KONINKLIJKE ALGEMENE CENTRALE VAN DE MIDDENSTAND VAN BELGIE, AFGEKORT : KACMB

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE ALGEMENE CENTRALE VAN DE MIDDENSTAND VAN BELGIE, AFGEKORT : KACMB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 408.591.912

Publication

05/11/2012
ÿþ MOD 2.2

t i á In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

23 OKT 2012

ICIUEL

Griffie

IlLl ll llIl lI llli 11111 lllI lIl LIl Il

*12180327*

Vc belle aan Bek Staat

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 3  Doel van de vereniging en activiteiten

Op de laatste biz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0408.591.912

Benaming

(voluit) : Koninklijke Algemene Centrale van de Middenstand van België

(verkort) : KACMB

Rechtsvorm ; Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kartuizersstraat 45 -1000 Brussel

Onderwerp akte : Uittreksel uit de notulen van de Algemene Vergadering van 21 juni 2012 Statutenwijziging en statutaire mandaten

ACTUALISERING EN AANPASSING AAN DE WETTELIJKE BEPALINGEN VAN DE STATUTEN.

De h. Baert preciseert dat de doelstellingen van deze wijzigingen aan de statuten de volgende zijn:

-de actualisering en de uniformisering van de statuten,

-de coherentie op het vlak van de functioneringsmodaiiteiten van de vereniging met deze van het Sociaal

Secretariaat Partena en Sociaal Audit Partena,

-de vertaling in het Frans en het Nederlands van de nieuwe statuten teneinde te voldoen aan de

taalvereisten.

Hij merkt op dat het voorwerp van de vereniging ongewijzigd is gebleven. Een reeks activiteiten werden echter toegevoegd.

De samenstelling op het vlak van aantal leden werd aangepast, evenals het maximum bedrag van de bijdragevoet,

Voorwerpen van de akte: Actualisering en aanpassing aan de wettelijke bepalingen van de statuten. Titel I -- Benaming, zetel, doel van de vereniging en activiteiten, duur, stichters

Artikel 1 -- Benaming

Er wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht onder de Franstalige benaming 'Royale Association Générale des Classes Moyennes de Belgique' en onder de Nederlandstalige benaming 'Koninklijk Algemene Centrale van de Middenstand van België' en dit op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, hierna genoemd de'vzw-wet'.

tje volledige of afgekorte naam (in het Nederlands KACMB' en in het Frans'RAGCMB`) moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, publicaties, brieven en alle andere documenten en stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW". Deze naam moet aangevuld worden met het adres van de maatschappelijke zetel,

Artikel 2  Zetel

De zetel van de vereniging is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel, Kartuizersstraat 45, 1000 Brussel. Hij mag op beslissing van de algemene vergadering naar om het even welke andere gemeente van België worden overgebracht.

Teneinde de uitvoering van het in artikel 3 van de onderhavige statuten voorziene doel mogelijk te maken, mag de raad van bestuur beslissen over de oprichting van burelen, agentschappen of bijhuizen in andere plaatsen van het land.

" " é

MOD 2.2

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

3.1.  Doel van de vereniging

De vereniging heeft als doel om het verbond en de samenwerking van zelfstandige werknemers en kaderleden te bevorderen. Ze stelt zich tot taak om hun ondernemingen te ontwikkelen en de morele, sociale, burgerlijke, economische en materiële belangen van haar leden en in het algemeen van ieder die rechtstreeks of onrechtstreeks deelneemt aan haar actie, te verdedigen. Het doel van de vereniging omvat eveneens de fiscale aspecten en de aspecten met betrekking tot de socialezekerheidslasten.

De aard en omvang van die prestaties kunnen vastgelegd worden in een huishoudelijk reglement " vastgelegd door de raad van beheer. De raad van beheer bepaalt eveneens het bedrag van de middelen van de vereniging zoals bedoeld in artikel 23 van onderhavige statuten.

3.2.  Activiteiten

' De vereniging mag alle activiteiten uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van het verwerven, huren of in gebruik nemen van gebouwen, kantoren, inrichtingen en andere voorzieningen, het organiseren van of deelnemen aan congressen, cursussen, seminaries en lezingen, evenals het schrijven en het uitgeven van boeken, tijdschriften en andere publicaties, het verspreiden van informatie en het verlenen van advies en bijstand aan natuurlijke of rechtspersonen. De vereniging kan een beroep doen op externe deskundigen of organisaties, samenwerkingsovereenkomsten sluiten en zij kan eveneens samenwerken met derden aan elk project dat rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt met haar doel.

De raad van bestuur bepaalt het reglementair of contractueel kader waarbinnen de hierboven vermelde prestaties moeten worden geleverd.

Artikel 4  Duur

De vereniging wordt voor onbepaalde termijn opgericht. Ze kan ontbonden worden mits naleving van de bepalingen van de vzw-wet en overeenkomstig de bepalingen voorzien in de artikelen 26 tot 28 van deze statuten.

Artikel 5  Stichters

De vereniging werd opgericht door de volgende stichtende leden:

Dhr. Arnauts Henri, Kapelleplein 6/7, Brussel

Dhr. Bastin Georges, Besmelaan 80, Vorst

Dhr, Claes Joseph Louis, Latijnensquare 15, Elsene

Dhr. de Saulnier Pierre, Steenstraat 52, Brussel

Dhr, Elhaut Lucien, Keerkringenlaan 32, Vorst

Dhr. Huyghe Marcel, Sterrenkundelaan, Anderlecht

Dhr. Maenaut Karel, Kapelleplein 4, Brussel

Dhr., Mes Delphin, Jubileumlaan 16, Sint-Jans-Molenbeek

Dhr. Moeyersoms Marcel, Lambermontlaan 284, Schaarbeek

Dhr. Swaeles Paul, Mimosastraat 41, Schaarbeek

Dhr. Vossen Albert, Troonstraat 230, Elsene

Dhr. Wouters Guillaume, E. Van Becelaerestraat 114, Watermaal-Bosvoorde

Dhr. Welter Emile Marcel, IJzerlaan 31, Etterbeek

Titel Il  Leden

Artikel 6  Soorten leden

De vereniging telt werkende leden en toegetreden leden.

Enkel de werkende leden nemen deel aan het beheer van de vereniging en hebben de rechten omschreven voor de leden in de vzw-wet en de onderhavige statuten. Bovendien zijn zij geen enkele bijdrage verschuldigd aan de vereniging.

De toegetreden leden zijn natuurlijke personen of rechtspersonen die, zonder werkend lid te zijn, de diensten en producten van de vereniging genieten onder de voorwaarden en mits betaling van de bijdragen voorzien in de reglementen, getroffen bij toepassing van onderhavige statuten.

De rechten die ze genieten en de verplichtingen die ze moeten naleven worden bepaald in de onderhavige statuten.

Artikel 7  Aantal leden

Het aantal werkende leden en toegetreden leden is onbeperkt.

In geen geval mag het aantal werkende leden lager zijn dan zes,

Artikel 8  Hoedanigheid van de leden

< "

M0D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Elke natuurlijke persoon of rechtspersoon mag werkend lid of toegetreden lid worden volgens de bepalingen van de onderhavige statuten.

Artikel 9  Toetreding van nieuwe leden

9.1. Werkende leden

De aanvraag tot toetreding, die de volledige aanvaarding van de statuten en reglementen van de vereniging inhoudt, wordt aan de raad van bestuur voorgesteld door een werkend lid ervan. Dit gebeurt door middel van een daartoe voorzien document, afgeleverd door Koninklijke Algemene Centrale van de Middenstand van België, en door de kandidaat-werkend lid ingevuld en ondertekend.

De raad van bestuur beslist over de aanvragen tot toetreding met een meerderheid van twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Deze beslissing moet binnen vier maanden na de officiële kandidatuurstelling vallen en wordt met een gewone brief, zonder motivering, aan de kandidaat kenbaar gemaakt.

Voor natuurlijke personen die in eigen naam optreden of voor vertegenwoordigers van rechtspersonen geldt geen leeftijdslimiet voor de uitoefening van hun mandaat als werkend lid van de vereniging.

9.2. Toegetreden leden

Toegetreden leden zijn alle natuurlijke of rechtspersonen die een beroep doen op één of meerdere diensten die geleverd worden door de vereniging en die zich er vanaf dan toe verbinden om de statuten en de reglementen van de vereniging zonder het minste voorbehoud na te leven.

De raad van bestuur beslist, door tussenkomst van een gemachtigde die hij aanduidt, over de aanvaarding van de nieuwe leden. Hij kan ter vervanging van een toegetreden lid, de natuurlijke persoon of de rechtspersoon aanvaarden die het toegetreden lid opvolgt. Deze persoon neemt alle rechten op zich en komt alle verplichtingen na van zijn voorganger.

Artikel 10  Ontslag, schorsing, uitsluiting van leden

10.1, Werkende leden

Werkende leden kunnen op elk ogenblik hun ontslag geven met een brief die aangetekend wordt verstuurd

of persoonlijk wordt overhandigd aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het ontslag zal uiterlijk ingaan

een kalendermaand na datum van verzending of overhandiging.

Werkende leden kunnen op elk ogenblik uitgesloten worden op basis van een beslissing van de algemene vergadering genomen met een twee derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Op verzoek van de betrokkene kan hij eventueel vooraf gehoord worden hetzij door de raad van bestuur, hetzij door de algemene vergadering.

De beslissing tot uitsluiting moet niet gemotiveerd worden. Ze wordt betekend aan de betrokkene per aangetekende brief en heeft uitwerking op de datum bepaald door de algemene vergadering.

10.2, Toegetreden leden

Alle verplichtingen die de vereniging nakomt in het kader van haar doel kunnen geschorst worden vanaf het ogenblik dat een toegetreden lid handelt in strijd met de reglementen van de vereniging.

Het ontslag, de uitsluiting van een toegetreden lid of het verlies van de hoedanigheid van toegetreden lid gebeuren volgens de reglementen van de vereniging.

10.3. Gemeenschappelijke bepalingen

Door zijn instemming met deze statuten verbindt elk stichtend, werkend of toegetreden lid zich ertoe geen handeling of verzuim te plegen die afbreuk zou kunnen doen aan de doelstelling en de goede naam van de vereniging of de eer van de werkende leden of de vereniging.

Elke overtreding van deze bepaling brengt van rechtswege de onmiddellijke beëindiging van het lidmaatschap teweeg.

Onverminderd artikel 10.1 alinea 2 van de onderhavige statuten, wordt de beslissing tot uitsluiting met een aangetekend schrijven betekend door de voorzitter van de raad van bestuur of door één van zijn bestuurders wat betreft de werkende leden en door de directeur van de vereniging of een gemandateerde wat betreft de toegetreden leden,

Het werkend lid kan deze beslissing betwisten. In dat geval zal de betwisting worden onderzocht door de raad van bestuur tijdens zijn eerstvolgende vergadering waarop hij wordt uitgenodigd te verschijnen. Het lid wordt uitgenodigd te verschijnen per aangetekende brief, die hem acht dagen voor de zitting toegezonden wordt.

Bij ontslag of uitsluiting van een werkend of toegetreden lid vervallen alle verplichtingen die de Koninklijke Algemene Centrale van de Middenstand van België op zich nam vanaf de datum waarop hij geen lid meer is van de vereniging.

De werkende of toegetreden leden, evenals hun rechthebbenden, kunnen in geen geval verzoeken om de verzegeling van de goederen van de vereniging of de inventaris ervan opeisen.

Het ontslaggevende of uitgesloten lid evenals de rechthebbenden van het overleden lid hebben geen recht op het vermogen van de vereniging, noch op de terugbetaling van de gestorte bijdragen beoogd in artikel 23

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad :05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mao 2.2

van deze statuten.

Overeenkomstig artikel 10 van de vzw-wet, houdt de raad van bestuur op de zetel van de vereniging een register bij van haar leden en van alle beslissingen omtrent de toetreding, het ontslag of de uitsluiting van haar leden.

Titel III -- Bestuur van de vereniging

A. RAAD VAN BESTUUR

Artikel 11  Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste vijf leden die allen de

hoedanigheid van werkende leden moeten hebben. Het aantal bestuurders moet altijd lager zijn dan het

aantal werkende leden van de vereniging.

De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd en afgezet.

Artikel 12  Benoeming, duur en beëindiging van het mandaat

12.1. Benoeming

De leden van de raad van bestuur worden benoemd met een meerderheid van ttwee derde van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden in de algemene vergadering.

Ais een rechtspersoon wordt aangeduid als bestuurder deelt hij de identiteit en de hoedanigheid mee van zijn permanente vertegenwoordiger in de raad van bestuur. De aanduiding van deze vertegenwoordiger moet goedgekeurd worden met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden in de algemene vergadering.

Voor natuurlijke personen die in eigen naam optreden of voor vertegenwoordigers van rechtspersonen geldt

geen leeftijdslimiet voor de uitoefening van het mandaat als bestuurder,

12.2. Duur van het mandaat

De leden van de raad van bestuur worden benoemd voor het uitoefenen van een mandaat van zes jaar.

Het mandaat van de bestuurders kan zonder beperking verlengd worden. Het mandaat wordt niet vergoed,

tenzij de algemene vergadering hier anders over beslist overeenkomstig artikel 18, 10° van onderhavige

statuten.

12.3. Beëindiging van het mandaat

Het mandaat neemt een einde:

a.door het aflopen van de termijn van zes jaar;

b.door het ontslag van de bestuurder betekend per brief aan de voorzitter van de raad van bestuur;

c.door de herroeping van het mandaat van de bestuurder, waarover beslist werd met een meerderheid van

twee derde van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden in de algemene vergadering,

naar aanleiding van een gewone of buitengewone vergadering van deze laatste;

d.door het overlijden van de bestuurder;

e.ten gevolge een geval van overmacht, waardoor de bestuurder niet meer in staat Is zijn mandaat uitte

voeren.

ln bovengenoemde gevallen b. tot e. kan de raad van bestuur overgaan tot zijn vervanging door een nieuwe

bestuurder te benoemen, gekozen uit de werkende leden, Die benoeming is voorlopig en behoeft de

goedkeuring van de eerstvolgende algemene vergadering.

Artikel 13  Werking

De raad van bestuur kiest uit zijn midden een voorzitter en in voorkomend geval één of meer ondervoorzitters en een algemeen secretaris. De duur van hun functie valt samen met die van hun mandaat van bestuurder. Ze zijn herkiesbaar bij verlenging van hun mandaat.

De raad van bestuur stelt eveneens een thesaurier aan die niet noodzakelijk een werkend of toegetreden lid van de vereniging moet zijn,

De raad van bestuur vergadert op aanvraag van de voorzitter of als hij verhinderd is, op aanvraag van een ondervoorzitter en bij verstek, op aanvraag van de oudste bestuurder. Dit gebeurt zo vaak vereist is in het belang van de vereniging en minstens één keer per jaar. De raad van bestuur wordt eveneens bijeengeroepen op aanvraag van ten minste één vijfde van de leden. De oproepingsbrief, met vermelding van het uur, het adres en de agenda van de vergadering wordt minstens acht dagen vóór de vergadering bezorgd met om het even welk geschreven of elektronisch communicatiemiddel.

De vergaderingen worden voorgezeten, bij afwezigheid van de voorzitter, door de oudste ondervoorzitter of, bij verstek, de oudste der aanwezige bestuurders.

Een bestuurder die tijdelijk verhinderd is, mag zich door middel van een schriftelijke volmacht door een ander lid van de raad van bestuur laten vervangen. Een bestuurder kan houder zijn van maximaal twee volmachten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Is een bestuurder definitief ongeschikt om zijn mandaat te vervullen, om welke reden dan ook, dan kan de raad van bestuur in zijn vervanging voorzien, Die aanduiding moet bekrachtigd worden door de eerstvolgende algemene vergadering.

De beslissingen worden genomen met een gewone meerderheid van stemmen onder de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders en ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Elke bestuurder beschikt over een stem.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de zitting beslissend.

De raad van bestuur kan slechts de punten op de agenda bespreken. Een of meer punten die niet op de agenda vermeld staan, kunnen echter besproken worden indien twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden daarmee instemt. Elke bestuurder met een belang dat tegengesteld is aan dat van de vereniging, mag niet deelnemen aan de bespreking van en stemming over dit punt op de agenda.

De besprekingen en de beslissingen van de raad van bestuur worden opgenomen in de notulen. Zij worden opgesteld door de algemene secretaris, ondertekend door deze laatste evenals door de voorzitter van de zitting of door twee bestuurders. Deze notulen worden bewaard op de zetel van de vereniging waar elk werkend lid er kennis kan van nemen overeenkomstig de bepalingen van de vzw-wet en haar uitvoeringsbesluiten. Uittreksels of afschriften van deze notulen, tot een rechtsgeding of tot andere doeleinden bestemd, moeten door de voorzitter of door de algemene secretaris of door twee bestuurders ondertekend worden.

Artikel 14  Bevoegdheden

De raad van bestuur heeft ais opdracht de vereniging te besturen en aile middelen aan te wenden tot de

goede werking ervan, Hij vertegenwoordigt haar in en buiten rechte,

Hij bezit de uitgebreidste bevoegdheid om alle nuttige maatregelen te treffen tot het bestuur der stoffelijke

en morele belangen van de vereniging, en ter verwezenlijking van haar doel.

Wat niet uitdrukkelijk door de vzw-wet of deze statuten aan de beslissing van de algemene vergadering

voorbehouden wordt, behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan meer bepaald:

-alle overeenkomsten en contracten afsluiten en verbreken;

-aile aannemings- en verkoopscontracten afsluiten;

-elke betaling uitvoeren, ontvangen en kwijtschelding hiervan verschaffen en eisen;

-elke privé- en overheidssubsidie aanvaarden en ontvangen;

-elke schenking of gift aanvaarden en ontvangen;

-subrogatie en borgstelling aanvaarden en toestaan;

-aile roerende of onroerende goederen kopen, verkopen, ruilen, verkrijgen, overdragen, huren of verhuren;

-ontlenen voor korte, middellange of lange duur;

-alle leningen en voorschotten sluiten en toekennen;

-alle zakelijke rechten verlenen op de rcerende en onroerende goederen van de vereniging, zoals

voorrechten, hypotheken, pandgevingen en andere;

-handlichting verlenen van alle bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, evenals van alle bevel,

inschrijvingen, beslagnemingen en ander verzet, met of zonder vaststelling van betaling;

-verzaken aan de ontbindende vordering;

-compromissen aangaan en dading sluiten;

-de directeur en alle andere personeelsleden van de vereniging aanwerven en ontslaan;

-het loon van het personeel van de vereniging en hun bevoegdheden bepalen;

alle reglementen vaststellen die met name de werking van de vereniging verduidelijken.

Behoudens bijzondere machtiging handelen de bestuurders als college. De raad van bestuur kan echter de

bevoegdheden van dagelijks bestuur, evenals bijzondere bevoegdheden overdragen aan één of meer

personen. Die personen, die al dan niet bestuurder zijn, handelen individueel, gezamenlijk of als college.

De voorzitter of ondervoorzitter kan als eiser of verweerder zowel buitengerechtelijk optreden als een rechtsgeding instellen in naam van de vereniging, Dit is ook het geval voor een bestuurder of een persoon waaraan de voorzitter of één van de ondervoorzitters deze bevoegdheid heeft gedelegeerd, evenals de bevoegdheid om alle akten en volmachten daartoe te tekenen.

Voor de handelingen van dagelijks bestuur, met inbegrip van het openen van een of meer bankrekening(en) namens de vereniging, het voeren van de dagelijkse briefwisseling, het geven van kwijting en ontlasting aan alle openbare diensten, alsmede aan derden, voor verzekerde of aangetekende zendingen of poststukken, is één enkele handtekening vereist van een bestuurder, de algemene secretaris of een personeelslid, daartoe gemachtigd door de raad van bestuur,

Voor het opvragen van gelden of in bewaring gegeven waardepapieren bij een financiële instelling, door middel van welke verrichting ook, en, in het algemeen, voor iedere handeling of verrichting om over het vermogen aan roerende zaken te beschikken, is de gezamenlijke handtekening vereist van twee personen die hiervoor werden aangesteld door de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan eveneens derden, al dan niet werkend lid van de vereniging, bepaalde bijzondere

. MOD2.2

y , I

bevoegdheden verlenen. De raad van bestuur bepaalt of die personen, individueel, gezamenlijk of als

college handelen wat betreft de uitoefening van deze bijzondere bevoegdheden,

Uitgezonderd bijzondere machtiging verleend aan één of meer leden van de raad van bestuur of aan één of meerdere gemachtigden, dienen alle handelingen, andere dan het dagelijks beheer, die de vereniging binden geldig ondertekend te worden door twee bestuurders. Die bestuurders dienen zich ten opzichte van derden niet te rechtvaardigen aan de hand van een voorafgaande beslissing en volmacht van de raad van bestuur.

De krachtens dit artikel verleende bevoegdheden nemen een einde door een beslissing van de raad van bestuur, genomen met een gewone meerderheid en, in ieder geval, als de personen die erover beschikken geen deel meer uitmaken van de vereniging.

De beslissingen genomen in het kader van de overdracht van bevoegdheden en waarin dit artikel voorziet, zijn tegenstelbaar aan derden onder de voorwaarden vastgelegd in artikel 26 novies, §3, van de vzw-wet. De raad van bestuur kan zich laten bijstaan door deskundigen.

Artikel 15  Aansprakelijkheid

De bestuurders en de voor het dagelijks bestuur afgevaardigde personen hebben geen persoonlijke verplichtingen uit hoofde van hun bestuur in de vereniging. Ze zijn slechts aansprakelijk voor de uitvoering van het mandaat dat hen werd toevertrouwd.

B. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 16  Samenstelling

De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden.

De toetreding, het ontslag en de uitsluiting van werkende leden is bepaald in de artikelen 9 en 10 van deze

statuten.

De benoeming tot werkend lid van de algemene vergadering opent geen enkel recht op een of ander

financieel voordeel of op een andere vergoeding onder gelijk welke vorm.

Artikel 17 --Werking

17.1, Quorum en quota's

Behoudens andersluidende wettelijke of statutaire bepalingen vergadert de algemene vergadering op geldige wijze en beslist ze bij gewone meerderheid, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Elk werkend lid, aanwezig of vertegenwoordigd, beschikt over een stem, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de zitting beslissend.

Wat betreft statutenwijzigingen, de fusie of de ontbinding van de vereniging, kan de algemene vergadering echter slechts geldig beslissen als die wijzigingen, fusie of ontbinding uitdrukkelijk vermeld zijn in de oproeping en als minstens twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Als op de eerste vergadering minder dan twee derde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig zal kunnen beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden van de algemene vergadering.

De tweede vergadering moet plaatsvinden ten minste 14 kalenderdagen na de eerste vergadering. Overigens kan een statutenwijziging slechts aangenomen worden met een meerderheid van ten minste twee derde van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Als de wijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden van de vereniging, of als de beslissing betrekking heeft op de fusie of de ontbinding ervan, dan is echter een meerderheid van vier vijfde van de aanwezige en vertegenwoordigde leden vereist.

17,2. Vergaderingen

De gewone algemene vergadering komt een keer per jaar bijeen, binnen zes maanden na afsluiting van het boekjaar, op initiatief van de raad van bestuur en op de dag, het uur en het adres bepaald in de oproepingsberichten. Bovendien kan zij in bijzondere of buitengewone zitting worden samengeroepen. De algemene vergadering moet eveneens worden samengeroepen indien minstens één vijfde van de werkende leden hierom verzoekt bij aangetekende brief gericht aan de raad van bestuur.

De vergaderingen van de algemene vergadering worden voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij zijn afwezigheid door de algemene secretaris en, bij verstek, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De oproepingsbrief, met vermelding van het uur, het adres en de agenda van de vergadering wordt op initiatief van de voorzitter van de raad van bestuur minstens een week véér de vergadering bezorgd aan de leden van de algemene vergadering via om het even welk communicatiemiddel, schriftelijk of elektronisch. Elk voorstel, ondertekend door minstens één twintigste van de algemene vergadering moet op de agenda worden geplaatst.

Met de unanieme goedkeuring van de aanwezige of vertegenwoordigde leden in de algemene vergadering mag deze laatste punten bespreken en besluiten goedkeuren die niet op de agenda staan.

De beslissingen van de algemene vergadering zijn bindend voor aile werkende leden, ook voor niet-

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

" A4oD 2.2

aanwezige leden of leden die tegen gestemd hebben

17.3. Vertegenwoordiging

Als een rechtspersoon, een feitelijke vereniging of een groepering zonder rechtspersoonlijkheid wordt aangeduid als werkend lid van de algemene vergadering, meldt zij aan het bureau van de algemene vergadering de identiteit en de hoedanigheid van haar permanente vertegenwoordiger. Die vertegenwoordiger moet aangeduid worden onder haar bestuurders of leidinggevend personeel.

De werkende leden mogen zich door een ander lid van de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Elke gevolmachtigde mag echter over niet meer dan twee volmachten beschikken die schriftelijk worden opgesteld.

17.4. Notulen

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in notulen opgesteld door de algemene secretaris van de vereniging. Deze notulen worden ondertekend door hemzelf en door de voorzitter van de algemene masgadedrtg mart de verenigting af door twee bestuusdess esº% wasden bevraavd in een spectraal register dat ter inzage van de werkelijke leden ligt op de maatschappelijke zetel, overeenkomstig de vzw-wet en haar uitvoeringsbesluiten.

Afschriften of uittreksels van die notulen, ondertekend door de voorzitter en de algemene secretaris of twee bestuurders, mogen aan belanghebbende werkende leden bezorgd worden.

Indien de vergadering hiertoe besluit, worden de genomen beslissingen ter kennis van de werkende leden gebracht door middel van een omzendbrief.

Artikel 18 -- Bevoegdheden

De algemene vergadering oefent de volgende bevoegdheden uit:

1 °de vaststelling van het aantal bestuurders, hun benoeming en eventueel hun afzetting rekening houdend

met de artikelen 11 en 12 van deze statuten;

2°desgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

overeenkomstig artikel 19 van onderhavige statuten;

3°de kwijting te verlenen aan de bestuurders en desgevallend aan de commissarissen;

ede jaarlijkse goedkeuring van de begrotingen en jaarrekeningen;

5°de uitsluiting van werkende leden, eventueel op voorstel van de raad van bestuur;

6°de wijziging van deze statuten overeenkomstig artikel 8 van de vzw-wet;

7°de fusie met andere gelijkaardige verenigingen overeenkomstig met artikel 26 van deze statuten;

8°de ontbinding van de vereniging overeenkomstig artikel 20 van de vzw-wet en artikelen 26 tot 28 van

onderhavige statuten;

9°de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk in zoverre wettelijk toegelaten;

10°de vaststelling van het bedrag van eventuele bezoldigingen, zitpenningen en terugbetalingen van kosten

aan de leden van de raad van bestuur.

De algemene vergadering oefent bovendien alle andere bevoegdheden uit waarin de VZW-wet of

onderhavige statuten voorziet en die niet tot de bevoegdheid behoren van de raad van bestuur.

Titel IV - Commissarissen

Artikel 19  Algemene bepalingen

In de mate waarin de vzw-wet dit vereist, benoemt de algemene vergadering één of meerdere commissarissen, natuurlijke of rechtspersonen, gekozen onder de leden van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren. Ze bepaalt eveneens hun bezoldiging.

Deze revisor(en) is (zijn) benoemd voor een verlengbare termijn van drie jaar en is (zijn) belast met de controle van de rekeningen die werden opgemaakt door de raad van bestuur overeenkomstig de bepalingen van de vzw-wet en haar uitvoeringsbesluiten.

Hij (Zij) kan (kunnen) op elk ogenblik ontslagen worden door de algemene vergadering.

De raad van bestuur kan, indien hij het nodig acht, beroep doen op experts waaraan de titel van adviseur zal toegekend warden.

Titel V  Aansprakelijkheid van de vereniging

Artikel 20  Algemene bepalingen

De vereniging is aansprakelijk voor fouten die toe te schrijven zijn aan haar aangestelden of aan haar bestuursorganen. Het advies en de inlichtingen die de vereniging geeft in het kader van de uitvoering van haar doel zullen haar aansprakelijkheid verbinden, voor zover zij zijn gegeven in een geschrift, hetzij ondertekend door de persoon gelast met het dagelijks bestuur, hetzij door een bijzondere gevolmachtigde, De vereniging kan niet aansprakelijk worden gesteld ten aanzien van de overheid, werknemers en derden wat betreft de volledigheid, inhoud en nauwkeurigheid van het advies en de inlichtingen bezorgd door haar werkende of toegetreden leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

M

ti

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Titel VI  Boekjaar, begroting, jaarrekeningen en inkomsten

Artikel 21 - Boekjaar

Het boekjaar vangt aan op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

Artikel 22 -- Budget en jaarrekeningen

Binnen zes maanden na 31 december van elk jaar stelt de raad van bestuur de jaarrekeningen van het p voorbije boekjaar op en een budgetvoorstel voor het volgende boekjaar, overeenkomstig de vzw-wet en desgevallend het Koninklijk Besluit van 19 december 2003 betreffende de boekhoudkundige verplichtingen van grote vzw's.

De jaarrekeningen en het budgetvoorstel van het volgende jaar worden samen met de oproepingsbrief en binnen zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar ter goedkeuring verstuurd aan de leden van de gewone algemene vergadering.

De gewone algemene vergadering zat zich daarna uitspreken over de kwijting te verlenen aan de bestuurders wat de uitoefening van hun mandaat betreft.

De jaarrekeningen worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig artikel 26novies van de vzw-wet Overeenkomstig artikel 17, § 6 van de vzw-wet en haar uitvoeringsbesluiten worden de jaarrekeningen ook neergelegd bij de Nationale Bank van België.

Artikel 23  Inkomsten

De inkomsten van de vereniging bestaan inzonderheid uit:

1 °De bijdragen die het aandeel van de gewone leden in de administratiekosten van de vereniging

vertegenwoordigen, Het bedrag van deze forfaitaire bijdrage mag niet hoger liggen dan ¬ 500 per

kalenderjaar en per toegetreden lid. De betalingsmodaliteiten worden door de raad van bestuur vastgelegd

in het huishoudelijk reglement.

2°de opbrengst van de prestaties en diensten die geleverd worden door de vereniging;

ede eventuele toelagen, tegemoetkomingen, giften, opbrengsten van belegd geld en allerlei andere

ontvangsten.

Elke vorm van dienstverlening ten voordele van een toegetreden lid is afhankelijk van de aanzuivering van zijn schulden ten aanzien van de vereniging.

Titre VII  Reservefondsen

Artikel 24  Algemene bepaling

De raad van bestuur beslist over de aanwending der bedragen die niet nodig zouden zijn voor de gewone werking, inzonderheid over de eventuele samenstelling van reserves waarvan hij de bestemming zal mogen bepalen.

Er kan een reservefonds gevormd worden dat aangevuld wordt door het jaarlijks overschot van de rekeningen van de vereniging en dat bestemd is om te voorzien in het eventueel tekort van de bij artikel 23 bepaalde inkomsten

De algemene vergadering mag het echter voor andere doeleinden aanwenden op voorwaarde dat de wettelijke bepalingen nageleefd worden.

Titel VIII  Geschillen

Artikel 25 Algemenebepaling

Bij geschillen of moeilijkheden tussen de vereniging en haar leden of met personen die door deze worden tewerkgesteld, zal een minnelijke schikking nagestreefd worden vooraleer een beroep zal gedaan worden op het gerecht.

Hiervoor kan de raad van bestuur binnen de grenzen door haar bepaald aan een gevolmachtigde de bevoegdheid geven tot het sluiten van een dading.

Titel IX  Fusie, ontbinding en vereffening

Artikel 26 -- Fusie en ontbinding

De algemene vergadering mag beslissen over de fusie van de vereniging met een of meerdere andere gelijkaardige verenigingen of de ontbinding uitspreken als de volgende voorwaarden gelijktijdig worden nageleefd:

1'het voorstel tot fusie of ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk vermeld zijn in de oproepingsbrief gericht aan haar leden;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

" Moo 2.2

C~

2°twee derde van haar leden moeten aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Is die laatste voorwaarde niet vervuld, dan kan een tweede vergadering, die ten minste veertien dagen na de eerste vergadering moet worden samengeroepen, geldig beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden; 3°het voorstel tot fusie of ontbinding van de vereniging moet aanvaard worden met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 27  Vereffening

De algemene vergadering regelt de wijze van vereffening, duidt een of meer vereffenaars aan, en bepaalt

hun bevoegdheden en bezoldiging.

Het actief zal slechts na vereffening van het passief bestemd worden,

Artikel 28  Bestemming actief na ontbinding

Bij ontbinding van de vereniging beslist de algemene vergadering, na vereffening van het passief, over de

bestemming tot een belangeloos doel die zal worden gegeven aan het nettoactief.

Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging in al haar stukken de naam van de vereniging,

onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vzw in vereffening",

TITEL X  Algemene bepalingen

Artikel 29  Algemene bepaling

Voor alle bepalingen die niet voorzien werden in deze statuten, dienen de vzw wet en haar

uitvoeringsbesluiten in acht te worden genomen.

Deze statutenwijzigingen worden unaniem goedgekeurd door de Algemene Vergadering.

HANDTEKENINGSBEVOEGDHEDEN.

" Hebben bevoegdheid gekregen voor de verrichtingen inzake het dagelijks beheer en de juridische acties:

de h. Vincent Jonckheere, voorzitter,

de h. Ronald Baert, algemeen secretaris,

de h. Alexandre Cleven,

de h. Paul Ledent,

de h. Michel Richard.

Twee bestuurders ondertekenen geldig gezamenlijk de aktes regelmatig beslist door de Raad; zij moeten hun bevoegdheden niet rechtvaardigen tegenover derden.

" Volgende mandatarissen in onderstaande lijst hebben de bijzondere bevoegdheid gekregen om, ais

medeondertekenaar, gelden of in bewaring gegeven waardepapieren bij een financiële instelling of elke

andere bewaarnemer op te vragen, ongeacht of dit wordt uitgevoerd per overschrijving, overdracht, cheque,

mandaat, wissel of elke andere manier, evenals elke endossering van orderbrief en algemeen gezien elke

handeling of verrichting om over roerende zaken te beschikken, evenals elke elektronische transactie bij de

maatschappij ISABEL- abonnementnr. Isabel 5: 0052122 en Isabel 6: 1047808. Er moet rekening mee

gehouden worden dat steeds twee handtekeningen vereist zijn:

de h. Vincent Jonckheere, voorzitter,

de h. Ronald Baert, algemeen secretaris,

de h. Alexandre Cleven,

de h. Paul Ledent,

de h. Michel Richard,

de h. Jean-Mary Maes (*),

de h. Didier Poncelet,

Mevr. Marie-Paule Modave.

(*) Externe manager.

" Volgende mandatarissen in onderstaande lijst hebben de bijzondere bevoegdheid gekregen om één of

meerdere bankrekeningen te openen, af te sluiten bij bankinstellingen of elke andere bewaarnemer:

de h. Vincent Jonckheere, voorzitter,

de h, Ronald Baert, algemeen secretaris,

de h. Alexandre Cleven,

de h. Paul Ledent,

de h. Michel Richard,

de h. Jean-Mary Maes (*),

de h. Didier Poncelet,

Mevr. Marie-Paule Modave.

(*) Externe manager*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

, ' MOD 22

C

Volgende mandatarissen in onderstaande lijst hebben de bijzondere bevoegdheid gekregen om elke verrichting uit te voeren op effecten en waardepapieren:

de h. Vincent Jonckheere, voorzitter,

de h. Ronald Baert, algemeen secretaris,

de h. Alexandre Cleven,

de h. Paul Ledent,

de h. Michel Richard,

de h. Jean-Mary Maes (*),

de h. Didier Poncelet,

Mevr. Marie-Paule Modave.

(*) Externe manager.

,Arbeidsovereenkomsten en alle sociale documenten betreffende de aanwerving, het ontslag van personeel

en alle correspondentie betreffende het personeelsbeheer:

de h. Vincent Jonckheere,

de h. Alexandre Cleven,

de h. Ronald Baert.

De Raad van bestuur heeft het mandaat van de h. Jean-Mary Maes goedgekeurd, financieel verantwoordelijke van de vereniging sedert 2005, als externe manager.

Deze statutenwijzigingen worden unaniem goedgekeurd door de Algemene Vergadering. STATUTAIRE MANDATEN.

Ontslagen

De Algemene Vergadering neemt akte van het ontslag van de h. Yves Sergeant in zijn hoedanigheid van

bestuurder, op datum van 25 oktober 2011.

Hernieuwing

pit jaar vervalt geen enkel mandaat.

Vertegenwoordiging

Er wordt voorgesteld dat de h. Alexandre Cleven de V.Z.W. PARTENA -- Sociale Verzekeringen voor

Zelfstandigen zou vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering.

De leden van de Algemene Vergadering stemt eenparig in met dit voorstel.

VARIA.

Samenstelling van de Algemene Vergadering:

Jonckheere Vincent, Avenue des Bleuets 7 1780 Wemmel, geboren te Ukkel op 13/03/1959, rijksregisternr 590313.167.24 Cleven Alexandre, Avenue de la Corniche 1-1420 Braine l'Alleud, geboren te Elsene op 28/10/1961, rijksregisternr 611028.385.29 Ledent Paul, X. Buissetstraat 5  1800 Vilvoorde, geboren te Vilvoorde op 2911211939,

rijksregisternr 391229.043.87

Richard Michel, Rue de Rodenbach 143/Bte 9 -1190 Brussel, geboren te Izel op 2310411946, rijksregisternr 460423.000.00 PARTENA  Sociale Verzekeringen voor Zelfstandigen, vertegenwoordigd door Cleven Alexandre, Anspachlaan 1  1000 Brussel, ondememingsnr 0409.079.088, V.Z.W.

PARTENA  Sociaal Secretariaat voor Werkgevers, vertegenwoordigd door Baert Ronald, Kartuizersstraat 45  1000 Brussel, ondernemingsnr 0409.536.968, V.Z.W.

Samenstelling van de Raad van bestuur:

Jonckheere Vincent, Avenue des Bleuets 7 --1780 Wemmel, geboren te Ukkel op 1310311959, rijksregisternr 590313.167.24 Cleven Alexandre, Avenue de la Corniche 1  1420 Braine l'Alleud, geboren te Elsene op 28/10/1961, rijksregisternr 611028.385.29

Luik B - Vervolg

Ledent Paul, X. Buissetstraat 5  1800 Vilvoorde, geboren te Vilvoorde op 29/12/1939, rijksregisternr 391229.043.87 Richard Michel, Rue de Rodenbach 143/Bte 9 - 1190 Brussel, geboren te Izel op 23/04/1946, rijksregisternr 460423.000.00 PARTENA  Sociaal Secretariaat voor Werkgevers, vertegenwoordigd door Baert Ronald, Kartuizersstraat 45 --1000 Brussel, ondernemingsnr 0409.536.968, V.Z.W.

Opgemaakt te Brussel, op 28 augustus 2012.

Ronald Baert, Vincent Jonckheere,

Algemeen Secretaris. Voorzitter.

Vcade-

,bbhouden

aan het

Belgisch

Stactsblad

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

05/11/2012
ÿþ Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte MOD 2.2

Rés. a Mon be i N

"12180328"

23 OKT 2012

BRUXELLES

Greffe

N° d'entreprise : 0408.591.912

Dénomination

(en entier) : Royale Association Générale des Classes Moyennes de Belgique

(en abrégé) : RAGCMB

Forme juridique : Association sans but lucratif

Siège : Rue des Chartreux 45 -1000 Bruxelles

Objet de l'acte : Extrait du procès-verbal de l'Assemblée Générale du 21 juin 2012 - Modification aux statuts et Mandats statutaires

ACTUALISATION ET MISE EN CONFORMITÉ LÉGALE DES STATUTS.

M. Baert précise que les objectifs de ces modifications aux statuts sont :

-l'actualisation et l'uniformisation des statuts,

-la cohérence au niveau des modalités de fonctionnement de l'association avec celles du Secrétariat social

Partena et de l'Audit social Partena,

-la traduction en français et en néerlandais des nouveaux statuts afin de respecter les exigences

linguistiques.

Il fait remarquer que l'objet social de l'association est resté inchangé,. Par contre, une série d'activités a été

ajoutée.

La composition en termes de nombre de membres a été adaptée, ainsi que le montant maximum du taux de

cotisation.

Objets de l'acte : Actualisation et mise en conformité légale des statuts,

Titre I  dénomination, siège, objet social et activités, durée, fondateurs

Article 1 er Dénomination

Il est constitué une association sans but lucratif, sous la dénomination francophone "Royale Association Générale des Classes Moyennes de Belgique" et sous la dénomination néerlandophone « Koninklijk Algemene Centrale van de Middenstand van België », et ceci, sur la base de la loi du 27 juin 1921 sur les associations sans but lucratif, les associations internationales sans but lucratif et les fondations, ci-après dénommée "loi sur les ASBL".

La dénomination complète ou abrégée (en français « RAGCMB » et en néerlandais « KACMB ») doit être mentionnée sur tous les actes, factures, annonces, publications, courriers et tous autres documents et pièces délivrés par l'association, immédiatement précédée ou suivie par les mots "association sans but lucratif' ou en abrégé "ASBL". Cette dénomination doit être complétée par l'adresse du siège social.

Article 2  Siège

Le siège de l'association est établi dans l'arrondissement judiciaire de Bruxelles, rue des Chartreux, 45 à 1000 Bruxelles. Par décision de l'assemblée générale, il peut être transféré dans n'importe quelle autre commune de Belgique.

Afin de réaliser son objet social décrit à l'article 3 des statuts, le conseil d'administration peut décider l'implantation de bureaux, agences ou succursales dans d'autres localités du pays,

Article 3  Objet social et activités

3.1.  Objet social

L'association a pour but de favoriser l'union et la collaboration des travailleurs indépendants et des cadres ;

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire Instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso . Nom et signature

Bijlagen billet Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

elle s'attachera à développer leurs entreprises et à défendre fes intérêts moraux, sociaux, civiques, économiques et matériels de ses membres et généralement de tous ceux qui participent directement ou indirectement à son action. Elle inclut également dans son objet les questions fiscales ainsi que celles relevant des charges de la sécurité sociale.

La nature et l'étendue de ces prestations peuvent être déterminées par un règlement d'ordre intérieur arrêté par le conseil d'administration qui fixe également le montant des ressources de l'association telles que visées à l'article 23 des présents statuts.

3.2,  Activités

L'association peut exercer toute activité en rapport direct ou indirect avec son objet, en ce compris notamment l'acquisition, la location ou l'utilisation de bâtiments, bureaux, installations et autres facilités, l'organisation ou la participation à tous congrès, formations, séminaires et conférences, la rédaction et l'édition d'ouvrages, de revues et d'autres publications ainsi que la diffusion d'informations, la dispense de conseils et l'assistance aux personnes morales et/ou physiques.

L'association peut faire appel à des experts ou à des organisations externes, conclure des conventions de partenariat et collaborer avec des tiers à tout projet en rapport direct ou indirect avec son objet social. Le conseil d'administration détermine le cadre réglementaire ou contractuel dans lequel les prestations précitées doivent être fournies,

Article 4  Curée

L'association est constituée pour une durée indéterminée. Elle peut être dissoute conformément aux

dispositions de la loi sur les ASBL et selon les modalités prévues aux articles 26 à 28 des présents statuts.

Article 5  Fondateurs

L'association a été créée par les membres fondateurs suivants ;

M. Arnauts Henri, place de la Chapelle 6/7, Bruxelles

M. Bastin Georges, avenue Besme 80, Forest

M. Claes Joseph Louis, Square des Latins 15,lxelles

M. de Saulnier Pierre, rue des Pierres 52, Bruxelles

M. Elhaut Lucien avenue des Tropiques 32, Forest

M. Huyghe Marcel, rue de L'Astronomie, Anderlecht

M. Maenaut Karel, place de la Chapelle 4, Bruxelles

M. Mes Delphin, boulevard du Jubilé 16, Molenbeek Saint Jean

M. Moeyersoms Marcel, boulevard Lambermont 284, Schaerbeek

M. Swaeles Paul, rue des Mimosas 41, Schaerbeek

M. Vossen Albert, rue du Trône 230, Ixelles

M. Wouters Guillaume avenue E.van Becelaere 114, Watermael- Boistfort

M. Welter Emile Marcel, avenue de l'Yser 34, Etterbeek

Titre ll - Membres

Article 6  Catégories de membres.

L'association comprend des membres effectifs et des membres adhérents.

Seuls les membres effectifs participent à la gestion de l'association et jouissent des droits qui leur sont reconnus par la loi sur les ASBL et les présents statuts. Ils sont dispensés de verser une quelconque cotisation à l'association,

Les membres adhérents sont des personnes physiques ou morales qui, sans être membres effectifs, bénéficient des produits et des services de l'association aux conditions et moyennant le paiement des cotisations prévues par les règlements pris en vertu des présents statuts,

Ils jouissent des droits et assument les obligations fixées dans les limites ou en vertu des présents statuts.

Article 7  Nombre de membres.

Le nombre de membres effectifs et adhérents n'est pas limité.

En aucun cas, le nombre de membres effectifs ne peut être inférieur à six.

Article 8  Qualité des membres.

Toute personne physique ou morale peut devenir membre effectif ou adhérent aux conditions prévues par

les présents statuts,

Article 9  Admission de nouveaux membres

9.1. Membres effectifs

,,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

FOOD 2,2 -

La demande d'admission, qui implique l'adhésion sans réserve aux statuts et règlements de l'association, est présentée au conseil d'administration par un membre de ce dernier au moyen d'un document délivré par la Royale Association Générale des Classes Moyennes de Belgique, complété et signé par le candidat membre effectif.

Le conseil d'administration statue sur les demandes d'admission à la majorité des deux tiers des membres présents ou représentés. Cette décision doit intervenir dans les quatre mois de la présentation de fa candidature officielle et est communiquée par simple lettre non motivée au candidat.

Pour les personnes physiques en nom propre ou représentantes des personnes morales, il n'y a pas de limite d'âge pour l'exercice de leur mandat de membre effectif de l'association.

9.2. Membres adhérents

Sont membres adhérents les personnes physiques ou morales qui font appel à un ou plusieurs services fournis par l'association et qui, dès lors, s'engagent à respecter sans la moindre réserve les statuts et les règlements de l'association.

Le conseil d'administration, par l'entremise des mandataires qu'il désigne, décide l'admission des nouveaux membres. Il peut admettre en remplacement d'un membre adhérent, la personne physique ou morale qui lui a succédé. Cette personne assume immédiatement l'ensemble des droits et des obligations de son prédécesseur.

Article 10 -- Démission, suspension, exclusion des membres

10.1. Membres effectifs

La démission d'un membre effectif peut intervenir à tout moment moyennant une notification écrite adressée

sous pli recommandé ou remise en mains propres au président du conseil d'administration et sortant ses

effets au plus tard un mois calendrier suivant la date de son envoi ou de sa remise.

L'exclusion d'un membre effectif peut intervenir à tout moment sur la base d'une décision prise par l'assemblée générale, à la majorité des deux tiers des voix des membres présents ou représentés et après audition éventuelle, à la demande de l'intéressé, par le conseil d'administration ou par l'assemblée générale. La décision d'exclusion ne doit pas être motivée. Elle est notifiée à l'intéressé sous pli recommandé et sort ses effets à la date arrêtée par l'assemblée générale.

10.2. Membres adhérents

Toutes les obligations assumées par l'association dans le cadre de son objet social peuvent être

suspendues à partir du moment où le membre adhérent ne se conforme pas aux règlements de

l'association.

La démission, l'exclusion d'un membre adhérent ou la perte de la qualité de membre adhérent interviennent conformément aux règlements de l'association,

10.3. Dispositions communes

Par l'adhésion aux présents statuts, chaque membre effectif ou adhérent s'interdit tout acte ou toute omission préjudiciable à l'objet social, de même que tout acte ou omission qui serait de nature à porter atteinte, soit à la considération, soit à l'honneur des membres effectifs ou de l'association.

Tout manquement à la présente disposition constitue, immédiatement et de plein droit, un motif d'exclusion.

Sans préjudice de l'article 10,1, alinéa 2 des présents statuts, la décision d'exclusion est notifiée, sous pli recommandé, par le président du conseil d'administration ou un de ses administrateurs en ce qui concerne les membres effectifs, et par le directeur de l'association ou la personne qu'il mandate en ce qui concerne les membres adhérents,

Le membre effectif peut contester cette décision; dans ce cas, la contestation sera examinée par le conseil d'administration qui statue sans appel au cours de sa séance la plus proche, à laquelle il est invité à comparaître. La comparution lui est signifiée, par lettre recommandée, au moins huit jours avant la date de la réunion.

En cas de démission ou d'exclusion d'un membre effectif ou adhérent, la Royale Association Générale des Classes Moyennes de Belgique est libérée de toutes ses obligations à son égard à partir de la date à laquelle il n'est plus membre de l'association.

En aucun cas, les membres effectifs ou adhérents ainsi que leurs ayants-droit ne peuvent demander l'apposition des scellés sur les biens de l'association ou requérir leur inventaire.

Le membre démissionnaire ou exclu ainsi que les ayants-droit du membre décédé n'ont aucun droit sur l'avoir social de l'association et ne peuvent réclamer le remboursement des cotisations visées à l'article 23 des présents statuts.

Conformément à l'article 10 de !a loi sur les ASBL, le conseil d'administration tient au siège de l'association un registre de ses membres ainsi que toutes les décisions d'admission, de démission ou d'exclusion de ses membres.

TITRE III  Administration de l'association

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

A. CONSEIL D'ADMINISTRATION

Article 11  Composition

L'association est gérée par un conseil d'administration composé d'au moins cinq membres qui doivent tous

avoir la qualité de membres effectifs. Le nombre d'administrateurs doit toujours être inférieur au nombre de

membres effectifs de l'association.

Les administrateurs sont nommés et révoqués par l'assemblée générale.

Article 12 -- Nomination, durée et cessation du mandat

12.1. Nomination

Les membres du conseil d'administration sont nommés à la majorité des deux tiers des voix des membres présents ou représentés de l'assemblée générale.

Lorsqu'une personne morale est désignée comme administrateur, elle communique l'identité et la qualité de son représentant permanent au conseil d'administration. La désignation de ce représentant doit être approuvée à la majorité des deux tiers des voix des membres présents ou représentés de l'assemblée générale.

Pour les personnes physiques en nom propre ou représentantes des personnes morales, il n'y a pas de

limite d'âge pour l'exercice du mandat d'administrateur.

12.2. Durée du mandat

Les membres du conseil d'administration sont nommés pour exercer un mandat d'une durée de six ans. Le

mandat des administrateurs peut être reconduit sans limitation. Il n'est pas rémunéré, sauf décision contraire

prise par l'assemblée générale conformément à l'article 18, 100 des présents statuts.

12.3. Cessation du mandat

Le mandat prend fin

a.par l'arrivée du terme de six ans;

b.par la démission de l'administrateur, notifiée par écrit au président du conseil d'administration;

c.par la révocation du mandat de l'administrateur, prononcée à la majorité des deux tiers des voix des

membres présents ou représentés à l'assemblée générale, à l'occasion d'une réunion ordinaire ou

extraordinaire de cette dernière;

d.par le décès de l'administrateur;

e.à la suite de la survenance de tout cas de force majeure empêchant l'administrateur d'exercer son

mandat.

Dans les hypothèses visées aux points b. à e. ci-avant, le conseil d'administration peut procéder à son

remplacement en nommant un nouvel administrateur choisi parmi les membres effectifs. Cette nomination

est faite à titre provisoire et est soumise à la ratification de l'assemblée générale la plus proche.

Article 13  Fonctionnement

Le conseil d'administration désigne en son sein un président et, le cas échéant, un ou plusieurs vice-présidents, ainsi qu'un secrétaire général. La durée de leur fonction coïncide avec celle de leur mandat d'administrateur, Ils sont rééligibles en cas de reconduction de ce mandat.

Le conseil d'administration désigne également un trésorier qui ne doit pas avoir nécessairement la qualité de membre effectif ou adhérent de l'association.

Le conseil d'administration se réunit sur convocation de son président ou, s'il est empêché, sur convocation d'un vice-président et, à défaut, de l'administrateur le plus âgé, aussi souvent que l'intérêt de l'association l'exige et au minimum une fois par an. Ii doit également être convoqué à la demande d'au moins un cinquième de ses membres. La convocation, précisant le jour, l'heure, l'adresse et l'ordre du jour de la réunion, est transmise, au moins huit jours avant la date de la réunion, par n'importe quel moyen de communication, écrit ou électronique.

Les séances sont présidées, en l'absence de son président, par le plus âgé des vice-présidents et à défaut, par le plus âgé des administrateurs présents.

Un administrateur temporairement empêché peut se faire remplacer par un autre membre du conseil d'administration porteur d'une délégation écrite. Un administrateur peut être porteur de deux procurations au maximum.

Lorsque, pour quelque motif que ce soit, un administrateur se trouve définitivement dans l'impossibilité de remplir son mandat, le conseil d'administration peut assurer son remplacement. Cette désignation doit être ratifiée par la plus prochaine assemblée générale.

Les décisions sont prises à la majorité simple des voix des administrateurs présents ou représentés et quel que soit le nombre de membres présents ou représentés. Chaque administrateur dispose d'une voix. En cas d'égalité des suffrages, le vote du président de séance a un caractère prépondérant.

Le conseil d'administration ne peut débattre que sur les points inscrits à l'ordre du jour. Un ou plusieurs points non inscrits à l'ordre du jour peuvent toutefois être débattus si les deux tiers des membres présents ou représentés marquent leur accord, Tout administrateur qui a un intérêt opposé à celui de l'association, ne peut participer aux délibérations et au vote sur ce point de l'ordre du jour.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Les débats et tes décisions du conseil d'administration sont consignés dans des procès-verbaux rédigés par le secrétaire général et signés par ce dernier et le président de séance ou par deux administrateurs. Ces procès-verbaux sont conservés au siège de l'association où tous les membres effectifs peuvent en prendre connaissance conformément à la loi sur les ASBL et ses arrêtés d'exécution. Les extraits ou copies de ces procès-verbaux, à produire en justice ou à d'autres fins, doivent être signés par le président ou par le secrétaire général ou par deux administrateurs.

Article 14  Compétences

Le conseil d'administration a pour mission de gérer l'association et de consacrer tous les moyens

nécessaires à son bon fonctionnement. Il la représente dans tous les actes judiciaires et extra-judiciaires.

Il dispose des pouvoirs les plus étendus pour prendre toutes les mesures utiles à la gestion des intérêts

matériels et moraux de l'association et à la réalisation de son objet social.

Tout ce qui n'est pas expressément réservé à l'assemblée générale par les présents statuts ou par la loi sur

les ASBL relève de la compétence du conseil d'administration.

Le conseil d'administration peut notamment:

-conclure et résilier tous contrats et conventions;

-conclure tous contrats d'entreprise et de vente;

-effectuer et recevoir tous paiements et en exiger ou donner quittance;

-accepter et recevoir tous subsides et subventions privés ou publics;

-accepter et recevoir tous dons et donations;

-consentir et accepter toutes subrogations et cautionnements;

-acquérir, vendre, échanger, recevoir, céder, prendre ou mettre en location tous biens mobiliers ou

immobiliers;

-emprunter à court, moyen ou long terme;

-contracter et consentir tous prêts et avances;

-consentir tous droits réels sur les biens mobiliers et immobiliers de l'association, tels que privilèges,

hypothèques, gages et autres;

-donner mainlevée à toutes les inscriptions privilégiées ou hypothécaires de même qu'à tous

commandements, transcriptions, saisies et autre opposition, avec ou sans constatation de paiement;

-renoncer à une action en résolution;

-négocier des compromis et transiger;

-engager et licencier le directeur et tous les autres membres du personnel de l'association;

-fixer les salaires et les attributions du personnel de l'association ;

-arrêter tous règlements précisant notamment les modalités de fonctionnement de l'association.

Sauf délégation spéciale, les administrateurs agissent en collège, Toutefois, le conseil d'administration peut

déléguer les pouvoirs de gestion journalière ainsi que des pouvoirs spéciaux à une ou plusieurs personnes,

administrateurs ou non, agissant soit individuellement, soit conjointement, soit en collège.

L'action judiciaire et extra judiciaire, en tant que demandeur ou défendeur, pourra être exercée au nom de l'association, soit par le président ou par un vice-président, soit par un administrateur, soit par une personne à laquelle le président ou l'un des vice-présidents a délégué ce pouvoir et l'a habilité à signer tous actes et procurations éventuellement nécessaires.

Les actes de gestion journalière, en ce compris l'ouverture, au nom de l'association, d'un ou de plusieurs comptes bancaires, le traitement de la correspondance ordinaire, l'établissement des quittances et décharges à donner aux services publics ainsi qu'aux tiers, pour tout envoi ou pli postal assuré ou recommandé, pourront être exécutés moyennant la seule signature d'un administrateur, du secrétaire général ou d'un membre du personnel qui est mandaté par le conseil d'administration.

Tous retraits de fonds ou dépôts de valeurs effectués auprès d'une institution financière, par quelque procédé que ce soit, et, de manière générale, tout acte ou opération portant sur l'avoir social en matière mobilière, requièrent la signature conjointe de deux personnes désignées à cet effet par le conseil d'administration.

Le conseil d'administration peut aussi déléguer des compétences particulières à des tiers, qu'ils soient membres effectifs ou non de l'association. Il détermine si ces personnes agissent seules, conjointement ou en collège en ce qui concerne l'exercice de ces compétences particulières.

Excepté les cas d'une délégation spéciale à un ou plusieurs membres du conseil d'administration ou à une ou plusieurs personnes dûment mandatées, tous les actes engageant l'association, autres que ceux de gestion journalière, requièrent la signature de deux administrateurs qui n'auront pas à justifier à l'égard des tiers d'une décision préalable et d'une procuration du conseil d'administration,

Les pouvoirs délégués en vertu du présent article prennent fin sur simple décision du conseil d'administration prise à la majorité simple et, en tout état de cause, lorsque les personnes qui en disposent, ne font plus partie de l'association.

Les décisions prises dans le cadre des délégations de pouvoir prévues par le présent article sont opposables aux tiers dans les conditions fixées à l'article 26 novies, §3, de la loi sur les ASBL.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mop 2.2

Le conseil d'administration peut se faire assister d'experts.

Article 15  Responsabilité

Les administrateurs et les personnes déléguées à la gestion journalière ne contractent aucune obligation personnelle en ce qui concerne les engagements pris par l'association. Leur responsabilité se limite à l'exécution du mandat qui leur a été confié.

B. ASSEMBLEE GENERALE

Article 16  Composition

L'assemblée générale est composée de tous les membres effectifs.

L'admission, la démission et l'exclusion des membres effectifs sont réglées par les articles 9 et 10 des

présents statuts.

La nomination comme membre effectif de l'assemblée générale n'ouvre aucun droit à un quelconque

avantage financier ou à une quelconque indemnisation sous quelque forme que ce soit.

Article 17  Fonctionnement

17.1. Quorum et quotas

Sous réserve de dispositions légales ou statutaires contraires, l'assemblée générale se réunit valablement et statue à la majorité simple, quel que soit le nombre de membres effectifs présents ou représentés. Chaque membre effectif, présent ou représenté, dispose d'une voix. En cas d'égalité des suffrages, le vote du président de séance a un caractère prépondérant.

Toutefois, l'assemblée générale ne peut valablement statuer sur les modifications aux statuts, sur la fusion ou la dissolution de l'association que si ces modifications, cette fusion ou cette dissolution sont explicitement indiquées dans la convocation et si l'assemblée générale réunit aux moins les deux tiers des membres présents ou représentés.

Si les deux tiers des membres ne sont pas présents ou représentés à la première réunion, il peut être convoqué une seconde réunion qui pourra délibérer valablement, quel que soit le nombre de membres présents ou représentés de l'assemblée générale.

La seconde réunion doit se tenir au moins quinze jours après la première réunion.

Par ailleurs, une décision sur une modification des statuts ne peut être prise qu'à la majorité des deux tiers des voix des membres présents ou représentés, sauf si la modification porte sur le ou les buts poursuivis par l'association ou si la décision perte sur la fusion ou la dissolution de cette dernière, auxquels cas la majorité des quatre cinquièmes des voix des membres présents ou représentés est requise.

17,2. Réunions

L'assemblée générale ordinaire se réunit une fois par en, dans les six mois qui suivent la clôture de l'année sociale, à l'initiative du conseil d'administration et aux jour, heure et adresse qui sont fixés dans l'avis de convocation. En outre, elle peut être convoquée pour tenir des séances particulières ou extraordinaires. Elle doit également être convoquée lorsqu'au moins un cinquième des membres effeotifs en fait la demande par lettre recommandée adressée au conseil d'administration.

Les réunions de l'assemblée générale sont présidées par le président du conseil d'administration ou, en son absence, par le secrétaire général ef, à défaut, par le plus âgé des administrateurs présents.

La convocation précisant le jour, l'heure, l'adresse et l'ordre du jour de la réunion, est transmise, à l'initiative du président du conseil d'administration, aux membres de l'assemblée générale au moins huit leurs avant la date de la réunion, par n'importe quel moyen de communication, écrit ou électronique.

Toute proposition signée par au moins un vingtième de l'assemblée générale doit être portée à l'ordre du jour.

Moyennant l'accord unanime des membres présents ou représentés de l'assemblée générale, cette dernière peut évoquer des points et adopter des résolutions en dehors de l'ordre du jour.

Les décisions de l'assemblée générale lient tous les membres effectifs, même non présents ou ayant voté contre.

17.3. Représentation

Lorsqu'une personne morale, une association de fait ou un groupement sans personnalité juridique est désigné comme membre effectif de l'assemblée générale, il communique au bureau de l'assemblée générale l'identité et la qualité de son représentant permanent qui doit être désigné parmi ses administrateurs ou son personnel dirigeant.

Les membres effectifs peuvent se faire représenter par un autre membre de l'assemblée générale, chaque mandataire ne pouvant toutefois cumuler plus de deux mandats établis par écrit.

17.4. Procès-verbaux

Les décisions de l'assemblée générale sont consignées dans des procès-verbaux établis par le secrétaire général et signés par ce dernier ainsi que par le président de l'assemblée générale de l'association ou par deux administrateurs. Elles sont conservées dans un registre spécial qui peut être consulté au siège social par les membres effectifs, conformément à la loi sur les ASBL et ses arrêtés d'exécution.

Les extraits ou copies de ces procès-verbaux, signés par le président et le secrétaire général ou par deux

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

administrateurs, peuvent être délivrés aux membres effectifs intéressés.

Si l'assemblée le décide, les décisions prises sont portées à la connaissance des membres effectifs par une lettre circulaire.

Article 18  Compétences

L'assemblée générale exerce les compétences suivantes:

1°la fixation du nombre d'administrateurs, leur nomination et leur éventuelle révocation, conformément aux

articles 11 et 12 des présents statuts;

2°le cas échéant, la nomination et la révocation des commissaires ainsi que la fixation de leurs émoluments,

conformément à l'article 19 des présents statuts;

3°la décharge à octroyer aux administrateurs et, le cas échéant, aux commissaires;

4°l'approbation annuelle des budgets et des comptes annuels;

51'exclusion des membres effectifs, sur proposition éventuelle du conseil d'administration;

6°la modification des présents statuts conformément à l'article 8 de la loi sur les ASBL;

71a fusion de l'association avec d'autres associations similaires, conformément à l'article 26 des présents

statuts;

8°Ia dissolution de l'association, conformément à l'article 20 de la loi sur les ASBL et aux articles 26 à 28

des présents statuts;

9°Ia transformation de l'association en société à finalité sociale dans la mesure permise par la loi;

101a fixation du montant des éventuels émoluments, jetons de présence et des remboursements de frais

des membres du conseil d'administration.

L'assemblée générale exerce en outre les autres compétences prévues par la loi sur les ASBL et qui ne

sont pas attribuées au conseil d'administration par les présents statuts.

Titre IV - Commissaires

Article 19  Dispositions générales

Dans la mesure où la loi sur les ASBL l'impose, l'assemblée générale nomme un ou plusieurs commissaires, personnes physiques ou morales, choisis parmi les membres de l'Institut des réviseurs d'entreprises et elle fixe leurs émoluments,

Ce(s) réviseur(s) nommé(s) pour un terme renouvelable de trois ans, est (sont) chargé(s) du contrôle des comptes établis par le conseil d'administration, conformément aux dispositions contenues dans la loi sur les ASBL et ses arrêtés d'exécution.

II(s) est(sont) révocable(s) à tout moment par l'assemblée générale.

Le conseil d'administration peut, s'il le juge nécessaire, faire appel à des experts auxquels il conférera le titre de conseiller.

Titre V Responsabilités de l'association

Article 20  Dispositions générales

L'association est responsable des fautes imputables, soit à ses préposés, soit à ses organes de gestion. Toutefois, les avis et les renseignements donnés par l'association dans le cadre de l'exécution de son objet social n'engagent sa responsabilité que s'ils sont fournis dans un écrit signé, soit par la personne chargée de la gestion journalière, soit par la personne dûment mandatée à cet effet.

L'association décline toute responsabilité vis-à-vis des pouvoirs publics, des travailleurs et des tiers, quant à l'exhaustivité, au contenu et à l'exactitude des avis et des renseignements qui lui sont fournis par ses membres effectifs ou adhérents.

Titre VI -- Année sociale, budget et comptes annuels, ressources

Article 21 Année sociale

L'année sociale (ou exercice social) commence le 1er janvier et finit le 31 décembre de chaque année.

Article 22  Budget et comptes annuels

Dans les six mois suivant le 31 décembre de chaque année, le conseil d'administration établit les comptes annuels de l'année sociale écoulée ainsi que le projet de budget de l'année sociale suivante, conformément aux dispositions légales en la matière et notamment à la loi sur les ASBL, et, s'il échet, à l'arrêté royal du 19 décembre 2003 fixant les obligations comptables des grandes ASBL.

Les comptes annuels ainsi que le projet de budget de l'exercice suivant sont adressés, en même temps que la convocation et dans les six mois à compter de la date de la clôture de l'exercice social, aux membres de l'assemblée générale ordinaire pour être soumis à leur approbation.

L'assemblée générale ordinaire se prononce ensuite sur la décharge à donner aux administrateurs en ce qui concerne l'exécution de leur mandat.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Les comptes annuels sont déposés dans le dossier tenu au greffe du tribunal de commerce, conformément à l'article 26 novies de la loi sur les ASBL, Ils sont également déposés auprès de la Banque Nationale de Belgique, conformément à l'article 17, §6, de la loi sur les ASBL et de ses arrêtés d'exécution.

Article 23  Ressources

Les ressources de l'association se composent notamment

1 °des cotisations qui représentent la participation des membres adhérents dans les frais d'administration de

l'association. Le montant de cette cotisation forfaitaire qui ne peut excéder 500 Euros par année civile et

par membre adhérent ainsi que les modalités de son paiement sont arrêtés par le conseil d'administration

dans le règlement d'ordre intérieur.

2°du produit des prestations et des services fournis par l'association;

3°éventuellement, des dons et legs, des subventions, des libéralités, des intérêts de fonds placés et de

toutes autres ressources généralement quelconques.

Toute prestation en faveur d'un membre adhérent est subordonnée à l'apurement de ses dettes vis-à-vis de l'association.

Titre VII  Fonds de réserve

Article 24  Disposition générale

Le conseil d'administration décidera de l'affectation des sommes qui ne seraient pas nécessaires à la gestion de l'association, notamment de la constitution éventuelle de réserves dont il pourra déterminer la destination,

Il peut être constitué un fonds de réserve alimenté par l'excédent annuel des comptes de l'association destiné à pourvoir à l'insuffisance éventuelle des recettes prévues à l'article 23 des présents statuts. Toutefois, l'assemblée générale pourra lui donner une autre affectation dans le respect des dispositions légales,

Titre VIII  Contestations

Article 25  Disposition générale

En cas de contestations ou de difficultés entre l'association et ses membres, ou les personnes qui sont

occupées par ceux-ci, la conciliation sera privilégiée avant d'entamer toute action judiciaire.

A cette fin, le conseil d'administration peut donner pouvoir de transiger, dans les limites qu'il définit, à une

personne dûment mandatée à cet effet.

Titre IX  Fusion, dissolution et liquidation

Article 26  Fusion et dissolution

L'assemblée générale peut décider la fusion de l'association avec une ou plusieurs autres associations similaires ou prononcer sa dissolution, moyennant te respect simultané des conditions suivantes: 1°la proposition de fusion ou de dissolution de l'association doit être mentionnée explicitement dans la convocation adressée à ses membres;

2°deux tiers de ses membres doivent être présents ou représentés; à défaut, une seconde réunion, qui doit se tenir au moins quinze jours après la première réunion, pourra valablement délibérer, quel que soit le nombre des membres présents ou représentés;

3°la proposition de fusion ou de dissolution de l'association doit recueillir quatre cinquièmes des voix des membres présents ou représentés.

Article 27  Liquidation

L'assemblée générale règle le mode de liquidation, désigne un ou plusieurs liquidateurs et détermine leurs

pouvoirs ainsi que leurs émoluments.

Il ne sera procédé à l'affectation de l'actif qu'après l'apurement du passif.

Article 28  Affectation de l'actif en cas de dissolution

En cas de dissolution de l'association, l'assemblée générale décide, après l'apurement du passif, de

l'affectation à donner à l'actif net qui doit obligatoirement être réalisée en faveur d'une fin désintéressée.

A partir de la date de la décision de dissolution, tous les documents émanant de l'association mentionneront

la dénomination sociale précédée ou suivie immédiatement des mots "ASBL en liquidation".

TITRE X  Dispositions générales

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Article 29  Disposition générale

" Pour toutes les stipulations qui ne sont pas prévues dans les présents statuts, il y a lieu de se conformer à la loi sur les ASBL et à ses arrêtés d'exécution.

DELEGATION DES POUVOIRS DE SIGNATURE.

" Ont reçu pouvoir pour les opérations relatives à la gestion journalière et aux actions judiciaires :

M. Vincent Jonckheere, président,

M. Ronald Baert, secrétaire général,

M. Alexandre Cleven,

M. Paul Ledent,

M. Michel Richard.

Deux administrateurs agissant conjointement signent valablement les actes régulièrement décidées par le conseil ; ils n'auront pas à justifier de leurs pouvoirs vis-à-vis des tiers,

" Ont reçu pouvoir spécial pour effectuer, en qualité de cosignataires, tout retrait de fonds ou de valeurs

déposés auprès d'établissements bancaires ou de tout autre dépositaire, qu'il soit opéré par virement,

transfert, chèque, mandat, billet ou de toute autre manière, de même que tout endossement de billet à ordre

et, d'une façon générale, tout acte ou opération de disposition en matière mobilière, ainsi que toute

transaction électronique, auprès de fa société ISABEL- n° d'abonnement Isabel 5 ; 0052122 et Isabel 6

1047808, les mandataires repris dans la liste suivante

M. Vincent Jonckheere, président,

M. Ronald Baert, secrétaire général,

M. Alexandre Cleven,

M. Paul Ledent,

M. Michel Richard,

M. Jean-Mary Maes (*),

M. Didier Poncelet,

Mme Marie-Paule Modave.

(*) Manager externe.

" Ont reçu pouvoir spécial pour ouvrir, fermer un ou plusieurs comptes en banque, auprès d'établissements

bancaires ou de tout autre dépositaire,

Les mandataires repris dans la liste ci-dessous

M. Vincent Jonckheere, président,

M. Ronald Baert, secrétaire général,

M. Alexandre Cleven,

M, Paul Ledent,

M. Michel Richard,

M. Jean-Mary Maes (*),

M. Didier Poncelet,

Mme Marie-Paule Modave.

(*) Manager externe.

" Ont reçu pouvoir spécial pour effectuer toute opération sur titres et valeurs, les mandataires repris dans la

liste suivante

M. Vincent Jonckheere, président,

M. Ronald Baert, secrétaire général,

M. Alexandre Cleven,

M. Paul Ledent,

M. Michel Richard,

M. Jean-Mary Maes (*),

M. Didier Poncelet,

Mme Marie-Paule Modave.

(*) Manager externe.

" Contrats de travail & tous documents sociaux relatifs à l'embauche, aux licenciements du personnel ainsi

que toutes correspondances relatives à la gestion du personnel :

M. Vincent Jonckheere,

M. Alexandre Cleven,

M. Ronald Baert.

Le Conseil d'administration a approuvé le mandat de M. Jean-Mary Maes, responsable financier de l'association depuis 2005, en tant qu'externe indépendant.

MOD 2,2

Volet B - Suite

Ces modifications statutaires sont approuvées à l'unanimité par l'Assemblée Générale, MANDATS STATUTAIRES.

Démission

L'Assemblée Générale prend acte de la démission de M. Yves Sergeant en sa qualité d'administrateur, en

date du 25 octobre 2011

Renouvellement

Aucun mandat ne vient à échéance cette année.

Représentation

II est proposé que M. Alexandre Cleven représentera l'A.S.B.L. PARTENA  Assurances sociales pour

Indépendants à l'Assemblée Générale.

Les membres de l'Assemblée générale marquent leur accord à l'unanimité.

DIVERS.

Composition de l'Assemblée Générale :

Jonckheere Vincent, Avenue des Bleuets 7-1780 Wemmel, né à Uccle, le 13/03/1959, n° de registre national 590313.167.24

Cleven Alexandre, Avenue de la Corniche 1-1420 Braine l'Alleud, né à Ixelles, le 2811011961, n° de registre national 611028.385.29

Ledent Paul, X. Buissetstraat 5  1800 Vilvoorde, né à Vilvoorde, le 2911211939, n° de registre national 391229.043.87

Richard Michel, Rue de Rodenbach 143/Bte 9  1190 Bruxelles, né à Izel, lé 23/04/1946, n° de registre national 460423.000.00

PARTENA -- Assurances sociales pour Indépendants, représenté par Cleven Alexandre, Boulevard Anspach 1  1000 Bruxelles, n° d'entreprise 0409.079.088, A.S.B.L.

PARTENA  Secrétariat social d'Employeurs, représenté par Baert Ronald, Rue des Chartreux 45  1000 Bruxelles, n° d'entreprise 0409.536.968, A.S.B.L.

Composition du Conseil d'administration :

Jonckheere Vincent, Avenue des Bleuets 7  1780 Wemmel, né à Uccle, le 13/03/1959, n° de registre national 590313.167.24, échéance mandat juin 2016

Cleven Alexandre, Avenue de la Corniche 1  1420 Braine l'Alleud, né à Ixelles, le 28/10/1961, n° de registre national 611028.385.29, échéance mandat juin 2017

Ledent Paul, X. Buissetstraat 5  1800 Vilvccrde, né à Vilvoorde, le 2911211939, n° de registre national 391229.043.87, échéance mandat juin 2016

Richard Michel, Rue de Rodenbach 1431Bte 9  1190 Bruxelles, né à !zef, le 23/04/1946, n° de registre national 460423.000.00, échéance mandat juin 2013

PARTENA  Secrétariat social d'Employeurs, représenté par Baert Ronald, Rue des Chartreux 45  1000 Bruxelles, n° d'entreprise 0409.536.968, A.S.B.L., échéance mandat juin 2016

Fait à Bruxelles, ie 28 août 2012.

Ronald Baert, Vincent Jonckheere,

Secrétaire général. Président.

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association. la fondation ou l'organisme á l'égard des tiers Au verso : Nom et signature

. '

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

"

, Réservé

au

Mopiteur 'belge

02/03/2015
ÿþMOD 22

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

Déposé / Keçu le

1 s FEV. 2115

reffe du tribL+na, de commerce copi" :cne tze Bt-uxneS

au a fran

N° d'entreprise : 0408.591.912

Dénomination

(en entier) : Royale Association Générale des Classes Moyennes de

Belgique

(en abrégé) : RAGCMB

Forme juridique : Association sans but lucratif

Siège : Rue des Chartreux 45 - 1000 Bruxelles

Objet de l'acte : Extrait du procès-verbal de l'Assemblée Générale du 27/06/2013

Extrait du procès-verbal du Conseil d'administration du 19106/2014 Extrait du procès-verbal de I'AssembIée Générale du 26/06/2014

ASSEMBLEE GENERALE DU 27/06/2013

MANDATS STATUTAIRES.

Démission de M. Michel Richard :

M. le Président informe l'Assemblée générale du souhait de M. Michel Richard de mettre fin à son mandat,

venant à échéance cette année.

L'Assemblée accepte cette démission.

Nomination :

1l est proposé à l'Assemblée générale de nommer la S.P.R.L. BELCOM, représentée de façon permanente

par M. Erik De Lembre - nommé membre effectif - en tant qu'administrateur.

Lors du prochain Conseil d'administration il sera proposé de nommer M. Erik De Lembre en tant que président.

Les membres de l'Assemblée générale marquent leur accord à l'unanimité.

CONSEIL D'ADMINISTRATION DU 19/06/2014

DELEGATION DES POUVOIRS DE SIGNATURE.

En vertu des pouvoirs impartis au Conseil d'administration, il est proposé d'adapter les pouvoirs de signature comme suit :

" Ont reçu pouvoir pour les opérations relatives à la gestion journalière et aux actions judiciaires

M. Ronald Baert, secrétaire général

M. Alexandre Cleven

M. Erik De Lembre

M, Michel Halet

Deux administrateurs agissant conjointement signent valablement les actes régulièrement décidées par le

conseil ; ils n'auront pas à justifier de leurs pouvoirs vis-à-vis des tiers.

" Ont reçu pouvoir spécial pour effectuer, en qualité de cosignataires, tout retrait de fonds ou de valeurs déposés auprès d'établissements bancaires ou de tout autre dépositaire, qu'il soit opéré par virement, transfert, chèque, mandat, billet ou de toute autre manière, de même que tout endossement de billet à ordre et, d'une façon générale, tout acte ou opération de disposition en matière mobilière,,ainsi que toute

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme é l'égard des tiers

Au verso . Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MaD 2,2

transaction électronique, auprès de la société ISABEL- n° d'abonnement Isabel 6 : 1047808, les

mandataires repris dans la liste suivante

M. Ronald Baert, secrétaire général

M. Alexandre Cleven

M. Didier Poncelet

Mme Marie-Paule Modave

M. Erik De Lembre

M. Michel Halet

M. Christof Van Malder

.Ont reçu pouvoir spécial pour ouvrir, fermer un ou plusieurs comptes en banque, auprès d'établissements

bancaires ou de tout autre dépositaire.

Les mandataires repris dans la liste ci-dessous

M. Ronald Baert, secrétaire général

M. Alexandre Cleven

M. Didier Poncelet

Mme Marie-Paule Modave

M. Erik De Lembre

M. Michel Halet

M. Christof Van Malder

" Ont reçu pouvoir spécial pour effectuer toute opération sur titres et valeurs, les mandataires repris dans la

liste suivante :

M. Ronald Baert, secrétaire général

M. Alexandre Cleven

M. Didier Poncelet

Mme Marie-Paule Mcdave

M. Erik De Lembre

M. Michel Halet

M. Christof Van Malder

'Contrats de travail & tous documents sociaux relatifs à l'embauche, aux licenciements du personnel ainsi

que toutes correspondances relatives à la gestion du personnel, à l'exclusion des documents administratifs :

M. Alexandre Cleven

M, Ronald Baert

M. Erik De Lembre

Mme Claire Potvliege

Mme Hélène Palisson

Le Conseil d'administration accepte à l'unanimité ces propositions.

ASSEMBLEE GENERALE DU 26/06/2014

MODIFICATION DE L'ARTICLE 11 DES STATUTS PAR LE REMPLACEMENT DES MOTS « CINQ

MEMBRES » PAR « TROIS MEMBRES ».

MODIFICATION

TITRE lil  Administration de l'association

A. CONSEIL D'ADMINISTRATION

Article 11 Composition

L'association est gérée par un conseil d'administration composé d'au moins trois membres qui doivent tous

avoir la qualité de membres effectifs, Le nombre d'administrateurs doit toujours être inférieur au nombre de

membres effectifs de l'association.

Les administrateurs sont nommés et révoqués par l'assemblée générale.

Les membres de l'Assemblée Générale approuvent à l'unanimité cette modification. MANDATS STATUTAIRES.

" Démission / exclusion des anciens membres de l'assemblée générale

Cleven Alexandre

Jonckheere Vincent

Ledent Paul (décédé le 13/09/2013)

Partena  Assurances sociales pour indépendants ASBL, représenté par Cleven Alexandre

Partena  Secrétariat social d'employeurs ASBL, représenté par Baert Ronald

MOD 2.2

Volet B - Suite

S.P.R.L. BELCOM, représentée de façon permanente par Erik De Lembre

'Démission / exclusion des anciens membres du conseil d'administration

Cleven Alexandre

Jonckheere Vincent

Ledent Paul (décédé ie 13/09/2013)

PARTENA  Secrétariat social d'Employeurs ASBL, représentée par Ronald Baert (Secrétaire général)

S.P.R.L, BELCOM, représentée de façon permanente par Erik De Lembre

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Réservé

au

Moniteur

belge

M, De Lembre invite l'Assemblée générale à acter l'admission des nouveaux membres suivants à l'assemblée générale et à approuver la nomination de trois membres effectifs comme administrateurs :

" Ratification de l'admission des nouveaux membres de l'assemblée générale "

A.S.B.L.  PARTENA Secrétariat Social d'Employeurs, représentée par Erik De Lembre

S.A. PARTENA Business Solutions, représentée par Alexandre Cleven

A.S.B.L. PARTENA  Assurances sociales pour Indépendants, représentée par Michel Halet

A.S.B.L. PARTENA Guichet d'entreprise, représentée par Ignace Combes

A.S.B.L. Medconsult, représentée par Tony Mary

A.S.B.L. PARTENA Allocations familiales, représentée par Vincent Jonckheere

'Ratification de nomination de nouveaux administrateurs

A.S.B.L.  PARTENA Secrétariat Social d'Employeurs, représentée par Erik De Lembre

S.A. PARTENA Business Solutions, représentée par Alexandre Cfeven

A.S.B.L PARTENA  Assurances sociales pour Indépendants, représentée par Michel Halet

'Nomination d'un président du Conseil d'administration

Lors de sa séance du 19 juin 2014, le Conseil d'administration a nommé M. Erik De Lembre, en tant que

président du Conseil d'administration.

"Fonction de secrétaire général

Le Conseil d'administration a confirmé la nomination de M, Ronald Baert en tant que secrétaire général de

l'association, à titre gratuit.

Les membres de l'Assemblée générale marquent leur accord à l'unanimité.

NOUVELLE COMPOSITION DE L'ASSEMBLEE GENERALE ET DU CONSEIL D'ADMINISTRATION

ASSEMBLEE GENERALE

A.S.B.L. PARTENA Secrétariat Social d'Employeurs, représentée par Erik De Lembre, Rue des Chartreux

45, 1000 Bruxelles, A.S.B.L., n° d'entreprise 0409 536 968

S.A. PARTENA Business Solutions, représentée par Alexandre Cleven, Rue des Chartreux 45, 1000

Bruxelles, S.A., n° d'entreprises 0479 282 740

A.S.B.L. PARTENA Assurances sociales pour indépendants, représentée par Michel Halet, Boulevard

Anspach 1, 1000 Bruxelles, A.S.B.L., n° d'entreprise 0409 079 088

A.S.B.L. PARTENA Guichet d'entreprises, représentée par Ignace Combes, Boulevard Anspach 1, 1000

Bruxelles, A.S.B,L., n' d'entreprise 0408 661 790

A.S.B.L. Medconsult, représentée par Tony Mary, Rue des Chartreux 45, 1000 Bruxelles, A.S.B.L., n°

d'entreprise 0444 997 990

A.S.B.L PARTENA Caisse de compensation pour Allocations familiales, représentée par Vincent

Jonckheere, Rue des Chartreux 45, 1000 Bruxelles, A.S.B.L., n° d'entreprise 0409 535 285

CONSEIL D'ADMINISTRATION

A.S.B.L. PARTENA Secrétariat Social d'Employeurs, représentée par Erik De Lembre, Rue des Chartreux

45, 1000 Bruxelles, A.S.B.L., n° d'entreprise 0409 536 968, échéance mandat 06/2020

S.A. PARTENA Business Solutions, représentée par Alexandre Cleven, Rue des Chartreux 45, 1000

Bruxelles, S.A., n° d'entreprise 0479 282 740, échéance mandat 06/2020

A.S.B.L. PARTENA Assurances sociales pour indépendants, représentée par Michel Halet, Boulevard

Anspach 1, 1000 Bruxelles, A.S.B.L., n° d'entreprise 0409 079 088, échéance mandat 06/2020

Fait à Bruxelles, fe 26 juin 2014.

Ronald Baert, Erik De Lembre,

Secrétaire général, Président,

Mentionner sur la dernière page du Volet B Au recto ; Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'assocration, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso ; Nom et signature

02/03/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie-" _.

i 1 10

*1503 148*

Déposé / Reçu le

1 8 FEV, 2015

au greffe du tribunal de commerce francophone de itiPxelles

Ondernemingsnr : 0408.591.912

Benaming

(voluit) : Koninklijke Algemene Centrale van de Middenstand van België

(verkort) : KACMB

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kartuizersstraat 45 -1000 Brussel

Onderwerp akte : Uittreksel uit de notulen van de Algemene vergadering van 27/06/2013

Uittreksei uit de notulen van de Raad van bestuur van 19/06/2014 Uittreksel uit de notulen van de Algemene vergadering van 26/0612014

ALGEMENE VERGADERING VAN 27/06/2013

STATUTAIRE MANDATEN.

Ontslag van de h. Michel Richard

De h. Voorzitter licht de Algemene Vergadering in over de wens van de h. Michel Richard om een einde te

stellen aan zijn mandaat, dat dit jaar vervalt.

De Algemene Vergadering aanvaardt dit ontslag.

Benoeming

Er wordt voorgesteld aan de Algemene Vergadering om de B.V.B.A. Belcom, permanent vertegenwoordigd

door de h. Erik De Lembre - werkend lid benoemd - te benoemen in hoedanigheid van bestuurder.

Tijdens de volgende Raad van bestuur zal de benoeming als voorzitter van de h, Erik De Lembre voorgesteld worden.

De leden van de Algemene Vergadering stemmen eenparig in met dit voorstel. RAAD VAN BESTUUR VAN 19/06/2014

HANDTEKEN INGSBEVOEGDHEDEN.

Krachtens de bevoegdheden verleend aan de Raad van Bestuur, wordt voorgesteld om de

handtekeningsbevoegdheden als volgt aan te passen

oHebben bevoegdheid ontvangen voor de verrichtingen inzake het dagelijks beheer en de gerechtelijke

acties:

Dhr. Ronald Baert, secretaris generaal

Dhr, Alexandre Cleven

Dhr, Erik De Lembre

Dhr, Michel Halet

Twee bestuurders kunnen gezamenlijk geldig de akten beslist door de raad van bestuur ondertekenen; zij

zullen hun bevoegdheden niet moeten rechtvaardigen tegenover derden.

oVolgende mandatarissen in onderstaande lijst hebben bijzondere bevoegdheid gekregen om, als medeondertekenaar, gelden of in bewaring gegeven waardepapieren bij een financiële instelling of elke andere bewaamemer op te vragen, ongeacht of dit wordt uitgevoerd per overschrijving, overdracht, cheque, mandaat, wissel of elke andere manier, evenals elke endossering van orderbrief en algemeen gezien elke handeling of verrichting om over roerende zaken te beschikken, evenals elke elektronische transactie bij de maatschappij ISABEL abonnementnr, Isabel 6: 1047808.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso - Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

">. MOD 2.2

J

Y

Dhr, Ronald Baert, secretaris generaal

Dhr. Alexandre Cleven

Dhr. Didier Poncelet

Mevr. Marie-Paule Modave

Dhr. Erik De Lembre

Dhr, Michel Halet

Dhr. Christof Van Malder

oVolgende mandatarissen in onderstaande lijst hebben de bijzondere bevoegdheid gekregen om één of

meerdere bankrekeningen te openen, af te sluiten bij bankinstellingen of elke andere bewaarnemer:

Dhr. Ronald Baert, secretaris generaal

Dhr. Alexandre Cleven

Dhr. Didier Poncelet

Mevr. Marie-Paule Modave

Dhr. Erik De Lembre

Dhr. Michel Halet

Dhr. Christof Van Malder

oVolgende mandatarissen in onderstaande lijst hebben de bijzondere bevoegdheid gekregen om elke

verrichting uit te voeren op effecten en waardepapieren:

Dhr. Ronald Baert, secretaris generaal

Dhr. Alexandre Cleven

Dhr. Didier Poncelet

Mevr. Marie-Paule Modave

Dhr. Erik De Lembre

Dhr. Michel Halet

Dhr. Christof Van Malder

oArbeidsovereenkomsten & alle sociale documenten betreffende de aanwerving en het ontslag van

personeel en alle correspondentie betreffende het personeelsbeheer, met uitzondering van de

administratieve documenten:

Dhr. Alexandre Cleven

Dhr. Ronald Baert

Dhr. Erik De Lembre

Mevr. Claire Potvliege

Mevr. Hélène Palisson

De Raad van bestuur stemt eenparig in met deze voorstellen.

ALGEMENE VERGADERING VAN 26/06/2014

WIJZIGING VAN HET ARTIKEL 11 VAN DE STATUTEN DOOR VERVANGING VAN DE WOORDEN "VIJF LEDEN" DOOR "DRIE LEDEN".

HUIDIGE STATUTEN

TITEL Ili  Bestuur van de vereniging

A. RAAD VAN BESTUUR

Artikel 11  Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie leden die allen de

hoedanigheid van werkende leden moeten hebben. Het aantal bestuurders moet altijd lager zijn dan het

aantal werkende leden van de vereniging.

De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd en afgezet.

De leden van de Algemene Vergadering stemmen eenparig in met deze wijziging. STATUTAIRE MANDATEN.

«Ontslag i uitsluiting van de voormalige leden van de algemene vergadering

Cleven Alexandre

Jonckheere Vincent

Ledent Paul (overleden op 13/09/2013)

Partena  Sociale Verzekeringen voor zelfstandigen VZW, vertegenwoordigd door Cleven Alexandre

Partena  Sociaal Secretariaat voor Werkgevers VZW, vertegenwoordigd door Baert Ronald

B.V.B.A. BELCOM, permanent vertegenwoordigd door Erik De Lembre

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

l+

" ~,

M0D 2.2

Luik B - Vervolg

" Ontslag / uitsluiting van de voormalige leden van de raad van bestuur

Cleven Alexandre

Jonckheere Vincent

Ledent Paul (overleden op 1310912013)

PARTENA Sociaal Secretariaat voor Werkgevers VZW, vertegenwoordigd door Ronald Baert

(Secretaris general)

B.V.B.A. BELCOM, permanent vertegenwoordigd door Erik De Lembre

De h. De Lembre nodigt de Algemene Vergadering uit om akte te nemen van de toetreding van de volgende nieuwe leden voor tot de algemene vergadering en de benoeming van drie werkende leden ais bestuurder goed te keuren:

" Bekrachtiging van de toetreding van nieuwe leden tot de algemene vergadering

V.Z.W.  PARTENA Sociaal Secretariaat voor Werkgevers, vertegenwoordigd door Erik De Lembre

N.V. PARTENA Business Solutions, vertegenwoordigd door Alexandre Cleven

V.Z.W. PARTENA  Sociale Verzekeringen voor Zelfstandigen, vertegenwoordigd door Michel Halet

V.Z.W. PARTENA  Ondernemingsloket, vertegenwoordigd door Ignace Combes

V.Z.W. Medconsult, vertegenwoordigd door Tony Mary

V.Z.W. PARTENA  Kinderbijslagfonds, vertegenwoordigd door Vincent Jonckheere

" Bekrachtiging van de benoeming van nieuwe bestuurders

V.Z.W.  PARTENA Sociaal Secretariaat voor Werkgevers, vertegenwoordigd door Erik De Lembre

N.V. PARTENA Business Solutions, vertegenwoordigd door Alexandre Cleven

V.Z.W. PARTENA -- Sociale Verzekeringen voor Zelfstandigen, vertegenwoordigd door Michel Halet

.Benoeming van een voorzitter van de Raad van bestuur

Tijdens de zitting van 19 juni 2014 heeft de Raad van bestuur dhr. Erik De Lembre benoemd in

hoedanigheid van voorzitter van de Raad van bestuur.

" Functie van secretaris generaal

De Raad van bestuur heeft de benoeming bevestigd van de h. Ronald Baert in hoedanigheid van secretaris

generaal van de vereniging, ten kosteloze titel,

NIEUWE SAMENSTELLING VAN DE ALGEMENE VERGADERING EN VAN DE RAAD VAN BESTUUR:

ALGEMENE VERGADERING

V.Z.W. PARTENA  Sociaal Secretariaat voor Werkgevers, vertegenwoordigd door Erik De Lembre,

Kartuizersstraat 45, 1000 Brussel, V.Z.W., ondernemingsnr 0409 536 968

N.V. PARTENA Business Solutions, vertegenwoordigd door Alexandre Cleven, Kartuizersstraat 45, 1000

Brussel, N,V., ondernemingsnr 0479 282 740

V.Z.W. PARTENA  Sociale Verzekeringen voor Zelfstandigen, vertegenwoordigd door Michel Halet,

Anspachlaan 1, 1000 Brussel, V.Z.W., ondernemingsnr 0409 079 088

V.Z.W. PARTENA  Ondernemingsloket, vertegenwoordigd door Ignace Combes, Anspachlaan 1, 1000

Brussel, V.Z.W., ondernemingsnr 0408 661 790

V.Z.W. Medconsult, vertegenwoordigd door Tony Mary, Kartuizersstraat 45, 1000 Brussel, V.Z.W.,

ondernemingsnr 0444 997 990

PARTENA - Kinderbijslagfonds, vertegenwoordigd door Vincent Jonckheere, Kartuizersstraat 45

1000 Brussel, V.Z.W., ondernemingsnr 0409 535 285

RAAD VAN BESTUUR

V.Z.W. PARTENA  Sociaal Secretariaat voor Werkgevers, vertegenwoordigd door Erik De Lembre, Kartuizersstraat 45, 1 000 Brussel, V.Z.W., ondernemingsnr 0409 536 968, vervaldatum mandaat 06/2020 N.V. PARTENA Business Solutions, vertegenwoordigd door Alexandre Cleven, Kartuizersstraat 45, 1000 Brussel, N.V., ondernemingsnr 0479 282 740, vervaldatum manaat 06/2020

V.Z.W. PARTENA  Sociale Verzekeringen voor Zelfstandigen, vertegenwoordigd door Michel Halet, Anspachlaan 1, 1000 Brussel, V.Z.W., ondememingsnr 0409 079 088, vervaldatum mandaat 0612020

Opgemaakt te Brussel, op 26 juni 2014.

Voor

behouden

aan tien

Belgisch

Staatsblad

Ronald Baert, Erik De Lembre,

Secretaris generaal. Voorzitter.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

15/07/2011
ÿþ Copie qui sera publiée aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte au greffe

I 1081111111111111 u

*11108846*

Amiens

0 5 JUL 2011

Greffe

Dénomination : Royale Association générale des Classes moyennes de Belgique

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Forme juridique : ASBL

Siège : rueYChartreux 45 - 1000 Bruxelles

N' d'entreprise : 0408591912

Objet de l'acte : Extrait du procès-verbal de l'Assemblée générale du 28 juin 2011

Nominations statutaires:

Le Président informe l'assemblée que cette année un mandat vient à échéance, il s'agit de :

Monsieur Alexandre Cleven, Avenue de la Corniche 1 -1420 Braine l'Alleud, n° national 611028.385.29.

Il est proposé aux membres de l'assemblée générale de renouveler son mandat pour une durée de 6 ans (échéance 2017).

Les membres de l'assemblée générale marquent leur accord à l'unanimité sur ce renouvellement.

Fait à Bruxelles, le 28 juin 2011

Ronald Baert, Vincent Jonckheere,

Administrateur-Secrétaire général, Administrateur-Président.

Mentionner sur la dernière page du Volet B Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association ou la fondation à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

17/01/2011
ÿþ `,vir";N(!) Copie qui sera publiée aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte au greffe

jenumus

0's -D1~2011Grff

IIIIII1J111.11j11,111111111111

Réservé

au

Moniteur

belge

Dénomination : Royale Association générale des Classes moyennes de Belgique

Forme juridique : ASBL

Siège : rue Chartreux 45 - 1000 Bruxelles

N° d'entreprise : 0408591912

Objet de l'acte : Extrait du procès-verbal de i'Assembiée générale du 17 juin 2010 - RECTIFICATIF Extrait du procès-verbal du Conseil d'administration extraordinaire du 23 décembre 2010

Extrait du procès-verbal de l'Assemblée générale du 17 juin 2010 - Rectificatif:

Nominations statutaires :

Le Président informe l'assemblée que cette année deux mandats viennent à

échéance, il s'agit de :

Monsieur Vincent Jonckheere, Avenue des Bleuets 7, 1780 Wemmel,

Monsieur Paul Ledent, X. Buissetstraat 5, 1800 Vilvoorde.

Il est proposé aux membres de l'assemblée générale de renouveler leur mandat pour une durée de 6 ans (échéance 2016).

Les membres de l'assemblée générale marquent leur accord à l'unanimité sur ce renouvellement.

Nomination : Il est proposé de nommer Partena - Secrétariat social d'employeurs ASBL comme administrateur pour une durée de 6 ans. L'ASBL sera représentée par Monsieur Ronald Baert.

* rue des Chartreux 45 info Bruxelles Les membres approuvent cette proposition à l'unanimité

Secrétaire général :

Le Président informe l'assemblée que pour des raisons pratiques, il serait souhaitable que la gestion de l'ASBL soit reprise par le Secrétariat social (comptabilité gérée par te SSE, lien historique, personnel,....).

Monsieur Sergeant se propose de démissionner de sa fonction de Secrétaire général (mais reste administrateur). Après concertation avec Monsieur Cleven, le Président propose de nommer Monsieur Ronald Baert comme nouveau secrétaire général de l'Association.

Les membres approuvent cette proposition à l'unanimité.

Extrait du procès-verbal du Conseil d'administration extraordinaire du 23 décembre 2010: DELEGATION DES POUVOIRS DE SIGNATURE.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

. En vertu des pouvoirs impartis au Conseil d'administration, il est proposé d'adapter les pouvoirs de signature comme suit :

" Ont reçu pouvoir pour les opérations relatives à la gestion journalière et aux actions

judiciaires :

M. Vincent Jonckheere, président,

M. Ronald Baert, secrétaire général (AJOUT),

M. Alexandre Cleven,

M. Paul Ledent,

M. Michel Richard,

M. Yves Sergeant.

Deux administrateurs agissant conjointement signent valablement les actes régulièrement décidées par le conseil ; ils n'auront pas à justifier de leurs pouvoirs vis-à-vis des tiers.

'Ont reçu pouvoir spécial pour effectuer, en qualité de cosignataires, tout retrait de fonds ou

de valeurs déposés auprès d'établissements bancaires ou de tout autre

dépositaire, qu'il soit opéré par virement, transfert, chèque, mandat, billet ou

de toute autre manière, de même que tout endossement de billet à ordre et,

d'une façon générale, tout acte ou opération de disposition en matière

mobilière, ainsi que toute transaction électronique, auprès de la société

ISABEL- n° d'abonnement Isabel 5 : 0052122 et Isabel 6 : 1047808, les

mandataires repris dans la liste suivante :

M. Vincent Jonckheere, président,

M. Ronald Baert, secrétaire général (AJOUT),

M. Alexandre Cleven (AJOUT),

M. Paul Ledent,

M. Michel Richard,

M. Yves Sergeant,

M. Jean-Mary Maes (*),

M. Léo Sentjens (jusqu'à fin janvier 2011),

M. Didier Poncelet (AJOUT),

Mme Marie-Paule Modave (AJOUT).

(') Manager externe.

-Ont reçu pouvoir spécial pour ouvrir, fermer un ou plusieurs comptes en banque, auprès d'établissements bancaires ou de tout autre dépositaire.

Les mandataires repris dans la liste ci-dessous :

M. Vincent Jonckheere, président,

M. Ronald Baert, secrétaire général (AJOUT),

M. Alexandre Cleven (AJOUT),

M. Paul Ledent,

M. Michel Richard,

M. Yves Sergeant,

M. Jean-Mary Maes ('),

M. Léo Sentjens (jusqu'à fin janvier 2011),

M. Didier Poncelet (AJOUT),

Mme Marie-Paule Modave (AJOUT).

(') Manager externe.

'Ont reçu pouvoir spécial pour effectuer toute opération sur titres et valeurs, les mandataires

repris dans la liste suivante :

M. Vincent Jonckheere, président,

M. Ronald Baert, secrétaire général (AJOUT),

M. Alexandre Cleven (AJOUT),

M. Paul Ledent,

M. Michel Richard,

Volet B - Suite

_ _ _

M. Yves Sergeant, .. . _ . - - -

M. Jean-Mary Maes (*),

M. Léo Sentjens (jusqu'à fin janvier 2011),

M. Didier Poncelet (AJOUT),

Mme Marie-Paule Modave (AJOUT).

(*) Manager externe.

Tous les pouvoirs détenus par M. Marcel Huyghe seront supprimés.

" Contrats de travail & tous documents sociaux relatifs à l'embauche, aux licenciements du

personnel ainsi que toutes correspondances relatives à la gestion du

personnel :

M. Vincent Jonckheere,

M. Alexandre Cleven,

M. Ronald Baert.

Le Conseil d'administration approuve le mandat de M. Jean-Mary Maes, responsable financier de l'association depuis 2005, en tant qu'externe indépendant, ainsi que les propositions de modifications des pouvoirs de signature.

Fait à Bruxelles, le 23 décembre 2010

Ronald Baert, Vincent Jonckheere,

Administrateur-Secrétaire général. Administrateur-Président.

"

" Réservé au Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

~ Wêgnes cwers

$ta4eigtfefee~~lt8~l~~é~~r~$rdlg~~ - fe§~~ig~ea~~têc~r~idii ii~ig~ ~~'i ~tr~in ge ~. e

a-

MerMee eM WrdWregerágéatUOVlMiet s :Au inf&Gt9JorPg taflle0

ayaffetia-Evar

Au #61reSrsl$arAiginserSáee

Coordonnées
KONINKLIJKE ALGEMENE CENTRALE VAN DE MIDDENS…

Adresse
KARTUIZERSSTRAAT 45 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale