HOLLAND HOUSE

Association sans but lucratif


Dénomination : HOLLAND HOUSE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 557.979.434

Publication

14/08/2014
ÿþY i M0D22

-s

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden aan hot Belgisch

Staatsblac

neergelegdi©rttvangen op

0 5 AN. 2014

ter griffie van eNderiandstalige

rechtbank koophandel Rnissei

Ondernerntngsnr : 055.. 39,5 . ci39'

benaming

(voluit) : HOLLAND HOUSE

[verkort):

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstgevend Oogmerk

Zetel : 1200 Brussel, Maríe-Josélaan, 5

Onderwelp akte : OPRICHTING

Het jaar tweeduizend veertien,

Op vier juli,

Voor Ons, Olivier TIMMERMANS, Geassocieerde Notaris, lid van de Burgerlijke Vennootschap van

Notarissen "Olivier TIMMERMANS & Danielle DUHEN, geassocieerde Notarissen" hebbende haar zetel te Sint-

Agatha-Berchem, ondernemingsnummer 0479445165

ZIJN VERSCHENEN:

1. De heer Duco Willem SICKINGHE, geboren te Driebergen-Rijsenburg op 19 maart 1958 (nummer paspoort NMD8K8B691nationaai nummer 580319 527-45), met Nederlandse nationaliteit, wonend te 1950 Kraainem, Heilige Dominicuslaan, 5.

2. De heer Louis Henri van Lennep, geboren te Amsterdam op 10 maart 1948 (nummer paspoort NXPR2PLD11nationaal nummer 480310 527-08), van Nederlandse nationaliteit, wonend te 1000 Brussel, Keverslaan, 14.

3. Mevrouw Maria Lene ten HAM, geboren te Leidschendam op 04 augustus 1983 (nummer paspoort NM63622821nationaal nummer 830804 098-18)', van Nederlandse nationaliteit, wonend aldus het nationaal register te 2513BP Den Haag (Nederland), Torenstraat,85 doch thans aldus verklaring te Nansenrede3 2725KT Zoetermeer (Nederland).

4. Mevrouw Hanneke Maria Carla KORTMANN, geboren te Eindhoven op 03 oktober 1978 (nummer paspoort NV8605RF3/nationaal nummer 7$1003 546-05), van Nederlandse nationaliteit, wonend te 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe, Marie-Josélaan, 5.

5. De heer Sebastiaan Willem den BAK, geboren te Heemskerk op 02 juli 1984 (nummer paspoort NN6F35PC6/nationaal nummer 840702 661-25), van Nederlandse nationaliteit, wonend te 1050 Elsene, Mouterijstraat, 5/bus 3.

6. De heer Cornelis Jan SCHREUDER, geboren te Arnhem op 31 maart 1977 (nummer paspoort NS095DRL81nationaal nummer 770331 447-67), van Nederlandse nationaliteit, wonend te Hazenweg 13, B1820 Steenokkerzeel.

DBWELKE ONS NOTARIS VERZOEKEN VAST TE STELLEN HETGEEN VOLGT

I. Oprichting

Zij verklaren een vereniging zonder winstgevend doel op te richten, onder de naam 'HOLLAND HOUSE',

met maatschappelijke zetel te 1200 Brussel, Marie-Josélaan, 5.

Il. Bevestiging

De comparanten verklaren en erkennen dat onderhavige oprichting plaatsvindt met respect voor de Wet van

27 juni 1921, gewijzigd bij wet van 02 mei 2002.

Il. Statuten

En de comparanten stellen de statuten van de vennootschap vast als volgt:

Naam, zetel, doel, duur Artikel 1

Op de laatste biz van Luik B vermelden . Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

" ,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2 2

De vereniging draagt de naam "HOLLAND HOUSE", vereniging zonder winstgevend doel.

Zij is opgericht op 4 juli 2014.

De zetel van de vereniging is gevestigd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest - de algemene vergadering is

bevoegd om de zetel binnen die grenzen te verplaatsen.

Thans is de vereniging gevestigd te 1200 Brussel, Marie-Josélaan 5.

Artikel 2

1.De vereniging heeft tot doel de betrekkingen tussen Nederlanders onderling en tussen Nederlanders en

andere in België woonachtige personen, in het bijzonder te Brussel en omgeving, te bevorderen en de banden

met Nederland te onderhouden.

2.Zij tracht dit doel te bereiken door,

a.het ten gerieve van haar leden beleggen van bijeenkomsten, welke bij voorkeur in haar lokalen worden

georganiseerd;

b.het regelmatig organiseren van andere evenementen voor haar leden en hun gasten zoals het

onderdak/behuizing bieden aan initiatieven ten behoeve van het doel zonder daartoe beperkt te zijn;

c.andere wettige middelen en handelingen welke voor het doel bevorderlijk kunnen zijn, waaronder ook

samenwerking met andere verenigingen die een verwant doel nastreven.

Hiertoe kan zij ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, voor zover de opbrengst

hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel rkaan'roor zij werd opgericht.

Artikel 3

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur,

Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Leden

Artikel 4

1.Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen.

Als lid kunnen tot de vereniging toetreden alle meerderjarige natuurlijke personen en rechtspersonen, ongeacht hun nationaliteit.

2.De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. Met uitzondering van het stemrecht in de algemene vergadering, dat is voorbehouden aan de effectieve leden, en met enkele hierna omschreven beperkingen voor ereleden en erevoorzitters, komen de rechten en verplichtingen, verbonden aan het lidmaatschap, toe aan alle leden.

3.Effectieve leden worden op voorstel van het bestuur benoemd door de algemene vergadering. De comparanten van de oprichtingsakte zijn de eerste effectieve leden, Toegetreden leden zijn zij die zich voor het lidmaatschap bij het bestuur aanmelden en als zodanig door dat bestuur worden toegelaten, zoals hierna vermeld onder artikel 5.

4.a.De algemene vergadering kan op ioorstel varj het bestuur zowel leden ais niet-

leden tot ereleden en één of meer leden tot erevoorzitter benoemen.

Een effectief lid dat tot erelid of erevoorzitter,wordt benoemd, behoudt zijn rechten als effectief lid, zolang het tot de categorie effectieve leden behodrt.

Het bestuur kan zowel leden als niet-laden op basis van door hen aan de vereniging verleende diensten, dan wel wegens hun bijzondere relatie tot de vereniging, tot honoraire leden benoemen. Voor zover het leden betreft, wijzigt zulk een benoeming niets met betrekking tot hun stemrecht of verplichting tot betaling van contributie.

Niet-leden, die benoemd zijn tot ereleden, hebben dezelfde rechten ais toegetreden leden. Allen die benoemd zijn tot ereleden of erevoorzitters, alsmede niet-leden die benoemd zijn tot ereleden, zijn vrijgesteld van betaling van contributie.

b.De rechten voortvloeiende uit het lidmaatschap van een rechtspersoon kunnen worden uitgeoefend door een door deze bij aanmelding voor het lidmaatschap aangewezen natuurlijke persoon. De rechtspersoon kan deze aanwijzing in overleg met het bestuur te allen tijde herzien.

5.De algemene vergadering kan een lid dat zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de vereniging benoemen tot lid van verdienste. Een benoeming tot lid van verdienste brengt geen verandering in de rechten en verplichtingen, verbonden aan het lidmaatschap.

6.Het bestuur kan personen, die een hoge maatschappelijke positie bekleden of uit anderen hoofde in België aanzien genieten, voor de duur van hun verblijf in Brussel of omgeving het beschermheerschap c.q. beschermvrouwschap van de vereniging aanbieden. Een beschermheer/beschermvrouw heeft dezelfde rechten als een toegetreden lid, doch niet diens verplichtingen.

Artikel 5

1.Kandidaten voor het lidmaatschap, voor zover niet volgens de bepalingen in het Huishoudelijk Reglement daarvan uitgezonderd, melden zich schriftelijk bij het bestuur. Het bestuur kan alsdan vragen aan de kandidaat dat zij/hij de voorspraak moet vinden van twee ledenti die geen van beiden bestuurslid zijn.

2.Uitgezonderd voor effectieve leden, voor wie de toelating is geregeld in artikel 4, lid 3 van de Statuten, beslist het bestuur over de toelating van nieuwe leden. Tegen de beslissing is geen beroep mogelijk.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOp 2.2

Artikel 6

1.Het lidmaatschap eindigt:

a.door schriftelijke opzegging door het lid, gericht aan het bestuur voor de aanvang van het verenigingsjaar; b.door overlijden van het lid c.q. door ontbinding van de rechtspersoon of diens faillissement;

c.door uitsluiting uit de vereniging door de algemene vergadering; voorafgaande aan de uitspraak door de algemene vergadering op haar eerstvolgende bijeenkomst kan een lid door het bestuur worden geschorst.

2.Een lid wiens lidmaatschap is beëindigd of de rechthebbende(n) van een overleden lid hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen geen teruggave van gestorte bijdragen of andere prestaties vorderen.

Artikel 7

De leden, zowel natuurlijke personen als rechtspersonen, betalen een bij Huishoudelijk Reglement nader te

bepalen jaarlijkse bijdrage.

De bijdrage is opeisbaar in de eerste maand van elk jaar.

Het niet storten der bijdrage kan na aanmaning bij aangetekende brief leiden tot schorsing van het

lidmaatschap door het bestuur.

Bestuur

Artikel 8

1.De vereniging wordt bestuurd door eens raad van bestuur, "bestuur" genaamd, van ten minste drie leden, gekozen uit de effectieve en/of toegetreden leden. De meerderheid van de bestuursleden, onder wie de voorzitter, dient van Nederlandse nationaliteit te zijn.

2.De leden van het bestuur worden benoemd door de algemene vergadering vcor een termijn van drie jaar. Zij zijn herbencembaar. Een bestuurslid kan het bestuur schriftelijk verzoeken van zijn verantwoordelijkheden te worden ontslagen. Het bestuur beslist in overleg met het lid over de datum van aftreden. De bestuursleden zijn te allen tijde door de algemene vergadering afzetbaar.

Het besluit tot benoeming, ontslag, aftreden of afzetting van een bestuurslid wordt ter publicatie in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad neergelegd.

3.Een bestuurslid dient effectief lid van de vereniging te zijn. Door verkiezing van een bestuurslid uit de toegetreden leden gaat het lid behoren tot de effectieve leden voor de duur van zijn bestuursmandaat.

4.De algemene vergadering wijst de voorzitter aan. De overige functies, waaronder die van vice-voorzitter, secretaris en penningmeester, worden door de leden van het bestuur in onderling overleg verdeeld, waarbij meerdere functies aan een bestuurslid kunnen worden opgedragen.

5.Het mandaat van de bestuursleden is onbezoldigd.

6.De verkiezing, taakverdeling en werkwijze van het bestuur worden nader geregeld bij Huishoudelijk Reglement.

Artikel 9

1.Het bestuur leidt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Het besluit bij meerderheid van de bestuursleden.

2,Het bestuur is bevoegd om alle handelingen van bestuur en beheer te verrichten, in de ruimste zin des woords. Alleen die handelingen die door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden vallen buiten zijn bevoegdheid. Het bestuur kan op zijn verantwoordelijkheid een deel van zijn bevoegdheid delegeren aan een of meer bestuursleden of zelfs machtiging verlenen aan andere personen, al dan niet leden van de vereniging. De vereniging wordt rechtsgeldig gebonden door de handtekeningen van twee bestuursleden, onder wie de voorzitter of bij diens afwezigheid, eert vice-uborzitter.

3.Het bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel van de vereniging. Het bepaalt de taken en de bezoldigingen van het personeel.

4.Het bestuur kan geldig beraadslagen wanneer de helft plus een zijner leden aanwezig is. Is het bestuur niet geldig samengesteld, dan zal een tweede vergadering worden samengercepen met dezelfde agenda. Die vergadering wordt alsdan samengeroepen binnen acht dagen en vindt plaats ten vroegste zestien dagen en ten laatste een maand na de eerdere vergadering.

5.De overige door het bestuur in zijn beheer in acht te nemen criteria worden geregeld bij Huishoudelijk Reglement.

Algemene vergadering

Artikel 10

1.De algemene vergadering is samengesteld uit aile stemgerechtigde leden. Elk stemgerechtigd lid kan zich

op de algemene vergadering door een ander stemgerechtigd lid laten vertegenwoordigen. De stemprocedure

wordt geregeld bij Huishoudelijk Reglement, onverminderd de toepassing van de bepalingen van deze Statuten

en de dwingende wetsbepalingen.

2.13e algemene vergadering heeft het recht om aile machten uit te oefenen die voortvloeien uit de wet of de

Statuten. Inzonderheid behoren tot haar bevoegdheid:

a.het wijzigen van de Statuten;

b.het benoemen en afzetten van leden van het bestuur;

c.het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" , a

d.het ontbinden van de vereniging; r s

e.het uitsluiten van leden;

f.omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

De rechtsgeldig bijeengeroepen algemene vergadering vertegenwoordigt alle leden; haar besluiten verbinden alle leden.

3.Algemene vergaderingen worden ten minste eenmaal per jaar gehouden en verder telkenmale wanneer het bestuur of een bij Huishoudelijk Reglement te bepalen aantal stemgerechtigde leden dit noodzakelijk oordeelt in het belang van de vereniging.

4.Algemene vergaderingen worden gehouden op een door het bestuur vast te stellen tijd en plaats, bij voorkeur in de lokalen van de vereniging. De uitnodiging tot het bijwonen van een vergadering geschiedt schriftelijk waaronder begrepen kan zijn per email met inachtneming van een termijn van ten minste acht dagen, te richten aan de (email)adressen van de leden, zoals vermeld in het laatste ledenregister. In de uitnodiging worden de te behandelen onderwerpen vermeld en zondig kort toegelicht, Niet in de uitnodiging vermelde onderwerpen kunnen slechts worden behandeld, indien de meerderheid der vergadering daarmee instemt. Bescheiden, op de te behandelen onderwerpen betrekking hebbend, worden in de lokalen van de vereniging ter inzage gelegd.

5.De procedure voor de uitnodiging tot een algemene vergadering, welke wordt belegd op verzoek van het in het derde lid bedoeld aantal stemgerechtigde leden, wordt geregeld bij Huishoudelijk Reglement.

S.Alie leden hebben het recht de algemene vergadering bij te wonen. Met uitzondering van buitenleden hebben zij het recht in die vergadering het woord te voeren. Buitenleden komt dat recht slechts toe indien de voorzitter daarmee instemt,

7.De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden op een tijdstip niet Later dan 1 mei. Het bestuur legt in deze vergadering aan de leden voor:

a,een balans per 31 december van het verstreken verenigingsjaar;

been staat van baten en lasten over het verstreken verenigingsjaar;

neen begroting voor het lopend verenigingsjaar:

In deze vergadering worden voorts behandeld het jaarverslag van de secretaris, het financieel verslag van de penningmeester, het verslag van de verificatiecommissie en de benoeming van bestuursleden. Goedkeuring van de onder a. en b. genoemde stukken strekt tot kwijting van de penningmeester. Vervolgens ontslaat de algemene vergadering het bestuur van zijn verantwoordelijkheid voor het in het verenigingsjaar gevoerde beleid.

8.De besluiten van de algemene vergadering worden vastgesteld in een verslag, dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris, waarvan alle leden desgewenst op de zetel van de vereniging kennis kunnen nemen.

Uittreksels van deze verslagen worden bovendien schriftelijk aan de leden bekendgemaakt op bij Huishoudelijk Reglement vast te stellen wijze.

Derden, die van een belang doen blijken, hebben het recht inzage in deze verslagen te vragen.

9.Tot wijziging van de Statuten kan slechts worden besloten volgens de procedure voorzien bij de wet.

Het voorstel, waarin de wijziging woordelijk is opgenomen, dient schriftelijk, met inachtneming van een termijn van ten minste acht dagen voorafgaand aan de algemene vergadering, gericht te worden aan de adressen van de leden, zoals vermeld in het laatste ledenregister.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met eenparigheid van stemmen van de aanwezige en eventueel vertegenwoordigde stemgerechtigde leden worden besloten.

Een Statutenwijziging treedt niet in werking dan nadat de wijziging is gepubliceerd in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad. De neerlegging ter publicatie dient plaats te vinden na het desbetreffende besluit van de algemene vergadering.

10.De algemene vergadering zal zich bij haar beslissingen laten leiden door de wensen van de meerderheid van de leden die de vergadering bijwonen, voor zover de wet dat toelaat.

Rekeningen, begrotingen

Artikel 11

Het verenigingsjaar is tevens boekjaar.

Huishoudelijk Reglement

Artikel 12

Het Huishoudelijk Reglement wordt, op voorstel van het bestuur, door de algemene vergadering met eenvoudige meerderheid van stemmen vastgesteld.

Het Huishoudelijk Reglement bevat nadere bepalingen inzake alle aangelegenheden waarvoor door de Statuten nadere regeling door dat reglement wordt vereist, alsmede betreffende alle aangelegenheden waarin deze Statuten niet voorzien en die verdere regeling vereisen. Deze bepalingen mogen niet in strijd zijn met de Statuten.

Ontbinding, vereffening

Artikel 13

Vbor-

`behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

rt

M9D22

Luik B - Vervolg

1.Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten volgens de procedure zoals bepaald in de wet.

Het bestuur treedt op als vereffenaar, tenzij de algemene vergadering hieromtrent anders heeft besloten. 2.In geval van ontbinding wordt het eventueel batig saldo bestemd voor een door de algemene vergadering aan te wijzen doel te algemenen nutte.

3.Na afloop van de vereffening blijven de boeken en bescheiden van de ontbonden vereniging gedurende dertig jaar berusten onder een persoon of rechtspersoon, die daartoe door de vergadering is aangewezen.

III. Slotbepalingen

1. EERSTE BOEKJAAR EN GEWONE ALGEMENE VERGADERING.

Het eerste boekjaar start vandaag en loopt tot 31 december 2015.

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden in het jaar 2016.

2. Worden tot eerste bestuurders benoemd:

1. De heer Louis Henri van Lennep, geboren te Amsterdam op 10 maart 1948 (nummer paspoort NXPR2PLD1/nationaal nummer 480310 527-08), van Nederlandse nationaliteit, wonend te 1000 Brussel, Keverslaan, 14.

2. Mevrouw Maria Lene ten HAM, geboren te Leidschendam op 04 augustus 1983 (nummer paspoort NM6362282/nationaal nummer 830804 098-18), van Nederlandse nationaliteit, wonend aldus het nationaal register te 2513BP Den Haag (Nederland), Torenstraat 85 doch thans aldus verklaring te Nansenrede3 2725KT Zoetermeer (Nederland).

3. Mevrouw Hanneke Maria Carla KORTMANN, geboren te Eindhoven op 03 oktober 1978 (nummer paspoort NV8605RF3/nationaal nummer 781003 546-05), van Nederlandse nationaliteit, wonend te 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe, Marie-Josélaan, 5.

4. De heer Sebastiaan Willem den BAK, geboren te Heemskerk op 02 juli 1984 (nummer paspoort NN6F35PC6/nationaal nummer 840702 661-25), van Nederlandse nationaliteit, wonend te 1050 Elsene, Mouterijstraat, 5/bus 3.

5. De heer Cornelis Jan SCHREUDER, geboren te Arnhem op 31 maart 1977 (nummer paspoort NS095DRL8/nationaal nummer 770331 44767), vah Nederlandse nationaliteit, wonend te Hazenweg 13, B1820 Steenokkerzeel.

5. Volmacht

De comparanten verlenen speciaal mandaat aan Mevrouw Hanneke Maria Carla KORTMANN, alsook aan haar bedienden, aangestelden en gemandateerden met recht van indeplaatsstelling, teneinde de nodige formaliteiten te vervullen bij de Kruispuntbank voor ondernemingen en het vervullen van gebeurlijk andere formaliteiten bij de oprichting van de vereniging zonder winstgevend doel.

Dit uittreksel is afgeleverd voor registratie et kan enkel gebruikt worden voor de neerlegging op de bevoegde rechtbank van Koophandel teneinde de rechtspersoonlijkheid te verkrijgen.

Olivier Timmermans, geassocieerd notaris

Voor analytisch uittreksel

Op de laatste b!z van Luik B vernielden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

Coordonnées
HOLLAND HOUSE

Adresse
MARIE-JOSELAAN 5 1200 SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE

Code postal : 1200
Localité : WOLUWE-SAINT-LAMBERT
Commune : WOLUWE-SAINT-LAMBERT
Région : Région de Bruxelles-Capitale