INFINITE SEEDS

Association sans but lucratif


Dénomination : INFINITE SEEDS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 545.877.396

Publication

18/02/2014
ÿþ M002.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

07FEV. 2014

Griffie

1111111.111111811 N01

hei' aC Be Staff

Ondernemingsar : ,~(/Ç. 677.396

Benaming

(voluit) : infinite seeds

(verkort) :

Rechtsvorm : 'Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Koningin Maria-Hendrikalaan 15, 1190 Vorst

Onderwerp akte : oprichting

STATUTEN

infinite seeds

1190 Brussel (Vorst)

Tussen

1. Diana Raspoet, bediende, Schipperijkaal 5, bus 198, 1000 Brussel, rsz- 720622 130 85, geboren te Vilvoorde op 22 juni 1972 ;

2. Erwin Cartier, bediende, rue de Grihire 19, 6769 Meix devant Virton, rsz-nummer 680127 273 61, geboren

te Ingelmunster op 27 januari 1968 ;

3, Bruno Pieters, zelfstandige, Aatmoezenierstraat 2, 2000 Antwerpen,

rsz-nummer 750617 039 01, geboren te Blankenberge op 17 juni 1975 ;

4. Frédérique Pieters, Koningin Maria-Hendrikalaan 15, 1190 Brussel, rsz-nummer 710407 272 67, geboren

te Knokke-Heist op 7 april 1971:

allen meerderjarig en van Belgische nationaliteit, wordt overeengekomen op de Algemene Vergadering van

5 februari 2014 een vereniging zonder winstoogmerk op te richten waarvan de statuten als volgt luiden

TITEL 1.  BENAMING, DUUR, ZETEL, DOEL

Art.1:

De vereniging is opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder ais een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "vzw" genoemd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, met inbegrip van alle wijzigingen van deze wet (hierna de "wet" genoemd).

Art. 2:

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en draagt de naam "infinite seeds".

Art. 3:

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd op volgend adres: Koningin Maria-Hendrikalaan

15, 1190 Brussel in het gerechtelijke arrondissement Brussel.

Art. 4:

Het doel van de vereniging is de inzet:

voor de maximale verspreiding van en informatie over plantaardige voeding

- voor het vergroenen van de stad en het stimuleren van een ecologische leefomgeving binnen bigt brede

kader van duurzame ontwikkeling

- voor het beogen van kennis en toepassingen omtrent medicinale, cosmetische, huishoudelijke en

keukenkruiden,

Om het maatschappelijk doel te verwezenlijken kan de vereniging alle handelingen verrichten die nodig of nuttig zijn, zoals het aanbieden van socio-culturele activiteiten, kennis opbouw- en beheer, workshops, privé: lessen, ateliers, lezingen, organisatie van festivals, table d'hôte, wandelingen, poilucks het uitgeven van publicaties, het realiseren van projecten,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenvioprdlgen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

ri30D 2.2

" J ti w het organiseren van vormingen, trefdagen, beurzen, en andere educatieve activiteiten, ... zolang het non-

. commerciële karakter van de vereniging bewaard blijft,

Deze opsomming is louter exemplarisch en niet beperkend.

Art. 5:

De vereniging kan alle rechtshandelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van het in artikel 4 beschreven maatschappelijk doel, inclusief roerende en onroerende goederen verwerven, behouden en van de hand doen in welke vorm dan ook (eigendom, naakte eigendom, vruchtgebruik, gebruik te bede, bruikleen, bezit ..,), evenals huren of verhuren, en privé-of officiële subsidies en tegemoetkomingen, giften of legaten aanvaarden of verwerpen.

Art. 6: "

De vereniging heeft een ongebonden karakter, stelt zich onafhankelijk op, is pluralistisch 'en heeft geen enkele binding met, politieke partijen. Ze kan echter wel haar steun en medewerking verfenen aan elke vereniging die haar doelstellingen mee wil realiseren.

Art. 7:

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden dooi een

beslissing van de algemene vergadering: '

TITEL II.  STRUCTUUR

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2014 - Annexes du Moniteur belge Art, 8:

De vereniging bestaat uit vier stichtende leden, Alle leden hebben stemrecht in de algemene vergadering. Er

moet geen lidgeld betaald worden

Art. 9:

Over de toetreding en de uitsluiting van de leden wordt beslist door de algemene vergadering. Wijzigingen in de samenstelling van de algemene vergadering moeten binnen de acht dagen door de raad van bestuur worden ingeschreven in het ledenregister dat moet bijgehouden worden op de zetel van de vereniging.

Art, 10;

§ 1. Alle leden onderschrijven bij hun toetreding de statuten, in voorkomend geval het huishoudelijk reglement. De leden verbinden zich ertoe geen daden te stellen die de vereniging op enigerlei wijze schade kunnen toebrengen.

§2. Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde; tijdens het lidmaatschap, eveneens bij ontbinding van de vereniging,

" §3. Ontslag'wordt genomen door een eenvoudige brief aan de raad van bestuur.

TITEL Ill.  ALGEMENE VERGADERING

Art. 11:

De algemene vergadering heeft: de bevoegdheden die haar door de wet worden toegekend:

- de goedkeuring en wijzigingen van de statuten;

- de (her-)benoeming, afzetting en kwijting van de bestuurders;

-de (her)benoeming, de afzetting en de kwijting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging

de aanstelling en ontslag van werkende leden

- de uitsluiting van een lid en benoeming van nieuwe leden

- de goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening;

- de ontbinding van de vereniging;

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; ,

- aile gevallen waarin de statuten een besluit van de algemene vergadering vereisen. De beslissingen van de algemene vergadering wordt genomen bij meerderheden door de wet bepaald.

Art, 12: De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar samengeroepen door de raad van bestuur die hiertoe alle leden minstens acht dagen voor de vergadering aanschrijft.

Art. 13: De raad van bestuur is verplicht een bijzondere algemene vergadering bijeen te roepen indien één vijfde van de leden daartoe een schriftelijk verzoek aan de voorzitter indient. De vergadering heeft in dit geval plaats binnen een termijn van dertig dagen na het verzoek

Art, 14: De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitster/voorzitter van de raad van bestuur of, in haar/zijn afwezigheid, door een andere bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

Art. 15: De dagorde wordt bepaald door de raad van bestuur en bij de oproepingsbrief of elektronisch schrijven gevoegd. De algemene vergadering kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij twee derden van de aanwezige leden ermee instemmen dat het niet-geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt.

Art,16: Elk maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Op deze laatste datum worden rekeningen afgesloten en, de begroting voor het volgend jaar opgemaakt door de raad van bestuur, Deze rekeningen en begrotingen worden ten minste acht dagen voor de bijeenkomst van de algemené vergadering schriftelijk aan de leden bezorgd, ten einde te kunnen worden goedgekeurd op de algemene vergadering.

Art. 17: Bij ontbinding en vereffening van de vereniging wordt in elk geval het maatschappelijk vermogen

overgedragen aan een vereniging met gelijkaardige doelstellingen.

TITEL IV.  RAAD VAN BESTUUR

Art, 18:

§ 1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste 3 bestuurders, al dan niet leden van de vereniging. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat werkend lid is van de vereniging. Wanneer de vereniging slechts het wettelijk bepaald minimum van drie werkende leden heeft, mag de raad van bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde werkend lid wordt aanvaard, zal een (buiten)gewone algemene vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

§ 2. De raad van bestuur vergadert minstens twee maal per jaar. Alle bestuurders worden minstens acht dagen Voor de vergadering aangeschreven. De raad van-bestuur moet ook worden samengeroepen binnen de maand na schriftelijk verzoek van één vijfde van de bestuurders. De beraadslagingen en beslissingen worden na ondertekening door twee bestuurders opgenomen in een hiertoe bestemde map die op de zetel van de vereniging ter inzage ligt voor alle leden,

§ 3. De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden zoals het betalen en ontvangen van sommen, het kopen van roerende en onroerende goederen, het ontvangen van giften en subsidies, het sluiten van contracten en overeenkomsten en het benoemen en ontslaan van personeelsleden en hun bevoegdheden en bezoldigingen bepalen.

§ 4. De raad van bestuur kan zich geheel of gedeeltelijk laten vervangen door volmachthouders. De raad van bestuur kan wettig vertegenwoordigd worden in al haar bevoegdheden door de handtekening van een afgevaardigd bestuurder, aangesteld door de raad van bestuur.

§ 5. Aansprakelijkheid van de bestuurders en de afgevaardigd bestuurder:

De bestuurders en de afgevaardigd bestuurder zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de vzw. Tegenover de vzw en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

TITEL V.  SLOTBEPALINGEN

Art, 19: Voor alle gevallen die niet voorzien zijn door de statuten, zijn de beschikkingen van de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

Art. 20: Benoemingen:

De volgende personen worden, overeenkomstig de statuten, benoemd tot leden van de raad van bestuur en

hebben hun mandaat aanvaard:

1. Diana Raspoet, bediende, Schipperijkaai 5, bus 198, 1000 Brussel, rsz- 720622 130 85, geboren te Vilvoorde op 22 juni 1972 ;

2. Erwin Cartier, bediende, rue de Grihire 19, 6769 Meix devant Virton, rsz-nummer 680127 273 61, geboren te Ingelmunster op 27 januari 1968 ;

3. Bruno Pieters, zelfstandige, Aalmoezenierstraat 2, 2000 Antwerpen,

rsz-nummer 750617 039 01, geboren te Blankenberge op 17 juni 1975 ;

Op datum van 1 oktober 2013 beslissen de hierboven benoemde bestuurders samen zetelend in de raad

van bestuur, met eenparigheid van stemmen de volgende statutaire functies toe te wijzen aan de hierna

vermelde bestuurders, dewelke personen hun functie hebben aanvaard als :

Voorzitster; Diana Raspoet, bediende, Schipperijkaal 5, bus 198, 1000 Brussel;

Penningmeester: Erwin Carlier, bediende, rue de Grihire 19, 6769 Meix devant Virton;

Secretaris: Bruno Pieters, zelfstandige, Aalmoezenierstraat 2, 2000 Antwerpen.

MOD 2.2

Voor; Luik B - Vervolg

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op datum van 5 februari 2014 beslissen de hierboven benoemde bestuurders samen zetelend in de raad van bestuur, met eenparigheid van stemmen de volgende statutaire functie toe te wijzen aan het hierna vermelde lid van de algmene vergadering, die haar functie heeft aanvaard als:

Dagelijks bestuurster. Frédérique Pieters, Koningin Maria-Hendrikalaan 15, 1190 Brussel.

Opgemaakt in vier exemplaren te Brussel op 5 februari 2014 en ondertekend door de alle stichtende leden

en bestuurders.

Diana Raspoet, Erwin Carlier, Bruno Pieters, Frédérique Pieters,







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
INFINITE SEEDS

Adresse
KONINGIN MARIA-HENDRIKALAAN 15 1190 VORST

Code postal : 1190
Localité : FOREST
Commune : FOREST
Région : Région de Bruxelles-Capitale