G2S MOTORSPORT

Association sans but lucratif


Dénomination : G2S MOTORSPORT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 524.777.720

Publication

04/04/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11111111n111111 11111

Onclernemingsnr : $- ,t4 . r `19 D

Benaming

(voluit) : G2S Motorsport

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Baksteenkaai 22 - 1000 Brussel

Onderwerp akte : Oprichting

Heden 12 maart 2013 verklaren volgende personen over te gaan tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk (vzw) :

1. De heer BOUWLAND Wim, wonende Baksteenkaai 22 te 1000 Brussel;

2. Mevrouw SUOMINEN Pia, echtgenote van de heer BOUWLAND Wim, wonende zelfde adres;

3. Mevrouw BOUWLAND Anja, wonende Barbarossastraat 36 te 6522 DM Nijwegen (NL).

De statuten luiden als volgt

I. Naam, zetel, doel, duur

Naam

Artikel 1. De vereniging draagt de naam " G2S Motorsport ", vereniging zonder winstoogmerk,

Zetel

Art. 2, De vereniging is gevestigd te Baksteenkaai 22, 1000 Brussel.

De zetel kan verplaatst worden mits bekendmaking in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Doel

Art. 3. De vereniging heeft tot doel :

De bevordering en de promotie van de auto- en motorsport, alsook alle andere gemotoriseerde sporten. De

bevordering van en de promotie van karting, de opleiding van piloten, alsook alle aanverwante activiteiten.

Dit houdt ook in de deelname aan en de organisatie van allerlei manifestaties en wedstrijden, de organisatie

van evenementen in het kader van deze manifestaties, de verkoop en fabricage van promotiemateriaal,

alsook het voeren van publiciteit van en voor derden.

Dit alles in de meest ruime zin.

De vereniging drijft geen nijverheids- of handelszaken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij

voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en

andere zakelijke reohten op uitoefenen.

Duur

Art. 4. De vereniging wordt opgericht op heden voor onbepaalde tijd en kan op elk moment ontbonden

worden.

Il, Leden

Soorten, aantal

Art. 5. Er zijn twee soorten leden :

1° de effectieve of werkende leden;

2° de steunende of toegetreden leden.

De effectieve of werkende leden alleen hebben stemrecht op de algemene vergaderingen. Zij moeten

minimum met drie (3) zijn. Hun aantal is niet beperkt.

De steunende of toegetreden leden hebben slechts een raadgevende stem.

Toetreden van nieuwe leden

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en,hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlàgé"n""bij liériTélgiid Stádtslil d = O47O4T2OI3 - Annexes du Moniteur belge

Pritis61-£.

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

Art, 6. Als nieuw effectief of werkend lid kan toetreden ieder die door de raad van bestuur als zodanig bij unanimiteit wordt toegelaten. Deze beslist vrij, met gewone meerderheid van stemmen en zonder motiveringsplicht, over elk verzoek tot toetreding. De toetreding als effectief of werkend lid treedt pas in werking na goedkeuring en ondertekening van de statuten van de vereniging door het nieuwe lid. Ter griffie van de rechtbank van de plaats waar de vereniging gevestigd is, wordt binnen een maand na de bekendmaking van de statuten, een lijst neergelegd waarop alle leden met naam, voornamen, woonplaats en nationaliteit alfabetisch zijn vermeld. Die lijst wordt elk jaar aangevuld met de vermelding, naar alfabetische orde, van de wijzigingen die zich onder de leden hebben voorgedaan. Eenieder kan kosteloos van deze lijsten inzage nemen.

Uittreden en uitsluiting van leden

Art. 7. Elk effectief of werkend lid kan te allen tijde vrijwillig uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient bij aangetekende brief aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht.

Het lid dat weigert de bijdrage te betalen wordt automatisch geacht ontslag te nemen. Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten, met twee-derde meerderheid van de aanwezige (of vertegenwoordigde) stemmen en nadat het lid is gehoord. Opgave van redenen is niet vereist.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet of onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Uittredende of uitgesloten leden en de rechtverkrijgenden van overleden leden hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen, van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen, tenzij dit voor bepaalde goederen of waarden, door hem aangebracht, geregeld was bij zijn toetreding.

Bijdrage

Art. 8. De door de effectieve of werkende leden, alsook door de steunende of toegetreden leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan 500 eur per jaar, Dit bedrag kan steeds

evenredig op één januari van ieder jaar aangepast worden aan de index van de kleinhandelsprijzen volgens de volgende regel : basisbijdrage of 500 eur vermenigvuldigd met de nieuwe index van

november die de jaaraanpassing voorafgaat, en gedeeld door de basisindex van de maand van oprichting. De bijdrage voor de leden kan jaarlijks door de algemene vergadering nader worden vastgesteld.

lll. Bestuur

Benoeming, ontslag van bestuurders

Art. 9. De vereniging wordt bestuurd door een raad van ten minste drie bestuurders, die tevens effectief of werkende leden zijn van de vereniging. Zij worden benoemd en ontslagen door de algemene vergadering niet twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Zij worden benoemd voor zes jaar, doch zijn herbenoembaar, mogelijk voor een gedeelte van de bestuurders bezoldigd.

Benoeming, ontslag en aftreden van een bestuurder, zomede elk einde van een mandaat worden binnen een maand in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt

De raad kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester en zo daartoe aanleiding bestaat, een ondervoorzitter. Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. In dit geval zal de functie van secretaris en penningmeeser samenvallen.

Bevoegdheid, vertegenwoordiging

Art. 10. De raad van bestuur kan alle handelingen van bestuur en beschikking verrichten, van welke aard ook, die voor het verwezenlijken van het doel van de vereniging noodzakelijk of dienstig zijn, mits zij niet door de wet of door deze statuten bij uitsluiting aan de algemene vergadering zijn opgedragen.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en treedt in rechte op als eiser of als verweerder, door toedoen van de voorzitter die alleen handelt of door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

De raad van bestuur kan tevens een persoon gelasten bevoegd voor het dagelijks bestuur, Hij kan tevens bijzondere en beperkte volmachten geven voor bepaalde rechtshandelingen. De bestuurders kunnen evenwel niet zonder toestemming van de algemene vergadering besluiten tot rechtshandelingen, die verband houden met het vervreemden van onroerende goederen en/of vestiging van hypotheek. Vergaderingen van de raad van bestuur

Art. 11, De besluiten worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de helft van de bestuurders moet aanwezig zijn. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter. Er worden notulen gehouden,

IV. Algemene vergadering

Bevoegdheid

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Art. 12, De algemene vergaderingen zijn bevoegd wat betreft het benoemen en ontslaan van bestuurders, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het wijzigen van de statuten, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een effectief of werkend lid.

Bijeenroeping

Art. 13, De algemene vergadering komt ten minste eenmaal per jaar bijeen. Deze gaat door op de lste woensdag van de maand juni. Alle werkende of effectieve leden worden door toedoen van de voorzitter of, bij gebreke van hem, door de secretaris en minstens één effectief of werkend lid, opgeroepen die de agenda vermeldt en ten minste acht dagen vaar de vergadering wordt verzonden. De vergadering heeft plaats op de zetel van de vereniging of op de plaats die in de oproeping is vermeld. Indien aan deze oproepingsverplichtingen niet is voldaan, is de vergadering ook rechtsgeldig op voorwaarde dat alle effectieve en werkende leden aanwezig zijn en zich individueel uitdrukkelijk akkoord verklaren met de agenda.

Verloop van de vergadering

Art. 14. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter wijst een secretaris en een stemopnemer aan, die één en dezelfde persoon kan zijn.

Alle effectieve of werkende leden hebben gelijk stemrecht in de vergadering. Steunende of toegetreden leden die voor een bepaalde vergadering worden opgeroepen, hebben slechts raadgevende stem. Twee effectieve of werkende leden kunnen per aangetekend schrijven, gericht aan de voorzitter, ten minste één maand voor de datum van de algemene vergadering, punten ap de agenda van de vergadering laten brengen.

Elk lid kan zich op de vergadering [aten vertegenwoordigen door een schriftelijk gemachtigde, die effectief of werkend lid van de vereniging is. Niemand mag meer dan één lastgever vertegenwoordigen.

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Wanneer alle effectieve of werkende leden aanwezig zijn, en hiervoor een unaniem akkoord bestaat onder deze leden, mag van de vooropgestelde agenda afgeweken worden.

Gewone vergaderingen, statutenwijzigingen

Art. 15, De besluiten worden genomen ap de gewone algemene vergaderingen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht wie aanwezig is. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering. Een meerderheid van twee derde is evenwel vereist bij het uitsluiten van een werkend of effectief lid,

De vergadering kan de statuten wijzigen, indien deze wijziging op de agenda is vermeld en Indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dat getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen op de vergadering vereist. Eenparigheid van stemmen is vereist voor het wijzigen van het doel of van één van de doeleinden van de vereniging.

Kennisgeving van besluiten

Art. 16. Leden, alsook derden, die van een belang doen blijken hebben het recht om inzage van de notulen te vragen. Deze inzage, zonder verplaatsing hiervan, kan slechts geschieden op de zetel van de vereniging en in aanwezigheid van ten minste één bestuurder.

V. Begrotingen en rekeningen

Boekjaar, rekening en verantwoording

Art. 17, Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot eenendertig december. Bij het einde van eik boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar af, en maakt de inventaris en de jaarrekening op alsmede de begroting voor het volgend jaar. Deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of anderszins aan de [eden worden uitgekeerd. De rekeningen en de begroting worden ten minste acht dagen vóór de jaarvergadering ter kennis gebracht van de effectieve of werkende leden, die alsdan inzage kunnen vorderen, doch alleen ter plaatse, van alle bescheiden waarop de rekeningen en de begroting steunen. De algemene vergadering spreekt zich uit over de kwijting aan de bestuurder. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

VI. Ontbinding, bestemming vermogen

Ontbinding

Art. 18. De vereniging kan worden ontbonden door een besluit van de algemene vergadering mits de

vereisten voor statutenwijziging na te leven.

Bestemming van het vermogen

Art. 19. In geval van ontbinding warden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een

gelijkaardige vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft, ofwel

aan een liefdadigheidsinstelling, ofwel aan een instelling met een sociaal doel. Het dient telkens wel te gaan

om een vereniging of instelling zonder winstoogmerk.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Vil. Overgangs- en slotbepalingen

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot en met 31 december 2013.

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden in de maand juni van het jaar 2014.

Met eenparigheid van stemmen worden tot bestuurders benoemd, voor een duur van zes jaar

1. De heer BOUWLAND Wim, NN 66.05.02-601-81, wonende Baksteenkaai 22, 1000 Brussel;

2. Mevrouw SUOMINEN Pie, NN 73.08.10-480-33, echtgenote van de heer BOUWLAND Wim, wonende

Baksteenkaai 22, 1000 Brussel;

die hun opdracht aanvaarden.

Vervolgens vergadert de raad van bestuur en benoemt, voor dezelfde duur

Tot voorzitter, mede belast met het dagelijks bestuur : de heer BOUWLAND Wim.

Tot secretaris en penningmeerster ; mevrouw BOUWLAND Anja.

Opgemaakt te Brussel, op 12 maart 2013.

(Get.) BOUWLAND W., SUOMINEN P., BOUWLAND A..

Op dé laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
G2S MOTORSPORT

Adresse
BAKSTEENKAAI 22 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale