GLOBAL BOARD OF CONTEMPORARY ART, AFGEKORT : GLOBAL BOARD

Association sans but lucratif


Dénomination : GLOBAL BOARD OF CONTEMPORARY ART, AFGEKORT : GLOBAL BOARD
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.483.177

Publication

07/05/2012
ÿþ M0D 2.2

- In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

T

,11

12085309*

2 4 MR. 2012

B~,~,~~,~~

~

~ i ~.:~~-.~

Griffie

Ondernemingsnr : o$15" `ig3 .f a

Benaming

(voluit) : Global Board of Contemporary Art

(verkort) : Global Board

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Werfstraat 17, 1000 Brussel

Onderwerp akte : Oprichting







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2012 - Annexes du Moniteur belge OPRICHTING

Ondergetekendenoprichters,

-Mevrouw VAN ASBROECK Maria, Francine, Geboren te Borgtlombeek Donderdag 18 januari 1940, Belg, weduwe, nummer identiteitskaart 590-9713119-50 en nationaal nummer 40.01.18-008-08, wonende te 9406 Ninove-Outer, Smid Lambrechtstraat 1;

-Mevrouw VANDERLINDEN Barbara Magdalena Renata, geboren te Ninove, 16 juli 1965, Belg, ongehuwd, nummer identiteitskaart 074-0260057-95 en nationaal nummer 65.07.16-432-17, wonend te 1000 Brussel, Werfstraat 17;

-Mijnheer KRÜGER Peter Elvier Albert Walter, geboren te Gent, 9 augustus 1970, Belg, ongehuwd, nummer identiteitskaart 590-8411653-33 en nationaal nummer 70.08.09-029-63, wonende te Werfstraat 2, 1000. Brussel;

Waarbij de originele volmachten aan voorliggende akte gehecht worden,

Bijeen in vergadering op twintig april tweeduizend en twaalf, zijn overeengekomen tussen hen de vereniging, op te richtten en daartoe unaniem statuten te aanvaarden.





STATUTEN

Artikel 1  Naam, duur, oprichters en zetel

1.1.De vereniging zonder winstoogmerk wordt opgericht onder de benaming "GLOBAL BOARD OF CONTEMPORARY ART", .verkort "GLOBAL BOARD", letterwoord "GBCA". Zowel de volledige naam als de. afkorting mogen afzonderlijk gebruikt worden.

1.2.0e vereniging valt onder de bepalingen van titel III van de Belgische wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk.

1.3.De zetel van de vereniging is gevestigd te 1000 Brussel, Werfstraat 17, en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel. De plaats van vestiging kan bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur worden gewijzigd binnen dit gerechtelijk arrondissement.



1.4.De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

Artikel 2  Doel

2.1. De vereniging biedt een interdisciplinair platform aan internationaal vooraanstaande hedendaagse kunstenaars, curatoren, critici en collega's uit aanverwante disciplines, met als doel op globaal niveau uitwisseling en creatieve banden tot stand te brengen. Tevens tracht de vereniging een invloed uit te oefenen op het hedendaagse kunstbeleid op internationaal niveau en ontwikkelt zij best practices door haar leden ertoe aan te zetten onderling projecten en ideeën uit te wisselen en jaarlijks op basis van een gemeenschappelijke selectie waardering te uiten voor nieuwe ontwikkelingen In de hedendaagse kunst. Aansluitend bij haar missie ' wil de vereniging:







Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-de kennisoverdracht tussen haar leden bevorderen via de uitwisseling van projecten en ideeën, opdat aile betrokkenen zouden kunnen genieten van de extra waarde die het lidmaatschap van de platform met zich meebrengt; het platform van de vereniging wenst dit te doen met respect voor de culturele en nationale identiteit van haar leden, en voor de individuele vrijheid op het vlak van creatie en intellectuele reflectie;

-samenwerken met de Europese en internationale instanties voor een efficiëntere deelname van de leden van het interdisciplinair platform aan hedendaagse kunstprcjecten in Europese en niet-Europese landen;

-een bijdrage leveren aan het debat over de kwaliteit en het belang van een grensoverschrijdend (internationaal en interdisciplinair) engagement en haar leden ertoe aanzetten om mechanismen voor deze engagementen toe te passen;

-Het inrichten van de verkiezing van de winnaars en genomineerden van de jaarlijkse internationale hedendaagse kunstprijs ARTISTIC LANDMARKS IN CONTEMPORARY EXPERIENCE, afgekort de ALICE AWARDS, een internationale onderscheiding voor musea, galerieën, tentoonstelling en individuele prestaties op het vlak van innovatieve hedendaagse kunstpraktijken;

-een voortrekkersrol spelen bij het tot stand brengen en uitbouwen van de globale hedendaagse kunstruimte, en de expertise van haar leden in deze ruimte en in de wereld te promoten;

-de vereniging wereldwijd promoten als een bron van 'excellentie' op globaal niveau, om zo de aantrekkingskracht van haar leden en erkenningen te vergroten en de -samenwerking en interactie tussen haar leden te stimuleren.

2.2. De vereniging mag alle activiteiten ondernemen om haar maatschappelijk doel te realiseren, met inbegrip van het stellen van handelsdaden, in zoverre de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het realiseren van het maatschappelijk doel.

Artikel 3  Leden

3.1. De vereniging is toegankelijk voor Belgen en vreemdelingen.

3.2. Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van 3 gewone leden.

Het lidmaatschap van de vereniging staat open voor publieke en private organisaties en

samenwerkingsverbanden, al dan niet rechtspersonen, zowel met als zonder winstoogmerk, welke rechtsgeldig (conform de betreffende nationale wet) tot stand zijn gekomen.

3.3. Om deel uit te maken van de vereniging dient aan volgende voorwaarden voldaan te worden

a.het lidgeld jaarlijks te betalen;

b.de statuten van de vereniging te aanvaarden;

3.4. Het minimumbedrag van het lidgeld bedraagt 10,00 EUR,

3.5. Leden die nalaten het lidgeld te betalen worden van rechtswege geacht ontslagnemend te zijn.

3.6. Het lidmaatschap is niet vatbaar voor overdracht.

3.7. Nieuwe leden worden aanvaard met tcestemming van de Raad van Bestuur en dit bij gewone meerderheid. De uitsluiting van een lid kan slechts geschieden in de vormen en onder de voorwaarden door de wet bepaald.

3.8. Ieder lid kan zijn ontslag indienen door middel van een schrijven aan de voorzitter. Het ontslag gaat in op het ogenblik van de verzendingsdatum en zal in het register van de leden worden geschreven.

Ontslagnemende of uitgesloten leden kunnen echter geen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijk bezit van de vereniging,

Wordt uitgesloten door de Algemene Vergadering, op voorstel van de Raad van Bestuur, in overeenstemming met de wettelijke bepalingen, ieder lid wiens gedrag of werking van aard is om de vereniging te schaden.

3.8. Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vereniging. wordt gehouden, binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Artikel 4  Algemene Vergadering

4.1. De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden:

4.2. Elk lid beschikt over één stem.

4.3, Een lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander [id op de Algemene Vergadering, middels een geschreven volmacht.

4.4. De Algemene Vergadering is bevoegd voor de wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van bestuurders, benoeming en afzetting van rekeningtoezichters (en het bepalen van hun bezoldiging ingeval bezoldiging wordt toegekend), het goedkeuren van de jaarrekeningen en van de begroting, de kwijting aan de bestuurders en de rekeningtoezichters, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, het opstellen van een Reglement van Inwendige Orde, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging.

4.5. De gewone Algemene Vergadering wordt jaarlijks samengeroepen binnen de zes maanden na afsluitdatum van het boekjaar ten einde de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het lopend jaar goed te keuren.

4.6, Een buitengewone Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur worden samengeroepen telkens als het belang van de vereniging het vereist.

r,y

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

4.7. De Raad van Bestuur is ertoe gehouden een buitengewone Algemene Vergadering samen te roepen, telkens wanneer ten minste één vijfde van de leden er schriftelijk om verzoekt,

4.8, Oproepingen voor de Algemene Vergadering worden per gewone post, per fax of per mailbericht, ten laatste acht dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping omvat de agenda van de vergadering. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur en wordt bij de oproepingsbrief gevoegd, Elk lid heeft recht punten op de agenda toe te voegen.

4.9. De leden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid. Ieder lid kan evenwel niet meer dan twee andere leden vertegenwoordigen; Volmachten moeten steeds schriftelijk gesteld zijn. De Raad van bestuur kan de vorm van de volmachten bepalen, alsook de termijn waarbinnen ze op de zetel van de vereniging afgeleverd moeten worden.

4.10. De Algemene Vergadering kan geldig beslissen als minstens de helft van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is, met uitzondering voor gevallen waar de wet een ruimere aanwezigheid vereist.

4.11. Indien er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er een nieuwe Algemene Vergadering samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

4.12. Behalve wanneer de wettelijke bepalingen of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen, Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt beslissend.

4.13. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 5 _ Raad van Bestuur

5.1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens twee leden, benoemd door de Algemene Vergadering.

5.2. De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen voor 6 jaar.

5.3. De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd, zij kunnen eventueel een vergoeding van hun kosten bekomen, mits voorafgaandelijk goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur.

5.4. De benoeming, het ontslag en de afzetting van een bestuurder wordt binnen één maand voor publicatie overgemaakt aan het Belgische Staatsblad.

5.5. De Raad van Bestuur beslist zelf over de functies binnen jaar schoot.

5.6. De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door de ondervoorzitter (voor zover die is aangesteld) of door twee bestuurders.

5.7. Oproepingen voor de Raad van Bestuur worden per gewone post, per mail of per fax, ten laatste 10 dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping bevat ook de agenda voor de vergadering. De agenda wordt opgesteld door de voorzitter, maar ieder lid van de Raad van Bestuur heeft het recht punten op de agenda te plaatsen

5.8. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, of wanneer beide afwezig zijn, door het oudste aanwezige bestuursraadslid, tenzij consensus over een andere voorzitter onder de aanwezigen.

5.9, De Raad van Bestuur vergadert geldig wanneer de helft van de bestuursleden aanwezig zijn en beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt beslissend.

5.10. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend docr de voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

5.11, Een lid mag zich laten vervangen door een ander lid van de Raad van Bestuur.

5,12. Indien er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er een nieuwe Raad van Bestuur samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

Artikel 6  Bevoegdheden

6.1. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, van bestuur en van beschikking, niets uitgezonderd, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met het beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, voor aile handels- en bankverrichtingen.

6.2. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

6.3. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of aan een gevolmachtigde derde.

MOD 2.2



Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad Luik Ei - Vervolg



6.4. Tegenover derden volstaat opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zij, de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

6.5. De stukken van het dagelijkse beheer en de kwijtingen aan De Post, worden geldig ondertekend door de Voorzitter, of door een daartoe aangeduid bestuurder, of door een gevolmachtigde derde.

Artikel 7  Rekeningen







7.1. Het dienstjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

7.2. De inkomsten van de vereniging kunnen bestaan uit

-lidmaatschapsbijdragen;

-de winsten verwezenlijkt door de inrichting van activiteiten zoals omschreven in artikel 2 van de statuten;

-de giften;

-de winsten gerealiseerd door eventuele commerciële activiteiten bedoeld om de vereniging werkingsmiddelen voor realisatie van haar maatschappelijk doel te bezorgen.

7.3. De boekhouding van de inkomsten en uigaven dient in vereenvoudigde vorm te gebeuren, tenzij de Raad van Bestuur daar anders over beslist.

7.4. Op de jaarlijkse gewone Algemene Vergadering legt de Raad van Bestuur de balans en de resultatenrekening van het verlopen dienstjaar en de begroting van het lopen dienstjaar ter goedkeuring voor.

7.5. De goedkeuring van de rekeningen en van de begroting impliceert de kwijting voor de leden van de Raad van Bestuur.

Artikel 8  Ontbinding

8.1.De vereniging kan nooit gehouden zijn tot méér dan het totaal van haar netto-actief.

8.2.1n geval van vrijwillige ontbinding, zal de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aanstellen en

hun bevoegdheden bepalen.

8.3.0e bestemming van de activa, na vereffening van de schulden, zal bepaald worden door de Algemene

Vergadering, maar dient in ieder geval tot een belangeloze doelstelling te worden aangewend.

Artikel 9  Varia

Voor al wat niet expliciet door deze statuten geregeld wordt, is de wet van 27 juni 1921 met betrekking tot verenig zonder winstoogmerK van toepassing,

Slot- en Overgangsbepalingen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2012 - Annexes du Moniteur belge



1. De oprichters beslissen om volgende personen, die allen aanvaarden, te benoemen tot bestuurder van de vereniging:

-Mevrouw VANDERLINDEN Barbara Magdalena Renata, geboren te Ninove, 16 juli 1965, Belg, ongehuwd, nummer identiteitskaart 074-0260057-95 en nationaal nummer 65.07.16-432-17, wonend te 1000 Brussel, Werfstraat 17;

-Mijnheer KRÜGER Peter Eivier Albert Walter, geboren te Gent, 9 augustus 1970, Belg, ongehuwd, nummer identiteitskaart 590-8411653-33 en nationaal nummer 70.08.09-029-63, wonende te Werfstraat 2, 1000 Brussel;

2.De aldus samengestelde raad van bestuur neemt volgende besluiten onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging van de oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel:

2.1.. Benoeming van een voorzitter. Mevrouw VANDERLINDEN Barbara Magdalena Renata, voornoemd, wordt tot voorzitter.

Gedaan te Brussel op 20/04/2012, in twee originele exemplaren.

(get) Barbara Vanderlinden, Voorzitter, bestuurder







Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
GLOBAL BOARD OF CONTEMPORARY ART, AFGEKORT :…

Adresse
WERFSTRAAT 17 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale