FEDERATION DES CAFES DE BELGIQUE, EN ABREGE : FEDCAF BELGIUM

Association sans but lucratif


Dénomination : FEDERATION DES CAFES DE BELGIQUE, EN ABREGE : FEDCAF BELGIUM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 836.735.163

Publication

16/06/2011
ÿþVoor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblac

MOD 2.2

L___1 11-d»,,2,-] In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i

*11089893*

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Federatie van Cafes van België

(verkort) : FEDCAF BELGIUM

Rechtsvorm : vzw

Q3 -06- 2011

13RVVVEL

Griffie

Ab%

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/06/2011 - Annexes du Moniteur belge Zetel : Brussel ' 170 Ter Kamerenboslaan 2 1V

Onderwerp akte : Statuten - oprichting

De ondergetekenden,

1.Mevrouw Diane Delen, Zelfstandige, Kriekenbomenstraat 54, 1170 Brussel

2.De Heer Erik Beunckens, Bediende, Klaproosstraat 14, 1731 Zellik-Asse

3.Mevrouw Marianne Van de Sype, Bediende, Klaproosstraat 14, 1731 Zellik-Asse 4.De Heer Frédéric Fallier, Zelfstandig Helper, Kriekenbomenstraat 54, 1170 Brussel

zijn overeengekomen om een vereniging zonder winstgevend doel op te richten op grond van de wet van 27 juni 1921 en onderstaande statuten :

TITEL 1 : NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1

Er wordt een vereniging zonder winstgevend doel opgericht onder de benaming : "Federatie van Cafes van België", afgekort: "FEDCAF BELGIUM".

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 1170 Brussel, Ter Kamerenboslaan 2  1V en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Hij kan slechts verplaatst worden door een beslissing van de algemene vergadering. De verplaatsing van de zetel zal dienen gepubliceerd te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.



Artikel 3

De vereniging heeft als doel het verdedigen van de belangen van de Belgische cafés.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Om dit doel te bereiken kan de vereniging roerende of onroerende goederen verwerven, krijgen of beheren, subsidies aanvragen, giften ontvangen, beschikken over aile bijdragen, voorschotten, leningen en andere inkomsten, periodisch of niet. Zij kan alle nodige of gewoon nuttige initiatieven en maatregelen treffen om publieke of private fondsen te verwerven.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden door de algemene vergadering.

TITEL Il : TOETREDING  ONTSLAG - UITSLUITING

Artikel 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen.

De oprichters zijn de eerste effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel. Bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging moet een kopie van het ledenregister worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten.

Artikel 6

De vereniging heeft 4 soorten leden : effectieve leden, actieve leden, toegetreden leden en ereleden.

Als effectief lid of actief [id kan tot de vereniging toetreden, elke actieve uitbater van een HoReCa zaak en elke persoon of rechtspersoon die rechtstreeks of onrechtstreeks een activiteit beoefent die verband houdt met de uitbating van een HoReCa-zaak.

Als toegetreden lid kunnen enkel klanten van effectieve leden of actieve leden worden toegelaten, en dit op voordracht van dit effectief lid of actief lid.

Ereleden worden aangeduid door de raad van bestuur op basis van verdiensten ten voordele van de vereniging. De rechtspersonen laten zich door een naar behoren gevolmachtigde mandataris vertegenwoordigen.

Artikel 7

Het aannemen van een lid houdt van rechtswege in dat dit lid zijn instemming betuigt met de statuten en het eventuele huishoudelijk reglement.

De leden verbinden zich ertoe de inlichtingen, waarvan zij kennis zullen hebben door hun lidmaatschap van de vereniging, niet vruchtbaar te maken.

Deze verplichting blijft gedurende drie jaar, volgend op het verlies van het lidmaatschap, van kracht.

Artikel 8

De leden zijn ertoe gehouden een jaarlijkse ledenbijdrage te betalen waarvan het bedrag ieder jaar bij besluit van de algemene vergadering wordt vastgelegd op voorstel van de raad van bestuur. Dit bedrag mag niet hoger zijn dan 1.500,00 ê (duizend vijfhonderd euro) voor effectieve leden, 250,00 ê (tweehonderdvijftig euro) voor actieve leden en 10,00 ¬ (tien euro) voor toegetreden leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De stichtende leden zijn levenslang vrijgesteld van het betalen van de jaarlijkse ledenbijdrage.

De leden, die als bestuurder verkozen zijn, zijn vrijgesteld van het betalen van de jaarlijkse ledenbijdrage, en dit zolang hun mandaat duurt.

Artikel 9

Het statuut van lidmaatschap eindigt in rechte wanneer het lid overlijdt.

Het statuut van lidmaatschap eindigt eveneens wanneer een schriftelijke ontslagbrief gericht wordt aan de raad van bestuur, en dit minstens 30 dagen voor de jaarlijkse vervaldag of indien de algemene vergadering beslist een lid uit te sluiten met tweederde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Wordt van rechtswege als ontslag nemend beschouwd, elk lid dat in gebreke blijft zijn financiële verplichtingen te voldoen één maand na een ingebrekestelling per aangetekend schrijven.

Artikel 10

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen. Evenmin hebben zij enig recht op het materieel of intellectueel patrimonium van de vereniging.

TITEL 111 : DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 11

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. Enkel deze leden hebben stemrecht op de Algemene Vergadering.

Een effectief lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Een geschreven volmacht is vereist.

Artikel 12

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-vaststellen van het bedrag van de jaarlijkse bijdrages,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-de bepaling van het aantal effectieve zetels waaruit de raad van bestuur is samengesteld, -alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Artikel 13

De algemene vergadering kiest uit zijn midden een voorzitter, een ondervoorzitter, een schatbewaarder en een secretaris.

In geval van afwezigheid van de voorzitter, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter. Indien deze eveneens afwezig is, wordt de algemene vergadering voorgezeten door het oudste aanwezige lid of het aanwezige lid met de langste ononderbroken ancienniteit.

Artikel 14

§1. Er wordt minstens één algemene vergadering per jaar gehouden.

§2. Er wordt een buitengewone algemene vergadering gehouden telkens de omstandigheden dit vereisen en, in ieder geval, wanneer een vijfde van de effectieve leden van de vereniging hierom verzoekt door middel van een schriftelijke, ondertekende aanvraag, gericht aan de voorzitter.

§3. De leden worden opgeroepen door middel van een gewone brief. De oproepingsbrief moet minstens acht dagen voor de vergadering bij de leden toekomen, de poststempel geldt als bewijs.

§4. De oproepingsbrief bevat de agenda van de vergadering, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur.

§5. Eén twintigste van de. leden heeft het recht punten te laten toevoegen aan de agenda. Deze vraag dient gericht te worden aan de voorzitter, minimaal 2 werkdagen voor de vergadering.

Artikel 15

§1. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, behalve :

a) voor het wijzigen van de statuten.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging uitdrukkelijk op de agenda is vermeld en indien twee derden van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derden der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist.

b) voor het wijzigen van het doel van de vereniging en de ontbinding van de vereniging.

De algemene vergadering kan betreffende deze materies slechts met een meerderheid van vier vijfden besluiten en indien twee derden van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien geen twee derden van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. De besluiten worden genomen met de meerderheden zoals voorzien in punt 1 en 2 van §1 van huidig artikel. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

c) voor de vrijwillige ontbinding van de vereniging.

De algemene vergadering kan de vrijwillige ontbinding slechts met een meerderheid van vier vijfden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen besluiten.

Indien geen twee derden van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. De besluiten worden genomen met de meerderheden zoals voorzien in punt 1 en 2 van §1 van huidig artikel. Deze tweede

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

d) voor de uitsluiting van een lid.

De uitsluiting van een lid kan slechts besloten worden met tweederde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen

§2. De algemene vergadering kan slechts beraadslagen over de punten die op de agenda staan, behalve indien alle aanwezige leden zich akkoord verklaren om het punt, dat niet op de agenda voorkomt, te behandelen.

Artikel 16

Alle wijzigingen aangaande de statuten, benoemingen, ontslagen of afzetting van een bestuurder dienen binnen de maand gepubliceerd te worden in de bijlagen bij het belgisch Staatsblad.

Artikel 17

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en een bestuurder die opgenomen worden in een register dat op de zetel bewaard wordt. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en derden worden ingezien.

TITEL IV : DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 18

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie en ten hoogste twaalf leden, benoemd en afzetbaar door de algemene vergadering, gekozen uit de effectieve leden. In ieder geval mag het aantal bestuurders nooit hoger zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

Artikel 19

De raad van bestuur houdt op de zetel van de vereniging een ledenregister bij. Dit register bevat de namen, voornamen en woonplaats van de leden.

Daarenboven worden alle beslissingen aangaande toelating, ontslag of uitsluiting van leden door de raad van bestuur ingeschreven in dit register binnen de 8 dagen na kennisname van de beslissing.

Artikel 20

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering, bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, voor een periode van twee jaar.

De uiitredende bestuurders zijn opnieuw herkiesbaar.

Tussentijds benoemde bestuurders zijn slechts verkozen voor de rest van de duur van het mandaat.

Artikel 21

Bestuurders kunnen uitgesloten worden door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het mandaat van een bestuurder eindigt in rechte wanneer dit lid overlijdt.

Het mandaat van een bestuurder eindigt ook wanneer een schriftelijk ontslag aangeboden wordt aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 22

De bestuurders kiezen, onder hun leden, een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Artikel 23

De secretaris is belast met de opstelling van de processen-verbaal en met alle geschriften die betrekking hebben op de vereniging.

Artikel 24

De penningmeester is belast met de boekhouding, de ledenbijdragen en diverse ontvangsten. Hij geeft regelmatig, tijdens de vergadering van de raad van bestuur, een overzicht van de ontvangsten en uitgaven.

Artikel 25

De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden aangaande de administratie en het beheer van de vereniging. Meer bepaald, en zonder dat deze opsomming limitatief is, is de raad van bestuur bevoegd voor : het afsluiten van akten en contracten; bankrekeningen openen en beheren; dadingen aangaan; bekomen, verkrijgen, verwisselen, verkopen en geven van alle roerende en onroerende goederen; hypotheken aangaan; leningen afsluiten; giften afsluiten; aanvaarden van alle giften, subsidies, transferten; afzien van rechten; de vereniging vertegenwoordiger bij juridische conflicten, zowel als eiser of verdediger, alsook alle rechten die niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering voorbehouden zijn door de wet of onderhavige statuten.

De raad van bestuur is gemachtigd om beschikkingshandelingen te stellen.

Artikel 26

De aktes die de vereniging binden, worden gezamenlijk ondertekend door de voorzitter en de bestuurder. Zij moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Artikel 27

De bestuurders gaan, in uitvoering van hun functie, geen enkele persoonlijke verbintenis aan. Zij zijn alleen verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat.

De bestuurders kunnen een vergoeding ontvangen voor de uitvoering van hun mandaat. Het bedrag van deze vergoeding wordt jaarlijks beslist door de algemene vergadering, op voorstel van de raad van bestuur.

Artikel 28

De raad van bestuur kan een afgevaardigd-bestuurder benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOa 2.2

Onder dagelijks bestuur wordt verstaan : de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling.

Hij kan de vereniging geldig vertegenwoordigen door te tekenen voor handelingen in verband met het dagelijks bestuur, waaronder, in het bijzonder, de financiële operaties met financiële instellingen.

Hij is gemachtigd om de beslissingen van de raad van bestuur uit te voeren, en meer in het bijzonder, een mandaat ad litem te verlenen aan een advokaat in juridische handelingen, zowel als eiser alsook als verweerder.

De afgevaardigd-bestuurder gaat, in uitvoering van zijn functie voor de vereniging, geen enkele persoonlijke verbintenis aan.

Artikel 29

De raad van bestuur vergadert om de drie maand. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter, telkens de omstandigheden dit vereisen en telkens indien 2 bestuurders dit aanvragen door middel van een schriftelijke vraag, gericht aan de voorzitter.

De schriftelijke uitnodiging wordt minstens 8 dagen op voorhand verzonden. De vergadering wordt gehouden op datum, uur en plaats zoals aangegeven in de uitnodiging.

De uitnodiging bevat eveneens de agenda, die wordt vastgesteld door de voorzitter.

De vergadering kan slechts beraadslagen over de punten die op de agenda staan, behalve indien alle aanwezige leden zich akkoord verklaren om het punt, dat niet op de agenda voorkomt, te behandelen,

Artikel 30

De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig is.

De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid genomen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

De beslissingen van de raad van bestuur worden aan elke bestuurder medegedeeld.

Artikel 31

Een reglement van inwendige orde kan door de raad van bestuur voorgesteld worden aan de algemene vergadering. Wijzigingen aan dit reglement kunnen door de raad van bestuur doorgevoerd worden bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

TITEL V : JAARLIJKSE REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Artikel 32

§1. Elk jaar, op datum van 31 december, wordt de rekening van het afgelopen jaar afgesloten door de raad van bestuur, na goedkeuring door twee rekeningtoezichters, hiertoe aangeduid.

§2. In de maand die volgt, legt de raad van bestuur deze rekening van het voorbije jaar alsook van de begroting voor het volgende jaar, voor aan de algemene vergadering ter goedkeuring.

§3. De vereniging voert een vereenvoudigde boekhouding betreffende de beschikbare financiële middelen in liquiditeiten en op rekeningen, en dit zolang ze niet voldoet aan de criteria zoals bepaald in artikel 17 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

§4. Binnen de dertig dagen na goedkeuring van de rekening door de algemene vergadering, wordt de jaarlijkse rekening, alsook de documenten zoals bepaald in artikel 17 § 6 van de wet van 27 juni 1921, door de bestuurders neergelegd bij de Nationale Bank van België.

Artikel 33

De financiële middelen van de vereniging worden jaarlijks gevormd door:

-de verplichte jaarlijkse ledenbijdrage;

-bijdragen die van leden of anderen verlangd zouden kunnen worden als vergoeding voor geleverde of nog te leveren verrichtingen in uitvoering van het maatschappelijk doel;

-diverse subsidies die haar toegekend worden.

De financiële middelen van de vereniging mogen niet voor een ander doel dan dat van de vereniging gebruikt worden.

TITEL VI : ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 34

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden van een lid, behoudens indien het aantal leden hierdoor minder dan drie zou bedragen.

De vereniging kan vrijwillig ontbonden worden door een beslissing van de algemene vergadering, conform de modaliteiten zoals voorzien in artikel 20 van de wet van 27 juni 1921 of door een gerechtelijke beslissing.

Ingeval van ontbinding van de vereniging zal de algemene vergadering een of meerdere vereffenaars aanduiden, hun bevoegdheden vaststellen en bepalen naar welk doel het netto actief vermogen zal worden overgedragen.

Artikel 35

In aile gevallen van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding, wanneer ook, om welke reden ook, zal het netto actief vermogen toegewezen worden aan een gelijkaardige beweging, te beslissen door de algemene vergadering.

TITEL VII : EINDBESCHIKKINGEN

Artikel 36

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921, op de organisatie van de verenigingen zonder winstgevend doel, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, van toepassing.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

VERSLAG VAN DE ALGEMENE VERGADERING DD. 01 juni 2011, 10h00

Aanwezig : Delen Diane, Beunckens Erik, Fallier Frédéric, Van de Sype Marianne, Jones Henrotin

1. De algemene vergadering heeft uit haar midden volgende functies unaniem verkozen voor deze en volgende algemene vergadering :

Voorzitter DELEN DIANE, geboren op 11/02/1964, te Watermaal-Bosvoorde

Ondervoorzitter BEUNCKENS ERIK, geboren op 31/08/1961, te Asse

Penningmeester FALLIER FREDERIC, geboren op 19102!1973, te Ukkel

Secretaris VAN DE SYPE MARIANNE, geboren op 08/09/1975, te Asse

2. Statuten

De leden van de algemene vergadering hebben unaniem de statuten in het nederlands en frans goedgekeurd. Deze worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel te 1190 Brussel ter publicatie.

3. De algemene vergadering heeft onder zijn leden volgende bestuurders voor de raad van bestuur unaniem aangeduid en in die functie conform de statuten benoemd voor 2 jaar:

- DELEN DIANE, geboren op 1110211964, te Watermaal-Bosvoorde, wonende Kriekenbomenstraat 54 te 1170 BRUSSEL

- BEUNCKENS ERIK, geboren op 31/08/1961, te Asse, wonende Klaproosstraat 14 te 1731 ZELLIK-ASSE

- VAN DE SYPE MARIANNE, geboren op 08/09/1975, te Asse, wonende Klaproosstraat 14 te 1731 ZELLIK-ASSE

- FALLIER FREDERIC, geboren op 19/02/1973, te Ukkel, wonende Kriekenbomenstraat 54 te 1170 BRUSSEL

4. De algemene vergadering heeft de ledenbijdragen unaniem vastgesteld voor 2011.

Effectief Lid : 250,00 EUR

Actief Lid : 60,00 EUR

Toegetreden Lid : 10,00 EUR

5. Vaststelling van de ledenlijst van effectieve leden op 1 juni 2011(uittreksel uit het register der leden)

De vereniging bestaat op 1 juni uit volgende 5 leden :

1.Mevrouw Diane Delen, Zelfstandige, Kriekenbomenstraat 54, 1170 Brussel

2.De Heer Erik Beunckens, Bediende, Klaproosstraat 14, 1731 Zellik-Asse

3.Mevrouw Marianne Van de Sype, Bediende, Klaproosstraat 14, 1731 Zellik-Asse

4.De Heer Frédéric Fallier, Zelfstandig Helper, Kriekenbomenstraat 54, 1170 Brussel

5.De Heer Jones Henrotin, Student, Kriekenbomenstraat 54, 1170 Brussel

Te Brussel, op 1 juni 2011

Naam en handtekening van alle stichtende leden.

Marianne Van de Sype

Frédéric Fallier

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

M9D 2.2

Luik B - Vervolg

Voorbehouden - aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR DD. 01 juni 2011, 11h00

Aanwezig : Delen Diane, Beunckens Erik, Fallier Frédéric, Van de Sype Marianne

AKTE BETREFFENDE DE PERSONEN GEMACHTIGD OM DE VERENIGING TE VERTEGENWOORDIGEN

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Voorzitter : DELEN DIANE, geboren op 1110211964, te Watermaal-Bosvoorde

Penningmeester : FALLIER FREDERIC, geboren op 19/02/1973, te Ukkel

Secretaris : VAN DE SYPE MARIANNE, geboren op 08/09/1975, te Asse

De raad van bestuur heeft eveneens, aangesteld als gemachtigde die rechtsgeldig de vereniging kan verbinden:

Afgevaardigd bestuurder : BEUNCKENS ERIK, geboren op 31/08/1961, te Asse

Voor alle administratieve verplichtingen hebben de voorzitter en/of de afgevaardigd bestuurder onbeperkte en afzonderlijke volmacht.

Voor alle financiële verplichtingen hebben de voorzitter en/of de penningmeester of de afgevaardigd bestuurder onbeperkte en afzonderlijke volmacht tot een bedrag van 6000 EUR. Boven dit bedrag zijn minstens 2 handtekeningen verplicht.

Te Brussel, op 1 juni 2011

Diane DELEN Erik BEUNCKENS

Voorzitter Afgevaardigd bestuurder

16/06/2011
ÿþ MOD 2.2

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

í "



Réservé

au

Moniteur

belge

" 11089844"

eree'LL

`~

Gr~fë

N° d'entreprise :

8~.

Abieb

Dénomination

(en entier) : Fédération des Cafés de Belgique

(en abrégé) : FEDCAF BELGIUM

Forme juridique : asbl

Siège : Bruxelles 1170 Avenue du Bois de la cambre 2_1 E

Objet de l'acte : Statuts - Création

Les soussignés,

1.Madame Diane Delen, Indépendant, 54 Rue des Merisiers, 1170 Bruxelles,

2.Monsieur Erik Beunckens, Employé, 14 Klaproosstraat, 1731 Zellik-Asse

3.Madame Marianne Van de Sype, Employée, 14 Klaproosstraat, 1731 Zellik-Asse

4.Monsieur Frédéric Fallier, aidant Indépendant, 54 Rue des Merisiers, 1170 Bruxelles

ont convenu de constituer une association sans but lucratif qui sera régie par la loi du 27 juin 1921 et par les statuts ci-après :

TITRE I : DENOMINATION, SIEGE, OBJET, DUREE

Article 1er

L'association est dénommée « Fédération des Cafés de Belgique n, en abrégé « FEDCAF BELGIUM n.

Article 2

Le siège social de l'association est établi avenue du Bois de la Cambre, 2  1E à 1170 Bruxelles, arrondissement judiciaire de Bruxelles.

Le siège social peut être transféré uniquement par décision de l'assemblée générale. Le transfert de siège devra faire l'objet d'une publication aux annexes du Moniteur Belge.

Article 3

L'association a pour objet la défense des intérêts des exploitants des cafés belges.

En vue de la réalisation de son objet, l'association peut acquérir, recevoir, gérer tous les biens meubles et immeubles, solliciter des subsides, recevoir dons et legs, disposer de toutes contributions,

Mentionner sur la dernière page du Volet 8 : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme á l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

avances, prêts et autres rentrées de fonds, périodiquement ou non. Elle pourra prendre toute initiative destinée à récolter des fonds privés ou publics.

Article 4

L'association est constituée pour une durée illimitée et peut être dissoute en tout temps par l'assemblée générale.

TITRE II : AFFILIATION, DEMISSION, EXCLUSION

Article 5

Le nombre de membres est illimité, mais ne peut être inférieur à trois.

Sont membres effectifs, les comparants au présent acte. Ils sont nominativement repris dans le registre des membres, tenu au siège de l'association et dont une copie sera déposée au greffe du Tribunal de Commerce.

En cas de modification de la composition de l'association, une copie du registre des membres devra être déposée au greffe du Tribunal de Commerce endéans le mois à compter de la date anniversaire du dépôt des présents statuts.

Article 6

L'association compte 4 types de membres : les membres effectifs, les membres actifs, les membres adhérents et les membres d'honneur.

Peut être membre effectif ou membre actif de l'association, tout exploitant actif d'un commerce HORECA ainsi que toute personne physique ou juridique qui exploite une activité, directement ou indirectement liée à l'exploitation d'un commerce HORECA.

Seul le client du membre effectif ou du membre actif et sur proposition de l'un de ces derniers, peut être membre adhérent.

Le membre d'honneur est désigné par le conseil d'administration sur base de son soutien à l'association. Les personnes morales se font représenter par une personne habilitée pour ce faire.

Article 7

L'admission d'un membre emporte de plein droit, pour ce dernier, adhésion aux statuts et au règlement d'ordre intérieur.

Le membre s'engage à ne divulguer aucune information dont il aurait connaissance en raison de son affiliation à l'association.

Cette obligation est maintenue durant [es trois années qui suivent la perte de la qualité de membre.

Article 8

Les membres sont tenus de payer une cotisation annuelle dont le montant est déterminé chaque année par l'assemblée générale, sur proposition du conseil d'administration, qui ne peut dépasser 1.500,00 ê (mille cinq cent euros) pour les membres effectifs, 250,00 ¬ (deux cent cinquante euros) pour les membres actifs et 10,00 ë (dix euros) pour les membres adhérents.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOb 2.2

Les membres qui ont constitué l'association, sont exempté à vie du paiement de la cotisation annuelle.

Les membres, qui sont élus en tant que administrateur, sont exempté du paiement de la cotisation annuelle pour la durée de leur mandat.

Article 9

Le statut de membre prend fin de plein droit lors du décès du membre.

Le statut de membre prend également fin si une démission écrite est présentée au conseil d'administration, au plus tard 30 jours avant ou si l'assemblée générale décide d'exclure un membre à la majorité des deux tiers des voix présentes ou représentées.

Est réputé démission, le membre qui ne paie pas la cotisation qui lui incombe, dans le mois du rappel qui lui est adressé par recommandé.

Article 10

Tout membre qui cesse de faire partie de l'association ou ses ayants droits, ne peut réclamer aucun remboursement, aucune indemnité, ni prétendre à aucun droit quelconque sur le patrimoine matériel ou intellectuel de l'association.

TITRE III : L'ASSEMBLEE GENERALE

Article 11

L'assemblée générale est constituée de tous les membres effectifs. Seuls ces membres ont un droit de vote lors de l'assemblée générale.

Un membre effectif peut se faire représenter par un membre effectif. Une procuration écrite est nécessaire.

Article 12

Les attributions de l'assemblée générale sont :

-la modification des statuts,

-la nomination et la révocation des administrateurs,

-la nomination et la révocation des commissaires et la fixation du salaire dans l'hypothèse où un salaire serait accordé,

-la décharge des administrateurs et commissaires,

-l'approbation du budget de l'exercice en cours et des comptes,

-la dissolution volontaire de l'association,

-la nomination et l'exclusion d'un membre de l' association,

-la conversion de l'association en une société avec un but social,

-le montant de la cotisation annuelle,

-la fixation du nombre effectif de sièges composant le conseil d'administration,

Moo 2.2

-dans tous les cas où les statuts l'exigent.

Article 13

L'assemblée générale élit un président, un vice-président, un trésorier et un secrétaire en son sein.

En cas d'absence du président, l'assemblée générale est présidée par le vice-président. Si ce dernier est également empêché, l'assemblée est présidée par le membre le plus âgé présent ou le membre présent jouissant de la plus importante ancienneté ininterrompue.

Article 14

§ 1er. Une assemblée générale se tient au moins chaque année.

§ 2. Des assemblées générales extraordinaires se tiennent chaque fois que les circonstances l'exigent et, en tout cas, lorsqu'un cinquième des membres effectifs de l'association en fait la demande écrite et signée au président.

Clà § 3. Les membres sont convoqués à l'assemblée générale par le biais d'une lettre simple. La lettre de

convocation doit parvenir aux membres au moins huit jours avant la réunion, le cachet de la poste faisant foi.

Clà § 4. La convocation mentionne l'ordre du jour de l'assemblée générale à venir, fixé par le conseil

d'administration.

§ 5. Un vingtième des membres a le droit de faire inscrire d'autres points à l'ordre du jour. Cette demande doit

e être adressée au président, au moins deux jours ouvrables avant la séance.

Clà

Clà

Article 15

§ ler. Les décisions de l'assemblée générale sont prises à la majorité simple des voix des membres présents

0 ou représentés, sauf :

óa) pour les modifications des statuts.

L'assemblée générale ne peut délibérer valablement à ce sujet qu'à la majorité des deux tiers des voix des membres, présents ou représentés et à condition que l'assemblée réunisse au moins les deux tiers des membres présents ou représentés et que les modifications soient explicitement indiquées dans la convocation.

b) pour la modification qui porte sur le but en vue duquel l'association est constituée et pour la dissolution de l'association.

v

D L'assemblée générale ne peut délibérer valablement, en ce qui concerne ces matières, qu'à la majorité des

quatre cinquièmes des voix des membres présents ou représentés.

°' Si deux tiers des membres ne sont pas présents ou représentés à la première réunion, une seconde séance

peut être convoquée et délibérer valablement, quel que soit le nombre des membres présents ou représentés, et adopter les décisions aux majorités prévues aux points 1 et 2 du

" e § ler du présent article. La seconde réunion ne peut être tenue moins de quinze jours après

Clà

la première séance.

pq c) pour la dissolution volontaire de l'association.

L'assemblée générale ne peut délibérer valablement qu'à la majorité des quatre cinquièmes des voix des membres présents ou représentés.

Si deux tiers des membres ne sont pas présents ou représentés à la première réunion, une seconde séance peut être convoquée et délibérer valablement, quel que soit le nombre des membres présents ou représentés, et adopter les décisions aux majorités prévues aux points 1 et 2 du

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

§ 1er du présent article. La seconde réunion ne peut être tenue moins de quinze jours après la première séance.

d) pour l'exclusion d'un membre.

L'assemblée générale ne peut prononcer l'exclusion d'un membre qu'à la majorité des deux tiers des voix des membres présents ou représentés.

§ 2. L'assemblée ne peut délibérer que sur les points figurant à l'ordre du jour, sauf si tous les membres présents à l'assemblée conviennent que le sujet qui n'était pas prévu à l'ordre du jour doit être traité.

Article 16

Toute modification des statuts, nomination, démission ou révocation d'administrateur doit être publiée aux annexes du Moniteur belge, dans le mois.

Article 17

Le procès-verbal de l'assemblée générale est repris dans un registre, tenu au siège de l'association et signé par le président de l'assemblée et un administrateur.

Les tiers et les membres peuvent consulter le registre au siège de l'association.

TITRE IV : LE CONSEIL D'ADMINISTRATION

Article 18

L'association est administrée par un conseil d'administration de trois membres au moins et de douze au plus, nommés et révocables par l'assemblée générale et choisis parmi les membres effectifs.

Le nombre des administrateurs ne peut jamais dépasser le nombre des membres qui composent l'assemblée générale.

Article 19

Le conseil d'administration tient au siège de l'association un registre des membres. Ce registre reprend les noms, prénoms et domicile des membres.

En outre, toutes les décisions d'admission, de démission ou d'exclusion des membres sont inscrites dans ce registre par le conseil d'administration endéans les huit jours de la connaissance, par le conseil, de la décision.

Article 20

Les administrateurs sont nommés par l'assemblée générale, à la majorité des voix des membres présents ou représentés, pour une durée renouvelable de deux ans.

Les administrateurs sortants sont toujours rééligibles. L'administrateur qui a été nommé pour suppléer à la vacance survenue au cours d'un mandat ne l'est que pour le temps nécessaire à l'achèvement de celui-ci.

"

'

MOD 2.2

Article 21

Les administrateurs peuvent être révoqués par l'assemblée générale à la majorité des deux tiers.

Le mandat d'administrateur prend fin de plein droit lors du décès du membre.

Le mandat d'administrateur prend également fin si une démission écrite est présentée au président du conseil d'administrateur.

Article 22

Le conseil d'administration désigne, parmi ses membres, un président, un secrétaire et un trésorier.

Article 23

Le secrétaire est chargé de la rédaction des procès-verbaux et de toutes les écritures relatives aux affaires de l'association.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/06/2011 - Annexes du Moniteur belge Article 24

Le trésorier est chargé de la comptabilité, de la perception des cotisations et des recettes diverses. Il donne régulièrement, en séance du conseil d'administration, un compte détaillé des recettes et dépenses.

Article 25

Le conseil d'administration a les pouvoirs les plus étendus pour l'administration et la gestion de l'association. Il peut notamment, et sans que cette énumération soit limitative, faire poser les actes et les contrats, ouvrir et gérer tous comptes bancaires, transiger, compromettre, acquérir, échanger, vendre, donner tous biens, meubles et immeubles, hypothéquer, emprunter, conclure des dons, accepter tous legs, subsides, donations et transferts, renoncer à tous droits, représenter l'association en justice, tant en qualité de défendeur que de demandeur, ainsi que tous les pouvoirs non expressément attribués à l'assemblée générale par la loi ou par les présents statuts.

Le conseil d'administration est habilité à poser des actes de disposition.

Article 26

Les actes qui engagent l'association sont signés conjointement par le président et l'administrateur. Ces derniers n'auront pas à justifier de leur pouvoir à l'égard des tiers.

Article 27

Les administrateurs ne contractent, en raison de leur fonction, aucune obligation personnelle et ne sont responsables que de leur mandat.

Les administrateurs peuvent recevoir un défraiement pour l'exercice de leur mandat. Le montant de celui-ci est fixé annuellement par l'assemblée générale, sur proposition du conseil d'administration.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Article 28

Le conseil d'administration peut désigner un administrateur délégué qui est chargé de la gestion journalière.

Par gestion journalière, il faut notamment entendre les affaires courantes et la correspondance journalière.

L'administrateur délégué est en outre habilité à engager l'association par sa signature dans les affaires relatives à la gestion journalière, parmi lesquelles, en particulier, les opérations financières avec les institutions financières.

Il est en outre habilité à exécuter les décisions du conseil d'administration et, en particulier, à délivrer un mandat ad litem à un avocat dans des actions en justice où il est demandeur ou défendeur.

L'administrateur délégué à la gestion journalière ne contracte aucune obligation personnelle relativement aux engagements de l'association.

Article 29

Le conseil d'administration se réunit tous les trois mois. Il est convoqué par le président chaque fois que l'intérêt de l'association l'exige et chaque fois que deux administrateurs en font la demande écrite au président.

La convocation écrite est envoyée par la poste aux administrateurs au moins huit jours avant la réunion. La réunion se tient aux jour, heure et lieu indiqués dans la convocation.

La convocation comporte également l'ordre du jour, qui est fixé par le président.

Le conseil ne peut délibérer que sur des points figurant à l'ordre du jour, sauf si les administrateurs présents conviennent qu'un sujet qui n'était pas prévu à l'ordre du jour doit être traité.

Article 30

Le conseil d'administration ne se réunit valablement que si au moins la moitié des administrateurs sont présents.

Les décisions sont prises à la majorité des voix. En cas de partage des voix, celle du président est prépondérante.

Les décisions du conseil d'administration sont communiquées à chaque administrateur.

Article 31

Un règlement d'ordre intérieur pourra être présenté par le conseil d'administration à l'assemblée générale. Les modifications de ce règlement pourront être apportées par l'assemblée générale à la majorité simple des membres présents ou représentés.

TITRE V : COMPTES ANNUELS ET BUDGET

Article 32

§ 1er. Chaque année, à la date du 31 décembre, le compte de l'exercice écoule est arrêté par le conseil d'administration après approbation des deux vérificateurs désignés à cet effet.

§ 2. Dans le mois suivant, le conseil d'administration soumet à l'assemblée générale, pour approbation, les comptes annuels de l'exercice social écoulé ainsi que le budget de l'exercice suivant.

L ,,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 3. L'association tient une comptabilité simplifiée portant au minimum sur les mouvements des disponibilités en espèces et en comptes et ce tant qu'elle ne remplit pas les critères prévus par l'article 17 de la loi du 27 juin 1921 telle que modifiée par la loi du 2 mai 2002.

§ 4. Dans les trente jours de leur approbation par l'assemblée générale, les comptes annuels de l'association ainsi que les documents visés par l'article 17 § 6 de la loi du 27 juin 1921 sont déposés par les administrateurs à la Banque Nationale de Belgique.

Article 33

Les ressources de l'association se composent annuellement :

1.de cotisations que chaque membre s'oblige à verser annuellement,

2.de contributions qui pourraient être exigées des membres ou de personnes tierces en rémunération de prestation fournie ou à fournir en exécution de l'objet social,

3.de subventions diverses qui peuvent lui être accordées.

Les ressources de l'association ne peuvent pas être employées à un objet autre que celui de l'association.

TITRE VI : DISSOLUTION ET LIQUIDATION

Article 34

L'association n'est pas dissoute par le décès ou la démission d'un membre, pour autant que le nombre de membres ne soit pas en conséquence inférieur à trois.

L'association peut être dissoute volontairement par une décision de l'assemblée générale, conformément à ce que prévoit l'article 20 de la loi du 27 juin 1921 ou par une décision judiciaire.

En cas de dissolution de l'association, l'assemblée générale désignera le ou les liquidateurs, déterminera leurs pouvoirs et indiquera l'affectation à donner à l'actif net de l'avoir social.

Article 35

Dans tous les cas de dissolution volontaire ou judiciaire, à quelque moment, ou par quelque cause qui se

produise, l'actif net de l'association dissoute sera affecté à des oeuvres similaires, à désigner par l'assemblée générale.

TITRE VII : DISPOSITIONS FINALES

Article 36

Tout ce qui n'est pas explicitement prévu dans les présents statuts est réglé par la loi du 27 juin 1921 régissant les associations sans but lucratif telle que modifiée par la loi 2 mai 2002.

k M00 2.2

RAPPORT DE L'ASSEMBLEE GENERALE DU 01 juin 2011, 10h00

Présent : Delen Diane, Beunckens Erik, Fallier Frédéric, Van de Sype Marianne, Jones Henrotin

1. L'assemblée Générale a élu à l'unanimité en son sein les fonctions suivantes pour cette AG et les AG à venir

Président DELEN DIANE, née le 11/02/1964, à Watermael-Boitsfort

Vice-président BEUNCKENS ERIK, né le 31108/1961, à Asse

Trésaurier FALLIER FREDERIC, né ie 19/0211973, à Uccle

Secrétaire VAN DE SYPE MARIANNE, née le 08/09/1975, à Asse

2. Statuts

Les membres ont approuvés à l'unanimité les statuts en français et en néerlandais. Les statuts seront

déposés au greffe du Tribunal de Commerce à 1190 Bruxelles pour publication.

3. L'assemblée Générale a élu à l'unanimité en son sein les administrateurs suivants pour deux ans,

conformément aux statuts :

- DELEN DIANE, née le 11/02/1964, à Watermael-Boitsfort, domiciliée Rue des Merisiers 54 à 1170

BRUXELLES

- BEUNCKENS ERIK, né le 31/08/1961, à Asse, domicilié Klaproosstraat 14 à 1731 ZELLIK-ASSE

- FALLIER FREDERIC, né 1e 19/02/1973, à Uccie, domicilié Rue des Merisiers 54 à 1170 BRUXELLES

- VAN DE SYPE MARIANNE, née le 08/09/1975, à Asse, domiciiée Klaproosstraat 14 à 1731 ZELLIK-ASSE

4. L'assemblée Générale a fixé à l'unanimité les cotisations des membres pour 2011.

Membre effectif : 250,00 EUR

Membre actif : 60,00 EUR

Membre adhérent : 10,00 EUR

5. Constatation de la liste des membres effectifs au 01 juin 2011 (extrait du régistre des membres)

L'association est, en date du 1 juin 2011, composée des membres suivants :

1.Madame Diane Delen, Indépendante, Rue des Merisiers 54, 1170 Bruxelles

2.Monsieur Erik Beunckens, Employé, Klaproosstraat 14, 1731 Zeslik-Asse

3.Madame Marianne Van de Sype, Employée, Klaproosstraat 14, 1731 Zellik-Asse

4.Monsieur Frédéric Fallier, Aidant Indépendant, Rue des Merisiers 54, 1170 Bruxelles

5.Monsieur Jones Henrotin, Etudiant, Rue des Merisiers 54, 1170 Bruxelles

Fait à Bruxelles, le ier juin 2011

Nom et signature de tous les membres constituants.

Diane Delen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

Frédéric Fallier Marianne Van de Sype





" c. r~ .

~ s

MOD 2.2

R$servé

au

Moniteur

beige

Volet B - Suite

RAPPORT DU CONSEIL D'ADMINISTRATION DU 01 juin 2011, 11h00

Présent : Delen Diane, Beunckens Erik, Fallier Frédéric, Van de Sype Marianne

ACTE CONCERNANT LE PERSONNES HABILITES DE REPRESENTER L'ASSOCIATION

Le Conseil d'Administration a élu et nommé à l'unanimité en son sein les fonctions suivantes :

Président : DELEN DIANE, née le 11/02/1964, à Watermael-Boitsfort

Trésau der : FALLIER FREDERIC, né le 19/02/1973, à Uccle

Secrétaire : VAN DE SYPE MARIANNE, née le 08/09/1975, à Asse

De Conseil d'Administration a également nommé, mandaté qui peut de plein droit contracter l'association :

Administrateur-Délégue : BEUNCKENS ERIK, né le 31/08/1961, à Asse

Pour toutes obligations administratives, le président et/ou l'administrateur délégue ont un pouvoir séparé et illimité.

Pour toutes obligations financières, le président et/ou le trésaurier ou l'administrateur délégué ont un pouvoir séparé et illimité jusqu'à 6000 EUR. Au dessus de ce montant, minimum deux signatures sont requises.

Fait à Bruxelles, le ler juin 2011

Diane DELEN Erik BEUNCKENS

Présidente Administrateur-Délégue

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation" ou l'organisme è l'égard des tiers Au verso : Nom et signature

Coordonnées
FEDERATION DES CAFES DE BELGIQUE, EN ABREGE …

Adresse
AVENUE DU BOIS DE LA CAMBRE 2, BTE 1E 1170 WATERMAEL-BOITSFORT

Code postal : 1170
Localité : WATERMAEL-BOITSFORT
Commune : WATERMAEL-BOITSFORT
Région : Région de Bruxelles-Capitale