KAHANE ARCHITECT & URBANIST

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : KAHANE ARCHITECT & URBANIST
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 848.141.274

Publication

13/08/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 16.06.2014, NGL 12.08.2014 14410-0189-011
22/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 21.01.2013, NGL 19.07.2013 13319-0452-010
31/08/2012
ÿþ1 4

Mod Word 11.1

AI

I IIUI I III III 1 lUIi

*12148596*

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

';j AUG kiltr

Griffie

Ondernemingsnr : eg

u/~enaming" i 1 j

(voluit) : KAHANE ARCHITECT & URBANIST

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Te 1180 Ukkel, Winstonchurchilllaan, 124, bus 6

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN - BENOEMING ZAAKVOERDER

Uit een akte verleden voor notaris Philippe JACQUET, te Evere, op 13 augustus 2012, te registeren op het eerst Registratiekantoor van Schaarbeek, blijkt dat :

1.- IJe heer KAHANE Lucien Geoffrey Olivier, geboren te Wilrijk, op 10 januari 1973, wonende te 1180 Ukkel, Winstonchurchilllaan, 124, bus 6;

2.- Mevrouw KAHANE Marion Alexandra Bénédicte, geboren te Antwerpen, op 13 september 1974, wonende te 2018 Antwerpen, Haringrodestraat, 91, bus 10.

Hebben een Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid opgericht met een kapitaal van achttien duizend zes honderd euro (18.600,00-EUR), vertegenwoordigd door honderd aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, waarop zij ingeschreven hebben in geld tegen de prijs van honderd zes en tachtig euro (186,00-EUR), elk ats volgt

1. de Heer KAHANE Lucien voornoemd sub 1, ten belope van negenennegentig aandelen, hetzij achttien; duizend vier honderd en veertien euros (18.414,00-EUR);

2. Mevrouw KAHANE Marion, voornoemd sub 2, ten belope van een aandeel, hetzij honderd zes en tachtig euro (186,00-EUR).

Samen honderd aandelen voor achttien duizend zes honderd euros,volgestort in geld ten beloop van een derde, met name zes duizend twee honderd euros (6.200,00-EUR), voorafgaandelijk aan het verlijden van de oprichtingsakte op een bijzondere rekening geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij de Bank BNP Paribas Fortis.

ARTIKEL 1  VORM EN BENAMING

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap. Ze neemt de vorm aan van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Ze draagt de benaming "KAHANE ARCHITECT & URBANIST".

De benaming dient steeds te worden voorafgegaan of gevolgd door de woorden "burgerlijke vennootschap; onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid".

Enkel deze enige en als dusdanig in de statuten vermelde benaming zal gebruikt worden. Van dezei benaming zijn afkortingen, vertalingen of andere transcripties niet toegelaten. Daarentegen zijn, voor de vorm: die de rechtspersoon heeft aangenomen, de afkortingen, voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, toegelaten.

De architect-rechtspersoon en zijn vennoten zullen er voor zorgen dat de naam van de architect-natuurlijke; persoon uit de benaming en het logo wordt geschrapt, indien de betrokken architect-natuurlijke persoon bij definitieve tuchtbeslissing werd geschrapt.

ARTIKEL 2  MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1180 Ukkel, Winstonchurchilllaan, 124, bus 6.

Hij mag worden overgebracht naar elke locatie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, bij eenvoudige. beslissing van de zaakvoerder(s), die beschik(t)(ken) over alle bevoegdheden om de wijziging die hieruit, voortvloeit authentiek te laten acteren.

De vennootschap mag, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s), zowel in België als in het; buitenland, administratieve zetels, agentschappen, werkplaatsen, opslagplaatsen, en bijhuizen oprichten.

Elke verplaatsing van de maatschappelijke zetel dient onverwijld meegedeeld te worden aan de raad van de: provincie waarin de zetel gevestigd is, evenals aan de raad van de Orde van Architecten waar de nieuwe zetel: gevestigd zal zijn.

De oprichting van één of meerdere bijkomende vestigingen zal worden meegedeeld aan de raad van de; Orde van Architecten onder wiens bevoegdheid zij zal/zullen worden gevestigd, evenals aan de provinciale raad

Op de laatste blz. van 1»ik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

waar de zetel van de vennootschap is gevestigd.

ARTIKEL 3 - DOEI.

De vennootschap heeft tot doel de taken en levering van diensten die voortvloeien uit de uitoefening van het beroep van architect, evenals al deze die een band van samenhang vertonen met dit beroep, en die niet onverenigbaar zijn met de uitoefening van het beroep van architect, zoals bijvoorbeeld: aile bijzondere bouwtechnieken (elektrische studies, sanitair, "HVAC",...), de beeldhouwkunst en schilderkunst die in de architectuur geïntegreerd zijn, de decoratie, de interieur- en landschapsinrichting, het "design", de topografie, de stedenbouwkunde, de expertises, de taken toevertrouwd aan coördinatoren van bouwterreinen door de wet van vier augustus negentienhonderd zesennegentig met betrekking tot het "welzijn van de werknemers bij de uitoefening van hun werk", en het koninklijk uitvoeringsbesluit van vijfentwintig januari tweeduizend en één, met uitsluiting van alle ondernemingen met commercieel karakter.

Zij mag met name alle plannen, lastenboeken, alle illustratiewerken, uitwerken, maquettes vervaardigen evenals alle stedenbouwkundige en planologische, topografische en of socio-economische studies uitvoeren.

Om dit doel te bereiken zal de vennootschap alle mogelijke overeenkomsten kunnen sluiten, met betrekking tot de aankoop, tot de bouw, tot de verbouwing of verhuur van lokalen noodzakelijk voor haar activiteit, tot het aannemen van personeel en het sluiten van een verstandhouding met eventuele medewerkers.

Zij mag eveneens als bijkomende aktiviteit fotografische reportages doen onder meer van gebouwen en stadsgezichten.

Zij zal alle burgerlijke, roerende of onroerende verrichtingen kunnen uitvoeren, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel, uitgezonderd alle commerciële handelingen.

De vennootschap zal de voorschriften moeten respecteren van het Deontologisch Reglement van de raad van de Orde van Architecten.

ARTIKEL 4 - DUUR

De vennootschap is opgericht voor een onbepaalde duur.

ARTIKEL 6  BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, al dan niet vennoot, benoemd door de algemene vergadering van vennoten.

Aile zaakvoerders zijn fysieke personen, gemachtigd om het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven op het tableau van de Orde van architecten.

ARTIKEL 7  BEVOEGDHEDEN

Wanneer er slechts één zaakvoerder is, worden alle aan de zaakvoerders verleende bevoegdheden aan deze laatste toevertrouwd.

Wanneer er verschillende zaakvoerders zijn, en tenzij de algemene vergadering een college van zaakvoerders opstelt, heeft ieder zaakvoerder de volle bevoegdheid om alleen handelend, alle daden van beheer en beschikking stellen die nuttig zijn voor de vennootschap.

Elke zaakvoerder kan de vennootschap vertegenwoordigen ten aanzien van derden en in rechte, hetzij als eiser hetzij ais verweerder,

Elke zaakvoerder is gemachtigd bijzondere lasthebbers aan te stellen.

De ondertekening van elke akte die de vennootschap verbindt moet warden vergezeld van de naam en de hoedanigheid van de ondertekenaar.

Alle architecturale handelingen in België zijn voorbehouden aan personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden, Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De reg ularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

De venncotschap zal, tot regularisatie, voor aile handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op te tabel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/08/2012 - Annexes du Moniteur belge " },

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer ais een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder I bestuurder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

ARTIKEL 10  ALGEMENE VERGADERING

Jaarlijks wordt op de zetel of enige andere locatie aangeduid in de oproepingen, een gewone algemene vergadering gehouden, de derde maandag van maand juni om zestien uur

ARTIKEL 13  STEMMING

Tijdens de vergaderingen geeft elk aandeel recht op één stem, onder voorbehoud van andersluidende wettelijke bepalingen.

Iedere vennoot mag zich doen vertegenwoordigen door een derde, vennoot of

niet, drager van een schriftelijke bijzondere volmacht, door elk middel van overdracht, die in zijn naam en plaats kan stemmen.

Ingeval van verdeling van het eigendomsrecht van een aandeel tussen een vruchtgebruiker en een naakte eigenaar, worden de rechten die eraan verbonden zijn uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

ARTIKEL 14 -- MAATSCHAPPELIJK BOEKJAAR

Het maatschappelijk boekjaar begint op eerst januari en eindigt op één en dertig december van ieder jaar.... ARTIKEL 15  VERDELING -- RESERVES

Op de netto winst, zal er jaarlijks ten minste vijf percent worden afgenomen met het oog op het aanleggen van een wettelijk reservefonds; deze afname is echter niet meer verplicht wanneer dit fonds één/ tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar moet worden hernomen, zodra, om eender welke reden, aan het reservefonds wordt geraakt.

Het saldo wordt ter beschikking gesteld van de algemene vergadering die de bestemming ervan bepaalt, met dien verstande dat elk aandeel een evenwaardig recht verleent in de verdeling van de winst.

ARTIKEL 16  ONTBINDING

De vennootschap kan op elk ogenblik ontbonden worden, op beslissing van de algemene vergadering, beraadslagend onder de voorwaarden bepaald voor een statutenwijziging.

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

ARTIKEL 17 - VEREFFENAARS

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, ongeacht de reden of het tijdstip, zal de ontbinding gebeuren door de alsdan in functie zijnde zaakvoerder(s), onder voorbehoud van de mogelijkheid voor de algemene vergadering om één of meerdere vereffenaars aan te duiden, en hun bevoegdheden en vergoedingen te bepalen.

De vereffenaar(s) zullen alle mogelijke maatregelen nemen teneinde de belangen van de cliënten te vrijwaren, en meer bepaald waar het de voortzetting betreft van de lopende contracten en architecturale opdrachten, die eventueel, omwille van het intuiti personae karakter van de verstandhouding tussen de architect en de opdrachtgever.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

ARTIKEL 18  VERDELING VAN HET NETTO ACTIEF

Na de betaling van of het in consignatie geven van de gelden nodig voor de aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, en, mochten er aandelen bestaan die niet volledig werden volstort, na het herstel van evenwicht onder alle aandelen, hetzij door opvraging van gelden, hetzij door voorafgaande verdeling ten gunste van de reeds volgestorte aandelen in een hogere verhouding, zal het saldo verdeeld worden onder de deelgenoten a rato van de aandelen in ieders bezit en de bewaarde goederen zullen hen worden overhandigd om volgens dezelfde verhoudingen verdeeld te worden.

OVERGANGSBEPALINGEN.

De oprichters hebben bovendien eenparig besloten in het kader van de oprichting

1. Afsluiting van het eerste boekjaar.

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot eenendertig december 2012.

r

"

2. De eerste jaarvergadering.

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op de derde maandag van de maand juni 2013 om zestien ;

uur.

4) Benoeming van de zaakvoerder:

Wordt aangesteld tot niet-statutaire zaakvoerder voor een onbepaalde duur, de heer Lucien KAHANE,

voornoemde,

Zijn mandaat zal bezoldigd zijn.

5) Commissaris.

Op basis van schatting ter goeder trouw gedaan zal de vennootschap voor haar eerste boekjaar niet meer dan één van de criteria overschrijden zoals weergegeven in artikel 15 van het Wetboek van Vennootschappen en dus als kleine vennootschap worden beschouwd, Bijgevolg beslist de algemene vergadering geen commissarissen te benoemen.

VOLMACHT

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan de heer Lucien KAHANE, voornoemde, en aan de heer Bruno Kuylen, zaakvoerder van de vennootschap Fiducount 4., met maatschappelijk zetel te 2600 Antwerpen, Elisabethlaan 1a, evenals aan haar bedienden, aangestelde en lasthebbers, om met mogelijkheid tot indeplaatsstelling en alleen op te treden, de vervulling van alle administratieve formaliteiten te verzekeren en onder andere de inschrijving aan de kruispuntbank voor ondernemingen,

VERBINTENISSEN AANGEGAAN OP NAAM VAN DE VENNOOTSCHAP

Alle verbintenissen en verplichtingen die hieruit voortvloeien, aangegaan op naam of voor rekening van de vennootschap in oprichting door één of meerdere oprichters worden overgenomen door de vennootschap. De overname van deze verbintenissen zal uitwerking hebben bij het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid.

De verschijners verklaren de heer Lucien KAHANE, voornoemde, toe te laten voor rekening van de vennootschap in oprichting de nodige of nuttige verbintenissen ter verwezenlijking van het maatschappelijk doel aan te gaan. Dit conventioneel mandaat zal een einde nemen op datum van de neerlegging ter griffie van de bevoegde rechtbank van het uittreksel van de statuten. De handelingen gesteld voor rekening van de vennootschap in oprichting zullen geacht worden vanaf het begin aangegaan te zijn door de vennootschap overeenkomstig het artikel 60 van het wetboek der vennootschappen.

Ter gelijker tijd neergelegd: uitgifte van de akte.

Philippe JACQUET, Notaris te Evere.

ti

Voor-`behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

27/07/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 15.06.2015, NGL 23.07.2015 15327-0396-010

Coordonnées
KAHANE ARCHITECT & URBANIST

Adresse
WINSTONCHURCILLLAAN 124, BUS 6 1180 UKKEL

Code postal : 1180
Localité : UCCLE
Commune : UCCLE
Région : Région de Bruxelles-Capitale