HET GROTE MAROLLENDINER

Association sans but lucratif


Dénomination : HET GROTE MAROLLENDINER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 865.766.372

Publication

04/04/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I IJJ1I 1111111111 1JIJ 111 1101 1l1 11111 1111 IIJi c~" .

" 11040656" a'~4

~ ~:~~.

.

Z 3 -03- 2011

0865.766.372

Het Grote Marollendiner

vzw

Nancystraat 19 -1000 Brussel

-% " ONTSLAG BESTUURDERS-BENOEMING BESTUURDERS - VERPLAATSING MAATSCHAPPELIJKE ZETEL - WIJZIGING STATUTEN

Op 1 maart 2011 besliste de Algemene Vergadering van de verening zonder winstoogmerk Het Grote Marollendiner te Kursaalstraat 64, 8301 Knokke-Heist, met unanimiteit

1. te ontslagen als bestuurders:

- Hans Roels, Sint-Agatha Berchemselaan 13, 1081 Brussel, geboren te Brugge op 21-07-1966; - Patrick Eischen, Rue Van Eyck, 1050 Ixelles, geboren te Ukkel op 04-04-1973

2. te benoemen als bestuurders:

- Sotie Seller, Broustinlaan 12, 1090 Brussel, geboren te Westerlo op 21/11/1972

- Kristof Vadino, Keienveldstraat 56, 1050 Brussel, geboren te Temse op 21/06/1974

3. te herbenoemen als bestuurder

- Kurt Deruyter, Kursaalstraat 64, 8301 Knokke-Heist, geboren te Kortrijk op 11/02/1972

4. verplaatsing maatschappelijke zetel: van de Nancystraat 19 te 1000 Brussel naar de Kursaalstraat 64, 8301 Knokke-Heist.

5. Goedkeuring jaarverslag en jaarrekening werkingsjaar 2010

6. Goedkeuring begroting voor het jaar 2011

De aldus samengestelde Raad van Bestuur is op 01 maart 2011 samengekomen en heeft aangesteld als

afgevaardigd bestuurder:

- Kurt Deruyter, Kursaalstraat 64, 8301 Knokke-Heist, geboren te Kortrijk op 11/02/1972.

Wijziging van alle statuten besproken tijdens de Algemene Vergadering van 1 maart 2011.

Op de Buitengewone Algemene vergadering dd 1 maart 2011 werden volgende statuten opgesteld en goedgekeurd tussen de ondergetekenden:

1.Kurt Deruyter, Kursaalstraat 64, 8301 Knokke-Heist, geboren te Kortrijk op 11/02/1972 2.Sofie Saller, Broustinlaan 12, 1090 Brussel, geboren te Westerlo op 21/11/1972 3.Kristof Vadino, Keienveldstraat 56, 1050 Brussel, geboren te Temse op 21/08/1974

TITEL I: NAAM, ZETEL

Art. 1 De vereniging draagt de naam 'Topografica vereniging zonder winstoogmerk'

Art. 2 De vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement van Brugge. De maatschappelijke zetel

van de vereniging is Kursaalstraat 64, 8301 Knokke-Heist. De zetel kan verplaatst worden door de raad van

Bestuur binnen België.

TITEL II: DOEL, DUUR

Art. 3 De vereniging heeft tot doel de natuurlijke relatie tussen mensen en hun omgeving te documenteren,

te interpreteren, te initiëren, te intensifiëren, te herstellen. De vereniging wil dit doen door vorming aan te

- ~.~ ~. : - 7 _c "Si 4. v BIUE rcn` c _! "2, _:e _,?-c0 _ '

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

bieden en artistieke initiatieven te ondernemen, vertrekkende vanuit het materiaal dat een stad dagelijks produceert, zij het verhalen, beelden, ideeën, gedachten... Dit basismateriaal wordt daarna verwerkt in kunstproducten om het toonbaar te maken aan een groter publiek.

Om het hierboven beschreven doel te bereiken kan de vereniging alle initiatieven nemen en handelingen in feite en in rechte stellen, die rechtstreeks of onrechtstreeks met het maatschappelijk doel te maken hebben enlof dit maatschappelijk doel kunnen bevorderen. De vereniging is bevoegd om op bijkomstige wijze handelsdaden stellen, voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Art. 4 de vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL lil  LEDEN, BIJKOMENDE LEDEN, AANTAL, TOETREDING, ONTSLAG

Art. 5 De vereniging is samengesteld uit leden en bijkomende leden. Het aantal leden en bijkomende leden is niet beperkt, maar het minimum is vastgesteld op drie.

Onder 'leden' wordt in hetgeen volgt de werkende leden verstaan. Zij alleen vormen de algemene vergadering. Alle andere leden worden in hetgeen volgt de 'bijkomende leden' genoemd. Zij vormen, samen met de leden, het 'jaarlijks congres'. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de leden van toepassing. De ondergetekenden-oprichters zijn de eerste leden.

De raad van bestuur beslist betreffende de aanwerving van een nieuw lid bij tweederde meerderheid. De Raad van Bestuur legt jaarlijks op de Algemene Vergadering de lijst van nieuwe leden voor. De Algemene Vergadering heeft een vetorecht betreffende deze nieuwe aanstelling en kan bij tweederde meerderheid een door de Raad van Bestuur verkozen lid onmiddelijk uitsluiten.

Art. 6 Men wordt bijkomend lid van de vereniging door aansluiting. Aansluiting houdt de aanvaarding in van de doelstellingen en actiemiddelen van de vereniging.

De bijkomende leden betalen een jaarlijkse bijdrage. De Algemene Vergadering beslist over de feitelijke bijdragen. De bijdrage dient binnen de maand betaald te worden. Bij gebreke van betaling van de bijdrage binnen een periode van 3 maanden, zal door de Raad van Bestuur een ingebrekestelling worden gericht aan het bijkomend lid dat In gebreke is gebleven. Wanneer de betaling van de bijdrage vervolgens door het in gebreke gestelde bijkomend lid niet wordt voldaan binnen de maand na datum van de ingebrekestelling, zal deze van rechtswege het lidmaatschap verliezen.

Art. 7 Ieder bijkomend lid aanvaardt door het feit zelf van zijn lidmaatschap alle bepalingen en verplichtingen die in de statuten vervat staan.

Het aanvaarden van de statuten houdt de aanvaarding in van een eventueel huishoudelijk reglement.

Art. 8 Kunnen als leden toetreden tot de vereniging, de natuurlijke en rechtspersonen van Belgische nationaliteit die zonder voorbehoud de onderhavige statuten aanvaarden en die toegelaten worden door de raad van bestuur bij consensus, welke zijn beslissing niet zal dienen te rechtvaardigen.

Ook natuurlijke en rechtspersonen van vreemde nationaliteit met verblijf in België kunnen onder voormelde voorwaarden toetreden tot de vereniging, mits zij daarenboven hun inschrijvingsnummer in het bevolkingsregister voorleggen en mits hun aantal niet twee vijfde van het totaal aantal leden overschrijdt.

Ieder lid kan zich vrij terugtrekken uit de vereniging door zijn ontslag schriftelijk aan de raad van bestuur mee te delen. Het ontslag gaat in bij ontvangst van de brief op de zetel van de vereniging.

Wordt als ontslag nemend geacht, elk lid dat komt te overlijden of de verschuldigde bijdrage niet betaalt binnen de maand na datum van ingebrekestelling.

De uitsluiting van een lid kan worden uitgesproken door de algemene vergadering met een meerderheid van tweederde van de aanwezigen. De Raad van Bestuur kan evenwel een lid voorlopig schorsen in afwachting van een besluit van de Algemene Vergadering. De algemene vergadering dient zijn beslissing schriftelijk te motiveren, en dit na de mogelijkheid tot spreekrecht te hebben verleend aan de persoon in kwestie.

Art. 9 Het ontslagnemend of uitgesloten lid alsook de rechtverkrijgenden en rechthebbenden van het overleden lid hebben geen enkel recht op het vermogen van de vereniging.

Zij kunnen de terugbetaling of de teruggave van de lidgelden of schenkingen die zij zouden hebben gedaan of gestort, om het even welke de diensten die zij zouden hebben bewezen, niet opeisen..

Art. 10 Ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel van de plaats waar de vereniging haar zetel heeft gevestigd, moet binnen de maand na bekendmaking van de statuten, een lijst neergelegd worden waarin al de leden van de vereniging naar alfabetische orde van hun naam zijn vermeld met opgave van hun voornaam, woonplaats en nationaliteit. Jaarlijks wordt deze lijst aangevuld of gewijzigd.

TITEL. IV ALGEMENE VERGADERING

Art. 11 De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit alle leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders. Teneinde geldig te kunnen beraadslagen dient de helft der leden aanwezig of met volmacht vertegenwoordigd te zijn. De beslissingen dienen te worden gestemd door tenminste de helft der aanwezige of vertegenwoordigde leden. Als het aanwezigheidsquorum niet wordt bereikt, kan een tweede Vergadering worden bijeengeroepen, die ongeacht het aantal aanwezigen of vertegenwoordigden geldig zal kunnen beslissen. Minstens vijftien dagen dienen te liggen tussen de eerste en de tweede vergadering. De beslissingen van de tweede vergadering dienen niet door de Burgerlijke Rechtbank te worden bekrachtigd.

Al de leden hebben gelijk stemrecht op de Algemene Vergadering. Eén lid is één stem. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid der aanwezigen en vertegenwoordigde stemmen behoudens de gevallen waarbij de wet of de statuten een bijzondere meerderheid voorschrijven, zijnde in de volgende gevallen: wijziging van de statuten, uitsluiting van leden en ontbinding van de vzw. Ieder lid kan tevens voor één ander lid

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

stemmen bij volmacht. Er kan nooit met meer volmachten gestemd worden dan er aanwezige leden zijn. Bij

gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend. De leden mogen zich laten

vertegenwoordigen door een ander lid, drager van een schriftelijke volmacht.

Art. 12 De notulen van de Algemene Vergadering worden ondertekend door de voorzitter, de secretaris en

de penningmeester. Zij worden opgenomen in het register dat wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging

alwaar alle leden er inzage van kunnen nemen.

Art. 13 onder de bevoegdheid van de Algemene Vergadering valt:

1.Wijziging van de statuten

2.Benoeming en afzetting van de bestuurders

3.Benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging in geval hen een

bezoldiging wordt toegekend

4.Het verlenen van kwijting opzichtens de commissarissen

5.Goedkeuring van begroting en rekeningen

6.Ontbinding van de vzw

7.Uitsluiting van de leden

8.De omzetting van de vzw in een vennootschap met sociaal oogmerk

9.Alle besluiten die enige wet of de statuten voorbehouden aan de Algemene Vergadering.

Art. 14 De gewone algemene Vergadering komt ieder jaar bijeen, in de tweede helft van het kalenderjaar, op

de maatschappelijke zetel of op een andere plaats in de bijeenroepingsbrief aangeduid. Om speciale redenen

Kan de voorzitter de vergadering op een andere datum vaststellen.

Art. 15 Al de leden der vereniging worden minstens acht dagen voor de Algemene Vergadering opgeroepen

bij gewone brief/e-mail, die de agenda, de dag, uur en de plaats van vergadering vermeldt. De raad van

Bestuur, alsmede de Voorzitter van de Raad van Bestuur, kan daarenboven een Buitengewone Algemene

Vergadering bijeenroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging het vereist.

De Raad van Bestuur is daarenboven verplicht telkens als tenminste éénvijfde van de leden daarom

verzoekt, een Buitengewone Algemene Vergadering bijeen te roepen, met opgave van de Agenda, en wel

binnen een maand na het indienen van het verzoek bij de Raad. Voor zover de verzoekers op gemotiveerde

wijze verzoeken om de Vergadering binnen een kortere tijdsspanne op te roepen, dient de Raad van Bestuur

hieraan het gepaste gevolg te verlenen mits inachtname van een minimum termijn van acht dagen tussen het

versturen van de oproeping en het plaats vinden van de Algemene Vergadering. Met de toestemming van al de

aanwezige leden kan de Algemene Vergadering geldig besluiten over de punten die niet op de agenda vermeld

staan behalve in dien het gaat om:

1.wijziging van de statuten

2.benoeming en afzetting van de bestuurders

3.goedkeuring van begroting en rekeningen

4.ontbinding van de vzw

5.uitsluiting van leden

Art 16 Wijziging statuten

De Algemene Vergadering Kan over de wijziging van statuten alleen dan geldig beraadslagen wanneer het

voorwerp daarvan bijzonder is vermeld als agendapunt in de oproepingsbrief en wanneer minstens tweederde

van de leden op de vergadering aanwezig is.

Tot geen wijziging kan worden besloten tenzij met tweederde van de aanwezige en door volmacht

vertegenwoordigde stemmen.

Elke wijziging in de statuten moet binnen de maand nadat daartoe werd besloten, in de bijlage van het

Belgisch Staatsblad bekend gemaakt worden.

TITEL V RAAD VAN BESTUUR

Art. 17 De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens drie personen, leden of niet, benoemd door de algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid, voor een termijn van twee jaar. De bestuurders zijn herkiesbaar.

De algemene vergadering is eveneens bevoegd voor de uitsluiting van één of meerdere bestuurders bij tweederde meerderheid. De algemene vergadering dient zijn beslissing schriftelijk te motiveren, en dit na de mogelijkheid tot spreekrecht te hebben verleend aan de persoon of personen in kwestie.

ledere bestuurder kan zich vrij terugtrekken uit de raad door zijn ontslag schriftelijk aan de raad van bestuur mee te delen. Het ontslag gaat in bij ontvangst van de brief op de zetel van de vereniging.

Art. 18 De raad van bestuur verkiest in zijn schoot, bij volstrekte meerderheid, minstens een voorzitter, penningmeester en een administratief coördinator. De raad kan andere functies creëren en toewijzen.

Art. 19 De raad van bestuur komt bijeen op uitnodiging van de afgevaardigd bestuurder of de voorzitter. Hij dient te worden bijeengeroepen wanneer twee bestuurders daartoe de wens uitdrukken. De uitnodiging of bijeenroeping moet de dagorde vermelden.

De vergaderingen vinden plaats op de plaats vooraf vastgelegd door de raad van bestuur.

De zittingen van de raad worden voorgezeten door de voorzitter of bij de atwezigheld van deze laatste, door de oudste onder de aanwezige bestuurders.

Iedere bestuurder mag, bij eenvoudig schrijven, opdracht geven aan één van de andere bestuurders om hen of haar op een zitting van de raad te vertegenwoordigen, en er in zijn plaats en naam te stemmen. Geen gevolmachtigde mag meer dan één bestuurder vertegenwoordigen. Men kan niet meer dan twee opeenvolgende volmachten geven.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De raad kan niet geldig beraadslagen indien de meerderheid van zijn bestuurders niet tegenwoordig of vertegenwoordigd is. Is deze voorwaarde niet vervuld, dan moet een nieuwe uitnodiging, die de dagorde vermeldt, verstuurd worden aan al de leden van de raad en deze kan beslissen welke ook het aantal van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

De beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid van de stemmen. Bij staking van stemmen wordt het voorstel heroverwogen. Indien opnieuw een staking van stemmen volgt, beslist de raad bij volstrekte meerderheid voer het al dan niet uitstellen van de beslissing. Botst ook deze beslissing op een staking van stemmen of in geval van beslissing tot niet-uitstel, wordt het voorstel heroverwogen, met dien verstande dat de voorzitter twee stemmen heeft in plaats van één. In geval van beslissing van uitstel wordt het voorstel op de volgende raad behandeld en wordt de volledige procedure van Artikel 15, alinea 6 opnieuw opgestart.

Een volstrekte meerderheid van de aanwezige of regelmatig vertegenwoordigde bestuurders kan beslissen over te gaan tot een geheime stemming over een specifiek daartoe aangewezen voorstel.

Indien in een bepaalde situatie het persoonlijk belang van een bestuurder in tegenstrijd kan komen met het algemeen belang van de vereniging dient deze bestuurder zich van de beraadslaging en de stemming te onthouden.

De raad kan slechts beslissen tot het aangaan van leningen met drie vierde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Art. 20 De uitnodiging of bijeenroeping bevat de agenda van de vergadering van de raad.

Het voorstel van agenda wordt opgesteld door de voorzitter en de afgevaardigd bestuurder.

Dit voorstel wordt minstens drie dagen voor de vergadering voorgelegd aan elke bestuurder.

Deze kan zijn opmerkingen, aanvullingen of wijzigingen laten geworden binnen de drie dagen na de datum van het voorstel van agenda. Deze opmerkingen, aanvullingen of wijzigingen worden effectief in de agenda opgenomen indien zij mede ondertekend worden door een andere bestuurder.

Geen enkele beslissing mag buiten de agenda worden genomen, tenzij bij dringende gemotiveerde noodzakelijkheid door de meerderheid van de raad erkend.

Art. 21 De beraadslagingen van de raad worden vastgesteld in de notulen die op de maatschappelijke zetel worden bewaard. Zij worden opgesteld door de afgevaardigd bestuurder, of bij afwezigheid van deze laatste, door de jongste aanwezige bestuurder.

De notulen van de vorige vergadering warden goedgekeurd op de eerstvolgende vergadering door de aanwezige bestuurders.

Afschriften of uittreksels van de notulen mogen worden afgeleverd aan derden. Hierover wordt bij meerderheid beslist door de raad van bestuur. Zij worden voorzien van de handtekening van de afgevaardigd bestuurder of, bij afwezigheid van deze laatste, van de voorzitter.

Art. 22 De raad van bestuur is met de meest uitgebreide machten bekleed voor het stellen van daden van bestuur en van beschikking die de vereniging betreffen.

Alles wat niet uitdrukkelijk door de statuten of door de wet voorbehouden wordt aan de algemene vergadering of aan de afgevaardigd bestuurder, valt binnen de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Art. 23 De raad van bestuur stelt een afgevaardigd bestuurder aan die met het dagelijks bestuur belast wordt. De uitwerking van deze bevoegdheden van deze laatste zullen worden vastgelegd in een huishoudelijk reglement, evenals de bevoegdheden van de andere bestuurders die een specifieke functie zijn toegewezen. Dit document wordt goedgekeurd door de raad bij volstrekte meerderheid van stemmen.

Art. 24 Alle handelingen die de vereniging rechtsgeldig genomen heeft buiten deze van het dagelijks bestuur zoals in het huishoudelijk reglement bepaald, worden geldig vertegenwoordigd door de afgevaardigd bestuurder, die zich tegenover derden niet moet rechtvaardigen over een machtiging hemlhaar door de raad van bestuur daartoe verleend.

Bij afwezigheid van de afgevaardigd bestuurder gebeurt de ondertekening door twee andere bestuurders.

Art. 25 De bestuurders zijn slechts verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat. Zij gaan geen enkele persoonlijke verbintenis aan wat betreft de verplichtingen van de vereniging. Binnen de grenzen van de wet kan of kunnen de bestuurder(s) die door een fout in de vervulling van hun taak schade veroorzaakt heeft of hebben persoonlijk aansprakelijk gesteld worden. In dat geval is de aansprakelijkheid geenszins hoofdelijk.

De bestuurders worden voor hun functie als bestuurder niet bezoldigd.

Art. 26 Indien bepaalde personen geen lid zijn van de vereniging, doch van een rechtmatig belang kunnen getuigen, kunnen deze uitgenodigd worden tot een vergadering van de raad van Bestuur et dit door diezelfde raad. De uitgenodigden komen niet de rechten van een bestuurder toe.

TITEL VI JAARLIJKS CONGRES

Art. 27 Het Jaarlijks Congres is samengesteld uit alle leden en bijkomende leden

Zij worden hiertoe uitgenodigd op voorstel van de Raad van Bestuur

De modaliteiten van het jaarlijks congres worden vastgesteld door de raad van bestuur in het huishoudelijk

reglement.

TITEL VII JAARREKENING EN BEGROTING

Art. 28 Het maatschappelijk jaar neemt een aanvang op één januari en eindigt op eenendertig december. De boeken worden op deze laatste datum afgesloten.

Art. 29 Bij het einde van ieder boekjaar wordt door de Raad van Bestuur de jaarrekening opgesteld en de begroting van volgend jaar opgemaakt. Zij worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen en zijn vergezeld van een jaarverslag opgemaakt door de Raad van Bestuur.

;t

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De jaarrekening en de begroting worden minstens acht dagen voor de Algemene Vergadering ter kennis gebracht van de leden.

De Algemene Vergadering kan één of meer commissarissen aanstellen met als taak de verificatie van de rekeningen en het opmaken van een verslag over de jaarrekening en de begroting.

TITEL VIII ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 30 Bij ontbinding van de vereniging wijst de Algemene Vergadering een vereffenaar aan en bepaald de

bestemming die aan het netto-actief van het maatschappelijke bezit zal worden gegeven wat

noodzakelijkerwijze een vereniging moet zijn met een analoog doel als deze vereniging.

Art. 31 Al wat niet uitdrukkelijk door deze statuten wordt geregeld, zal onderworpen zijn aan de bepalingen

van de wet van 2 mei tweeduizendentwee en de wijzigingen hieraan gebracht.

TITEL IX KEUZE VAN WOONPLAATS

Art. 32 voor de uitvoering van onderhavige statuten doen aile tegenwoordige en toekomstige leden keuze

van woonplaats op de zetel van de vereniging.

TITEL X  RAAD VAN BESTUUR

Art. 33 Onmiddelijk na goedkeuring van de statuten hebben de oprichters van de vereniging besloten

overeenkomstig de statuten over te gaan tot de benoeming voor een periode van twee jaar als bestuurders van:

Kurt Deruyter, bestuurder, afgevaardigd bestuurder

Softe Saller, bestuurder, voorzitter

Kristof Vadino, bestuurder, penningmeester.

Kurt Deruyter is ook benoemd met de titel van afgevaardigd bestuurder als persoon die het dagelijks bestuur

binnen de vzw uitoefent.

Aldus opgemaakt en goedgekeurd bij eenparigheid van stemmen op de Algemene Vergadering dd 1 maart

2011.

Kurt Deruyter

bestuurder

Softe Saller

bestuurder

Kristof Vadino

bestuurder

.;¬ , 3C'^

SPC -. na Of ., "O2.^ S^'e :El 38^31c~ !rá`~ pr"q ~^ ,,'E`é?^e^.. z...

Coordonnées
HET GROTE MAROLLENDINER

Adresse
NANCYSTRAAT 19 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale