FONDS DE GARANTIE VOYAGES A.A.M., EN ABREGE : GF OU GFG

Divers


Dénomination : FONDS DE GARANTIE VOYAGES A.A.M., EN ABREGE : GF OU GFG
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 455.084.111

Publication

11/07/2014
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

'



émeu



,c1)!B1111 II

V

beh

aa

Be'

Stak"

àcuarjukeudiontvangen op

2 YU 2014

vr,A cb:di-jerignr'-t

r-rif!.4r  .ge

--"

Benaming: GARANTIEFONDS REIZEN

Rechtsvorm: O.V.V.

Zetel: METROLOGIELAAN 8, 1130 BRUSSEL

Ondernemingsnr : 455.084,111

Voorwerp akte COOPTATIE en ONTSLAG BESTUURDER

De Raad van Bestuur van de o.v.v. Garantiefonds Reizen, met maatschappelijke zetel, Metrologielaan 8 te 1130 Brussel, heeft op 14 mei 2014, ingevolge artikel 7 van de Statuten, Mevrouw Ilse Meyers, wonende te Naamsesteenweg 185, 3001 Leuven, geboren te Genk, op 27/04/1980, Belg, gecoöpteerd ais bestuurder om het mandaat te voleindigen van De Heer Philip Timmermans, wonende te Terbankstraat 19, 2530 E3oechout, geboren te Antwerpen, op 15/05/1970, Belg, die ontslag heeft genomen ais bestuurder. De mandaten zijn onbezoldigd.

De heer Jan Van Steen De heer Geert Raes

Elestuurder Bestuurder

Garantiefonds Reizen Garantiefonds Reizen

Op de laatste blz. van Luik B vernielden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

11/07/2014
ÿþMentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association ou la fondation à l'égard des tiers

Au verso: Nom et signature

Dénomination : FONDS DE GARANTIE VOYAGES

Forme juridique A.A.M.

Siège : Avenue de la Métrologie, 8 à 1130 Bruxelles

N° d'entreprise : 455.084.1 1 1

Objet de l'acte: COOPTATION et DEM1SSION ADMINISTRATEURS

Le Conseil d'Administration de l' a.a.m. Fonds de Garantie Voyages, dont le siège social est sis, Avenue de la Metrologie .8 à 1130 Bruxelles, le 14 mai 2014 et conformément à l'article 7 des Statuts, a coopté Madame Ilse Meyers, domicilié à Naamsesteenweg 185, 3001 Leuven, né à Genk, le 27/04/1980, belge, en qualité d'administrateur aux fins d'achever le mandat de Monsieur Philip Timmermans, domicilié à Terbankstraat 19, 2530 Boechout, né à Antwerpen, le 15/05/1970, belge, qui a donné sa démission en qualité d'administrateur. Le mandats sont exercés à titre gratuit.

MonsieurJan Van Steen Monsieur Geert Raes

Administrateur Administrateur

Fonds de Garantie Voyages Fonds de Garantie Voyages









Copie qui sera publiée aux annexes du Moniteur belge

après dépôt de l'acte au greffe

._eelie.,:a.glieteeev-tr 1.4 sr



Volet B



j1X1101.1111111111

g 2 int 2014

irifvet d-;) ;',!cd_crlandstalige

Brussel

11/07/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerIegging van de akte ter griffie

riCOrnolmnd/ontvangert op

g

seeingi



V beh

aa

Bel Stai

0 2 J'ai 2014

ct Nzdzrlandstalige. .c" -eargePtd:_:-2.1 Firussel

II 11111,11.11,0g1.101111111

Ondernerningsnr ; 456.084.111

Benaming

(voluit) GARANTIEFONDS REIZEN

(verkort) : GFG

Rechtsvorm: O.V.V.

Zetel: METROLOGIELAAN 8, 1130 BRUSSEL

Onderwerp akte STATUTENWIJZIGING

GECOORDINEERDE STATUTEN dd 20/06/2014

HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 1: VORM, NAAM, DUUR EN ZETEL

§1: De Vereniging is een onderlinge verzekeringsvereniging en heeft een burgerlijk karakter.

§2: De Vereniging draagt als benaming in het Nederlands "Garantiefonds Reizen", afgekort "GF"; in het Frans "Fonds de Garantie Voyages", afgekort ''FG"; of ook nog "GFG". Deze benamingen of afkortingen kunnen samen of apart gebruikt worden.

§3: De Vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan op elk ogenblik ontbonden worden, bij beslissing van de Algemene Vergadering, overeenkomstig artikel 24 van haar statuten.

§4: De maatschappelijke zetel van de Vereniging is gevestigd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Hij kan, bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur, verplaatst worden naar elke andere plaats in dit Gewest.

Thans is de maatschappelijke zetel gevestigd te 1130 Brussel (Haren), Metrotogielaan 8.

De Raad van Bestuur kan beslissen, naast administratieve zetels of bijhuizen, eveneens agentschappen en kantoren te vestigen, zowel in België als in het buitenland.

Artikel 2: DOEL

De Vereniging heeft tot doel het onderling verzekeren van risico's van haar Onderling Verzekerden.

De Vereniging kan zich aansluiten bij of associeren met andere nationale of buitenlandse verenigingen die hetzelfde doel nastreven.

De Vereniging kan alle activiteiten uitoefenen, die rechtstreeks betrekking hebben op het maatschappelijk doel en die tot de verwezenlijking ervan kunnen bijdragen, De Vereniging kan contracten van mede- en/of herverzekering onderschrijven die steeds en strikt beperkt dienen te blijven tot mede- en/of herverzekering van risico's van haar eigen Onderling Verzekerden.

Artikel 3: STRUCTUUR

Vormen de Vereniging en/of zijn betrokken bij haar werking:

1. De "Onderling Verzekerden" of "Verzekeringnemers"; zijn de reiscrganisatoren en -bemiddelaars die hun risico's onderling laten verzekeren door een of meer verzekeringspolissen bij de Vereniging aan te gaan. De Onderling Verzekerden vormen de Vereniging. Zij bekomen deze hoedanigheid vanaf het van kracht worden van de polis.

2. De "Deelgenoten": zijn de natuurlijke of de rechtspersonen die een of meer deelbewijzen in het maatschappelijk Fonds hebben onderschreven en volstort. Zij moeten aanvaard worden door de Raad van Bestuur en de hoedanigheid van Onderling Verzekerde bezitten. De Deelgenoten vormen de Algemene Vergadering van de Vereniging, De Vereniging kan de lijst van de Deelgenoten op gelijk welke wijze en op elk moment bekendmaken.

3. De "Beroepsverenigingen van de Reisindustrie", hierna genoemd de "Beroepsverenigingen"; cie Algemene Vergadering beslist soeverein, overeenkomstig het aanwezigheids- en meerderheidsquorum, bepaald bij artikel 23 §2 en §3.1 van de statuten, of een Beroepsvereniging als zodanig zal worden erkend binnen het kader van de werking van de Vereniging en deze erkenning desgevallend op te heffen middels toepassing van dezelfde procedure.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening.

1

MOD 2.2

4. De "Toezichthoudende Overheid": elke overheid waaraan de Vereniging als velzekeringsondememing verantwoording moet afleggen.

HOOFDSTUK 11: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 4: SAMENSTELLING

§1: De Algemene Vergadering bestaat uit de Deelgenoten. ledere Deelgenoot heeft zoveel stemmen als hij deelbewijzen in het maatschappelijk Fonds bezit.

§2: ledere Deelgenoot kan zich op een Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een andere Deelgenoot of een afgevaardigde van één van de Beroepsverenigingen. Een volmachtdrager mag een onbeperkt aantal volmachten dragen. Het verplicht model van de volmachten zal door de Raad van Bestuur meorden vastgelegd.

§3: De hoedanigheid van Deelgenoot wordt verworven op één van de volgende wijzen:

- door het onderschrijven door de eerste onderschrijvers van het maatschappelijk Fonds van één of méér deelbewijzen, zoals geacteerd in het register van de deelbewijzen;

- door het onderschrijven door de onderschrijvers op een verhoging van het maatschappelijk Fonds, zoals geacteerd in het register van de deelbewijzen. Op een verhoging van het maatschappelijk Fonds kan enkel worden ingetekend door de bestaande Deelgenoten of door Onderling Verzekerden die hiertoe worden gemachtigd door de Raad van Bestuur;

- door de overschrijving van de toegelaten overdracht in het register van de deelbewijzen van een of meer deelbewijzen aan een daartoe door de Raad van Bestuur erkende Onderling Verzekerde.

§4: Deze hoedanigheid wordt verloren door:

- de overdracht door een Deelgenoot van zijn deelbewijs in het maatschappelijk Fonds aan een andere (DL

Deelgenoot of aan een door de Raad van Bestuur daartoe erkende Onderling Verzekerde; - bij het ontslag of de uitsluiting door de Raad van Bestuur van een Deelgenoot.

e §5: De Directeur of, bij afwezigheid, de Secretaris, is gelast met het bijhouden van het register van da

deelbewijzen in het algemeen en met het registreren van de overdrachten van deelbewijzen in het bijzonder.

Elke vermelding in het register van de deelbewijzen die de handtekening draagt van een lid van het Comité c:p

van de Effectieve Leiding of de Voorzitter geldt als titel en is als zodanig tegenstelbaar aan zowel Deelgenoten als aan derden«

e

rit

Artikel 5: BEVOEGDHEDEN

§1; De Algemene Vergadering heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om de handelingen, die de

Vereniging aangaat, te verrichten of te bekrachtigen.

§2: De Algemene Vergadering is bij uitsluiting bevoegd inzake:

- de wijziging van de statuten;

- de benoeming, afzetting, het verlenen van kwijting en het bepalen van de (eventuele) bezoldiging van de

bestuurders en de erkende commissaris;

- de goedkeuring van de jaarrekening;

- de erkenning en de intrekking van de erkenning van de Beroepsverenigingen;

- de vrijwillige ontbinding van de Vereniging.

Artikel 6: WERKING

§1; De Algemene Vergadering wordt ten minste één maal per jaar bijeengeroepen door de Raad van Bestuur om te vergaderen in de bop van de eerste zes maanden met het oog op de goedkeuring van de jaarrekening en de kwijting aan de bestuurders en de erkende commissaris.

ri) De Raad van Bestuur moet de Algemene Vergadering bijeenroepen op aanvraag van Deelgenoten, die

samen één vijfde van het totaal aantal stemmen vertegenwoordigen. De oproepingen dienen verzonden binnen de vijftien dagen na ontvangst van de aanvraag.

(DL §2: De oproepingen voor elke Algemene Vergadering bevatten de agenda en het aantal stemmen per

P: Deelgenoot en worden ten minste vijftien dagen vcle de vergadering aan de Deelgenoten per gewone brief

verstuurd.

§3: De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of, in zijn

afwezigheid, door een Ondervoorzitter, of bij diens ontstentenis, door de oudste bestuurder.

De Voorzitter duidt de secretaris aan en de Algemene Vergadering duidt de stemopnemers aan« De

secretaris en de stemopnemers dienen geen Deelgenoten te zijn.

(DL

§4: Behoudens andersluidende wettelijke of statutaire bepalingen, beraadslaagt de Algemene Vergadering

welke ook het aantal aanwezige of geldig vertegenwoordigde Deelgenoten is, en worden aile beslissingen

P: genomen met eenvoudige meerderheid van aanwezige of geldig vertegenwoordigde stemmen.

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden in een register opgetekend waarvan de kopieën en

uittreksels door de Voorzitter, samen met de Directeur of een bestuurder worden getekend.

M00 2.2

HOOFDSTUK III: RAAD VAN BESTUUR

Artikel SAMENSTELLING

§1: De Vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste acht bestuurders,

De Raad van Bestuur beraadslaagt geldig bij aanwezigheid of geldige vertegenwoordiging van de meerderheid van de leden.

Elke beslissing van de Raad wordt genomen met de meerderheid van de aanwezige of geldig vertegenwoordigde stemmen. In geval van staking van de stemmen, is de stem van de Voorzitter doorslaggevend.

§2: 10 De bestuurders worden verkozen door de Algemene Vergadering voor drie jaar, op voordracht van de Beroepsverenigingen en na eensluidend advies van de bevoegde Toezichthoudende Overheid.

Het mandaat van de bestuurders loopt af naar aanleiding van de jaarlijkse Algemene Vergadering. De bestuurders zijn herkiesbaar.

2° Behoudens in geval van overmacht, zoals overlijden, en behoudens hetgeen bepaald is in punt 3° van deze paragraaf, en behoudens de Beroepsvereniging wiens leden globaal de grootste bijdragen betalen aan de Vereniging, moet iedere Beroepsvereniging hetzelfde aantal vertegenwoordigers in de Raad hebben als iedere andere Beroepsvereniging. De Beroepsvereniging wiens leden globaal de grootste bijdragen betalen aan de Vereniging, heeft recht op een bijkomend mandaat. In geval van gelijkheid van betaalde bijdragen, hebben de betrokken Beroepsverenigingen elk recht op een bijkomend mandaat.

De Beroepsvereniging dient het lidmaatschap via officiële ledenlijsten te bewijzen ten einde van voorgaande regeling te kunnen genieten. Bij meervoudig lidmaatschap worden de bijdragen aan elke betrokken Beroepsvereniging in aanmerking genomen, tenzij de betrokken Onderling Verzekerde duidelijk kenbaar maakt dat enkel zijn bijdrage aan één bepaalde Beroepsvereniging in aanmerking mag genomen worden.

3° Bestuurders die ontslag nemen in de loop van hun mandaat blijven in functie tot in hun vervanging is voorzien.

Komt een mandaat vroegtijdig ten einde, dan coöpteert de Raad een nieuwe bestuurder om dit mandaat te

e

voleindigen. De Beroepsvereniging die aldus een mandaat beëindigd ziet, stelt aan de Raad twee kandidaten

voor binnen de vijftien dagen na het openvallen van het mandaat. Bij ontstentenis hieraan, zal de Raad vrij een bestuurder ter vervanging coöpteren bij drievierdemeerderheid van de aanwezige of geldig vertegenwoordigde stemmen,

e §3: De Raad van Bestuur verkiest onder zijn leden een Voorzitter, na goedkeuring door de bevoegde Toezichthoudende Overheid. Hij verkiest tevens één of meer Ondervoorzitters, een Penningmeester en een

rA

Secretaris. Deze functies mogen niet gecumuleerd worden.

De Raad kan de persoon die ten minste drie jaar Voorzitter van de Raad is geweest, de titel van erevoorzitter van de Vereniging verlenen.

§4: De leden van het Comité van de Effectieve Leiding en van het Risicocomité wonen de zittingen van de Raad van Bestuur bij zonder stemrecht, De Voorzitter, hierin bevestigd door de Raad, mag ook andere personen uitnodigen om zijn vergaderingen bij te wonen, zonder stemrecht,

eq §5: Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd, tenzij de Algemene Vergadering er anders over beslist.

Artikel 8: BEVOEGDHEDEN

§1: De Raad bepaalt enerzijds het algemeen beleid van de verzekeringsonderneming en oefent anderzijds een daadwerkelijk toezicht uit op haar beheer en haar bedrijfspositie. Behoudens de bevoegdheden die expliciet

et door de wet, de statuten of de algemene rechtsbeginselen zijn voorbehouden aan de Algemene Vergadering, heeft de Raad van Bestuur de meest uitgebreide bevoegdheden voor het bestuur van de Vereniging.

§2: De Raad aanvaardt soeverein de Deelgenoten en stelt van rechtswege de uitsluiting vast, indien ze de hoedanigheid van Onderling Verzekerde niet (meer) hebben. De Raad van Bestuur sluit de Deelgenoten uit indien ze de affectio societatis van de Vereniging niet langer bezitten of indien ze de belangen van de Vereniging op ernstige wijze hebben geschonden.

Benevens het geval waarin zich hiertoe een andere gegronde en zwaarwichtige reden voordoet, al dan niet

P: als zodanig voorzien in de statuten, kunnen de volgende feiten aanleiding geven tot de uitsluiting van Deelgenoten:

" S: - het stellen van daden strijdig met de doelstellingen, richtlijnen of belangen van de Vereniging;

- het stellen van daden strijdig met de eerlijke handelspraktijken;

- overtreding van deze statuten of elke andere reglementaire tekst uitgevaardigd door het bevoegde orgaan.

Behoudens de van rechtswege uitsluiting in geval van verlies van de hoedanigheid van Onderling

et Verzekerde, dient de uitsluiting steeds aanvaard door de meerderheid van drie vierde van de geldig uitgebrachte stemmen en de betrokken Deelgenoot zal de mogelijkheid worden geboden zijn verdediging te

P: laten gelden ter vergadering van de Raad van Bestuur. Hij mag zich hiertoe laten bijstaan.

De uitnodigingen voor het bijwonen van deze vergadering zullen ten minste zeven kalenderdagen voor datum per aangetekend schrijven worden overgemaakt aan de betrokkene. De beraadslaging over de uitsluiting verloopt in afwezigheid van de betrokken Deelgenoot. De beslissing zal worden medegedeeld na de beraadslaging en in aanwezigheid van de betrokkenen. Een afschrift van de beslissing zal hen bij aangetekend schrijven worden meegedeeld.

Tegen de beslissing van de Raad van Bestuur staat hoger beroep open bij de Algemene Vergadering. Het hoger beroep dient ingesteld binnen een termijn van veertien dagen na datum van verzending van de

MOD 2.2

, aanzegging van de aangevochten beslissing. De bijeenkomsten van de Algemene Vergadering, zetelend als beroepsorgaan, worden bijeengeroepen en gehouden conform de bepalingen van artikel 6.

§3: De Raad beslist met een meerderheid van drie vierde van de geldig uitgebrachte stemmen, op voorstel

van het Risicocomité, over:

- de werkingsmodaliteiten en de organisatie van de Vereniging;

- het garantiereglement, dat onder meer de basisverzekeringsvoorwaarden vaststelt;

- de algemene en bijzondere voorwaarden van de garantieverzekering, die de draagwijdte van de dekking

en de modaliteiten inzake tussenkomst van de Vereniging bepalen;

- de tarificatie die zal toegepast worden ten laste van de (kandidaat-) Onderling Verzekerden;

- het ristornoreglement.

§4: Op voorstel van het Comité van de Effectieve Leiding stelt de Raad de begroting vast en sluit hij de jaarrekening af. Deze laatste legt hij ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voor.

Artikel 9: WERKING

§1: De Raad komt zo dikwijls bijeen ais dit voor de goede werking van de Vereniging noodzakelijk is, maar ten minste vier keer per jaar en telkens ten minste drie van zijn leden hierom vragen.

§2: Wanneer de Raad onderwerpen behandelt die een lid van het Comité van de Effectieve Leiding of van het Risicocomité of van de Raad, de onderneming, de organisatie of de (Beroeps)vereniging waaraan hij verbonden is, aanbelangt, verlaat deze spontaan de vergadering of dient hij de vergadering te verlaten indien twee derde van de aanwezige of geldig vertegenwoordigde leden hierom verzoeken en zal hij niet mogen deelnemen aan de beraadslaging,

§3: De schriftelijke of elektronische oproepingen voor de vergaderingen van de Raad gebeuren ten minste vijf werkdagen voor de datum vastgesteld voor de vergadering door de Voorzitter of indien hij verhinderd is,

CI) door een Ondervoorzitter. Ze vermelden de plaats, tijdstip en de agenda.

tu

11 §4: Een bestuurder kan zich door een ander bestuurder laten vertegenwoordigen,

-lm §5: De Directeur is gelast met het opmaken en het bijhouden van de notulen in een register waarvan de



e uittreksels door de Voorzitter en een ander bestuurder ondertekend worden. Indien er geen Directeur is, neemt

CI)

+à de Secretaris de eerstgenoemde taak waar.

..

e

o

X HOOFDSTUK IV: COMITE VAN DE EFFECTIEVE LEIDING

e

-0 Artikel 10: SAMENSTELLING

rit

CI) §1: Het Comité van de Effectieve Leiding, afgekort De Effectieve Leiding, bestaat uit ten minste twee leden,

wl

CI) waaronder de Directeur.

, e

e Elk lid of toekomstig lid wordt met een tweederdenmeerderheid van de aanwezige of geldig

- -9 vertegenwoordigde leden door de Raad van Bestuur benoemd en ontslagen op voorstel van het Risicocomité,

I voor die gelegenheid samengesteld uit de niet-betrokken leden,

Z Zij mogen tijdens hun mandaat niet werkzaam zijn in de reissector, of er financiële belangen in hebben,

Zij kunnen door de Algemene Vergadering tot bestuurder worden benoemd.

eq

.i.,...

De Raad van Bestuur stelt hun vergoeding vast.

§2: Hun mandaat komt ten einde

, r

, r - bij vrijwillige ontslagname;

I - bij het bereiken van de leeftijd van zeventig jaar;

-re

et - bij ontslag door de Raad van Bestuur;

- bij niet-voldoen door het lid van de hierboven gestelde voorwaarden.

.9



et Bij ontslagname of bereiken van de gestelde leeftijd, en indien het Comité van de Effectieve Leiding op dat

et moment slechts twee leden telt, blijven zij in functie tot in hun vervanging is voorzien.



CA

ne

Cà Artikel 11: WERKING

rm

.. §1: Het Comité van de Effectieve Leiding vormt een college maar verdeelt in zijn schoot de bevoegdheden

tu

11 en de taken, De Voorzitter wordt benoemd door de Raad van Bestuur op voorstel van het Risicocomité.

P: §2: Het Comité van de Effectieve Leiding vergadert telkens wanneer het belang van de Vereniging het



CI) vereist of op vraag van één van zijn leden.

§3: Het Comité van de Effectieve Leiding kan slechts geldig beraadslagen en beslissen, indien ten minste

-lm twee leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Elk lid heeft één stem.

e Indien het Comité van de Effectieve Leiding uit méér dan twee leden bestaat, mag een afwezig lid zich door

CI)

0j) een ander laten vertegenwoordigen en is de stem van de Voorzitter doorslaggevend bij staking van stemmen,

et Mocht het Comité van de Effectieve Leiding door onvoorziene omstandigheden slechts één lid meer tellen,

:r.

P: dan neemt de Voorzitter van het Risicocomité automatisch gedurende ten hocgste drie maanden de functies

van het tweede lid waar, in afwachting van diens vervanging.

§4: Het Comité van de Effectieve Leiding houdt de notulen bij van zijn beslissingen en brengt regelmatig verslag uit over zijn werkzaamheden aan de Raad van Bestuur.

MOD 2.2

,- Artikel 12: BEVOEGDHEDEN

§1: Het dagelijks bestuur wordt uitgeoefend door het Comité van de Effectieve Leiding.

§2: De Effectieve Leiding van de verzekeringsonderneming valt onder de uitsluitende bevoegdheid van het Comité van de Effectieve Leiding, zonder enige inmenging van buitenaf, in het kader van het door de Raad van Bestuur uitgestippelde algemene beleid.

Daartoe zal elk lid van het Comité van de Effectieve Leiding steeds toegang hebben tot aile documenten en dossiers; deze zal steeds afzonderlijk verslag kunnen uitbrengen aan de Raad van Bestuur, de Algemene Vergadering of aan elk orgaan dat de bevoegdheid heeft over de aangebrachte onderwerpen.

Het Comité van de Effectieve Leiding kan aile bevoegdheden van de Raad van Bestuur, vermeld in artikel 8, die ook tot de Effectieve Leiding behoren, uitoefenen.

§3: Het Comité van de Effectieve Leiding benoemt en ontslaat alle medewerkers, bedienden en loontrekkenden van de Vereniging, behoudens de leden van het Comité zelf en van het Risicocomité,

§4: Het Comité van de Effectieve Leiding kan beslissen een vordering in rechte in te stellen vanwege de Vereniging, alsmede de verdediging in rechte vanwege de Vereniging te voeren.

HOOFDSTUK IVbis: RISICOCOMITE

Artikel 12bis: SAMENSTELLING

§1: Het Risicocomité bestaat uit ten minste drie leden, waaronder aile leden van het Comité van de

Effectieve Leiding maar ook ten minste één niet-lid van het Comité van de Effectieve Leiding.

§2; Voor de leden die geen lid zijn van het Comité van de Effectieve Leiding, geldt het volgende.

Elk lid of toekomstig [id wordt met een tweederdemeerderheid van de aanwezige of geldig

vertegenwoordigde leden door de Raad van Bestuur benoemd en ontslagen op voorstel van het Risicocomité,

Clà voor die gelegenheid samengesteld uit de niet-betrokken leden.

ru

11 Zij kunnen door de Algemene Vergadering tot bestuurder worden benoemd.

..= De Raad van Bestuur stelt hun vergoeding vast.



e Zij zijn enkel voor drie jaar benoemd en herbenoembaar. Zij mogen de dag van hun eerste benoeming de

Clà



leeftijd van zeventig jaar niet bereikt hebben.

..

e Zij mogen tijdens hun mandaat niet werkzaam zijn in de reissector, of er financiële belangen in hebben. o

X Hun mandaat komt ten einde

. e - bij vrijwillig ontslag;

-re - bij het bereiken van de leeftijd van vijfenzeventig jaar;

ra

Clà - bij het einde en niet-hemieuwing van het mandaat;

wr

Clà - bij ontslag door de Raad van Bestuur;

e

, e - bij niet-voldoen door het lid van de hierboven gestelde voorwaarden.

-9 Bij ontslagname of bereiken van de gestelde leeftijd blijven zij in functie tot in hun vervanging is voorzien,

I

tenzij het Risicocomité zonder hen nog geldig is samengesteld,

mi-

, i

cz,

.i eq Artikel 12ter: WERKING

.,...

cz, §1: Het Risicocomité vormt een college maar verdeelt in zijn schoot de bevoegdheden en de taken.

, i De Voorzitter wordt benoemd door de Raad van Bestuur op voorstel van het Risicocomité. Deze mag geen

, i lid zijn van het Comité van de Effectieve Leiding.

I

-re §2: Het Risicocomité vergadert telkens wanneer het belang van de Vereniging het vereist of op vraag van

et één van zijn leden.

"rfil §3: Het Risicocomité kan slechts geldig beraadslagen en beslissen, indien ten minste twee leden aanwezig



et zijn, waaronder een niet-lid van het Comité van de Effectieve Leiding.

et

+à Een afwezig lid mag zich door een ander laten vertegenwoordigen.

ri)

Elk lid van het Risicocomité heeft één stem. Bij staking van de stemmen, is de stem van de Voorzitter

el

te doorslaggevend.

rm

..

ru Mocht het Risicocomité door onvoorziene omstandigheden geen niet-lid van het Comité van de Effectieve

11 Leiding meer tellen, dan neemt de Voorzitter van het Comité van de Effectieve Leiding automatisch gedurende

P: ten hoogste drie maanden de functies van het ontbrekende lid waar, in afwachting van diens vervanging.



Clà §4: Elk intern document vanwege het Risicocomité dat de waarborg van de Vereniging verleent, moet door

el ten minste twee leden, waaronder een niet-lid van het Comité van de Effectieve Leiding, ondertekend worden,

:r.

..= §5: Het Risicocomité houdt de notulen bij van zijn beslissingen en brengt regelmatig over zijn

e werkzaamheden verslag uit aan de Raad van Bestuur.

Clà



et Artikel 12quater: BEVOEGDHEDEN

:m.

P: §1: Het Risicocomité legt in het bijzonder ter goedkeuring aan de Raad van Bestuur voor:

- het garantiereglement;

- de algemene en bijzondere voorwaarden;

- de tarificatie;

- het ristomoreglement;

- het onderschrijven van de contracten van mede- en herverzekering, die steeds en strikt dienen beperkt tot

mede- en herverzekering van de risico's van haar Onderling Verzekerden.

MOD 2.2

§2: Het Risicocomité neemt, op basis van onder meer financiële, bekwaamheids- en eerbaarheidscriteria en, rekening houdend met de uitgeoefende activiteiten, de beslissing inzake de aanvaarding van de potentiële Onderling Verzekerden die één of meer verzekeringspolissen bij de Vereniging zullen onderschrijven.

Hij beslist de aanvaarding van de Onderling Verzekerde op te heffen, of bijkomende voorwaarden te stellen, op basis van zijn appreciatie van het risico.

§3: Het Risicocomité stelt het financieel onvermogen van een Onderling Verzekerde vast, of elk ander feit of toestand, die de verzekeringsprestaties mogelijk maken.

§4: Het Risicocomité kan op vraag van de Raad van Bestuur, van het Comité van de Effectieve Leiding of op eigen initiatief adviseren over alles wat risk management, comorate governance, interne controle en audit en aanverwante onderwerpen betreft.

HOOFDSTUK IV ter: DIRECTEUR

Artikel 12quinquies; DIRECTEUR

§1, De Directeur leidt de uitvoerende diensten van de Vereniging.

§2. Hij wordt benoemd en ontslagen door de Raad van Bestuur met een tweederdemeerderheid van de aanwezige of geldig vertegenwoordigde leden. De Voorzitters van de Raad van Bestuur en van het Risicocomité stellen zijn vergoeding vast.

§3. De Directeur kan in zijn taak warden bijgestaan door één of meer personen die ook lid zijn van het Comité van de Effectieve Leiding en op wie §2 van dit artikel ook van toepassing

HOOFDSTUK V: HANDTEKENINGSBEVOEGDHEID

DL

Artikel 13: HANDTEKENINGSBEVOEGDHEID

-fo §1: De Vereniging wordt bij alle rechtshandelingen geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening

e van

ten minste twee volgende personen: Voorzitter, Ondervoorzitter, Penningmeester of Secretaris van de

Raad van Bestuur;

- ten minste twee leden van het Comité van de Effectieve Leiding;

e - ten minste één persoon uit elk van beide voormelde categorieën;

zonder dat hier telkens een voorafgaande beslissing van de Vereniging moet voorgelegd worden,

§2: Op de bepalingen van voorgaande paragraaf zijn er volgende afwijkingen:

- Elk lid van het Comité van de Effeotieve Leiding kan tot en met vijfentwintigduizend (25.000) euro

afzonderlijk handelen en tekenen.

- Voor bedragen boven de tweehonderdvijftigduizend (250.000) euro dient hun enkele handtekening

vergezeld te zijn door die van de Voorzitter, Ondervoorzitter, Penningmeester of Secretaris van de Raad van

Bestuur, of van de Voorzitter van het Risicocomité,

co

eq - De verzekeringscontracten, aangeboden door de Vereniging, en de documenten en akten die ermee

verband houden, waaronder schorsingen en opzeggingen, worden namens het Risicocomité geldig

co ondertekend door één lid ervan.

- De Directeur, of, bij diens afwezigheid, een ander lid van het Comité van de Effectieve Leiding in naam

ervan, kan alleen handelen en tekenen wat betreft de bevoegdheden van dagelijks bestuur zonder een

et voorafgaande beslissing van de Vereniging te moeten voorleggen.

HOOFDSTUK VI; GEHEIMHOUDING

et

et

ri) Artikel 14: GEHEIMHOUDINGSPLICHT & SANCTIES

§1: De leden van de Raad van Bestuur, en van het Comité van de Effectieve Leiding of van het Risicocomité, alsook het personeel van de Vereniging zijn tegenover derden verplicht tot geheimhouding van alle gegevens, inzonderheid van de financiële informaties, waarvan zij in de uitoefening van hun functie kennis

P: nemen.

§2: De plicht tot geheimhouding geldt niet voor;

" S: - gegevens die op grond van wettelijke of reglementaire bepalingen medegedeeld moeten worden;

- gegevens die aan banken en/of (her)verzekeringsmaatschappijen medegedeeld moeten worden, met het

oog op het onderzoek en het op punt stellen van de garantie- of verzekeringsovereenkomsten;

- algemene gegevens die de Raad van Bestuur beslist vrij te geven en die niet op individuele dossiers

et betrekking hebben. §3 Behoudens de eventuele wettelijk vastgelegde sancties en deze omschreven in artikel 8, §2 van deze statuten, zijn degenen die deel uitmaken van een orgaan van de Vereniging vatbaar voor het

P: opleggen van sancties bij inbreuk op de statuten. Deze worden samen met de te volgen procedures beschreven in een sanctiereglement, dat de Raad van Bestuur met drievierdemeerderheid kan aannemen.

HOOFDSTUK Vil: CONTROLE

Artikel 15: ERKENDE COMMISSARIS

§1: Op voorstel van de Raad van Bestuur benoemt de Algemene Vergadering, na instemming van de

bevoegde Toezichthoudende Overheid, een bedrijfsrevisor tot erkende Commissaris van de Vereniging, voor

I.

M002.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

een periode van drie jaar, en bepaalt diens emolumenten. Het mandaat kan worden verlengd voor nieuwe periodes van drie jaar, binnen de perken van de reglementering ter zake,

§2: Voor de erkende Commissaris in persoon gelden dezelfde onverenigbaarheden als voor de leden van het Comité van de Effectieve Leiding. Bovendien mag hij geen commissaris, bedrijfsrevisor, accountant of boekhouder zijn van één van de Onderling Verzekerden, Deelgenoten of Beroepsverenigingen.

HOOFDSTUK VIII: ONDERLING VERZEKERDEN

Artikel 16: TOELAT1NG - UITSLUITING

§1: De hoedanigheid van Onderling Verzekerde wordt verworven na de aanvaarding door het Risicocomité en vanaf de dag dat de dekking van de verzekering loopt.

§2: De dossierkosten en bijdragen ter dekking van de risico's worden berekend op basis van de tarificatie vastgesteld door de Raad van Bestuur op voorstel van het Risicocomité.

§3: Indien de solvabiliteitsmarge van de Vereniging ontoereikend blijkt, dient de Raad van Bestuur een bijkomende bijdrage ten laste te leggen van elke Onderling Verzekerde, waarvan het bedrag, het bedrag van de over het lopende jaar te ontvangen bijdrage niet mag overschrijden.

In dit geval zal de Rand de modaiiteiten bepalen tot recuperatie van deze suppletiebijdragen door de Onderling Verzekerden,

§4: De hoedanigheid van Onderling Verzekerde gaat verloren bij de beëindiging van de door de Onderling Verzekerde onderschreven polissen.

§5: Behoudens de bepalingen in artikel 24, §4, hebben de Onderling Verzekerden geen enkel recht op het maatschappelijk Fonds, het overgedragen resultaat, de reserves en de voorzieningen van de Vereniging. Bij niet gehele vervulling van zijn contractuele verplichtingen, verliest de betrokkene eik recht op ristorno's of andere vorderingsrechten op de Vereniging.

§6: De Vereniging kan de lijst van de Onderling Verzekerden op gelijk welke wijze en op elk moment bekendmaken.

HOOFDSTUK IX: FINANCIËLE ORGANISATIE

Artikel 17: BOEKJAAR

Het boekjaar van de Vereniging begint op één januari en eindigt op eenendertig december.

Artikel 18: JAARREKENING

Jaarlijks maakt de Raad van Bestuur de inventaris en de jaarrekening op.

De Raad van Bestuur maakt daarbij ook een verslag op, waarbij hij rekening geeft van zijn beheer.

Dit bestuursverslag houdt onder andere bemerkingen op de jaarrekening in, met het oog op de getrouwe

weergave van de evolutie van de activiteiten van de toestand van de Vereniging.

Deze jaarrekening wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

Artikel 19: GEGEVENSOVERDRACHT AAN DE TOEZICHTHOUDENDE OVERHEID

§1: De jaarrekening wordt eveneens overgemaakt aan de bevoegde Toezichthoudende Overheid binnen de termijn en op de door de wet voorziene wijze.

Voor het geval de bevoegde Toezichthoudende Overheid opmerkingen maakt, zullen deze ter kennis gebracht worden van de Algemene Vergadering en overgenomen worden ln de notulen, samen met de antwoorden erop.

§27, De Vereniging zal aan de bevoegde Toezichthoudende Overheid jaarlijks een verslag overmaken betreffende de werkzaamheden, alsook over haar financiële en administratieve organisatie.

Artikel 20: MAATSCHAPPELIJK FONDS

§1: Het maatschappelijk Fonds bedraagt vijftigduizend (50.000) euro, en wordt vertegenwoordigd door tweehonderdvijftig maatschappelijke deelbewijzen op naam, met een nominale waarde van tweehonderd (200) euro elk, onverminderd de bepalingen van §4 van dit artikel.

Geen enkele Deelgenoot of groep Deelgenoten onder dezelfde controle mag rechtstreeks of onrechtstreeks houder zijn van meer dan tien procent van de deelbewijzen in het maatschappelijk Fonds.

§2: De Algemene Vergadering mag, overeenkomstig artikel 23 van de statuten, beslissen het maatschappelijk Fonds te verhogen door de uitgifte van nieuwe deelbewijzen, waarvan zij de inschrijvings- en voistortingsvoorwaarden vaststelt, of, desgevallend, door de incorporatie van reserves.

§3: Bij verlies van de hoedanigheid van Deelgenoot en aldus van zijn stemrecht, betaalt de Vereniging binnen de maand na de vaststelling ervan aan de voormalige Deelgenoot de nominale waarde van de deelbewijzen terug, desgevallend na verrekening van nog uitstaande schulden van de Deelgenoot - zij het als Deelgenoot of als Onderling Verzekerde - ten aanzien van de Vereniging. Bij de uitbetaling worden zij uit het register van deelbewijzen geschrapt.

De Raad van Bestuur kan, ter vervanging van deze terugbetaalde deelbewijzen, deze nieuwe deelbewijzen toewijzen aan belangstellende Deelgenoten of Onderling Verzekerden die hij als Deelgenoot aanvaardt, Vervolgens worden deze eigenaar van de deelbewijzen na betaling van hun nominale waarde,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Indien de terugbetaalde deelbewijzen niet vervangen worden door nieuwe deelbewijzen, wordt het maatschappelijk Fonds verlaagd ten betope van de vroegere nominale waarde van de terugbetaalde deelbewijzen.

Artikel 21: RESERVES, PROVISIES EN VERDELING

§1: De dekkingswaarden die de technische voorzieningen en schulden vertegenwoordigen, moeten vastgesteld zijn naar de wettelijke en reglementaire normen ter zake.

§2: Voor het afsluiten van de jaarrekening, zal de Raad van Bestuur overgaan tot de door hem noodzakelijk geachte afschrijvingen en waardeverminderingen.

Hij zal eveneens provisies en technische voorzieningen aanleggen die de Vereniging zullen toelaten al haar verbintenissen na te komen, en meer in het bijzonder deze met betrekking tot haar verzekeringsovereenkomsten.

Een bijzondere technische voorziening, egalisatievoorziening geheten, heeft als doel, hetzij het niet-terugkerend technisch verlies te compenseren, hetzij de schommeling van de schadequota te nivelleren, hetzij de bijzondere risico's in de komende jaren te dekken.

§3: Op voorstel van de Raad van Bestuur, kan de Algemene Vergadering de technisch-financiële winst geheel of ten dele verdelen ten bate van de Onderling Verzekerden,

§4: Het resultaat van het boekjaar kan de Algemene Vergadering, op voorstel van de Raad van Bestuur, toewijzen aan vrije reserves voor Onderling Verzekerden en/of Deelgenoten, die desgevallend kunnen aangewend worden om overgedragen verliezen aan te zuiveren.

§5: De voorstellen van de Raad van Bestuur wat betreft de jaarrekening, zoals onder meer vermeld in dit artikel, kunnen slechts verworpen worden door de Algemene Vergadering met een meerderheid van twee derde van de geldig uitgebrachte stemmen.

Artikel 22: DEFICIT

§1: De Deelgenoten zijn slechts gehouden tot hun deel in het maatschappelijk Fonds, onverminderd de bepalingen van artikel 16, §3.

§2: Ingeval, na toepassing van artikel 16, §3, het minimumwaarborgfonds en/of enig ander fonds, hoe ook genaamd, dat krachtens de controlewetgeving op verzekeringsondernemingen of enige andere latere toepasselijke wetgeving, dient aangelegd te worden, onder het wettelijk of reglementaire niveau daalt, zal de Algemene Vergadering bijeengeroepen worden, die overeenkomstig artikel 23 §2 en §3.1 van de statuten zal moeten beslissen, hetzij de Vereniging vervroegd te ontbinden, hetzij het minimumwaarborgfonds of enig ander verplicht samen te stellen fonds terug te brengen op het wettelijk of reglementair vereiste minimum.

HOOFDSTUK 10: WIJZIGINGEN VAN DE STATUTEN, ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 23: WIJZIGINGEN VAN DE STATUTEN

§1: De Raad van Bestuur mag een Buitengewone Algemene Vergadering samenroepen en voorstellen de statuten van de Vereniging te wijzigen, indien drie vierde van de leden van de Raad het ontwerp goedkeuren.

§2: De Buitengewone Algemene Vergadering kan slechts geldig beslissen over een statutenwijziging indien ten minste de helft van de Deelgenoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Indien het aanwezigheidsquorum tijdens een eerste Algemene Vergadering niet bereikt werd, mag een tweede Algemene Vergadering bijeengeroepen worden en beslissen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde Deelgenoten.

§3, 1* Een voorstel tot wijziging van de statuten wordt door de Algemene Vergadering aangenomen met de goedkeuring van drie vierde van de aanwezige of vertegenwoordigde Deelgenoten.

2° Een wijziging betreffende het maatschappelijk doel van de Vereniging zal de goedkeuring moeten bekomen van vier vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde Deelgenoten.

§4: Elke wijziging van de statuten dient volgens de geldende wetgeving of gelijkwaardige reglementering te worden voorgelegd aan de bevoegde Toezichthoudende Overheid en volgens dezelfde wijze te worden bekendgemaakt.

Artikel 24: ONTBINDING EN VEREFFENING

§1: De ontbinding van de Vereniging mag door de Buitengewone Algemene Vergadering besloten worden, in overeenstemming met artikel 23 §2 en §3,1° van de statuten,

§2: Behoudens indien andere vereffenaars zouden zijn benoemd krachtens de beslissing waarbij de ontbinding en vereffening besloten wordt, zullen de op dat ogenblik in functie zijnde leden van de Raad van Bestuur en het Comité van de Effectieve Leiding van rechtswege gezamenlijk optreden ais college van vereffenaars.

§3: De Algemene Vergadering bepaalt de machten en de verplichtingen van de vereffenaars.

§4, 1°: Na aanzuivering van alle vereffeningsschutden, -lasten en -kosten, zullen het overgedragen resultaat, de vrije reserve voor Onderling Verzekerden en de niet-gebruikte voorzieningen, volgens de hierna vermelde verhouding, verdeeld worden onder de op het ogenblik van het nemen van de beslissing tot ontbinding aangesloten Onderling Verzekerden: de noemer omvat het totaal van de bijdragen die deze Onderling Verzekerden zullen hebben betaald tot op het ogenblik van de beslissing tot ontbinding; de tellers stemmen overeen met het totaal bedrag van de bijdragen die elk van de Onderling Verzekerden individueel zullen hebben betaald tot op voormelde datum. Onderling verzekerden die, al ware het enkel gedeeltelijk, niet hebben voldaan aan de verplichting tot betaling van bijdragen, zijn niet gerechtigd op ontvangst van enige terugbetaling.

Luik B - Vervolg

2° Het maatschappelijk Fonds zal pondspondsgewijs worden verdeeld onder de titularissen van deelbewijzen. De vrije reserves voor Deelgenoten zullen pondspondsgewijs worden verdeeld onder de Deelgenoten die deze hoedanigheid bezitten op het ogenblik van het nemen van de beslissing tot ontbinding.

HOOFDSTUK Xl: ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 25: KEUZE VAN WOONST

Voor de uitvoering van de statuten, doet elke Deelgenoot, Onderling Verzekerde, bestuurder, lid van het Comité van de Effectieve Leiding of van het Risicocomité, vereffenaar, in zoverre deze personen in het buitenland gedomicilieerd zijn, keuze van woonst op de zetel van de Vereniging waar aile mededelingen, aanmaningen, dagvaardingen of betekeningen hem geldig kunnen worden gedaan.

Artikel 26: RECHTSBEVOEGDHEID

Voor alle geschillen tussen de Vereniging, haar Deelgenoten, bestuurders, commissarissen en vereffenaars betreffende de zaken van de Vereniging en de uitvoering van huidige statuten wordt uitsluitend bevoegdheid toegekend aan de rechtbanken van de zetel van de Vereniging, tenzij de Vereniging er uitdrukkelijk aan verzaakt.

Artikel 27: SLOTBEPALINGEN

§1: Deze statuten kunnen geen afbreuk doen aan de dwingende bepalingen van de controlewetgeving op verzekeringsondernemingen. Alle bepalingen, waarbij van deze wetgeving niet geldig afgeweken wordt, worden bijgevolg verondersteld in deze statuten ingeschreven te zijn. De bepalingen die tegenstrijdig zijn met de dwingende bepalingen van de wetgeving, worden als niet geschreven beschouwd,

§2: In alle organen van de Vereniging geldt ais regel dat de onthoudingen (of blanco stembriefjes) en de nietige of foutieve stemmen (of stembriefjes) als ongeldig uitgebrachte stemmen dienen beschouwd te worden, die dan ook niet in aanmerking genomen worden bij de berekening van de noodzakelijke meerderheden.

§3: Op het einde van elk boekjaar kan de Raad van Bestuur beslissen de bedragen vermeld in de statuten te indexeren, zulks uiteraard met uitsluiting van het bedrag van het maatschappelijk Fonds.

§ek De verwijzing naar enige wettelijke bepaling, geldt eveneens voor elke latere wetgeving die haar aanpast, wijzigt of vervangt.

De heer Geert Gaens De heer Geert Raes

Bestuurder Bestuurder

Garantiefonds Reizen Garantiefonds Reizen

MOD 2.2

. Y 1 , ** Voorbehouden 4. aan het

s " Belgisch Staatsblad



.. .. Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening

11/07/2014
ÿþtereie

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte hti-Jrcciciejcliontvangen op

MOD 2,2

02 JULI 20l4

t'f Li

v% 2 WLDderimndstalibe

e/41-4

Erusse

KI' d'entreprise : 455.084.111

Dénomination

(en entier) : FONDS DE GARANTIE VOYAGES

(en abrégé) : GFG

Forme juridique : A.A.M.

Siège AVENUE DE LA METROLOG1E 8, '1130 BRUXELLES

Objet de l'acte : CHANGEMENT DES STATUTS

STATUTS COORDONNES dd 20/06/2014

CHAPITRE I: DISPOSITIONS GENERALES

Article 1: FORME, NOM, DUREE ET SlEGE

§1: L'Association est une association d'assurance mutuelle de caractère civil.

§2: L'Association est dénommée en français "Fonds de Garantie Voyages" en abrégé "FG"; en néerlandais "Garantiefonds Reizen" en abrégé "GF", ou encore "GFG". Ces dénominations, complètes ou abrégées, peuvent être employées simultanément ou séparément

§3: L'Association est constituée pour une durée illimitée Elle peut être dissoute à n'importe quel moment, par décision de l'Assemblée Générale, conformément à l'article 24 de ses statuts.

§4: Le siège social de l'Association est établi dans la Région de Bruxelles-Capitale. Il peut être transféré, par

simple décision du Conseil d'Administration, en tout autre endroit de cette Région.

Actuellement, le siège social est établi à 1130 Bruxelles (Haren), avenue de la Métrologie 8.

Le Conseil d'Administration peut décider d'établir, outre des sièges administratifs ou des succursales, des

agences et comptoirs tant en Belgique qu'à l'étranger.

Article 2: OBJET

L'Association a pour but l'assurance mutuelle des risques de ses Mutualistes.

L'Association peut s'affilier et s'associer à d'autres Associations nationales ou étrangères qui poursuivent le même objet.

L'Association peut exercer toutes les activités qui se rapportent directement à son objet social et qui sont susceptibles de contribuer à sa réalisation. Elle peut souscrire des contrats de coassurance et/ou de réassurance qui devront toujours strictement se limiter à la coassurance et/ou réassurance des risques de ses propres Mutualistes.

Article 3: STRUCTURE

Constituent l'Association et/ou sont concernés par son fonctionnement:

1 Les "Mutualistes" ou "Preneurs d'assurance": les organisateurs et les intermédiaires de voyages, qui font assurer mutuellement leurs risques en souscrivant une ou plusieurs polices d'assurance auprès de l'Association. Les Mutualistes forment l'Association. Ils obtiennent cette qualité dès l'entrée en vigueur de la police.

2. Les "Associés": les personnes physiques ou morales qui ont souscrit et entièrement libéré une ou plusieurs parts du Fonds social. lis doivent être acceptés par !e Conseil d'Administration et avoir la qualité de Mutualiste, Les Associés constituent l'Assemblée Générale de l'Association. L'Association peut rendre public la liste des Associés à tout moment et de n'importe quelle manière.

3. Les "Associations Professionnelles de l'Industrie du Voyage", dénommées ci-après "les Associations Professionnelles": l'Assemblée Générale décide souverainement, au quorum de présence et de majorité prévu par l'article 23, §2 et §3.1 des statuts, de reconnaître une Association Professionnelle comme telle dans le cadre du fonctionnement de l'Association et, le cas échéant, de révoquer cette reconnaissance par l'application de la même procédure.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4. L'« Autorité de Surveillance » toute autorité de surveillance vis-à-vis de laquelle l'Association en tant qu'assureur doit rendre des comptes.

CHAPITRE II: ASSEMBLEE GENERALE

Article 4: COMPOSITION

§1: L'Assemblée Générale est composée des Associés. Chaque Associé a droit à autant de voix qu'il détient de parts dans Ie Fonds social.

§2: Chaque Associé peut se faire représenter à une Assemblée Générale par un autre Associé ou un délégué d'une des Associations Professionnelles. Un mandataire peut être porteur d'un nombre illimité de mandats. Un modèle obligatoire de procuration sera arrêté par le Conseil d'Administration.

§3:. La qualité d'Associé s'acquiert d'une des manières suivantes:

- par la souscription par les premiers souscripteurs du Fonds social d'une ou plusieurs parts, comme acte dans le registre des parts;

- par la souscription par les souscripteurs d'une augmentation du Fonds social, comme acté dans le registre des parts. Seuls les Associés existants ou les Mutualistes autorisés pour ce faire par le Conseil d'Administration peuvent souscrire à une augmentation du Fonds social;

- par la transcription de la cession autorisée dans le registre des parts d'une ou plusieurs parts à un Mutualiste agréé par le Conseil d'Administration pour ce faire.

§4: Cette qualité se perd:

- lors de la cession par un Associé de sa participation dans le Fonds social à un autre Associé ou à un

Mutualiste agréé pour ce faire par le Conseil d'Administration.

- lors de la démission ou de l'exclusion par le Conseil d'Administration d'un Associé.

§5: Le Directeur ou en son absence le Secrétaire, est chargé de la tenue à jour du registre des parts en général et de l'enregistrement des cessions de parts en particulier.

Toute mention dans le registre des parts qui porte la signature d'un membre du Comité de la Gestion Effective ou du Président a valeur de titre et est comme telle opposable tant aux Associés qu'aux tiers.

Article 5: POUVOIRS

§1: L'Assemblée Générale des Associés a les pouvoirs les plus étendus pour effectuer ou ratifier les actes qui intéressent l'Association.

§2: L'Assemblée Générale est exclusivement compétente en matière de:

- modification des Statuts;

- nomination, révocation, décharge et fixation des émoluments (éventuels) des administrateurs et du

Commissaire agréé;

- approbation des comptes annuels;

- reconnaissance des Associations Professionnelles et retrait de cette reconnaissance à ces dernières;

- dissolution volontaire de l'Association.

Article 6: FONCTIONNEMENT

§1: L'Assemblée Générale est convoquée par le Conseil d'Administration au moins une fois chaque année, dans le courant des six premiers mois, pour approuver les comptes annuels et donner décharge aux administrateurs et au Commissaire agréé.

Le Conseil d'Administration devra convoquer l'Assemblée Générale à la demande des Associés, lorsque ceux-ci représentent un cinquième du nombre total des voix. Les convocations seront envoyées dans les quinze jours suivant réception de la demande.

§2: Les convocations à chaque Assemblée Générale ccntiennent l'ordre du jour et le nombre de voix par Associé. Elles sont envoyées aux Associés par simple lettre à la poste, au minimum quinze jours avant l'assemblée.

§3: L'Assemblée Générale est présidée par le Président du Conseil d'Administration ou, en son absence, par un Vice-Président ou, à défaut, par l'administrateur le plus âgé.

Le Président désigne le secrétaire et l'Assemblée Générale désigne les scrutateurs. Le secrétaire et les scrutateurs ne doivent pas être des Associés. §4: Sauf stipulations contraires de la loi ou des Statuts, l'Assemblée Générale délibère quel que soit le nombre d'Associés présents ou valablement représentés, et toutes les décisions sont prises à la majorité simple des voix présentes ou valablement représentées.

Les décisions de l'Assemblée Générale sont consignées dans un registre dont les copies et extraits sont signés par ie Président, ensemble avec le directeur ou un administrateur.

CHAPITRE III: CONSEIL D'ADMINISTRATION

Article 7: COMPOSITION

§1: L'Association est administrée par un Conseil d'Administration composé d'au moins huit administrateurs. Ce Conseil d'Administration délibère valablement si la majorité des membres sont présents ou valablement représentés.

Toute décision du Conseil est prise à la majorité des voix présentes ou valablement représentées. En cas de partage, la voix du Président sera prépondérante

MOD 2.2

§2: 10 Les administrateurs sont élus par l'Assemblée Générale pour une durée de trois ans, sur proposition des Associations Professionnelles et après avis conforme de l'Autorité de Surveillance concernée.

Le mandat d'administrateur se termine à l'occasion de l'Assemblée Générale annuelle. Les administrateurs sont rééligibles.

20 Sauf en cas de force majeure, comme un décès, sauf ce qui est précisé au point 30 de ce paragraphe, et mise à part l'Association Professionnelle dont les membres paient globalement les cotisations les plus élevées à l'Association, chaque Association Professionnelle doit avoir le même nombre de représentants au Conseil que les autres Associations Professionnelles, L'Association Professionnelle dont les membres paient globalement les cotisations les plus élevées à l'Association, a droit à un mandat supplémentaire. En cas d'égalité de cotisations payées, chaque Association Professionnelle concernée a droit à un mandat supplémentaire.

Pour bénéficier des mesures décrites ci-avant, l'Association Professionnelle doit prouver l'affiliation de ses membres par les listes officielles de ses membres. En cas d'affiliation à plusieurs Associations Professionnelles, les montants des cotisations sont portées au compte de chacune des Associations Professionnelles concernées à moins que le Mutualiste concerné fasse savoir clairement que sa cotisation ne peut être portée qu'au compte d'une Association Professionnelle déterminée.

30 Les administrateurs qui démissionnent en cours de mandat restent en fonction jusqu'à ce que leur remplacement ait été assuré.

Si un mandat devient prématurément vacant, le Conseil coopte un nouvel administrateur aux fins d'achever ce mandat L'Association Professionnelle qui voit ainsi se terminer un de ses mandats, propose au Conseil deux candidats dans les quinze jours suivant la vacance du mandat. A défaut, le Conseil sera libre de coopter un administrateur de son choix à la majorité de trois quarts des voix présentes ou valablement représentées.

§3: Le Conseil désigne, parmi ses membres, un Président, après l'approbation de l'Autorité de Surveillance compétente. Il désigne également un ou plusieurs Vice-Présidents, un Trésorier et un Secrétaire Ces fonctions ne peuvent être cumulées.

17'e Le Conseil peut attribuer le titre de Président d'honneur de l'Association à la personne qui a été Président du Conseil pour au moins trois ans.

§4: Les membres du Comité de la Gestion Effective et du Comité de Risque assistent aux séances du Conseil d'Administration, sans toutefois disposer du droit de vote. Le Président, confirmé en cela par le Conseil peut également inviter d'autres personnes à assister à ses réunions, sans leur accorder le droit de vote.

§5: Le mandat d'administrateur est gratuit, sauf si l'Assemblée Générale en décide autrement.

Article 8: POUVOIRS

§1: Le Conseil fixe d'une part la politique générale de l'entreprise d'assurances et est chargé d'autre part de la surveillance de la gestion et de la position de l'entreprise. A l'exception des pouvoirs explicitement réservés à l'Assemblée Générale par la loi, les statuts ou les principes généraux de droit, le Conseil d'Administration a les compétences les plus étendues pour la gestion de l'Association.

§2: Le Conseil accepte souverainement les Associés et constate leur exclusion de plein droit, s'ils n'ont pas

 (plus) la qualité de Mutualiste. Il les exclut s'ils n'ont plus l'affectio societatis de l'Association ou s'ils ont

c::

eq gravement porté atteinte aux intérêts de l'Association.

Outre le cas dans lequel une autre raison valable et importante se présente, qu'elle soit ou non prévue dans

c:: les statuts, les faits suivants peuvent donner lieu à l'exclusion des Associés:

- le fait de poser des actes en contradiction avec les buts, les directives ou les intérêts de l'Association;

- le fait de poser des actes contraires aux pratiques de commerces honnêtes;

- la violation de ces statuts ou de tout autre texte réglementaire édicté par l'organe compétent.

Sauf le cas de l'exclusion de plein droit dans le cas de perte de la qualité de Mutualiste, l'exclusion doit

toujours être acceptée par la majorité des trois quarts des voix valablement émises et il sera offert à l'Associé et

et concerné, la possibilité de faire valoir sa défense lors de la réunion du Conseil d'Administration qui se prononcera sur l'exclusion. Il peut se faire assister.

Les personnes concernées seront convoquées, par lettre recommandée, au moins sept jours calendrier avant la date du Conseil. La délibération sur l'exclusion aura lieu en l'absence de l'Associé concerné. La décision prise sera communiquée, après le délibéré, en présence des personnes concernées. Une copie de la décision leur sera signifiée par lettre recommandée.

II pourra être fait appel de la décision du Conseil d'Administration devant l'Assemblée Générale. L'appel doit

el être interjeté dans un délai de quatorze jours à compter de la date d'envoi de la notification de la décision contestée. Les réunions de l'Assemblée Générale, siégeant comme organe d'appel, seront convoquées et tenues conformément aux prescrits de l'article 6.

§3: Sur proposition du Comité de Risque, le Conseil arrête à la majorité de trois quarts des voix valablement

et émises:

- les modalités de fonctionnement et d'organisation de l'Association ;

règlement de garantie fixant notamment les conditions d'assurance de base;

- les conditions générales et particulières de l'assurance de garantie qui déterminent l'étendue de la

couverture elles modalités d'intervention de l'Association;

- la tarification qui sera appliquée à charge des (candidats-) Mutualistes;

- Ie règlement des ristournes.

§4: Sur proposition du Comité de la Gestion Effective, le Conseil rédige les budgets etclature les comptes annuels. Il soumet ces derniers à l'approbation de l'Assemblée Générale.

MOD 2,2

e .1

- ." e Article 9: FONCTIONNEMENT

§1: Le Conseil se réunit aussi souvent que nécessaire pour la bonne marche des affaires, mais au minimum quatre fois par an et chaque fois que trois de ses membres au moins en font la demande.

§2: Lorsque le Conseil délibère sur un point visant personnellement un membre du Comité de la Gestion Effective ou du Comité de Risque ou du Conseil, l'entreprise, l'organisation ou l'Association (Professionnelle) à laquelle il est lié, celui-ci quittera de sa propre initiative la séance ou devra la quitter à la demande de deux tiers des membres présents ou valablement représentés, et il ne pourra pas prendre part à la délibération.

§3: Les convocations pour le Conseil se font par écrit ou par voie électronique au moins cinq jours ouvrables avant la date de la réunion fixée par le Président ou, en cas d'empêchement de celui-ci, par un Vice-Président. Elles mentionnent le lieu, l'heure et l'ordre du jour.

§4: Un administrateur peut se faire représenter par un autre membre administrateur.

§5: Le Directeur est chargée de rédiger les procès-verbaux des réunions et de les conserver dans un registre dont les copies et extraits sont signés par te Président et un autre administrateur. S'il n'y a pas de Directeur, le Secrétaire assume cette tâche.

CHAPITRE IV: COMITE DE LA GESTION EFFECTIVE

Article 10: COMPOSITION

§1: Le Comité de la Gestion Effective, en abrégé La Gestion Effective, est composé d'au moins deux

membres, dont le Directeur.

Chaque membre (ou membre futur) est nommé et révoqué par le Conseil d'Administration à une majorité de

deux tiers des voix présentes ou représentées sur proposition du Comité de Risque, composé à cette occasion

CI) des membres non-concernés par la décision.

te

Ils ne peuvent pas être actifs dans le secteur du voyage pendant leur mandat, ni y avoir des intérêts

.so financiers.



e Ils peuvent être nommés comme administrateurs par l'Assemblée Générale.

CI)

+à Le Conseil d'Administration fixe leur rémunération.

..«

e §2: Leur mandat se termine en cas de

o

X - démission volontaire;

e - d'atteinte de la limite d'âge fixée à septante ans;

-0 - révocation par le Conseil d'Administration;

rm

CI) - non-respect par le membre des conditions citées ci-avant.

wl

CI) En cas de démission ou l'atteinte de la limite d'âge, et si le Comité de la Gestion Effective ne compte que

e deux membres à ce moment, ils restent en fonction jusqu'à ce que leur remplacement ait été assuré,

e

-el

' Article 11: FONCTIONNEMENT

..

Z , q §1: Le Comité de la Gestion Effective constitue un collège mais répartit en son sein les compétences et les

c:: tâches de chacun. Le Président est désigné par le Conseil d'Administration sur proposition du Comité de

eq

.i.,...

Risque.

c:: §2: Le Comité de la Gestion Effective se réunit chaque fois que l'intérêt de l'Association l'exige ou à la , q

, q demande d'un de ses membres.

§3: Le Comité de la Gestion Effective ne peut délibérer et statuer valablement que si deux membres au

'

-0

et moins sont présents ou représentés. Chaque membre a une voix.

Si le Comité de la Gestion Effective est composé de plus que deux membres, un membre absent peut se

.9

+à faire représenter par un autre membre, et, en cas de parité, la voix du Président est prépondérante, et

et Si par des circonstances imprévisibles le Comité de la Gestion Effective ne devait plus compter qu'un seul



ri) membre, le Président du Comité de Risque exercera alors automatiquement pour une durée maximale de trois

el mois les fonctions du deuxième membre en attendant le remplacement de celui-ci,

ce

..«

re §4: Le Comité de la Gestion Effective consigne ses décisions par écrit et fait régulièrement rapport sur ses

te activités au Conseil d'Administration.

11

P:

+à Article 12: POUVOIRS

CI)

el §1: La gestion journalière est exercée par le Comité de la Gestion Effective.

:r. §2: La Direction Effective de l'entreprise d'assurances ressort uniquement de la compétence du Comité de .so

la Gestion Effective, Celui-ci exerce cette fonction, en dehors de toute ingérence externe, dans le cadre de la e

CI) politique générale définie par le Conseil d'Administration,

te

et Chaque membre du Comité aura toujours accès à tous les documents et dossiers; ils pourront toujours

:r. séparément, faire rapport au Conseil d'Administration, à l'Assemblée Générale ou à tout organe qui a la

P: compétence requise pour les sujets traités.

Tous les pouvoirs du Conseil d'Administration, mentionnés dans l'article 8, qui relèvent de la gestion

effective, peuvent aussi être exercés par le Comité.

§3: Le Comité de la Gestion Effective engage ou licencie tous les collaborateurs, employés et salariés de l'Association, sauf les membres du Comité lui-même et ceux du Comité de Risque.

§4: Le Comité de la Gestion Effective peut décider d'introduire une action en justice au nom de l'Association, ainsi qu'organiser la défense en justice au nom de l'Association.

MOD 2.2

.. e CHAPITRE IVbis: COMITE DE RISQUE

Article 12bis: COMPOSITION

§1: Le Comité de Risque est composé d'au moins trois membres, dont tous les membres du Comité de la Gestion Effective ainsi qu'au moins un non-membre du Comité de la Gestion Effective.

§2: Les conditions particulières suivantes s'appliquent aux membres qui ne sont pas aussi membres du

Comité de la Gestion Effective,

Chaque membre (ou futur membre) est nommé et révoqué par le Conseil d'Administration à une majorité de

deux tiers des voix présentes ou représentées sur proposition du Comité de Risque, composé à cette occasion

des membres non-concernés par la décision.

Ils peuvent être nommés comme administrateurs par l'Assemblée Générale.

Le Conseil d'Administration fixe leur rémunération,

Ils sont nommés pour une période de trois ans et sont rééligibles. Ils ne pourront avoir atteint, le jour de leur

première nomination, l'âge de septante ans.

Ils ne peuvent pas être actifs dans le secteur du voyage pendant leur mandat, ni y avoir des intérêts

financiers.

Leur mandats se termine en cas de

- démission volontaire;

- d'atteinte de la limite d'âge fixée à septante-cinq ans;

- fin et non-renouvellement du mandat;

- révocation par le Conseil d'Administration;

- non-respect par le membre des conditions citées ci-avant

CI)

Ce En cas de démission ou atteinte de la limite d'âge, ils restent en fonction jusqu'à ce que leur remplacement

ait été assuré sauf si le Comité de Risque est encore valablement constitué sans eux. ..cl



e Article 12ter: FONCTIONNEMENT

CI)



.1..1 §1: Le Comité de Risque constitue un collège mais répartit en son sein les compétences et les tâches de

e

c, chacun.

X Le Président est désigné par le Conseil d'Administration sur proposition du Comité de Risque. Il ne peut pas

e être membre du Comité de la Gestion Effective.

zs §2: Le Comité de Risque se réunit chaque fois que l'intérêt de l'Association l'exige ou à la demande d'un de

rm

CI) ses membres.

wi

CI) §3: Le Comité de Risque ne peut délibérer et statuer valablement que si deux membres au moins sont

e

e présents et que l'un de ceux-ci au moins n'est pas membre du Comité de la Gestion Effective.

, -9 Un membre absent peut se faire représenter par un autre membre,

I

m-

Chaque membre a une voix. En cas de parité, la voix de celui qui préside est prépondérante.

i

, , i Si par des circonstances imprévisibles le Comité de Risque ne devait plus compter un non-membre du

c::

eq Comité de la Gestion Effective, le Président du Comité de la Gestion Effective exercera alors automatiquement

.i.,...

pour une durée maximale de trois mois les fonctions du membre manquant en attendant le remplacement de

c:: celui-ci.

, i

, i §4: Tout document interne de la part du Comité de Risque qui accorde la garantie de l'Association doit être

I signé par au moins deux membres, dont un non-membre du Comité de la Gestion Effective.

zs

et §S: Le Comité de Risque consigne ses décisions par écrit et fait régulièrement rapport sur ses activités au

Conseil d'Administration.

.9



04

et Article 12quater POUVOIRS



CA §1: Le Comité de Risque soumet à l'approbation du Conseil d'Administration, notamment:

el

- le règlement de garantie;

rm

.. - les conditions générales et particulières;

tu

- la tarification;

P: - le règlement des ristournes;



CI) - les contrats de coassurance et de réassurance, à souscrire par l'Association, qui doivent toujours et

el strictement être limités à la coassurance et à la réassurance de ses Mutualistes.

:r.

..cl §2: Notamment sur base de critères financiers, de compétence et d'honorabilité et en tenant compte des

e activités exercées, le Comité de Risque prend la décision d'accepter des Mutualistes potentiels qui souscriront

CI)

Ce une ou plusieurs polices d'assurance auprès de l'Association.

et Il décide de révoquer l'acceptation du Mutualiste ou d'imposer des conditions supplémentaires, et ce sur

:r. base de son appréciation du risque.

P:

§3: Le Comité de Risque constate l'insolvabilité financière d'un Mutualiste, ou tout autre fait ou situation, qui

rendent les prestations d'assurance possibles.

§4 Le Comité de Risque peut à Ia demande du Conseil d'Administration,. du Comité de la Gestion Effective ou de sa propre initiative faire des recommandations sur tout ce qui concerne Ie risk management, Ie corporate govemance, le contrôle interne et l'audit ainsi que tout autre sujet apparenté.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

CHAPITRE IV ter: DIRECTEUR

Article 12quinquies: DIRECTEUR

§1 Le Directeur dirige les services exécutifs de l'Association,

§2. II est nommé et licencié par le Conseil d'Administration avec une majorité des deux tiers exprimée par les membres présents et représentés, Les Présidents du Conseil d'Administration et du Comité de Risque fixent ensemble son indemnité.

§3. Le Directeur peut être assisté dans sa tâche par une ou plusieurs personnes qui sont aussi membres du Comité de la Gestion Effective et à propos du(des)quel(s) le §2 de cet article s'applique aussi,

CHAPITRE V: POUVOIRS DE SIGNATURE

Article 13: POUVOIRS DE SIGNATURE

§1: L'Association est valablement liée dans tous actes juridiques par la signature conjointe

- d'au moins deux des personnes suivantes: Président, Vice-Président, Trésorier ou Secrétaire du Conseil

d'Administration;

- d'au moins deux membres du Comité de la Gestion Effective;

- d'au moins une personne de chacune des catégories précédentes; sans que, chaque fois, une décision préalable de l'Association doive être présentée.

§2: Les dérogations suivantes sont d'application aux stipulations du paragraphe précédent:

- Chaque membre du Comité de la Gestion Effective peut agir et signer séparément pour tout montant ne dépassant pas vingt cinq mille (25.000) euro.

- Pour tout montant supérieur à deux cents cinquante mille (250.000 euro), leur signature seule doit être accompagnée de celle du Président, du Vice-Président, du Secrétaire, du Trésorier du Conseil d'Administration ou du Président du Comité de Risque.

- Les contrats d'assurance, proposés par l'Association, et les documents et actes qui s'y rapportent, notamment les suspensions et les résiliations, sont valablement signés au nom du Comité de Risque par un membre de celui-ci.

- Le Directeur, ou, en son absence, un autre membre du Comité de la Gestion Effective en son nom, peut agir et signer séparément tous les documents qui relèvent de la gestion journalière sans devoir présenter une décision préalable de l'Association.

CHAPITRE VI: DISCRETION

Article 14: DEVOIR DE DISCRETION & SANCTIONS

§1: Les membres du Conseil d'Administration, du Comité de la Gestion Effective et du Comité de Risque ainsi que le personnel de l'Association sont tenus de garder secrètes vis-à-vis des tiers toutes les informations - en particulier les informations financières - qui leur sont communiquées dans l'exercice de leur fonction.

§2: Ce devoir de discrétion ne s'applique pas:

- aux informations qui doivent être communiquées en vertu de prescriptions légales ou réglementaires;

- aux informations qui doivent être communiquées aux banques et/ou aux compagnies de (ré)assurance,

lors de la recherche ou de la mise au point des contrats de garantie ou d'assurance.

- les données générales que le Conseil d'Administration décide de divulguer et qui n'ont aucun rapport avec

un dossier individuel.

§3: Hormis les sanctions éventuelles fixées par la loi et décrites à l'article 8, §2 des statuts, tous ceux qui font partie d'un organe de l'Association, sont susceptibles de se voir imposer des sanctions en cas de violation des statuts. Celles-ci ainsi que les procédures à suivre sont décrites dans un règlement de sanctions, que le Conseil d'Administration peut adopter à une majorité des trois quarts,

CHAPITRE VII: CONTROLE

Article 15: COMMISSAIRE AGREE

§1: Sur proposition du Conseil d'Administration, et après l'accord de l'Autorité de Surveillance compétente, l'Assemblée Générale nomme comme Commissaire agréé de l'Association un réviseur d'entreprises, pour une période de trois ans et fixe ses émoluments. Le mandat peut être prolongé pour de nouveaux termes de trois ans, dans les limites de la réglementation en vigueur.

§2: Les incompatibilités prévues pour les membres du Comité de la Gestion Effective sont valables pour la personne physique du Commissaire agréé, De plus, il ne peut être personnellement ni commissaire, ni réviseur d'entreprises, ni (expert-) comptable d'un des Mutualistes, des Associés ou d'une des Associations Professionnelles.

,.

MOD 2.2

.. CHAPITRE VIII: MUTUALISTES

Article 16: ADMISSION - EXCLUSION

§1: La qualité de Mutualiste s'acquiert après l'acceptation par le Comité de Risque et à partir du jour d'entrée en vigueur de la couverture d'assurance.

§2: Les frais de dossiers et les cotisations pour la couverture des risques sont calculés sur base de la tarification arrêtée par le Conseil d'Administration, sur proposition du Comité de Risque

§3: Si la marge de solvabilité de l'Association s'avère insuffisante, le Conseil d'Administration doit, imposer a charge de chaque Mutualiste une cotisation complémentaire dont le montant ne pourra dépasser celui de sa cotisation annuelle a percevoir pour l'année en cours.

En ce cas, le Conseil déterminera les modalités de récupération de ces rappels de cotisations par les Mutualistes.

§4: La qualité de Mutualiste se perd lorsque les polices souscrites par Ie Mutualiste prennent fin.

§5: Sauf les stipulations de l'article 24, §4, les Mutualistes n'ont aucun droit au Fonds social, au résultat reporté, aux réserves et aux provisions de l'Association. En cas de non-respect de toutes ses obligations contractuelles, l'intéressé perd tout droit aux ristournes ou à d'autres droits d'action sur l'Association.

§6: L'Association peut rendre public la liste des Mutualistes à tout moment et de n'importe quelle manière

CHAPITRE IX: ORGANISATION FlNANCIERE

Article 17; EXERCICE SOCIAL

L'exercice social de l'Association commence le premier janvier et se clôture le trente et un décembre.

Article 18: COMPTES ANNUELS

Chaque année, le Conseil d'Administration dresse un inventaire et établit les comptes annuels.

Le Conseil d'Administration rédige en outre un rapport dans lequel il rend compte de sa gestion.

Ce rapport de gestion comporte entre autres un commentaire sur les comptes annuels en vue d'exposer

d'une manière fidèle l'évolution des affaires et la situation de l'Association.

Ces comptes annuels sont soumis à l'approbation de l'Assemblée Générale.

Article 19: INFORMATION A L'AUTORITE DE SURVEILLANCE

§1: Les comptes annuels seront également transmis à l'Autorité de Surveillance compétente, dans le délai et de la façon prévus par la loi.

Dans le cas où l'Autorité de Surveillance compétente émet des remarques, celles-ci seront portées à la connaissance de l'Assemblée Générale et reprises dans le procès-verbal de même que le texte des réponses.

§2: L'Association communiquera à l'Autorité de Surveillance compétente un rapport annuel sur ses activités et sur son organisation financière et administrative.

Article 20: FONDS SOCIAL

§1:Le Fonds social s'élève à cinquante mille (50.000) euro et est représenté par deux cent cinquante parts nominatives d'une valeur nominale de deux cents (200) euro chacune, nonobstant les stipulations du §4 de cet article.

Aucun Associé ou groupe d'Associés sous le même contrôle ne peuvent être titulaires directement ou indirectement de plus de dix pourcent des parts dans le Fonds social.

§2; L'Assemblée Générale peut, conformément à l'article 23 des Statuts, décider d'augmenter le Fonds social, soit par émission de nouvelles parts dont elle fixe les conditions de souscription et de libération, soit, le cas échéant, par incorporation de réserves.

§3: En cas de perte de la qualité d'Associé et donc de son droit de vote, l'Association rembourse à l'ancien Associé, dans un délai de un mois depuis la constatation de cette perte, la valeur nominale des parts, le cas échéant, après déduction des dettes que l'Associé a contracté vis-à-vis de l'Association en sa qualité d'Associé ou de Mutualiste. Ensuite elles seront supprimées du registre des parts..

Le Conseil d'Administration peut, en remplacement des parts remboursées, attribuer ces nouvelles parts à un Associé intéressé ou à un Mutualiste que le Conseil a accepté comme Associé. Lors du remboursement, ceux-ci deviennent propriétaires de ces parts après le paiement de leur valeur nominale.

Si les parts remboursées ne sont pas remplacées par des nouvelles parts, le Fonds social sera réduit à la hauteur de l'ancienne valeur nominale des parts remboursées.

Article 21: RESERVES, PROVISIONS ET REPARTITION

§1: Les valeurs de couverture qui représentent les provisions techniques et les dettes, doivent être fixées conformément aux normes légales et réglementaires en la matière,

§2: Avant de clôturer les comptes annuels, Ie Conseil d'Administration procédera aux amortissements et réductions de valeurs qu'il jugera nécessaires,

.r. .., Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

..

"1.

MOD 2,2

Il procédera également à la constitution de provisions comptables et de provisions techniques qui permettront à l'Association d'honorer tous ses engagements, et plus particulièrement ses engagements relatifs à ses contrats d'assurances.

Une provision technique spéciale, appelée provision d'égalisation, a pour but, soit de compenser des pertes techniques non récurrentes, soit d'égaliser les fluctuations des taux de sinistres, soit encore de couvrir les risques spéciaux dans les années à venir.

§3: Sur proposition du Conseil d'Administration, l'Assemblée Générale peut répartir tout ou partie des bénéfices technico-financiers au profit des Mutualistes,

§4: L'Assemblée Générales peut, sur proposition du Conseil d'Administration attribuer le résultat de l'exercice à des réserves libres pour les Mutualistes et/ou Associés, qui, le cas échéant, peuvent être utilisés pour apurer des pertes reportées.

§6: Seule une majorité des deux tiers des voix valablement émises à l'Assemblée Générale pourra rejeter les propositions du Conseil d'Administration relatives aux comptes annuels, comme notamment décrites dans cet article.

Article 22: DEFICIT

§1: Les Associés ne sont tenus qu'à concurrence de leur quote-part dans le Fonds social, sans préjudice aux stipulations de l'article 16, §3.

§2: Au cas où, après application de l'article 16, §3, Ie fonds de garantie minimum et/ou tout autre fonds, quelle qu'en soit la dénomination, qui devra être constitué en vertu de ta législation de contrôle sur les entreprises d'assurance ou de toute autre législation ultérieure d'application, tombe en-dessous du niveau légal ou réglementaire, l'Assemblée Générale sera convoquée et devra décider, conformément à l'article 23 §2 et §3,1 des statuts, soit de dissoudre anticipativement l'Association, soit de ramener le fonds de garantie minimum ou tout autre fonds rendu obligatoire par la Loi, au minimum légal ou réglementaire requis,

-fo

CHAPITRE X: MODIFICATIONS DES STATUTS, DISSOLUTION ET LIQUIDATION

+1,

Article 23: MODIFICATIONS DES STATUTS

§1: Le Conseil d'Administration peut convoquer une Assemblée Générale Extraordinaire et proposer de modifier les statuts de l'Association, à condition que les trois quarts des membres du Conseil approuvent le projet.

L'Assemblée Générale Extraordinaire ne peut statuer valablement sur une modification des statuts que si la moitié au moins des Associés est présente ou représentée. Si au cours d'une première Assemblée Générale, le quorum des présences n'est pas atteint, une deuxième Assemblée pourra être convoquée et statuer, quel que soit le nombre d'Associés présents ou représentés.

< §3,10 Une proposition de modification des statuts est adoptée par l'Assemblée Générale à l'approbation des

trois quarts des Associés présents ou représentés.

c:: 2° Une modification de l'objet social de l'Association devra obtenir l'approbation des quatre cinquièmes des

Associés présents ou représentés.

c:: §4: Toute modification des statuts doit, selon la législation ou réglementation équivalente en vigueur, être

soumise à l'Autorité de Surveillance compétente et être publiée de la même manière.

Article 24: DISSOLUTION ET LIQUIDATION

§1: La dissolution de l'Association peut être décidée par l'Assemblée Générale Extraordinaire, conformément à l'article 23 §2 et §3,10 des statuts.

+1,

§2: A moins que d'autres liquidateurs ne soient désignés en vertu de la décision de dissolution et de

+1, liquidation, les membres du Conseil d'Administration et du Comité de la Gestion Effective, à ce moment en

fonction, agiront conjointement de plein droit en tant que collège de liquidateurs.

§3: L'Assemblée Générale déterminera les pouvoirs et les obligations des liquidateurs.

" §4, 1° Après apurement de toutes les dettes, charges et frais de liquidation, le résultat reporté, la réserve libre pour Mutualistes et les provisions non utilisées seront répartis, selon la proportion définie ci-dessous, entre les Mutualistes affiliés au moment de la prise de décision de dissolution: le dénominateur comprend le total des

+1,

cotisations que ces Mutualistes auront payées jusqu'au moment de la décision de dissolution; les numérateurs correspondent au montant total des cotisations que chacun des Mutualistes aura payées individuellement à la -fo date précitée. Les Mutualistes qui, même partiellement, n'ont pas rempli leurs obligations relatives au paiement

e des cotisations, n'ont droit à un aucun remboursement.

CI)

Ce 2° Le Fonds social sera proportionnellement réparti entre les titulaires de parts. Les réserves libres pour

et Associés seront réparties proportionnellement entre les Associés qui possèdent cette qualité au moment de la

prise de décision de dissolution.

P:

CHAPITRE XI: DISPOSITIONS GENERALES

Article 26: ELECTION DE DOMICILE

Pour l'exécution des statuts, chaque Associé, Mutualiste, administrateur, membre du Comité de la Gestion

Effective ou du Comité de Risque, liquidateur, pour autant qu'il soit domicilié à l'étranger, fait élection de

MOD 2.2

A

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Réservé

, au Moniteur

belge

Volet B - suite

domicile au siège social de l'Association, où toutes les communications, sommations, assignations, significations peuvent lui être valablement faites.

Article 26: COMPETENCE JUDICIAIRE

Pour tous litiges entre l'Association, ses Associés, administrateurs, commissaires et liquidateurs relatifs aux affaiies de l'Association et à l'exécution des présents statuts, la compétence exclusive est attribuée aux TribUnaux du siège social, à moins que l'Association n'y renonce expressément.

Article 27: DISPOSITIONS FINALES

§1: Ces statuts ne peuvent déroger aux dispositions impératives de la législation de contrôle sur les entreprises d'assurance. Toutes les dispositions, où il n'est pas valablement dérogé à cette législation, sont par conséquent supposées être inscrites dans ces statuts. Les dispositions qui sont en contradiction avec les dispositions impératives de la législation, sont considérées comme non écrites.

§2: Dans tous les organes de l'Association, les abstentions (ou les bulletins de vote vierges) ainsi que les voix (ou bulletins de vote) nuls ou défectueux doivent être considérés comme des suffrages non valables et ne peuvent en conséquence être pris en compte pour le calcul des majorités nécessaires.

§3: A la fin de chaque exercice, le Conseil d'Administration peut décider d'indexer les montants figurant dans les statuts, à l'exclusion cependant du montant du Fonds social.

§4: Le renvoi à toute disposition légale vaut également pour toute législation ultérieure qui l'adapte, la modifie ou la remplace.

M. Geert Gaens M. Geert Raes

Administrateur Administrateur

ronds de Garantie Voyages Fonds de Garantie Voyages

racatiarieessomajapriltiteEppggezIclffleletie.: PArte,,erfte l iticareetiqurttitéclenotattiserisemeattlatiburtiedqeessaneereuideqparsonnees aerearlippaueltritierepptésetéell'ilssootititinpledreklatiorooti'tiruniiierreeea'êtàrardctideeitiers

AikneBri MQ6h-PénrlOatiffge

26/07/2013
ÿþ~

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

tt111131111 N







BRUSSEL

17 JUL 2013

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

r

Benaming : GARANTIEFONDS REIZEN

Rechtsvorm : O.V.V.

Zetel : METROLOGIELAAN 8, 1130 BRUSSEL

Ondemeniingsnr : 455.084.111

Voorwerp akte : BENOEMING - HERBENOEMING - ONTSLAG VAN BESTUURDERS EN HERBENOEMING COMMISSARIS

De Algemene Vergadering van de o.v.v. Garantiefonds Reizen, niet maatschappelijke zetel Metrofogiefaan 8 te 1130 Brussel, heeft op 21 juni 2013, ingevolge artikel 5 van de Statuten,

- het ontslag van de hiernavolgende personen ais bestuurders aanvaard:

* De heer Claude PERIGNON, wonende te Berkenlaan 9, 1861 Wolvertem, geboren te Elsene, op 2611111952,

Belg;

* De heer Bernard TUYTTENS, wonende te Windmolen 38, 3070 Kortenberg, geboren te Tielt op 13/01/1954,

Befg;

* De heer Rudi VERSCHOREN, wonende te Raatshovenstraat 52, 3400 Landen, geboren te Mechelen, op 2210811957, Belg.

- de hiernavolgende personen herbenoemd als bestuurders voor een duur van drie jaar waarbij de mandaten

onbezoldigd worden uitgeoefend:

op voordracht van ABTO:

* De heer Koen VAN DEN BOSCH, wonende te Broekstraat 11, 2811 Hombeek, geboren te Gent op

2911111972, Belg;

* De heer Roland VAN HULLE, wonende te Blekerijstraat 48, 8310 Brugge, geboren te Brugge op 20/07/1949,

Belg;

* De heer Geert RAES, wonende te Kapellelaan 5, 1860 Meise, geboren te Zwevezele op 18/02/1956, Belg;

op voordracht van BTO:

* De heer Erik VAN HOORNYCK, wonende te Wildhof 6, 2900 Schoten, geboren te Sint-Niklaas op 14/11/1963,

Belg;

* De heer Jan VAN STEEN, wonende te Briel 30, 9200 Dendermonde, geboren te Sint-Nilaas op 11 mei 1961,

Belg;

op voordracht van UPAV:

* De heer Jean-Philippe CUVELIER, wonende te Place Jacobs 3, 1000 Brussel geboren te Elsene op 19/02/1957, Belg;

* Mevrouw Dominique STUYCK, wonende te Rue de Tervaete 65, 1040 Brussel, geboren te Watermaal-Bosvoorde op 31107/1958, Belg;

* De heer Christian MARIN, wonende te Rue de Condé 7 à 5900 Leuze-En-Hainaut, geboren te Mons le

05/12/1964, Belg;

op voordracht van VLARA:

* De heer Jos VAN MULLEM, wonende te Multatuliplein 1, 2050 Antwerpen, geboren te Boutersem op 29/11/1942, Belg;

* De heer Geert GAENS, wonende te Deversveldstraat 35, 3570 Alken, geboren te Hasselt op 1211211967, Belg.

- de hiernavolgende personen benoemd als bestuurders voor een duur van drie jaar waarbij de mandaten

onbezoldigd worden uitgeoefend:

op voordracht van ABTO:

* De heer Philip TIMMERMANS, wonende te Terbankstraat 19, 2530 Boechout geboren te Antwerpen op 15/05/1970, Belg;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

v.`

c~

Luik B - Vervolg

op voordracht van BTO:

* De heer Lieven DE CRAEMER, wonende te A. Vanstappenstraat 4, 9200 Dendermonde, geboren te Tielt op

22/04/1966, Belg;

Op voordracht van VLARA

* De heer Emerald DE STRYCKER, wonende te Krekelstraat 11w1, 9160 Lokeren, geboren te Lokeren op

24/03/1982, Belg.

De Algemene Vergadering heeft eveneens beslist, ingevolge artikel 15 van de Statuten, om het mandaat van commissaris toe de wijzen aan het kantoor Deloitte&Partners bedrijfsrevisoren, Berkenlaan 8b, 1831 Diegem, vertegenwoordigd door de heer Bernard De Meulemeester en dit voor drie jaar.

Vervolgens heeft de Raad van Bestuur op dezelfde dag beslist de volgende personen tot de aangeduide functie te benoemen en hun de bevoegdheden te geven overeenkomstig artikel 13, §1 van de Statuten:

(1) Voorzitter: Geert RAES

(2) Ondervoorzitter: Geert GAENS

(3) Penningmeester: Jean-Philippe CUVELIER

(4) Secretaris: Erik VAN HOORNYCK

Geert Raes Geert GAENS

bestuurder bestuurder

Garantiefonds Reizen Garantiefonds Reizen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

e" "

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

26/07/2013
ÿþCopie qui sera publiée aux annexes du Moniteur beige après dépôt de l'acte au greffe

I-- ~

~

t~~'~~~1 +`

~ ~

BRUXELLES

9 7 JUL 2013

Greffe

Réservé

au

Moniteur

belge

1111NRRIR

1

Dénomination : Fonds de Garantie Voyages a.a.m

Forme juridique : Association d'Assurances Mutuelles

Siège : Avenue de la Métrologie, 8 à 1130 Bruxelles

N° d'entreprise : 455.084.111

Objet de l'acte : ELECTION - REELECTION - DEMISSION ADMINISTRATEURS ET REELECTION COMMISSAIRE

L' Assemblée Générale Annuelle de l' a.a.m. Fonds de Garantie Voyages, dont le siège social est sis, Avenue de la Metrologie 8 à 1130 Bruxelles, a, le 21 juin 2013, conformément à l'article 5 des Statuts,

- accepté la démission des personnes suivantes en qualité d'administrateurs:

* Monsieur Claude PERIGNON, domicilllié à Berkenlaan 9, 1861 Wolvertem, né à Elsene, le 26/11/1952, belge;

* Monsieur Bernard TUYTTENS, domicilllié à Windmolen 38, 3070 Kortenberg, né à Tielt le 1310111954, belge;

* Monsieur Rudi VERSCHOREN, dornicililié à Raatshovenstraat 52, 3400 tanden, né à Mechelen, le 22/08/1957, belge.

- réélu les personnes suivantes en qualité d'administrateurs pour une durée de trois ans, les mandats étant

exercés à titre gratuit:

sur proposition de 1'ABTO:

* Monsieur Roland VAN HULLE, domicilllié à Blekerijstraat 48, 8310 Brugge, né à Brugge le 20/07/1949, belge;

* Monsieur Geert RAES, domicilié à Kapellelaan 5, 1860 Meise, né à Zwevezele op 18/02/1956, belge;

* Monsieur Koen VAN DEN BOSCH, domicilié à Broekstraat 11, 2811 Hombeek, né à Gent le 29/11/1972,

belge;

sur proposition du BTO:

* Monsieur Erik VAN HOORNYCK, domicilié à Wildhof 6, 2900 Schoten, né à Sint-Niklaas le 14/1111963, belge;

* Monsieur Jan VAN STEEN, domicilié à Briel 30, 9200 Dendermonde, né à Sint-Nilaas Ie 11/05/1961, belge;

(3) sur proposition de l'UPAV:

* Monsieur Jean-Philippe CUVELIER, domicilié à Place Jacobs 3, 1000 Bruxelles, né à Elsene le 19/02/1957,

belge;

* Madame Dominique STUYCK, domicilié à Rue de Tervaete 65, 1040 Bruxelles, né à Watermael-Boitsfort le

31/07/1958, belge;

* Monsieur Christian MARIN, domicilié à Rue de Condé 5 à 5900 Leuze-En-Hainaut, né à Mons le 05/12/1964,

beige;

sur proposition de la VLARA:

* Monsieur Jos VAN MULLEM, domicilié à Multatuliplein 1, 2050 Antwerpen, né à Boutersem le 29/11/1942, belge, exploitant d'autocar;

* Monsieur Geert GAENS, domicilié à Deversveldstraat 35, 3570 Alken, né à Hasselt le 1211211967, belge, indépendant.

- élu les personnes suivantes en qualité d'administrateurs pour une durée de trois ans, les mandats étant exercés à titre gratuit:

* Monsieur Philip TIMMERMANS, domicilié à Terbankstraat 19, 2530 Boechout, né à Antwerpen le 15/05/1970, belge;

* Monsieur Lieven DE CRAEMER, domicilié à A. Vanstappenstraat 4, 9200 Dendermonde, né à Tielt le 2210411966, belge;

* Monsieur Emerald DE STRYCKER, domicilié à Krekelstraat 11w1, 9160 Lokeren, né à Lokeren le 2410311982, belge, employé.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association ou la fondation à l'égard des tiers Au verso : Nom et signature

~y

Volet B - suite

c

Réservé

au

Moniteur

beige

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Cette Assemblée Générale a également décidé, conformément à l'article 15 des Statuts, de nommer en qualité de commissaire pour une nouvelle période légale de trois ans, la société Deloitte&Partners Réviseurs d'Entreprises - Berkenlaan 8b, à 1831 Diegem, réprésentée par Monsieur Bernard De Meulemeester.

Ensuite, le même jour le Conseil d'Administration a décidé de nommer les personnes suivantes pcur les fonctions indiquées à l'article 13 §1 des Statuts:

(1) Président: Geert RAES

(2) Vice-Président: Geert GAENS

(3) Trésorier: Jean-Philippe CUVELIER

(4) Secrétaire: Erik VAN HOORNYCK

Monsieur Geert Raes Monsieur Geert Gaens

Administrateur Administrateur

Fonds de Garantie Voyages Fonds de Garantie Voyages

Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association ou la fondation à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

12/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 21.06.2013, NGL 04.07.2013 13285-0260-053
09/07/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 22.06.2012, NGL 02.07.2012 12257-0114-054
23/05/2012
ÿþ

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



1H11 I II~9~II I plll IV

6*

bel e;

BE

Sta

IVI

1 0 MAI 2012

nAUSSEI:

Griffie

Benaming :

Rechtsvorm Zetel Ondernemingsnr Voorwerp akte :

GARANTIEFONDS REIZEN

O,V,V.

METROLOGIELAAN 8, 1130 BRUSSEL

455.084.111

COOPTATIE en ONTSLAG BESTUURDER

De Raad van Bestuur van de o.v.v. Garantiefonds Reizen, met maatschappelijke zetel, Metrologielaan 8 te 1130 Brussel, heeft op 21 maart 2012, ingevolge artikel 7 van de Statuten, de heer Rudi Verschoren, wonende te Raatshovenstraat 52, 3400 Landen, geboren te Mechelen, op 22/08/1957, Belg, account manager, gecoöpteerd als bestuurder om het mandaat te voleindigen van de heer Eddy De Strycker, wonende te Eekstraat 39, 9160 Lokeren, geboren te Lokeren, op 26!1011951, Belg, zaakvoerder, die ontslag heeft genomen als bestuurder. De mandaten zijn onbezoldigd.

De heer Erik Van Hoornyck De heer Geert Gaens

Bestuurder Bestuurder

Garantiefonds Reizen Garantiefonds Reizen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

23/05/2012
ÿþWellétej Copie qui sera publiée aux annexes du Moniteur beige après dépôt de l'acte au greffe



R+ i~uuAiuiiuuo ~ 0 2012

*zao9aas~* BRUXELLES

Greffe





Dénomination : FONDS DE GARANTIE VOYAGES

Forme juridique : A.A.M.

Siège ; Avenue de la Métrologie, 8 à 1130 Bruxelles

N° d'entreprise : 455.084.111

Objet de l'acte : COOPTATION et DEMISSION ADMINISTRATEUR

Le Conseil d'Administration de I' a.a.m. Fonds de Garantie Voyages, dont le siège social est sis, Avenue de la Metrologie 8 à 1130 Bruxelles, le 21 mars 2012 et conformément à l'article 7 des Statuts, a coopté Monsieur Rudi Verschoren, domicilié à Raatshovenstraat 52, 3400 Landen, né à Mechelen, le 2210811957, belge, account manager, en qualité d'administrateur aux fins d'achever le mandat de Monsieur Eddy De Strycker, domicilié à Eekstraat 39, 9160 Lokeren, né à Lokeren, le 26/10/1951, belge, gérant, qui a donné sa démission en qualité d'administrateur. Les mandats sont exercés à titre gratuit.

Monsieur Erik Van Hoomyck Monsieur Geert Gaens

Administrateur Administrateur

Fonds de Garantie Voyages Fonds de Garantie Voyages

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association ou la fondation à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

09/12/2011
ÿþVoorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

IINII~II~IIIII nAllnflVlNl~n

~iiiesaav"

Benaming : GARANTIEFONDS REIZEN

Rechtsvorm : O.V.V.

Zetel : METROLOGIELAAN 8, 1130 BRUSSEL

Ondememingsnr : 455.084.111

Voorwerp akte : COOPTATIE en ONTSLAG BESTUURDER

a';U SEL,

2 9 NOV 20U

Griffie

De Raad van Bestuur van de o.v.v. Garantiefonds Reizen, met maatschappelijke zetel, Metrologielaan 8 te 1130 Brussel, heeft op 01/08/2011, ingevolge artikel 7 van de Statuten, de heer Koen van den Bosch, wonende te Broekstraat 11, 2811 Hombeek, geboren te Gent, op 2911211972, Belg, manager special division gecoopteerd als bestuurder om het mandaat te voleindigen van de heer Johan Bohyn, wonende te Hemingplein; 15, 9051 Sint-Denijs-Westrem, geboren te Gent, op 03/05/1966, Belg, Senior Finance & Accounting Manager, die ontslag heeft genomen als bestuurder. De mandaten zijn onbezoldigd.

De heer Erik Van Hoornyck De heer Geert Gaens

Bestuurder Bestuurder

Garantiefonds Reizen Garantiefonds Reizen

Op de laatste blz. van f=uik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/12/2011- Annexes du Moniteur belge

09/12/2011
ÿþRéservé

au

Moniteur

belge

g.(1 Copie qui sera publiée aux annexes du Moniteur belge

après dépôt de l'acte au greffe

JJJ JJJJ JJ N II~W~~IVNIIMIII

*iiiesaae"

Dénomination : FONDS DE GARANTIE VOYAGES

Forme juridique : A.A.M.

Siège : Avenue de la Métrologie, 8 à 1130 Bruxelles

N° d'entreprise : 455.084.111

Objet de l'acte : COOPTATION et DEMISSION ADMINISTRATEUR

j.ES

l ~1 7l L!~~:~ Greffe

Le Conseil d'Administration de I' a.a.m. Fonds de Garantie Voyages, dont le siège social est sis, Avenue de la Métrologie 8 à 1130 Bruxelles, le 1 août 2011 et conformément à l'article 7 des Statuts, a coopté Monsieur Koen van den Bosch, domicilié à Broekstraat 11, 2811 Hombeek, né à Gent, le 29/12/1972, belge, manager special division, en qualité d'administrateur aux fins d'achever le mandat de Monsieur Johan Bohyn, domicilié à Hemingplein 15, 9051 Sint-Denijs-Westrem, né à Gent, le 03/05/1966, belge, Senior Finance & Accounting Manager, qui a donné sa démission en qualité d'administrateur. Les mandats sont exercés à titre gratuit.

Monsieur Erik Van Hoornyck Monsieur Geert Gaens

Administrateur Administrateur

' Fonds de Garantie Voyages Fonds de Garantie Voyages

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Mentionner sur lá dernière page du Valet_B : " Au recto : Nom e1 qualité du notaire instrurnentáni ou dé la personrie ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association ou la fondation á l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

07/07/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 17.06.2011, NGL 29.06.2011 11250-0513-053
05/04/2011
ÿþ Y

k~`:Ig'} In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

111111

*uosiaeo"

fl

~

Benaming : GARANTIEFONDS REIZEN

Rechtsvorm : O.V.V.

Zetel : METROLOGIELAAN 8, 1130 BRUSSEL

Ondernemingsnr : 455.084.111

Voorwerp akte : COOPTATIES en ONTSLAG BESTUURDERS

De Raad van Bestuur van de o.v.v. Garantiefonds Reizen, met maatschappelijke zetel, Metrologielaan 8 te: 1130 Brussel, heeft op 19 januari 2011, ingevolge artikel 7 van de Statuten, de heer Claude Pérignon, wonende. te Berkenlaan 9, 1861 Wolvertem, geboren te Elsene, op 26/11/1952, Belg, Directeur European Affairs de TUI: Ag, gecoöpteerd als bestuurder om het mandaat te voleindigen van de heer Stefan Boone, wonende te: Driesenweg 1, 1785 Brussegem, geboren te Sint-Agatha-Berchem, op 21/07/1961, Belg, Gedelegeerd Bestuurder, die ontslag heeft genomen als bestuurder. De mandaten zijn onbezoldigd.

De heer Erik Van Hoornick De heer Gert Raes

Bestuurder Bestuurder

Garantiefonds Reizen Garantiefonds Reizen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting len aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

05/04/2011
ÿþ

.. ~.,~... Copie qui sera publiée aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte au greffe

-®n- 2011

BR e

Réservé

au

Moniteur

belge

IlI llI llllhl~~mu~umu~

+iiosiaei"

Dénomination : Fonds de Garantie Voyages a.a.m

Forme juridique : Association d'Assurances Mutuelles

Siège : Avenue de la Métrologie, 8 à 1130 Bruxelles

N° d'entreprise : 455.084.111

Objet de l'acte : COOPTATIONS et DEMISSIONS ADMINISTRATEURS

Le Conseil d'Administration de I' a.a.m. Fonds de Garantie Voyages, dont le siège social est sis, Avenue de la: Metrologie 8 à 1130 Bruxelles, le 19 janvier 2011 et conformément à l'article 7 des Statuts, a coopté Monsieur; Claude Pérignon, domicilié à Berkenlaan 9, 1861 Wolvertem, né à Elsene, le 26/11/1952, belge, Directeur: European Affairs de TUI Ag, en qualité d'administrateur aux fins d'achever le mandat de Monsieur Stefan' Boone, domicilié à Driesenweg 1, 1785 Brussegem, Sint-Agatha-Berchem, le 21/07/1961, belge, Administrateur; i Délégué, qui a donné sa démission en qualité d'administrateur. Les mandats sont exercés á titre gratuit.

Monsieur Erik Van Hoornick Monsieur Geert Raes

Administrateur Administrateur

Fonds de Garantie Voyages Fonds de Garantie Voyages

Mentionner sur la dernière page du Volet..B : Au recto Nom et-qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association ou la fondation à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/04/2011- Annexes du Moniteur belge

30/06/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 18.06.2010, NGL 24.06.2010 10219-0546-057
01/07/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 19.06.2009, NGL 26.06.2009 09305-0359-055
07/05/2015
ÿþri In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffien de akte

on

2 APR. 2015

ter griffie van de Nederlandstalige rechtbank van ?<oGcif#cidel Brussel

Voor

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad









*15065117*



Benaming r GARANTIEFONDS REIZEN

Rechtsvorm : O.V.V.

Zetel : METROLOGIELAAN 8, 1130 BRUSSEL

Ondernemingenr : 455.084.111

Voorwerp akte : COOPTATIE en ONTSLAG BESTUURDER

De Raad van Bestuur van de o.v.v. Garantiefonds Reizen, met maatschappelijke zetel, Metrologielaan 8 te 1130 Brussel, heeft op 18 maart 2015, ingevolge artikel 7 van de Statuten, De Heer Jean-Michel Vlassembrouck, wonende te Rue de Valenciennes 83, 59540 Caudry, Frankrijk, geboren te Jemappes, op 05/12/1964, Belg, gecoöpteerd als bestuurder om het mandaat te voleindigen van De Heer Christian Marin, wonende te Rue de Condé 5, 7900 Leuze-En-Hainaut , geboren te Mons, op 05/12/1964, Belg, die ontslag heeft genomen als bestuurder, De mandaten zijn onbezoldigd.

De heer Jean-Philippe Cuvelier De heer Geert Gaens

Bestuurder Bestuurder

Garantiefonds Reizen Garantiefonds Reizen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

07/05/2015
ÿþ ',41(t.1( ;$ ' Copie qui sera publiée aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte au greffe

Réservé

au

Moniteur

belge

Le Conseil d'Administration de l' a.a.m. Fonds de Garantie Voyages, dont le siège social est sis, Avenue de la Metrologie 8 à 1130 Bruxelles, le 18 mars 2015 et conformément à l'article 7 des Statuts, e coopté Monsieur Jean-Michel Vlassembrouck, domicilié à Rue de Valenciennes 83, 59540 Caudry, France, né à Jemappes, le 0710911960, belge, en qualité d'administrateur aux fins d'achever te mandat de Monsieur Christian Marin, domicilié à Rue de Condé 5, 7900 Leuze-En-Hainaut, né à Mons, le 05/12/1964, belge, qui e donné sa démission en qualité d'administrateur. Les mandats sont exercés à titre gratuit.

Monsieur Jean-Philippe Cuvelier Monsieur Geert Gaens

Administrateur Administrateur

Fonds de Garantie Voyages Fonds de Garantie Voyages

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association ou la fondation à l'égard des tiers

Au_ verso: Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

2 i; Ann. 2015

ter t~antdstalfge Dénomination : FONDS DE GARANTIE VOYAGES

Forme juridique : A.A.M.

Siège : Avenue de la Métrologie, 8 à 1130 Bruxelles

N° d'entreprise : 455.084.111

Objet de_l'acte : COOPTATION et DEMISSION ADMINISTRATEUR

11111111

*15065118*

neergelegd/ontvangen op

03/07/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 20.06.2008, NGL 27.06.2008 08284-0323-052
13/07/2007 : ME. - JAARREKENING 31.12.2006, GGK 22.06.2007, NGL 05.07.2007 07339-0204-049
31/07/2006 : ME. - JAARREKENING 31.12.2005, GGK 23.06.2006, NGL 25.07.2006 06511-0051-046
11/08/2005 : ME. - JAARREKENING 31.12.2004, GGK 24.06.2005, NGL 03.08.2005 05607-0156-051
06/08/2004 : ME. - JAARREKENING 31.12.2003, GGK 25.06.2004, NGL 30.07.2004 04534-0128-056
16/07/2003 : BLB099903
04/10/2001 : BLB099903
04/10/2001 : BLB099903
05/07/2000 : BLB099903
05/07/2000 : BLB099903
29/06/1999 : BLB099903

Coordonnées
FONDS DE GARANTIE VOYAGES A.A.M., EN ABREGE …

Adresse
AVENUE DE LA METROLOGIE 8 1130 HAEREN (BRUXELLES)

Code postal : 1130
Localité : Haren
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale