HOUSE CRYING YELLOW TEARS, AFGEKORT : H.C.Y.T.

Association sans but lucratif


Dénomination : HOUSE CRYING YELLOW TEARS, AFGEKORT : H.C.Y.T.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 849.830.064

Publication

05/11/2012
ÿþ17"\\

..:~ f~

A

º%.

MOE12.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

OKT 2012

BRUSSEL

Griffie

~

VOO 8

behou saiao3ii*

aan h

Belgis

Staatst

Oridememingsnr : 4 .$30 - o 6 `t

Benaming

(voluit) : House Crying Yellow Tears

(verkort) : H.C.Y.T

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Vonckstraat 75, 1030 Schaarbeek

Onderwerp akte : Oprichtingsakte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

House Crying Yellow Tears

Vereniging zonder winstoogmerk

Rue Vonck 75

1030 Schaarbeek

Oprichting

De Ondergetekenden:

1. Jakiela, Stefan, Watermolenplein 2, 3090 Overijse, Belgie

2. Milius, Suze, Papenstraat 1, 6211 LG Maastricht, Nederland

3. Minus, Daan, Papenstraat 1, 6211 LG Maastricht, Nederland

zijn overeengekomen op 23 oktober 2012, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk "House Crying Yellow Tears" op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN

Art.1.

De vereniging draagt de naam 'House Crying Yellow Tears'. Afgekort:H.C.Y.T.

Art.2.

De zetel van de vereniging is gevestigd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Heden is hij gevestigd te

Vonckstraat 75, 1030 Schaarbeek, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Art.3.

De vereniging heeft tot doel het fungeren als een multidisciplinair beeldende en perforniatieve kunstenhuis voor professionele en (inter)nationale theaterproducties ten behoeve van een breed publiek en artistiek onderzoek; het produceren en faciliteren van voorstellingen, workshops en artistieke activiteiten. Daartoe kan de vereniging alle mogelijke culturele activiteiten organiseren die zij nodig acht.

Art.4.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

LEDEN

Art.5.

De vereniging zal minstens drie werkende leden tellen. De vereniging telt werkende en niet-werkende

leden. De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging. De niet-werkende leden bezitten

Op de laatste blz. valt Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stelten huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering. Ais lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten. Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijke verzoek Kan gebeuren per brief of per e-mail. De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding. De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden niet- werkende leden tot de vereniging toelaten.

Art.6.

De werkende leden zijn geen bijdrage verschuldigd.

Art.7.

Bik lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald of tot een onderling schriftelijk akkoord met de stichtende leden is gekomen. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief, per fax of per e-mail. Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met twee-derde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld. De raad van bestuur kan leden die schade toebrengen aan de vzw of aan haar doelstelling, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering.

ALGEMENE VERGADERING

Art.8.

De algemene vergadering is samengesteld uit al de werkende leden. Ieder werkend lid kan schriftelijk

volmacht geven aan een ander werkend lid, die het daarbij behorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat

evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht. Zij bezit de machten die haar toegekend door

de wet en door de onderhavige statuten. Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid;

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en afzetting van werkende leden en bestuurders;

3.de kwijting aan de bestuurders;

4.goedkeuring van de begroting en van de rekening;

5.de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

6.de aanvaarding en uitstuiting van leden;

7.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

8.de goedkeuring van de overdraging van gedeeltelijke bevoegdheden aan een afgevaardigd bestuurder,

een van zijn werkende leden of een derde.

Art.9.

De algemene vergadering, genaamd jaarvergadering, moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing van de raad van bestuur of op vraag van minstens 113 van de werkende leden. Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping. Deze oproeping gebeurt per brief en email met vermelding van de agenda, die minstens acht dagen véór de vergadering aan ieder werkend lid wordt gestuurd. Alle werkende leden moeten erop worden uitgenodigd.

Art. 10.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel zowel van de voorzitter als van de gedelegeerd bestuurder. De vergadering kan niet geldig beraadslagen en besluiten over de ounten die niet op de agenda vermeld zijn, behalve wanneer alle werkende leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn en zij bij 2/3 meerderheid akkoord gaan de agenda uit te breiden.

Art. 11.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering. In de algemene vergadering hebben alle leden een gelijk stemrecht. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde werkende leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in de onderhavige statuten. De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of de wijziging in de statuten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mao 2.2

indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de V&S-wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk worden nageleefd.

Art. 12.

De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen, Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

BESTUUR

Art.13.

De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens twee leden, gekozen onder de werkende leden, door de algemene vergadering. De bestuurders worden aangesteld voor onbepaalde termijn. De algemene vergadering kan ten allen tijde een einde stellen aan hun mandaat. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. De bestuurders handelen als college en vergaderen zo dikwijls als het belang van de vzw het vereist, alsook binnen de 30 dagen na een daartoe verstrekkend verzoek van twee bestuurders. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Art.14.

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter. Ingeval een voorzitter verhinderd Is, wordt zijn taak waargenomen door het oudste aanwezige werkende lid. De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter en kan slechts besluiten als de meerderheid van de leden aanwezig is,

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. in uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vzw zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur genomen worden bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot een schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per email. Van de besluiten worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en één bestuurder en die ingeschreven worden in een special register. De uitreksels die moeten worden voorgelegd, worden door de voorzitter en één bestuurder ondertekend. Wanneer ten aanzien van één van de leden van de raad van bestuur een belangenconflict zou rijzen, zal deze zich onthouden van deelname aan de beraadslaging en de stemming. Hij zal dit voorafgaandelijk melden aan de overige leden van de vergadering die een ander persoon dan de betrokken bestuurder zullen aanstellen om hem te vertegenwoordigen.

Art. 15.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezelijking van het doel der vereniging, met de uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet,

De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan een afgevaardigd bestuurder aan een van zijn leden en zelfs aan derden, mits goedkeuring van de algemene vergadering.

BEGROTINGEN, REKENINGEN

Art. 17.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd. Ontbinding, vereffening

ONTBINDING EN VEREFFENING

Art.18

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

i k B - Vervolg

Art.19

ln geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel ais deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art. 20.

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake

de verenigingen van toepassing.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 23 oktober 2012 tot 31 december 2012.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Brussel op 23 oktober, in jtwee] exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brussel.

Benoeming bestuurders:

Hoedanigheid: Voorzitter en Secretaris

Naam en adres: Milius, Suze, Papenstraat 1 6211 LG Maastricht, Nederland.

Geboortedatum: 27-08-1986

Geboorteplaats: Maastricht, Nederland

Hoedanigheid: Penningmeester

Naam en adres: Jakiela, Stefan Watermolenplein 2, 3090 Overijse,Belgie

Geboortedatum: 24-06-1987

Geboorteplaats: Eíterbeek,Belgie

Benoeming dagelijks bestuur:

Functie: Voorzitter en Secretaris

Naam en adres;Milius, Suze, Papenstraat 1 6211 LG Maastricht, Nederland.

Geboortedatum: 27-08-1986

Geboorteplaats: Maastricht, Nederland

Functie: Penningmeester

Naam en adres: Jakiela, Stefan Watermolenplein 2, 3090 Overijse,Belgie

Geboortedatum: 24-06-1987

Geboorteplaats: Etterbeek,Belgie

Getekend:

Oprichter 1: Jakiela, Stefan, Watermolenplein 2, 3090 Overijse, Belgie

Oprichter 2: Milius, Suze, Papenstraat 1, 6211 LG Maastricht, Nederland

Oprichter 3: baan Milius, Papenstraat 1, 6211 LG Maastricht, Nederland

' `Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
HOUSE CRYING YELLOW TEARS, AFGEKORT : H.C.Y.…

Adresse
VONCKSTRAAT 75 1030 SCHAARBEEK

Code postal : 1030
Localité : SCHAERBEEK
Commune : SCHAERBEEK
Région : Région de Bruxelles-Capitale