INBRUSSEL

Association sans but lucratif


Dénomination : INBRUSSEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 542.610.377

Publication

14/08/2014
ÿþ M0D 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neeriegging ter griffie van átleelegdtontvangen op

Voorbehouder aan het Belgisch Staatsbias 1 I111111ir IIiiuudN G 5 Ma 2014

ter griffie van de Nederlandstalige

rechtbank van p phandel Brussel



Ondernemingsar : 0542.610.377 Benaming

(voluit) : InBrussel

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Emile Vanderveldeplein 11 te 1000 Brussel

Voorwerp akte : Nieuw lid van de Raad van bestuur

De Raad van bestuur benoemt de heer Frans De Keyser tot lid van de Raad van bestuur vanaf 7 juli 2014. Frans De Keyser, bestuurder, geboren te Zottegern op 8 juni 1947 en wonende Eslaan 39 te 1020 Brussel.

Red. t9h4J

i/pprz~ïl~~

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

12/12/2013
ÿþ MOD 2.6

1n de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

%J2Ec. 2013

' Ondernemingsnr : 5L1, (c)Jo .1q3.

Benaming

(voluit) z InBrussel

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Emile Vanderveldeplein 11 -1000 Brussel

Voorwerp akte : statuten nieuwe vereniging

Oprichters:

Lodewick Robert, Constant Dereymaekerlaan 51 te 3080 Tervuren

Dewispelaere Claire, Lookstraat 60 te 2500 Lier

Vermeire Stefaan, Brugstraat 62 te 8400 Oostende

Cattoor Ludo, eeuwfeestlaan 2 te 3140 Keerbergen

STATUTEN

Artikel 1.

De vereniging draagt de naam ;, InBrussel. Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder

. winstoogmerk" of de afkorting "VZW", of in het Frans "association sans but lucratif' of de afkorting "ASBL",

worden voorafgegaan of gevolgd.

Artikel 2,

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1000 Brussel, Emile Vanderveldeplein 11. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel Hoofdstedelijk Gewest. De Raad van bestuur beslist over de plaats van vestiging en kan deze wijzigen.

Artikel 3.

De vereniging stelt zich tot doel het bevorderen van initiatieven voor zover vooral de migrantenpcpulatie, werkzoekenden en kansengroepen daar baat bij hebben. Hiertoe kan ze zelf initiatieven nemen , hetzij op het vlak van het kosteloos opleiden, trainen en begeleiden van werkzoekenden, het bevorderen of ondersteunen van onderzoek, advies verlenen, seminaries organiseren en publicaties verzorgen. Hetzij initiatieven laten uitvoeren of initiatief nemen ter bevordering van werkgelegenheid met als doel de socioprofessionele inschakeling van moeilijk te plaatsen werkzoekenden te bevorderen.

De vereniging kan ter uitvoering van wat hierbcven is bepaald onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fcndsen inzamelen, kortom aile rechtshandelingen stelen die voor het doel gerechtvaardigd zijn, uitoefenen of laten uitoefenen.

Artikel 4.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Titel 11 Leden

Artikel 5.

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minsten vier bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de

eerste leden,

Artikel 6.

Als lid kan tot vereniging toetreden , iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de Raad van bestuur ais zodanig wordt erkend. Leden zijn niet verplicht tot een bijdrage. Het maximum bedrag van de bijdrage is gelijk aan 10 euro. De leden hebben aile rechten en plichten hen toegekend door de wet. Zij genieten van alle rechten en voordelen, door deze statuten toegekend.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor_

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Artikel 7,

Als lid kan tot de vereniging toetreden ieder natuurlijk of rechtspersoon die de doelstellingen van de vereniging onderschrijft en die door de Raad van Bestuur wordt aanvaard. Verzoeken om toelating als lid dienen uitsluitend schriftelijk aan de Raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen, en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als lid. Voor de aanvaarding van de leden is een meerderheid van twee derden van alle bestuurders vereist.

Artikel 8.

De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging,

Artikel 9.

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende brief aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht, Een !id kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering waarop minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissing wordt genomen met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

Artikel 10,

Uittredende of uitgesloten leden of hun rechts-'opvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave of vergoeding voor gedane inbrengsten vorderen.

Titel II I De Raad van Bestuur

Artikel 11.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie bestuurders. Zij worden benoemd door de algemene vergadering. De bestuurders zijn te allen tijde door de algemene vergadering afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit. Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting, van een bestuurder worden eenmaal per jaar, na de algemene statutaire vergadering, in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

Artikel 12.

De bestuurders worden benoemd voor een onbeperkte termijn. Indien door vrijwillig ontslag of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het voorziene minimum, blijven zij in functie tot regelmatig in hun vervanging wordt voorzien.

Artikel 13.

§ 1. De Raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en een penningmeester. De voorzitter roept de Raad bijeen en zit de vergadering voor ln geval van afwezigheid wordt de Raad van bestuur voorgezeten door de penningmeester.

De agenda voor de vergadering van de Raad van Bestuur wordt samengesteld door de voorzitter van de Raad van Bestuur.

§ 2. De Raad kan slechts geldig beslissen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

§ 3. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of zijn vervanger, Al de andere akten, worden geldig ondertekend door de voorzitter of zijn vervanger.

Artikel 14.

§ 1. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte.

Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsge-dingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. De Raad kan aile handelingen van bestuur verrichten, en bovendien alle daden van beschikking steilen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, van aile handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken,...

§2. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging zonder bijzondere machtiging van de Algemene verga-'dering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen,

Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuur-ders. Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden, mogen ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid, of zijn verantwoordelijkheid, overdragen aan een afgevaardigd bestuurder

Titel 1V Algemene Vergadering

Artikel 15.

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden met een minimum van vier en één meer dan de

Raad van bestuur, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of zijn vervanger.

.

" MOD 2.0

Een lid kan zich echter door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering en bij volmacht één stem als gevolmachtigde.

Artikel 16.

De Algemene Vergadering iis uitsluitend bevoegd voor

a. het wijzigen van de statuten;

b. het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c. de kwijting aan de bestuurders;

d. het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

e. het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

f. het uitsluiten van een lid;

g. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en

h. alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 17.

§1 De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet ten minste één maal per jaar ten laatste op 30 juni worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op datum door de Raad van Bestuur te bepalen.

§2. De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer 50% van de leden daarom verzoekt, een Buitengewone Algemene Vergadering bijeen te roepen.

§3. De oproeping tot de Algemene Vergadering moet, om geldig te zijn, ondertekend zijn door de voorzitter of zijn plaatsvervanger Alle leden moeten worden opgeroepen bij gewone brief of e-mail ten laatste acht dagen voor de algemene vergadering.

§4. De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat eveneens de agenda. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen, tenminste acht dagen voor de vergadering aan de voorzitter van de Raad van Bestuur en door tenminste drie leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld.

Artikel 18.

§1. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter, of deze van diegene die hem vervangt.

§2. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeld, en nadien wanneer twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergade-'ring worden bijeengeroepen, die een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen.

Tot wijziging van het doel (of van haar doeleinden ) van de vereniging kan slechts met éénparigheid besloten worden.

§3. Dezelfde regels als deze in §2 omschreven dienen te worden nageleefd bij ontbinding van de vereniging.

Artikel 19.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de Voorzitter of zijn vervanger.

Leden alsook derden, die van een belang doen blijken, hebben het recht om op de maatschappelijke zetel, inzage van de notulen te vragen.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Titel V Begroting en Rekeningen

Artikel 20.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur bereidt de

rekeningen en de begrotin-'gen voor en legt ze jaarlijks ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Het eerste boekjaar loopt van bij de oprichting tot 31 december 2014.

Titel VI Ontbinding en Vereffening

Artikel 21.

.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

F

MOD 2.0

Voor- Luik B - Vervolg

behouden Bahfludens de gevallen van gerechté4ijke entbiridirig en van óntbindiing van rechtswégé, kan sledtlts dè .

aan het Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals be-'paald in Artikel 18§3 en in de wet van 27

Belgisch uni 1921.

Staatsbiad

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de Rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 22.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden en na teruggeven van die middelen die aan de staat toebehoren, overgedragen aan een vereniging of stichting met belangeloos doel, op aanduiding van de Algemene Vergadering.

Artikel 23.

Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten is geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd

door de Wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

Brussel, 15 november 2013

Worden benoemd als bestuurder:

Lodewick Robert, voorzitter, geboren te Maastricht, Nederland, op 6 december 1945 en wonende Constant

Dereyrnaekerlaan 51 te 3080 Tervuren

Dewispelaere Claire, penningmeester, geboren te Gent op 19 augustus 1980 en wonende Lookstraat 60 te

2500 Lier

Vermeire Stefaan, bestuurder, geboren te Oostende op 2 mei 1967 en wonende Brugstraat 62 te 8400

Oostende

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

17/03/2015
ÿþii#~/~~~

;

I_ ~~~~

í~

ugdwad tt t

n'a 1 '1 ~+r.i ;n op

In de bijlagen bij het Belgiisch earsabiaa nekere #e maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

,., ~T

~ R

î

3r gri rl^~^liça

1'if ~ ~

11~; ('t ~ i lr _ . ~~l~.~l~ w C-

_i

í~.cS y~ ltbv~l Î;~ NEe.1~1 l'vÜ~I_. , _. I it1,~l Brussel

l

{

Griffie

pl

*isoaoecs

Ondernerningsnr : 0542.610.377

Benaming

(voluit) : lfBrussel

(verkort) :

Rechtsvoren : vzw

Zetel ; Y1~t ~ Vom% ~~ y-(~4-~- l~ - / VJOSJ--1W.1 a

(volledig adres)

Onderwerp akte : Adreswijziging

Het nieuwe adres van de vzw InBrussei wordt vanaf 1 maart 2015 Jagersstraat 11 te 1000 Brussel.

4 R b t ,(oc.~e,wick

vt7o rztge

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetztÿ van de persolo)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlageq bij het Belgisch Staatsblad -17/03/2015 - Annexes ch Moniteur lrelge

Coordonnées
INBRUSSEL

Adresse
EMILE VANDERVELDEPLEIN 11 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale