KARAMAH EU

Association sans but lucratif


Dénomination : KARAMAH EU
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 524.966.869

Publication

10/04/2013
ÿþ MRD2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

2 9 MAR 201~

'y, .~r

~

`~` a ~tJ S~;~ Griffie

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

NI

*13056305x

Ondernemingsnr : Ç2.,4 .56e g 6.9

Benaming

(voluit) : KARAMAH EU

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 1210 Brussel, Grensstraat 1 Rue de la Limite 100

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN - OVERGANGSBEPALINGEN - VOLMACHT

De hierna genoemde personen:

-Mevrouw Kim LECOYER, wonende te 1190 Brussel, Cervantesstraat 94, geboren te Schaerbeek op 28 juni 1982, rijksregistemummer 82.06.28-238.07.

-Mevrouw Meryem AL MARCHOI-I1, wonende te 2000 Antwerpen, Gijzelaarstraat 31, geboren te Antwerpen op 11 januari 1990, rijksregisternummer 90.01.11-406.94

-Mevrouw Rajae BOUZEGTA, wonende te 2060 Antwerpen, Lange Lobroekstraat 192, geboren te Rumst op 2 december 1982, rijksregistemummer 82.12.02-152.42.

-Mevrouw Wafae BOUZEGTA, wonende te 2060 Antwerpen, Lange Lobroekstraat 192, geboren te Rumst op 2 december 1982, rijksregistemummer 82.12.02-154.40

-Mevrouw Maryam H'MADOUN, wonende te 2140 Borgerhout, Oudstrijdersstraat 22, geboren te Antwerpen op 30 april 1984, rijksregisternummer 84.04.30-348.59;

-Mevrouw Ayse OZ, wonende te 9140 Temse, Cauwerburg 58, geboren te Temse op 19 november 1970, rijksregistemummer 70.11.19-242.56..

zijn onderling overeengekomen per 22 maart 2013 een Vereniging zonder Winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003.

Statuten

1 Rechtsvorm  naam  zetel  duur - doel

Artikel 1 - Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit niet rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "vereniging" genaamd) op grond van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 (hierna genoemd de VZW-wet)

Artikel 2 - Naam

De vereniging draagt de maatschappelijke naam KARAMAH EU.

In alle akten, facturen, brieven, aankondigen, bekendmakingen, orders en andere stukken uitgaande van de

vereniging, moet deze naam vermeld worden, en onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd worden door de

woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of "VZW", door de nauwkeurige aanwijzing van de zetel van de

vereniging, gevolgd.

De vereniging kan activiteiten voeren onder een andere naam dan genoemde maatschappelijke benaming.

Artikel 3 - Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 1210 Brussel, Grensstraat 1 Rue de la Limite 100, in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

De zetel kan worden overgebracht naar iedere andere plaats, bij eenvoudig besluit van de Raad van Bestuur dat bekendgemaakt wordt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, voor zover deze zetelverplaatsing geen wijziging veroorzaakt inzake het op de vereniging toepasselijke taalregime Deze beslissing dient echter op de eerstvolgende algemene vergadering te worden bekrachtigd in de statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 4 - Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5 - Doel en activiteiten

De vereniging heeft tot doel, zonder hierbij enige politieke activiteiten te ontplooiien:

-Bijdragen tot een pluralistische samenleving waarin vrouwen en mannen dezelfde kansen hebben om zich te ontplooien. Om deze reden tracht de vereniging middels haar programmatie moslimvrouwen in staat te stellen ("empoweren") om zelf pleitbezorger te worden en op te komen voor zichzelf in diverse situaties en omgevingen. De vereniging stelt hierbij waarden als rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid, vrede, menselijke waardigheid en keuzevrijheid centraal.

-Bijdragen tot en het verdedigen van gelijke kansen en rechten voor moslimvrouwen, zowel binnen islamitische normensystemen als in de seculiere wetgeving en bredere maatschappij. Het verstrekken van opleiding aangaande de gender-gelijkwaardige rechten en beginselen geboden aan vrouwen binnen de Islam, alsook andere mensenrechten-principes binnen de islam.

-Een centraal aanspreekpunt vormen voor de buitenwereld omtrent de rechten van moslimvrouwen, Het bijeenbrengen en verspreiden van kennis van Moslim juristen en andere geleerden en leiders wereldwijd en hierdoor een bron van geleerdheid vormen.

-De vereniging onderschrijft de beginselen vastgelegd in het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens alsook andere universele mensenrechtenstandaarden en neemt zich voor de rechten van de mens actief te verdedigen en discriminatie op alle vlakken te bestrijden.

De vereniging tracht haar doel te bereiken middels ondermeer:

Het geven van publieke lezingen, het publiceren van originele artikels alsook andere educatieve activiteiten. Het organiseren van opleidingen, lezingen en andere educatieve activiteiten aangaande mensenrechten binnen de Islam.

Het geven van workshops en !essenprogramma's gebaseerd op haar extensieve, gezaghebbende geleerdheid inzake gender-gelijkwaardige Islamnormen alsook haar gespecialiseerde kennis inzake leiderschap en geschillenbeslechting. De programmatie van de vereniging zal de deelnemers eveneens uitrusten met een uitgebreide kennis inzake Islamnormen en de rechten die de Islam toekent aan vrouwen en zal training en ervaring aanbieden omtrent de praktische toepassing van deze kennis in diverse situaties,

De vereniging kan alle daden stellen en acties ondernemen nodig voor het verwezenlijken van haar doel, zoals onder meer het houden van vergaderingen, het tussenkomen bij overheden, het indienen van klachten bij de gerechtelijke overheden en het instellen van rechtsgedingen..

Verder kan de vereniging ter uitvoering van wat hierboven is bepaald onder meer alle roerende en onroerende goederen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, leasen, vervreemden, overdragen of uitwisselen, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, aangaan van hypotheken of enig andere vorm van garantie op haar bezittingen, kortom alle activiteiten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. Daarnaast kan de vereniging alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen. Tevens kan de vereniging alle andere activiteiten met een gelijkaardig doei als hierboven vermeid betrokken zijn dan wel deze ondersteunen.

De vereniging kan eveneens samenwerken met andere instellingen, vzw's, non-profit organisaties of bedrijven met de intentie op te treden voor een doelstelling die overeenstemt met deze die ze voor zichzelf heeft vooropgesteld.

Il Lidmaatschapsrechten

Artikel 6 - Leden

De vereniging bestaat uit twee soorten leden: de effectieve leden en toegetreden leden. Hun respectieve

rechten en plichten worden hieronder verduidelijkt.

Artikel 7 - Effectieve leden

Er zijn minstens drie effectieve leden met aile rechten en plichten zoals omschreven in de VZW-Wet. Er is

geen maximum aantal effectieve leden bepaald.

Enkel de effectieve leden maken deel uit van de Algemene Vergaderingen en bezitten de rechten, zoals

vermeld in de VZW Wet en de statuten,

De stichters zijn de eerste effectieve leden van de vereniging.

Artikel 8 - Kandidaat-effectieve leden

De kandidaat-effectieve leden richten hun kandidaatstelling aan de Raad van Bestuur. Een geldige kandidaatstelling vereist dat het kandidaat-lid wordt voorgedragen door minstens twee (2) leden van de Raad van Bestuur.

Indien er echter slechts twee bestuurders zijn, dan dient de kandidaat te worden voorgedragen door beide bestuurders.

De Raad van Bestuur plaatst de kandidaatstelling op de agenda van de eerstvolgende Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

Artikel 9 -- Toetreding effectieve leden

Elk effectief lid wordt aanvaard door de Algemene Vergadering, met twee derde meerderheid van de geldig

uitgebrachte stemmen in de Algemene Vergadering waarin alle effectieve leden aanwezig of geldig

vertegenwoordigd zijn.

De beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden.

Artikel 14 - Uittreding effectieve leden

Elk effectief lid kan ten allen tijde vrijwillig uit de vereniging treden. Het ontslag moet per brief, fax of e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek aan de Raad van Bestuur medegedeeld worden. Het ontslag zal één maand na de kennisgeving ingaan, De Raad van Bestuur brengt de Algemene Vergadering op de hoogte op diens eerstvolgende vergadering.

Indien door het ontslag het aantal effectieve [eden onder het wettelijke of statutaire minimum daalt, dan wordt het ontslag van het effectief lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden,

Artikel 11 - Uitsluiting effectieve leden

De uitsluiting van een effectief lid kan op elk moment in rechte worden gevorderd door de Algemene Vergadering, op basis van gegronde redenen en/of bij emstige miskenning van de waarden, principes en doelstellingen van de vereniging. Tot uitsluiting kan worden verzocht door minstens twee (2) leden van de raad van bestuur of door minstens 1/5 van de effectieve leden. Het effectief lid waarvan de uitsluiting van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden. De Raad van Bestuur kan een effectief lid schorsen in afwaohting van de Algemene Vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting. De beslissing tot uitsluiting dient te worden genomen met unanimiteit van stemmen binnen de Algemene Vergadering, na omstandige motivering van de Raad van Bestuur.

In geval van spoedeisendheid en/of gegronde vrees voor het ontstaan van ernstige en onherstelbare schade voor de vereniging, kan tot uitsluiting worden overgegaan door de voorzitter van de Raad van Bestuur, alleen optredend en mits omstandige motivering.

Uitsluiting is niet mogelijk aangaande de voorzitter van de Raad van Bestuur, behoudens indien deze onbekwaam wordt verklaard conform artikel 489 van het Burgerlijk Wetboek, onder voorlopig bewind wordt gesteld conform artikel 488bis van het Burgerlijk Wetboek, afwezig wordt verklaard overeenkomstig artikel 115 van het Burgerlijk Wetboek, of in geval van seniliteit zoals schriftelijk vastgesteld door de behandelende geneesheer.

Artikel 12 - Overlijden effectieve leden

Het lidmaatschapsrecht van een effectief lid eindigt van rechtswege bij diens overlijden, kennelijk onvermogen of indien deze onbekwaam wordt verklaard conform artikel 489 van het Burgerlijk Wetboek, onder voorlopig bewind wordt gesteld conform artikel 488bis van het Burgerlijk Wetboek, afwezig wordt verklaard overeenkomstig artikel 115 van het Burgerlijk Wetboek, of in geval van seniliteit zoals schriftelijk vastgesteld door de behandelende geneesheer,

Artikel 13 - Toegetreden leden

Toegetreden leden worden gezamenlijk genoemd: "Friends of Karamah". Toegetreden leden zijn leden die elk jaar váár 1 maart de lidmaatschapsbijdrage betalen die jaarlijks door de Raad van Bestuur wordt vastgelegd en die geen effectief lid zijn. Indien een lid in de loop van het jaar wenst toe te treden, dient de volledige jaarlijkse bijdrage betaald te worden.

Deze lidmaatschapsbijdrage laat hen toe deel te nemen aan de activiteiten van de vereniging en geregeld geinformeerd te worden over deze activiteiten.

Andere inhoudelijke voorwaarden voor toetreding kunnen worden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement, De Raad van Bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van toegetreden [eden.

Artikel 14 - Ontslag toegetreden leden

Toegetreden leden kunnen zich op elk moment terugtrekken uit de vereniging. Dit ontslag moet niet worden verantwoord, doch dient wel per brief, fax of e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek worden medegedeeld aan de Raad van Bestuur.

Ook wordt het toegetreden lid geacht ontslag nemend te zijn indien hij/zij de lidmaatschapsbijdrage niet betaald heeft binnen de twee (2) maanden en nadat deze hierover twee (2) ingebrekestellingen heeft ontvangen.

Artikel 15 - Uitsluiting toegetreden leden

Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstelling van de vereniging, kunnen door een eenzijdige beslissing van de Algemene Vergadering worden uitgesloten van het lidmaatschap. Tot de uitsluiting kan beslist worden met een vier vijfde meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen in de Algemene Vergadering waarin ten minste vier vijfde van de effectieve leden aanwezig en/of vertegenwoordigd zijn. Het toegetreden lid heeft niet het recht gehoord te worden.

In geval van spoedeisendheid en/of gegronde vrees voor het ontstaan van ernstige en onherstelbare schade voor de vereniging, kan tot uitsluiting worden overgegaan door de voorzitter van de Raad van Bestuur, alleen optredend en mits omstandige motivering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 16 - Overlijden toegetreden leden

Het lidmaatschapsrecht van een toegetreden lid eindigt van rechtswege bij het overlijden of de ontbinding of

faillissement van dat lid.

Artikel 17 - Rechten

Geen enkel effectief of toegetreden lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vereniging, enz.

Artikel 18 - Ledenregister

De Raad van Bestuur is verplicht een ledenregister van de effectieve leden bij te houden. Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de effectieve leden van de vereniging, moeten deze wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de Raad van Bestuur in het ledenregister worden opgetekend.

Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden ter zetel van de vereniging.

De effectieve leden hebben het recht om de inzage in het ledenregister te vragen. Hiervoor richten ze een schriftelijke aanvraag aan de Raad van Bestuur.

De effectieve leden hebben de verplichting om hun adreswijziging door te geven aan de Raad van Bestuurt

De Raad van Bestuur kan ook een register van de toegetreden leden bijhouden. Hiertoe kan aan de toegetreden leden worden verplicht om hun adreswijziging door te geven aan de Raad van Bestuur, De manier waarop deze lijst wordt bijgehouden kan verder uitgewerkt warden in het huishoudelijk reglement.

Artikel 19 - Lidgeld

Zowel effectieve leden als toegetreden leden dienen het jaarlijkse lidgeld te betalen vóór 1 maart. De lidmaatschapsbijdrage wordt jaarlijks door de Raad van Bestuur vastgesteld. De bijdrage voor de leden bedraagt maximaal tweehonderd vijftig (250,00) euro.

Indien een lid in de loop van het jaar wenst toe te treden, kan betaling van de volledige jaarlijkse bijdrage worden gevraagd. Deze lidmaatschapsbijdrage laat hen toe deel te nemen aan de activiteiten van de vereniging en geregeld geïnformeerd te worden over deze activiteiten.

III De Algemene Vergadering

Artikel 20 - Samenstelling

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. Toegetreden leden kunnen de

Algemene Vergadering bijwonen, indien zij hiertoe expliciet worden uitgenodigd door de Raad van Bestuur.

Toegetreden leden bezitten uitsluitend een raadgevende stem.

Artikel 21 - Oproeping

De Algemene vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald bij de wet of de statuten of wanneer ten minste 1/5 van de effectieve leden het vraagt.

De Algemene vergadering wordt bijeengeroepen tenminste acht dagen vóór de datum voorzien voor de vergadering. De oproepingsbrief bevat de agenda, de plaats waar en de datum en het uur waarop de vergadering zal worden gehouden. De oproeping geschiedt geldig per brief, fax of e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek. Elk voorstel, ondertekend door 1/20 van de effectieve leden, moet op de agenda warden geplaatst.

Tijdens de algemene vergadering zelf kunnen punten aan de agenda warden toegevoegd, mits aanwezigheid van alle effectieve leden die ingeschreven zijn in het ledenregister en op voorwaarde van unanieme goedkeuring door deze effectieve leden.

De personen die krachtens de VZW-wet tot een Algemene Vergadering dienen opgeroepen te worden en die aan een vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen worden als regelmatig opgeroepen beschouwd. Dezelfde personen kunnen tevens, vóór of na een Algemene Vergadering, welke zij niet bijwoonden, verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproeping.

Artikel 22 - Stemrecht

Elke effectief lid heeft één stem, Een effectief lid kan zich laten vertegenwoordigen door maximaal één

ander effectief lid, door middel van een schriftelijke volmacht. Eén lid kan echter maximaal 2 stemmen

uitbrengen.

Aan de toegetreden leden worden geen stemrechten toegekend

Artikel 23 - Bevoegdheden

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten;

-het benoemen en afzetten van bestuurders, na inwinnen van het advies van de Raad van Bestuur;

-het benoemen en afzetten van de commissaris(sen) en het bepalen van diens bezoldiging ingeval

bezoldiging wordt toegekend;

-het kwijting geven aan de bestuurders en commissaris(sen);

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen

-het ontbinden van de vereniging;

-de aanvaarding van nieuwe effectieve leden;

-het uitsluiten van een effectief lid, hiertoe besluitend na het inwinnen van de omstandige motivering van de

Raad van Bestuur;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

-de goedkeuring en de wijziging van het huishoudelijk reglement

Artikel 24 - Vergaderingen

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens ais het doel of het belang van de vereniging dit vereist. Er is minstens één gewone algemene vergadering per jaar, ook jaarvergadering genoemd, dewelke gehouden wordt binnen een termijn van zes (6) maanden na afsluitdatum van het boekjaar.

De Algemene Vergadering wordt ook bijeengeroepen wanneer de Raad van Bestuur dit nodig acht.

Verder is de Raad van Bestuur verplicht een Algemene Vergadering samen te roepen wanneer minimum 1/5 van de effectieve leden dit vraagt. De effectieve leden kunnen dit per brief, fax of e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek vragen aan de Raad van Bestuur.

Artikel 25 - Quorum en stemming

Behoudens andersluidende bepalingen in de wet en in de statuten worden beslissingen genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, indien tenminste de helft van de effectieve leden aanwezig is.

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen, indien minstens de helft van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden of op de ontbinding van de vereniging, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde !eden.

De beslissing om een kandidaat-effectief lid te aanvaarden of om een effectief lid uit te sluiten kan genomen worden met een meerderheid van 213 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, indien ten minste de helft van de effectieve leden aanwezig of geldig vertegenwoordigd is.

Artikel 26 - Huishoudelijk reglement

De Algemene vergadering kan een Huishoudelijk Reglement aannemen om de werking van de vereniging verder te regelen. Hierin kan ook bepaald warden hoe dit Huishoudelijk Reglement gewijzigd kan worden. Onder meer is het mogelijk om te bepalen aan welke voorwaarden een effectief lid of toegetreden lid moet voldoen om toegelaten te worden tot de vereniging.

Artikel 27 - Inzagerecht

De besluiten van de Algemene Vergadering worden gebundeld en bewaard op de zetel van de vereniging. Zij zijn enkel voor de effectieve leden ter inzage beschikbaar en deze leden kunnen op aanvraag een afschrift ontvangen.

IV De Raad van Bestuur

Artikel 28 - Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie personen en maximum zeven

personen. indien de vereniging echter slechts drie effectieve leden telt, volstaat een Raad van Bestuur van twee

personen.

Enkel effectieve leden kunnen bestuurder zijn. Het santal bestuurders mag niet meer bedragen dan het

aantal effectieve leden van de Algemene vergadering.

Artikel 29 - Benoeming

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering, beslissend bij gewone meerderheid van stemmen indien ten minste de helft van de effectieve leden aanwezig of geldig vertegenwoordigd is, voor een termijn van drie (3) jaar. De uittredende bestuurders zijn herbenoembaar.

Artikel 30 - Ontslag - Afzetting - Overlijden

Elke bestuurder kan op elk moment vrijwillig ontslag nemen uit de vereniging door een schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur. Indien door het ontslag de werking van de vereniging in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort tot dat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In geval één of meer plaatsen van bestuurder openvallen hebben de overblijvende bestuurders hei recht voorlopig in de vacature te voorzien tot de volgende algemene vergadering een nieuwe bestuurder benoemt. De benoeming wordt op de agenda van de eerstvolgende algemene vergadering geplaatst.

Een bestuurder kan op elk moment worden afgezet door de Algemene Vergadering hiertoe beslissend met een gewone meerderheid van stemmen, indien ten minste de helft van de effectieve leden aanwezig of geldig vertegenwoordigd is.

Het mandaat van bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden, de collectieve schuldenregeling, het faillissement of de ontbindingfvereffening van de bestuurder.

Bij ontslag, afzetting of overlijden cq. ontbindinglvereffening van een bestuurder kan de eerstvolgende Algemene Vergadering in diens vervanging voorzien, voor de nog lopende periode.

Zo door vrijwillig ontslag of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijke minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

Artikel 31 - Vergoedingen - Kosten en uitgaven

De Algemene Vergadering kan beslissen over het al dan niet vergoeden van de opdracht van bestuurders door het toekennen van een vaste of variabele vergoeding. Het bedrag ervan wordt door de Algemene Vergadering vastgesteld en komt ten laste van de algemene kosten van de vereniging.

Normale en gerechtvaardigde uitgaven en kosten, welke de bestuurder(s) doen gelden ais gedaan in de uitoefening van hun mandaat, zullen worden vergoed en onder de algemene kosten in rekening worden gebracht.

Artikel 32 - Voorzitter - Ondervoorzitter - Secretaris - Penningmeester

De Raad van Bestuur kan onder haar leden een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester benoemen. Een bestuurslid kan meerdere functies opnemen. Enkel de functie van voorzitter en ondervoorzitter kunnen niet gecumuleerd worden. Bij ontstentenis van de voorzitter wordt het voorzitterschap waargenomen door de ondervoorzitter.

Artikel 33 - Voorwaarden tot verkiezing

De kandidaat-bestuurders dienen hun kandidatuur minimum vijftien dagen vôôr de datum van de Algemene Vergadering te richten aan de Raad van Bestuur. De kandidatuur moet door minstens de helft van de leden van de Raad van Bestuur voorgedragen worden aan de Algemene Vergadering, en behoeft te allen tijde minstens de goedkeuring van de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Teneinde benoemd te worden tot bestuurder van de vereniging wordt als bijkomende voorwaarde gesteld dat minstens twee derde (213) van de kandidaat-bestuurders dient deelgenomen te hebben aan het "Law and Leadership Summer Program (LLSP)" van KARAMAH in de Verenigde Staten, Washinton DC.

De benoeming van bestuurders gebeurt met gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen in de Algemene Vergadering waarin ten minste de helft van de effectieve leden aanwezig of geldig vertegenwoordigd is.

Artikel 34 - Vergaderingen, beraadslaging, beslissing

De Raad van Bestuur fungeert als college.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of

vertegenwoordigd is. Bij staking van stemmen wordt een tweede stemming gehouden, Geeft deze geen

uitsluitsel, dan is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een

notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden op de zetel van de vereniging,

Elke bestuurder kan deelnemen aan de vergadering in persoon of via telefoonconferentie.

Artikel 35 - Volmachten

Een bestuurder kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen op de Raad van Bestuur door een andere bestuurder. Deze volmacht kan schriftelijk, per e-mail, per fax of op enige andere wijze vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek, worden gegeven. Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Artikel 36 - Bevoegdheden

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide macht om alle daden van beschikking en van bestuur te stellen die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de statuten en de VZW-wet alleen de Algemene Vergadering bevoegd is.

Hij mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan alle andere machten voortvloeiend uit de wet of de statuten, alle daden en overeenkomsten stellen en afsluiten, dadingen afsluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerende goederen of rechten met een hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen aanvaarden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Artikel 37 - Delegatie van bevoegdheden

De Raad van Bestuur mag (een deel van) zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden, of zelfs aan derden. Zo mag hij ondermeer het dagelijks bestuur van de organisatie toevertrouwen aan één of meer gedelegeerd bestuurders, aan een directeur of een directiecomité of aan een andere gevolmachtigde. De Raad van Bestuur bepaalt de inhoud van de overgedragen bevoegdheden en benoemt de dagelijks bestuurder(s) met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders, in een vergadering waarbij ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of geldig vertegenwoordigd is. De dagelijks bestuurder(s) wordt/worden benoemd voor periode van drie jaar en zijn herbenoembaar.

Een dagelijks bestuurder kan op elk moment ontslag nemen. Indien door het ontslag de werking van de vereniging in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de dagelijks bestuurder opgeschort tot er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

De afzetting van de dagelijks bestuurder kan door de Raad van Bestuur worden beslist met een gewone meerderheid van aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, in een vergadering waarbij ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of geldig vertegenwoordigd is,

Artikel 38 - Externe vertegenwoordiging

De vereniging wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door de voorzitter van de raad van bestuur, alleen optredend, of door twee bestuurders, gezamenlijk optredend.

Voor het dagelijks bestuur van de vereniging, wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter van de raad van bestuur of de gedelegeerd bestuurder, alleen optredend.

Artikel 39 - Bekendmakingvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

V Boekjaar, begroting

Artikel 40 - Boekjaar

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van hetzelfde kalenderjaar.

Artikel 41 - Jaarrekening

De Raad van Bestuur stelt jaarlijks de jaarrekening en begroting op. De jaarrekening en begroting worden

ter goedkeuring voorgelegd aan de jaarvergadering.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de bepalingen in de VZW-wet en daarop toepasselijke

uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd overeenkomstig de bepalingen in de VZW-wet en daarop toepasselijke

uitvoeringsbesluiten.

VI Ontbinding en vereffening

Artikel 42 - Modaliteiten

Bij ontbinding van de vereniging wijst de Algemene Vergadering een of meerdere vereffenaar(s) aan, waarvan zij de opdracht omschrijft.

Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vereniging dat zal worden toegekend aan één of meerdere andere verenigingen zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant belangeloos doel, werkzaam in België.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsmodaliteiten, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het vermogen van de vereniging worden neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van een vereniging in vereffening gesteld, vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk in vereffening" of "VZW in vereffening",

OVERGANGSBEPALINGEN

Begin en afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste maatschappelijke jaar za! eindigen op éénendertig december van het jaar tweeduizend veertien (2014) en begint vanaf heden met dien verstande dat de vereniging aile verrichtingen en verbintenissen bekrachtigt en overneemt die in naam en voor rekening van de vereniging in oprichting door de stichters aangegaan, dit alles onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel.

Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden in het jaar 2015.

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

$taatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Volmacht administratieve fonnatiteiten

Bijzondere volmacht voor het vervullen van de noodzakelijke administratieve formaliteiten (o.a. Ondernemingsloket, rechtspersonenregister, BTW-nummer) wordt verleend aan Alaska Antwerpen - Waasland, burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, accountants en belastingconsutenten met zetel te Hamme, Zwaarveld 41 d, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, in casu mevrouw Cindy Collier en/of mevrouw Eveline Smet, elk afzonderlijk optredend, met mogelijkheid van indeplaatsstelling.

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING

Na de vereniging aldus te hebben opgericht, zijn de effectieve leden, allen hier aanwezig, in bijzondere algemene vergadering bijeengekomen en hebben met eenparigheid van stemmen besloten het aantal bestuurders de eerste maal te bepalen op drie,

Volgende personen worden benoemd als bestuurders voor een periode van drie jaar die eindigt in de jaarvergadering van het jaar 2016.

Na de vereniging aldus te hebben opgericht, zijn de effectieve leden, allen hier aanwezig, in bijzondere algemene vergadering bijeengekomen en hebben met eenparigheid van stemmen besloten het aantal bestuurders de eerste maal te bepalen op drie.

Volgende personen worden benoemd als bestuurders voor een periode van drie jaar die eindigt in de jaarvergadering van het jaar 2016.

-Mevrouw Kim LECOYER, voornoemd, dewelke verklaard heeft deze functie te aanvaarden en niet-gebonden te zijn door enige verbodsbepaling;

-Mevrouw Rajae BOUZEGTA, voornoemd, dewelke verklaard heeft deze functie te aanvaarden en niet-gebonden te zijn door enige verbodsbepaling;

-Mevrouw Wafae BOUZEGTA, voornoemd, dewelke verklaard heeft deze functie te aanvaarden en niet-gebonden te zijn door enige verbodsbepaling;

-Mevrouw Maryam H'MADOUN, voornoemd, dewelke verklaard heeft deze functie te aanvaarden en niet-gebonden te zijn door enige verbodsbepaling;

-Mevrouw Ayse OZ, voornoemd, dewelke verklaard heeft deze functie te aanvaarden en niet-gebonden te zijn door enige verbodsbepaling.

Hun mandaat zal onbezoldigd worden uitgeoefend,

VERGADERING RAAD VAN BESTUUR

Overeenkomstig hetgeen hiervoor werd bepaald besluiten de aldus benoemde bestuurders vervolgens, onder de opschortende voorwaarde van de openbaarmakingsformaliteiten bij oprichting, met éénparigheid van stemmen dat binnen de Raad van Bestuur de functies als volgt ingevuld worden:

-Mevrouw Kim LECOYER, voornoemd, Voorzitter;

-Mevrouw Wafae BOUZEGTA, voornoemd, Ondervoorzitter;

-Mevrouw Rajae BOUZEGTA, voornoemd, Secretaris en Penningmeester

Tegelijk hiermee neergelegd:

- uitgifte van de oprichtingsakte.

Kim LECOYER

Voorzitter raad van bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
KARAMAH EU

Adresse
RUE DE LA LIMITE 100 1210 SINT-JOOST-TEN-NODE

Code postal : 1210
Localité : SAINT-JOSSE-TEN-NOODE
Commune : SAINT-JOSSE-TEN-NOODE
Région : Région de Bruxelles-Capitale