HERMES PLUS

Association sans but lucratif


Dénomination : HERMES PLUS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 508.808.946

Publication

19/12/2014
ÿþ Mon 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behoudt istlemoin

aan het

Belgisc

Staatsbh

Ondernerningsnr : 0508.808.946

Benaming

(voluit) : Hermespius vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Grootgodshuisstraat 10 1000 Brussel

Onderwerp akte : wijziging beheerder

Op de algemene vergadering van 18 juni 2014 werd nota genomen van het ontslag van Evelyne Chambeau als beheerder- schatbewaarder.

De heer Guy Hébert wordt opgenomen als lid en bevestigd als beheerder met dezelfde bevoegdheid als Evelyne Chambeau, nl. beheerder-schatbewaarder.

Airy v"/'i

z.1rrri;

ter "

V

~~ grue U Griffi~erta

l~tben~C ~ dP Pde n~s~afïg~ ari koophandel Brusset

neergelegd/ontvangen op 0 °EO, 2014

19/12/2014
ÿþ Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte MOü2.2

Réserv

au

Motet

belge

neefgolegdfontvangen op--

t 0 DEC. 201/1

ter griffie van de Nederlandstal

rechtbaren koophandel Brup

lumps

ge sel

N° d'entrer3rise : 0508.808.946

Dértomination

(en entier) : asbl HERMESplus

(en abrégé) :

Forme juridique : asbl

Siège : rue du Grand Hospice 10 1000 Bruxelles

objet de l'acte : changement d'administrateur

A l'assemblée générale du 18 juin 2014 nous avons pris connaissance de la démission de Evelyne Chambeau en tant qu'administrateur-trésorier.

Monsieur Guy Hébert est admis comme membre et confirmé en tant qu'administrateur avec la même fonction que Evelyne Chambeau, c-a-d administrateur-trésorier.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

9. M4re frÔ0atz,îT~'~

Mentionner sur la derniere page du Volet R : Au recto : Nom ei qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

16/01/2013
ÿþy a 6

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

MOD 2.2

Luik B

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MONITEUR BELGE

o et 2013 BRUSSEL

LGISCH STAATSBLAD

31 DEC20124

Griffie

1I1ll 1t1I 11111 lll1 lIll Illl lll Il1 11 Ill

*13010255*

sE

Ondernerningsnr: Set .0% %L-t(0,

Benaming

(voluit) : HERMES PLUS

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel: Grootgodshuisstraat 10, 1000 Brussel

Onderwerp akte : Oprichingsakte

Ondergetekende oprichters,

1.0e vzw Dienst Geestelijke Gezondheidszorg - Centre de Santé Mentale ANTONIN ARTAUD, met maatschappelijke zetel te 1000 Brussel, Grootgodshuisstraat 10, ondememingsnummer 435.266.120., vertegenwoordigd door haar voorzitter, Dr Jan SNACKEN,

2.De vzw Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (CGG Brussel), met maatschappelijke zetel te 1000 Brussel, Vaartstraat 63-65, ondememingsnummer 471.365.461., vertegenwoordigd door haar voorzitter, dhr. Pieter VAN NUFFEL,

3.De vzw Clinique SANATIA, met maatschappelijke zetel te 1050 Elsene, Collegestraat 45, ondememingsnummer 0416.862.349., vertegenwoordigd door haar beheerder, Dr Vincent DUBOIS,

4.De vzw L'EQUIPE, met maatschappelijke zetel te 1070 Brussel, Veeweidestraat 60, ondernemingsnummer 0407.621.318., vertegenwoordigd door haar voorzitter, Dr. Alain DE WEVER,

5.De vzw Initiative ANTONIN ARTAUD, met maatschappelijke zetel te 1000 Brussel, Grootgodshuisstraat 10, ondememingsnumrner 452.250.721., vertegenwoordigd door haar voorzitter, mevr. Francisca MEYER,

hebben besloten om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten in overeenstemming met de wet van 27 juni 1921 "betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen" (verder de "wet van 27 juni 1921") en hiervoor unaniem onderstaande statuten te aanvaarden;

TITEL I  Naam, zetel, doel, duur.

Artikel 1  Naam

De vereniging draagt de naam "HERMES PLUS".

Artikel 2  Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 1000 Brussel, Grootgodshuisstraat 10; in het gerechtelijk arrondissement van Brussel.

De vereniging mag haar maatschappelijke zetel naar elke andere plaats op het grondgebied van het Brussels Gewest verhuizen bij beslissing van de raad van bestuur. Deze beslissing moet binnen een termijn van een maand worden bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

" MOD 2.2

Artikel 3  Maatschappelijk doel

1De vereniging wordt opgericht om personen met geestelijke stoornissen of geestesziekten in Brussel een geïntegreerde zorgvoorziening aan te bieden door de coördinatie en de organisatie In netwerk van bepaalde activiteiten van haar leden en andere partners op het vlak van de preventie en opsporing, diagnose en behandeling, de ambulante begeleiding, de sociale en professionele herinschakeling, de residentiële behandeling en de ontwikkeling van gediversifieerde specifieke habitats.

Het aldus ontwikkelde netwerk wordt netwerk "HERMES PLUS" genoemd en bestaat uit rechtspersonen en natuurlijke personen die, in Brussel, actief zijn in de geestelijke gezondheidssector, professioneel of als vrijwilliger, en die willen meewerken aan de activiteiten van de vereniging of ze willen promoten. Dit netwerk heeft als doel de personen in hun omgeving en hun oorspronkelijk sociaal netwerk te handhaven door het instellen van therapeutische parcours op maat. Het aldus gebouwde netwerk is multidisciplinair en steunt op flexibele interventiemodaliteiten.

De vereniging kan zelf eigen activiteiten op deze terreinen ontwikkelen en, meer algemeen, elke activiteit die gunstig is voor de geestelijke gezondheid.

2.Het maatschappelijk doel wordt nagestreefd met naleving van de fundamentele ethische principes die zullen worden bepaald in een ethisch handvest dat de algemene vergadering unaniem zal goedkeuren.

Artikel 4 Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Ze kan op elk moment worden ontbonden bij beslissing van de algemene vergadering in overeenstemming met artikel 20 van de wet van 27 juni 1921 en titel VI van onderhavige statuten.

TITEL II  Lidmaatschap

Artikel 5  Leden

De vereniging bestaat uit oprichtende leden, effectieve leden en toegetreden leden.

Artikel 6  Toetredingsvoorwaarden van de effectieve leden

Alinea 1: Oprichtende leden

De oprichtende leden zijn:

1.De vzw Centre de Santé Mentale  Dienst Geestelijke Gezondheidszorg ANTONIN ARTAUD

2.De vzw CGG BRUSSEL

3.De vzw Clinique SANATIA

4.De vzw L'EQUIPE

5.De vzw Initiative ANTONIN ARTAUD

Alinea 2: Effectieve leden

1.Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar mag niet lager zijn dan drie.

2.De oprichtende leden zijn ook effectieve leden van de vereniging.

3.De algemene vergadering beslist soeverein en unaniem over de toetreding van nieuwe effectieve leden, met naleving van de procedure van artikel 16, 3. Ze moet haar beslissing niet motiveren.

Rekening houdend met het doel van de vereniging, spant deze zich in om in haar samenstelling het bestaande evenwicht tussen de oprichtende leden te handhaven in termen van ambulante en residentiële activiteiten enerzijds en in termen van taalevenwicht anderzijds, naargelang hun hoofdactiviteiten werden erkend door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie, de Vlaamse Gemeenschap (of desgevallend de Vlaamse Gemeenschapscommissie) of de Franse Gemeenschap (of desgevallend de Franse Gemeenschapscommissie).

Elke rechtspersoon die bijdraagt of deelneemt aan de activiteiten van de vereniging kan toegelaten worden als effectief lid.

" n,

,

4.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

4.De effectieve leden duiden elk twee vertegenwoordigers aan  een hoofdvertegenwoordiger en een plaatsvervangende vertegenwoordiger -- die mandaat gekregen hebben om hen te vertegenwoordigen en standpunt in te nemen op de algemene vergadering zonder vooraf te moeten overleggen met hun opdrachtgever.

Elk lid herroept zijn vertegenwoordigers en/of duidt er nieuwe aan, naar eigen goeddunken.

5.Elk effectief lid heeft een stem.

Het stemrecht van de rechtspersoon wordt uitgeoefend door de hoofdvertegenwoordiger of, bij ontstentenis, wanneer die laatste afwezig of verhinderd is, door zijn plaatsvervanger. Indien de hoofdvertegenwoordiger aanwezig is, zetelt de plaatsvervanger zonder stemrecht.

Artikel 7 -- Ontslag en uitsluiting van de effectieve leden

De hoedanigheid van effectief lid gaat verloren bij ontslag, bij uitsluiting of, bij rechtspersonen, bij vereffening.

1. De effectieve leden kunnen zich op elk moment terugtrekken uit de vereniging door hun ontslag schriftelijk naar de voorzitter van de raad van bestuur te sturen, die dat onmiddellijk aan de volledige raad van bestuur meedeelt.

Het ontslag is effectief vanaf de aanvaarding ervan door de raad van bestuur en ten laatste drie maanden na de kennisgeving.

Het lid dat duidelijk zijn belangstelling voor de vereniging verliest wordt als ontslagnemend beschouwd. Het effectief lid dat niet aanwezig of vertegenwoordigd is op drie opeenvolgende algemene vergaderingen wordt ingelicht dat hij wordt verondersteld duidelijk zijn interesse in de vereniging te hebben verloren, tenzij het aanwezig is op de volgende algemene vergadering. Dit ontslag is echter pas effectief nadat het vastgesteld werd door de raad van bestuur.

Het oprichtend lid dat niet meer gebonden is door de overeenkomst betreffende de betreffende de werkingsmiddelen van de vzw HERMES PLUS wordt als ontslagnemend beschouwd.

2. De algemene vergadering kan te allen tijde beslissen, op voorstel van de raad van bestuur, een effectief lid uit te sluiten. De raad van bestuur kan het !id dat zich schuldig gemaakt heeft aan inbreuken op de statuten of de wetten, of die de reputatie van de vereniging of haar leden of een van hen ernstig schaadt, schorsen tot de beslissing van de algemene vergadering.

De uitsluiting kan meer bepaald worden uitgesproken wanneer een lid door zijn handelingen of standpunten of door de handelingen of standpunten van zijn vertegenwoordigers, een ernstige inbreuk pleegt op de fundamentele waarden van de vereniging die in het ethisch handvest staan en/of op de belangen van de vereniging.

De voorzitter van de algemene vergadering licht het betrokken effectief lid van de voorgenomen uitsluiting minstens 15 dagen voor de algemene vergadering die zijn verdediging zal horen en over zijn uitsluiting zal beslissen. De mail vermeldt de redenen die het voorstel tot uitsluiting motiveren.

De vzw en haar leden zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade die al dan niet rechtstreeks zou voortvloeien uit de uitsluiting of de schorsing die in overeenstemming met de statuten wordt uitgesproken.

De uitsluiting van een oprichtend lid is pas van kracht nadat de algemene vergadering hem vervangen heeft, met naleving van artikel 6, alinea 2, 3.

3. ln het geval dat een van de leden zijn financiële toezeggingen ten opzichte van de vereniging niet zou naleven, kan de algemene vergadering zijn rechten binnen de vereniging schorsen, mits inachtname van de procedure voorzien in punt 2.

4. Het ontslag, de uitsluiting of de schorsing van een effectief lid leidt automatisch tot het ontslag, de uitsluiting of de schorsing van de bestuurders die werden aangeduid op basis van een voorstel van dit lid, alsook tot het verlies of de schorsing van alle mandaten die de vereniging aan deze heeft toevertrouwd.

Artikel 8 - Toegetreden leden

De partners, rechtspersonen of natuurlijke personen, van het netwerk "HERMES PLUS " kunnen toegelaten worden als toegetreden leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

De raad van bestuur beslist soeverein over de toetreding en de uitsluiting van toegetreden leden. De beslissing van de raad moet niet gemotiveerd worden.

De toegetreden leden hebben noch stemrecht, noch het recht om deel te nemen aan de algemene vergaderingen, behoudens andersluidende beslissing van de raad van bestuur, in overeenstemming met artikel 12.

De rechtspersonen die toegetreden leden zijn, duiden ieder een persoon aan die hen zal vertegenwoordigen tegenover de vereniging.

De toegetreden leden kunnen zich op elk moment terugtrekken uit de vereniging door hun ontslag schriftelijk naar de voorzitter van de raad van bestuur te sturen. De toegetreden leden verliezen automatisch hun lidmaatschap wanneer ze hun samenwerking binnen het netwerk "HERMES PLUS" beëindigen, behoudens andersluidende beslissing van de raad van bestuur.

Bovendien kan de raad van bestuur een toegetreden lid uitsluiten wanneer deze door zijn handelingen of standpunten of door de handelingen of standpunten van zijn vertegenwoordigers, een ernstige inbreuk pleegt op de fundamentele waarden van de vereniging die in het ethisch handvest staan en/of op de belangen van de vereniging. De raad van bestuur neemt een dergelijke beslissing soeverein en moet die beslissing niet motiveren.

Artikel 9 -- Rechten en plichten van de leden

1.De hoedanigheid van lid betekent van rechtswege aanvaarding van onderhavige statuten, van alle reglementen die de algemene vergadering of de raad van bestuur zouden aannemen en van hun latere wijzigingen.

2.Geen enkel lid kan krachtens zijn hoedanigheid van lid aanspraken doen gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging.

3.Geen enkel lid mag een gedrag aannemen of uitspraken doen die de reputatie van de vereniging en haar leden kunnen schaden.

4.De leden zijn niet verplicht om een bijdrage te betalen, noch toegangsrechten. Ze bieden de vereniging de actieve inzet van hun capaciteiten en hun toewijding.

5.De leden moeten de vertrouwelijkheid respecteren van de documenten van de vereniging waarvan ze kennis nemen.

Artikel 10  Communicatie

Elk lid geeft de raad van bestuur een elektronisch adres waarop alle oproepingen en mededelingen geldig kunnen worden gedaan. Ook de formele mededelingen van de leden aan de raad van bestuur of de algemene vergadering gebeuren op een elektronisch adres dat die laatste hen meedeelt.

TITEL III  De organen van de vereniging.

HOOFDSTUK 1  De algemene vergadering

AFDELING 1  Samenstelling van de algemene vergadering

Artikel 11 Werking

De algemene vergadering bestaat uit aile effectieve leden van de vereniging.

Ze wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, indien hij afwezig of verhinderd is, door zijn ondervoorzitter.

Artikel 12  Toegetreden leden en waarnemers

De raad van bestuur kan toegetreden leden, waarnemers of deskundigen uitnodigen om, zonder stemrecht, een vergadering van de algemene vergadering volledig of gedeeltelijk bij te wonen.

r 'a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

AFDELING 2 - Oproeping voor de algemene vergadering

Artikel 13  De algemene vergadering

Er moet minstens één algemene vergadering worden georganiseerd in de loop van het eerste semester van elk jaar.

Deze vergadering legt de budgetten, balansen en rekeningen van de vereniging vast en bespreekt elke andere kwestie die op de agenda staat.

De raad van bestuur kan een buitengewone vergadering bijeenroepen telkens als het belang van de vereniging dat vereist. Bovendien moet de raad die vergadering bijeenroepen op verzoek van 115e van de leden van de algemene vergadering of van een van de oprichtende leden.

Artikel 14  De oproepingsbrieven en de agenda

De raad van bestuur bepaalt de datum en de agenda van de vergaderingen van de algemene vergadering.

De oproepingsbrief en de agenda worden minstens tien dagen voor de vergadering naar de leden gestuurd, meer bepaald naar het e-mailadres dat ze in overeenstemming met artikel 10 vermeld hebben.

De algemene vergadering behandelt eveneens:

-de punten die door een lid op de agenda werden geplaatst en minstens vijf dagen voor de vergadering werden meegedeeld. De voorzitter licht de andere leden onmiddellijk in.

-de dringende punten die een lid bij het begin van de vergadering opwerpt, op voorwaarde dat een meerderheid van vier vijfde van de leden aanvaardt om ze te behandelen.

De oproepingsbrief en de agenda worden ondertekend door de voorzitter of de ondervoorzitter.

AFDELING 3 - Taken van de algemene vergadering

Artikel 15 - Bevoegdheden

De algemene vergadering heeft de bevoegdheden die haar uitdrukkelijk worden gegeven door de wet of onderhavige statuten.

De algemene vergadering is bevoegd voor.

1.de toetreding en, desgevallend, de uitsluiting van de effectieve leden van de vereniging;

2.de vaststelling en de wijziging van het ethisch handvest

3.de wijziging van de statuten

4.de vrijwillige ontbinding van de vereniging, de aanduiding van de vereffenaar(s) en de bestemming van het

actief

5.de benoeming en, desgevallend, de afzetting van de bestuurders

6.de benoeming en, desgevallend, de afzetting van de commissarissen en/of de revisoren en het bepalen

van hun eventuele bezoldiging

7.de kwijting aan de bestuurders, de commissarissen en de revisoren.

8.de goedkeuring van het jaarlijkse budget en van de rekeningen van de vereniging, op basis van de

projecten die de raad van bestuur heeft opgesteld

De beslissingen betreffende de punten 1 tot 4 worden aanvaard door de algemene vergadering volgens de afwijkende procedure van artikel 16, 3.

AFDELING 4 Beraadslaging van de algemene vergadering

Artikel 16  Beraadslagingen, quorum, volmachten en stemmingen

1.De algemene vergadering kan enkel beraadslagen over de punten die regelmatig op de agenda werden geplaatst in overeenstemming met artikel 14 en op voorwaarde dat de meerderheid van haar leden aanwezig is.

" f] Y

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

M011 2,2

Indien de meerderheid van de leden van de algemene vergadering niet aanwezig is, wordt een nieuwe vergadering bijeengeroepen volgens de regels van artikel 14, binnen een termijn van minstens 15 dagen. De algemene vergadering kan dan uitspraak doen ongeacht het aantal aanwezige leden, mits naleving van de regels van punten 2 tot 4. In dat geval vermeldt de tweede oproepingsbrief dat het om een tweede vergadering gaat waarop alle punten die voor de tweede maal op de agenda werden geplaatst, kunnen worden behandeld ongeacht het aantal aanwezige leden, mits naleving van de regels van punten 2 tot 4.

2.In de mate van het mogelijke worden de beslissingen bij consensus genomen. Bij ontstentenis stemt de vergadering.

Behoudens gevallen waarin de statuten anders beslissen, beslist de algemene vergadering bij stemming bij absolute meerderheid van haar leden en op voorwaarde dat deze meerderheid de absolute meerderheid van de oprichtende leden omvat.

De absolute meerderheid betekent de meerderheid van de leden van de vereniging in hun geheel en niet enkel de meerderheid van de aanwezige leden op de algemene vergadering.

Indien er een tweede oproeping nodig is, zoals bedoeld in punt 1, doet de algemene vergadering uitspraak bij meerderheid van de aanwezige leden en op voorwaarde dat die meerderheid de absolute meerderheid van de oprichtende leden omvat.

3.In afwijking op de vorige paragrafen worden de beslissingen betreffende de punten 1 tot 4 van artikel 15 volgens onderstaande procedure genomen:

a.De raad van bestuur deelt het ontwerp van beslissing minstens vijftien dagen voor de algemene vergadering mee;

b.De algemene vergadering kan slechts beraadslagen indien de meerderheid van drie vierde van de leden aanwezig is en op voorwaarde dat die meerderheid alle oprichtende leden omvat.

Indien dit quorum niet bereikt is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen minstens tien dagen na de eerste vergadering en kan die geldig beslissen wanneer drie vierde van de leden aanwezig is, op voorwaarde dat vier oprichtende leden aanwezig zijn.

c.De algemene vergadering moet de beslissingen betreffende de punten 1 en 2 van artikel 15 (toetreding of uitsluiting van leden en wijziging van het ethisch handvest) nemen bij unanimiteit van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wat de beslissingen met betrekking tot de punten 3 en 4 van artikel 15 (wijziging van de statuten en ontbinding van de vereniging) betreft, probeert de algemene vergadering een consensus te bereiken. Indien dat niet mogelijk blijkt, beslist ze bij meerderheid van drie vierde van de aanwezige leden, op voorwaarde dat die meerderheid alle oprichtende leden omvat.

4.Uitzonderlijk kan een lid zich laten vertegenwoordigen door een ander lid dat slechts een enkele volmacht mag hebben.

Artikel 17  Huishoudelijk reglement en verslagen

De algemene vergadering stelt een huishoudelijk reglement vast.

Het ontwerpverslag van de vergadering, dat de genomen beslissingen vermeldt, wordt opgesteld door de raad van bestuur en meegedeeld aan alle leden. Het wordt op de volgende algemene vergadering goedgekeurd. Indien nodig kan het tijdens de zitting geheel of gedeeltelijk worden opgesteld en ter goedkeuring worden voorgelegd.

De voorzitter of de ondervoorzitter kunnen ermee instemmen om uittreksels van de beraadslaging van de algemene vergadering mee te delen aan eik lid of derde die dat vraagt.

HOOFDSTUK II - Raad van bestuur

AFDELING 1 - Samenstelling van de raad van bestuur

Artikel 18  Samenstelling

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MaD 2.2

1.De raad van bestuur van de vereniging bestaat uit 4 bestuurders. De algemene vergadering kan bij absolute meerderheid beslissen om dat aantal te verhogen.

2.De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering.

De benoeming van de bestuurders gebeurt op basis van de voorstellen van de oprichtende leden en dat volgens onderstaande verdeling:

-Een bestuurder wordt voorgesteld door de vzw Centre de Santé Mentale  Dienst Geestelijke

Gezondheidszorg ANTONIN ARTAUD

-Een bestuurder wordt voorgesteld door de vzw CGG BRUSSEL

-Een bestuurder wordt voorgesteld door de vzw Clinique SANATIA

-Een bestuurder wordt voorgesteld door de vzw !.'EQUIPE

Indien de kandidatuur van een van de voorgestelde personen wordt verworpen, stelt het lid dat dit voorstel deed, een nieuwe kandidaat voor ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Na de eerste vijfjaar kan de algemene vergadering unaniem een andere aanduidingswijze beslissen.

3. Het ontslag, de uitsluiting of de schorsing van het lid dat een bestuurder heeft voorgesteld, leidt tegelijkertijd en van rechtswege, tot het verlies of de schorsing van alle mandaten die de vereniging aan deze laatste heeft toegekend.

Artikel 19  Duur van de mandaten

1. De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd voor een periode van vier jaar. Het eerste mandaat volgend op de oprichting van twee van de vier bestuurders, aangeduid door het lot, heeft echter slechts een looptijd van twee jaar.

2. Het mandaat van bestuurder kan vernieuwd worden, telkens voor een periode van vier jaar.

3. Behoudens ontslag blijven de bestuurders hun functie uitoefenen tot de eerste vergadering van de algemene vergadering na het vervallen van hun mandaat.

Bij overlijden of ontslag van een bestuurder wordt de algemene vergadering bijeengeroepen binnen een redelijke termijn om een nieuwe bestuurder te benoemen die het mandaat van de overleden of ontslagnemende bestuurder afmaakt en dat met naleving van artikel 18.

4. De algemene vergadering kan op elk moment een bestuurder afzetten. In dat geval benoemt ze een nieuwe bestuurder die het mandaat van de afgezette bestuurder afmaakt, met naleving van artikel 18.

Artikel 20 -- Waarnemers

Het oprichtend lid dat geen recht heeft om een bestuurder voor te stellen, mag een persoon aanstellen die de vergaderingen van de raad van bestuur kan bijwonen als waarnemer.

De raad van bestuur kan de aanwezigheid van andere waarnemers toelaten.

De waarnemers hebben geen enkel stemrecht.

De waarnemers kunnen echter vragen dat de raad van bestuur zijn beslissing betreffende een of meerdere punten van de agenda opschort om hen toe te laten een algemene vergadering bijeen te roepen mits naleving van artikel 13.

Artikel 21  Voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester

De raad van bestuur kiest, voor een periode van twee jaar, een voorzitter onder de bestuurders die behoren tot een vereniging waarvan de hoofdactiviteiten zijn erkend door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie. De voorzitter zal om beurt een Franstalige of Nederlandstalige bestuurder zijn.

De raad van bestuur kiest, voor een periode van twee jaar, een ondervoorzitter onder de bestuurders die behoren tot een vereniging waarvan de hoofdactiviteiten zijn erkend door de Vlaamse Gemeenschap wanneer de voorzitter Franstalig is, of door de Franse gemeenschapscommissie wanneer de voorzitter Nederlandstalig is.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

De raad van bestuur kan intern een secretaris en een penningmeester aanduiden. Deze functies moeten niet noodzakelijk door verschillende bestuurders worden uitgeoefend.

Artikel 22 Directiecomité

De raad van bestuur kan een directiecomité oprichten waarvan de raad de samenstelling en de bevoegdheden definieert.

Artikel 23 -- Afgevaardigd bestuurder

De raad van bestuur kan een afgevaardigd bestuurder aanduiden die belast wordt met het dagelijks beheer van de vereniging.

Artikel 24 -- Bevoegdheidsdelegatie

De raad van bestuur kan speciale bevoegdheden toekennen aan elke gevolmachtigde van zijn keuze, met naleving van de richtlijnen en de grenzen die hij oplegt.

Elke delegatie gebeurt onder de controle en de verantwoordelijkheid van de raad van bestuur.

AFDELING 2 - Oproeping van de raad van bestuur

Artikel 25  Organisatie van een vergadering van de raad van bestuur

De raad van bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter of, in zijn afwezigheid of verhindering, door de ondervoorzitter, op de vastgestelde dagen en uren.

De voorzitter roept de raad van bestuur bijeen telkens wanneer het maatschappelijke belang dat vereist en ten minste één maal per kwartaal. Verder moet hij de raad van bestuur bijeenroepen op het schriftelijke verzoek van een oprichtend lid of van twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden gehouden op de maatschappelijke zetel van de vereniging, behalve indien de raad van bestuur er anders over beslist voor een bepaalde vergadering.

AFDELING 3 - Taken van de raad van bestuur

Artikel 26  Bevoegdheden van de raad van bestuur

De raad van bestuur oefent alle bevoegdheden uit die de wet of onderhavige statuten niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering hebben voorbehouden.

In het bijzonder heeft de raad van bestuur volgende bevoegdheden, zonder dat deze opsomming beperkend Is:

1.Hij heeft de meest uitgebreide bevoegdheden voor het bestuur en het beheer van de vereniging en meer bepaald de bevoegdheid om:

alle akten en contracten af te sluiten; een vergelijk te treffen; compromissen af te sluiten; alle roerende en onroerende goederen te verwerven, te ruilen en te verkopen; hypotheken af te sluiten; leningen af te sluiten; zich borg te stellen; huurcontracten van elke duur af te sluiten; legaten, subsidies, schenkingen en transfers te aanvaarden; afstand te doen van rechten; alle bevoegdheden toe te kennen aan gevolmachtigden van zijn keuze, al dan niet leden; de vereniging in rechte te verdedigen; te beslissen om in haar naam op te treden, als verweerder of als eiser en vonnissen te laten uitvoeren.

Evenwel, indien de vordering of het beroep moet worden ingesteld binnen een strikte termijn van drie maanden of minder, kan de beslissing worden genomen door de voorzitter en de ondervoorzitter of twee bestuurders, die deze beslissing moeten laten bekrachtigen op de eerstvolgende vergadering van de raad van bestuur waarop het vereiste quorum aanwezig is;

2.De raad vertegenwoordigt de vereniging tegenover derden, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en ten aanzien van de administratieve en gerechtelijke autoriteiten;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

W,OD 2.2

3.De raad beheert de fondsen van de vereniging en kan, daartoe, alle waardesommen innen en ontvangen, in bewaring gegeven sommen en waarden ophalen, rekeningen openen bij banken, alle verrichtingen op deze rekeningen doen;

4.De raad mag elke subsidie aanvaarden die een overheids- of privé-instantie aan de vereniging toekent en de voorwaarden ter zake aanvaarden:

5.De raad beslist over aanwervingen en ontslagen, bepaalt de taken en de arbeidsvoorwaarden van de loontrekkende personeelsleden van de vereniging. De raad van bestuur kiest de zelfstandigen waarop de vereniging beroep doet en bepaalt de contractuele voorwaarden van hun diensten.

In uiterst dringende gevallen en onverminderd punt 1, kunnen de beslissingen worden genomen door de voorzitter en de ondervoorzitter, onder voorwaarde dat ze deze beslissing laten bekrachtigen op de eerstvolgende vergadering van de raad van bestuur waarop het vereiste quorum aanwezig is. Bij verhindering van de ene of de andere, kan ieder worden vervangen door een bestuurder.

Artikel 27  Handtekening

De akten die de vereniging verbinden en elke volmacht bij ontstentenis van een delegatie met naleving van de artikelen 22 tot 24, worden in naam van de raad van bestuur ondertekend door de voorzitter en een beschikbare bestuurder, die zich niet moeten rechtvaardigen ten aanzien van derden met een speciale beslissing van de raad.

Artikel 28 - Verantwoordelijkheid

De bestuurders gaan in die hoedanigheid geen enkele persocnlijke verplichting aan inzake de verbintenissen van de stichting. Zij zijn alleen verantwoordelijk voor de vervulling van hun opgedragen taak en voor de fouten in hun bestuur.

De vereniging verbindt er zich toe om een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid af te sluiten, met inbegrip van de kosten voor rechtsbijstand, om de aansprakelijkheid van de bestuurders te dekken indien zij hierop worden aangesproken.

Artikel 29  Huishoudelijk reglement

De raad van bestuur stelt een huishoudelijk reglement vast. Dit voorziet meer bepaald:

-de regels betreffende de oproeping voor de vergaderingen, de opstelling van de agenda, de redactie en de aanvaarding van de verslagen van zijn vergaderingen;

-de regels betreffende het bijhouden van het ledenregister, de archivering van de documenten van de vereniging en de voorwaarden voor hun raadpleging door een derde;

-de voorwaarden waaronder de leden van het directiecomité de vergaderingen moeten of mogen bijwonen;

-de regels voor de plaatsvervanging:

-het taalgebruik voor de documenten van de vereniging.

Dit reglement en alle wijzigingen dient te worden goedgekeurd door de algemene vergadering.

AFDELING 4  Beraadslaging door de raad van bestuur

Artikel 30 -- Aanwezigheidsquorum en volmacht

De raad van bestuur kan geldig beraadslagen wanneer drie vierde van de bestuurders aanwezig is of vertegenwoordigd door een andere bestuurder. Elke bestuurder mag slechts één volmacht hebben.

Artikel 31  Stemmingen

De raad van bestuur neemt zijn beslissingen in de mate van het mogelijke via consensus. Bij ontstentenis wordt er gestemd.

. ...

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Bij stemming worden de beslissingen genomen bij absolute meerderheid van drie vierde van de bestuurders. Een bestuurder die in de minderheid werd gesteld kan beroep doen op de procedure voor regeling van conflicten voorzien in artikel 32.

TITEL IV -- Preventie en regeling van conflicten tussen de leden of de bestuurders of tussen dezen en de vereniging

Artikel 32 Preventie en regeling van conflicten tussen de leden of de bestuurders

1.De leden en de bestuurders verbinden er zich toe om bij geschillen tussen hen, of tussen hen en de vereniging, voorrang te geven aan onderhandelde oplossingen. Met dat doel vergaderen ze, om een oplossing te vinden.

2.Bij ontstentenis van unaniem aanvaarde oplossing binnen de twee maanden na het ontstaan van het geschil (termijn die in overleg kan worden verlengd of ingekort), doen de partijen in het geschil een beroep op een bemiddelaar.

De partijen in het geschil duiden de bemiddelaar aan in onderlinge overeenstemming. Bij ontstentenis wordt hij aangeduid door de federale minister die bevoegd is voor Volksgezondheid. De leden en bestuurders verbinden er zich toe om de bemiddeling niet te stoppen vbbr elk van de partijen in het geschil zijn inleidende uiteenzetting heeft gedaan op een gemeenschappelijke vergadering.

3.Bij gebrek aan een oplossing voorgesteld door deze bemiddelaar binnen de twee maanden na zijn aanduiding of indien zijn oplossing niet kan worden aanvaard door een lid of een bestuurder, kan elk van hen zijn rechten doen gelden en de zaak desgevallend aanhangig maken bij de rechtbanken van Brussel, die het geschil zullen beslechten.

4.Het gedetailleerd verloop van deze procedure kan worden opgenomen in het huishoudelijk reglement van de algemene vergadering.

5.In geval het voorwerp van een beraadslaging van de algemene vergadering of van de raad van bestuur afbreuk doet aan rechten en verplichtingen van een van de oprichtende leden, voortvloeiend uit overeenkomsten betreffende "artikel 107" subsidies die werden afgesloten door dit lid met de FOD Volksgezondheid, of met enige andere subsidiërende overheidsinstantie, heeft dit lid het recht om, voorafgaand aan elke beslissing, toepassing te vragen van de bemiddelingsmechanismen voorzien in punten 1 en 2 van dit artikel.

TITEL V  Budgetten en rekeningen

Artikel 33 -- Maatschappelijk boekjaar

Het eerste maatschappelijk boekjaar begint te lopen vanaf de datum van ondertekening van deze statuten en eindigt op 31 december 2013.

De volgende boekjaren beginnen op 1 januari en lopen af op 31 december van elk jaar.

TITEL VI - Ontbinding, vereffening en aanvullende bepalingen.

Artikel 34  Bestemming van het netto-actief

Bij vrijwillige of gerechtelijke ontbinding bepaalt de algemene vergadering de bestemming van het netto-actief van de ontbonden vereniging. Ze geeft het een bestemming die zo nauw mogelijk aansluit bij het maatschappelijk doel waarvoor de vereniging werd opgericht, met dien verstande dat het verplicht moet worden bestemd voor een doel zonder winstoogmerk.

Indien de leden geen overeenstemming kunnen bereiken over de aanduiding van de vereniging die het netto-actief zal krijgen, wordt het saldo in gelijke delen verdeeld tussen des verenigingen aangeduid door ieder van de oprichtende leden. De door een oprichtend lid aangeduide verenigingen hebben recht op een deel van het saldo van het netto-actief dat gelijk is aan dat saldo gedeeld door het aantal stichtende leden

Artikel 35  Aanvullende bepalingen

4 ..

"

,.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

NSOD 22

Luik B - vervolg,

n

Alles wat niet uitdrukkelijk in de statuten wordt voorzien, wordt geregeld door de wet van 27juni 1921,

Wanneer de statuten verwijzen naar de wet van 27 juni 1921, moet deze begrepen worden in de versie die geldig is op de dag waarop ze wordt toegepast.

Benoeming van de bestuurders

Naam en voornaam adress Datum en geboorteplaats

Chambeau Evelyne rue du Trone 214 te 1050 Ixelles geboren op 20/04/1970 te Etterbeek

De Wever Alain avenue de la Tenderie 39 te 1170 Bruxelles geboren op 19/11/1946 te Luik

Meyer Fancisca Cervantesstraat 6117 te 1190 Brussel geboren op 17/04/1952 te Oostende

Van Nuffel Kardinaal Sterckxlaan 18 te 1860 Meise geboren op 9/05/1954 te Wilrijk

Gedaan te Brussel, op 21 december 2012, in het Nederlands en het Frans, in drie originelen,

Voor de vzw Centre de Santé Mentale  Dienst Geestelijke Gezondheidszorg ANTONIN ARTAUD

Dr Jan Snacken

Voor de vzw Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg voor het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest (CGG Brussel)

Dhr Pieter Van Nuffel

Voor de vzw Clinique SANATIA

Dr Vincent Dubois

Voor vzw L'EQUIPE

Dr Alain De Wever

Voor de vzw Initiative ANTONIN ARTAUD

Mevr. Francisca Meyer

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordîgen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

11/01/2013
ÿþ(ta MDD2.2

Volet- B Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte



Réservé

au

Moniteur

belge

1111111*11,1.111,11(111111111)111 11I

,31 DEC 2012

BRUXELLES

Greffe

N° d'entreprise OSg)g.. g0g 2y á

Dénomination

(en entier) : HERMES PLUS

(en abrégé):

Forme juridique : Association Sans But Lucratif

Siège : Rue de Grand Hospice 10, 1000 Bruxelles

Objet de l'acte : Acte de fondation

Les fondateurs soussignés,

1.L'a.s.b.l. Centre de Santé Mentale  Dienst Geestelijke Gezondheidszorg ANTONIN ARTAUD, dont le siège social est établi rue du Grand Hospice, 10 à 1000 Bruxelles, numéro d'entreprise 435.266.120., représentée par son président, Dr Jan SNACKEN,

2.L'a.s.b.l. Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg voor het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest (CGG Brussel), dont le siège social est établi rue du Canal, 63-65 à 1000 Bruxelles, numéro d'entreprise 471.365.481., représentée par son Président, M. Pieter VAN NUFFEL,

3.L'a.s.b.l. Clinique SANATIA, dont le siège social est établi rue du Collège, 45 à 1050 Ixelles, numéro d'entreprise 0416.862.349., représentée par son administrateur Dr Vincent DUBOIS,

4.L'a.s.b.l. L'EQUIPE, dont le siège social est établi rue de Veeweyde, 60 à 1070 Bruxelles, numéro d'entreprise 0407.621.318., représentée par son Président, Dr Alain DE WEVER,

5.L'a.s.b.l. Initiative ANTONIN ARTAUD, dont le siège social est établi rue du Grand Hospice, 10 à 1000 Bruxelles, numéro d'entreprise 452.250.721, représentée par sa Présidente, Mme Francisca MEYER,

Ont convenu de constituer une association sans but lucratif conformément à la loi du 27 juin 1921 « sur les associations sans but lucratif, les associations internationales sans but lucratif et les fondations » (ci-après : la « loi du 27 juin 1921 ») et d'accepter unanimement à cet effet les statuts suivants :

TITRE Ier Dénomination, siège, objet, durée.

Article 1 er  Dénomination

L'association portera le nom de « HERMES PLUS n.

Article 2  Siège social

Le siège social de l'association est établi à Rue du Grand Hospice, n°10 à 1000 Bruxelles, dans l'arrondissement judiciaire de Bruxelles.

L'association peut déplacer son siège social en tout autre endroit sur le territoire de la région bruxelloise par décision du Conseil d'Administration. Cette décision doit être publiée, dans le délai d'un mois, aux annexes du Moniteur belge.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mentionner sur la dernière page du Volet a ; Au recto ; Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso ; Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Man 22

Article 3 -- Objet social

1.L'association est constituée en vue d'offrir à Bruxelles, aux personnes souffrant de troubles mentaux ou de maladies mentales, un ensemble intégré de soins par la coordination et l'organisation en réseau de certaines des activités de ses membres et d'autres partenaires en matière de la prévention et du dépistage, du diagnostic et du traitement, de l'accompagnement ambulatoire, de la réinsertion sociale et professionnelle, du traitement résidentiel et du développement d'habitats spécifiques diversifiés.

Le réseau ainsi développé est appelé le réseau « HERMES PLUS » et est constitué de personnes morales et physiques qui, à Bruxelles, sont actives dans te secteur de la santé mentale à titre professionnel ou bénévole et qui souhaitent s'associer ou promouvoir les activités de l'association. La finalité de ce réseau est le maintien des personnes au sein de leur environnement et de leur tissu social d'origine par la mise en place de parcours thérapeutiques individualisés. Le réseau ainsi construit est pluridisciplinaire et basé sur des modalités d'interventions flexibles.

L'association peut développer elle-même des activités propres sur ces terrains et, plus généralement, toute autre activité bénéfique à la santé mentale.

2.Les buts sociaux seront poursuivis dans le respect des principes éthiques fondamentaux qui seront repris au sein d'une charte éthique qui sera approuvée à l'unanimité par l'Assemblée générale de l'association,

3.L'Association est fondée sur le principe d'égalité entre les membres fondateurs.

Article 4  Durée

L'association est constituée pour une durée indéterminée.

Elle peut être dissoute en tout temps sur décision de l'Assemblée générale conformément à l'article 20 de la loi du 27 juin 1921 et au titre VI des présents statuts

TITRE Il  De la qualité de membre

Article 5 -- Membres

L'association est composée de membres fondateurs, de membres effectifs et de membres adhérents.

Article 6  Conditions d'admission des membres effectifs

Alinéa 1 er : Membres fondateurs

Les membres fondateurs sont :

1.L'a.s.b.l. Centre de Santé Mentale  Dienst Geestelijke Gezondheidszorg ANTONIN ARTAUD ;

2.L'a.s.b.l. CGG BRUSSEL

3.L'a.s.b.l, Clinique SANATIA

4.L'a.s.b.l. L'EQUIPE

5.L'a.s.b.l. Initiative ANTONIN ARTAUD

Alinéa 2 : Membres effectifs

1.Le nombre de membres effectifs est illimité mais ne peut être inférieur à trois.

2.Les membres fondateurs sont également membres effectifs de l'association.

3.L'admission de nouveaux membres effectifs est décidée souverainement par l'Assemblée générale, à l'unanimité, dans le respect de la procédure prévue par l'article 16, 3. Sa décision ne doit pas être motivée.

e, `r . MQD2.2

Compte tenu du but de l'association, celle-ci s'efforce de maintenir, dans sa composition, l'équilibre existant entre les membres fondateurs en termes d'activités ambulatoires et résidentielles d'une part et en termes d'équilibre linguistique d'autre part, selon que leurs activités principales soient reconnues par la Commission communautaire commune, par la Communauté française (ou le cas échéant la Commission communautaire française) ou par la Communauté flamande (ou le cas échéant la Commission communautaire flamande).

Peut être admise en qualité de membre effectif, toute personne morale qui contribue ou participe aux activités de l'association.

4.Les membres effectifs désignent chacun deux représentants  l'un à titre principal, l'autre à titre de suppléant  ayant reçu mandat à cet effet pour les représenter et prendre position lors de l'Assemblée générale sans devoir en référer préalablement à leur mandante.

Chaque membre révoque ses représentants etlou en désigne de nouveaux, à sa discrétion.

5.Chaque membre effectif dispose d'une voix.

Le pouvoir votai du membre personne morale est exercé par le représentant désigné à titre principat ou, à défaut, en cas d'absence ou d'empêchement de ce dernier, par son suppléant. Si le représentant à titre principal est présent, le suppléant siège sans droit de vote.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2013 - Annexes du Moniteur belge Article 7 -- Démission et exclusion des membres effectifs

La qualité de membre effectif se perd par démission, par exclusion ou, pour les personnes morales, par mise en liquidation.

1. Les membres effectifs sont libres de se retirer à tout moment de l'association en adressant, par écrit, leur démission au Président du Conseil d'administration qui, sans délai, en donnera communication à l'ensemble du Conseil.

La démission est effective dès son acceptation par le Conseil d'administration et au plus tard dans les trois mois à compter de la date de cette notification.

Est réputé démissionnaire le membre qui se désintéresse manifestement de l'association. Le membre effectif qui n'est pas présent ou représenté à trois Assemblées générales consécutives est informé qu'à défaut pour lui d'être présent à l'Assemblée générale suivante, il sera présumé se désintéresser manifestement de l'association. Cette démission n'est cependant effective qu'après avoir été constatée par le Conseil d'administration.

Est réputé démissionnaire le membre fondateur qui n'est plus lié par la convention relative aux moyens de fonctionnement de ('Asbl HERMES PLUS.

2. L'exclusion d'un membre effectif peut, en tout temps, être prononcée par l'Assemblée générale sur proposition du Conseil d'administration. Le Conseil d'administration peut suspendre, jusqu'à la décision de l'Assemblée générale, le membre qui se serait rendu coupable d'infraction aux statuts ou aux lois ou qui porterait gravement atteinte à la réputation de l'association ou de ses membres ou de l'un de ceux-ci.

L'exclusion peut être prononcée notamment lorsqu'un membre, par ses actes ou ses prises de positions ou par les actes ou prises de position de ses représentants, manque gravement aux valeurs fondamentales de l'association reprise au sein de la charte éthique etlou aux intérêts de l'association.

Le membre effectif concerné sera averti de l'exclusion envisagée par le Président, par courriei, au moins 15 jours avant la tenue de l'Assemblée générale appelée à entendre sa défense et à délibérer sur son exclusion. Le courriel énonce les raisons qui motivent la proposition d'exclusion.

L'a.s.b.l. et ses membres n'encourent aucune responsabilité à raison des dommages éventuels qui résulteraient directement ou indirectement de l'exclusion ou de la suspension prononcée conformément aux statuts.

L'exclusion d'un membre fondateur ne peut sortir ses effets qu'après que l'Assemblée générale ait procédé à son remplacement, dans le respect de l'article 6, alinéa 2, 3.

3. Dans l'hypothèse où l'un des membres ne respecterait pas ses engagements financiers à l'égard de l'association, l'Assemblée générale peut décider de suspendre celui-ci de ses droits au sein de l'association, dans le respect de la procédure prévue au point 2.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4.La démission, l'exclusion ou la suspension du membre effectif entraîne d'office la démission, l'exclusion ou la suspension des administrateurs désignés sur la base d'une proposition émise par ce membre, ainsi que la perte ou la suspension de tous les mandats qui lui auraient été confiés par l'association.

Article 8 - Membres adhérents

Les partenaires, personnes morales ou physiques, du réseau « HERMES PLUS » peuvent être admis comme membres adhérents.

Les admissions de nouveaux membres adhérents et les exclusions sont décidées souverainement par le Conseil d'administration. Sa décision ne doit pas être motivée.

Les membres adhérents ne disposent pas de droit de vote, ni du droit de participer aux assemblées générales sauf décision contraire du Conseil d'administration, conformément à l'article 12.

Les membres adhérents personnes morales désignent chacun une personne chargée de les représenter vis-à-vis de l'association.

Les membres adhérents sont libres de se retirer à tout moment de l'association en adressant, par écrit, leur démission au Président du Conseil d'administration. Les membres adhérents perdent automatiquement cette qualité lorsqu'ils mettent fin à leur collaboration au sein du réseau « HERMES PLUS», sauf décision contraire du Conseil d'administration.

En outre, le Conseil d'administration peut exclure un membre adhérent lorsque par ses actes ou ses prises de position ou par les actes ou les prises de position de ses représentants, il a manqué gravement aux valeurs fondamentales de l'association reprise au sein de la charte éthique ettou aux intérêts de l'association. Une telle décision est prise souverainement par le Conseil d'administration qui ne doit pas motiver sa décision.

Article 9 -- Droits et devoirs des membres

1.La qualité de membre emporte de plein droit adhésion aux présents statuts, à tous règlements qui seraient adoptés par l'Assemblée générale ou le Conseil d'administration, et à leurs modifications ultérieures.

2.Aucun membre ne peut faire valoir ou exercer une quelconque prétention sur les actifs de l'association en vertu de sa seule qualité de membre.

3.Aucun membre ne pourra adopter un comportement ou tenir de propos pouvant porter atteinte à la réputation de l'association et de ses membres.

4.Les membres ne seront astreints au paiement d'aucune cotisation, ni aucun droit d'entrée. ils apportent à l'association le concours actif de leurs capacités et de leur dévouement.

5.Les membres sont tenus au respect de la confidentialité des documents de l'association qui sont portés à leur connaissance.

Article 10  Communication

Chaque membre indique au Conseil d'administration une adresse électronique à laquelle toutes les convocations et communications peuvent lui être envoyées valablement. De même, les communications formelles des membres au Conseil d'administration ou à l'Assemblée générale sont faites à une adresse électronique qui leur est indiquée par ce dernier.

TITRE III - Des organes de l'association.

CHAPITRE 1 er L'Assemblée générale

SECTION 1  Composition de l'Assemblée générale

Article 11 -- Fonctionnement

L'Assemblée générale est composée de tous les membres effectifs de l'association.

Y y'` ' WSOC12.2

Elle est présidée par le Président du Conseil d'administration ou, s'il est absent ou empêché, par son Vice-président.

Article 12  Membres adhérents et Observateurs

Le Conseil d'administration peut inviter des membres adhérents, des observateurs ou des experts à participer, sans droit de vote, à tout ou partie d'une réunion de l'Assemblée générale.

SECTION 2 - Convocation de l'Assemblée générale

Article 13  La tenue des Assemblées générales

li doit être tenu au moins une Assemblée générale au cours du premier semestre de chaque année.

Elle arrête les budgets, bilans et comptes de l'Association et traite de toute autre question mise à son ordre du jour.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2013 - Annexes du Moniteur belge L'Assemblée peut être réunie extraordinairement par le Conseil d'administration, autant de fois que l'intérêt de l'association l'exige. Ce dernier est, en outre, tenu de la convoquer à la demande de 1/5ème des membres de l'Assemblée générale ou d'un des membres fondateurs

Article 14  Les convocations et l'ordre du jour

Le Conseil d'administration fixe la date et l'ordre du jour des réunions de l'Assemblée générale.

La convocation et l'ordre du jour sont envoyés aux membres, au moins dix jours avant la réunion, par courriel à l'adresse mail indiquée par ceux-ci conformément à l'article 10.

L'Assemblée générale traite également :

-des questions mises à l'ordre du jour par un membre et communiquées au moins cinq jours avant la réunion de l'Assemblée. Le Président en informe immédiatement les autres membres.

-des questions urgentes soulevées par un membre au commencement de la réunion, à condition que la majorité de quatre cinquièmes des membres accepte de les traiter.

La convocation et l'ordre du jour sont signés par le Président ou le Vice-président.

SECTION 3 - Attribution de l'Assemblée générale

Article 15 - Compétences

L'Assemblée générale possède les pouvoirs qui lui sont expressément accordés par la loi ou par les présents statuts.

L'Assemblée générale est compétente pour :

1.L'admission et, !e cas échéant, l'exclusion des membres effectifs de l'association ;

2.L'adoption et la modification de la Charte éthique

3.La modification des statuts

4.La dissolution volontaire de l'association, la désignation du ou des liquidateurs et la destination de l'actif

5.La nomination et, le cas échéant, la révocation des administrateurs

6.La nomination et, le cas échéant, la révocation des commissaires et/ou des réviseurs et la fixation de leur

rémunération éventuelle La décharge à octroyer aux administrateurs, aux commissaires et aux réviseurs.

7.L'approbation du budget annuel et des comptes de l'association, sur la base de projets établis par le

Conseil d'administration

Les décisions relatives aux points 1 à 4 sont adoptées par l'Assemblée générale selon la procédure dérogatoire prévue par l'article 16, 3.

,, . MOD 2.2

SECTION 4 - Mode de délibération de l'Assemblée générale

Article 16 -- Délibérations, quorum, procurations et votes

I.L'Assemblée générale ne peut délibérer que sur les points régulièrement mis à l'ordre du jour conformément à l'article 14 et à condition que la majorité de ses membres soit présente.

Si la majorité absolue des membres de l'Assemblée générale n'est pas présente, une nouvelle réunion est convoquée, suivant les règles visées à l'article 14, dans un délai ne pouvant être inférieur à 15 jours. L'Assemblée générale peut alors statuer quel que soit le nombre des membres présents, dans le respect des règles prévues aux points 2 à 4. Dans ce cas, la deuxième convocation indique qu'il s'agit d'une deuxième séance au cours de laquelle tous les points mis à l'ordre du jour pour la seconde fois peuvent être traités quel que soit le nombre de membres présents dans te respect des règles prévues aux points 2 à 4.

2.Les décisions seront prises, dans la mesure du possible, par la voie du consensus. A défaut, l'Assemblée procède à un vote.

En cas de vote, sauf dans les cas où la loi ou les statuts en disposent autrement, l'Assemblée générale décide à la majorité absolue de ses membres, à condition que cette majorité comprenne la majorité absolue des membres fondateurs.

La majorité absolue vise la majorité des membres effectifs de l'association dans leur ensemble et pas uniquement la majorité des membres présents lors de l'Assemblée générale.

Dans l'hypothèse où il est procédé à une seconde convocation telle que visée au point 1, l'Assemblée générale se prononce à la majorité des membres présents et à condition que cette majorité comprenne la majorité absolue des membres fondateurs.

3.Par dérogation aux paragraphes précédents, les décisions relatives aux points 1 à 4 de l'article 15 sont

adoptées selon la procédure suivante :

a.Le Conseil d'administration communique le texte du projet de décision au moins quinze jours avant la réunion de l'Assemblée générale ;

b.L'Assemblée générale ne peut délibérer que si la majorité des trois quarts des membres sont présents, à condition que cette majorité comprenne tous les membres fondateurs.

Si ce quorum n'est pas atteint, une deuxième réunion est convoquée au moins dix jours après la première, qui peut valablement décider lorsque trois quarts des membres sont présents, à condition que quatre membres fondateurs soient présents.

c.Les décisions relatives aux points 1 et 2 de l'article 15, (admission ou exclusion de membres et modification de la charte éthique) doivent être adoptées par l'Assemblée générale à l'unanimité des membres présents ou représentés.

En ce qui concerne les décisions relatives aux points 3 et 4 de l'article 15 (modification des statuts et dissolution de l'association), l'Assemblée générale essaie d'arriver à un consensus. Si cela ne s'avère pas possible, elle décide à la majorité des trois quarts des membres présents, à condition que cette majorité comprenne tous les membres fondateurs présents.

4. A titre exceptionnel un membre peut se faire représenter par un autre membre qui dans ce cas ne peut être porteur que d'une seule procuration.

Article 17  Règlement d'ordre intérieur et Procès-verbaux

L'Assemblée générale adopte un Règlement d'ordre intérieur

Le projet de procès-verbal de la réunion, comportant les décisions prises, est établi par le Conseil d'administration et communiqué à tous les membres. Il est approuvé lors de la plus prochaine Assemblée générale. En cas de nécessité, il peut, en tout ou en partie, être dressé séance tenante et être soumis à approbation en séance.

Le Président ou le Vice-président peuvent accepter de délivrer des extraits de délibération de l'Assemblée générale à tout membre ou tiers qui en fait la demande.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

CHAPITRE Il - Conseil d'administration

SECTION 1 - Composition du Conseil d'administration

Article 18  Composition

1.Le Conseil d'administration de l'association est composé de 4 administrateurs, L'Assemblée générale peut cependant décider, à la majorité absolue, d'augmenter ce nombre.

2.Les administrateurs sont nommés par l'Assemblée générale.

La nomination des administrateurs se fait sur la base de propositions émises par fes membres fondateurs selon la répartition suivante :

-Un administrateur est proposé par l'a.s.b.l. Centre de Santé Mentale  Dienst Geestelijke Gezondheidszorg

ANTONIN ARTAUD

-Un administrateur est proposé par l'a.s.b.l. CGG BRUSSEL

-Un administrateur est proposé par l'a.s.b.l. Clinique SANATIA

-Un administrateur est proposé par l'a.s.b.l. L'EQUIPE

Dans l'hypothèse où la candidature de l'une des personnes proposées est rejetée, le membre à l'origine de la proposition soumet un nouveau candidat à l'appréciation de l'Assemblée générale.

Passé les cinq premières années, l'Assemblée générale peut décider à l'unanimité d'un autre mode de désignation.

3. La démission, l'exclusion ou la suspension du membre ayant proposé un administrateur entraîne, simultanément et de plein droit, pour ce dernier, la perte ou la suspension de tous fes mandats qui lui auraient été confiés par l'association

Article 19  Durée des mandats

1. Les administrateurs sont nommés par l'Assemblée générale pour une période de quatre ans.

Cependant, te premier mandat faisant suite à la constitution de l'association de deux des quatre

administrateurs, désignés par tirage au sort, n'est que d'une durée de deux ans.

2. Le mandat d'administrateur est renouvelable, pour des périodes de quatre ans.

3. Sauf en cas de démission, les administrateurs restent en fonction jusqu'à la première réunion de l'Assemblée générale après l'échéance de leur mandat.

En cas de décès ou démission d'un administrateur, l'Assemblée générale est convoquée dans un délai raisonnable pour nommer, dans le respect de l'article 18, un nouvel administrateur qui achèvera le mandat de l'administrateur décédé ou démissionnaire.

4. L'Assemblée générale peut, à tout moment, révoquer un administrateur. Dans cette hypothèse, elle nomme, dans le respect de l'article 18, un nouvel administrateur qui finira le mandat de l'administrateur révoqué.

Article 20 -- Observateurs

Le membre fondateur qui n'est pas en droit de proposer la candidature d'un administrateur peut nommer une personne qui pourra assister aux réunions du Conseil d'administration en tant qu'observateur.

Le Conseil d'administration peut admettre la présence d'autres observateurs.

Les observateurs ne disposent d'aucun droit de vote.

Les observateurs peuvent cependant demander à ce que le Conseil d'administration sursoit à statuer sur un ou plusieurs points à l'ordre du jour, le temps, pour ceux-ci, de convoquer une Assemblée générale, dans le respect de l'article 13.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Article 21-- Président, Vice-Président, secrétaire et trésorier

Le Conseil d'administration élit, pour une période de deux ans, un Président parmi les administrateurs qui appartiennent à une association dont les activités principales sont reconnues par la Commission communautaire commune. Le Président sera, à tour de rôle, un administrateur francophone ou néerlandophone.

Le Conseil d'administration élit, pour une période de deux ans, un Vice-président parmi les administrateurs qui appartiennent à une association dont les activités principales sont reconnues par la Communauté flamande lorsque le Président est francophone, ou par la Commission communautaire française lorsque le Président est néerlandophone.

Le Conseil d'administration peut désigner en son sein un secrétaire et un trésorier. Les fonctions précitées ne doivent pas nécessairement être exercées par des administrateurs différents.

Article 22  Comité de direction

Un Comité de direction peut être institué par le Conseil d'administration, sa composition ainsi que ses compétences seront définies par le Conseil d'administration.

Article 23  Administrateur-délégué

Le Conseil d'Administration peut désigner un Administrateur-délégué qui sera chargé de la gestion journalière de l'association.

Article 24 -- Délégation de pouvoirs

Le Conseil d'administration peut conférer des pouvoirs spéciaux à tout mandataire de son choix dans le respect des lignes directrices et des limites qu'il prévoit.

Toute délégation se fait toujours sous le contrôle et la responsabilité du Conseil d'administration.

SECTION 2 - Convocation du Conseil d'administration

Article 25 Tenue d'un Conseil d'administration

Le Conseil d'administration se réunit sur convocation du Président ou, en son absence ou en cas d'empêchement, du Vice.-président, aux jours et heure fixés.

Le Président convoque le Conseil d'administration chaque fois que l'intérêt social l'exige et au moins une fois par trimestre. 11 est, en outre, tenu de le convoquer à la demande écrite d'un membre fondateur ou de deux administrateur.

Les réunions du Conseil d'Administration se tiennent au siège social de l'Association à moins que le Conseil n'en décide autrement pour une réunion déterminée,

SECTION 3 - Attribution du Conseil d'administration

Article 26  Pouvoirs du Conseil

Le Conseil d'administration exerce tous les pouvoirs qui ne sont pas réservés expressément par la loi ou les présents statuts à l'Assemblée générale,

En particulier, sans que cette énumération soit limitative, le Conseil d'administration ;

1.A les pouvoirs les plus étendus pour l'administration et la gestion de l'association et a notamment le pouvoir de ;

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

Passer tous les actes et tous les contrats, transiger, compromettre, acquérir, échanger, vendre tous biens meubles et immeubles, hypothéquer, emprunter, prêter, se porter caution, conclure des baux de toute durée, accepter des legs, subsides, donations et transferts, renoncer à tous droits, conférer tous pouvoirs à des mandataires de son choix, membres ou non, représenter l'association en justice, décider d'agir en son nom, tant en défendant qu'en demandant et faire exécuter des jugements.

Toutefois, si l'action ou le recours doit être introduit dans un délai de rigueur de trois mois ou moins, la décision peut être prise par le Président et le Vice-président ou par deux administrateurs, à charge de faire ratifier cette décision par le plus prochain Conseil d'administration réunissant le quorum requis.

2.Représente l'association envers les tiers, dans tous les actes judiciaires et extrajudiciaires, et devant les autorités administratives et judiciaires.

3.Gère les fonds de l'association et peut, à cette fin, toucher et recevoir toutes sommes de valeurs, retirer toutes sommes et valeurs, ouvrir tous comptes auprès de banques, effectuer sur lesdits comptes toutes opérations.

4.Peut accepter toute subvention octroyée à l'association par une autorité publique ou instance privée et souscrire aux conditions y afférentes ;

5.Décide les recrutements et licenciements, et détermine les tâches et les conditions de travail des membres du personnel salariés de l'association. Le Conseil d'administration choisit également les indépendants auxquels l'association fait appel et fixe les conditions contractuelles de leurs prestations

En cas d'extrême urgence et sans préjudice du point 1, les décisions peuvent être prises par le Président et le Vice-président, à charge de faire ratifier cette décision par le plus prochain Conseil d'Administration réunissant le quorum requis. En cas d'empêchement de l'un ou de l'autre, chacun d'eux peut être remplacé par un administrateur.

Article 27  Signature

Les actes qui engagent l'association et tout pouvoir de procuration, à défaut d'une délégation conférée dans le respect des articles 22 à 24, sont signés au nom du Conseil d'administration par son Président et un autre administrateur disponible, lesquels n'auront pas à justifier, à l'égard des tiers, d'une décision spéciale.

Article 28  Responsabilité

Les administrateurs ne contractent aucune obligation personnelle relativement aux engagements de l'Association. Leur responsabilité se limite à l'exécution du mandat qu'ils ont reçu et aux fautes commises dans leur gestion,

L'association s'engage à prendre une assurance responsabilité civile, englobant les frais de défense en justice, pour couvrir la responsabilité des administrateurs si celle-ci devait être engagée.

Article 29 -- Règlement d'ordre intérieur

Le Conseil d'administration adopte un règlement d'ordre intérieur. Celui-ci prévoit notamment :

-les règles relatives à la convocation des réunions, à l'établissement de l'ordre du jour, à l'établissement et à l'adoption des procès-verbaux de ses réunions ;

-les règles relatives à la tenue du registre des membres, à l'archivage des documents de l'association et fes conditions sous lesquelles ils peuvent être consultés par un tiers ;

-les conditions auxquelles les membres du Comité de direction doivent ou peuvent assister aux réunions ;

-les règles de suppléance ;

-l'usage des tangues pour tes documents de t'association.

Ce règlement et toutes modifications apportées à celui-ci, devront être approuvés par l'Assemblée générale.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOO 2.2

SECTION 4 - Mode de délibération du Conseil d'administration

Article 30 -- Quorum de présence et procuration

Le Conseil d'administration peut valablement délibérer lorsque trois quarts des administrateurs sont présents ou représentés par un autre administrateur. Chaque administrateur ne peut être porteur que d'une seule procuration.

Article 31 -- Votes

Le Conseil d'administration adopte ses décisions, dans la mesure du possible, par la voie du consensus. À défaut, il procède à un vote.

En cas de vote, les décisions sont prises à !a majorité absolue des trois quarts des administrateurs. Un administrateur minorisé a la possibilité de faire appel à la procédure de règlement de conflit décrit à l'art 32.

TITRE IV  Prévention et règlement des conflits entre les membres ou les administrateurs ou entre ceux-ci et l'association

Article 32  Prévention et règlement des conflits entre les membres ou les administrateurs

1,Les membres et les administrateurs s'engagent à privilégier, en cas de litige entre eux ou entre ceux-ci et l'association, les voies de solutions négociées. À cette fin, ils se réunissent afin de trouver une solution.

2.À défaut d'une solution adoptée à l'unanimité dans les deux mois de la survenance du litige (délai prorogeable ou réductible de commun accord), les parties au litige font appel à un médiateur.

Le médiateur est désigné par les parties au litige de commun accord ou, à défaut, par le Ministre fédéral en charge de la Santé Publique. Les membres et les administrateurs s'engagent à ne pas arrêter la médiation avant que chacune des parties au litige n'ait fait l'exposé introductif en séance commune.

3.À défaut de solution présentée par ce médiateur dans les deux mois de sa saisine ou si sa solution ne peut pas être acceptée par un membre ou un administrateur, chacun pourra faire valoir ses droits et, le cas échéant, saisir les juridictions de Bruxelles qui trancheront le litige.

4.Le détail de la procédure pourra être repris dans le règlement d'ordre intérieur de l'Assemblée générale.

5 Dans l'hypothèse où l'objet de la délibération de l'Assemblée générale ou du Conseil d'administration porte atteinte aux droits et obligation d'un de ces membres fondateurs, découlant des conventions de subsides « projet 107 » conclues entre celui-ci et le SPF Santé Publique, ou tous autres pouvoirs subsidiant, le dit membre est en droit de demander, préalablement à l'adoption de toute décision, l'application des mécanismes de conciliation prévus dans le présent article aux points 1 et 2.

TITRE V Budgets et comptes

Article 33  Exercice social

Le premier exercice social de l'association commence à courir à compter de la date de la signature des présents statuts et prend fin au 31 décembre 2013.

" V Les exercices ultérieurs débutent le 1 er janvier et se terminent le 31 décembre de chaque année.

Y.

TITRE VI  Dissolution, liquidation et disposition supplétives.

MOD 2.2

Volet B - Suite

Article 34  Affectation de l'actif net

En cas de dissolution volontaire ou judiciaire, l'Assemblée générale détermine la destination de l'actif net de l'association dissoute. Elle lui donne une affectation aussi proche que possible du but en vue duquel l'association a été créée, sachant que celui-ci doit être nécessairement affecté à une fin désintéressée.

Si un accord entre les membres ne peut être obtenu sur la désignation de l'association qui recueillera l'actif net, le solde sera réparti entre les associations désignées par chacun des membres fondateurs. Les associations désignées par un membre fondateur ont droit à une part du solde de l'actif égale à ce solde divisé par le nombre de membres fondateurs,

Article 35  Dispositions supplétives

Tout ce qui n'est pas prévu explicitement dans les statuts est réglé par la loi du 27 juin 1921,

Lorsque les statuts se réfèrent à la loi du 27 juin 1921, il convient de l'entendre dans sa mouture applicable au jour il en est fait application.

Nominations des administrateurs:

Nom et prénom Adresse Date et lieu de naissance

Chambeau Evelyne rue du Trone 214 à 1050 Ixelles Née le 20/04/1970 à Etterbeek

De Wever Alain avenue de la Tenderie 39 à 1170 Bruxelles Né le 19/11/1946 à Liège

Meyer Francisca Cervantesstraat 6/17 à 1190 Bruxelles Née le 17/04/1952 à Oostende

Van Nuffel Pieter Kardinaal Sterckxlaan 18 à 1860 Meise Né le 9/05/1954 à Wirlijk

Fait à Bruxelles, le 21 décembre 2012, en français et en néerlandais, en trois originaux,

Pour l'a.s.b.l. Centre de Santé Mentale  Dienst Geestelijke Gezondheidszorg ANTONIN ARTAUD Dr Jan Snacken

Pour l'a.s.b.l. Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg voor het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest (C.G.C. =BRUSSEL)

M. Pieter Van Nuffel

Pour l'a.s.b.l. Clinique SANATIA

Dr Vincent Dubois

Pour l"a.s.b.i. L'ÉQUIPE

Dr Alain De Wever

Pour l'a.s.b.l. Initiative ANTONIN ARTAUD

Mme Francisca Meyer

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto: Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso ; Nom et signature

Réservé

au

Moniteur

belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2013 - Annexés du Moniteur belge

01/06/2015
ÿþt " i MOD 2.2

f~yaS 3 in de bislagen bil het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIU <I1 5I0 I691I9*II III

Ondernemingsnr : 0508.808.946 Benaming

(voluit) : Hermesplus

gcn op

2 0 MEI 2015

tLr çr:~ tr~ri de Nederiandstalige

rechtbank vaRrephandel Brussel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) : rue Engeland 381 te'

Rechtsvorm : vzw 8 mei 2015 de taken

Zetel ; Groot Godshuisstraat 10 1000 Brussel

Onderwerp akte : wijziging mandatarissen

Tijdens de algemene vergadering van 3 april 2015 werd de heer Jean Claude Praet, 1180 Ukkel, benoemd als bestuurder ter vervanging van de heer Alain Dewever.

Overeenkomstig de statuten werd tijdens de vergadering van de raad van bestuur van

van de bestuurders als volgt verdeeld:

- Guy Hébert, voorzitter met handtekening voor de rekeningen

- Pieter Van Nuffel, ondervoorzitter

- Francisca Meyer, secretaris met handtekening

Op de laatste blz. van Luik i3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
HERMES PLUS

Adresse
GROOTGODHUISSTRAAT 10 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale