2 maart 1970,

tot plaatsvervangende bestuurders:

BOELENS Dirk, Warande 10 te 9982 Sint-Jan-In-Eremo, geboren te Gent op 15 april 1961, BOON Gustaaf, Beestenmarkt 15 te 1500 Halle, geboren te Halle op 27 februari 1942,

CORNET Robert, Grote Markt 8, 8900 leper, geboren te Diksmuide op 16 mei 1952,

DEKLERCK Christophe, Albertplein 23, 8300 Knokke-Heist, geboren te Knokke op 30 april 1960, MOERS Marie-Louise, V. van Malderlaan 105, 1700 Dilbeek, geboren te Tienen op 4 juni 1952, NEYRYNCK Kurt, Bergbosstraat 108, 9820 Merelbeke, geboren te Torhout op 13 november 1967, SNOEYS Paul, Vrijheid 173/1 te 2320 Hoogstraten, geboren te Hoogstraten op 27 augustus 1966, TZAMOURANIS Maria, Centrumlaan 36-38, 3600 Genk, geboren te Thessaloniki (Griekenland) op 18 november 1951,

VEKEMAN Jean-Paul, Provincieweg 177 te 9550 Herzele, geboren te Zottegem op 2 februari 1953, VERBIST Dirk, Steenhuffeldorp 56, 1840 Steenhuffel, geboren te Vilvoorde op 16 augustus 1962, VERMOERE Bert, Astridplein 2 te 8420 De Haan/Wenduine, geboren te Kortrijk op 8 december 1956, VERWAEST Leen, Otterstraat 8 te 2300 Turnhout, geboren te Turnhout op 22 juli 1970,

tot permanent toegevoegd lid:

JANSSENS Christiaan, Malehoeklaan 48, 8310 Brugge, geboren te Brugge op 10 maart 1951,

tot commissaris:

OSTEUX Guy, Casselstraat 214, 8970 Poperinge, geboren te Poperinge op 18 september 1945,

RAES Eric, Langestraat 72, 8400 Oostende, geboren te Brugge op 14 september 1939,

de benoemingen in 2010 tot voorzitter, ondervoorzitter en statutaire penningmeester blijven ongewijzigd.

zijn ontslagnemend:

als commissaris:

ROOSENS Veronique, August van de Wielelei 157/6, 2100 Deurne, geboren te Zoersel op 6 oktober 1977,

BOGAERTS Sylvain, Beukelbaan 8 te 2880 Bornem-Hingene, geboren te Willebroek op 2 augustus 1940.

G.,_ De e`""7

~

vo .Qn ?~ è--7

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

24/06/2015
ÿþ ÍI - Maa 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie _

Op de laatste blz. van t_ ik _ vermelden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

illikilMWS1111

ieé 3,24(it0><11.ilieGtlg'à

1 5 YL 28i5

ter gi'1`i`i'dt~ I~é~n~`~~f~é~~=í~ ;i É~f~`u~ivtdi+ge

Ir+,r.r+a" c4rilà:r4o." ec4f&re`+:41r4,-.1t.4t 1 . --

!+~" :, '~~ ...'~*

Onderr iemingsnr : 0416.456.929

Benaming

(voluit) : Federatie van de Hotel-, Restaurant-, Caféhouders en Aanverwante van Vlaanderen

(verkort) : Horeca Vlaanderen

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Anspachlaan, 111 bus 4 te 1000 Brussel

Onderwerp akte : benoeming bestuurders en ontslag en benoeming commissarissen

Uittreksel uit het Proces-Verbaal van de algemene vergadering gehouden te Hasselt op 29 april 2015:

De algemene vergadering beslist het bestuur aan te passen en commissarissen te ontslaan en te benoemen.

De algemene vergadering besliste te benoemen:

tot effectieve bestuurders:

DEKETELAERE Eddy, Boelare 3 bus 14 te 9900 Eeklo, geboren te Eeklo op 2 november 1965,

SNOEYS Paul, Vrijheid 173/1 te 2320 Hoogstraten, geboren te Hoogstraten op 27 augustus 1966,

SPREUWERS Hilaire, Houthalenseweg 105/107 te 3520 Zonhoven, geboren te Heusden op 17 oktober

1977,

tot plaatsvervangende bestuurders:

BEECKMAN Barbara, Reedijk 18a te 1785 Merchtem, geboren te Vilvoorde op 6 februari 1973, BLRUX Robby, Kolibriestraat 2 te 3970 Leopoldsburg, geboren te Koersel op 26 januari 1967, CAMERLYNCK Stefaan, Kardinaal Cardijnplein 8 te 2880 Bornem, geboren te Tienen op 2 mei 1975, HESSELS Karel, Lauwerstraat 16 te 8000 Brugge, geboren te Varsenare op 23 oktober 1965, VAN DE WINCKEL Walter, Langelede 36 te 9185 Wachtebeke, geboren te Zeszate op 9 maart 1968.

tot commissaris:

COPS Frank, Stokerijstraat 192 te 2110 Wijnegem, geboren te Bilzen op 6 februari 1976,

CROMBEZ Jurgen, Grote Markt 20 te 8900 leper, geboren te Poperinge op 17 juni 1976.

De benoeming in 2013 tot statutaire secretaris blijft ongewijzigd,

De benoemingen in 2014 tot penningmeester, tot ondervoorzitter en tot voorzitter blijfven ongewijzigd.

De algemene vergadering besliste te herbenoemen:

tot effectieve bestuurders:

BOELENS Bart, Kemmelbergstraat, 10V3 te 8400 Oostende,

BROCATUS Davy, Lange Lozanastraat 16 te 2018 Antwerpen,

DEFEVER Ignace, St-Hubrechtsstraat 14 te 8800 Roeselare,

DEKLERCK Christophe, Albertplein 23, 8300 Knokke-Heist,

GEURDEN Ludo, Stationstraat 121 te 3665 As,

JOIRIS Tim, Ter Platen 44 te 9000 Gent,

JUSTENS Daniël, lJzerenwegstraat 45A te 3051 Sint-Joris-Weert,

MARIËN Guy, Kasteelstraat 11 te 9200 Dendermonde,

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

PETERS Raf, Paardsdemerstraat 23 te 3500 Hasselt,

STERCKX Romain, Hogeschoolplein 15 te 3000 Leuven,

SWINNEN Lucia, Bloemsemlaan 23 te 3360 Bierbeek,

VAN DEN OUWELAND Eddy, Eugeen Van de Vellaan 7 te 2970 Schilde,

tot plaatsvervangende bestuurders:

D1LS Wim, Sparrenlaan, 5 te 2280 Grobbendonk,

HELLEMANS Kristof, Jacobslaan 159 te 2980 Zoersel,

MAES David, Meeuwenlaan, 13 te 8370 Blankenberge,

PALETTA Lidia, Fletersdel, 1, 3600 Genk

ROELS Laurens, Baldwinus van Boclastraat 20 te 9190 Stekene,

VANDERAUWERA Kevin, Tiensevest 16 te 3000 Leuven,

VAN DEN REIJT Nathalie, Herestraat 2 te 3803 Duras Sint-Truiden,

VAN LEUVEN Patrick, Keibergkerkweg 45 te 9340 Leden,

VAN ZEEBROUCK Marc, Kasteelstraat 52 te 8660 De Panne,

VERBIST Dirk, Steenhuffeldorp 56,1840 Steentruffel.

Zijn ontslag nemend:

als effectieve bestuurders:

CAMERLYNCK Stefaan, Kardinaal Cardijnpiein 8 te 2880 Bornem,

VAN HECKE Anne-Marie, Kriekmoerstraat 125 te 9900 Eeklo,

als plaatsvervangende bestuurders:

COOMANS Bert, Dynastielaan 36 te 3200 Aarschot,

DEKETELAERE Eddy, Boelare 3 bus 14 te 9900 Eekio,

DHELFT Erwin, Koningin Astridlaan 15 te 8200 Brugge Sint-Michiels,

SNOEYS Paul, Vrijheid 173/1 te 2320 Hoogstraten,

SPREUWERS Hilaire, Houthalenseweg 105/107 te 3520 Zonhoven.

als commissaris;

MOONS Jozef, Kapelstraat 249/0005 te 8450 Bredene,

VAN DEN BROECK Hans, Vrijheid 200 te 2320 Hoogstraten,

Filip Vanheusden

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

if

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-ba uden ç a htt

" àet jisch Staatsblad

Coordonnées
FEDERATIE VAN DE HOTEL-, RESTAURANT-, CAFEHO…

Adresse
ANSPACHLAAN 111, BUS 4 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale